2024. április 16. - Csongor napja
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:4°
Max:12°
Csütörtök
Min:5°
Max:13°
Péntek
Min:2°
Max:12°
Szombat
Min:4°
Max:11°
Gazdaság

Raktárkomplexummal bővült a Novochem Kft. Százhalombattán
2021-04-12 - A legmodernebb követelményeknek megfelelő egységet adtak át a százhalombattai ipari parkban április 12-én. Az ünnepélyes avatáson jelen volt többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, Vezér Mihály a város polgármestere és Nagy Balázs alpolgármester.
Szijjártó Péter elmondta, hogy a világ 14 országában jelen lévő német vegyi cégcsoport, az Overlack AG. százszázalékos tulajdonában lévő Novochem 800 millió forintos beruházást hajtott végre Százhalombattán. A cégcsoport egyik legmodernebb telephelye jött létre, ahol lehetőség nyílik a veszélyes vegyi anyagok biztonságos tárolására, kezelésére. Kialakítottak egy termékfejlesztési laboratóriumot is, amely magasan képzett vegyészmérnökök számára biztosít új munkahelyeket. Azért is fontos ez a beruházás, mert a magyar gazdaság gerincoszlopát adó elektromos autóipar alapvetően ilyen veszélyes anyagokkal dolgozik. A miniszter kiemelte, hogy a koronavírus okozta válság megoldásában nagy szerep jutott a Magyarországon működő, német tulajdonban lévő vállalatoknak, mivel folyamatosan bizalmat szavaztak Magyarországnak és kihasználták a számukra kedvező gazdasági környezetet. Magyarországra hozták a világ más tájairól kapacitásaikat, így hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk a válság utáni új gazdasági környezet nyertesei közé tartozhasson.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy az egészségügyi és gazdasági válságra adott magyar válasz bevált, ami annak köszönhető, hogy a kormány nem elégedett meg a brüsszeli vakcinabeszerzésekkel, és nem csak segélyekkel akarta ellentételezni a növekvő munkanélküliséget. Magyarország azzal, hogy a vállalkozások számára beruházásösztönzési programot indított, meggátolta a tömeges munkanélküliség kialakulását, mivel a kapacitásaikat, technológiájukat fejlesztő cégeknek nyújtott támogatást ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a vállalkozások ne bocsájtsanak el munkaerőt.

Bóna Zoltán a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Batta Ipari Park 2001-ben kezdte meg működését, azóta is töretlenül fejlődött, napjainkra szinte betelt a terület. Százhalombatta, ideális természetföldrajzi adottságai által, kiváló lehetőséget biztosít a beruházásokhoz, mert közel van a fővároshoz, autópálya és vasúti kapcsolattal rendelkezik, gyorsan elérhető az M0-ás körgyűrű, valamint dunai kikötője is van. A magyar cégek mellett német, amerikai, japán, svéd és luxemburgi vállalkozások is megtelepedtek Százhalombattán. Külön büszkeség, hogy a park elnyerte az Ipari Parkok Egyesülete által adományozott Batta Tudományos és Technológiai Park címet 2016-ban.

A képviselő szólt arról is, hogy a kormány számos fejlesztést hajtott végre a városban és a térségben az elmúlt években. Kiemelte a M0-ás folyamatos korszerűsítését, bővítését, de rendkívül jelentős a rég nem látott mértékű Kelenföld – Pusztaszabolcs vasútvonal fejlesztése is. Utóbbi révén közvetlen kapcsolat lesz majd a város és az ipari park között, mert az eddigi szintbeli kereszteződést felüljáró váltja ki legkésőbb május közepétől.

A 8. számú választókerület egészére kitérve Bóna Zoltán hangsúlyozta, hogy a szigetszentmiklósi, a dunaharaszti és a dunavarsányi ipari parkok szintén soha nem látott fejlődést mutattak az elmúlt évtizedben, 100 ezres nagyságrendű munkahelyet teremtve, ami hozzájárult a déli agglomeráció fellendítéséhez.
 
Vezér Mihály polgármester úgy fogalmazott, hogy a Novochem Kft. által megvalósított fejlesztés fontos üzenete, hogy a cég bízik a jövőben, a meglévő kapacitások bővítése pedig legalább egy tucat új munkahelyet, továbbá iparűzési adóbevételt jelent a város számára. A beruházás tovább erősíti Százhalombatta ipari versenyképességét, valamint növeli gazdasági potenciálját. A Batta Ipari Parkban jelenleg hat ország képviseletében 65 vállalkozás működik, köztük legtöbb hazai tulajdonú, a cégek összesen mintegy 1600 munkahelyet biztosítanak.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a képviselő-testületben sokan kritikusan álltak azon 2000-ben tett felvetéséhez, hogy hozzanak létre ipari parkot, mondván, hogy ezen elképzelés már megkésett. Bár Magyarországon az ilyen létesítmények az 1990-es évek közepén indultak virágzásnak, ő azonban hitt abban, hogy ennek ellenére jó döntés született, amit igazolt is az idő. A jelenlegi mintegy 90 hektáros terület 5-6 hektár híján betelt, ide csendes tevékenységet folytató cégeket várnak. Közel 60 hektáron még mód van bővítésre a déli részen, ami zöld beruházásnak adhat majd helyet. A tulajdonos gazdákkal megállapodtak, hogy közösen hasznosítják majd a bevont területeket, addig azonban ezeken folytatódhat a mezőgazdasági tevékenység. Vezér Mihály bízik abban, hogy a bővítés belátható időn belül sikerrel zárul, így még több munkahely és adóbevétel érkezik Százhalombattára.
 
A több mint 60 éves múlttal rendelkező Novochem Kft. ezen a néven 2003 óta foglalkozik vegyi anyagok kereskedelmével és disztribúciójával Magyarországon, valamint a kelet- és dél-európai országokban – olvasható cég honlapján. Magyarország több pontján rendelkezik raktárakkal. Vegyi anyagok, agrokemikáliák, műanyagok és ipari szerelvények értékesítésével foglalkozó üzletágai több ipari szegmenst szolgálnak ki, úgy mint olaj- és gázipar, gyógyszeripar, gép- és autógyártás, mezőgazdaság, élelmiszer és takarmány, építő-, textil-, festék és bevonóanyag, háztartási és kozmetikai ipar. A cég 2019-ben 23 milliárd forintos árbevétel mellett 356 millió forint adózott eredményt ért el, az előző évben, 2018-ban árbevétele 24,7 milliárd forint, nyeresége 457 millió forintot tett ki.


AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Ismét taroltak a szenior úszók
2024-04-15
45 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub a Hódmezővásárhelyen megrendezett IV. Consolis ASA nemzetközi szenior úszóversenyen. Az egyesület 14 versenyzője 56 számban állt rajthoz, 18 arany-, 19 ezüst- és 8 bronzérmet szerezve.

Verssel, prózával az irodalom szárnyán
2024-04-15
A Magyar Költészet Napján, április 11-én tartotta az idei városi vers- és prózamondó verseny díjátadó gáláját a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény több évtizedes hagyományra visszatekintő versenyére idén közel 140 diák nevezett, közül 34-en vehettek át díjakat; 17-en magyar, 17-en idegennyelvi kategóriában.

Beruházás a fenntartható jövő érdekében
2024-04-14
Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású zöld hidrogén üzemét adta át a MOL a százhalombattai Dunai Finomítóban április 11-én. Az ünnepségen jelen volt Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester is.

Új szín-tér a kulturális életben
2024-04-14
Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. A bérelt ingatlan felújítását az Önkormányzat is támogatta.

Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.