2019. december 12. - Gabriella napja
Csütörtök
Min:1°
Max:3°
Péntek
Min:3°
Max:5°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:5°
Törvényszéki levelek
6 év fegyházbüntetést szabott ki a törvényszék az I. r. vádlottra
2019-11-27 - A Budapest Környéki Törvényszék 2016 decemberétől folytatólagosan és nyilvánosan megtartott tárgyalássorozatot követően 2019. november 25-én hirdetett ítéletet, annak a 62 vádlottnak a bűntetőperében, akikkel szemben pénzmosás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.
P. J. I. rendű vádlott a vád tárgyává tett időszakban jó, személyes viszonyt ápolt T. J. II. rendű önálló bírósági végrehajtó és dr. T. Zs. VI. rendű közjegyző vádlottakkal. Ezen személyes kapcsolatra alapozva és anyagi haszonszerzés reményében dolgozott ki egy általa "megoldó képletként" megnevezett módszert, banki hitel fedezetéül szolgáló vagyontárgyaknak, elsősorban ingatlanoknak, végrehajtási eljárás keretében, a banki igény előli elvonására, s ezen vagyontárgyak megszerzésére.

Ezen "megoldó képlet" szerint az adós házastársi, illetve gyermektartásdíj követelést, munkadíj követelést, esetlegesen nagyobb összegű gazdasági tevékenységből vagy magánkölcsönből származó - a banki követelést meghaladó - követelést ismert el közjegyző előtti eljárásban.

Ezen tartozáselismerő nyilatkozatok fiktív, a valóságban meg nem valósult kölcsönügyletekre vonatkoztak, valójában kölcsönnyújtásra nem került sor, a tartási kötelezettségre vonatkozó nyilatkozatok ugyancsak fiktívek voltak, a jogintézmény céljaival ellentétes módon, több évre, esetleg évtizedekre előre meghatározott több milliós összegű tartásdíj megfizetését vállalt az adós minden valós teljesítési akarat és képesség nélkül. Ezen tartozás elismeréssel kapcsolatos eljárások kizárólag a fedezetelvonás megvalósítását célozták.

A tartási, illetve munkadíjra vonatkozó kötelezettségvállaló nyilatkozatokban megjelölt igen rövid határidő lejárta után a közjegyzői záradékolást követően meginduló végrehajtási eljárás során megtörtént a fedezet elvonása, jellemzően a banki igényt megelőzve, az egyébként fiktív követelés beszámításával.

I. r. vádlott személyes kapcsolatai alapján, jellemzően a VI. r. vádlott közjegyző előtt folytak a közjegyzői eljárások, majd minden esetben II. r. vádlott önálló bírósági végrehajtó folytatta le a végrehajtási eljárást.

A bíróság P. J. I. r. vádlottat bűnösnek mondta ki 5 rendbeli, bűnszövetkezetben elkövetett befolyással üzérkedés, 28 rendbeli, bűnszervezetben felbújtóként elkövetett közokirat-hamisítás és több rendbeli felbújtóként elkövetett hivatali vesztegetés bűntettében, valamint tartozás fedezetének elvonása vétségében. Őt a bíróság halmazati büntetésül 6 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, 7 év közügyektől eltiltásra és pénzbüntetésre ítélte, továbbá a vádlottal szemben közel 90 millió forint vagyonelkobzást rendelt el.

T. J. II. r. vádlottat a bíróság több rendbeli bűnszervezetben elkövetett vesztegetés, közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért halmazati büntetésül 4 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 5 év közügyektől és a végrehajtói foglalkozástól 10 évi eltiltásra, valamint pénzbüntetésre ítélte. A II. r. vádlottal szemben a törvényszék több mint 43 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt.

A bűncselekmény harmadik kulcsszereplőjét dr. T. Zs. VI. r. vádlottat a törvényszék bűnösnek mondta ki 2 rendbeli, bűnszervezetben elkövetett vesztegetés és közokirat-hamisítás bűntettében, ezért őt halmazati büntetésül 3 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, 4 év közügyektől eltiltásra és a közjegyzői foglalkozás gyakorlásától 10 év eltiltásra ítélte. Továbbá közel 2 millió forint vagyonelkobzást rendelt el a bíróság.
A bűncselekmény  - a három kulcsszereplőt segítő – további vádlottait a törvényszék rövidebb tartamú szabadságvesztés büntetésre, pénzbüntetésre ítélte, többüket intézkedésként próbára bocsátotta.

A tárgyaláson jelenlévő vádlottak és védőik az ítélet ellen fellebbezéssel éltek, az ügyész 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

Az ítélet nem jogerős.
 
Budapest, 2019. november 27.

Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály
 

AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Bronzérmes a fiú váltó
2019-12-09
Több mint ötven egyéni csúcsot úsztak a Százhalombattai VUK SE 2008-as és fiatalabb versenyzői a székesfehérvári korosztályos versenyen november 30-án.

Maradjanak ilyenek!
2019-12-09
A huszonéves százhalombattai pár minden hónapban vendégül lát egy-egy rászoruló családot ebédre. Évekkel ezelőtt határozták el, hogy ha saját vállalkozásuk lesz, segíteni fognak másokon.

Kékszalaggal ért véget az évad
2019-12-09
Véget ért az évad a vitorlás modellezők számára a százhalombattai Csónakázó-tavon rendezett Mikulás-kupával és Kékszalag tókerülő versennyel december 7-én és 8-án.

Kiskarácsony Óvárosban
2019-12-06
Fadíszítésre, kántálásra, betlehemezésre és szeretetasztalhoz várja a városlakókat az önkormányzat és az Óvárosi Falusi Közösség december 12-én, csütörtökön, 16 és 19 óra között Százhalombattán, a Szent László téren és a közösségi házban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.