2022. május 20. - Bernát és Felicia napja
Péntek
Min:11°
Max:26°
Szombat
Min:15°
Max:23°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:12°
Max:23°
Kedd
Min:13°
Max:21°
Önkormányzat

27. Battai Napok
2021-09-09 -

2021. szeptember 10-11.

FONTOS INFORMÁCIÓ

A RENDEZVÉNY KIZÁRÓLAG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL LÁTOGATHATÓ!

A rendezvényen a kormányrendelet alapján [484/2020.(XI.10.) Korm. rendelet] a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.

A rendezvényre belépni kizárólag a kijelölt beléptetési pontokon lehetséges. (rendezvény térképen jelölve)

Beléptetésnél szükséges felmutatni a védettségi igazolványt és egy fényképes személyazonosító okmányt. 18 éven aluli (6. életévét betöltött) személyek az életkort személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel, diákigazolvánnyal igazolhatják. A jogszabály értelmében a szervezőknek nem áll módjában elfogadni semmilyen más igazolást (oltási igazolást, PCR teszt...stb). A védettségi igazolvány felmutatásával egyenértékű, ha az érintett a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti védőoltást igazoló applikációval igazolja.

A belépésre jogosultak karszalagot kapnak. Sérült karszalag érvénytelen, ezért ilyen esetben a szervezőknek jogában áll az ellenőrzést megismételni az érintett személynél.

EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK 

  • Gyereksziget és játszópark (szombaton)
  • Gasztronómiai és kirakodó vásár
  • Vidámpark

PÉNTEKI PROGRAMOK

18:00   B-Cool Dance Team (Erőmű Nagyszínpad)

18:15   Szabó Ádám (Erőmű Nagyszínpad)

19:00   Megnyitó és díjátadás (Erőmű Nagyszínpad)

Vezér Mihály Ph.D. polgármester köszöntője

Virilisták köszöntése, majd a Képviselő-testület által alapított "Közösségért Díj" átadása

20:00   Szulák Andrea és a Stúdió 11 zenekar (Erőmű Nagyszínpad)

21:30   Edda Tribute (Erőmű Nagyszínpad)

22:30   Diszkó (Erőmű Nagyszínpad)

zenél: Bredák PJ, Hamvai PG

SZOMBATI PROGRAMOK

Az Erőmű Nagyszínpad műsorvezetője Rákóczi Feri

10:00   Kenderkóc Népi Játszóház (Gyereksziget)

            10:00-18:00 óra között népi ügyességi játékok, kosaras körhinta, népi babakonyha, lisztes játszó

10:00   "Történetek széltében-hosszában (Gyereksziget)

Minden korosztályt vár a könyvtár!"

10:00-16:00 óra között társasjátékok, könyvolvasó sarok, beiratkozási lehetőség a Hamvas Béla Városi Könyvtár szervezésében

10:00   Kézműves foglalkozás (Gyereksziget)

            10:00-14:00 között a Gombolyag Klub közreműködésével

10:00   Endrődi Ági és a Fellegjárók (Gyereksziget)

            interaktív gyerekkoncert

11:00   Vitéz László (Gyereksziget)

            bábjáték a MárkusZínház előadásában

11:30   Jó ebédhez szól a nóta (Erőmű Nagyszínpad)

RÉSZVÉTEL CSAK MEGHÍVÓVAL!

Vezér Mihály Ph.D. polgármester köszöntője

Mujahid Zoltán nosztalgia műsora

14:00   Papírszínház (Gyereksziget)

László Anikóval

14:00   Összművészet fiataloknak (Gyereksziget)

            14.00-18.00 A SZIKE-Ifjúsági Műhely tagjai várják képzőművészeti, zenei és irodalmi programjaikkal a kicsiket és nagyokat.

14:30   "Batta-retro" (Gyereksziget)

            14:30-18:00 óra között kézműves foglalkozások a "Matrica" Múzeum munkatársaival

            Vissza a jövőnkbe! – Százhalombatta 1970-2020 - a Múzeumban látható időszaki kiállításhoz kapcsolódó játékos fejtörők

15:00   Egy kis hazai... (Gyereksziget)

Mezőföldi és Bukovinai játékok a Forrás Néptáncegyüttes és a Pesovár Néptánc Suli pedagógusaival

16:15   Kalap Jakab gyerekkoncertje (Erőmű Nagyszínpad)

17:00   Táncegyüttesek bemutatója (Erőmű Nagyszínpad)

            fellép: Anna Dance Company, Batta Balett Stúdió, SZTC Táncszakosztály

17:30   Polyák Rita (Erőmű Nagyszínpad)

