2022. június 29. - Péter, Pál napja
Szerda
Min:21°
Max:37°
Csütörtök
Min:21°
Max:36°
Péntek
Min:18°
Max:36°
Szombat
Min:15°
Max:32°
Vasárnap
Min:18°
Max:34°
Programajánló
Lengyel Tamás - Kitolás
2022-01-24 - Lengyel Tamás – Kitolás című önálló estjét január 27-én játssza Százhalombattán a Barátság Kulturális központban. Lapunknak adott interjújában a darabról kérdeztük.

Mikor érkezel Százhalombattára? 

 
Január 27-én játszom az önálló estemet, a Barátság Kulturális Központban. 

És miért nem az egyik színházzal jössz? 
Azok a darabok, amelyekben játszom nem utaznak tudomásom szerint vidékre játszani. Ezenkívül egy komplett díszlet, a teljes kiszolgáló személyzet, a színészek mozgatása, gondolom, elég költséges. Nekem meg egyébként is volt egy tervem, hogy én magam csinálok valamit, ami könnyen szállítható és segíti az aktív kikapcsolódást számomra és a közönség számára is. 

A Kitolás ilyen? 
Az elmúlt 10 előadásból kiindulva bátran állíthatom, hogy minden elképzelésemet és vágyamat felülmúlta. Szerettem volna egy olyan előadást, amely lekapcsolja a feszültséget a nézőben, szórakoztat, nevettet, de ugyanakkor informatív, esetenként nosztalgikus. Azt gondoltam, szolidan elnevetgél a közönség, ehhez képest, amit az eddigi előadásokon tapasztaltam olyan, mintha ezt megszoroznám tízzel. Az emberek hangosan, gurgulázva nevetnek, közben potyog a könnyük, csapkodják a térdüket. Elképesztő élmény nekem is. 
Valójában nem is hittem volna, amikor készültünk rá, hogy ilyen eufórikus lesz. 

És miért Kitolás a címe? 
Mert Szily László hasonló című könyve volt a sorvezető, amikor az előadás készült. Továbbá azért, mert azon túl, hogy a vajúdásnak azt a részét, amikor a gyerek épp kibújik így hívják, a további életedben kicsit ki lesz veled tolva. Hiszen minden megváltozik, alig emlékeztet majd valami a múltra. A férfiak csúnyán visszacsúsznak a második helyre, és sokan ezt nehezen viselik. Pedig nincs mit tenni, a gyerek sokkal aranyosabb, mint a legtöbb férfi. Azt mondják a gyereknevelés 90%-ban abból áll, hogy azon gondolkodsz, mikor tudsz újra lefeküdni. Akkor ez nem Kitolás? 

Te is Kitolásnak érzed? 
Én vagyok a kivétel, ami erősíti a szabályt. Szerencsém van a gyerekemmel. Nyugodt, visszafogott kisfiú. Volt. A múlt hétig. Valószínűleg most volt nála egy fejlődési ugrás, mert olyan, mintha kezdene a tudatára ébredni, könyörtelenül szembeszáll a szülői akarattal, erősen kifejezi nemtetszését. Úgyhogy most kezdem érezni, mennyi mindent lehet tanulni egy kisgyerektől. Például a türelmem határát. 

Azt még nem mondtad, miről szól az előadás! 
Nem? Érdekes. Pedig azt hittem, hogy ezt már az elején elmeséltem. Ezért fontos megértetni a gyerekkel, hogy a délutáni alvás nem nekik, hanem nekünk fontos. Különben elfeledkezünk mindenről. Ez egy apasági felkészítő foglalkozás kezdőknek és haladóknak. A gyerek megfoganásától nagyjából 3 éves koráig meséli el a történéseket a férfi szemszögéből. Soha nem hallott következtetéseket von le, hasznos tanácsokat ad, és felkészít, vagy, ha már túl vagy rajta segít felidézni mindent, amit már rég a töröltél a tudatodból. Például egy vadidegen cukrász miért tudja meg előbb a gyereked nemét, mint te? Mit eszik meg hamarabb a fürdőben a gyerek? - a wc illatosítót, vagy a kefét? A szolga típusú anyukák, miért engednek a szadista cukornád-ültetvényes gyerekeiknek? Vagy a nőgyógyászok miért kenegetnek zselével kábeles csatlakozással ellátott műpéniszeket. Szóval van tanulság bőven. Úgyhogy gyertek, nézzétek meg!

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
2022-05-31 - Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
Köszönet az egészségügyi dolgozóknak
2022-06-28
 A július 1-jei Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat a százhalombattai önkormányzat a Százhalom Egészségügyi Központban. Az idei évben – a képviselő-testület döntése értelmében – Dr. Máté Edit gyermekorvos kapta a "Semmelweis Díjat".

