2024. április 16. - Csongor napja
Kedd
Min:6°
Max:13°
Szerda
Min:4°
Max:12°
Csütörtök
Min:5°
Max:13°
Péntek
Min:2°
Max:12°
Szombat
Min:4°
Max:11°
Gazdaság
A képen a budapesti V47 Irodaház, amelynek háromezer négyzetméter ablakfelületét, ezer négyzetméter függönyfalát és hétezer négyzetméter lemezburkolatát az Alukol készítette 2017-ben

Az Alukolnál egyelőre csak lassulást okozott a járvány
2020-04-20 - Az 1990-ben alapított Alukol Kft. az eltelt évek alatt cégcsoporttá nőtt és a piac meghatározó szereplőjévé vált Magyarországon. Forgalmát és referenciáit tekintve 25 év óta a legnagyobbak között szerepel az alumínium homlokzatgyártó cégek között.
Társaságai előzetes terveik és meglévő rendelésállományuk alapján eredményes évként tekintettek 2020-ra. A kialakult járványügyi helyzet a Kft-ket – eltérő tevékenységük miatt – másként érinti, de csoportszinten elsődlegessé vált dolgozók egészségvédelme és a munkahelyek megőrzése, mivel a cég elsősorban a jól képzett és hosszú távon lojális alkalmazottakra építi eredményességét.

A cégcsoport több mint 80 főt foglalkoztat, minden területen folyik a munkavégzés, stabil a pénzügyi helyzet, ezért elbocsátást nem terveznek. Amennyiben a járványhelyzet olyan mértékben húzódik el, hogy az építőipari folyamatok lelassulnak vagy leállnak, akkor szükségessé válhat megvizsgálni a csökkentett munkaidős foglalkoztatás vagy a munkaidőkeret bevezetésének lehetőségét. Ez jelenleg még nem fenyegeti a cégcsoportot, ami azért szerencsés, mert a KKV-knak nyújtott kormányzati "mentőcsomagot" mostani formájában nem tartják sem elégségesnek sem hatékonynak.
Az ALK Holding Kft. több mint 100 millió forintos beruházást indított az Ipari Parkban tavaly. Meglévő ingatlanát kibővíti, átalakítja és mintegy 6 400 négyzetméter új földterületet is vásárolt. Az ingatlanberuházás eredményeként a cégcsoport társaságai egy épületben, modern, a mai kor igényeinek jobban megfelelő telephelyen folytathatják tevékenységüket, a kapcsolódó telekvásárlás pedig parkoló és rakodóterület kialakítását teszi lehetővé. A beruházás a járványhelyzetben némiképp lelassult, de nem állt le.

A kft. másik üzletágának, az Oktán Munkásszállónak a tevékenységét jelentősen befolyásolta a járványhelyzet. A vendégéjszakák száma harmincöt százalékkal csökkent január 1-je és április 15-e között a tavalyi év azonos időszakához képest. Ez – feltételezve a járvány elhúzódását - éves szinten is komoly mértékű bevételkieséssel fog járni. Március 13-tól új vendégeket nem fogad a munkásszálló, de eddigi partnereinek – a többi között a MOL és a Petrolszolg munkavállalóinak - továbbra is biztosítja a szobákat. A jelenlegi tényleges létszám 67 fő. A vendégek biztonságos lakhatása és a dolgozók védelme érdekében külön eljárásrend és szigorítások kerültek bevezetésre, ami extra költségeket is generál.

Az Alukol Kft. 2019-ről áthúzódó, jelentős szerződésállománnyal rendelkezik, alumínium homlokzat-építési, szerelési munkái változatlanul zajlanak. Az anyagbeszerzés a két nagy, hazai beszállítótól egyelőre zavartalan, kisebb volumenű megrendelések – elsősorban külföldről, például Spanyolországból – rövid fennakadást követően újból megérkeznek. A járványügyi helyzet hosszú távú kihatása kiszámíthatatlan, ezért a korlátozások további szigorítása tevékenységüket is nagymértékben beszűkítheti. Jelenleg a társaság még teljes gőzzel dolgozik.

