2022. szeptember 25. - Eufrozina napja
Vasárnap
Min:12°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:15°
Szerda
Min:8°
Max:18°
Csütörtök
Min:12°
Max:15°
Önkormányzat

Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület
2022-09-19 - Dr. Korcsmáros Iván képviselőjelölti bemutatkozója.
Kétgyermekes családapaként élek városunkban. Dunafüreden és egész Százhalombattán sokan ismernek, részben, mint helyi ügyvédet, részben pedig, mint a Napos Oldal néven működött hajdani várospolitikai és környezetvédelmi civilszervezet egyik volt vezetőjét, önkormányzati képviselőjét. Közösségi szerepvállalásom eddig is szerteágazó volt a Hart-botrány áldozatainak évtizedes díjmentes jogi képviseletétől a városunkba tervezett gumifeldolgozót elkergető sikeres tüntetés kezdeményezéséig, megszervezéséig! Barátaim és ügyfeleim tudják jól, hogy szavatartó, állhatatos, küzdeni tudó, de a jó megoldások érdekében kompromisszumokra is képes és minden előremutató együttműködésre nyitott ember vagyok, így vállalásaimat komolyan lehet venni. Ezért kérem, Dunafüred lakóit, hogy szavazzanak rám a 2022. évi időközi választáson, ahol független jelöltként indulhatok, köszönhetően annak, hogy támogatóim két nap alatt megtöltötték aláírásaikkal az ehhez szükséges jelölőíveket!
 
’K, mint Korcsmáros" néven közreadott alapprogramom a következő:
 
1. Kompromisszumos politizálást tartok a településvezetésben helyesnek! A nagypolitikában jellemző erőpolitizálásnak és a konfliktuskeresésnek egy kisváros közéletében nincs helye!
2. Közvetlen kapcsolattartás! Füreden élek, zömmel a városban dolgozom, mindenki számára elérhető leszek a mindennapokban! Évente (a költségvetés elfogadása előtt) átfogóan kikérem majd a fürediek véleményét arról, hogy az adott esztendőben milyen problémákat tartanak megoldandónak, milyen fejlesztéseket szeretnének!
3. Közbiztonságunk jelenlegi jó szintjének megőrzése, javítása! Ez talán az egyik legfontosabb célkitűzésem! 
4. Környezetvédelem! A téma mindig szívügyem volt, családunk is természetjáró, kirándulgató. Füreden az ártér, a gát és a Csónakázó-tó mögötti terület folyamatos rendben tartása sürgősen megoldandó (a mostanában elszaporodó szúnyog- és kullancskeltetők felszámolása)! A tó mögötti területen aktív fásítást, pihenőpark kialakítását szorgalmaznám.
5. Közérdeket helyezni a profitéhség elé! A Füreden is elburjánzó társasház-építési hullámot sürgősen meg kell állítani, mielőtt körzetünk a Matta-kertre kezdene hasonlítani.
6. Kompenzációt az infláció és a rezsidíjak növekedése által leginkább sújtott családoknak! A helyi szociális háló átfogó felülvizsgálatát! Szolidaritást a legkritikusabb helyzetű polgártársainkkal! És nem mondok le régi tervemről egy olcsó diszkont áruházlánc Százhalombattára vonzásáról sem.
7. Korszerűbb, biztonságosabb, szebb játszótereket gyermekeinknek!
8. Közlekedési baleseti gócpontunk megszüntetését a Vasút utca és a Dunafüredi út kereszteződésében!
9. Közös képviselete lesz Dunafüred egészének! A szomszédos 5. számú választókerület füredi része 2019-ben már nekem szavazott bizalmat! Ha most Önök is így tesznek, úgy egész Füredünket vállalom képviselni önkormányzatunkban!
10. Kikötői névadás! Szél Pál (bárki bárhogyan is ítéli meg munkásságát) Füred rendszerváltás utáni történetének meghatározó szereplője volt. Javaslom, hogy egyik kedvenc helyét a kikötőt nevezzük el róla és kapjon ott emléktáblát is!
Százhalombatta, 2022. szeptember 18.
Tisztelettel és számítva szavazataikra: dr. Korcsmáros Iván

AKTUÁLIS
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
2022-09-06 - Még nyár elején jött a felkérés Radócz Barna főszervezőtől a "Ráckeresztúri Csülök és Pálinka Fesztivállal" kapcsolatosan; szerette volna, ha zsűrizem az eseményt – így is történt.
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
Testnevelői konferencia Százhalombattán
2022-09-25
"Az úszásoktatás jelentősége és lehetőségei a mindennapos testnevelésben" címmel tartott konferenciát a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a Barátság Kulturális Központban szeptember 23-24-én.