Hősies futás
2022-06-28
Sikeresen teljesítették a rácalmási Szigetfutás 11.2 km-es távját a SZVISE futói június 26-án.

Továbbjutást érő bronzérem
2022-06-28
A harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai VUK SE U9-es labdarúgócsapata az Almásfüzitőn rendezett Summer Cup tornán, ezzel kvalifikálta magát a rangos, ausztriai Champions Trophy-ra.

Sport-fogadás
2022-06-27
A százhalombattai sportegyesületeket, köztük a továbbra is az NB I/B-ben játszó SZKE férfi kézilabdacsapatát látta vendégül az önkormányzat a kulturális központban, június 23-án.

Szívtől szívig
2022-06-26
Családias hangulatban, díjátadóval egybekötve ismét megrendezte az Aranyszív Napot a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 17-én. Az ünnepi eseményen idén is átadták az "Aranyszív Díjat".

Kiváló tanulók és versenyeredmények
2022-06-25
A hagyományokhoz híven a százhalombattai önkormányzat idén is díjazta a kiemelkedő eredményeket elért diákokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében június 23-án. "Kiváló Tanulmányi Eredményért Díjban" 13 diák részesült, "Tanulmányi Versenyekért Díjat" egyéni eredményéért 41, csapatteljesítményéért 78 tanuló kapott, továbbá 40 felkészítő tanár jutalomban részesült. Az elismeréseket Vezér Mihály polgármester adta át.

Évadzáró az Őszidőnél
2022-06-22
Ünnepi rendezvényt tartott a nyári szünete készülve Százhalombatta egyik legnagyobb létszámú nyugdíjas klubja június 17-én. Az Őszidő meghívásának eleget téve, az eseményre ellátogatott Vezér Mihály polgármester is.

Zöldhulladék szállítás rendje
2022-06-22
A Szákom Kft. szerződés szerint városrészenként heti egyszeri zöldhulladék szállítást végez Százhalombattán a lakosság részére, március 1-je és november 30- a között.

Rendőrségi strandkampány és épületbemutató
2022-06-19
Két programmal várja az érdeklődőket az Érdi Rendőrkapitányság az országos bűnmegelőzési, illetve toborzó kampány keretében júniusban.

Kiemelt díjazott lett a százhalombattai Szivárvány Óvoda csoportja
2022-06-19
"Legjobbak a jók között" díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel az Csillag csoport óvodásai az országos "Tégy jót, varázsolj mosolyt!" gyerekpályázaton

Mit tehetünk a szúnyogok ellen?
2022-06-19
"Házi feladat" a nyugalomért

Kiemelt atlétikai fejlesztés
2022-06-13
Diákolimpia megrendezésére is alkalmas atlétikapályát adtak át a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában. A Magyar Atlétikai Szövetség által finanszírozott, 350 millió forint értékű beruházás részeként futókört, távol- és hármasugró, valamint súlylökő pályát alakítottak ki.

Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11
Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.

Mozgalmas hónap - Polgárőr beszámoló
2022-06-09
A májusi hónapot a Városi Gyermeknap és az 1-jei ünnepségsorozat biztosításával kezdték a százhalombattai polgárőrök, a rendezvények eseménymentesen zajlódtak le.

A nemzetnek nincs határa
2022-06-09
Százhalombattán is megemlékeztek a Magyarország területét megcsonkító, 1920 június 4-én életbe lépett trianoni békeszerződésről. A kormány az évfordulót 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Köszönet a pedagógusoknak
2022-06-08
Díjátadóval és műsorral egybekötött pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték Százhalombattán a városi intézmények munkatársait a kulturális központban június 3-án.

Újabb alapítványi adományozás
2022-06-07
Kilenc-kilenc darab táblagépet adott át a Remény Bajnoka Alapítvány a százhalombattai Arany János és az Eötvös iskola részére.

Projektbeszámoló
2022-06-07
Az Erasmus+ "Self-awareness: Embrace Yourself, Embrace the World" nevű, önismeretet feldolgozó projekt három évének záróeseményére került sor az Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnáziumban május 9-13. között diákcsereprogram formájában.

Egyes - '55
2022-06-07
Ötvenötödik születésnapját ünnepelte a százhalombattai 1. Számú Általános Iskola május 20-án. A jubileum alkalmából a diákok a kulturális központban előadással is felidézték az iskola múltját.    

Több, mint győzelem - Megvan az első négy
2022-06-07
36-31-re nyert Százhalombattai KE hazai pályán a Mezőkövesd ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában június 4-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.  

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.