2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:19°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:19°
Max:22°
Vasárnap
Min:17°
Max:31°
Jegyzet

Rudi Bácsi
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
Mint frissen megbízott önkormányzati képviselőjelölt igyekeztem összeszedni a megfelelő mennyiségű (14 db), akkor még kopogtató cédulát. Az első órában összejött a mennyiség, de annyira tetszett a siker, hogy úgy döntöttem végigmegyek a választókerületen. Lépcsőházról lépcsőházra, ajtótól ajtóig, embertől emberig haladtam. Három hét alatt mindenkihez eljutottam. Sok mindent láttam ezalatt a három hét alatt. Azt hittem, hogy 30 évesen már mindenen túl vagyok, kivétel az apaság. Hát sok mindenben tévedtem. A temérdek furcsaság, ahogyan emberek élnek egy háztömbben, sokuk tömeges magányban, nekem új volt. Illetve tudtam, hogy létezik ez az élethelyzet, sokat hallottam róla, de egészem más ezt a saját szemmel látni.
Mindent összevetve a legnagyobb meglepetést Rudi Bácsi ajtónyitása okozta, illetve ami egy hosszú, és a kölcsönös tiszteleten alapuló furcsa barátság kezdetét jelentette. Szóval kopogtattam, Rudi bácsi kinyitotta az ajtót, én köszöntem, ahogyan illik, és belekezdtem a kántálásba: "Jó napot kívánok! Tiszteletem! Szalai Attila a nevem, és szeretnék indulni itt...." A mondatot nem tudtam befejezni. Rudi bácsi megvető és méregető pillantásai közepette, szavamba vágva ennyit mondott: "Mit akar maga itt? Még érettségije sincs!" És ezzel úgy becsapta előttem az ajtaját, hogy Rudi bácsi lakásának illata az arcomba vágott, a huzat még rövid hajamat is megmozgatta a fejem tetején. Néztem egy darabig, és nem értettem; mi baja velem ennek az embernek? Soha életemben két rossz szót nem szóltunk egymáshoz.
Pár héttel a nyertes választások után elhatároztam, hogy utána járok Rudi bácsi rosszallásának. Néha összefutottunk az utcán, én kissé provokatív szándékkal, de nagyon udvariasan köszöntem, Rudi bácsi meg mormogva valamit az orra alatt továbbment. Hogy most ez köszönés volt-e, vagy átokszórás, azt a mai napig nem tudom. Viszont elhatároztam, hogy ennek az embernek megpróbálom elnyerni a tiszteletét. Mert, ha a legelutasítóbb ember elismer, akkor nagyon valószínű, hogy jól végzem a munkámat.
Telt múlt az idő és eljött a 2002-es önkormányzati választás is. Körülöttem szinte mindenkit lecseréltek, a tíz választókerületből egyedül engem nem sikerült leváltani. A mai napig nem tudom, hogy miért? Talán a teljesítményem miatt? Talán a mindenki számára kimutatott jó szándékom miatt? Rudi bácsi elkezdett visszaköszönni, és csodák csodája egyszer megszólított, hogy beszélgetni szeretne velem, és ha van időm, menjek fel hozzá. Munka után fel is mentem hozzá még az nap, mert nagyon érdekelt, hogy mit szeretne.
Csöngetés, ajtónyitás, köszönés, cipő le, és irány a nagyszobai fotel. Rudi bácsi zavarban volt, kerülte a tekintetemet, nehezen kezdett bele a mondandójába. Hogy megkönnyítsem a dolgát, udvariassági kérdések tucatjaival árasztottam el. Azért, ha nehezen is, de a tisztességben megöregedett büszke értelmiségi összeszedve magát rám nézett, és csak annyit mondott: "Attila! Ne haragudjon!"
Most én éreztem magam kellemetlenül. Egy idős ember bocsánatot kér? Tőlem? Igyekeztem csökkenteni Rudi bácsi zavarát, és minden félét elkezdtem beszélni, de Rudi bácsi nem tágított a témától. Elmondta, hogy tévedett, és ha valaki téved, azt fel kell vállalni és tanulni belőle, független attól hány éves az ember. Aztán elkezdett magáról mesélni. Gyerekkor, tanulmányok, család stb. Egy órát voltam nála, és – ha lehet ilyen mondani – összebarátkoztunk. Ezek után szinte hetente beszéltünk személyesen vagy telefonon.
Ismét telt múlt az idő, és a szokásos heti "megbeszélésünket" egy "rendkívüli" ülés szakította meg, amit Rudi bácsi drámai hangon kezdeményezett. Kicsit ideges voltam emiatt, mert nem tudtam mit szeretne. Szomorúan fogadott, és nehezen is kezdett a mondandójába. Elköszönt!
Rudi bácsi szerződést kötött egy idősek otthonával egy közeli településen. Nem beszél róla, de nagyon valószínű, hogy valami komoly gond lehetett a családban, ha nem tudnak, vagy akarnak róla gondoskodni idős korában. Rudi bácsi már nincs köztünk! Hiányzik!
Szalai Attila, önkormányzati képviselő

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.