Az Alupro Kft., mint gyártóüzem a dolgozók védelmét szolgáló protokoll bevezetésén túl, jelenleg nem érzékeli a járványhelyzetből adódó negatív tendenciákat. A társaság igen jelentős magyarországi megrendelésállománnyal rendelkezik, gyártása folyamatos. Hosszú távú termelése biztosítására aktuálisan is várja lakatosok, összeszerelők, CNC megmunkáló központokhoz szakképesítéssel rendelkező programozó és gépkezelő kollégák jelentkezését.

Az alumínium lemezmegmunkálással foglalkozó Lemal Kft.-ben az idei évben drasztikusan csökkent az – előző évi árbevétel mintegy 66 százalékát kiadó - belföldi megrendelések száma. Ez, a járványügyi korlátozások ideje alatt valószínűleg nem is fog változni, így a társaság jelentős árbevételcsökkenéssel számolhat. A forgalom kisebbik részét adó, ausztriai székhelyű Solarfocus GmbH folyamatos megrendelése szerencsére változatlanul munkát biztosít a dolgozóknak.

A dolgozók, vendégek és üzleti partnerek érdekében már a kezdetek óta többlépcsős egészségügyi szigorításokat vezettek be a cégcsoportnál, az óvintézkedésekről folyamatosan tájékoztatják a munkatársakat. A korosabb vagy valamilyen egészségügyi problémával együtt élő dolgozók home office-ban tevékenykednek. Akik külföldről érkeztek haza vagy valamilyen szempontból veszélyesnek minősített helyen vagy helyzetben voltak, kéthetes karantént tartottak.

Folyamatos a fertőtlenítőszerek, kesztyűk és maszkok beszerzése, bár ezek vásárlása a hiány miatt az Alukol számára nehézséget okoz. Különösen ügyelnek a zárt épületek, a munkásszálló helyiségei, az irodai részek folyamatos fertőtlenítős takarítására. Az épületekbe csak az ott dolgozók, illetve lakók léphetnek be, az üzleti partnerekkel szinte kizárólagosan telefonon, elektronikus vagy postai úton tartanak kapcsolatot. Fokozottan ügyelnek arra, hogy a dolgozók be tudják tartani és be is tartsák az egymástól való biztonságos távolságot.

AKTUÁLIS
2024-03-22 - A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2024. ÁPRILIS 2-tól 2024. ÁPRILIS 14-ig a BUDAPEST-DÉLI – BUDAPEST-KELENFÖLD  között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40A/42 BUDAPEST – PUSZTASZABOLCS – DUNAÚJVÁROS vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított, illetve rövidebb útirányon közlekednek.
2023-09-11 - Születésem után az M4-es épületbe, (ma Hága László utca 11.) költöztünk, és a következő harminc évet itt töltöttem el. Első emlékeimben a lift volt az, ami megragadta a figyelmemet, de úgy vettem észre, hogy a vidékről felköltözött felnőttekét is.
Ismét taroltak a szenior úszók
2024-04-15
45 érmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub a Hódmezővásárhelyen megrendezett IV. Consolis ASA nemzetközi szenior úszóversenyen. Az egyesület 14 versenyzője 56 számban állt rajthoz, 18 arany-, 19 ezüst- és 8 bronzérmet szerezve.

Verssel, prózával az irodalom szárnyán
2024-04-15
A Magyar Költészet Napján, április 11-én tartotta az idei városi vers- és prózamondó verseny díjátadó gáláját a Hamvas Béla Városi Könyvtár. Az intézmény több évtizedes hagyományra visszatekintő versenyére idén közel 140 diák nevezett, közül 34-en vehettek át díjakat; 17-en magyar, 17-en idegennyelvi kategóriában.

Beruházás a fenntartható jövő érdekében
2024-04-14
Kelet-Közép-Európa legnagyobb kapacitású zöld hidrogén üzemét adta át a MOL a százhalombattai Dunai Finomítóban április 11-én. Az ünnepségen jelen volt Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester is.

