2021. április 18. - Andrea napja
Vasárnap
Min:5°
Max:10°
Hétfő
Min:5°
Max:9°
Kedd
Min:5°
Max:12°
Szerda
Min:6°
Max:16°
Csütörtök
Min:7°
Max:16°
Rendőrségi hirek
MindenKÉP(p) bűnmegelőzés! fotópályázat
2021-04-07 - A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya idén első alkalommal kívánja meghirdetni fotópályázatát középfokú oktatási intézményben tanuló diákok részére.
A fotópályázatban a fiatalok képben, fotóban fogalmazzák meg azt, hogy mit jelent számukra a bűnmegelőzés. Célja, hogy a fiatalok elé táruló helyzetek, pillanatok, történetek, élethelyzetek, szituációk – amelyek magukban foglalhatják a bűnmegelőzés témakörét is – megörökítésre kerüljenek egy pillanatképben, majd ezt követően fotón megjelenve gondolkodásra, következtetések levonására, megoldások megfogalmazására késztessenek.
 
A bűnmegelőzés kriminálprevenció, amely magában foglalja a bűnözés megakadályozását. A fiatalok nagyon sok olyan helyzettel kerülnek szembe, amikor akarva-akaratlanul találkoznak a bűnmegelőzés jelenségével, akár az utcán, vagy akár egy konfliktushelyzet megoldásánál kortársaik között.
 
A fotópályázatra beérkezett pályaműveket a Zsaru Magazin fotósa és mi magunk – pályázatkiírók – közösen kívánjuk elbírálni. Az első három helyezett jutalomban részesül, emellett az összes, pályázatra beérkező fotót vándorkiállítás keretében Pest megye rendőrkapitányságain szeretnénk kiállítani.
 
A pályázat beadásának határideje: 2021. május 1., a bunmegelozes.pestmrfk@pest.police.hu emailre.
 
A fotópályázat ünnepélyes díjátadója 2021. május 17. az "információs társadalom világnapján" kerülne megrendezésre.
 
Az információs társadalom elmélete szerint a társadalomban az információ előállítása, elosztása, terjesztése, használata és kezelése jelentős gazdasági, politikai és kulturális tevékenység. Ennek közgazdasági társfogalma a tudásgazdaság, amely szerint az értelem gazdasági hasznosításán keresztül érték jön létre. Az érték a gyermekek fotóin és munkáin keresztül megjelenő érték.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság idén első alkalommal hirdeti meg fotópályázatát, "MindenKÉP(p) bűnmegelőzés!" címmel.

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A fotópályázatban a fiatalok képben, fotóban fogalmazzák meg azt, hogy mit jelent számukra a bűnmegelőzés.

Célja, hogy fiatalok elé táruló helyzetek, pillanatok, történetek, élethelyzetek, szituációk – amelyek magukban foglalhatják a bűnmegelőzés témakörét is – megörökítésre kerüljenek egy pillanatképben, majd ezt követően fotón megjelenve gondolkodásra, következtetések levonására, megoldások megfogalmazására késztessenek. A bűnmegelőzés kriminálprevenció, amely magában foglalja a bűnözés megakadályozását. Ti fiatalok nagyon sok olyan helyzettel találkoztok, amikor akarva-akaratlanul találkoztok a bűnmegelőzés jelenségével, akár az utcán, vagy akár egy konfliktushelyzet megoldásánál kortársaitok között.

Ragadjátok meg a pillanatot és pályázzatok bátran!

A fotópályázat részvételi feltételei:
- 14-17 év közötti középfokú oktatási intézményben tanuló pest megyei diákok
- a pályázónak 1 fényképet kell digitális formátumban a bunmegelozes.pestmrfk@pest.police.hu email címre kell küldeni a határidőig.
- a versenyből automatikus kizárást von maga után, amennyiben a pályázó az internetről tölt le képet
- adatvédelmi nyilatkozat kitöltése és a pályamunkával történő egyidejű visszaküldése

A pályázat beadása során a pályázó egyértelműen adja meg a következőket:
a) neve
b) lakcíme, elérhetőségei (telefonszám)
c) törvényes képviselő neve, elérhetősége
d) iskola neve, címe, osztály
e) a kép címe
f) a kép születésének, témájának rövid leírása
 
A fotópályázatra beérkezett pályaműveket a Zsaru Magazin fotósa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályának munkatársai és mi magunk – pályázatkiírók – közösen bíráljuk el. Az első három helyezett jutalomban részesül, (I. helyezett 20000 Ft, II. helyezett 15000 Ft, III. helyezett 10000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány), emellett az összes, pályázatra beérkező fotót vándorkiállítás keretében Pest megye rendőrkapitányságain állítjuk ki.

