2022. augusztus 10. - Lőrinc napja
Szerda
Min:18°
Max:29°
Csütörtök
Min:17°
Max:29°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:20°
Max:30°
Vasárnap
Min:19°
Max:31°
Közélet, politika

Folytatódtak a fejlesztések - százhalombattai Fidesz frakció évértékelője
2021-02-05 - Tisztelt Százhalombattai Polgárok! A mögöttünk hagyott 2020-as esztendő eddigi életünk egyik legnehezebb éve volt. A Covid járvány okozta nehézségek új élethelyzetet teremtettek mindenki számára.
Visszatekintve azonban elmondhatjuk, hogy abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a nehézségek ellenére is több fejlesztési forrás érkezhetett városunkba Magyarország Kormánya segítségével.

A teljesség igénye nélkül foglaljuk most össze a legfontosabb történéseket, hogy ne felejtsük el mennyi mindenre lehetünk büszkék Százhalombattán.

Egészségügyi fejlesztés
85 millió Ft-os állami forrást nyert a város, a képviselő testület februárban orvos technikai eszközfejlesztésről döntött. Ennek első állomásaként, egy genetikai ultrahang berendezés (17 millió Ft) megvásárlásra került, így már ez a vizsgálat is rendelkezésre áll a százhalombattai Egészségügyi Központban.

Megújult a piactér
Százhalombatta a Pest megyei kompenzációs program keretében nyert állami forrás segítségével bővítette és korszerűsítette piacát annak érdekében, hogy a helyi és környékbeli termelők és kiskereskedők, valamint a vásárlók számára az eddiginél is kedvezőbb feltételeket teremthessen.

70 millió Ft-os állami és 30 millió Ft-os önkormányzati forrásból újult meg a terület.
Arra biztatjuk a városlakókat, hogy a helyi termelőktől való vásárlásukkal erősítsék a hazai gazdaságot, fogyasszanak minél több egészséges, jó minőségű, magyar élelmiszert!

Felújított Duna utca
A 2020-as évben a Dunafüred városrészében lévő Duna utca felújítása volt az egyik kiemelt beruházás, melyhez 30 millió forint forrást Magyarország Kormánya biztosított.

Megújult a sportpark
Az elmúlt években TAO forrás felhasználásával műanyag borítást kapott a sportpark területén lévő kézi-és kosárlabda pálya. A terület fejlesztése 2020-ban folytatódott, saját testsúlyos edző eszközöket vehettek birtokba a város lakói, teljes egészében állami forrás biztosításával.

A fejlesztés a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark program keretében valósult meg. A sportpark a mindennapos sportolás feltételeinek megteremtése érdekében épült, örömmel látjuk, hogy a sportolni vágyók folyamatosan használják az eszközöket.

Új közlekedési csomópont Százhalombattán
A vasútállomáson elkészültek az új gyalogjárdák, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy megőrizték az egészséges gesztenyefákat. Kiépült az új P+R parkoló, amelyhez kihajtó ág épült a Városkapu útra.

Átadták a forgalomnak Százhalombattán a Városkapu úti körforgalmat, a hozzá kapcsolódó járdákat és kerékpárutakat.

Elkészült az Iparos úti felüljáró, melyet a szükséges engedélyeztetési eljárást követően, várhatóan február hónap közepén ad át a forgalomnak a beruházó NIF Zrt.

Szigorú szabályozás mellett folyik a műemléki védettséget élvező állomásépület felújítása. Az 1880-as évek elején készült épület is hamarosan elkészül.

A Százhalombatta – Pusztaszabolcs teljes vonalszakasz teljes beruházásának összköltsége 155 milliárd forint, amelyet európai uniós és hazai fejlesztési forrás biztosít. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

Az építési munkák befejezésével 2021. első felében már teljes egészében élvezhetjük a gyorsabb és kényelmesebb vasutat.

Szolidaritási adó:
Az iparűzési adó elvonással kapcsolatos vita időről időre előkerül, ugyanakkor rendkívül méltánytalan az a megközelítés, amikor az elvonás kapcsán a fejlesztésekre, beruházásokra kapott állami források kimaradnak a megközelítésből.

