2022. szeptember 25. - Eufrozina napja
Vasárnap
Min:12°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:16°
Kedd
Min:10°
Max:15°
Szerda
Min:8°
Max:18°
Csütörtök
Min:12°
Max:15°
Közélet, politika

Sinka László az ÉSZKE képviselőjelöltje
2022-08-29 - Az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület elnöksége Sinka Lászlót kérte fel, hogy induljon a 6. számú, dunafüredi egyéni választókerületben az október 16-i, időközi helyi önkormányzati választáson – jelentette be Vezér Mihály, a civil szervezet elnöke.
A választás kiírása az eddigi – szintén ÉSZKE-tag – képviselő, Szél Pál halála miatt vált szükségessé.
 
Vezér Mihály elmondta, a jelölést indokolja, hogy Sinka László 9 éven keresztül töltött be önkormányzati képviselői tisztséget, illetve két ciklusban alpolgármesterként is tevékenykedett. Büszkék a város érdekében huzamosabb ideig kifejtett sikeres munkásságára – tette hozzá. Eddigi pályafutása; a helyi várospolitikában betöltött szerepe, valamint az országos és nemzetközi szintű sportvezetői múltja nyomán kiváló képviselője lehet a 6. számú egyéni választókerületnek. Számos társadalmi tisztséget tölt be, kiemelendő, hogy a Sérültekért Alapítvány elnökségének a megalakulás óta tagja, magánemberként is támogatja a szervezet célkitűzéseit. Sinka László hiteles, gyakorlott közéleti személyként tudja szolgálni a választókerület, illetve Százhalombatta fejlődését – fogalmazott Vezér Mihály.
 
Sinka László szomorú apropónak nevezte, hogy gyerekkori barátja, Szél Pál elhunyta nyomán kerül sor az időközi választásra. Felidézett néhány közös emlékeket, kiemelve azt a példaértékű küzdőszellemet, ami Szél Pált minden területen jellemezte. A szoros baráti kötelékből fakadóan nem mondhatott nemet a mostani felkérésre, mert kötelességének érzi, hogy tovább vigye azt a szolgálatot, amit "Paja" több évtizedeken keresztül végzett Dunafüred, illetve az egész város érdekében.
"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd" – ezek a fogalmak fejezik ki legjobban az önkormányzati munka lényegét, ezen értékekre van szükség leginkább a mindennapokban. A legfontosabb, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a mostani nehezedő körülményekre, mindent meg kell tenni azért, hogy továbbra is támogatásban részesüljenek a rászorulók – fogalmazott Sinka László.
Fontos feladat továbbá, hogy korlátozni kell a komoly aggodalmakat keltő, önös érdekű ingatlanbeépítéseket. Mint mondta, átlátja a város helyzetét, miután mind a négy településrészen élt, közel 30 éve lakik Dunafüreden.
Több évtizedes, állandó gond a Duna-part megóvása, szépítése, amit nehezít, hogy állami területről van szó, ezért az önkormányzat csak közbenjárhat ennek érdekében.
Az utóbbi időben napirenden volt a Csónakázó-tó vízellátásának biztosítása, amit kitűnően kezelt az önkormányzat, hosszú távon kutak fúrása jelenthet megoldást. A tó, illetve környezetének megóvása közös feladat, amihez társadalmi összefogás szükséges.
Sinka László szólt arról is, hogy elkötelezett támogatója a nyugdíjas kluboknak, mert rendkívül fontos, hogy a ledolgozott évek után ezen közösségek – így a dunafüredi is – aktívan, jól éljék meg az időskort.
Az egész városban fontos feladat a továbbiakban is a közösségi terek megóvása, tisztántartása, amiben Százhalombatta a legjobbak között van az országban.
A közrend közbiztonság területén folyamatos erősítésre van szükség, amiben jelentős szerepe van a polgárőrségnek – aminek egyik alapítója Szél Pál volt –, illetve a közterület-felügyeletnek, ahol a létszámbővítés indokolt.
Sinka László végezetül reményét fejezte ki, hogy a közel öt évtizedes hazai és nemzetközi vezetői tapasztalatai révén "nyugodt szívvel vállalhatja el a mostani kihívást", amihez érez erőt magában.
 
