2024. február 24. - Mátyás napja
Szombat
Min:8°
Max:13°
Vasárnap
Min:6°
Max:12°
Hétfő
Min:7°
Max:14°
Kedd
Min:7°
Max:14°
Szerda
Min:7°
Max:14°
Sport

A VUK SE-ből a magyar futballválogatottba és az olasz első osztályba
2022-10-05 - Rendkívüli sikertörténetet írt Nagy Virág szélső, aki 4 évesen kezdett futballozni Százhalombattán, a Ferencváros, majd az MTK után pedig 2022 nyarán, az olasz Serie A, U.S. Sassuolo klubjához igazolt.
Huszonegy évesen – a Ferencvárossal kétszeres Magyar Bajnok és kétszeres Magyar Kupa győztesként, tizennégyszeres válogatott játékosként – érkezett meg a világ egyik legerősebb bajnokságának élcsapatába. Magyarország egyik legnépszerűbb női labdarúgója, rengeteg kislány példaképe, kitartása, szorgalma mindenkit motiválhat.

Ihos Zoltánt, Virág nagybátyját, egyben menedzserét kérdeztük a nem mindennapi karrierről, de a battai tehetséget is sikerült elérni.

Zoltán elmondta, hogy Virág – aki tősgyökeres százhalombattai – bátyja és más családtagjai példája, illetve a futball szeretete nyomán kezdett sportolni. Korán felismerték tehetségét a VUK SE-ben, ahol Godena Gábor és Károlyi Gábor edzők segítségével fejlődött. A városi klubban a fiúkkal edzett 12 éves koráig, itt megválasztották a legjobb játékosnak. Az ebben az életkorban kötelező szétválasztás után a VUK együttműködő volt, és Virág a Ferencvároshoz igazolt, illetve U16-tól U19-ig folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottnak. Elszántságát az is mutatja, hogy az ötödikes lány, egyedül, tömegközlekedéssel járt a fővárosba. Felnőtt futball karrierjét a Fradi Nb1-es "Kóka" fiókcsapatában kezdte, majd 3 évet töltött el az Nb1-es női felnőtt csapatban. Az edzők és a játékosok szavazati alapján 17 évesen a legjobb fiatalkorú női játékos lett, a hazai első osztályban gyűjtötte be fent felsorolt címeket is.
A Fradinál tavaly járt le a szerződése, ekkor alapos mérlegelés után, az esetleges jövőbeli könnyebb külföldi átigazolást is szem előtt tartva, kivásárlási ár-opcióval az MTK-hoz szerződött két évre.
Virág álma aztán idén júliusban beteljesült, Olaszországba, az első osztályú Sassuolo klubhoz utazhatott, majd a stabil középcsat – rendkívül szigorú orvosi vizsgálat után – szerződtette.

Virág elmondta, hogy nagyon jól érzi magát a 47 ezer lakosú Sassuloban, amely a festői Toscanaban található. Sikerült beilleszkednie, felvette az ottani életritmust, hozzászokott a focihoz, a kultúrához. Nincs sok szabadideje "katonásan" telnek napjai; minden délelőtt, illetve heti kétszer délután is edzés, valamint olaszórára jár hetente két délután. Biciklivel megy a 10 órakor kezdődő edzésre, szeret az elsők között érkezni, hogy kicsit kondizhasson a teremben, illetve utolsóként is távozik.
Rendkívül intenzívek az edzések, nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a taktikára is. Harminckét, közel azonos tudású játékos van a tágabb keretben, ezért mindenkinek küzdenie kell a játéklehetőségért. Eleinte kissé szokatlan volt számára a kinti tempó és a taktikai elemek elsajátítása, azonban mára már elmúlt az ebből fakadó kezdeti megilletődöttség. Ezt mutatja, hogy a bajnokságban már a Milán ellen is játszott, az 1-1-re végződő Juventus elleni szeptember végi meccsen pedig 90 percet volt pályán, ami nagyon nagy élményt jelentett számára. Úgy érzi sikerült megvalósítani azt, amit az edzője kért tőle, és fizikailag is végig bírta a mérkőzést.
Virág együtt nézte a magyar férfi válogatott legutóbbi olaszok elleni mérkőzését csapattársaival, akik – bár kicsit viccelődtek vele a 2-0-ás vereség miatt – elismerték, hogy nagyon jól teljesítettek a fiúk a Nemzetek Ligájában, ami rá is rendkívül motiválóan hat. (Amúgy egyetértettünk abban, hogy igenis büntető járt volna Ádám Martin fellökéséért.)
Ami a jövőt illeti, Virág szívesen maradna Olaszországban, nagyon elszánt, célja, hogy minél nagyobb csapatban játszhasson, a magyar női válogatottal pedig szeretne kijutni a jövő évi Eb-re.
A százhalombattai fiataloknak azt üzeni, hogy merjenek nagyot álmodni, mert alázattal, kitartással és elszántsággal bármi valóra válhat. A siker záloga az is, hogy szeressék azt, amit csinálnak.

Kovács AttilaAKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Felajánlás Alíz gyógyulásáért
2024-02-23
A BKK csoportjaként működő Folthalom Foltvarró Csoport felajánlást tesz Hanák Alíz izomsorvadással küzdő érettségi előtt álló fiatal lány megsegítésére.

Óvárosi helyzetkép a költségvetés tükrében
2024-02-23
Számos napirendi pont szerepelt a Képviselő-testület február 15-i ülésén, a képviselők egyebek mellett megalkották Százhalombatta város tárgyévi költségvetési rendeletét. A korábbi évekhez hasonlóan a város egy-egy területét érintő fejlesztések, beruházások iránt nőtt a lakosság és a helyi közösségek érdeklődése. Mind a költségvetést illetően, mind a működés egészét érintően nagyobb hangsúlyt kapott az Óváros.

