2020. július 07. - Apollónia napja
Kedd
Min:15°
Max:21°
Szerda
Min:12°
Max:24°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:17°
Max:29°
Szombat
Min:14°
Max:21°
Önkormányzat

Megalakultak a szakbizottságok
2019-11-27 - A szakbizottságok tagjairól döntöttek a képviselő-testület november 25-i rendkívüli ülésén, Százhalombattán. Ebben a ciklusban is négy bizottság fog működni az önkormányzatban öt-öt fővel, amelyből három képviselő, kettő pedig külső tag lesz.
A Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság elnöke Kovács Lajos lett. Továbbra is Szél Pál vezeti az Ifjúsági, Sport és Közrendi Bizottságot, amelynek feladatköre később a kulturális területtel is kiegészül. Az oktatási és szociálpolitikai kérdésekkel foglalkozó bizottság Szabó Zoltán vezetésével alakult meg, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke pedig Mánya Zsolt lett. A testület emellett Szalai Attilát közrendi és sporttanácsnokká választotta.

Az ülésen megjelent Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, aki a hagyományokhoz híven köszöntötte az újonnan megválasztott képviselő-testületet. Gratulált Vezér Mihály polgármesternek, az alpolgármestereknek és a képviselőknek. Megköszönte a Polgármesteri Hivatal munkatársainak a választás lebonyolításában végzett szolgálatukat. Kiemelte, szerinte minden adott ahhoz, hogy a sok évtizedes fejlődés, az előre mutató eredmények a következő időszakban is megmaradjanak. Örül a várossal közösen elért sikereknek. A Magyarok Öröksége Alapítvány elnökeként mintha már "hazajönne" ide. Gratulált és további jó munkát kívánt dr. Turbucz Sándor jegyzőnek címzetes főjegyzői kinevezéséhez. Hangsúlyozta, szerinte minden adott ahhoz, amennyire csak lehet békésen, jó hangulatban, Százhalombatta polgárai érdekében tevékenykedjen a testület, a gazdaság is stabil lábakon áll. Jó egészséget, jó munkát és "Isten gazdag áldását" kívánta.

Vezér Mihály polgármester megköszönte Bóna Zoltán köszöntő szavait, hangsúlyozva, hogy mindig szívesen látják akár városi rendezvények, akár képviselő-testületi ülések alkalmával. Megköszönte az eddig nyújtott támogatást, aminek köszönhetően a képviselő-testület sok erőfeszítését koronázta siker. Sok sikert, jó erőt, egészséget kívánt a képviselő felelősségteljes munkájához.

Napirend előtti képviselői hozzászólások
Lukács Bernadett örömmel adott tájékoztatást a sikeres adománygyűjtésről, aminek eredményeként átadták Bedegi Krisztina tanárnő számára a rámpás lépcsőliftet, amelyet 2, 7 millió forintból sikerült megvalósítani. A jótékonysági akciót Sinka László, volt alpolgármesterrel kezdeményezték egy évvel ezelőtt. Köszönetét fejezte ki az adományozóknak, sok helyi cég és magánszemély adakozott, de városon kívüliek is hozzájárultak a nemes ügyhöz. Megköszönte a Százhalombattai Hírtükörnek és a Halom TV-nek a folyamatos tudósítást, és mindenkinek, aki segített az ügy sikerében.

Szél Pál üdvözölte Bóna Zoltánt, hangsúlyozva, hogy a képviselő-testület nagy örömmel látja minden alkalommal, amikor a városban jár. Egyetértett a köszöntésben elhangzottakkal, annak megfelelően kívánnak dolgozni a következő öt évben is, ahogy eddig tették.

Büszkén jelentette be, hogy az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi ülésén, ahol nagy cégek igazgatói, tábornokok voltak jelen, Százhalombattát is képviselték Vezér Mihály polgármester vezetésével. Az OPSZ Kopácsi Sándor Érdemrenddel tüntette ki polgármestert, aki alapító tagja és tiszteletbeli elnöke a százhalombattai polgárőrségnek. Kopácsi Sándor tábornok hozta létre az Országos Polgárőr Szövetséget 1992-ben, az ő emlékére alapították a díjat, amely a legmagasabb polgárőrelismerés, amelyből évente csak néhányat adnak át. A képviselő szívből gratulált Vezér Mihálynak.

A polgármester megköszönte az elismerő szavakat. Elmondta, hogy büszkeséggel vette át a kitüntetést, amelyet a Százhalombattai Polgárőrség teljes személyi állományának, illetve a lakosság minden rendszerető tagjának ajánl szeretettel, hiszen a kitüntetés egy összefogásnak és nem utolsó sorban annak a 25 évnek az eredménye, amely a helyi polgárőrség mögött van. A szervezet a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel karöltve dolgozik, aminek köszönhetően az ország egyik legbiztonságosabb települése Százhalombatta. Egy ilyen címet nem könnyű megszerezni, megtartani pedig még nehezebb. Büszkeséggel tölti el az elismerés, amellyel olyan illusztris társaságba került, ahol több köztársasági elnök is szerepel.

