2022. május 25. - Orbán napja
Szerda
Min:13°
Max:25°
Csütörtök
Min:11°
Max:23°
Péntek
Min:14°
Max:25°
Szombat
Min:11°
Max:17°
Vasárnap
Min:10°
Max:16°
Önkormányzat

Tisztelet a szépkorúaknak
2022-05-03 - Három 90 éves és egy 95 éves százhalombattai lakost köszöntött az önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester május 2-án.
A hölgyeknek a virágcsokor, illetve Gyula bácsinak az üveg ital mellé átadták a miniszterelnöki köszöntő oklevelet is. Mindnyájuknak nagyrabecsülésüket és tiszteletüket fejezték ki, sok erőt, jó egészséget, boldog nyugdíjas éveket, és nagyon boldog születésnapot kívántak. Örömmel tapasztalták, hogy mindhárom 90 éves szépkorú szellemileg friss, jó egészségnek örvend, tele vannak életörömmel, tervekkel és sok emlékkel.
Vezér Mihály szólt arról is, hogy a város nagyon sokat köszönhet az idősebb generációnak, amellett, hogy megalapozták a mai jólétet, erkölcsi értékrendjükkel is utat mutattak az utánuk jövő nemzedékeknek.

Birkás Józsefnét az Idősek Gondozóházában keresték fel a városvezetők. Erzsi néni nem rég költözött az intézménybe, jól érzi magát, gyorsan beilleszkedett a közösségbe. Somogyszentimrén született, már jó ideje Százhalombattán él családjával. Férfi szabónak tanult, diákokként ismerkedtek meg későbbi férjével. Sok munkahelye volt, könnyen kitanulta a többi között a darus, a festő, az esztergályos szakmát, de dolgozott áruházban és gyógyszergyárban is. Két lányuk született, akik, mindig nagy támaszt jelentettek, hat unokája is megvidámítja életét.

Broskó Ferencné, Teri néni a szomszédos Ercsiben született. Fiatalon ment férjhez, 23 éve él Százhalombattán családja körében. Ő is szívesen osztotta meg élményeit, jól érzi magát, jó kedélyű, szeret sütni-főzni. Minden érdekli, sokat olvas, szívesen néz tv-sorozatokat, fizikai frissességét egyebek mellett a kertészkedésnek köszönheti. Egy gyermekük született, két lány unoka és öt dédunoka van a családban. Nagyon szeret Százhalombattán élni, amely – mint mondta – rendezett, virágos város, annak idején férjével gyalog járták be a települést.

Kovács Gyula, Gyula bácsi 1965-ben érkezett a városba, és egészen nyugdíjazásáig a Dunamenti Erőműben dolgozott. A nagy tapasztalattal rendelkező kiváló szakember előtte a Komlói Erőmű munkatársa volt. Jó viszonyt ápolt Csenterics Sándorral az Erőmű igazgatójával is. Családjával ma is Százhalombattán él. Jó egészségnek örvend, szívesen emlékszik vissza a régi időkre, örömmel mesélt a munkájáról, hiszen akkor még egy nagy családként működött az Erőmű, mindenki ismerte egymást.

Százhalombatta legidősebb polgárát a 95 éves Horváth Jánosnét egészségi állapota miatt nem tudták személyesen köszönteni, de jókívánságok kíséretében részére is eljuttatták a virágcsokrot és az emléklapot. Anna néni is Ercsiben született, 90 éves születésnapján személyesen köszönthette fel a polgármester.

Az ilyen jeles alkalmakkor mindig felvetődik a kérdés, hogy mi lehet a hosszú élet titka? Bár az életutakban volt a sok nehézség és próbatétel, mindnyájan kiemelték a családi háttér, a szeretet, egymás tisztelete, az összetartás és a kitartás fontosságát. Jó tanács az is, hogy éljünk aktív közösségi életet, mindig legyünk vidámak, mozogjunk sokat, ne törődjünk az életkorral.Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.