2020. augusztus 09. - Emőd napja
Vasárnap
Min:24°
Max:32°
Hétfő
Min:22°
Max:32°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:30°
Csütörtök
Min:18°
Max:29°
Törvényszéki levelek
Kihasználták, majd holttestét az erdőbe rejtették az áldozatnak
2020-04-02 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. március 31-én megtartott két ülésén meghosszabbította annak a férfinak és annak a nőnek a letartóztatását, akiket harmadik társukkal együtt nyereségvágyból, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és akik 2019. október 2-a óta vannak letartóztatásban.
A bűncselekmény idején 69 éves B. J. sértett mindkét lábát amputálták, tolószékkel közlekedett, családjával összeveszett, alkoholista volt. 2006-ban ugyanabban az albérletben lakott, mint I. r. B. O. gyanúsított, így ismerkedtek össze egymással. A későbbiekben az I. r. gyanúsított elvette a sértett bankkártyáját, ő vette fel a nyugdíját, a pénzből enni és inni adott a sértettnek, de ezen felül nem gondoskodott róla, albérletről-albérletre magával vitte őt. 2008-tól B. O. élettársi kapcsolatot létesített egy másik férfival. Később hozzájuk költözött T. I.-né, aki maga is szexuális kapcsolatot létesített az élettárssal. Amikor a gyanúsítottak 2014-ben Szabolcsveresmartra költöztek a sértettet Budapesten hagyták egy ismerősüknél, de a bankkártyáját elvitték, pénzt nem hagytak vele. Egy év után aztán újra magukhoz vették a sértettet a gyanúsítottak. 2017 elején fulladási roham tört a sértettre, és I. r. gyanúsított kórházba vitette. A sértett a kórházból hajléktalan szállóra került, itt szociális munkások segítségével letiltatta a bankkártyáját, és elmondta a szociális munkásoknak és a rendőröknek is, hogy I. r. B. O. gyanúsított vette el a bankkártyáját, és éli fel az azon levő pénzt, férfi élettársával együtt, neki csak enni és inni ad belőle, és ez ellen azért nem tiltakozik, mert I. R. gyanúsított megfélemlítette őt.
 
2017. február 10-én, miután észlelte, hogy nem tud pénzt felvenni a sértett bankkártyájával, I. r.  gyanúsított két ismerősével ki akarta hozatni a sértettet a hajléktalanszállóról, ahol tartózkodott. A szociális munkások rendőröket hívtak, akik elfogták ezt a két személyt, mivel körözés alatt álltak. A későbbiekben, május környékén mégis visszavitték a sértettet. Február és május között a sértett rendszeres orvosi ellátásban részesült magasvérnyomás-betegsége, érszűkülete és reflux betegsége miatt, viszont ez megszűnt, amikor a gyanúsítottak magukkal vitték, ők már egyáltalán nem vitték orvoshoz őt, gyógyszereket nem adtak neki. Ennek következtében a sértett általános egészségi állapota leromlott, higiénés körülményeivel egyáltalán nem törődtek. Új bankkártyát csináltattak neki, ami szintén I. r. gyanúsítotthoz került.
 
2017 szeptember elején a három gyanúsított, a sértett és T. I.-né két kisgyermeke Budapesten laktak, amikor családsegítők jártak náluk a gyerekek miatt. Észlelték, hogy a házban nincs áram, és a sértett olyan leromlott egészségi állapotban van, ami orvosi ellátást igényelne. Amikor szeptember 15-én visszamentek, csak a sértett volt otthon, és rá volt zárva az ajtó. Rendőri segítséggel kinyitották az ajtót, majd a sértettet beleegyezésével a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei átmeneti szállása lábadozó részlegére vitték, ahol állapota stabilizálása, illetve javítása érdekében orvosi és egészségügyi szakdolgozói éllátásban részesült. A sértett elmondta, hogy iratait és bankkártyáját elvették tőle, és fél. Kezelése során fizikai állapota javult, higiénés szükségleteiről is gondoskodtak, de hamarosan a gyanúsítottak ismét magukkal vitték az idős férfit.
 