A fotópályázat ünnepélyes díjátadója 2021. május 17. az "információs társadalom világnapján" kerül megrendezésre. Az információs társadalom elmélete szerint a társadalomban az információ előállítása, elosztása, terjesztése, használata és kezelése jelentős gazdasági, politikai és kulturális tevékenység. Ennek közgazdasági társfogalma a tudásgazdaság, amely szerint az értelem gazdasági hasznosításán keresztül érték jön létre. Az érték a gyermekek fotóin és munkáin keresztül megjelenő érték.

Kellemes és kreatív időtöltést kívánunk minden kedves pályázónak a művek elkészítéséhez!
 

AKTUÁLIS
2021-04-15 - Ha ismersz olyan pedagógust, akit érdemesnek tartasz kiemelni a sok lelkes kolléga közül, írd meg, és azt is, hogy miért gondoltál rá – erre biztatja a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a diákokat, hogy kedvenc tanáruknak jelest adjanak "online-ból".
2021-04-15 - Zenés, táncos kihívást hirdetett a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.
2021-04-15 - Éppen száz éve annak, hogy Csanády György székelyudvarhelyi költő megírta a Mihalik Kálmán által megzenésített Székely himnusz szövegét. 
Bérlakás pályázat
2021-04-15
Nyolc önkormányzati lakás bérbeadására hirdetett pályázatot a százhalombattai Önkormányzat.

Áramszünet
2021-04-15
Hálózati munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás Százhalombattán a Bolyai és a Bláthy utcában, valamint az Erkel körúton és a Kodály sétányon május 6-án.

Megszépülhet a százhalombattai Duna-part
2021-04-14
Az Önkormányzat egyeztetett az illetékes hatósággal a balesetveszélyes fák és az elhanyagolt Duna-part helyzetéről. Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, valamint Tóth Zsolt, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság munkatársa együtt tartott bejárást április 14-én.

A legfontosabb feladat az élet, az egészség és a munkahelyek megvédése
2021-04-14
Raktárkomplexummal bővült a Novochem Kft. Százhalombattán. Az ünnepélyes avatáson jelen volt többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akivel aktuális gazdasági, egészségügyi és egyéb kérdésekről beszélgettünk. A miniszter szerint jó esély van arra, hogy mielőbb megfékezzük a koronavírus-járványt, és nyithasson Magyarország.

Akkreditált Kiváló Tehetségpont
2021-04-14
Újabb három évre nyerte el a címet a százhalombattai Arany János iskola.

Virágos köszönet
2021-04-14
1300 szál nárcisz érkezett a Százhalom Egészségügyi Központba április 13 – án. Bálint Judit Százhalombatta idei "Gyermekekért Díjasa", nyugdíjas óvónő, őstermelő, és férje így fejezte ki köszönetét az egészségügyi dolgozóknak fáradhatatlan munkájukért.

Megtisztítják a közutak környezetét
2021-04-14
A "Tisztítsuk meg az Országot" programhoz kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett út menti illegális szemét összegyűjtését végzi a Magyar Közút az április 12-ei héten. A közútkezelő az utak melletti növényzet hamarosan esedékes kaszálása előtt összehangoltan, országosan gondoskodik az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról.

Raktárkomplexummal bővült a Novochem Kft. Százhalombattán
2021-04-12
A legmodernebb követelményeknek megfelelő egységet adtak át a százhalombattai ipari parkban április 12-én. Az ünnepélyes avatáson jelen volt többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, Vezér Mihály a város polgármestere és Nagy Balázs alpolgármester.

