2020. november 27. - Virgil napja
Péntek
Min:1°
Max:2°
Szombat
Min:0°
Max:4°
Vasárnap
Min:0°
Max:3°
Hétfő
Min:-1°
Max:3°
Kedd
Min:-2°
Max:2°
Önkormányzat

Elmaradnak a rendezvények - Felvételen láthatjuk a kitüntetetteket
2020-10-20 - A járványhelyzet miatt elmaradnak az október 23-ra tervezett városi ünnepségek Százhalombattán. A hagyományosan a nemzeti ünnepekhez időzített önkormányzati kitüntetéseket küldeményként adják át a díjazottaknak, akikről kisfilmeket mutat be a Halom Televízió október 23-án 11 és 18 órakor, október 24-én 10 órakor, valamint 26-án 9 órakor.
A Barátság Kulturális Központ arról tájékoztatott, hogy a fenntartó önkormányzattal történt egyeztetés, az aktuális járványhelyzet és a Központi Operatív Törzs javaslatai alapján – a lakosság biztonságát szem előtt tartva – elmarad az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett városi megemlékezés és a koszorúzási ünnepség is. Természetesen, aki szeretné tiszteletét tenni a hősök előtt, a megemlékezés virágait elhelyezheti a Kopjafánál.

Az egyik színész COVID-fertőzése miatt a Nagy idők városa című színdarab próbáit is felfüggesztették a közreműködők október 19-én. A várossá nyilvánítás ötvenedik évfordulójára készült színmű szerzője, Fazekas István arról tájékoztatott, hogy bizonytalan időre elnapolják a próbákat, mivel szeretnék, hogy minden közreműködő részt vehessen a majdani bemutatón - az amatőr táncosokkal és gyerekszereplőkkel együtt -, és arra méltó módon, közönség előtt kerüljön sor.

A Városháza tájékoztatása szerint a közterületfelügyelet bevonásával juttatják el a nemzeti ünnep alkalmából adományozott kitüntetéseket a díjazottaknak, illetve hozzátartozóiknak.

A képviselő-testület döntése értelmében Pro Urbe Százhalombatta kitüntetésben részesült László Bandy képzőművész, művésztanár, aki képzőművészek, művészeti szakemberek, pedagógusok és művészetet értő emberek generációit nevelte ki az idén harmincöt éves Látás Iskolája műhelyben. Országosan és nemzetközileg elismert képzőművész, a dobozgrafika kísérleti műfaj kidolgozója és neves képviselője, alapítója és mai napig mentora a SZIKE ifjúsági műhelynek, valamint a fiatal helyi képzőművészeket összefogó SZAK Stúdiónak.

Posztumusz díszpolgári címet adományozott a képviselő-testület Kárász Benjáminnak, a százhalombattai rendőrőrs egykori parancsnokának. A nyugalmazott rendőr alezredes 1979. november 1-jétől 2005. december 12-ig teljesített hivatásos szolgálatot a Belügyminisztérium állományában. Őrsparancsnokként kiváló kapcsolatot alakított ki az önkormányzattal, a tűzoltósággal, a polgárőrséggel, valamint az egyéb társ- és együttműködő szervezetekkel. Jelentős figyelmet fordított a rendőrök szociális helyzetének javítására.
 
 
 
 
 

Százhalombatta díszpolgára lett dr. Farkas Gábor, belgyógyász, gasztroenterológus, a város egyik legnépszerűbb háziorvosa.  A kolozsvári orvosi egyetemen szerzett általános orvosi diplomát 1971-ben. Már diákéveiben komoly tudományos munkát végzett, aminek köszönhetően az Európai Teratológus Társaság, valamint a Német Nőgyógyász Társaság is tagjai közé fogadta. Általános orvostanból tett szakvizsgát 1976-ban, belgyógyászati osztályon dolgozott 1978 és 1986 között, közben sikeres belgyógyászati szakvizsgát szerzett 1981-ben. A százhalombattai szakrendelőben 1986-ban helyezkedett el körzeti orvosként. A kétezres évek folyamán ultrahangdiagnosztikai, gasztroenterológiai, majd foglalkozásegészségügyi szakvizsgával bővítette végzettségét, jártasságát, gyógyító repertoárját. A nyolcvanas évektől jelentős szerepet töltött be a városi kosárlabda-sportban. A helyi egyesület elnökeként nagyban hozzájárult, hogy új sportlétesítményekkel gazdagodjon Százhalombatta a TAO-támogatás révén, az egyesület, a sportági szövetség és az önkormányzat együttműködésében.

Környezetvédelmi Díjban részesült a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium, amelynek pedagógiai programjában évtizedek óta kiemelkedő helyet foglal el a környezetvédelmi nevelés. Az intézmény Örökös Ökoiskola, évtizedek óta szervezi rendkívül sikeres egészségnapjait, környezetvédelmi akcióit, valamint olyan országos rendezvényeket, mint a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája és a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciája.

