2022. május 25. - Orbán napja
Szerda
Min:13°
Max:25°
Csütörtök
Min:11°
Max:23°
Péntek
Min:14°
Max:25°
Szombat
Min:11°
Max:17°
Vasárnap
Min:10°
Max:16°
Riport

Idő, jóidő, énidő - írta: ND
2020-08-24 - A százhalombattai Lak Tünde tizenöt évvel ezelőtt kezdett el futni, hat éve csatlakozott a SZVISE Atlétika szakosztályához és három éve edz komolyabban. A 43 éves családanya versenyről versenyre múlja felül önmagát, hozza az érmeket, gyűjti az elsőségeket. A kezdetekről, a fejlődésről, a nehézségekről és a terveiről beszélgettünk vele.
Dietetikusként dolgozik, immár húsz éve ugyanott, a budapesti Szent János Kórházban. Elhivatott munkája és a bejárás mellett három gyereket nevel elvált szülőként. Timi 16 éves, Noémi 13, Ákos pedig 9. Tünde napjai szigorú időbeosztással telnek. Ha kell, hajnalban kel, egész nap meg nem áll, a lényeg, hogy a futással töltött napi egy óra soha ne a gyerekek vagy a háztartás, például a főzés idejéből menjen el. Gyerekeivel a kezdetektől sokat mozognak, sportolnak együtt is.

A futást az első szülés után kezdte el. Először heti egy-két alkalommal hódolt újdonsült szenvedélyének. Akkor tudott menni, amikor barátnője ráért, mivel kölcsönösen vigyáztak egymás gyerekeire. Hogy miért kezdett el futni? "A testalkatot, a hajlamot, az életmódot örököljük. Ha nem futnék, én is száz kiló lennék." Véleménye szerint a mozgással nagyon sokat tehetünk az egészséges életmódért, testi-lelki jóközérzetünkért.

Már az elején érezte, hogy a futás nekivaló, annak ellenére, hogy az elején egy kört alig tudott megtenni a sportközpont salakos pályáján. Szép lassan, szervezete jelzéseire figyelve edzett. Kezdetben inkább csak gyalogolt, gyorsgyalogolt, kocogott. "Nem kell belehalni, csak csinálni kell." Nem feltétlenül csak a futást, hiszen nem mindenkinek való ugyanaz a mozgásforma.

A futásban azt szereti a legjobban, hogy a levegőn van, önmagára tud figyelni, rendezgeti a gondolatait. "Az az egy óra csak az enyém!" Rengeteg jó barátra, barátnőre tett szert a battai szakosztályban, akikkel együtt edzenek és versenyeznek is. Sok-sok megmérettetéssel és szép szerepléssel a háta mögött a versenyek hangulatát emelte ki. "Előtte büszke vagyok, közben kicsit belehalok, utána pedig végtelen boldogságot érzek." Különösen igaz ez a csapatversenyekre, amikor mindenki egymásért fut.

Az elmúlt egy-másfél hónapban háromszor állt rajthoz. Legutóbb félmaratonban az augusztus 16-i szabadszállási jótékonysági versenyen, ahol a hőség miatt nem tudta hozni a tervezett tempót, így "csak" a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A július 18-ai Brutálfutás összetettjében 654 nő közül a 18. helyet szerezte meg (W40/3 kategória, 00:48.11), az Ultra Tisza-tó versenyen pedig második lett egy négyfős összeállítás tagjaként július elején.

Az elmúlt három évben mindössze három edzésnapot hagyott ki. Átlagosan heti 50-60 kilométert fut, de ha fontos verseny előtt áll, 70-80 alatt meg sem áll. Nagy összhangban dolgozik együtt Szabó Csillával, a SZVISE Atlétika szakosztályának vezetőjével. Az ő edzéstervei alapján készül fel a megméretésekre. Nagyon szereti a 10 kilométert futni, háromszor teljesítette a maratont, de a félmaraton lett a kedvence. Célja, hogy ezt a 21 kilométeres idejét tovább tudja javítani. Mindig van terve, mindig felül akarja múlni önmagát. Inspiráló, energikus, pozitív kisugárzása önmagáért beszél. Úgy tűnik, a választott mozgást megéri csinálni, ha esik, ha fúj.Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.