2022. május 21. - Konstantin napja
Szombat
Min:16°
Max:25°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:10°
Max:23°
Kedd
Min:12°
Max:18°
Szerda
Min:11°
Max:23°
Gazdaság
A képen a budapesti V47 Irodaház, amelynek háromezer négyzetméter ablakfelületét, ezer négyzetméter függönyfalát és hétezer négyzetméter lemezburkolatát az Alukol készítette 2017-ben

Az Alukolnál egyelőre csak lassulást okozott a járvány
2020-04-20 - Az 1990-ben alapított Alukol Kft. az eltelt évek alatt cégcsoporttá nőtt és a piac meghatározó szereplőjévé vált Magyarországon. Forgalmát és referenciáit tekintve 25 év óta a legnagyobbak között szerepel az alumínium homlokzatgyártó cégek között.
Társaságai előzetes terveik és meglévő rendelésállományuk alapján eredményes évként tekintettek 2020-ra. A kialakult járványügyi helyzet a Kft-ket – eltérő tevékenységük miatt – másként érinti, de csoportszinten elsődlegessé vált dolgozók egészségvédelme és a munkahelyek megőrzése, mivel a cég elsősorban a jól képzett és hosszú távon lojális alkalmazottakra építi eredményességét.

A cégcsoport több mint 80 főt foglalkoztat, minden területen folyik a munkavégzés, stabil a pénzügyi helyzet, ezért elbocsátást nem terveznek. Amennyiben a járványhelyzet olyan mértékben húzódik el, hogy az építőipari folyamatok lelassulnak vagy leállnak, akkor szükségessé válhat megvizsgálni a csökkentett munkaidős foglalkoztatás vagy a munkaidőkeret bevezetésének lehetőségét. Ez jelenleg még nem fenyegeti a cégcsoportot, ami azért szerencsés, mert a KKV-knak nyújtott kormányzati "mentőcsomagot" mostani formájában nem tartják sem elégségesnek sem hatékonynak.
Az ALK Holding Kft. több mint 100 millió forintos beruházást indított az Ipari Parkban tavaly. Meglévő ingatlanát kibővíti, átalakítja és mintegy 6 400 négyzetméter új földterületet is vásárolt. Az ingatlanberuházás eredményeként a cégcsoport társaságai egy épületben, modern, a mai kor igényeinek jobban megfelelő telephelyen folytathatják tevékenységüket, a kapcsolódó telekvásárlás pedig parkoló és rakodóterület kialakítását teszi lehetővé. A beruházás a járványhelyzetben némiképp lelassult, de nem állt le.

A kft. másik üzletágának, az Oktán Munkásszállónak a tevékenységét jelentősen befolyásolta a járványhelyzet. A vendégéjszakák száma harmincöt százalékkal csökkent január 1-je és április 15-e között a tavalyi év azonos időszakához képest. Ez – feltételezve a járvány elhúzódását - éves szinten is komoly mértékű bevételkieséssel fog járni. Március 13-tól új vendégeket nem fogad a munkásszálló, de eddigi partnereinek – a többi között a MOL és a Petrolszolg munkavállalóinak - továbbra is biztosítja a szobákat. A jelenlegi tényleges létszám 67 fő. A vendégek biztonságos lakhatása és a dolgozók védelme érdekében külön eljárásrend és szigorítások kerültek bevezetésre, ami extra költségeket is generál.

Az Alukol Kft. 2019-ről áthúzódó, jelentős szerződésállománnyal rendelkezik, alumínium homlokzat-építési, szerelési munkái változatlanul zajlanak. Az anyagbeszerzés a két nagy, hazai beszállítótól egyelőre zavartalan, kisebb volumenű megrendelések – elsősorban külföldről, például Spanyolországból – rövid fennakadást követően újból megérkeznek. A járványügyi helyzet hosszú távú kihatása kiszámíthatatlan, ezért a korlátozások további szigorítása tevékenységüket is nagymértékben beszűkítheti. Jelenleg a társaság még teljes gőzzel dolgozik.

Az Alupro Kft., mint gyártóüzem a dolgozók védelmét szolgáló protokoll bevezetésén túl, jelenleg nem érzékeli a járványhelyzetből adódó negatív tendenciákat. A társaság igen jelentős magyarországi megrendelésállománnyal rendelkezik, gyártása folyamatos. Hosszú távú termelése biztosítására aktuálisan is várja lakatosok, összeszerelők, CNC megmunkáló központokhoz szakképesítéssel rendelkező programozó és gépkezelő kollégák jelentkezését.

Az alumínium lemezmegmunkálással foglalkozó Lemal Kft.-ben az idei évben drasztikusan csökkent az – előző évi árbevétel mintegy 66 százalékát kiadó - belföldi megrendelések száma. Ez, a járványügyi korlátozások ideje alatt valószínűleg nem is fog változni, így a társaság jelentős árbevételcsökkenéssel számolhat. A forgalom kisebbik részét adó, ausztriai székhelyű Solarfocus GmbH folyamatos megrendelése szerencsére változatlanul munkát biztosít a dolgozóknak.

A dolgozók, vendégek és üzleti partnerek érdekében már a kezdetek óta többlépcsős egészségügyi szigorításokat vezettek be a cégcsoportnál, az óvintézkedésekről folyamatosan tájékoztatják a munkatársakat. A korosabb vagy valamilyen egészségügyi problémával együtt élő dolgozók home office-ban tevékenykednek. Akik külföldről érkeztek haza vagy valamilyen szempontból veszélyesnek minősített helyen vagy helyzetben voltak, kéthetes karantént tartottak.

Folyamatos a fertőtlenítőszerek, kesztyűk és maszkok beszerzése, bár ezek vásárlása a hiány miatt az Alukol számára nehézséget okoz. Különösen ügyelnek a zárt épületek, a munkásszálló helyiségei, az irodai részek folyamatos fertőtlenítős takarítására. Az épületekbe csak az ott dolgozók, illetve lakók léphetnek be, az üzleti partnerekkel szinte kizárólagosan telefonon, elektronikus vagy postai úton tartanak kapcsolatot. Fokozottan ügyelnek arra, hogy a dolgozók be tudják tartani és be is tartsák az egymástól való biztonságos távolságot.

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.