Egészségünkért Díjat adományozott az önkormányzat Czirok Ildikónak, akik 2011 óta dolgozik a városban iskolavédőnőként. Az iskolai élet aktív részese.
 
Szűrővizsgálatokkal, előadásokkal, tanfolyamokkal járul hozzá a diákok egészségéhez, egészségtudatának fejlődéséhez.     

Testnevelési és Sport Díjat kapott Dénes Tibor, a Százhalombattai VUK SE teniszszakosztályának vezetője, aki aranyjelvényes ifjúsági és első osztályú felnőtt játékosként került a városba 1987-ben. Az általa irányított teniszszakosztály, illetve jogelődje a ’90-es évek elejétől folyamatosan a sportág élmezőnyében szerepel, korosztályos válogatott kerettagokkal, országos bajnokokkal büszkélkedik. Évente nyolc-tíz városi, illetve országos versenyt szervez.

Gyermekekért Díj elismerésben részesült Sebestyén Mihályné, a Pitypangos Óvoda idén nyugdíjba vonult vezetője. Negyven évig dolgozott az intézményben, amely nemcsak a városban örvend népszerűségnek, hanem számos hivatalos – egyebek mellett Zöld Óvoda - címmel is büszkélkedhet
 
 

Szociális Munkáért Díjban részesült Csarnokiné Győrfi Emese, gyermekorvosi asszisztens, az Idősek Gondozóházának munkatársa, aki az elmúlt harminckét évben nagyon sok beteg gyermek, felnőtt és idős ember gyógyulásában segédkezett. Munkáját az ellátottak, kollégái és vezetői szerint is fáradhatatlanul, nagy szakértelemmel, lelkiismeretesen és szeretettel végzi.  

Közrend, Közbiztonsági Díjat kapott Kucsera Csaba, a százhalombattai rendőrőrs megbízott parancsnoka, aki hosszú évek óta tevékenykedik a város közbiztonságáért, jó együttműködésben az önkormányzattal, a közterület-felügyelettel és a polgárőrséggel. Jelentős szerepe van abban, hogy Százhalombatta az ország legbiztonságosabb települései közé tartozik.

Köztisztviselői Díjat adományozott a képviselő-testület Reichardt Erikának, aki 1994 óta dolgozik a Polgármesteri Hivatalban és 2005 óta a vagyongazdálkodási csoport vezetője. Munkatársai és vezetői szerint nagy teherbírású köztisztviselő, aki maximális elkötelezettséggel, precízen, szorgalmasan, igényesen és segítőkészen végzi munkáját.
 

Sajtódíjban részesült Szilas Judit, a Halom Televízió munkatársa, aki 2017-től idén augusztusig dolgozott a helyi médiumnál. Kedves, mosolygós személyiségként, precíz, lelkes, odaadó riporterként és műsorvezetőként ismerte meg a város.  
 
 
 
 
 
 
 
 

AKTUÁLIS
2020-11-11 - A kormányrendelet alapján az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók munkájuk támogatása érdekében korlátlan díjmentes utazásra jogosultak a MÁV-csoport járatain: a vasúton, a HÉV-en és a buszokon is. A jogosultságot igazolni kell.
2020-11-03 - Virtuálisan nyílt meg Kiss Zsuzsi patchwork-kiállítása a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán.
2020-10-28 -
HÍREINK
Utasbarát fejlesztésekkel lépnek életbe az új vasúti- és buszmenetrendek december 13-án
2020-11-27
A MÁV-START 2020/2021-es menetrendje mintegy harminc vasútvonalon hoz az utasok számára jól érzékelhető változást, több vonalon csúcsidőben az eddigieknél is több és gyorsabb vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztések eredményeként.

Az első óra az időseké a postán
2020-11-26
Az ország összes postáján elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek a nyitást követő egy órában mától. A Magyar Posta az időseknek azt javasolja, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelétől pedig türelmet kér.

Folytatja a szűrést az önkormányzat
2020-11-25
Közel hatszáz COVID-tesztet végeztek el a szakorvosi rendelőben az önkormányzat támogatásával november 9-e óta Százhalombattán. A szűrésen részt vettek az egészségközpont, a bölcsőde, a Városi Családsegítő és Gondozási Központ, az óvodák és az iskolák munkatársai. Erről számolt be Vezér Mihály polgármester ma a városházán.

Elhunyt Szabó Pál a fehér asztal lovagja, a mester, a gasztronómiai nagykövete
2020-11-24
Megrendülten értesültem arról, hogy városunk köztiszteletben álló polgára Szabó Pál, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nagykövete és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend főkancellárja 75. életévében elhunyt.

Megkapták az állampolgárságot
2020-11-24
Megszerezte a magyar állampolgárságot Dinh Van Hoan és családja. Az erről szóló dokumentumokat Török Sándor alpolgármester adta át a vietnámi származású házaspárnak november 12-én a városházán. Az ünnepélyes eseményen Klimsa Arthúr, a család barátja is részt vett.  

