2022. december 01. - Elza napja
Csütörtök
Min:1°
Max:6°
Péntek
Min:1°
Max:4°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:7°
Hétfő
Min:5°
Max:6°
Hirek

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13 - Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.
Vezér Mihály polgármester kiemelte, hogy a város életében fontos mérföldkő a beruházás, amely nem csak az iskolai, hanem a helyi tömegsport igényeit is kiszolgálja. A sport – az ókori mondás szerint – hozzájárul ahhoz, hogy ép testben ép lélek lakozzon, fegyelemre, kitartásra és csapatmunkára ösztönöz –– fogalmazott. Szólt arról is, hogy az intézmény az öt éve kialakított profil révén jelentős szerepet tölt be az utánpótlás nevelésben, illetve példát mutat az egészséges életmód terén. A fejlesztés összefogás eredménye, amelynek részese volt a kormány, az illetékes minisztérium, a szakszövetség, szükséges volt Bóna Zoltán országgyűlési képviselő támogatása, az önkormányzat és helyi lobbisták együttműködése is. A közös akaratnak mindig van pozitív eredménye, ennek szép példája az avatóünnepség – fogalmazott Vezér Mihály. Példaértékűnek nevezte, hogy a tervek szerinti ütemben zajlott a kivitelezés. A polgármester köszöntet mondott a szakszövetségnek, a döntéshozónak, aki révén megvalósulhatott a beruházás és Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnek, aki sok más területen is segíti Százhalombatta fejlődését.

Nagy Balázs alpolgármester szerint egy magára valamit adó, 20 ezres lélekszámú településnek rendelkeznie kell sportiskolával. Elmondta, hogy a teljes egészében állami forrásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően, hosszú távon is magas színvonalon megvalósulhat az általános iskolai sportprofil.  Szólt arról is, hogy a rendszeresen sportoló gyerekek jó eséllyel felnőtt korukban is aktív életet élnek, a mindennapos, rendszeres testmozgás az életük része marad, aminek nyomán egészségesebb lesz a társadalom. Éppen ezért minden sportberuházást örömmel kell fogadni, mert azokkal a jövőbe fektetünk be – fogalmazott. Köszönetét fejezte ki a polgármesternek, az önkormányzati képviselőknek, a kormánynak, a szakminisztériumnak, az atlétikai szövetségnek és Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnek a megvalósításhoz nyújtott támogatásért. Köszönetet mondott és gratulált Szabó Zoltán intézményvezetőnek és munkatársainak, akik megálmodták a beruházást, a diákoknak pedig sikeres és eredményes sportolást kívánt.

Szabó Zoltán a Kőrösi iskola intézményvezetője felidézte az építés körülményeit, mint mondta, az iskolai profil meghatározásakor már felvetődött, hogy javítani kell a szabadtéri sportolási lehetőségeken. Ennek jegyében a kézilabda szövetség támogatásával 4 éve műanyag burkolatot kapott a kézilabdapálya, majd 1/3-os – önkormányzati, városi kosárlabda egyesületi és szakszövetségi – pályázat keretében hasonlóan megújult a szintén kültéri kosárpálya. Ezen fejlesztések után fogalmazódott meg az atlétikapálya korszerűsítésének gondolata, aminek megvalósításában sokat segített Bóna Zoltán országgyűlési képviselő. A kivitelezés során több, mint 2000 négyzetméteren a legkorszerűbb, rekortán burkolatot használták, ami alá két rétegben bitumen tettek, ez alatt pedig dréncső rendszert építettek ki. A színvonalas beruházás nyomán minden feltétel adott ahhoz, hogy Százhalombatta akár diákolimpiának is otthont adjon. Rendelkezésre áll a 200 méteres 400-as atlétikapálya, 100 méteres síkfutásra alkalmas résszel meghosszabbítva, két távolugróhellyel, valamint súlylökő szektort is kialakítottak az udvaron.

Lengyák György a Magyar Atlétikai Szövetség egykori utánpótlás referense, jelenlegi szakágvezető kívánatosnak nevezte, hogy minél több iskolában legyen a kor követelményeinek megfelelő modern, rekortán borítású atlétikapálya. A diáksport fejlődése nélkül nem bontakozhat ki a jövő sikeres generációja – tette hozzá. Örömét fejezete ki, hogy részt vehetett a kiváló színvonalú létesítmény átadásán, kiemelte, hogy a távol- és a hármasugró pálya akár világcsúcs beállítására is alkalmas. Reményének adott hangot, hogy néhány év múlva Százhalombattának is lesz válogatott szintű atlétája.

Dr. György István államtitkár Szabó Zoltán baráti meghívásának tett eleget, miután évfolyamtársakként végeztek az egykori egri tanárképző főiskolán. Elismerését és gratulációját fejezte ki mindenkinek, aki közreműködött az beruházás megvalósulásában. Mint mondta, fontos szerepe van az iskoláknak is a sport szeretetének továbbadásában, a modern battai pálya kiváló lehetőség erre.

