2021. július 23. - Lenke napja
Péntek
Min:17°
Max:28°
Szombat
Min:18°
Max:30°
Vasárnap
Min:19°
Max:34°
Hétfő
Min:19°
Max:35°
Kedd
Min:20°
Max:33°
Civil szféra

Országos sportrendezvények
2019-11-12 - Országos sportrendezvényeket szervezett és számos egyéb programból is kivette a részét a Városi Polgárőrség Százhalombattán október folyamán.
A Városi Szabadidő Központban került sor a 1956-os emlékfutásra 19-én. Az ország minden részből érkezett polgárőrök, sportolók és civilek futották le tiszteletük jeléül az 1956 métert, vagyis öt kört a centerpálya körül.

Szintén ezen a napon került lebonyolításra az Ifjú Polgárőr Országos Akadályverseny, amely során ügyességi és erőelemekkel vegyített "rohampályát" kellet időre leküzdeniük a fiataloknak. Még aznap este oktatásban is részesültek, amit vacsora követett.

Országos Polgárőr Lövészversenyre került sor 20-án, ahol közel kétszáz résztvevő mérte fel tudását az ország minden szegletéből. A százhalombattai csapat több kategóriában dobogós helyet szerzett. A rendezvényt az Országos Lövészszövetséggel közösen szervezte a Városi Polgárőrség.

A polgárőrök biztosították a BattaBringát október 5-én, amin a szakadó eső ellenére több mint százan vettek részt. Kitűnő szervezés mellett, jó hangulatban és balesetmentesen zajlott az esemény.

Átfogó riportot készített a battai polgárőrszervezet múltjáról, jelenéről és jövőképéről a Polgárőr Magazin október 12-én. A cikket több részletben közli majd le az Országos Polgárőr Szövetség kiadványa.

A polgárőrök részt vettek a városi ünnepség biztosításában és koszorút helyeztek el az ’56-os hősök emlékére a Kopjafánál október 23-án.

Másik negyvenöt polgárőrszervezettel együtt kismotorgépjárművet vett át a százhalombattai polgárőrség az Országos Polgárőr Szövetségtől október 25-én.
Másnap került megrendezésre a hagyományos Lidérc Futás, aminek biztosításában szintén részt vettek a polgárőrök.

Természetesen a szokásos szárazföldi és vízi járőrözés sem maradt el az eseménydús hónap folyamán.       

Nyári táborok
2021-05-31 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen lehet.
AKTUÁLIS
2021-06-28 - "Mi marad, ha hiányzik életünk közepe?"
2021-06-28 - Forró beton, kiszáradt vizes tálka, rövid lánc és árnyékmentes hely, már ez is elég ahhoz, hogy a kutyatartás kapcsán baj történjen - figyelmeztet az Orpheus Állatvédő Egyesület.
2021-06-28 - Budapest (belváros) és a sziget települései közötti kapcsolat fejlesztése régóta magától értetődő igény, és kevés ennél nagyobb közlekedésfejlesztési adósságunk van itt, a Csepel-szigeten.
Tisztes helytállás
2021-07-23
Sikeresen teljesítette a budakalászi Lupa Love Run versenyt Ezael Shamhein, a SZVISE futója, június 20-án.

Szavazás a Battai Napokról
2021-07-21
Szavazást indított az rendezvényről az OkosBatta applikációban július 21-én Vezér Mihály polgármester, aki egy napos programról várja a városlakók véleményét.

Kiégett egy papírgyűjtő
2021-07-21
Kétszer kapott lángra pár napon belül a kulturális központnál lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget Százhalombattán. Az első esetben az egyik papírgyűjtőnek csak a teteje rongálódott meg, július 20-án azonban ugyanott teljesen kiégett egy másik hasonló műanyag konténer. A tűzoltók akadályozták meg, hogy átterjedjen a láng a szomszédos tárolókra, illetve a parkoló autókra.

Egy híján 20 érem
2021-07-21
Kiválóan szerepeltek a Százhalombattai VUK SE. szenior úszói a Tótkomlóson rendezett Nemzetközi Úszóversenyen, július 17-én.

Visszavontatták a kompot
2021-07-20
Elsodródott a Dunán a Tököl és Százhalombatta között közlekedő komp, miután meghibásodott a kormányműve, július 19-én délelőtt.