A szolidaritási adó befizetése a tavalyi évben elérte az 1,2 milliárd Forintot, a képet azonban sok minden árnyalja. Az elmúlt években az állam az önkormányzattól feladatokat is vett át, melynek finanszírozása az átvétel után már nem az önkormányzatot terheli.
Állami fenntartásúak lettek az általános iskolák, mely éves szinten közel 200 millió Forintos tétel volt az önkormányzat költségvetésében. Az általános iskolák fenntartását végző Tankerület többek között december hónapban a Kőrösi Iskolában kezdte meg az iskola épületének homlokzat - valamint tető szigetelésének felújítását, melyek az idei évben folytatódnak.

Az okmányirodai feladatok és tevékenységek a kormányablakokhoz kerültek, ennek költségei sem az önkormányzat költségvetésében jelentkeznek.

A város történetének egyik legjelentősebb beruházása, a vasút fejlesztés sem az önkormányzat költségvetését terheli. Ez önmagában sok milliárd forintnyi fejlesztést jelent Százhalombattának. A gyorsabb, modernebb elővárosi közlekedés megvalósítása, parkolók bővítése, a Városkapu úti körforgalom, az Iparos úti felüljáró, a vasútállomás épületének teljes rekonstrukciója történelmi távlatokban is jelentős beruházás, melyet a Város önerőből sosem tudott volna megvalósítani. A gyorsabb, korszerűbb vasúti tömegközlekedés sok ezer százhalombattai utazását, munkába járását fogja megkönnyíteni.

A  látvány csapatsportok TAO támogatása Százhalombattán éves szinten megközelíti a 300 millió forintot.

Korábban akár 20-30 ezer forintot is elérhette egy-egy tankönyvcsomag ára, Kormányzati döntésnek köszönhetően a 2020/2021-es tanévtől már minden diák ingyenesen kapta a tankönyveket, Százhalombattán összesen 2500 diákot érint ez a döntés, azaz Ők teljesen ingyenesen kapták a tankönyveket. Az intézkedés érintette az alsó, felső tagozatos általános iskolások és a középiskolások mellett a 13-16. szakképzési évfolyamokra járó tanulókat is.

A Pest Megyei Kormányhivatal kiadta az építési engedélyt az EuroVelo 6 kerékpárút Érd és Százhalombatta közötti szakaszára. Az aszfaltozott útszakaszt a beruházó NIF Zrt. a Fehérkereszti út – Battai utca között építi ki. A most kiadott engedély óriási előrelépés az évek óta tartó előkészítő munkák tekintetében.

A százhalombattai szerb közösség 20 millió Ft-os pályázati támogatást nyert az Óvárosi szerb közösségi ház felújítására.

Köszönetünket fejezzük ki Bóna Zoltán országgyűlési képviselő úrnak a közbenjárásért, örülünk, hogy ezek a fejlesztések városunkat gazdagíthatják!

Reménységgel várjuk a 2021-es esztendőt, továbbra is közös erővel dolgozunk a városért!
Mindenkinek jó egészséget kíván a százhalombattai Fidesz frakció!

Nagy Balázs János
alpolgármester
 
Lukács Bernadett
képviselő
 
Szabó Zoltán
képviselőNyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-07-23 - Történetünk az 1998-as önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban kezdődött.
2022-07-13 - A SZÁKOM Nonprofit Kft. rakodó, tehergépjármű vezető munkakörbe keres munkatársat. 
2022-06-11 - A júniusban ünnepelendő pedagógusnap alkalmából minden pedagógus fogadja tőlem nagy-nagy szeretettel szívből jövő írásomat.
Nem lesz tűzijáték
2022-08-06
Elmarad a tűzijáték Százhalombattán a Battai Napokon és a Summerfesten – tájékoztatott közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Közös imádkozás
2022-08-06
A KÉSZ Százhalombattai Csoportja közös imádsággal emlékezik Nagyboldogasszony Napján, Százhalombattán Dunafüreden a volt Báté falu templom emlékkeresztnél, augusztus 15-én 17 órától.  