Hegedüs Roland a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola igazgatója, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete százhalombattai elnöke szerint a 21. századi sporthoz hozzátartoznak az olyan látványos, ízületkímélő pályák, mint a milyen most Százhalombattán létesült. Örömtelinek nevezte, hogy más városi oktatási-nevelési intézmények is használhatják a felületet, illetve, reményét fejezte ki, hogy a fejlesztés révén komoly sportsikereket érhetnek el a battai fiatalok.

Az avatóünnepség szalagját Szabó Zoltán intézményvezető, Vezér Mihály polgármester, Dr. György István államtitkár és Dudás Gábor tankerületi igazgatóhelyettes vágta át.AKTUÁLIS
2022-11-11 - Nagyon régóta vissza-visszatérek egy írásomhoz. Úgy érzem, soha nem tudom jól megírni, vagy befejezni.
2022-10-28 - A példákat méltó módon fel kell mutatni! - Fazekas István gondolatai.
2022-09-19 - A legfontosabb tudás - Fazekas István gondolatai
Megnyílhat a Tescoban lévő postahivatal
2022-11-28
Nagy Balázs alpolgármester Fónagy Jánossal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkárával egyeztetett a Százhalombattán bezárt két fiók megnyitásáról november 24-én.

A hit lángja
2022-11-28
Ünnepi műsor keretében gyújtották meg az adventi koszorú első, "hitet" jelképező gyertyáját Százhalombattán, a főtéren november 27-én.

Aki fát ültet, bízik a jövőben - Újszülöttek fája
2022-11-27
Vezér Mihály polgármester kezdeményezésére elindult a "Battai Újszülöttek Fája" elnevezésű faültetési program.

Újabb informatikai korszerűsítés a szakrendelőben
2022-11-24
Számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat vásárolt a százhalombattai Önkormányzat a gyermekorvosi rendelőkbe.

Jubileumot ünnepeltek a nyugdíjas pedagógusok
2022-11-23
Huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben alakult meg Százhalombattán a Nyugdíjas Pedagógus Klub, amely egykori tanárokat, tanítókat, óvónőket szervez közösségbe. A jubileum alkalmából a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartottak ünnepséget november 22-én.

Biztonságosabb vízellátás
2022-11-22
A Fővárosi Vízművek az Önkormányzattal közösen fejlesztéseket hajtott végre a százhalombattai víztornyon.

Két maraton, három érem
2022-11-22
Remek szerepléssel zárták a szezont a SZVISE futói.

Magabiztos győzelem
2022-11-21
Három gólos, 28-25-ös (15-14) győzelmet aratott hazai pályán a Százhalombattai KE a Pick Szeged U21 ellen az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 19-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt a battai klub technikai igazgatója.

"Ahová jó bemenni" - Ötven év a gyermekekért
2022-11-21
Alapításának 50 éves jubileumát ünnepelte a százhalombattai Pitypangos Óvoda november 15-én. Az intézmény egyhetes programsorozattal is megemlékezett a jeles eseményről.

Kettős jubileumi ünnep
2022-11-21
Húsz éves a KÉSZ Százhalombattai Csoport, tizenöt éves a Battai Dalárda.  

LED izzók
2022-11-17
Elkezdődött a LED izzók átadása a sikeresen pályázó városlakók számára Százhalombattán.

Márton-napi mulatság - Regionális borkóstoló
2022-11-17
Zenével, tánccal, finom borokkal és hagymás libazsíros kenyérrel várták a városlakókat a Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a százhalombattai Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban a Márton-napi Újbor Ünnepén november 11-én.

Jókedv, bor és palacsinta az Óvárosban
2022-11-17
Megélénkült a kulturális élet az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően november 11-én rendezték meg a Márton napi borünnepet, ahol az ország nevezetes borvidékeiről jöttek el (Etyekről, Gyöngyöspatáról, Bajáról, Hajósról) borászok.

Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17
Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!

Elajándékozott két pont
2022-11-15
Négy góllal kikapott idegenben a Százhalombattai KE a PLER-Budapest csapatától az NB I/B férfi kézilabda bajnokság november 11-i fordulójában – tájékoztatott Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatója. PLER-Budapest-SZKE 30-26 (16-15).

Az áldozatos munkáért
2022-11-12
Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet vehetett át Briski János, a százhalombattai Sérültekért Alapítvány munkatársa november 11-én. A díjat – jó hangulatú ünnepség keretében – az Önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester adta át a szervezet dunafüredi épületében, a Gátőrházban.

Tárgyalnak a Postával a bezárásokról - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-11-12
Az Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Százhalombattát is érintő postahivatali bezárások a legkevesebb kellemetlenséget okozzák – hangzott el a november 10-i rendkívüli ülésen, amelyen közbeszerzésekről döntöttek.

Márton nap a Kipp-Kopp Óvodában
2022-11-12
Immáron második alkalommal került sor óvodánkban a Márton napi lámpás felvonulás megrendezése.

Zenei élet Battán
2022-11-11
Városi lokálpatrióták előadás-sorozat a "Matrica" Múzeumban.

"Örömmel értesítjük, hogy Ön bekerült a szerencsés 20 pedagógus közé"...
2022-11-11
...és így részt vettem a 2022. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretein belül megrendezésre kerülő EIT Food – Youth Misson  képzésen.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.