2021. október 16. - Gál napja
Szombat
Min:7°
Max:15°
Vasárnap
Min:6°
Max:15°
Hétfő
Min:8°
Max:15°
Kedd
Min:8°
Max:16°
Szerda
Min:8°
Max:16°
Önkormányzat

Civil szervezetek támogatásáról is döntöttek - Képviselő-testületi összefoglaló
2021-09-23 - Az érvényben lévő járványügyi szabályokat betartva tartotta soron következő ülését Százhalombatta Város Képviselő-testülete szeptember 23-án a Szekeres József Konferenciaközpontban.
Vezér Mihály polgármester bevezető beszédében köszöntötte a Képviselő-testületet és ismertette a testületi ülés munkaprogramját.

A Képviselő-testület 37 napirendi pontot tárgyalt.
Napirend előtti hozzászólásokban Nagy Balázs alpolgármester köszöntötte Szél Pál képviselőt születésnapja alkalmából, a Képviselő-testület nevében is gratulált a XXII. Nyílt Magyar Judo Bajnokságon kapott elismeréséhez, amelyet a judo sportágban eltöltött 50 éves munkájáért kapott. Török Sándor alpolgármester beszámolt az Arany János iskola diákjait ért darázscsípéses balesetről, ami kapcsán kérte a Szákom Kft. ügyvezetőjét és a Műszaki Iroda vezetőjét, hogy vizsgálják át az OTP alatti területet, ahol a megvadult darazsak négy diákot is megcsíptek. Szabó Attila képviselő jelezte, hogy a Liszt Ferenc sétány és az Arany János utca sarkán lévő kandeláber nem világít, továbbá, hogy az Arany János utcában van egy nagy balesetveszélyes, kiszáradt fa, aminek a kivágása bonyolult, ezért a Műszaki Iroda segítségét kérte a mielőbbi kivitelezéshez. Szabó Zoltán képviselő örömmel számolt be arról, hogy a Körősi iskola udvarán október 1-jén megkezdődik a közel 1000 nm-es szabadtéri sportpálya kialakítása, amely akár országos atlétikai versenyek megtartására is alkalmas lesz. Megköszönte a Polgármesteri Hivatal dolgozói és a polgármester munkáját, amellyel a sportudvar mielőbbi megvalósítását elősegíttették.

A Képviselő-testület egybehangzóan elfogadta Vezér Mihály polgármester indítványát, hogy a városban működő önkormányzati intézmények, iskolák, a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontot és a városi sportcsarnokot évente egy alkalommal térítésmentesen vehessék igénybe egy rendezvényre.

Döntés született arról, hogy önkormányzatunk továbbra is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, ami 12.000 Ft/fő/hó összeg támogatást tartalmaz a jövő évre is, a százhalombattai diákok számára, amiből 7.000 Ft-ot önkormányzatunk, 5.000 Ft-ot az állam ad. A támogatás kérelemhez kötött.

Egy nemrég indult kezdeményezéshez - mely szerint Érdnek és Százhalombattának legyen saját kórháza - csatlakozott városunk is. Önkormányzatunk szándéknyilatkozatot adott arról, hogy – amennyiben állami finanszírozással megkezdődik a kórház építése – ahhoz 2 milliárd forinttal Százhalombatta Város Képviselő-testülete is hozzájárul.

A Képviselő-testület elfogadta a Sporthalom Kft., a Szákom Kft., a Halom Televízió Nonprofit Kft., a Korshak Kft., a Battavagyon Kft. és a Promotion Kft. első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolóját.

Döntés született az idei évi költségvetés módosításáról is, amely értelmében a Százhalombattai Ifjúságért Közalapítvány 150 ezer forint, a Mozdulat és Forma Bt. részére - a Proseccós Éjszakák megrendezéséhez - 2 millió forint, a Százhalombattai Állat- és Természetvédő Egyesület 400 ezer forint, a Százhalombattai Kézilabda Egyesület 15 millió forint vissza nem térintendő támogatást kapott. További 15 millió forint támogatást ítéltek meg százhalombattai civil szervezetek részére.

