2022. május 20. - Bernát és Felicia napja
Péntek
Min:11°
Max:26°
Szombat
Min:15°
Max:23°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:12°
Max:23°
Kedd
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

Civil szervezetek támogatásáról is döntöttek - Képviselő-testületi összefoglaló
2021-09-23 - Az érvényben lévő járványügyi szabályokat betartva tartotta soron következő ülését Százhalombatta Város Képviselő-testülete szeptember 23-án a Szekeres József Konferenciaközpontban.
Vezér Mihály polgármester bevezető beszédében köszöntötte a Képviselő-testületet és ismertette a testületi ülés munkaprogramját.

A Képviselő-testület 37 napirendi pontot tárgyalt.
Napirend előtti hozzászólásokban Nagy Balázs alpolgármester köszöntötte Szél Pál képviselőt születésnapja alkalmából, a Képviselő-testület nevében is gratulált a XXII. Nyílt Magyar Judo Bajnokságon kapott elismeréséhez, amelyet a judo sportágban eltöltött 50 éves munkájáért kapott. Török Sándor alpolgármester beszámolt az Arany János iskola diákjait ért darázscsípéses balesetről, ami kapcsán kérte a Szákom Kft. ügyvezetőjét és a Műszaki Iroda vezetőjét, hogy vizsgálják át az OTP alatti területet, ahol a megvadult darazsak négy diákot is megcsíptek. Szabó Attila képviselő jelezte, hogy a Liszt Ferenc sétány és az Arany János utca sarkán lévő kandeláber nem világít, továbbá, hogy az Arany János utcában van egy nagy balesetveszélyes, kiszáradt fa, aminek a kivágása bonyolult, ezért a Műszaki Iroda segítségét kérte a mielőbbi kivitelezéshez. Szabó Zoltán képviselő örömmel számolt be arról, hogy a Körősi iskola udvarán október 1-jén megkezdődik a közel 1000 nm-es szabadtéri sportpálya kialakítása, amely akár országos atlétikai versenyek megtartására is alkalmas lesz. Megköszönte a Polgármesteri Hivatal dolgozói és a polgármester munkáját, amellyel a sportudvar mielőbbi megvalósítását elősegíttették.

A Képviselő-testület egybehangzóan elfogadta Vezér Mihály polgármester indítványát, hogy a városban működő önkormányzati intézmények, iskolák, a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontot és a városi sportcsarnokot évente egy alkalommal térítésmentesen vehessék igénybe egy rendezvényre.

Döntés született arról, hogy önkormányzatunk továbbra is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, ami 12.000 Ft/fő/hó összeg támogatást tartalmaz a jövő évre is, a százhalombattai diákok számára, amiből 7.000 Ft-ot önkormányzatunk, 5.000 Ft-ot az állam ad. A támogatás kérelemhez kötött.

Egy nemrég indult kezdeményezéshez - mely szerint Érdnek és Százhalombattának legyen saját kórháza - csatlakozott városunk is. Önkormányzatunk szándéknyilatkozatot adott arról, hogy – amennyiben állami finanszírozással megkezdődik a kórház építése – ahhoz 2 milliárd forinttal Százhalombatta Város Képviselő-testülete is hozzájárul.

A Képviselő-testület elfogadta a Sporthalom Kft., a Szákom Kft., a Halom Televízió Nonprofit Kft., a Korshak Kft., a Battavagyon Kft. és a Promotion Kft. első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolóját.

Döntés született az idei évi költségvetés módosításáról is, amely értelmében a Százhalombattai Ifjúságért Közalapítvány 150 ezer forint, a Mozdulat és Forma Bt. részére - a Proseccós Éjszakák megrendezéséhez - 2 millió forint, a Százhalombattai Állat- és Természetvédő Egyesület 400 ezer forint, a Százhalombattai Kézilabda Egyesület 15 millió forint vissza nem térintendő támogatást kapott. További 15 millió forint támogatást ítéltek meg százhalombattai civil szervezetek részére.

A Képviselő-testület úgy döntött, hogy a Környezetvédelmi Bizottság teljes tagságát visszahívja, mert a Bizottság 2 év óta nyújtott teljesítményével nem volt elégedett. Az elfogadhatatlanul alacsony színvonalú bizottsági munka legfőbb oka Mánya Zsolt elnök totális felkészületlensége volt. A polgármester Szabó Attilát, Mánya Zsoltéval azonos szervezet vezetőjét kérte fel a Bizottság elnöki teendőinek ellátására. Szabó Attila a válaszhoz rövid haladékot kért, melyet a Képviselő-testület elfogadott. A hosszas vita végeredményeként Mánya Zsolt is megszavazta a saját visszahívását, így egyhangú döntés született. 

A betegek biztonságos és akadálymentes bejutásának biztosítása érdekében – a polgármester kezdeményezésére - önkormányzatunk felújítja a Százhalom Egészségügyi Központ oldalsó (laboratórium felőli) bejáratát. A teljes burkolat cseréjére, valamint a rámpa és a lépcső tetőfedése 6,5 millió forintba kerül. 
A Képviselő-testület támogatta a Százhalombattai Pitypangos Óvoda és a Százhalombattai Szivárvány Óvoda kérését, miszerint a Pitypangos óvodában félállásban 1 fő gyógypedagógust, a Szivárvány óvodában pedig teljes állásba plusz 1 fő pedagógiai asszisztenst foglalkoztassanak.

A Képviselő-testület zárt ülésen javaslatot tett a Pest Megyei kitüntető díjakra, döntött a Városi Családsegítő és Gondozási Központ vezetőjének kinevezéséről, újabb 5 évre Till Erikát választották meg. Az egészségügyi alapellátás hosszú távú biztosítása érdekében döntés született egy háziorvos utánpótlási, mentorálási támogatási rendszer kidolgozásáról annak érdekében, hogy a fiatal szakorvosok Százhalombattán praktizáljanak majd tanulmányaik befejezése után.  
Vezér Mihály polgármester ezúton is köszöni a lakosság megértését és szabálykövető magatartását, amit a járványidőszakban tanúsított. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy a vírus nem tűnt el teljesen, továbbra is figyeljünk egymásra, tartsuk be a megelőzés érdekében hozott védőintézkedéseket.(battanet.hu)


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.