Sinka László az ÉSZKE facebook oldalán is tájékoztatott a jelölésről, amit az alábbiakban közlünk:
Tősgyökeres százhalombattai vagyok. Dunafüreden 27 éve lakom a Nap utcában feleségemmel, Anikóval. Egy fiam és egy unokám van. Közgazdász vagyok, angolul, oroszul és lengyelül beszélek.
Társadalmi tevékenységeim:
• Magyar Olimpiai Bizottság tag 1990 óta
• Magyar Olimpiai Bizottság Elnökségi tag 8 éven keresztül
• Európai Kézilabda Szövetség Végrehajtó Bizottság tagja 16 éven át
• Jelenleg EHF tiszteletbeli tagja vagyok
• Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének tagja és alpolgármestere voltam 9 éven át
• A százhalombattai Sérültekért Alapítvány Kuratóriumának aktív tagja vagyok, több mint 15 éve napjainkig
• Hobbim a sport, közel 20 évig kézilabdáztam a DKSK csapatában
Elismeréseim közül a legnagyobb büszkeséget a Százhalombatta Város Díszpolgára cím jelenti számomra. Igazi lokálpatriótának vallom magam, ezért örömmel fogadtam Vezér Mihály polgármester és az ÉSZKE felkérését, hogy induljak a 6. sz. választókerületben kiírt időközi képviselő-választáson. Szél Pállal gyermekkorunk óta jó barátok voltunk, és 9 éven át együtt dolgoztunk a Képviselő-testületben és az ÉSZKÉ-ben.
Megválasztásom esetén a dunafüredi lakosság és Százhalombatta városának szolgálatát szeretném közmegelégedésre ellátni.
Programom:
• A közrend, közbiztonság rendszerének további javítása, a rendőrség támogatásának emelésével és jelentős közterületfelügyelői létszámbővítéssel
• A Dunafüredi Nyugdíjas Klub támogatásának emelése
• A százhalombattai sportélet fejlesztése, a dunafüredi sportlétesítmények felújítása
• A Csónakázó-tó vízbázisának hosszú távú biztosítása
• A Csónakázó-tó és környéke legyen igazi szabadidő parkja Százhalombattának, a szükséges létesítmények kiépítése, és az ott lévő sporteszközök felújítása és pótlása
• A melegvizű csatorna vízmegtartó képességének javítása, - a horgászok érdekeire és a Csónakázó-tó víz utánpótlására is tekintettel
• A hátrányos helyzetben élők segítése, az esélyegyenlőség biztosítása
• A rászorultak anyagi és természetbeni támogatása
• Az egészségügyi ellátás további fejlesztése
• A szép, gondozott közösségi tereink megóvása
• A dunafüredi közösségi és kulturális élet intenzívebbé tétele
• Az út- és járdafelújítások folytatása
• A dunafüredi ingatlanbeépítések további szigorítása, a zsúfoltság kialakulásának megakadályozása céljából
• A Duna-part megóvása, értékeinek megőrzése, rendbetétele – a tulajdonos, Magyar Állammal való együttműködésben
Tudom, hogy az én célkitűzéseim nem lehetnek teljesek, éppen ezért érdeklődéssel várom minden dunafüredi lakos további javaslatait. Hiszek abban, hogy csak Önökkel együtt sikerülhet közös lakóhelyünk értékeinek fejlesztése! Ehhez kérem szíves támogatásukat!
 
 

AKTUÁLIS
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
2022-09-06 - Még nyár elején jött a felkérés Radócz Barna főszervezőtől a "Ráckeresztúri Csülök és Pálinka Fesztivállal" kapcsolatosan; szerette volna, ha zsűrizem az eseményt – így is történt.
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
Testnevelői konferencia Százhalombattán
2022-09-25
"Az úszásoktatás jelentősége és lehetőségei a mindennapos testnevelésben" címmel tartott konferenciát a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a Barátság Kulturális Központban szeptember 23-24-én.

Ismét ingyenes tüdőszűrés
2022-09-23
Ingyenes tüdőszűrést szervez az Önkormányzat Százhalombattán a helyi lakosok számára október 7-től október 28-ig.