Római hajó Százhalombattán
2022-08-05
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én. Látványos élményt ígér a kikötés, a táborozás, illetve az egyéb programok.

Művészet, tudomány és felsőoktatás
2022-08-04
"Művészet/Elmélet Konferencia" címmel szervezett tudományos tanácskozást a Magyar Művészeti Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és a Győri Balett június 14-én a győri Múzeumház épületében. A művészet, a tudomány és a felsőoktatás kapcsolatát vizsgáló konferencia egyik előadója a Százhalombattán élő Dr. Fazekas István PhD egyetemi adjunktus volt.

Nincs bűnözési hullám
2022-08-04
Százhalombatta a legbiztonságosabb települések közé tartozik, nincs idegen lakosok általi megemelkedett bűnözés, egyedi eset volt a július végén történt bűncselekmény – hangzott el az augusztus 4-i sajtótájékoztatón. 

Battai sportlövő az Eb és a vb válogatott keretben
2022-08-01
Szemán Dávid a Százhalombattai Lövészklub versenyzője az Európa-bajnokságon 50m pisztoly, a világbajnokságon pedig 10m és 50m pisztoly versenyszámban indulhat a magyar válogatott színeiben.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó
2022-08-01
Villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti füves területre csapódott egy személygépkocsi július 31-re virradóra Százhalombattán, az Olajmunkás utcában.

Elfogták a játszótéri támadókat
2022-08-01
Két napon belül felkutatták és elfogták az érdi rendőrök azt a párost, amely egy százhalombattai játszótéren támadt áldozataikra. Gáz és riasztófegyver is előkerült a szóváltás és dulakodás közben, valamint egy mobiltelefon is eltűnt.

Kárpátaljai konfirmandusok a Reménység Szigetén
2022-07-29
Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Erdélyi Gyülekezet Karitatív és Kulturális központja folyamatosan fogadja a menekülteket a Reménység Szigetén, ugyanakkor a Kárpátalján otthon maradt kisebbségi magyarokat is rendszeresen támogatja. 

Szúnyoggyérítés
2022-07-29
Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a BM Országos Katasztrófavédelm Százhalombattán augusztus 1-jén a napnyugta utáni időszakban. Kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 2-3-án kerül sor a gyérítésre.

Tűzgyújtási tilalom
2022-07-29
Az elmúlt hetek csapadékmentes időjárása és a nagy szárazság miatt megszaporodott a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében – hívja fel a figyelmet az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A virágos Százhalombattáért
2022-07-28
Lezárult a jelentkezés a "Tiszta udvar – Rendes Ház" versenyre.Örömmel tölt el, hogy némi kihagyás után a városlakók az idén ismét szép számmal jelentkeztek a versenyre.

Házhoz megy a rendőrség
2022-07-27
Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, polgárőrök, a szociális gondozó központ munkatársa és az önkormányzat által delegált szakemberek ismét kitelepülnek a százhalombattai strandfürdőre, augusztus 6-án 10-14 óráig.

Három dobogós hely a modellvitorlás kupán
2022-07-27
Két ezüst-, egy bronzérem és több helyezés a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub mérlege a július 22.-24. között rendezett ölbői XXXIII. Köris Kupa regattán.

Római hajó Százhalombattán
2022-07-23
Huszonnégy fős legénységgel, korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután. Látványos élményt ígér a kikötés és a táborozás, a hajó augusztus 17-én reggel indul tovább Százhalombattáról Adonyba.

Pályázati felhívás
2022-07-22
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  pénzügyi-számviteli munkatárs munkakör betöltésére. 

Hőségriasztás
2022-07-20
Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás.

Vigyázzon adataira - Internetes adathalászat, telefonos és facebook csalások
2022-07-18
Személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek, ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, az komoly anyagi károkat is okozhat – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Újabb modellvitorlás érmek
2022-07-18
Egy arany- és egy bronzérmet, valamint előkelő helyezéseket szerzett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a Modellvitorlás Tata Kupa RG 65 hajóosztályban július 16-án.

Egy tucat érem
2022-07-18
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyert a Százhalom Városi Úszó Klub Egyesület a XVII. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyen július 16-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.