A Képviselő-testület úgy döntött, hogy a Környezetvédelmi Bizottság teljes tagságát visszahívja, mert a Bizottság 2 év óta nyújtott teljesítményével nem volt elégedett. Az elfogadhatatlanul alacsony színvonalú bizottsági munka legfőbb oka Mánya Zsolt elnök totális felkészületlensége volt. A polgármester Szabó Attilát, Mánya Zsoltéval azonos szervezet vezetőjét kérte fel a Bizottság elnöki teendőinek ellátására. Szabó Attila a válaszhoz rövid haladékot kért, melyet a Képviselő-testület elfogadott. A hosszas vita végeredményeként Mánya Zsolt is megszavazta a saját visszahívását, így egyhangú döntés született. 

A betegek biztonságos és akadálymentes bejutásának biztosítása érdekében – a polgármester kezdeményezésére - önkormányzatunk felújítja a Százhalom Egészségügyi Központ oldalsó (laboratórium felőli) bejáratát. A teljes burkolat cseréjére, valamint a rámpa és a lépcső tetőfedése 6,5 millió forintba kerül. 
A Képviselő-testület támogatta a Százhalombattai Pitypangos Óvoda és a Százhalombattai Szivárvány Óvoda kérését, miszerint a Pitypangos óvodában félállásban 1 fő gyógypedagógust, a Szivárvány óvodában pedig teljes állásba plusz 1 fő pedagógiai asszisztenst foglalkoztassanak.

A Képviselő-testület zárt ülésen javaslatot tett a Pest Megyei kitüntető díjakra, döntött a Városi Családsegítő és Gondozási Központ vezetőjének kinevezéséről, újabb 5 évre Till Erikát választották meg. Az egészségügyi alapellátás hosszú távú biztosítása érdekében döntés született egy háziorvos utánpótlási, mentorálási támogatási rendszer kidolgozásáról annak érdekében, hogy a fiatal szakorvosok Százhalombattán praktizáljanak majd tanulmányaik befejezése után.  
Vezér Mihály polgármester ezúton is köszöni a lakosság megértését és szabálykövető magatartását, amit a járványidőszakban tanúsított. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy a vírus nem tűnt el teljesen, továbbra is figyeljünk egymásra, tartsuk be a megelőzés érdekében hozott védőintézkedéseket.(battanet.hu)


AKTUÁLIS
2021-10-11 - Az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében 5 év határozott időre bérbe adja Százhalombatta, Ifjúság útja 7. szám alatti, "Polgárok Háza" elnevezésű ingatlanban lévő 603. számú 11,92 m² alapterületű irodahelyiséget.
2021-10-11 - Az Önkormányzat nyilvános pályázat keretében 5 év határozott időre bérbe adja Százhalombatta, Ifjúság útja 7. szám alatti, "Polgárok Háza" elnevezésű ingatlanban lévő 611. számú 12,01 m² alapterületű irodahelyiséget.
2021-10-08 - A Százhalombattai Polgármesteri Hivatal lakossági kapcsolattartásra keres média és kommunikációs szakterületen szerzett végzettséggel rendelkező munkatársat.
Áramszünet
2021-10-13
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán több utcában, november 16-án, 9 és 15 óra között.

Gyorsabb, biztonságosabb vasúti közlekedés Kelenföld és Százhalombatta között
2021-10-13
Átadták a Kelenföld és Százhalombatta között megújított vasúti pályát október 12-én. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában megvalósult 53,8 milliárd forintos fejlesztéssel a vonatok óránként 120 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a 20,5 kilométer hosszú Pest megyei szakaszon. Az Háros vasútállomáson tartott ünnepségen Százhalombatta képviseletében részt vett Bóna Zoltán országgyűlési képviselő és Török Sándor alpolgármester.

Véradás
2021-10-12
 Véradásra várja az önkénteseket a Magyar Vöröskereszt a százhalombattai Barátság Kulturális Központba, október 20-án 13-18 óráig.

Ismét százhalombattai kick-boksz érem egy rangos világversenyen
2021-10-12
Bronzérmes lett Kisbajcsi Hajnalka a Százhalombattai Kick-boksz Sportegyesület versenyzője, a hazai szövetség által szeptember 16. és 19. között megrendezett budapesti 26. Magyar Kick-box Világkupán.

Jótékonysági aukció
2021-10-11
Márton Béla, egykor Százhalombattán is élő és alkotó festőművész "SZÁZHALOMBATTA KÖRNYÉKI TÁJ" – című képét bocsájtja árverésre a városban működő Snadiantik Kft.