"Érzékenység, szolidaritás, párbeszéd"
2022-09-22
Sinka László szerint az önkormányzati munka lényegét a fent idézett szavakkal lehet a legjobban megragadni, ezen értékekre van leginkább szükség a mindennapokban. Az ÉSZKE önkormányzati képviselőjelöltje a százhalombattai 6. sz., dunafüredi egyéni választókerületben tartott lakossági fórumot szeptember 21-én.

Jótékonysági focitorna a legkisebbekért
2022-09-22
A dm és együttműködő partnerei 5 millió forinttal támogatják a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületet

Kamarai küldöttgyűlés
2022-09-20
Az Országos Vagyonvédelmi Kamara Százhalombattán tartotta küldöttgyűlését szeptember 9-én. A küldöttek a többi között tárgyaltak a hamarosan esedékes tisztújítás részleteiről is.

Szüreti szomszédolás
2022-09-19
Több régiós település mellett, Százhalombatta is meghívást kapott a XVII. alkalommal megrendezett Tárnok Szüreti Mulatságra.

Időközi önkormányzati választás, 6. sz., dunafüredi egyéni választókerület
2022-09-19
Dr. Korcsmáros Iván képviselőjelölti bemutatkozója.

Kibérelt dobogó
2022-09-19
Arany-, ezüst -, és bronzérmet szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub az ölbői F5-E hajóosztály Országos Bajnokságon, szeptember 17-18-án – számolt be az egyesület.

Ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot a Dunai Finomító
2022-09-19
Befejeződött a  százhalombattai Dunai Finomító tervezett nagyleállásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

Időközi választás
2022-09-17
Öt jelölt indul Százhalombattán az időközi önkormányzati képviselő választáson a dunafüredi 6. számú egyéni választókerületben október 16-án.

Aradi Vértanúk Napja
2022-09-17
Megemlékezést tart a KÉSZ  és az 1026. sz. Szent László Király Cserkészcsapat  Százhalombattán az óvárosi Szent László téren, október 6-án 18 órától. 

Pozitív változás a közétkeztetésben
2022-09-15
A százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott ebédre Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester, hogy felmérjék az étkeztetés minőségét, miután az önkormányzati fenntartású Városi Családsegítő és Gondozási Központ vette át a feladatot július 1-jével.

Együtt volt a város
2022-09-15
Ismét háromnapos közösségi ünnepet tartottak Százhalombattán szeptember 9-11-e között. A Battai Napokon színvonalas könnyűzenei koncertek, operett slágerek, gyerek, sport- és családi programok, vidámpark, kézművesek, borfalu, gasztronómiai és kirakodóvásár, valamint főzőverseny várta a nagyszámú érdeklődőt.

Közös ügyek
2022-09-15
 A Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium munkaértekezletén találkozott Vezér Mihály polgármester Lászlóné Garaguly Anikó szakmai igazgatóhelyettes, újonnan megbízott igazgatóval és munkatársaival szeptember 14-én.

Eseménydús augusztus - polgárőr beszámoló
2022-09-15
A százhalombattai polgárőrök számos szolgálatot teljesítettek a nyár utolsó hónapjában is.

Rezsi kedvezmény a többgenerációs házaknak. Komoly önkormányzati takarékossági intézkedések szükségesek
2022-09-14
Nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron az egy mérőórás, többgenerációs házban élők a szeptember 9-én kiadott kormányrendelet értelmében. Az intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, illetve az Önkormányzatot érintő rezsiár-emelkedésről tájékoztatott Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere szeptember 13-án.

Fájó hazai vereség
2022-09-13
Három góllal, 22-19 –re kikapott a Százhalombattai KE az Agrofeed ETO UNI Győr együttesétől az NB/I férfi kézilabda bajnokság szeptember 10-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai vezetője.

Harminc év a "köz" szolgálatában
2022-09-11
Három, önkormányzati intézményben dolgozó munkatársat köszöntött Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a jubileum alkalmából szeptember 7-én.

Véradás
2022-09-11
A Magyar Vöröskereszt véradást szervez az Érdi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 28-án 10.00-14.00 óra között.

Román Diaszpóra Napja
2022-09-10
 Az idén 12. alkalommal tartotta meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat az ünnepet Százhalombattán az óvárosi szerb klubban, augusztus 27-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.