2022. november 27. - Virgil napja
Vasárnap
Min:3°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:6°
Kedd
Min:1°
Max:5°
Szerda
Min:1°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:6°
Sport

A VUK SE-ből a magyar futballválogatottba és az olasz első osztályba
2022-10-05 - Rendkívüli sikertörténetet írt Nagy Virág szélső, aki 4 évesen kezdett futballozni Százhalombattán, a Ferencváros, majd az MTK után pedig 2022 nyarán, az olasz Serie A, U.S. Sassuolo klubjához igazolt.
Huszonegy évesen – a Ferencvárossal kétszeres Magyar Bajnok és kétszeres Magyar Kupa győztesként, tizennégyszeres válogatott játékosként – érkezett meg a világ egyik legerősebb bajnokságának élcsapatába. Magyarország egyik legnépszerűbb női labdarúgója, rengeteg kislány példaképe, kitartása, szorgalma mindenkit motiválhat.

Ihos Zoltánt, Virág nagybátyját, egyben menedzserét kérdeztük a nem mindennapi karrierről, de a battai tehetséget is sikerült elérni.

Zoltán elmondta, hogy Virág – aki tősgyökeres százhalombattai – bátyja és más családtagjai példája, illetve a futball szeretete nyomán kezdett sportolni. Korán felismerték tehetségét a VUK SE-ben, ahol Godena Gábor és Károlyi Gábor edzők segítségével fejlődött. A városi klubban a fiúkkal edzett 12 éves koráig, itt megválasztották a legjobb játékosnak. Az ebben az életkorban kötelező szétválasztás után a VUK együttműködő volt, és Virág a Ferencvároshoz igazolt, illetve U16-tól U19-ig folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottnak. Elszántságát az is mutatja, hogy az ötödikes lány, egyedül, tömegközlekedéssel járt a fővárosba. Felnőtt futball karrierjét a Fradi Nb1-es "Kóka" fiókcsapatában kezdte, majd 3 évet töltött el az Nb1-es női felnőtt csapatban. Az edzők és a játékosok szavazati alapján 17 évesen a legjobb fiatalkorú női játékos lett, a hazai első osztályban gyűjtötte be fent felsorolt címeket is.
A Fradinál tavaly járt le a szerződése, ekkor alapos mérlegelés után, az esetleges jövőbeli könnyebb külföldi átigazolást is szem előtt tartva, kivásárlási ár-opcióval az MTK-hoz szerződött két évre.
Virág álma aztán idén júliusban beteljesült, Olaszországba, az első osztályú Sassuolo klubhoz utazhatott, majd a stabil középcsat – rendkívül szigorú orvosi vizsgálat után – szerződtette.

Virág elmondta, hogy nagyon jól érzi magát a 47 ezer lakosú Sassuloban, amely a festői Toscanaban található. Sikerült beilleszkednie, felvette az ottani életritmust, hozzászokott a focihoz, a kultúrához. Nincs sok szabadideje "katonásan" telnek napjai; minden délelőtt, illetve heti kétszer délután is edzés, valamint olaszórára jár hetente két délután. Biciklivel megy a 10 órakor kezdődő edzésre, szeret az elsők között érkezni, hogy kicsit kondizhasson a teremben, illetve utolsóként is távozik.
Rendkívül intenzívek az edzések, nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a taktikára is. Harminckét, közel azonos tudású játékos van a tágabb keretben, ezért mindenkinek küzdenie kell a játéklehetőségért. Eleinte kissé szokatlan volt számára a kinti tempó és a taktikai elemek elsajátítása, azonban mára már elmúlt az ebből fakadó kezdeti megilletődöttség. Ezt mutatja, hogy a bajnokságban már a Milán ellen is játszott, az 1-1-re végződő Juventus elleni szeptember végi meccsen pedig 90 percet volt pályán, ami nagyon nagy élményt jelentett számára. Úgy érzi sikerült megvalósítani azt, amit az edzője kért tőle, és fizikailag is végig bírta a mérkőzést.
Virág együtt nézte a magyar férfi válogatott legutóbbi olaszok elleni mérkőzését csapattársaival, akik – bár kicsit viccelődtek vele a 2-0-ás vereség miatt – elismerték, hogy nagyon jól teljesítettek a fiúk a Nemzetek Ligájában, ami rá is rendkívül motiválóan hat. (Amúgy egyetértettünk abban, hogy igenis büntető járt volna Ádám Martin fellökéséért.)
Ami a jövőt illeti, Virág szívesen maradna Olaszországban, nagyon elszánt, célja, hogy minél nagyobb csapatban játszhasson, a magyar női válogatottal pedig szeretne kijutni a jövő évi Eb-re.
A százhalombattai fiataloknak azt üzeni, hogy merjenek nagyot álmodni, mert alázattal, kitartással és elszántsággal bármi valóra válhat. A siker záloga az is, hogy szeressék azt, amit csinálnak.

