2021. március 07. - Tamás napja
Vasárnap
Min:-8°
Max:7°
Hétfő
Min:0°
Max:8°
Kedd
Min:0°
Max:5°
Szerda
Min:0°
Max:7°
Csütörtök
Min:2°
Max:11°
Közélet, politika

Folytatódtak a fejlesztések - százhalombattai Fidesz frakció évértékelője
2021-02-05 - Tisztelt Százhalombattai Polgárok! A mögöttünk hagyott 2020-as esztendő eddigi életünk egyik legnehezebb éve volt. A Covid járvány okozta nehézségek új élethelyzetet teremtettek mindenki számára.
Visszatekintve azonban elmondhatjuk, hogy abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a nehézségek ellenére is több fejlesztési forrás érkezhetett városunkba Magyarország Kormánya segítségével.

A teljesség igénye nélkül foglaljuk most össze a legfontosabb történéseket, hogy ne felejtsük el mennyi mindenre lehetünk büszkék Százhalombattán.

Egészségügyi fejlesztés
85 millió Ft-os állami forrást nyert a város, a képviselő testület februárban orvos technikai eszközfejlesztésről döntött. Ennek első állomásaként, egy genetikai ultrahang berendezés (17 millió Ft) megvásárlásra került, így már ez a vizsgálat is rendelkezésre áll a százhalombattai Egészségügyi Központban.

Megújult a piactér
Százhalombatta a Pest megyei kompenzációs program keretében nyert állami forrás segítségével bővítette és korszerűsítette piacát annak érdekében, hogy a helyi és környékbeli termelők és kiskereskedők, valamint a vásárlók számára az eddiginél is kedvezőbb feltételeket teremthessen.

70 millió Ft-os állami és 30 millió Ft-os önkormányzati forrásból újult meg a terület.
Arra biztatjuk a városlakókat, hogy a helyi termelőktől való vásárlásukkal erősítsék a hazai gazdaságot, fogyasszanak minél több egészséges, jó minőségű, magyar élelmiszert!

Felújított Duna utca
A 2020-as évben a Dunafüred városrészében lévő Duna utca felújítása volt az egyik kiemelt beruházás, melyhez 30 millió forint forrást Magyarország Kormánya biztosított.

Megújult a sportpark
Az elmúlt években TAO forrás felhasználásával műanyag borítást kapott a sportpark területén lévő kézi-és kosárlabda pálya. A terület fejlesztése 2020-ban folytatódott, saját testsúlyos edző eszközöket vehettek birtokba a város lakói, teljes egészében állami forrás biztosításával.

A fejlesztés a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark program keretében valósult meg. A sportpark a mindennapos sportolás feltételeinek megteremtése érdekében épült, örömmel látjuk, hogy a sportolni vágyók folyamatosan használják az eszközöket.

Új közlekedési csomópont Százhalombattán
A vasútállomáson elkészültek az új gyalogjárdák, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy megőrizték az egészséges gesztenyefákat. Kiépült az új P+R parkoló, amelyhez kihajtó ág épült a Városkapu útra.

Átadták a forgalomnak Százhalombattán a Városkapu úti körforgalmat, a hozzá kapcsolódó járdákat és kerékpárutakat.

Elkészült az Iparos úti felüljáró, melyet a szükséges engedélyeztetési eljárást követően, várhatóan február hónap közepén ad át a forgalomnak a beruházó NIF Zrt.

Szigorú szabályozás mellett folyik a műemléki védettséget élvező állomásépület felújítása. Az 1880-as évek elején készült épület is hamarosan elkészül.

A Százhalombatta – Pusztaszabolcs teljes vonalszakasz teljes beruházásának összköltsége 155 milliárd forint, amelyet európai uniós és hazai fejlesztési forrás biztosít. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

Az építési munkák befejezésével 2021. első felében már teljes egészében élvezhetjük a gyorsabb és kényelmesebb vasutat.

Szolidaritási adó:
Az iparűzési adó elvonással kapcsolatos vita időről időre előkerül, ugyanakkor rendkívül méltánytalan az a megközelítés, amikor az elvonás kapcsán a fejlesztésekre, beruházásokra kapott állami források kimaradnak a megközelítésből.