Battai judo-bajnok
2021-10-11
Aranyérmet szerzett Csák Zsolt Zétény a SZVISE színeiben, az Egerben rendezett Judo Országos Bajnokságon október 9-én.

Hazai arany- és bronzérem a modellvitorlás OB-n
2021-10-11
A százhalombattai Csónakázó-tavon rendezték meg RG65 hajóosztály Országos Bajnokságát október 9-10-én. A battai Dunamenti Energia Modellező Klub a két érem mellett jó helyezéseket is begyűjtött – derül ki az egyesület beszámolójából.

OviZsaru
2021-10-08
Az Érdi Rendőrkapitányság megkezdte a 2021/22. nevelési évben OviZsaru programját a százhalombattai Kipp Kopp Óvodában.

Művészet és bűnmegelőzés
2021-10-08
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember 28-án bűnmegelőzési szakmai napot tartott Százhalombattán. A nagyszabású konferencia egyik előadója volt dr. Fazekas István PhD, a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense, Jókai-díjas drámaíró, akinek a prezentációját színművészek is segítették.

Huszonöt éves a százhalombattai Régészeti Park
2021-10-08
Látogatóinkkal közösen egy mozgalmas, tartalmas délután keretében ünnepeltük október 2-án a negyed százados évfordulót.

Szolgálat szárazon és vízen
2021-10-08
Folytatta a szelektív hulladékgyűjtők folyamatos ellenőrzését a százhalombattai polgárőrség szeptemberben is – derül ki a szervezet beszámolójából. Nem történt gyújtogatás a hulladékgyűjtőknél, amelyek telítettsége a megfelelő szinten maradt.

Újabb hazai győzelem
2021-10-06
28-25-re nyert a Százhalombattai KE az SZESE Győr ellen hazai pályán, a férfi kézilabda NB I/B legutóbbi fordulójában - derül ki Tallér Zsolt, a battai egyesület technikai vezetőjének beszámolójából.

Tisztelgés a nemzeti gyásznapon - emlékezés az aradi vértanúkra
2021-10-06
Október 6-án van az aradi vértanúk emléknapja – nemzeti gyásznap. 1849. október 6-án a szabadságharc honvédtábornokai és Batthyány Lajos, az első magyar felelős kormány miniszterelnöke az életüket áldozták Magyarországért. 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc tizenhárom honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajos grófot, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét.

Gázszivárgás
2021-10-05
Gázszivárgás miatt lezárták az Ilonka utca az Esthajnal és Barátság utcák között szakaszát Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

100 méter parkoló, 140 liter szemét
2021-10-04
Az Erkel Ferenc körút 22-31 előtt elterülő parkolók egyik oldala a csőcsorda, a másik oldala a lakótelep úttal és gyalogjárdával, ahol 30 méterenként van egy köztéri kuka, illetve a lépcsőházakban is van szeméttároló.

Színes szeptember a százhalombattai Eötvös iskolában
2021-10-04
A 2021/22-es tanévet igyekeztünk rengeteg programmal, szakkörrel, sportkörrel tarkítani intézményünk tanulói számára, feledtetve ezzel az előző két év nehézségeit.

Állatvédelem - van feladat bőven
2021-10-04
Állatok világnapja október 4. Az állatvédők ez alkalomból felhívják az emberek figyelmét a házi kedvencek- és a haszonállatok, no meg a vadon élő állatok helyzetére, védelmére, szeretetük fontosságára.

Judo-érem és helyezések
2021-10-04
Bronzérmet szerzett a 41 kilósok között Csák Zsolt Zétény a SZVISE színeiben Diák "A" kategóriában a paksi országos versenyen október 02-án.

Közvetve is segítik a termelőket-befőzőautomatákat adtak át
2021-10-04
Befőzőautomatákat adományozott a Civil Összefogás Fórum a térség nagycsaládjainak, az azokat tömörítő szervezeteknek, szociális intézményeknek, civil csoportoknak a dunavarsányi Soli Deo Gloria Közösségi Házban a szeptember 22-én. Az adományozottak között volt százhalombattai Szivárvány Óvoda is.

SZVISE-futások
2021-10-01
A százhalombattai egyesület két versenyzője is remekül teljesített két budapesti megmérettetésen.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.