Kovács AttilaAKTUÁLIS
2022-11-11 - Nagyon régóta vissza-visszatérek egy írásomhoz. Úgy érzem, soha nem tudom jól megírni, vagy befejezni.
2022-10-28 - A példákat méltó módon fel kell mutatni! - Fazekas István gondolatai.
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
Újabb informatikai korszerűsítés a szakrendelőben
2022-11-24
Számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásárolt a százhalombattai Önkormányzat a gyermekorvosi rendelőkbe.

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas pedagógusok
2022-11-23
Huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Százhalombattán a Nyugdíjas Pedagógus Klub, amely egykori tanárokat, tanítókat, óvónőket szervez közösségbe. A jubileum alkalmából a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartottak ünnepséget november 22-én.

Biztonságosabb vízellátás
2022-11-22
A Fővárosi Vízművek az Önkormányzattal közösen fejlesztéseket hajtott végre a százhalombattai víztornyon.

Két maraton, három érem
2022-11-22
Remek szerepléssel zárták a szezont a SZVISE futói.

Magabiztos győzelem
2022-11-21
Három gólos, 28-25-ös (15-14) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Pick Szeged U21 ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 19-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt a battai klub technikai igazgatója.

"Ahová jó bemenni" - Ötven év a gyermekekért
2022-11-21
Alapításának 50 éves jubileumát ünnepelte a százhalombattai Pitypangos Óvoda november 15-én. Az intézmény egyhetes programsorozattal is megemlékezett a jeles eseményről.

Kettős jubileumi ünnep
2022-11-21
Húsz éves a KÉSZ Százhalombattai Csoport, tizenöt éves a Battai Dalárda.  

LED izzók
2022-11-17
Elkezdődött a LED izzók átadása a sikeresen pályázó városlakók számára Százhalombattán.

Márton-napi mulatság - Regionális borkóstoló
2022-11-17
Zenével, tánccal, finom borokkal és hagymás libazsíros kenyérrel várták a városlakókat a Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban a Márton-napi Újbor Ünnepén november 11-én.

Jókedv, bor és palacsinta az Óvárosban
2022-11-17
Megélénkült a kulturális élet az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően november 11-én rendezték meg a Márton napi borünnepet, ahol az ország nevezetes borvidékeiről jöttek el (Etyekről, Gyöngyöspatáról, Bajáról, Hajósról) borászok.

Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17
Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!

Elajándékozott két pont
2022-11-15
Négy góllal kikapott idegenben a Százhalombattai KE a PLER-Budapest csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 11-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója. PLER-Budapest-SZKE 30-26 (16-15).

Az áldozatos munkáért
2022-11-12
Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet vehetett át Briski János, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány munkatársa november 11-én. A díjat – jó hangulatú ünnepség keretében – az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szervezet dunafüredi épületében, a Gátőrházban.

Tárgyalnak a Postával a bezárásokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-11-12
Az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Százhalombattát is érintő postahivatali bezárások a legkevesebb kellemetlenséget okozzák – hangzott el a november 10-i rendkívüli ülésen, amelyen közbeszerzésekről döntöttek.

Márton nap a Kipp-Kopp Óvodában
2022-11-12
Immáron második alkalommal került sor óvodánkban a Márton napi lámpás felvonulás megrendezése.

Zenei élet Battán
2022-11-11
Városi lokálpatrióták előadás-sorozat a "Matrica" Múzeumban.

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...
2022-11-11
...és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Zümi vagyok, indulhatunk?!
2022-11-11
Második alkalommal született döntés a Százhalombattai Arany János Iskola és Gimnáziumban arról, hogy részt veszünk a "Programozás és digitalizálás gyermekek és fiatalok számára Európában – Meet and Code" című eseményen.

Szociális Munka Napja
2022-11-10
Köszönet a szociális munkáért.

Elismerés, köszönet a szociális munkáért!
2022-11-10
"Felelősek vagyunk egy olyan társadalom felépítésében, amely képes a befogadásra és a szenvedők sorsának enyhítésére". (Ferenc pápa)

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.