Ismét ingyenes tüdőszűrés
2022-09-23
Ingyenes tüdőszűrést szervez az Önkormányzat Százhalombattán a helyi lakosok számára október 7-től október 28-ig.

"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd"
2022-09-22
Sinka László szerint az önkormányzati munka lényegét a fent idézett szavakkal lehet a legjobban megragadni, ezen értékekre van leginkább szükség a mindennapokban. Az ÉSZKE önkormányzati képviselőjelöltje a százhalombattai 6. sz., dunafüredi egyéni választókerületben tartott lakossági fórumot szeptember 21-én.

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért
2022-09-22
A dm és együttműködő partnerei 5 millió forinttal támogatják a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet

Kamarai küldöttgyűlés
2022-09-20
Az Országos Vagyonvédelmi Kamara Százhalombattán tartotta küldöttgyűlését szeptember 9-én. A küldöttek a többi között tárgyaltak a hamarosan esedékes tisztújítás részleteiről is.

Szüreti szomszédolás
2022-09-19
Több régiós település mellett, Százhalombatta is meghívást kapott a XVII. alkalommal megrendezett Tárnok Szüreti Mulatságra.

Kibérelt dobogó
2022-09-19
Arany-, ezüst -, és bronzérmet szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub az ölbői F5-E hajóosztály Országos Bajnokságon, szeptember 17-18-án – számolt be az egyesület.

Ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot a Dunai Finomító
2022-09-19
Befejeződött a  százhalombattai Dunai Finomító tervezett nagyleállásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

Időközi választás
2022-09-17
Öt jelölt indul Százhalombattán az időközi önkormányzati képviselő választáson a dunafüredi 6. számú egyéni választókerületben október 16-án.

Aradi Vértanúk Napja
2022-09-17
Megemlékezést tart a KÉSZ  és az 1026. sz. Szent László Király Cserkészcsapat  Százhalombattán az óvárosi Szent László téren, október 6-án 18 órától. 

Pozitív változás a közétkeztetésben
2022-09-15
A százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott ebédre Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester, hogy felmérjék az étkeztetés minőségét, miután az önkormányzati fenntartású Városi Családsegítő és Gondozási Központ vette át a feladatot július 1-jével.

Együtt volt a város
2022-09-15
Ismét háromnapos közösségi ünnepet tartottak Százhalombattán szeptember 9-11-e között. A Battai Napokon színvonalas könnyűzenei koncertek, operett slágerek, gyerek, sport- és családi programok, vidámpark, kézművesek, borfalu, gasztronómiai és kirakodóvásár, valamint főzőverseny várta a nagyszámú érdeklődőt.

Közös ügyek
2022-09-15
 A Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium munkaértekezletén találkozott Vezér Mihály polgármester Lászlóné Garaguly Anikó szakmai igazgatóhelyettes, újonnan megbízott igazgatóval és munkatársaival szeptember 14-én.

Eseménydús augusztus - polgárőr beszámoló
2022-09-15
A százhalombattai polgárőrök számos szolgálatot teljesítettek a nyár utolsó hónapjában is.

Rezsi kedvezmény a többgenerációs házaknak. Komoly önkormányzati takarékossági intézkedések szükségesek
2022-09-14
Nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron az egy mérőórás, többgenerációs házban élők a szeptember 9-én kiadott kormányrendelet értelmében. Az intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, illetve az Önkormányzatot érintő rezsiár-emelkedésről tájékoztatott Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere szeptember 13-án.

Fájó hazai vereség
2022-09-13
Három góllal, 22-19 –re kikapott a Százhalombattai KE az Agrofeed ETO UNI Győr együttesétől az NB/I férfi kézilabda bajnokság szeptember 10-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai vezetője.

Harminc év a "köz" szolgálatában
2022-09-11
Három, önkormányzati intézményben dolgozó munkatársat köszöntött Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a jubileum alkalmából szeptember 7-én.

Véradás
2022-09-11
A Magyar Vöröskereszt véradást szervez az Érdi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 28-án 10.00-14.00 óra között.

Román Diaszpóra Napja
2022-09-10
 Az idén 12. alkalommal tartotta meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat az ünnepet Százhalombattán az óvárosi szerb klubban, augusztus 27-én.

Egyedülálló zöld-beruházás Százhalombattán
2022-09-10
Magyarországon elsőként Tesla MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tároló rendszert adtak át a Dunamenti Erőműben szeptember 9-én. A vállalat egyúttal csatlakozott a Magyar Akkumulátor Szövetséghez, valamint bemutatták a világ egyetlen napelemes lakóautóját.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.