2022. szeptember 25. - Eufrozina napja
Vasárnap
Min:12°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:15°
Szerda
Min:8°
Max:18°
Csütörtök
Min:12°
Max:15°
Önkormányzat

Kedves Dunafüredi Polgárok!
2022-09-06 - A 2022. október 16-án tartandó időközi önkormányzati választáson indulok képviselőjelöltként, bízom benne, hogy az elmúlt évek munkája nyomán már csak keveseknek kell bemutatkoznom.
Az idei év kerek évfordulót hozott számomra, 50 éves lettem, 1972-ben születtem az Óvárosban, Százhalombattát soha nem hagytam el, Dunafüreden 15 éve élek családommal a Római úton. 22 éve dolgozom egy helyi vállalatnál irodavezetőként, munkám mellett lettem 8 évvel ezelőtt a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség tagja, 4 éve pedig már én vezetem a helyi szervezetet. Az egy-egy szervezetnél eltöltött hosszú évek is azt mutatják, hogy lojális vagyok, állhatatos a munkámban, az élet minden területén a következetes kitartás jellemez.
A 2019-es helyi önkormányzati választások során az ún. kompenzációs listáról kerültem a képviselő-testületbe, és 3 év elteltével elmondhatom, hogy nagyon inspirál ez a feladat, szeretem ezt a munkát.
A Pénzügyi és Városüzemeltetési, valamint a Szociális és a Környezetvédelmi Bizottságban dolgozom elnök-helyettesként, így azt mondhatom, hogy a város minden területére rálátok, ismerem a gondokat, problémákat, részt veszek a megoldásukban.
Bizonyára felmerül Önökben a kérdés, hogy ha már most is önkormányzati képviselő vagyok akkor miért indulok az időközi választáson?
Erre a válasz az, hogy az előző két ciklusban is itt indultam jelöltként, mindig a választók közvetlen képviselete volt a célom, most is az. Alapvetően szociális beállítottságú vagyok, érdekelnek az emberek, problémáikkal bármikor fordulhatnak felém, szívesen segítek.
Szél Pál képviselő úrral nagyon jó kapcsolatban voltunk, nagyon mélyen megrendített halálának híre. Együtt érzek a családjával és ezúton is őszinte részvétemet szeretném feléjük kifejezni.
Az elmúlt években mindig tiszteletben tartottam, hogy Dunafüred városrésznek Pali volt a képviselője, de a hozzám fordulók problémájára magam is kerestem a megoldást. Úgy érzem, hogy aki megismert nem csalódott bennem, ezért szeretném a megkezdett munkámat folytatni és az ő nyomdokain továbblépkedve képviselni a dunafüredi lakosokat, intézni az ügyeiket.
Itt élőként nagyon jól ismerem Dunafüredet, látom értékeit, de érzékelem hiányosságait is, amit megerősítettek az elmúlt napokban a dunafüredi lakosokkal folytatott beszélgetéseken elhangzottak is. Tudom, hogy több megoldásra váró feladat és fejlesztési igény van a körzetben, melyeket az elkövetkező időszakban orvosolni kell, ilyenek például:
           
Rengeteg sportoló él a városban, így fontosnak tartom, hogy a Csónakázó tó körül gumiőrleményes futópálya kerüljön megvalósításra pályázati forrás bevonásával.
 
Csónakázási lehetőség megteremtése.
 
Horgászok számára lehetővé kell tenni a gépjármű-behajtást a Vasút út felőli gáthoz.
 
Csapadékvíz-elvezetés megoldása (pl: Vidra utca, Római út).
 
Páva utcánál gyalogátkelő létesítése a Damjanich úton.
 
Vasút úton a strandnál szintén szükséges gyalogátkelő létesítése.
 
A Vasút úton a tó bejáratánál a kivágott bokrok helyén fasor kialakítása.
 
Tesco mögötti szolgáltatóháznál a Damjanich úton okos zebra, vagy gyalogátkelő jelzőlámpa kihelyezése.
 
A Csalogány úton az erdőnél több szeméttároló kihelyezése.
 
Több feljáró a gátra, lehetőleg akadálymentesített, hogy a mozgáskorlátozottak, valamint kisgyermekesek babakocsival könnyebben feljuthassanak.
 
 
Játszóterek karbantartása, korszerűsítése.
 
Esthajnal utca aszfaltozása.
 
Keresztutcáknál szeméttároló edények kihelyezése.
 
A rendőrséggel, polgárőrséggel egyeztetve fokozott jelenlét biztosítása, a gyorshajtók megfékezése.
 
Szakemberek bevonásával forgalomlassító eszközök kihelyezése egyes utcákban.
 
Az időközi választásig igyekszem a választókörzet minden lakóját felkeresni, köszönöm az eddigi találkozásokat, a biztatást és a hasznos eszmecseréket is, minden észrevételt beépítek a programomba.
 
Kérem, SZAVAZZON RÁM 2022. október 16-án, hogy ezt immár Dunafüred képviselőjeként bizonyíthassam!
 