18:00   Gáspár Laci (Erőmű Nagyszínpad)

18:30   Táncegyüttesek bemutatója (Erőmű Nagyszínpad)

            fellép: B-Cool Dance Team, JP Dance Company, Indeependance a mozgásstúdió

19:00   Gájer Bálint (Erőmű Nagyszínpad)

20:00   Csordás Tibi (Fiesta) (Erőmű Nagyszínpad)

21:00   TŰZIJÁTÉK (Centerpálya)

21:30   MAGNA CUM LAUDE (Erőmű Nagyszínpad)

23:00   Retro diszkó (Erőmű Nagyszínpad)

            zenél: Bredák PJ, Dévényi Tibi bácsi

RENDEZVÉNY INFORMÁCIÓ

Helyszín:         Városi Sportközpont és Vasút utca

                        (Százhalombatta, Vasút u. 41.)

Szervezők:       Százhalombatta Város Önkormányzata

Sporthalom Kft.

Barátság Kulturális Központ

                   

A szervezők a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében fenntartják a jogot arra, hogy a rendezvény területére bevihető tárgyakat, eszközöket korlátozzák. Így különösen tilos a rendezvény területére kábítószert, pirotechnikai eszközt, üvegtárgyat, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgyat vagy eszközt, továbbá lőfegyvert, 8 centiméternél hosszabb vágóélű kést, pillangókést, rugóskést, gázsprayt, ólmosbotot, viperát, 50 centiméternél hosszabb fémláncot, dobócsillagot, csúzlit, illetve egyéb, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló mindenkori jogszabályban – jelenleg a 175/2003. (X.28.) Korm. rendeletben – meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat bevinni. A rendezvény területére a Sporthalom Kft. által kiadott engedély nélkül járművel behajtani tilos. Behajtási engedéllyel rendelkező személyek is kötelesek a KRESZ előírásait betartani. A kereskedelmi és vendéglátó egységekben 18 éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal a rendezvény területén tilos kiszolgálni. A rendezvényt mindenki saját felelősségre látogathatja. A látogatók esetleges felelőtlen magatartása miatt személyekben és anyagi értékekben bekövetkezett károkért a rendezőség nem vállal felelősséget. A látogató tudomásul veszi, hogy a rendezvényekről hang- és képfelvételt készíthetnek a szervezők, valamint a szervezők engedélyben részesülő szerződéses partnerek, közreműködők, sajtómunkatársak (a rájuk vonatkozó külön szerződés rendelkezései szerint), más látogatók, illetve egyéb harmadik személyek. Ennek megfelelően a látogató a programokon történő részvétellel kifejezetten hozzájárul, arcának, megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevesíthető. A szervezők, valamint a szervezőktől engedélyben részesülő személyek a látogató relációjában korlátozás nélkül jogosultak a megjelenés hasznosítására, felhasználására (különösen a programok népszerűsítésére), többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére és forgalmazására, anélkül, hogy a látogató részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtaniuk. A látogató külön is tudomásul veszi, hogy a szervezők a rendezvényt, illetve a koncerteket, programokat rögzítik, a rögzített felvételt többszörözik és képhordozón terjesztik, sugározzák vagy más módon a közönséghez közvetítik, ismételten sugározzák, ideértve azt az esetet is, amikor a rendezvényt, illetve a koncerteket, programokat vezeték útján vagy bármely más eszközzel vagy módon úgy teszik a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, hogy a nyilvánosság tagjai a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választhatják meg. Az előzőek szerinti megjelenítés kapcsán a látogató nem jogosult igényt vagy követelést támasztani a szervezőkkel szemben.

A szervezők tájékoztatják a látogatókat, hogy a rendezvény ideje alatt (2021. szeptember 11-én 21:00-21:15, Tűzijáték) pirotechnikai eszközök kerülnek felhasználásra. A rendező szervek felhívják a látogatók figyelmét, hogy a tűzijáték jellegéből adódó szabályos működés esetén is hullhatnak le kisebb sérülést, tüzet okozó szikrák, amelyeket a kisebb légáramlatok védőtávolságon kívülre is elsodorhatják.

A fenti tájékoztatás alapján a rendező szervek a pirotechnikai eszközök használata során okozott károkért és sérülésekért semmilyen felelősséget NEM vállalnak! A látogatók a szervezők tájékoztatását elfogadják és a rendezvény területét saját felelősségükre használják.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk! Jó szórakozást kívánunk!

Letölthető program: Részletes program

 

 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.