2022. július 02. - Ottó napja
Szombat
Min:19°
Max:31°
Vasárnap
Min:18°
Max:33°
Hétfő
Min:20°
Max:35°
Kedd
Min:19°
Max:34°
Szerda
Min:19°
Max:24°
Sport

Harcos győzelmek
2022-05-30 - 32-31-re nyert a Százhalombattai KE a PICK Szeged U21 csapata ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 22-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.   
Ismét írhatjuk, hogy a rájátszás minden mérkőzése fontos, de a hazai meccsek megnyerése elengedhetetlen. A forduló többi eredményéből már tudható volt, hogy ha itthon tartjuk a két pontot, akkor sikerül beverekednünk magunkat a legjobb négy közé, a hátralevő két mérkőzéstől függetlenül.
Nagy lendülettel játszottunk és nyitott védekezésünkkel megleptük ellenfelünket, így a 7.percben 5-2-re vezettünk. Nagy iram és ötletes játék jellemezte mindkét csapatot, a szegedi fiatalok fokról fokra dolgozták le hátrányukat, és a 20.percben 11-11-re egyenlítettek. A félidő hátra levő idejében felváltva vezettek a csapatok, de a szünetre döntetlennel mentek pihenni(16-16).
A szünetben az IndeepenDance a mozgásstúdió fiatal táncosai szórakoztatták a lelkes közönséget. Köszönjük nekik.
A második félidőben a vendégcsapat ragadta magához a kezdeményezést. Szerencsére az egy gólos hátrányt mindig kitudtuk egyenlíteni. A 42.percben 22-22 volt az állás. Ekkor néhány hiba elég volt ahhoz, hogy a szegediek két gólra ellépjenek, ám Gálli Krisztián hetesből volt eredményes, majd Tóth Bálint lendületét kétszer nem tudták megállítani és máris mi vezettünk. A továbbra is magas színvonalú és izgalmas mérkőzésen folytatódott a thriller. A vendégeknek mindig volt válaszuk és egyenlítettek. Az 51.percben 28-27-re vezettünk és azt hihettük, hogy a meccs így fog lefolyni, de a vendégek kapusa megbabonázott minket és három védésével nagyot segített a csapatának, akik e közben három gólt szereztek, így az 56.percben 28-30-as eredményt mutatott a tábla. Ekkor minden tartalék energiáját mozgósította a hazai csapat és a sormintát követve három gólt dobott, sorrendben, Tóth Bálint, Kiss Attila, Kiss Attila, míg Bokréta Bence kapuja érintetlen maradt. Az utolsó előtti percben egyenlítettek a vendégek, de egy remek támadás végén 61 másodperccel a vége előtt, büntetőhöz jutottunk. Mogyorósi Tamás állt a vonalra Krivokapic Lukaval a Magyar Utánpótlás válogatott kapusával szembe és olyan megoldást választott, amelyet sokat fogunk még emlegetni. Első mozdulatra átejtette a kifejezetten magasnak számító kapu fölött a labdát, ami hálóban landolt (a gól a facebook oldalunkon megtekinthető). Vendég időkérés és vendég támadás, de jó battai védekezés. 15 másodperccel a dudaszó előtt labdát szereztünk. Hazai időkérés, majd jöhetett az egyszerűnek tűnő feladat, megtartani a labdát. Nem volt egyszerű, de sikerült. A csapat biztosította helyét az első négy között, ahol az első két csapat egyenes ágon résztvevője a jövő évi NB I/B bajnokságbnak, a harmadik, negyedik helyezettek ezt osztályozó mérkőzésen vívhatják ki.
 
SZKE: Kovács, Pásztor, Bokréta (kapusok), Mogyorósi 6 (2), Gálli 4(2) , Félegyházi 5, Kővári 5, Gyurcsovics, Zatureczki, Pap, Tóth 7, Kiss 5, Kedves, Kollonay, Keresztes, Fiar; vezetőedző: Adorján Gábor
 
32-30-ra nyert idegenben a Százhalombattai KE az FTC U21 gárdája ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 29-én.
 
Tudtuk, hogy nehéz lesz. Az is lett.
A tabellára nézve egyértelműen mi voltunk a mérkőzés esélyesei. Így is indult a meccs. Félegyházi Zsolt, Kővári Balázs, Gálli Krisztián; és a harmadik percben 3-0 ide. Ekkor megnyugodott a csapat és hátradőlt, talán túlságosan is. Újabb kettő perc és egyenlítettek a hazaiak, sőt átvették a vezetést is. Ekkor kicsit rendeztük a sorokat és a 11. percben, Zatureczki Kevin góljaival ismét nálunk volt az előny (7-5). Az első félidőben többször egyenlítettek a fiatalok, de mindig mi tudtunk lépéselőnybe kerülni.
A második félidőre sajnos nem változott a játék képe. Mi vezettünk a fiatalok egyenlítettek. Aztán az 50. perc környékén egy-két hiba a részünkről és náluk volt a minimális előny. Szerencsére minden alkalommal tudtuk ezt kompenzálni. Érezte a csapat, hogy ebből még baj is lehet, és összerakott egy tökéletes három percet, ami alatt Pap Ádám, Gálli Krisztián, Tóth Bálint szerzett gólt. Vezettünk 27-25-re. A zöld-fehérek büntetőből zárkóztak, de Kollonay Zoltán két remekbe szabott góljával már három gólos előnyben voltunk. Ebből a végjátékban sikerült kettőt megtartani, így hazahoztuk a két pontot. A csapat múlt héten biztosította helyét az első négy között, az újabb győzelemmel már matematikailag is biztos, hogy az első háromban végzünk.
 
SZKE: Kovács, Bokréta (kapusok), Mogyorósi , Gálli 8(2) , Félegyházi 6, Kővári 3, Gyurcsovics, Zatureczki 5, Keresztes 2, Pap 2, Tóth 3, Kollonay 3, Kiss, Györkő, Fiar, Major; vezetőedző: Adorján Gábor
 
Mivel az első két csapat egyenes ágon biztosítja helyét a jövő évi NB I/B bajnokságban így nagyon nagy jelentősége van az utolsó hazai mérkőzésnek: Százhalombattai KE-Mezőkövesd, 2022.06.04., szombat, 18 óra. A belépés ingyenes, az élmény garantált.
 
 
 
 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
A köztisztviselőket ünnepelték
2022-07-01
A Köztisztviselők Napja alkalmából műsorral egybekötött ünnepségen köszöntötte a százhalombattai önkormányzat a Polgármesteri Hivatal aktív és nyugdíjas munkatársait a Szekeres József Konferencia-és Rendezvényközpontban június 30-án. A rendezvényen elismerő okleveleket is átadtak.

Háromszáz új parkolóhely létesülhet - Képviselő-testületi összefoglaló
2022-06-30
Százhalombatta Város Képviselő-testülete megtartotta soron következő ülését a Szekeres József Konferenciaközpontban június 29-én.

Az Óvárossal kapcsolatos képviselő-testületi döntések
2022-06-30
A június végén tartott képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.