Futsal
2020-11-24
Megkezdődtek a futsal teremtorna küzdelmei a VUK SE korosztályos labdarúgócsapatai számára. Szépen szerepeltek a mérkőzéseken a zárt kapuk mögött rendezett első fordulón november 21-én Budaörsön, az Aramis SE csarnokában.

Lövészsiker
2020-11-24
Harmadik helyen végzett a sportlövők egyik legrangosabb hazai versenyén, a tizenhatodik alkalommal megrendezett Hungarian Open-en a Százhalombattai Lövészklub versenyzője, Joó Attila a férfiak 60 lövéses légpisztoly számában. A megméretésre rendkívüli biztonsági intézkedések mellett került sor november 20-22-én.

Árokásók
2020-11-24
Szabó Gábor és Szalai Attila önkormányzati képviselők vezetésével, önkéntesek lelkes csapata oldotta meg a csapadékvíz-elvezetés régóta fennálló problémáját az óvárosi Kárász utcában november 21-én.

Van kiút - A felelősség a bántalmazóé
2020-11-24
Amennyiben ismernek olyan nőt, akiről úgy vélik, hogy családon belüli erőszak áldozata, hívják fel a figyelmét arra, hogy a hatóságok és a nők jogaiért küzdő szervezetek segítséget, tájékoztatást tudnak nyújtani neki – erre hívja fel a figyelmet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a nők elleni erőszak világnapja, november 25-e előtt.

Fedett pálya
2020-11-24
A hideg idő beköszöntével lefedte a sportparkban található kosárlabdapályát az üzemeltető egyesület Százhalombattán. A helyszínen található tájékoztató szerint a sátras pályát – a jelenleg érvényes korlátozó intézkedések feloldása után is – csak az SZKSE játékosai vehetik igénybe.

Harminc nap internet
2020-11-24
Internetes szolgáltatókat kérdeztünk meg arról, hogyan jelezhetik ügyfeleik, ha élni szeretnének a kormányrendeletben lehetővé tett 30 napos ingyenes internetszolgáltatással. Egyelőre a Telekomtól és a DIGI-től kaptunk választ. Cikkünket frissítjük.

Öt éves környezetvédelmi program
2020-11-23
Elkészíttette a 2021-től 2026-ig tartó időszakra vonatkozó települési környezetvédelmi programját a százhalombattai önkormányzat.

Szexuális szolgáltatás ígéretével bevitte az erdőbe, zsarolás lett a vége
2020-11-23
Az élet, vagy testi épség elleni, avagy más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt tartóztatott le egy nőt a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. november 23-án.  Az ügyben a Ceglédi Rendőrkapitányság indított nyomozást.

A kevesebb több - Egy zseniális szakácskönyv Nemes Dórától
2020-11-23
Mentes Anyu szakácskönyve címmel jelent meg szerkesztőnk, Nemes Dóra első önálló kiadványa. A kötet bármelyik konyhának hasznára, díszére válhat, remek karácsonyi ajándék, de különösen azok számára nélkülözhetetlen, akik szeretnének akkor is finomat és sokfélét enni, ha valamilyen diétát követnek.

Lakatlan házba invitálta, aztán majdnem megölte a nőt a hajléktalan
2020-11-23
Brutális fordulatot vett egy laptopos filmnézésnek indult találkozó. Késsel támadt a nőre a gyanúsított, aki ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást, a bíróság pedig letartóztatta.

Óriási választékkal látta el ügyfeleit a díler - üzletelés közben bukott le
2020-11-23
Felért egy kábítószerraktárral a férfi otthona, vevőköre pedig milliókat fizetett neki az áruért. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomoz a gyanúsított ellen, akit a bíróság letartóztatott.

Rendkívüli szünet a bölcsiben
2020-11-23
November 27-ig rendkívüli szünetet rendelt el a bölcsőde egyik csoportjában Vezér Mihály polgármester Százhalombattán, miután az intézményvezető tájékoztatta, hogy az egyik alkalmazott közvetlen COVID-kontakt és tünetei is vannak.

Szép zárás a kéziseknél
2020-11-23
Bár nem sikerült pontot szerezni a listavezető otthonában, derekasan helyt állt az SZKE II-DKSK kézilabdacsapata a megyei férfi felnőtt bajnokság idei utolsó találkozóján november 21-én Solymáron. Solymár - SZKE II-DKSK 35:32 (15:15)

A tilalom csendje
2020-11-20
November 17-én, az este nyolc utáni kijárási tilalom hetedik napján, a Koraszülöttek Világnapján készült Medgyesi Milán százhalombattai képriportja a Hírtükör megbízásából. Bár a fotók önmagukért beszélnek, kollégánk szöveges beszámolója is érdekes, hiszen olyasmiről szól, amit a legtöbben nem éltünk meg eddig és nincs róla tapasztalatunk.

Áprilisig érvényesek az utazási kedvezményre jogosító igazolványok
2020-11-20
A november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt a MÁV-START és a Volánbusz  meghosszabbította a november 4-ét követően lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.