2017. október 24-én II. r. gyanúsított kitolta a sértettet cigarettázni, és megmondta neki, hogy elviszi őt. Az intézményben nem kért felvilágosítást a sértett állapotáról és gyógyszereiről, pedig ha a sértett jelezte volna távozási szándékát, a tájékoztatás mellett egy havi gyógyszeradagot is kapott volna.
 
Ezt követően a sértettet egy bankfiókhoz vitték és kivetették vele a még a számláján lévő 100. 000 Ft-ot, majd felültették a vonatra, és elvitték Szentmártonkátára. A következő négy napban a sértett minimálisan evett, többször hányt, fájlalta a gyomrát, alig tudott beszélni, de orvost nem hívtak hozzá, a hatóságokkal a gyanúsítottak kerülték is a találkozást, mert mindhármukat körözték. 2017. október 28-án este II. r gyanúsított észrevette, hogy a sértett zilálva lélegzik, ezt elmondta a másik két gyanúsítottnak, de nem hívtak orvost. Végül a sértett aznap este meghalt. Halálakor ugyanabban a ruhában volt, amiben a kórházból kitolták. A gyanúsítottak tolószékkel együtt kivitték a sértett holttestét az erdőbe, ahol később megtalálták.
 
A sértett időben érkező orvosi segítség esetén biztosan nem halt volna meg, halálát az orvosi felügyelet hiánya okozta, ami azért állt be, mert a gyanúsítottak kivonták őt az orvosi ellenőrzés alól.
 
A terhelteknek valós bejelentett lakcímük, állandó jövedelmük nincs, mindketten alkalmi munkából, illetve prostitúcióból élnek. Családjuk nincs. Az egyik. gyanúsított korábban lopás vétsége, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és magánlaksértés bűntette miatt volt büntetve, jelenleg lopás vétsége és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt folyik ellene büntetőeljárás. Harmadik társuk, H. Cs. ismeretlen helyen tartózkodik, ellene hat elfogatóparancs van kiadva.
 
Figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, mely a várható büntetés nagyságát is megalapozza, és az elkövetők személyi körülményeire a terheltek szökésétől, illetve elrejtőzésétől szabadlábon hagyásuk esetén tartani lehet.
 
A bíróság meghallgatta a két gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatásuk meghosszabbítását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. július 2. napjáig.
 
A döntés ellen mindkét gyanúsított és védőik fellebbezéssel éltek, így az nem végleges, de végrehajtható.
 
Budapest, 2020. március 31.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály

Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-08-07 -
2020-07-29 -
2020-07-22 - Nyugdíjazás és óraszámcsökkenés miatt leendő csapattagjait keresi az ÉSZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium a következő területeken: 
HÍREINK
Átúszták a Balatont
2020-08-07
A Százhalombattai VUK SE tizenegy versenyzője is részt vett a 38. Balaton-átúszáson augusztus 1-jén.

Belőled is lehet kortárs segítő...
2020-08-07
A SZISZKI-ben a második nyáron tartunk képzett kortárs segítőink vezetésével egy több alkalomból álló ún.

Hajnalban csapott le az utcán egy idős nőre a rabló
2020-08-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 6-án, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 6-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz.

Küzdenek a rongálás és az illegális szemétlerakás ellen
2020-08-06
Klasszikus értelemben nem fordultak elő bűncselekmények júlisban azonban, folytatódtak a kukarugdosások és kiborogatások, gyújtogatások és rongálások - áll a százhalombattai polgárőség beszámolojában.

Nyitva lesz a művészeti iskola
2020-08-06
Hangszerkóstolgató, festékpróbálgató nyílt napra várják az érdeklődőket a százhalombattai Művészeti Iskolában augusztus 29-én (szombaton), 9-től 13 óráig.

