2022. szeptember 25. - Eufrozina napja
Vasárnap
Min:12°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:15°
Szerda
Min:8°
Max:18°
Csütörtök
Min:12°
Max:15°
Hirek

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért
2022-09-22 - A dm és együttműködő partnerei 5 millió forinttal támogatják a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet
A hazai dm idén 7. alkalommal rendezte meg a Jótékonysági focitornát üzleti partnerei számára. A kezdeményezés a munkatársaktól indult 2014-ben. A torna alapgondolata, hogy együttműködő partnereikkel kicsit más pályán, kötetlenebb formában is találkozzanak a drogéria munkatársai, és mindezt egy jó ügy érdekében tegyék. A tornát évente, egy, a dm munkatársak által kiválasztott civil szervezet javára rendezik meg. A kiválasztásnál fő szempont, hogy a szervezet tevékenységi köre illeszkedjen a dm támogatási stratégiájába (egészségre nevelés és hátrányos helyzetű családok, gyermekek támogatása), illetve a dm központi irodáinak és raktárának régiójában tevékenykedjen (Érd, Törökbálint, és vonzáskörzetei). Minden évben más szervezet kapja a támogatást.
 
Idén a dm és üzleti partnerei a torna nevezési díjaiból 5 millió forinttal támogatták a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet. A drogéria egyik irodája és logisztikai központja Érden található, a cég kollégái közül többen a szomszédos Százhalombattán élnek, és magánemberként már kapcsolatban állnak a szervezettel.
A százhalombattai Szülők Fóruma Egyesület egészségkárosodott és megváltozott fejlődésmenetű gyermekek érdekvédelmét és rehabilitációjáért végzi. Olyan komplex szakszerű segítséget nyújtanak, ahol a gyermekek sérülésspecifikusan kapnak korai fejlesztést. Emellett a szülőket pszichológus kíséri a nehéz életszakaszon, mert a család akkor tud egészségesen működni, ha az édesanya és édesapa is visszakaphatja a mentális egészségét. Az 5 millió forint értékű támogatásnak köszönhetően 70 család részesülhet térítésmentesen az egyesület által biztosított komplex egyénre szabott kezelésekben.
A torna ünnepélyes megnyitóján Schmidt Mónika a Szülők Fóruma Egyesület szakmai vezetője vette át a dm marketing és PR vezetőjétől jelképesen az 5 millió forint értékű adományt; elmondta, hogy nagyon meghatotta őket, hogy rájuk esett a drogéria munkatársainak a választása. A kisgyermekek gyógykezelése egyre nagyobb anyagi terhet ró a családokra, különösen napjainkban. A szervezet igyekszik az egyedi élethelyzeteket is figyelembe venni. Az adomány nagyon sok család életét könnyíti meg.
A változatos gyerek programokkal egybekötött sporteseményre szeptember 10-én került sor, aminek az előző évekhez hasonlóan a törökbálinti Aréna adott otthont. A pályákon 16 csapat mérkőzött meg egymással, a drogériát három csapat is képviselte a tornán.
Az eseményt Görgey András a dm ügyvezetője és Kanyó Roland dm marketing és PR menedzsere nyitották meg, akik maguk is játszottak a focitornán dm-es színekben. "Nagy öröm számunkra, hogy idén maximális nevezési létszámmal, 16 csapatot köszönhetünk a pályán. Megtiszteltetés, hogy vannak partnereink, akik kezdetektől fogva támogatják küldetésünket, és már hetedik alkalommal vesznek részt a tornán, mindemellett pedig új csapatokat is köszönhetünk idén. A dm számára a kisgyermekes családok támogatása kiemelten fontos. Focitornánk támogatottjának kiválasztásában azokra a helyi szervezetekre koncentrálunk, amelyek munkahelyünk, és munkatársaink otthonainak vonzáskörzetében végzik tevékenységüket. Ezzel is szeretnénk aktív részesei lenni ennek a közösségnek."
 
Résztvevők: dm Központ, dm Raktár, dm Hobby, Mediátor, Stada Hungary Kft., Mediline Kft., törökbálinti Aréna, Johnson & Johnson Kft., Sofidel Hungary Kft., GlaxoSmithkline Kft., Partner in Pet Food Hungária Kft., Nestlé Hungária Kft., Colgate-Palmolive Magyarország Kft., RB (Hygine Home) Hungary Kft., JuvaPharma Kft, LeasePlan Hungária Zrt.
 
A tornát a Mediline Kft. csapat nyerte, a döntőt az előző évi torna győztesével, a Sofidel Hungary Kft. csapatával vívták, amely így az előkelő második helyezést érte el. A dobogó harmadik fokára a tornának helyszínt adó törökbálinti Aréna csapata állhatott fel.
 