Gumibitumen gyárat épít a MOL Tatárföldön
2021-07-20
A MOL és a Tatnyeft, Oroszország egyik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata ünnepélyesen elindította a Tatár Köztársaságban épülő gumibitumen gyár közös projektjét a magyar külügyminisztérium támogatásával, július 7-én.

Táborozás "Parkmániában", egy képzeletbeli országban
2021-07-20
Óriási érdeklődés és gondos szervezés előzte meg a százhalombattai Matrica Múzeum által szervezett nyári táborokat. A siker nem is maradt el, hiszen a két ötnapos programot a gyerekek által is igen kedvelt Régészeti Park területére szervezte Tóth Zsuzsanna táborvezető, múzeumpedagógus.

Szülinapi ultra-futások
2021-07-20
Stílusosan, három hosszú távú versennyel ünnepelte meg 44. születésnapját Lak Tünde, a SZVISE Atlétika szakosztályának futója. Az alábbiakban beszámolóját adjuk közre.

Aranyérem és helyezések Tatán
2021-07-20
Két év kihagyás után újból megrendezték az RG65 hajóosztályban a Tata Kupa RC modellvitorlás hajómodell versenyt a tatai Öreg tavon július 18-án - számolt be a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub.

Intézményvezetői kinevezések
2021-07-16
Az illetékes államtitkári jóváhagyás alapján öt évig továbbra is dr. Horváthné Dr. Hidegh Anikó látja el a százhalombattai Arany János iskola intézményvezetői feladatait. Dr. Maruzsa Zoltán ugyancsak támogatta Brauswetterné Papp Éva kinevezését, így öt évig a jelenlegi igazgatóhelyettes lesz a százhalombattai Eötvös iskola intézményvezetője augusztus 16-tól.

Legyen saját kórháza Százhalombattának!
2021-07-15
Az elmúlt napokban elindult Érden és városunkban is egy kezdeményezést, hogy Érdnek és Százhalombattának legyen saját kórháza. Örömmel csatlakozom a kezdeményezéshez, hiszen mint felelős városvezető, nagyon fontosnak tartom a lakosság egészségi állapotának javítását.

Éremeső
2021-07-14
Öt korosztályos versenyzővel vett részt a Dunaújvárosban rendezett úszó Regionális Delfin Bajnokságon a százhalombattai VUK SE ezen a versenyen július 11-én.

Szép eredmények a modellvitorlás OB-n.
2021-07-14
Elkezdődött az országos bajnokság a Velencei tavon a sukorói evezőspályán június 10-én - számolt be  százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub.

"Egy élet munkája másokért" - Elhunyt Dubecz Tivadarné, Erzsi néni
2021-07-13
"Elmondani nem lehet azt a szép életet, amit itt leéltünk! Szomorúan értesültem arról, hogy Dubecz Tivadarné, Erzsi néni, 2021. július 7-én 86 éves korában elhunyt.

Hét érmet szereztek a battai úszók
2021-07-10
Tíz versenyzővel vett részt a dunaújvárosi jubileumi úszóversenyen a Százhalombattai VUK SE július 9-én.

KupakSZÍV - adomány
2021-07-07
A százhalombattai ipari parkban működő Ts Tech Hungary Kft. közel 12 kg műanyag kupakot gyűjtött össze és adott át a Piac téren található kupakSZÍV-nél az üzemeltető Szákom Kft.-nek, július 6-án.

Kőrösis siker az UEFA által kiírt nemzetközi kihíváson
2021-07-07
 A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola benevezett az UEFA által megálmodott és rendezett Football in Schools (Educational and Sporting Acticities of the Schools) elnevezésű nemzetközi kihívásba.

Két érem, egy negyedik hely
2021-07-05
Sikeres hétvégét zártak a százhalombattai modellvitorlázók a Szlovák Kupa kassai fordulóján július 3-4-én.

Lelki útravaló
2021-07-01
Ki Jézus? – Cseri Kálmán lelkipásztor gondolatai.

Hasznos tanácsok utazás előtt, és a gépjárműfeltörések elkerüléséhez
2021-07-01
Néhány fontos lépéssel a betörés megelőzhető, és garantálhatja értékei biztonságát utazása alatt is - fogadja meg a rendőrség bűnmegelőzési tanácsait. Ne adjon esélyt a gépkocsifeltörőknek sem.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.