2022. május 24. - Eszter és Eliza napja
Kedd
Min:12°
Max:22°
Szerda
Min:13°
Max:25°
Csütörtök
Min:11°
Max:24°
Péntek
Min:15°
Max:26°
Szombat
Min:13°
Max:16°
Önkormányzat

Védelmi intézkedések
2021-11-08 - A koronavírus fokozódó terjedése miatt járványügyi intézkedéseket jelentett be Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere, november 8-án.
A városvezető elmondta, hogy a kormány a polgármesterek hatáskörébe utalta az önkormányzati alkalmazottak kötelező oltásáról szóló döntést. Százhalombattán nem kerül sor erre az összesen 550 intézményi és céges dolgozó esetében, mert 87%-os az átoltottság ebben a szektorban, hamarosan pedig eléri a 90%-ot. A kormány korábban már előírta - türelmi idővel - az oltás felvételét az egészségügyi és a szociális ágazatban.
Az önkormányzati cégek és intézmények esetében a munkavállalókra és az odalátogatókra egyaránt vonatkozó kötelező maszkhasználatot az adott vezető rendelheti el. A polgármester felkérte az illetékeseket, hogy mérlegeljék a részleges, vagy teljes körű használat bevezetését, az adott munkakör kontaktus számával és a zárt terek használatával összefüggésben. Egyúttal rendszeres fertőtlenítést rendelt el minden önkormányzati cégnél és intézménynél, az ehhez szükséges ózon-generátor, és a MOL által biztosított felületfertőtlenítő anyagok rendelkezésre állnak, csakúgy, mint a kézfertőtlenítő szerek. Az egyszer használatos maszkokból is van elegendő, így ezek is segítik a hatékony védekezést.
A Polgármesteri Hivatalban rövidesen bevezetik a kötelező maszkhasználatot.
 
Vezér Mihály azon kéréssel fordult a városlakókhoz, hogy amennyiben lehetséges, részesítsék előnyben az internetes, illetve telefonos ügyintézést a személyes találkozások csökkentése érdekében. A lakosság számára az önkormányzat szükség esetén mosható textilmaszkot biztosít. Az igénylés lehetőségének módját rövidesen közzéteszik.
 
Minden százhalombattai munkáltatónak - csakúgy, mint a 3. hullámban - ingyenesen biztosítják a jelentős kontaktusban dolgozó munkavállalóik ingyenes tesztelését. Az erre vonatkozó igényeket a polgármesteri titkárságon lehet jelezni, a pmtitkar@hivatal.battanet címen. A város ezzel is igyekszik fenntartani a cégekkel való jó kapcsolatot és együttműködést.
Folytatódik az önkormányzati dolgozók rendszeres tesztelése is.
 
Vezér Mihály mindenkit arra kért, hogy aki csak teheti, vegye fel az oltást, mert a 4. hullám az oltatlanokra a legveszélyesebb. A vakcinák esetleges mellékhatásai elenyészőek a vírus okozta egészségkárosodáshoz képest. Felhívta a figyelmet arra, hogy az oltás, a maszkhasználat és a távolságtartás együttesen nyújtják a leghatékonyabb védekezést, amely azért is szükséges, mert a reprodukciós ráta alapján, egy beteg már közel két embernek tudja átadni a vírust, hatványozottan terjed a fertőzés.
 
A járási hivataltól megkérte a százhalombattai pandémiás adatokat, amint megérkeznek, közzéteszik azokat, és ezek ismeretében, illetve további esetleges kormányzati felhatalmazás birtokában várhatóak újabb helyi intézkedések.
 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.