Szabó Gábor Sándor véleménye szerint méltatlan a városhoz és a képviselő-testülethez, ami a közösségi médiában folyik. Nem gondolta volna, hogy így kezdődik el az első ciklusa, szeretné, ha nem kerülne ki a nyilvánosság elé, hogy bizonyos kérdésekben nem tudnak egyezségre jutni.

Köszönetét fejezte ki az Óvárosi Falusi Közösségnek és a Korshak Kft-nek, hogy segítették civil kezdeményezésüket, ugyanis ismét batyus bált rendeztek Óvárosban, ahol nagyon jó hangulatú estét sikerült eltölteni a közel hetven résztvevőnek.

Török Sándor alpolgármester elmondta, sok éves hagyomány, hogy a helyi Családok Átmeneti Otthonában és a Hajléktalanszállóban lakó rászorulók számára tartós élelmiszeradományt gyűjtenek a Tesco áruházban. Idén december 6-án és 7-én, pénteken és szombaton lesz az akció. Az adakozókat egész nap várják a Vöröskereszt munkatársai. Szeretettel kér mindenkit, hogy gondoljon a rászoruló családokra, gyerekekre, soha ennyi kisgyermek nem élt az átmeneti szállón, mint most. Nagy segítség számukra minden egyes adomány. Hangsúlyozta, hogy nem pénzt gyűjtenek, hanem tartós élelmiszereket, amelyeket helyben osztanak ki karácsony előtt. Kérte, senki ne vegye zaklatásnak az adománygyűjtést, senkit nem szólítanak meg, csak szórólapot osztanak és szívesen fogadnak minden támogatást.

A polgármester javaslatára három bizottság személyi összetételéről vita nélkül született döntés. A Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság elnöke Kovács Lajos, képviselő tagjai Lukács Bernadett, Szabó Gábor Sándor, nem képviselő tagjai Tőke Gyula és Farkas József lettek. Az Ifjúsági, Sport és Közrendi Bizottság elnökévé Szél Pált, képviselő tagjaivá Szalai Attilát és Szabó Gábor Sándort, külsős tagjaivá Győri István Jánost és Szalay Jánost választották. Az Oktatási, Kulturális és Szociális Bizottság vezetésével Szabó Zoltánt bízták meg. A bizottság képviselő tagjai Lukács Bernadett és Szalai Attila, nem képviselő tagja Ádám Erika Julianna, valamint dr. Brauswetter Viktor András.

A Környezetvédelmi Bizottság személyi összetételéről zárt ülésen, hosszas vita után született döntés. Az elnöke Mánya Zsolt, képviselő tagjai Szabó Attila és Szalai Attila, nem képviselő tagjai Háromfai Balázs és Németh Gábor.

Közrendi és sporttanácsnoki megbízást kapott a képviselő-testülettől Szalai Attila. A szervezeti és működési szabályzat által biztosított másik két tanácsnok személyére a jövő évben térhetnek vissza.

A szavazást követően a jelenlevő nem képviselő bizottsági tagok letették ünnepélyes esküjüket, majd a testület zárt ülésen folytatta tanácskozását.


EFOTT
2020-06-16 -
Alig egy hónapja fixálódott, hogy az EFOTT 2020-ban is nyitja kapuit: csúsztatott időpontban, augusztus 26-30. között várja majd az érdeklődőket a Velencei-tó északi partjára.
Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-07-06 - Rockzenei tehetségkutató verseny és kisfesztivál - 2020.08.29 - Szigetszentmiklós
2020-07-01 - Vezér Mihály polgármester közleménye
2020-06-30 - Kedves Olvasóink és Partnereink! A kiadó Promotion Service Nonprofit Kft. és a fenntartó önkormányzat egyeztetése alapján a Százhalombattai Hírtükör nem jelenik meg nyomtatott formában július folyamán.
HÍREINK
Bicikliket lopott egy vasúti vagonból
2020-07-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 6-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén szabadlábra helyezte azt a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványozta és aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást.

Külföldről szállított marihuánát a többszörös visszaeső
2020-07-06
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérletével vádolt.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki élve temette el áldozatát
2020-07-06
A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a férfinak a büntetőügyében, akit az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével vádolt.

Dobogós helyek a Szlovák Kupán
2020-07-06
Négyfős csapat képviselte a magyar színeket a Szlovák Kupa vitorlás hajómodellező verseny második fordulóján július 4-5-én. Német, szlovák és cseh versenyzőkkel szálltak ringbe a dobogós helyekért.

Jéggel és oxigénnel mentették meg egy férfi életét az érdi rendőrök
2020-07-06
Eszméletlen férfi megmentésében közreműködtek az érdi egyenruhások július 2-án.

