2022. július 02. - Ottó napja
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:18°
Max:33°
Hétfő
Min:20°
Max:35°
Kedd
Min:19°
Max:34°
Szerda
Min:19°
Max:24°
Hirek

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13 - Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.
Vezér Mihály polgármester kiemelte, hogy a város életében fontos mérföldkő a beruházás, amely nem csak az iskolai, hanem a helyi tömegsport igényeit is kiszolgálja. A sport – az ókori mondás szerint – hozzájárul ahhoz, hogy ép testben ép lélek lakozzon, fegyelemre, kitartásra és csapatmunkára ösztönöz –– fogalmazott. Szólt arról is, hogy az intézmény az öt éve kialakított profil révén jelentős szerepet tölt be az utánpótlás nevelésben, illetve példát mutat az egészséges életmód terén. A fejlesztés összefogás eredménye, amelynek részese volt a kormány, az illetékes minisztérium, a szakszövetség, szükséges volt Bóna Zoltán országgyűlési képviselő támogatása, az önkormányzat és helyi lobbisták együttműködése is. A közös akaratnak mindig van pozitív eredménye, ennek szép példája az avatóünnepség – fogalmazott Vezér Mihály. Példaértékűnek nevezte, hogy a tervek szerinti ütemben zajlott a kivitelezés. A polgármester köszöntet mondott a szakszövetségnek, a döntéshozónak, aki révén megvalósulhatott a beruházás és Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnek, aki sok más területen is segíti Százhalombatta fejlődését.

Nagy Balázs alpolgármester szerint egy magára valamit adó, 20 ezres lélekszámú településnek rendelkeznie kell sportiskolával. Elmondta, hogy a teljes egészében állami forrásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően, hosszú távon is magas színvonalon megvalósulhat az általános iskolai sportprofil.  Szólt arról is, hogy a rendszeresen sportoló gyerekek jó eséllyel felnőtt korukban is aktív életet élnek, a mindennapos, rendszeres testmozgás az életük része marad, aminek nyomán egészségesebb lesz a társadalom. Éppen ezért minden sportberuházást örömmel kell fogadni, mert azokkal a jövőbe fektetünk be – fogalmazott. Köszönetét fejezte ki a polgármesternek, az önkormányzati képviselőknek, a kormánynak, a szakminisztériumnak, az atlétikai szövetségnek és Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnek a megvalósításhoz nyújtott támogatásért. Köszönetet mondott és gratulált Szabó Zoltán intézményvezetőnek és munkatársainak, akik megálmodták a beruházást, a diákoknak pedig sikeres és eredményes sportolást kívánt.

Szabó Zoltán a Kőrösi iskola intézményvezetője felidézte az építés körülményeit, mint mondta, az iskolai profil meghatározásakor már felvetődött, hogy javítani kell a szabadtéri sportolási lehetőségeken. Ennek jegyében a kézilabda szövetség támogatásával 4 éve műanyag burkolatot kapott a kézilabdapálya, majd 1/3-os – önkormányzati, városi kosárlabda egyesületi és szakszövetségi – pályázat keretében hasonlóan megújult a szintén kültéri kosárpálya. Ezen fejlesztések után fogalmazódott meg az atlétikapálya korszerűsítésének gondolata, aminek megvalósításában sokat segített Bóna Zoltán országgyűlési képviselő. A kivitelezés során több, mint 2000 négyzetméteren a legkorszerűbb, rekortán burkolatot használták, ami alá két rétegben bitumen tettek, ez alatt pedig dréncső rendszert építettek ki. A színvonalas beruházás nyomán minden feltétel adott ahhoz, hogy Százhalombatta akár diákolimpiának is otthont adjon. Rendelkezésre áll a 200 méteres 400-as atlétikapálya, 100 méteres síkfutásra alkalmas résszel meghosszabbítva, két távolugróhellyel, valamint súlylökő szektort is kialakítottak az udvaron.

Lengyák György a Magyar Atlétikai Szövetség egykori utánpótlás referense, jelenlegi szakágvezető kívánatosnak nevezte, hogy minél több iskolában legyen a kor követelményeinek megfelelő modern, rekortán borítású atlétikapálya. A diáksport fejlődése nélkül nem bontakozhat ki a jövő sikeres generációja – tette hozzá. Örömét fejezete ki, hogy részt vehetett a kiváló színvonalú létesítmény átadásán, kiemelte, hogy a távol- és a hármasugró pálya akár világcsúcs beállítására is alkalmas. Reményének adott hangot, hogy néhány év múlva Százhalombattának is lesz válogatott szintű atlétája.

Dr. György István államtitkár Szabó Zoltán baráti meghívásának tett eleget, miután évfolyamtársakként végeztek az egykori egri tanárképző főiskolán. Elismerését és gratulációját fejezte ki mindenkinek, aki közreműködött az beruházás megvalósulásában. Mint mondta, fontos szerepe van az iskoláknak is a sport szeretetének továbbadásában, a modern battai pálya kiváló lehetőség erre.

Hegedüs Roland a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola igazgatója, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete százhalombattai elnöke szerint a 21. századi sporthoz hozzátartoznak az olyan látványos, ízületkímélő pályák, mint a milyen most Százhalombattán létesült. Örömtelinek nevezte, hogy más városi oktatási-nevelési intézmények is használhatják a felületet, illetve, reményét fejezte ki, hogy a fejlesztés révén komoly sportsikereket érhetnek el a battai fiatalok.

Az avatóünnepség szalagját Szabó Zoltán intézményvezető, Vezér Mihály polgármester, Dr. György István államtitkár és Dudás Gábor tankerületi igazgatóhelyettes vágta át.Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
A köztisztviselőket ünnepelték
2022-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban június 30-án. A rendezvényen elismerő okleveleket is átadtak.

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30
Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.

Az Óvárossal kapcsolatos képviselő-testületi döntések
2022-06-30
A június végén tartott képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Projektbeszámoló
2022-06-07
Az Erasmus+ "Self-awareness: Embrace Yourself, Embrace the World" nevű, önismeretet feldolgozó projekt három évének záróeseményére került sor az Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnáziumban május 9-13. között diákcsereprogram formájában.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.