A szolidaritási adó befizetése a tavalyi évben elérte az 1,2 milliárd Forintot, a képet azonban sok minden árnyalja. Az elmúlt években az állam az önkormányzattól feladatokat is vett át, melynek finanszírozása az átvétel után már nem az önkormányzatot terheli.
Állami fenntartásúak lettek az általános iskolák, mely éves szinten közel 200 millió Forintos tétel volt az önkormányzat költségvetésében. Az általános iskolák fenntartását végző Tankerület többek között december hónapban a Kőrösi Iskolában kezdte meg az iskola épületének homlokzat - valamint tető szigetelésének felújítását, melyek az idei évben folytatódnak.

Az okmányirodai feladatok és tevékenységek a kormányablakokhoz kerültek, ennek költségei sem az önkormányzat költségvetésében jelentkeznek.

A város történetének egyik legjelentősebb beruházása, a vasút fejlesztés sem az önkormányzat költségvetését terheli. Ez önmagában sok milliárd forintnyi fejlesztést jelent Százhalombattának. A gyorsabb, modernebb elővárosi közlekedés megvalósítása, parkolók bővítése, a Városkapu úti körforgalom, az Iparos úti felüljáró, a vasútállomás épületének teljes rekonstrukciója történelmi távlatokban is jelentős beruházás, melyet a Város önerőből sosem tudott volna megvalósítani. A gyorsabb, korszerűbb vasúti tömegközlekedés sok ezer százhalombattai utazását, munkába járását fogja megkönnyíteni.

A  látvány csapatsportok TAO támogatása Százhalombattán éves szinten megközelíti a 300 millió forintot.

Korábban akár 20-30 ezer forintot is elérhette egy-egy tankönyvcsomag ára, Kormányzati döntésnek köszönhetően a 2020/2021-es tanévtől már minden diák ingyenesen kapta a tankönyveket, Százhalombattán összesen 2500 diákot érint ez a döntés, azaz Ők teljesen ingyenesen kapták a tankönyveket. Az intézkedés érintette az alsó, felső tagozatos általános iskolások és a középiskolások mellett a 13-16. szakképzési évfolyamokra járó tanulókat is.

A Pest Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt az EuroVelo 6 kerékpárút Érd és Százhalombatta közötti szakaszára. Az aszfaltozott útszakaszt a beruházó NIF Zrt. a Fehérkereszti út – Battai utca között építi ki. A most kiadott engedély óriási előrelépés az évek óta tartó előkészítő munkák tekintetében.

A százhalombattai szerb közösség 20 millió Ft-os pályázati támogatást nyert az Óvárosi szerb közösségi ház felújítására.

Köszönetünket fejezzük ki Bóna Zoltán országgyűlési képviselő úrnak a közbenjárásért, örülünk, hogy ezek a fejlesztések városunkat gazdagíthatják!

Reménységgel várjuk a 2021-es esztendőt, továbbra is közös erővel dolgozunk a városért!
Mindenkinek jó egészséget kíván a százhalombattai Fidesz frakció!

Nagy Balázs János
alpolgármester
 
Lukács Bernadett
képviselő
 
Szabó Zoltán
képviselőAKTUÁLIS
2021-03-05 - Garai Gábor gondolatait adjuk közre. A szerző 33 éves, Diósjenőről érkezett Százhalombattára 1 éve. 
2021-03-05 - A koronavírussal kapcsolatos szigorításokkal összhangban, zárva tart a Szákom Kft. ügyfélszolgálata március 8-a és 22-e között. A cég arra kéri az ügyfeleket, hogy telefonon  és online  keressék kollégáikat ezen idő alatt.
2021-03-03 - Elkészült a Hitből pajzsot-sorozat következő epizódja, melyben Gáspár Mátyás ajaki plébános vall arról, hogyan ment keresztül a koronavírus-fertőzésen, milyen szerepe volt gyógyulásában a médiának.
HÍREINK
Véradás
2021-03-06
Várja az önkénteseket a Vöröskereszt Százhalombattán a Barátság Kulturális Központba, március 11-én, 13 és 18 óra között.

Érkeznek a gépjárműadós határozatok
2021-03-05
A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. 

