2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:19°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:19°
Max:22°
Vasárnap
Min:17°
Max:31°
Önkormányzat

Nincs bűnözési hullám - írta: Kovács Attila
2022-08-04 - Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 
Az eseményen részt vett Török Sándor alpolgármester, Nogula Tamás, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője, Bátyi László, a százhalombattai rendőrőrs parancsnoka és Szalai Attila önkormányzati képviselő, a városi polgárőr szervezet titkára.
 
Mint ismeretes, 48 órán belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren gázpisztollyal támadt két fiatalra július 30-án. Szóváltás és dulakodás után az elkövetők elmenekültek, az egyik sértett értékes mobiltelefonját magukkal vitték.
 
Török Sándor elmondta, sok, eredendően nem battai illetőségű lakos jelent meg a városban, ők a MOL-ban zajló karbantartáson dolgoznak, semmi közük nincs a bűncselekményhez. A biztonságos energiaellátás érdekében nagyon fontos, hogy minél előbb befejeződjön a munkálat, ezért a megszokott létszámnál most több emberrel dolgoznak a felújítást végző alvállalkozók. Kiemelte, hogy – a rémhírekkel ellentétben – nincs szó semmilyen, dolgozók általi vegzálásról, "ámokfutásról" a városban. Hozzátette, meg lehet érteni, hogy többen a családjukat féltve járőröző csoportot szerveztek, azonban ezt nem indokolja a közbiztonsági helyzet. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem megoldás a lakossági szervezkedés, a bűnözőkkel szemben a hatóságnak kell eljárnia betartva a törvényi kereteket. Nem vezet eredményre az sem, ha egyesek politikai haszonszerzés céljából keltenek negatív hangulatot. Leszögezte, hogy – a híresztelésekkel ellentétben – az Önkormányzat nem telepített be idegeneket a városba, a már említett MOL-dolgozók ideiglenesen tartózkodnak Százhalombattán. Török Sándor elmondta azt is, hogy a város anyagi forrásokkal, eszközökkel támogatja a rendőrséget, illetve szolgálati lakások biztosításával segíti az állomány bővülését. A polgárőrség is folyamatosan számíthat támogatásra – tette hozzá. Egyúttal felhívta a figyelmet, hogy aki valóban tenni akar a közbiztonságért, az jelentkezzen a szervezetbe. Kérdésre válaszolva az alpolgármester elmondta, hogy szeretnék bővíteni a közterület-felügyelet létszámát, azonban nincs jelentkező a régóta meghirdetett állásra.
 
Nogula Tamás ismertette az júliusi battai játszótéri támadás részleteit, amelyről a többi között lapunk is beszámolt a police.hu oldal sajtóközleménye alapján.
Barátjával beszélgetett július 30-án este egy százhalombattai játszótéren a 19 éves helyi férfi, amikor két, elmondása szerint ismeretlen hozzájuk lépett. Egyikük elővett egy fegyvert, rájuk fogta és közölte: "most pakolni fogtok!" A 19 éves sértett ráfogott a fegyveres kezére és megpróbálta kicsavarni, miközben barátja elszaladt. Dulakodtak, földre kerültek, a fegyvert sikerült a támadó kezéből kivennie, ám közben kapott egy ütést az arcába. A verekedés végén a támadó elfutott, elejtett fegyverét az áldozat hazavitte, majd észrevette, hogy több százezer forintos mobiltelefonja eltűnt. A rendőrök adatgyűjtése másnapra már eredményt hozott, célirányosan indultak egy tárnoki férfi érdi tartózkodási helyére. A 20 éves V. Dezsőt elfogták, 17 éves társa néhány órával később került az előállító helyiségbe. A fiatalkorú beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, V. Dezső szerint nem úgy történt, ami történt. Mindkettőjüket fegyveres rablás bűntettének kísérletével gyanúsították meg, V. Dezsőt őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását. A lefoglalt fegyver az elsődleges vélemény szerint gáz és riasztófegyver, további vizsgálatát igazságügyi fegyverszakértő végzi. A rendőrök az elvitt mobiltelefont is megtalálták, sőt a támadó véres pulóverét is szakértő vizsgálja. Az Érdi Rendőrkapitányság V. Dezső, valamint 17 éves társa ellen fegyveres rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.
Nogula Tamás megerősítette, hogy egyedi esetről van szó, a bűncselekmény nem hozható összefüggésbe a finomítói karbantartáson dolgozókkal. Hangsúlyozta, hogy a rendőrség – bár figyeli – nem a közösségi oldalakon található bejegyzések, hanem kizárólag a 112-es segélyhívóra érkezett bejelentések alapján intézkedik. Kiemelte, hogy Százhalombatta nyugodt, biztonságos település, jól ellenőrizhető a néhány bevezető út, ezért a bűnözők inkább elkerülik a várost. Az elmúlt hetekben nem emelkedett, sőt csökkent a bejelentett bűnesetek száma Battán és a kapitányság illetékességi területén. Minden hívásra reagál a rendőrség, és a helyi rendőrőrssel együttműködve megteszi a szükséges intézkedéseket. A rendőri vezető elmondta azt is, hogy az érdi kapitányság reagálási ideje – a bejelentéstől a helyszínre érkezésig eltelt idő – a legjobbak között van Pest megyében. Nogula Tamás arra kérte a lakosságot, hogy aki tenni szeretne a közbiztonságért, az legyen a polgárőrség tagja, ahol a rendőrség szakmai irányításával törvényes keretek között szolgálhat. Köszönetet mondott az Önkormányzatnak, a polgárőrségnek, a közterület-felügyeletnek, valamint a városlakóknak, hogy a rendőrséggel való együttműködésük eredményeként Százhalombatta a legbiztonságosabb települések között van. Ebben jelentős szerepet játszik a rendőrség rendszeres bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági és baleset megelőzési tevékenysége is.
 
Bátyi László hangsúlyozta, hogy semmilyen bűncselekményről nem kaptak bejelentést, amely kapcsolatba hozható az ideiglenesen a városba érkezett finomítói dolgozókkal. Ellenőrizék a munkások szálláshelyeit, ahol semmiféle rendbontást nem tapasztaltak. Az egyik közösségi oldalon megjelentek ezzel ellentétes, alaptalan hírek, aminek hatására civilek gyülekezést hirdettek a CBA áruházhoz. Mindenkit arra kért, ha bűncselekményről értesül, arról a 112-es segélyhívón tegyen bejelentést. A rendőrség minden hívás nyomán intézkedik, akár 24 órás járőrszolgálat is vezényelhető a városba.
 
Szalai Attila kiemelte, hogy Magyarországon kizárólag a rendőrségnek van bűnüldözési és nyomozati hatósági jogköre, az Önkormányzat és a polgárőrség ezt a munkát segíti. A rendőrség fenntartása állami feladat, azonban a város mindig támogatta anyagilag és eszközökkel a rendvédelmi munkát. Ebben a jövőben sem terveznek változást, illetve az Önkormányzat segíti a katasztrófavédelem és a polgárőrség tevékenységét is. Szólt arról is, hogy – a legjobb szándék ellenére – semmilyen ügynek nem tesz jót, ha rátelepszik a politika, illetve, hogy nem szabad teret adni a rasszizmusnak.
                                                                                                                                                                                                                                                         
 
 
 
 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Megkezdődött a szerződéses határvadászok toborzása 
2022-07-16
A jelentkezési feltételekről, a felvételi eljárásról, és a várható szolgálati feladatellátásról is beszámoltak a sajtótájékoztatón a rendőrségi vezetők július 15-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.