Tisztelettel:
Lukács Bernadett
6. sz. választókerület jelöltje

AKTUÁLIS
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
2022-09-06 - Még nyár elején jött a felkérés Radócz Barna főszervezőtől a "Ráckeresztúri Csülök és Pálinka Fesztivállal" kapcsolatosan; szerette volna, ha zsűrizem az eseményt – így is történt.
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
Testnevelői konferencia Százhalombattán
2022-09-25
"Az úszásoktatás jelentősége és lehetőségei a mindennapos testnevelésben" címmel tartott konferenciát a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a Barátság Kulturális Központban szeptember 23-24-én.

Ismét ingyenes tüdőszűrés
2022-09-23
Ingyenes tüdőszűrést szervez az Önkormányzat Százhalombattán a helyi lakosok számára október 7-től október 28-ig.

"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd"
2022-09-22
Sinka László szerint az önkormányzati munka lényegét a fent idézett szavakkal lehet a legjobban megragadni, ezen értékekre van leginkább szükség a mindennapokban. Az ÉSZKE önkormányzati képviselőjelöltje a százhalombattai 6. sz., dunafüredi egyéni választókerületben tartott lakossági fórumot szeptember 21-én.

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért
2022-09-22
A dm és együttműködő partnerei 5 millió forinttal támogatják a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet

Kamarai küldöttgyűlés
2022-09-20
Az Országos Vagyonvédelmi Kamara Százhalombattán tartotta küldöttgyűlését szeptember 9-én. A küldöttek a többi között tárgyaltak a hamarosan esedékes tisztújítás részleteiről is.

Szüreti szomszédolás
2022-09-19
Több régiós település mellett, Százhalombatta is meghívást kapott a XVII. alkalommal megrendezett Tárnok Szüreti Mulatságra.

Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület
2022-09-19
Dr. Korcsmáros Iván képviselőjelölti bemutatkozója.

Kibérelt dobogó
2022-09-19
Arany-, ezüst -, és bronzérmet szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub az ölbői F5-E hajóosztály Országos Bajnokságon, szeptember 17-18-án – számolt be az egyesület.

Ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot a Dunai Finomító
2022-09-19
Befejeződött a  százhalombattai Dunai Finomító tervezett nagyleállásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

Időközi választás
2022-09-17
Öt jelölt indul Százhalombattán az időközi önkormányzati képviselő választáson a dunafüredi 6. számú egyéni választókerületben október 16-án.

Aradi Vértanúk Napja
2022-09-17
Megemlékezést tart a KÉSZ  és az 1026. sz. Szent László Király Cserkészcsapat  Százhalombattán az óvárosi Szent László téren, október 6-án 18 órától. 

Pozitív változás a közétkeztetésben
2022-09-15
A százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott ebédre Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester, hogy felmérjék az étkeztetés minőségét, miután az önkormányzati fenntartású Városi Családsegítő és Gondozási Központ vette át a feladatot július 1-jével.

Együtt volt a város
2022-09-15
Ismét háromnapos közösségi ünnepet tartottak Százhalombattán szeptember 9-11-e között. A Battai Napokon színvonalas könnyűzenei koncertek, operett slágerek, gyerek, sport- és családi programok, vidámpark, kézművesek, borfalu, gasztronómiai és kirakodóvásár, valamint főzőverseny várta a nagyszámú érdeklődőt.

Közös ügyek
2022-09-15
 A Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium munkaértekezletén találkozott Vezér Mihály polgármester Lászlóné Garaguly Anikó szakmai igazgatóhelyettes, újonnan megbízott igazgatóval és munkatársaival szeptember 14-én.

Eseménydús augusztus - polgárőr beszámoló
2022-09-15
A százhalombattai polgárőrök számos szolgálatot teljesítettek a nyár utolsó hónapjában is.

Rezsi kedvezmény a többgenerációs házaknak. Komoly önkormányzati takarékossági intézkedések szükségesek
2022-09-14
Nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron az egy mérőórás, többgenerációs házban élők a szeptember 9-én kiadott kormányrendelet értelmében. Az intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, illetve az Önkormányzatot érintő rezsiár-emelkedésről tájékoztatott Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere szeptember 13-án.

Fájó hazai vereség
2022-09-13
Három góllal, 22-19 –re kikapott a Százhalombattai KE az Agrofeed ETO UNI Győr együttesétől az NB/I férfi kézilabda bajnokság szeptember 10-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai vezetője.

Harminc év a "köz" szolgálatában
2022-09-11
Három, önkormányzati intézményben dolgozó munkatársat köszöntött Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a jubileum alkalmából szeptember 7-én.

Véradás
2022-09-11
A Magyar Vöröskereszt véradást szervez az Érdi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 28-án 10.00-14.00 óra között.

Román Diaszpóra Napja
2022-09-10
 Az idén 12. alkalommal tartotta meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat az ünnepet Százhalombattán az óvárosi szerb klubban, augusztus 27-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.