2023. október 02. - Petra napja
Hétfő
Min:13°
Max:24°
Kedd
Min:14°
Max:26°
Szerda
Min:14°
Max:20°
Csütörtök
Min:12°
Max:21°
Péntek
Min:13°
Max:21°
Hirek

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért
2022-09-22 - A dm és együttműködő partnerei 5 millió forinttal támogatják a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet
A hazai dm idén 7. alkalommal rendezte meg a Jótékonysági focitornát üzleti partnerei számára. A kezdeményezés a munkatársaktól indult 2014-ben. A torna alapgondolata, hogy együttműködő partnereikkel kicsit más pályán, kötetlenebb formában is találkozzanak a drogéria munkatársai, és mindezt egy jó ügy érdekében tegyék. A tornát évente, egy, a dm munkatársak által kiválasztott civil szervezet javára rendezik meg. A kiválasztásnál fő szempont, hogy a szervezet tevékenységi köre illeszkedjen a dm támogatási stratégiájába (egészségre nevelés és hátrányos helyzetű családok, gyermekek támogatása), illetve a dm központi irodáinak és raktárának régiójában tevékenykedjen (Érd, Törökbálint, és vonzáskörzetei). Minden évben más szervezet kapja a támogatást.
 
Idén a dm és üzleti partnerei a torna nevezési díjaiból 5 millió forinttal támogatták a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet. A drogéria egyik irodája és logisztikai központja Érden található, a cég kollégái közül többen a szomszédos Százhalombattán élnek, és magánemberként már kapcsolatban állnak a szervezettel.
A százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület egészségkárosodott és megváltozott fejlődésmenetű gyermekek érdekvédelmét és rehabilitációjáért végzi. Olyan komplex szakszerű segítséget nyújtanak, ahol a gyermekek sérülésspecifikusan kapnak korai fejlesztést. Emellett a szülőket pszichológus kíséri a nehéz életszakaszon, mert a család akkor tud egészségesen működni, ha az édesanya és édesapa is visszakaphatja a mentális egészségét. Az 5 millió forint értékű támogatásnak köszönhetően 70 család részesülhet térítésmentesen az egyesület által biztosított komplex egyénre szabott kezelésekben.
A torna ünnepélyes megnyitóján Schmidt Mónika a Szülők Fóruma Egyesület szakmai vezetője vette át a dm marketing és PR vezetőjétől jelképesen az 5 millió forint értékű adományt; elmondta, hogy nagyon meghatotta őket, hogy rájuk esett a drogéria munkatársainak a választása. A kisgyermekek gyógykezelése egyre nagyobb anyagi terhet ró a családokra, különösen napjainkban. A szervezet igyekszik az egyedi élethelyzeteket is figyelembe venni. Az adomány nagyon sok család életét könnyíti meg.
A változatos gyerek programokkal egybekötött sporteseményre szeptember 10-én került sor, aminek az előző évekhez hasonlóan a törökbálinti Aréna adott otthont. A pályákon 16 csapat mérkőzött meg egymással, a drogériát három csapat is képviselte a tornán.
Az eseményt Görgey András a dm ügyvezetője és Kanyó Roland dm marketing és PR menedzsere nyitották meg, akik maguk is játszottak a focitornán dm-es színekben. "Nagy öröm számunkra, hogy idén maximális nevezési létszámmal, 16 csapatot köszönhetünk a pályán. Megtiszteltetés, hogy vannak partnereink, akik kezdetektől fogva támogatják küldetésünket, és már hetedik alkalommal vesznek részt a tornán, mindemellett pedig új csapatokat is köszönhetünk idén. A dm számára a kisgyermekes családok támogatása kiemelten fontos. Focitornánk támogatottjának kiválasztásában azokra a helyi szervezetekre koncentrálunk, amelyek munkahelyünk, és munkatársaink otthonainak vonzáskörzetében végzik tevékenységüket. Ezzel is szeretnénk aktív részesei lenni ennek a közösségnek."
 
Résztvevők: dm Központ, dm Raktár, dm Hobby, Mediátor, Stada Hungary Kft., Mediline Kft., törökbálinti Aréna, Johnson & Johnson Kft., Sofidel Hungary Kft., GlaxoSmithkline Kft., Partner in Pet Food Hungária Kft., Nestlé Hungária Kft., Colgate-Palmolive Magyarország Kft., RB (Hygine Home) Hungary Kft., JuvaPharma Kft, LeasePlan Hungária Zrt.
 
A tornát a Mediline Kft. csapat nyerte, a döntőt az előző évi torna győztesével, a Sofidel Hungary Kft. csapatával vívták, amely így az előkelő második helyezést érte el. A dobogó harmadik fokára a tornának helyszínt adó törökbálinti Aréna csapata állhatott fel.
 
 

AKTUÁLIS
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
2023-05-31 - Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
2023-04-07 - A Húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is, amit szinte mindenkor és minden vallás ünnepel, illetve a különböző kultúrák megemlékeztek, megemlékeznek róla.
Jelentős döntések az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás terén
2023-10-01
Gyermekfogászati ellátást is végző praxisok indulnak, kiemelkedő színvonalú gondozóházat alakítanak ki, nagymértékben emelkedik a felsőoktatási ösztöndíj – hangzott el a szeptember 27-i sajtótájékoztatón.