Két battai arany- és egy bronzérem karatéban
2024-02-23
Az Shotokan Karate International Európai Szervezete 16 ország részvételével, az olaszországi Riminiben rendezte hagyományos évadnyitó versenyét január 26-28 között.

Fair Play díjas a Battai Bullgdogok csapata
2024-02-23
A megtisztelő elismerést Herczeg József vehette át a Magyar Rögbi Szövetség idei díjátadó gáláján – a SZVISE Rögbi Szakosztálynak vezetője az esemény kapcsán osztotta meg az alábbi gondolatokat.

Farsangi és báli forgatag az Arany Iskolában
2024-02-22
Rendkívül sok feladatól és még több élménytől volt gazdag az Arany Iskola a farsangi héten. Minezekből kijutott tanulóknak és tanáraiknak, de még a partneri körnek is (szülők és támogatók) egyaránt.

"Nyitva van az Aranykapu"
2024-02-22
Iskolánkban immár hagyománnyá vált, hogy minden tanévben megrendezze iskolába csalogató "Nyitva van az Aranykapu" című, négyalkalmas programsorozatunkat; február 8-án a délutáni órákban - már ünnepi díszbe öltöztetve iskolánkat - vártuk az érdeklődő óvodásokat és szüleiket.

Két rendőrségi programnyitó egy napon
2024-02-22
Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és a Százhalombattai Rendőrőrs 2 járőre a legkisebbekkel kezdte a szolgálatát február 21-én.

Sinka László fogadóórája
2024-02-22
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok 2024. március 5-én, kedden, 15:00-16.30 óra között tartja fogadóóráját.

Győzelem a matinén!
2024-02-22
39-29-re győzött a Százhalombattai KE a Dunaharaszti MTK otthonában a férfi kézilabda NB II. osztálya F csoportjában a február 18-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Áldozatvédelmi konferencia a Reménység Szigetén
2024-02-22
Az Erdélyi Gyülekezet és az Érdi Rendőrkapitányság közös szervezésében került megrendezésre az Áldozatok Napja alkalmából szervezett áldozatvédelmi konferencia. A szakmai tanácskozás elsősorban a bűnmegelőzés aktuális kérdéseit vetette föl a kisközösségek lehetőségeinek és feladatainak szempontjából.

Óvodai nyílt napok 2024
2024-02-21
Az érdeklődők nyílt nap keretében tekinthetnek be az óvodák játékos hétköznapjaiba.

Színvonalas működés, számos fejlesztés és támogatás - Elfogadták a költségvetést
2024-02-17
Egyhangúlag fogadta el a Képviselő-testület az idei költségvetést a február 15-i ülésen, amelyen 18 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.

Közterületi munkálatok
2024-02-14
Közterület-bontási munkákat végez a Best-Vill 2000 Kft. a villamos energia ellátása érdekében a Szabadság utcában a Lehel utcától az István király útjáig (zöldterületen), illetve az István király útján a Szabadság utcától 70 m hosszan (gyalog- és kerékpárúton) – tájékoztat a Polgármesteri Hivatal.

A kultúra ünnepe - Kozmikus zenei élmény, meglepetés vendéggel
2024-02-13
"Valóra vált álmok" címmel St. Martin, szaxofon-, klarinét- és pánsípművész teltházas zenekari koncertjével zárult a Magyar Kultúra Hete a Barátság Kulturális Központban február 11-én. A programsorozat utolsó napján megnyitották az Iharos Népművészeti Egyesület "Szívvel-Lélekkel" kiállítását is.

Díszítsük fel együtt a Szívkaput!
2024-02-13
"Százhalombatta" feliratú, szív alakú papírdíszt helyezett el a főtéri Szent István templom mellett található Szívkapun Vezér Mihály polgármester. A városvezető a február 14-i Valentin-nap alkalmából mindenkit arra buzdít, hogy példáját követve helyezzen fel a szerkezetre egy kedves üzenettel ellátott díszt, meglepve így egy szeretett személyt. 

Dobogós a SZISZKI
2024-02-12
Pest vármegye 2. legjobb technikuma az Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium az Innovatív Képzéstámogató Központ rangsora alapján.

Battai ezüst- és bronzérem a Jegesúszó Eb-n
2024-02-12
A dobogó második, illetve harmadik fokára állhatott fel Patakfalvi-Vigh Dániel a Száz Halom Városi Úszó Klub tagja, a Nagyváradon február 2-4-e között rendezett I. Jegesúszó Európa-bajnokságon.

18 bajnoki cím, 6 tucat ezüst- és bronzérem a szenior úszók mérlege
2024-02-12
Százhalombatta Város Önkormányzatának anyagi támogatásával került megrendezésre hétvégén az I. Szalai János országos szenior úszóbajnokság február 10-11-én. A verseny lebonyolítását a város szenior úszó egyesülete, a Száz Halom Városi Úszó Klub intézte – Tejes István, a klub alelnökének beszámolója.

Meséljük el együtt történelmünket!
2024-02-12
"Itt vagyunk" címmel rendhagyó közösségi időszaki kiállítás-sorozat nyílt a Matrica Múzeumban. A három részesre tervezett tárlaton a Helyeink témában elsőként az intézmény munkatársai írták le és illusztrálták tárgyakkal százhalombattai kötődésüket, a továbbiakban a városlakókra számítanak.

Folytatódnak az atlétika edzések Százhalombattán
2024-02-12
Süli Richárd és Szücs Dóra irányításával zajlanak az edzések a SZVISE Atlétika Utánpótlás Szakosztályánál. Az egyesületi munkába a két szakember beszámolója által nyújtunk betekintést.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.