Új szín-tér a kulturális életben
2024-04-14
Többfunkciós rendezvénytermet alakított ki a HIT Gyülekezete a Szent István téren található ingatlankomplexum egyik helyiségéből. A bérelt ingatlan felújítását az Önkormányzat is támogatta.

Pályázati felhívás
2024-04-12
Százhalombattai Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ munkakör betöltésére.

Egy pont a Balaton partjáról!
2024-04-10
28-28-as (félidő, hazai-vendég: 17-14) döntetlent játszott idegenben a Százhalombattai KE a NEKA U21 csapata ellen a férfi kézilabda NB II. F csoportjában az április 7-i fordulóban.  A mérkőzésről Tallér Zsolt a battai klub elnöke számolt be.

Változik a forgalmi rend
2024-04-10
Ismét kétirányú lesz az Ady Endre utca a Radnóti utcai kereszteződéstől a 9. számig terjedő szakaszon április 15-től.

Sinka László fogadóórája
2024-04-09
Sinka László a 6. számú dunafüredi egyéni választókerület képviselője, tanácsnok fogadóórát tart április 16-án, kedden, 15:00-16.30 óra között.

Feltáruló történelem - Megnyitotta kapuit a "Matrica" Múzeum és Régészeti Park
2024-04-09
Szezonnyitó ünnepség keretében indította az évadot az önkormányzati intézmény; megújult az állandó kiállítás, valamint jelentős rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a szabadtéri múzeumban.

Mélyreható történetek - Megjelent a Százhalom Kalendárium +
2024-04-09
Az idei kötet különlegessége, hogy ezúttal főként 20. századi, kizárólag Százhalombattával foglalkozó értékes írásokkal találkozhat a település múltja iránt érdeklődő olvasó. Az Önkormányzat támogatásával készült kiadványt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban mutatták be, ahol a helyi iskolák és nyugdíjas klubok átvehették a részükre ajánlott példányokat.

Egy tucat aranyérem a szenior úszóknál
2024-04-09
Kiválóan szerepelt A Száz Halom Városi Úszó Klub, Budapesten az I. Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszó Kupán április 6-án – tájékoztatott Tejes István az egyesület alelnöke.

Érem és remek teljesítmények a futó-hétvégén
2024-04-04
Két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek a SZVISE Atlétika Szakosztály versenyzői március 23-24-én.

"Minden út Rómába vezet"
2024-04-04
Mi a titka a római utaknak? Miért és hogyan építették ezeket? Milyen volt az élet a Római Birodalomban?

Állásajánlat
2024-04-04
A SZÁKOM Nonprofit Kft. azonnali munkakezdéssel rakodó munkakörbe munkatársat keres.

Gyász
2024-04-04
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Magyar Sándorné, született Bozsik Erzsébet, 2024. március 20-án, életének 90. évében elhunyt.

Táborozási támogatás - Ismét segít a Remény Bajnoka
2024-04-03
A Remény Bajnoka Alapítvány 25.000 Ft összegű napközis táborozási támogatást nyújt 280 százhalombattai lakóhelyű, városi intézményben tanuló általános iskolásnak. A támogatást azok a leendő elsősök is igénybe vehetik, akik a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

Tegyen az egészségéért - Egészségnap és Laborhét  
2024-04-02
Ismét megszervezik a százhalombattai városlakók számára az ingyenes Egészségnapot, ezúttal május 11-én, szombaton – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester. Az Önkormányzat által finanszírozott laborvizsgálaton is részt vehetnek a háziorvosok által javasolt battai páciensek.

Hosszú, dolgos életek
2024-04-02
Három városlakó is betöltötte a 90. életévét nemrég, a szépkorúakat az Önkormányzat is köszöntötte.

"Az ünnep legyen mindenkinek ünnep" - Ebéd a Hajléktalanszállón
2024-04-01
Húsvét alkalmából idén is melegétellel, többféle gyümölccsel és édességgel vendégelte meg az intézmény lakóit Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők. Török Sándor alpolgármester ezúttal családi okok miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Húsvétvárás az Idősek Gondozóházában
2024-03-29
Az ünnep alkalmából ellátogatott az intézménybe Vezér Mihály polgármester és Török Sándor alpolgármester.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.