Aranyérem a modellvitorlás OB-n
2023-10-01
Egy éremmel és több helyezéssel zárta az ölbői horgászbázis legnagyobb taván a 2023-as modellvitorlás Országos Bajnokságot szeptember 16-17-án az F5-E hajóosztályban a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub . A versenyről Kunvári Sándor egyesületi tag számolt be.

Javuló teke eredmények
2023-10-01
A bajnokság első fordulójában elszenvedett sima vereség után, a második körben, idegenben szoros meccsen 4:2-re kapott ki a Battai Gurítók gárdája a Krix Team "A" ellen.

Kéményseprő álláshirdetés
2023-09-30
Kéményseprő szakmunkásokat és betanított munkásokat keres a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK) Kéményseprő ipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet.

Nemzetközi versenybíró képzés Százhalombattán
2023-09-30
 Az International Shooting Sport Federation (ISSF sportlövő világszervezet) sportlövő versenybíró képzését tart Százhalombattán október első hetében.

Elfogadták az új gondozóház koncepciótervét - Képviselő-testületi összefoglaló
2023-09-27
Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testülete több mint 25 napirendi pontot tárgyalt meg a szeptember 27-i ülésen. Kiemelkedő jelentőségű volt a költségvetés módosításához kapcsolódóan számos egyesületi és alapítványi kérelem támogatása. Zöld utat kapott az 50 férőhelyes gondozóház koncepcióterve, így elkezdődhet a hatósági engedélyek megszerzéséhez szükséges folyamat.

Megújult a mentőállomás kerítése - Környezetszépítés és fejlesztések városszerte
2023-09-27
Újrafestette az urbáriumi mentőállomás kerítését az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amely további hasonló városkép javító akciókat tervez Százhalombatta különböző részein.

Elérhető a SZEK időpontfoglaló mobilalkalmazás
2023-09-26
A százhalombattai lakosok az interneten és mobilalkalmazáson keresztül is foglalhatnak időpontot a Százhalom Egészségügyi Központba október 1-jétől. Emellett megmarad a személyes és telefonos lehetőség is.

Fontos hazai győzelem!
2023-09-26
29-25-re győzött (15-11) a Százhalombattai KE a Csepel ellen a férfi kézilabda NB II. osztályában a szeptember 24-i fordulóban. A mérkőzésről Tallér Zsolt, a battai klub elnöke számolt be.

Lövész érmek a tűzfegyveres országos bajnokságokon
2023-09-26
A Magyar Sportlövők Szövetsége két egymást követő szeptemberi hétvégén rendezte meg a 20 lövéses Nemzeti és a 60 lövéses Nemzetközi versenyszámok országos bajnokságait a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A rekordszámú nevezésnek köszönhetően maratoni hosszúságú hétvégék voltak.

Két tucat karate érem
2023-09-26
Kiválóan szerepelt a Százhalombattai Karate Egyesület a SKI OPEN Karate versenyen – tájékoztatott Sándor Imre a klub elnök-helyettese.

Elgurult lehetőség
2023-09-26
Vereséggel kezdett a Battai Gurítók gárdája a BUKSZA bajnokságban, ahol 5:1-re kikapott a csapat a fővárosi Olajos Amazonok vendégeként szeptember 19-én.

Sinka László fogadóórája
2023-09-26
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok, október 10-én, kedden, 15 és 17óra között tartja fogadóóráját.

ÉLJEN A LEHETŐSÉGGEL!       
2023-09-26
Ingyenes tüdőszűrés a százhalombattia lakosok részére a SZEK-ben, október  9-31-e között.   

Halálos robbanás Dunafüreden
2023-09-25
Kigyulladt, majd berobbant egy lakóház Százhalombattán, a Rákóczi utcában hétfőn kora délután. A házban egyedül élő 70 év körüli férfi életét vesztette.

Jó bor, jó barátság - Szüreti szomszédolás
2023-09-22
XVIII. alkalommal rendezték meg a Tárnoki Szüreti Mulatságot, amelyre idén is meghívást kapott Százhalombatta, illetve Érd, Pusztazámor, Ercsi, Diósd és Sóskút is.

13 battai érem a nemzetközi kajak versenyen
2023-09-22
Idén második alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Wichmann Tamás Nemzetközi Regattát, ezúttal 46 magyar és 11 külföldi klubból összesen 800 sportoló részvételével. Kilenc országból, Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Vietnámból és Magyarországról érkezett nevezés.

Új miserend
2023-09-21
Szeretettel várják a híveket, a katolikus istentiszteleti alkalmakra, az augusztus 21-től életbe lépett új miserend szerint.

MESÉS SZEPTEMBER VÉGE A KÖNYVTÁRBAN
2023-09-21
Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. A kezdeményezés a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárból indult, a Magyar Olvasástársaság közvetítésével terjedt el mára határokon túlra is. A népmese napja logóját – a világfát – László Bandy, városunkban élő képzőművész-tanár készítette.

Szolgálat szárazföldön és vízen
2023-09-19
Számos rendezvényt biztosított a százhalombattai polgárőrség az elmúlt hetekben – tájékoztatott Szalai Attila elnök.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.