Felvételi meghallgatás a művészeti iskolában
2020-08-06
Zeneművészet és képzőművészet szakon is felvételi meghallgatást tartanak a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskolában a 2020/21-es tanévre jelentkezőknek augusztus 31-én (hétfőn) 14 és 18 óra között.

KÉSZ-közlemény: Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés
2020-08-06
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig.

Folytassátok, jövő bajnokai!
2020-08-04
Több mint ezerkétszáz nevezéssel zajlott le a "Kezdjük újra!" Jövő Bajnokai Utánpótlás Verseny második fordulója a százhalombattai strandon július 29-én. A VUK SE úszó szakosztályának versenyzői rengeteg jó teljesítmény és egyéni csúcs mellett tíz arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel zárták a viadalt.

Futósikerek
2020-08-04
Remekül teljesítettek a SZVISE Atlétika szakosztályának versenyzői a nyári megméretéseken.

Új szabadtéri edzőeszközök
2020-08-03
Hivatalosan is átadták az új szabadtéri fitneszparkot Százhalombattán, a Sportparkban július 31-én

Egyedi igényekre nem lehet többségi célú helyi szabályozást képezni
2020-08-03
Janovszky Károly, SZÁKOM-ügyvezető tájékoztatója

Hitből pajzsot Eperjessel
2020-08-03
Megjelent a Hitből pajzsot sorozat tizedik része, amelyben az Eucharisztia és a Szeretetláng ajándékára hívja fel a figyelmet Eperjes Károly színművész.A videó a KÉSZ YouTube-csatornáján érhető el: https://youtu.be/yMqmluEXW0A

Folytatódik az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség leleplezése - két újabb tagot tartóztattak le
2020-08-03
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 31-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 31-ig elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak, akik ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz. Mindketten annak a bűnbandának a tagjai, amelynek tíz másik tagja ellen 2020. február 7-én rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést a Budakörnyéki Járásbíróság.

Halálos áldozatot is követelt a családi viszály miatt kitört tömegverekedés Érden
2020-08-03
12 ember letartóztatását kezdeményezte az ügyészség emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírái 2020. augusztus 2-án 6 gyanúsítottat személyesen, további 6 embert távmeghallgatás útján hallgattak meg, majd rendelték el letartóztatásukat, akik ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

Könyvjelző - Daniel Tudor: Kérdezz meg egy észak-koreait!
2020-08-03
Hogy megragadjam Észak-Korea lényegét, Ady után szabadon az "északföld, titok, idegenség" szavakhoz nyúlok.

Tenisz - Két lánycsapat is országos döntőben
2020-08-03
Második helyen végzett a Százhalombattai VUK SE L18 csapata a teniszezők Korosztályos Vidék Bajnokságán, Szentesen július 13-23-án. Az egyesület L16 összeállítása negyedik lett. Mindkét gárda bejutott az országos döntőbe.

Polgármesteri tájékoztató
2020-07-31
Hírlevélben tájékoztatta a városlakókat Vezér Mihály polgármester a százhalombattai aktualitásokról és számos jelentős változásról júliusban. Az alábbiakban ebből emeljük ki a legfontosabb, a Hírtükör által még nem közölt részleteket.

Bicskával fenyegetve rabolta ki a horgászó férfit
2020-07-31
Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 30-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt folytat nyomozást.

Változások a hulladékszállításban
2020-07-30
Fizetőssé válik a zöldjárat szeptember 1-jétől, és megszűnik a 65 év felettiek, valamint az I. és II. rokkantsági csoportba tartozó városlakók számára biztosított ingyenes szemétszállítás október 1-jétől Százhalombattán.

Lazán vette a bűnügyi felügyeletet egy férfi - letartóztatta a bíróság
2020-07-30
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 23-án megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 23. napjáig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki ellen a Ráckevei Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indított nyomozást.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.