A múlt sohasem tűnik el teljesen
2021-04-12
Takácsné Németh Gabriella őskoros régésszel, a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park nemrégiben megválasztott intézményvezetőjével Fazekas István író beszélgetett.

Segítik a bűncselekmények áldozatait
2021-04-09
Fogadóórát tart a bűncselekményben érintett áldozatok számára a Pest Megyei Kormányhivatal Áldozatsegítő Szolgálata a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve az érintettek minél szélesebb körű tájékoztatása, igényeinek felmérése, és annak megfelelő, mihamarabbi kezelésének érdekében.

"Tiszteld a múltat" - Van, aki nem becsüli, szándékosan tönkreteszi!
2021-04-09
Tisztelt Százhalombattaiak! Szomorúan tapasztaltam, hogy újabb szándékos rongálás történt városunkban, jelen esetben, az Óvárosban. Értékeink, múltunk, környezetünk megóvása sajnos nem mindenki számára fontos. Vannak, akik abban élik ki magukat, hogy tönkretesznek mások által teremtett értékeket, felelőtlenül okoznak nem kevés anyagi és erkölcsi kárt, nem gondolva arra, hogy ezt valakinek meg kell fizetni. 

Lakossági felmérés
2021-04-08
A Központi Statisztikai Hivatal – a korábbi évek gyakorlata szerint – önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végez Százhalombattán.

Városi bejárás
2021-04-08
Összesítik a tél, illetve a rongálás miatt keletkezett közterületi károkat Százhalombattán. Vezér Mihály polgármester és a hivatali munkatársak a több hétig tartó bejárás első állomásaként a déli lakótelepen, a Kodály Zoltán sétány környékén mérték fel a játszóterek és járdák állapotát április 8-án. 

Elhunyt Törzsök Tibor
1
2021-04-08
Életének 53. évében, súlyos betegség után meghalt Törzsök Tibor, a Pest megyei közgyűlés képviselője, aki egy évtizedig volt a Halom Televízió szerkesztő-riportere és műsorvezetője, két évig pedig ügyvezetője.

Részleges nyitás a sportlétesítményeknél, felmérik a közterületi károkat
2021-04-07
Megnyitják az igazolt egyesületi tagok előtt a százhalombattai zárt sportlétesítményeket április 8-tól. A szabadtéri létesítmények a tömegsport céljára is igénybe vehetőek - jelentette be Vezér Mihály polgármester.

Elkészült a felújított százhalombattai OTP bankfiók
2021-04-07
Befejeződött a Szent István tér 5. sz. alatti bankfiók felújítása, ezért bezár az ideiglenes bankfiók  április 9-én, pénteken 13 órakor, ezt követően az ott lévő bankautomata sem használható. A bank megújult és modern környezetben, ismét a régi helyen várja az ügyfeleket április 12-étől, hétfőtől.

Új akkumulátor-teleppel bővül a Dunamenti Erőmű
2021-04-06
Kutatás-fejlesztési projekt keretében érkezik a megoldás az időjárásfüggő zöld energiatermelés ingadozásainak kiegyenlítésére, és a most induló konzorciumi együttműködéshez a Dunamenti Erőmű biztosítja a megfelelő infrastruktúrát – tájékoztatott a vállalat.

Tavasszal is tudja biztonságban hétvégi házát, nyaralóját
2021-04-06
A jó idő érkezésével lassan benépesülnek a hétvégi házak, nyaralók. A télire biztonságba helyezett vagy hazavitt értékek ismét előkerülnek. Az ingatlanok feltörése vagy az udvaron hagyott értékek eltulajdonítása is jelentős anyagi károkat okozhat, ennek elkerüléséhez ad tanácsokat a rendőrség.

Vigyázat, csalók!
2021-04-06
Végrehajtással és ingóságok lefoglalásával fenyegető csalás terjed – figyelmeztet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tisztább, zöldebb óvárosi Duna-partért
2021-04-06
A tavasz beköszöntével immár hagyományos módon önkéntesek tisztították meg az Óváros Duna-parti szakaszát. Összeszedték a gallyakat, a szemetet, kitakarították a tűzrakó helyeket. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.