Végéhez közeledik a vasúti beruházás
2020-07-06
A tervek szerint hétfőn nyitják meg a forgalom előtt a Városkapu utat Százhalombattán – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Átadják a körforgalmat
2020-07-03
A kivitelező tájékoztatása szerint július 13-án adják át – az Iparos úti felüljáróhoz tervezett – Városkapu úti körforgalmat Százhalombattán.

Szociális otthon vezetőjeként fosztotta ki a gondozottak bankszámláit
2020-07-02
A Monori Járásbíróság 2020. június 30-án megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hozott annak a két férfinak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt.

6 év fegyházra ítélte a bíróság a mogyoródi kannabisztermesztőt
2020-07-02
A Gödöllői Járásbíróság 2020. július 1-én megtartott folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett annak a házaspárnak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolt. Az I.

Köszönet a köztisztviselőknek!
2020-06-30
A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete 1996-ban kezdeményezte, hogy Magyarországon július 1. legyen a Köztisztviselők Napja. Az Országgyűlés eltörölte, ám Százhalombattán – a Képviselő-testület döntése alapján – július 1. munkaszüneti nap lett.

Nesbo, Grisham és Gaiman nyári ajánlata
2020-06-30
Egy-egy szerző neve láttán többnyire tudni véljük, mire számíthatunk. Az alábbiakban néhány meglepetést mutatok be: általában felnőtteknek író szerzők gyerek- és ifjúsági könyveit.

Batta Bringa
2020-06-30
Közel háromszázan tekerték végig a tizennégy kilométeres távot június 27-én Százhalombattán. A Batta Bringa legfiatalabb résztvevője egy, a legidősebb 82 éves volt. Külön díjazták a legmesszebbről, Nagyvenyimből érkezett résztvevőt is.

Summerfesti MÁS - TRENDBEN, tRENDBEN, Battai Nap-OK-é
2020-06-30
A koronavírus-helyzet miatt az idén sem a Summerfestre, sem a Battai Napok rendezvénysorozatára nem készülhetünk a megszokott módon, de mindkettő helyett lesz valami más.

Szent László-díjat alapított a KÉSZ
2020-06-30
Koszorúzást és megemlékezést tartott a templom patrónusa, Szent László tiszteletére a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja és a katolikus egyházközség június 26-án, Százhalombattán. A megemlékezésen először adták át a KÉSZ-csoport által alapított Szent László-díjat.

Szent Adalbert-díj dr. Müller Cecíliának - A KÉSZ közleménye
2020-06-30
Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozta Szent Adalbert-díját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az operatív törzs tagjaként a magyar emberek egészségének megóvása érdekében nap mint nap fáradhatatlanul, magas szakmai színvonalon végzett áldozatos munkája elismeréseként, amelyet keresztény szellemben, nagy empátiával és felebaráti szeretetet tanúsítva folytatott.

Én is Hős vagyok!
2020-06-30
Ezzel a címmel rendezett tíz hetes bűn- és balesetmegelőzési játékot az Érdi Rendőrkapitányság. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 25-én került sor.

Óvárosi fogadóóra
2020-06-30
Megtartotta első járványügyi veszélyhelyzet feloldása utáni fogadóóráját Szabó Gábor, Óváros önkormányzati képviselője június 26-án.

Erő, állóképesség, testtudat - Kipróbáltuk a piloxingot
2020-06-30
A személyre szabott tudatos táplálkozás, a rendszeres mozgás, a változatos edzések híve vagyok (mondjuk azért a szerencsés genetika is áldás, akinek jutott belőle). A piloxing számomra teljesen ismeretlen volt. Bár minden elemét ismertem külön-külön, de nehezen képzeltem el egyben. Kellemes meglepetésben volt részem Niki óráján az újranyitott Omega Sportcentrumban. A box gyakorlatoknál kirobbanónak, erősnek, a pilates és tánc elemeinél kecsesnek, könnyűnek, az edzés végén pedig Beyoncé-nek éreztem magam. Nemes Dóra írása.

Újra itt a nyár
2020-06-30
Nyaraláskor sok kérdés felmerül azzal kapcsolatban, hogy mi pakolható a bőröndbe, és mi nem, például a fürdőruha és a naptej mellé. Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, nem árt tisztában lenni pár egyszerű szabállyal, így sok kellemetlenség, felesleges adminisztráció vagy pluszköltség megspórolható. Mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt vihet magával és hozhat be az utazó, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például házikedvencével szeretne nyaralni? Ezekre a kérdésekre is választ talál a NAV közleményében.

Ide ne utazz, ha félsz a cápáktól
2020-06-30
Megkockáztatnád az utazást? Mutatjuk, hova nem ajánlatos menni, ha nem szeretnél cápákkal találkozni! Ugyanis őket nem "érdekli" a vírushelyzet! (Forrás: Nat Geó)

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.