2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:19°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:28°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:19°
Max:22°
Vasárnap
Min:17°
Max:31°
Önkormányzat

Utolsó útjára kísérték Szél Pált
2022-07-09 - Több százan búcsúztatták Százhalombatta dunafüredi városrészének önkormányzati képviselőjét a városi köztemetőben július 9-én. Szél Pál 66. életévében, méltósággal viselt hosszú betegség után, július 2-án hunyt el.
A gyászszertartáson rokonok, barátok, képviselőtársak, hivatali munkatársak, polgárőrök, illetve judos sporttársak rótták le kegyeletüket.
 
Illéssy Mátyás atya a szertartáson és az utána lévő misén a bibliai János evangéliumából Jézus szavait idézve bátorította a gyászolókat; "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él". Vigasztalásul szolgál, hogy az elbúcsúztatott személy csak földi porsátrát vetette le, lelke örökké él majd a mennyekben, amelyet Isten készített az Őt szertőknek. Szél Pál ezzel a reménységgel, a szentségek birtokában adta át lelkét megváltójának.
 
Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a korábbi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a város saját halottjának tekinti Szél Pált, és díszsírhelyben helyezik majd végső nyugalomra. Kezdeményezni fogja ősszel, hogy valamelyik városi intézmény, vagy közterület az elhunyt nevét viselje. Őszinte részvétét fejezte ki a gyászoló családnak, kiemelve, hogy Szél Pál pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Tevékenyen részt vett a város életében, képviselőként az Ifjúsági Sport és Közrendi Bizottságot vezette, tagja volt az ÉSZKE civil szervezet elnökségének, alapító-vezetője volt a helyi polgárőrségnek. Hatodik danos nagymesterként meghatározó egyénisége volt a hazai és a nemzetközi cselgáncs sportágnak is. Nem ismerte a félelmet, mindig a gyengék védelmezője volt, kiállt mellettük és segítette őket.
A polgármester elmondta, hogy Szél Pál emléke előtt úgy adózhatnak a legmegfelelőbben, ha az általa végzett feladatokat a tőlük telhető legjobban próbálják ellátni. Szellemiségét szem előtt tartva fogják folytatni a dunafüredi városrészben végzett munkát. A városvezető Török Sándor alpolgármestert, a részben benyúló, szomszédos 5. számú választókerület és az ÉSZKE képviselőjét bízta meg a 6. számú, dunafüredi választókerület érdekképviseletével, amihez minden segítséget megad.
Vezér Mihály újságírói kérdésre válaszolva szólt arról, hogy a jogszabály szerint négy hónapon belül időközi választást kell tartani a 6. számú választókerületben, amelynek időpontját a Helyi Választási Bizottság határozza meg.
A polgármester a többi között felidézte, hogy Szél Pál nagyon sok oldalú ember volt, önvédelmi témájú könyvet írt, amit a város adott ki. Százhalombatta az országban egyedüliként kötött szakmai együttműködési megállapodást a Testnevelési Egyetemmel, ami nagyban neki köszönhető. Halála előtt egy héttel még részt vett azon a szintén az egyetemmel való egyeztetésen, aminek témája a Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete konferenciájának városban történő megrendezése volt. Szél Pál három hónapot töltött a Vértesben, ahol sok akadályt leküzdve, magára volt utalva. Járt Brazíliában, ahol önvédelmet tanított a rendőröknek, amikor pedig véget ért a tanfolyam, indián vezetővel három hétre elment az Amazonas őserdőbe. Százhalombatta kabalafigurája, "Gyapi" is a nevéhez köthető; ő találta meg a Duna-parton a gyapjas állat csípőcsont maradványát, amit régészek vizsgáltak meg, és igazolták, hogy a múltban a környéken élt a mamutfaj. "Csak az hal meg, akit elfelejtenek, vele ez nem történhet meg, mert mindig velünk lesz" – zárta gondolatait Vezér Mihály.
 
Török Sándor alpolgármester szintén a korábbi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Szél Pál halálával Százhalombatta már nem lesz olyan, mint korábban volt. Felidézte, hogy az 1970-es évektől fogva, húsz éves koruk óta ismerték egymást, 28 évet dolgoztak együtt képviselőként. Önzetlen, jószívű ember volt, aki sokaknak igyekezett segíteni. "Paja és Dunafüred egyek voltak" – mondta Török Sándor, hozzátéve, hogy megpróbálja még nagyobb odafigyeléssel képviselni a városrész érdekeit. Emlékeztetett arra, hogy Szél Pál elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy Százhalombatta az elsők között nyerte el a "Nemzet Sportvárosa" örökös kitüntető címet. Pótolhatatlan, nagyon nagy veszteség érte a várost – fogalmazott, egyúttal őszinte részvétét fejezte ki a családnak.
 
Vezér Mihály a város honlapján, illetve közösségi oldalán is megemlékezett Szél Pálról:
 
In memoriam Szél Pál
 
Szél Pál 1956-ban látta meg a napvilágot Százhalombattán. Igazi battai volt: Dunafüreden született, és itt is élte le egész életét.
 
Sokan elsősorban sportolóként gondolnak rá, annak köszönhető, hogy aktívan kivette a részét mind versenyzésből, mint sportszervezésből. Hatdanos dzsúdó mester volt, aki több világversenyen is kiváló eredményeket ért el. Ő kezdeményezte a battai cselgáncs szakosztály létrehozását, ahol edzői munkát is folytatott. A Jakab Lajos-féle önvédelmi stílus legnagyobb hazai alakjaként edzéseket tartott és táborokat szervezett, önvédelmi ismereteit egy könyvben is összefoglalta. Ezenfelül az ország egyik legjobb rögbi csapatának, a Battai Bátor Bulldogoknak volt alapító, oszlopos tagja. A "Játék határok nélkül" című televíziós sportvetélkedő versenyein battai kapitányként rendre győzelemre vezette Százhalombatta csapatát.
 
A rendszerváltás utáni százhalombattai politikai élet meghatározó szereplője, 1990 óta bizottsági tag, 1994-től Dunafüred képviselője volt. A Képviselő-testületben töltött közel 30 éve alatt, tevékenyen részt vett a város építésében.
 
Sokak számára a biztonságot a védelmet jelentette; a 90-es évek derekán Ő alapította a városi polgárőrséget, ami azóta is töretlenül segíti a rendőrség munkáját. Sikeres vállalkozásának köszönhetően számos embernek nyújtott megélhetést, több ezer százhalombattai pedig abban a tudatban hajthatja álomra a fejét, hogy a Szamuráj munkatársai vigyáznak rá és értékeire.
 
Rengeteg kedves emlék fűz hozzá. Büszkén mondhatom, hogy a barátom volt. Mint tudjuk, csak az hal meg, akit elfelejtenek. Pali barátommal ez nem fordulhat elő. Ő mindig velünk él a szívünkben. Sajnos sokkal szegényebb lett nélküle a világ. Emlékét örökké megőrizzük.
Nyugodj békében, kedves Barátom!
Őszinte részvétem a gyászoló családnak!
 
 
 
 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.