2022. május 22. - Júlia és Rita napja
Vasárnap
Min:14°
Max:21°
Hétfő
Min:11°
Max:23°
Kedd
Min:13°
Max:20°
Szerda
Min:12°
Max:27°
Csütörtök
Min:15°
Max:24°
Gazdaság

Raktárkomplexummal bővült a Novochem Kft. Százhalombattán
2021-04-12 - A legmodernebb követelményeknek megfelelő egységet adtak át a százhalombattai ipari parkban április 12-én. Az ünnepélyes avatáson jelen volt többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, Vezér Mihály a város polgármestere és Nagy Balázs alpolgármester.
Szijjártó Péter elmondta, hogy a világ 14 országában jelen lévő német vegyi cégcsoport, az Overlack AG. százszázalékos tulajdonában lévő Novochem 800 millió forintos beruházást hajtott végre Százhalombattán. A cégcsoport egyik legmodernebb telephelye jött létre, ahol lehetőség nyílik a veszélyes vegyi anyagok biztonságos tárolására, kezelésére. Kialakítottak egy termékfejlesztési laboratóriumot is, amely magasan képzett vegyészmérnökök számára biztosít új munkahelyeket. Azért is fontos ez a beruházás, mert a magyar gazdaság gerincoszlopát adó elektromos autóipar alapvetően ilyen veszélyes anyagokkal dolgozik. A miniszter kiemelte, hogy a koronavírus okozta válság megoldásában nagy szerep jutott a Magyarországon működő, német tulajdonban lévő vállalatoknak, mivel folyamatosan bizalmat szavaztak Magyarországnak és kihasználták a számukra kedvező gazdasági környezetet. Magyarországra hozták a világ más tájairól kapacitásaikat, így hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk a válság utáni új gazdasági környezet nyertesei közé tartozhasson.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy az egészségügyi és gazdasági válságra adott magyar válasz bevált, ami annak köszönhető, hogy a kormány nem elégedett meg a brüsszeli vakcinabeszerzésekkel, és nem csak segélyekkel akarta ellentételezni a növekvő munkanélküliséget. Magyarország azzal, hogy a vállalkozások számára beruházásösztönzési programot indított, meggátolta a tömeges munkanélküliség kialakulását, mivel a kapacitásaikat, technológiájukat fejlesztő cégeknek nyújtott támogatást ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a vállalkozások ne bocsájtsanak el munkaerőt.

Bóna Zoltán a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Batta Ipari Park 2001-ben kezdte meg működését, azóta is töretlenül fejlődött, napjainkra szinte betelt a terület. Százhalombatta, ideális természetföldrajzi adottságai által, kiváló lehetőséget biztosít a beruházásokhoz, mert közel van a fővároshoz, autópálya és vasúti kapcsolattal rendelkezik, gyorsan elérhető az M0-ás körgyűrű, valamint dunai kikötője is van. A magyar cégek mellett német, amerikai, japán, svéd és luxemburgi vállalkozások is megtelepedtek Százhalombattán. Külön büszkeség, hogy a park elnyerte az Ipari Parkok Egyesülete által adományozott Batta Tudományos és Technológiai Park címet 2016-ban.

A képviselő szólt arról is, hogy a kormány számos fejlesztést hajtott végre a városban és a térségben az elmúlt években. Kiemelte a M0-ás folyamatos korszerűsítését, bővítését, de rendkívül jelentős a rég nem látott mértékű Kelenföld – Pusztaszabolcs vasútvonal fejlesztése is. Utóbbi révén közvetlen kapcsolat lesz majd a város és az ipari park között, mert az eddigi szintbeli kereszteződést felüljáró váltja ki legkésőbb május közepétől.

A 8. számú választókerület egészére kitérve Bóna Zoltán hangsúlyozta, hogy a szigetszentmiklósi, a dunaharaszti és a dunavarsányi ipari parkok szintén soha nem látott fejlődést mutattak az elmúlt évtizedben, 100 ezres nagyságrendű munkahelyet teremtve, ami hozzájárult a déli agglomeráció fellendítéséhez.
 
Vezér Mihály polgármester úgy fogalmazott, hogy a Novochem Kft. által megvalósított fejlesztés fontos üzenete, hogy a cég bízik a jövőben, a meglévő kapacitások bővítése pedig legalább egy tucat új munkahelyet, továbbá iparűzési adóbevételt jelent a város számára. A beruházás tovább erősíti Százhalombatta ipari versenyképességét, valamint növeli gazdasági potenciálját. A Batta Ipari Parkban jelenleg hat ország képviseletében 65 vállalkozás működik, köztük legtöbb hazai tulajdonú, a cégek összesen mintegy 1600 munkahelyet biztosítanak.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a képviselő-testületben sokan kritikusan álltak azon 2000-ben tett felvetéséhez, hogy hozzanak létre ipari parkot, mondván, hogy ezen elképzelés már megkésett. Bár Magyarországon az ilyen létesítmények az 1990-es évek közepén indultak virágzásnak, ő azonban hitt abban, hogy ennek ellenére jó döntés született, amit igazolt is az idő. A jelenlegi mintegy 90 hektáros terület 5-6 hektár híján betelt, ide csendes tevékenységet folytató cégeket várnak. Közel 60 hektáron még mód van bővítésre a déli részen, ami zöld beruházásnak adhat majd helyet. A tulajdonos gazdákkal megállapodtak, hogy közösen hasznosítják majd a bevont területeket, addig azonban ezeken folytatódhat a mezőgazdasági tevékenység. Vezér Mihály bízik abban, hogy a bővítés belátható időn belül sikerrel zárul, így még több munkahely és adóbevétel érkezik Százhalombattára.
 
A több mint 60 éves múlttal rendelkező Novochem Kft. ezen a néven 2003 óta foglalkozik vegyi anyagok kereskedelmével és disztribúciójával Magyarországon, valamint a kelet- és dél-európai országokban – olvasható cég honlapján. Magyarország több pontján rendelkezik raktárakkal. Vegyi anyagok, agrokemikáliák, műanyagok és ipari szerelvények értékesítésével foglalkozó üzletágai több ipari szegmenst szolgálnak ki, úgy mint olaj- és gázipar, gyógyszeripar, gép- és autógyártás, mezőgazdaság, élelmiszer és takarmány, építő-, textil-, festék és bevonóanyag, háztartási és kozmetikai ipar. A cég 2019-ben 23 milliárd forintos árbevétel mellett 356 millió forint adózott eredményt ért el, az előző évben, 2018-ban árbevétele 24,7 milliárd forint, nyeresége 457 millió forintot tett ki.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.