 

AKTUÁLIS
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
2022-09-06 - Még nyár elején jött a felkérés Radócz Barna főszervezőtől a "Ráckeresztúri Csülök és Pálinka Fesztivállal" kapcsolatosan; szerette volna, ha zsűrizem az eseményt – így is történt.
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
Testnevelői konferencia Százhalombattán
2022-09-25
"Az úszásoktatás jelentősége és lehetőségei a mindennapos testnevelésben" címmel tartott konferenciát a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a Barátság Kulturális Központban szeptember 23-24-én.

Ismét ingyenes tüdőszűrés
2022-09-23
Ingyenes tüdőszűrést szervez az Önkormányzat Százhalombattán a helyi lakosok számára október 7-től október 28-ig.

"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd"
2022-09-22
Sinka László szerint az önkormányzati munka lényegét a fent idézett szavakkal lehet a legjobban megragadni, ezen értékekre van leginkább szükség a mindennapokban. Az ÉSZKE önkormányzati képviselőjelöltje a százhalombattai 6. sz., dunafüredi egyéni választókerületben tartott lakossági fórumot szeptember 21-én.

Kamarai küldöttgyűlés
2022-09-20
Az Országos Vagyonvédelmi Kamara Százhalombattán tartotta küldöttgyűlését szeptember 9-én. A küldöttek a többi között tárgyaltak a hamarosan esedékes tisztújítás részleteiről is.

Szüreti szomszédolás
2022-09-19
Több régiós település mellett, Százhalombatta is meghívást kapott a XVII. alkalommal megrendezett Tárnok Szüreti Mulatságra.

Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület
2022-09-19
Dr. Korcsmáros Iván képviselőjelölti bemutatkozója.

Kibérelt dobogó
2022-09-19
Arany-, ezüst -, és bronzérmet szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub az ölbői F5-E hajóosztály Országos Bajnokságon, szeptember 17-18-án – számolt be az egyesület.

Ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot a Dunai Finomító
2022-09-19
Befejeződött a  százhalombattai Dunai Finomító tervezett nagyleállásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

Időközi választás
2022-09-17
Öt jelölt indul Százhalombattán az időközi önkormányzati képviselő választáson a dunafüredi 6. számú egyéni választókerületben október 16-án.

Aradi Vértanúk Napja
2022-09-17
Megemlékezést tart a KÉSZ  és az 1026. sz. Szent László Király Cserkészcsapat  Százhalombattán az óvárosi Szent László téren, október 6-án 18 órától. 

Pozitív változás a közétkeztetésben
2022-09-15
A százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott ebédre Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester, hogy felmérjék az étkeztetés minőségét, miután az önkormányzati fenntartású Városi Családsegítő és Gondozási Központ vette át a feladatot július 1-jével.

Együtt volt a város
2022-09-15
Ismét háromnapos közösségi ünnepet tartottak Százhalombattán szeptember 9-11-e között. A Battai Napokon színvonalas könnyűzenei koncertek, operett slágerek, gyerek, sport- és családi programok, vidámpark, kézművesek, borfalu, gasztronómiai és kirakodóvásár, valamint főzőverseny várta a nagyszámú érdeklődőt.

Közös ügyek
2022-09-15
 A Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium munkaértekezletén találkozott Vezér Mihály polgármester Lászlóné Garaguly Anikó szakmai igazgatóhelyettes, újonnan megbízott igazgatóval és munkatársaival szeptember 14-én.

Eseménydús augusztus - polgárőr beszámoló
2022-09-15
A százhalombattai polgárőrök számos szolgálatot teljesítettek a nyár utolsó hónapjában is.

Rezsi kedvezmény a többgenerációs házaknak. Komoly önkormányzati takarékossági intézkedések szükségesek
2022-09-14
Nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron az egy mérőórás, többgenerációs házban élők a szeptember 9-én kiadott kormányrendelet értelmében. Az intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, illetve az Önkormányzatot érintő rezsiár-emelkedésről tájékoztatott Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere szeptember 13-án.

Fájó hazai vereség
2022-09-13
Három góllal, 22-19 –re kikapott a Százhalombattai KE az Agrofeed ETO UNI Győr együttesétől az NB/I férfi kézilabda bajnokság szeptember 10-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai vezetője.

Harminc év a "köz" szolgálatában
2022-09-11
Három, önkormányzati intézményben dolgozó munkatársat köszöntött Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a jubileum alkalmából szeptember 7-én.

Véradás
2022-09-11
A Magyar Vöröskereszt véradást szervez az Érdi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 28-án 10.00-14.00 óra között.

Román Diaszpóra Napja
2022-09-10
 Az idén 12. alkalommal tartotta meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat az ünnepet Százhalombattán az óvárosi szerb klubban, augusztus 27-én.

Egyedülálló zöld-beruházás Százhalombattán
2022-09-10
Magyarországon elsőként Tesla MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tároló rendszert adtak át a Dunamenti Erőműben szeptember 9-én. A vállalat egyúttal csatlakozott a Magyar Akkumulátor Szövetséghez, valamint bemutatták a világ egyetlen napelemes lakóautóját.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.