Tájékoztató az oltási programról
2021-03-05
Tisztelt Százhalombattaiak! Tájékoztatok minden városlakót, hogy a háziorvosok városunkban is nagy erőkkel szervezik és végzik az oltási program alapján sorra kerülő regisztrált személyek Covid-19 elleni oltását.

A passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik
2021-03-04
A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a motorosok esetében pedig bukósisak használatát ellenőrzi országosan a rendőrség március 8-a és 14-e között.

Számítógépekkel segít az Önkormányzat a háziorvosoknak
2021-03-04
Összesen mintegy 3 millió forint értékben, nyolc darab korszerű számítógép és az adminisztrációt könnyítő irodai programcsomagok beszerzéséről döntött Vezér Mihály polgármester. A gépeket napokon belül üzembe helyezik a Százhalom Egészségügyi Központban – hangzott el a március 4-ei tájékoztatón.

További járványügyi szigorítások
2021-03-04
A koronavírus gyors terjedése miatt újabb korlátozások lépnek életbe – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter március 4-én. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező lesz március 8-tól. A döntéseket szakemberekkel való egyeztetés alapján hozták meg. A nyitás várhatóan ütemezetten, március 22-én megkezdődhet.

Új mobiltelefonos alkalmazás - minden egy helyen
2021-03-03
"OkosBatta" elnevezéssel, elkészült Százhalombatta mobiltelefonos applikációja, amely számos hasznos, a mindennapi életben fontos információt tartalmaz – hangzott el  a  március 3-i tájékoztatón. Az általános tartalmakon túl, a regisztrációt követően a felhasználó időpontot tud foglalni a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadására.

Újabb iskolabezárás Százhalombattán
2021-03-02
Távoktatásra tért át az Eötvös iskola március 2-tól, miután több pedagógus covid-tesztje pozitív lett.

Nagyarányú győzelem a második helyezett ellen
2021-03-02
31:19-re győzött hazai pályán a Százhalombattai KE a Csepel ellen, a férfi kézilabda NB. II-es bajnokságban, február 27-én. Egyesületi beszámoló a mérkőzéséről.

Nagy küzdelem a rangadón
2021-03-02
Szoros meccsen, 26:29-re kikapott hazai pályán az SZKE II-DKSK a Csömör II együttesétől a Megyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságban, február 28-án.

Aktív hónap
2021-03-02
Számos szolgálatot látott el a százhalombattai polgárőrség februárban is.

Sikeres intézményvezetői pályázatok
2021-03-01
Régi-új vezető a könyvtár élén, új kinevezés a múzeumnál Százhalombattán.

Újra meghirdették a Stádium-díjat
2021-03-01
Immár harmadik alkalommal hirdették meg a Stádium-díjat a tudomány, a közélet és a művészet kategóriában a Kárpát-medencei magyar középiskolások számára.

Az ünnep alatt is elszállítják a kommunális és a zöldhulladékot
2021-03-01
A megszokott rendben történik a hulladékgyűjtés a lakótelepen Százhalombattán március 15-én.

Oktatás és gyakorlás a modellvitorlázóknál
2021-03-01
Elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt a százhalombattai Energia Modellező Klub tagjai Badacsonyban, február 27-28-án.

Újabb öt év
2021-03-01
Szabó Zoltán maradt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője, miután újabb öt évre szóló megbízást kapott. A sport sok mindenre megtanította, aminek nagy hasznát vette az élet minden területén. Felidéztük az eddigi pályát, az eredményeket, illetve a tervekről is beszélgettünk.

Támogatja az önkormányzat az Óvárosi Szerb Klub felújítását
2021-02-26
A város az idei költségvetésből 3 millió forinttal járul hozzá a rekonstrukcióhoz – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Ingyenes gyógyszer házhozszállítás
2021-02-25
Térítésmentesen juttatja el a betegek részére az igényelt gyógyszert a százhalombattai lakótelepi BENU patika.

Tábor az autista gyerekeknek
2021-02-24
A szervező Szikra Tehetséggondozó Egyesület támogatókat, adományozókat keres, hogy segítségükkel 60 autista gyermeknek lehessen felejthetetlen élménye idén nyáron.

Zárva lesz a könyvtár
2021-02-24
Leltár miatt zárva tart a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár márciusban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.