2022. május 19. - Ivó és Milán napja
Csütörtök
Min:4°
Max:22°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:24°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Választás
Bemutatjuk a polgármester-jelölteket
2019-10-08 - Két polgármester-jelöltre szavazhatnak a százhalombattaiak az október 13-i, vasárnapi önkormányzati választáson. Az alábbiakban Mánya Zsolt,  A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum – Jobbik, valamint Vezér Mihály, az ÉSZKE polgármesterjelöltjének bemutatkozását és programját adjuk közre.
Mánya Zsolt
 
A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület egyik alapító tagja és polgármester-jelöltje vagyok a 2019-es önkormányzati választásokon, Százhalombattán.

47 éves vagyok, tősgyökeres százhalombattai, itt születtem, itt nőttem fel és jelenleg is itt élek a családommal, gyönyörű feleségemmel és két csodálatos gyermekemmel.
Munkámat tekintve vállalkozó vagyok. Egy építőipari céget vezetek immár 22 éve, családi házak építésével és középületek felújításával foglalkozunk.

Legutóbbi ismertebb munkánk a százhalombattai Makovecz-templom részleges felújítása volt.

Nemcsak műszaki beállítottságú vagyok, hiszen zenészként elég sokan ismernek a városban. Zenekarommal körülbelül 25 éve játszunk esküvőkön, bálokon, közösségi rendezvényeken, az ott táncoló emberek nagy örömére.

Nem vagyok tagja egyik pártnak sem, de civilként támogatom a Százhalombattai Aranykapu Alapítványt, a Világfa Alapítványt és a Sérültekért Alapítványt is.
Cégvezetőként sok tapasztalatot szereztem szervezés, személyzetkezelés, értékesítés, marketing, pénzügyi, minőségbiztosítási és PR területeken. Tudom, hogyan kell reális célokat kitűzni, folyamatokat irányítani és a célokat elérni. Tudom, hogyan kell az embereknek megfelelő életteret biztosítani. Bár elsősorban műszaki területen tevékenykedem, jelentős feladatnak tartom az oktatás és az egészségügy problémáinak megoldását, hiszen e két terület mindannyiunk jövőjének záloga. Polgármesterként és képviselőként is egy dinamikusabb, etikusabb városért és az emberek életminőségének javításáért fogok dolgozni.
 
Programunk
1. Új diszkontáruházat hozunk a városba.
2. Rendbe tesszük az egészségügyi ellátást, új (házi)orvosokat hozunk a városba, csökkentjük a várakozási időket, létrehozzuk a hétköznapi gyógyszertári és hétvégi fogászati ügyeletet, az idősek, illetve a rászorulók részére segélyhívó karperecet biztosítunk.
3. Saját buszjáratot indítunk az iskolások szállítására. A helyi és budapesti buszjáratok működését optimalizáljuk.
4. Felszámoljuk a parkolási nehézségeket a városban. Azonnal megnyitjuk a főtéri teremgarázs 60 férőhelyes parkolóját, ami jelenleg zárva van a lakosság előtt.
5. Az önkormányzati tulajdonú bérlakásprogramot jelentős mértékben fejleszteni fogjuk a fiatalok és a rászorulók részére.
6. A nyugdíjasok jelenlegi támogatásának mértékét háromszorosára növeljük, létrehozzuk az Idősügyi Tanácsot, amely saját költségvetési kerettel fog gondoskodni az idősek kiszolgálásáról és támogatásáról.
7. Megnöveljük az iskolák támogatását a napi szintű kiadásaik biztosítására.
8. Környezetvédelmi céllal facsemeték ezreit fogjuk elültetni a következő 5 évben a város területén. A program keretében minden újszülött városlakó részére a saját nevét viselő, új fát fogunk ültetni.
9. Kun Péter nevét viselő új ifjúsági szórakoztató központot hozunk létre, ahol a fiatalok hasznosan és önfeledt kikapcsolódással tölthetik el a szabadidejüket.
10. Felújítjuk és rendszeresen karbantartjuk a lakótelepi játszótereket, új eszközökkel, járdákkal fejlesztjük a csónakázó tó környékét.
11. Az Arany János iskolának új, nagy tornatermet építünk, és felülvizsgáljuk a tervezett új százhalombattai sportcsarnok építésének szükségességét, összevetve egy esetleges felújítás értéknövelő tényezőivel.

Ezen kívül határozottan ellenezzük és kiállunk a Gesztenyés útra tervezett, 36 lakásos, 5 emeletes társasház - családi házas övezetbe történő - megépítése ellen, mely beruházás jelentős károkat okozna a környékbeli ingatlanok lakóinak, mind életviteli mind anyagi vonatkozásban. A 2019. október 13-i önkormányzati választásokon kérem, szavazzanak rám, meg fogom hálálni bizalmukat. Köszönöm!
 
Vezér Mihály
 
Polgármesterként 25 éve szolgálom Százhalombattát. Ez senki másnak nem adatott meg! Mégis egyetértek Bill Gatessel, aki szerint: "A siker rossz tanár! Arra csábít, hogy tévedhetetlennek gondoljuk magunkat!" Az efféle csábítás legjobb ellenszere: a demokrácia.

Szerencsés vagyok, mert a munkám egyben a hobbim is! Ez a negyedszázad döntően tele volt szép élményekkel, alkotási örömökkel, sikerekkel. Természetesen kudarcok is értek. Ezekből tanultam mindig a legtöbbet. Sok durva bántás is jutott osztályrészemül, melyek sajnos nem egyszer családomat is érintették. Ezek mindig megerősítettek hitemben, Százhalombattáért való elkötelezettségemben. Úgy érzem, töretlen hittel, a százhalombattaiak iránti bizalommal, a sok felgyülemlett tapasztalatomat sikeresen tudom továbbra is hasznosítani szeretett városom szolgálatában. 18 éve pártfüggetlen vagyok. Én kizárólag Önöknek, Százhalombatta lakóinak akarok megfelelni. Munkám során számos állami elismerést kaptam: Köztársasági Arany Érdemkeresztet, miniszteri kitüntetéseket, stb. Mindezeket természetesen nagy becsben tartom, de számomra a legnagyobb elismerés mégiscsak Százhalombatta lakóinak belém vetett hite és bizalma volt, melynek eredményeként 6 alkalommal választottak polgármesternek.

A mi programunk nagyon sok százhalombattai akaratát tükrözi, és szaktudáson nyugszik. A jövő városvezetésére irányuló elképzeléseink természetesen még tovább finomíthatók.
 
Vezér Mihály és az ÉSZKE Önkormányzati programja
•    Szakértelemmel, pártoskodás nélkül SZÁZHALOMBATTÁÉRT!
•    Bevételek további növelése és ésszerű takarékosság erősítése.
•    Nyugdíjasok és rászorultak kiemelt támogatása.
•    Aktív ifjúságpolitika, a fiatalok lakáshoz segítése, családok Százhalombattán tartása.
•    A fiatalok beintegrálása az önkormányzati munkába.
•    Családi házak energiatakarékossági támogatása.
•    A csapadékvíz-elvezetés teljes körű megoldása.
•    Az Ipari Park déli területének kiépítése új munkahelyek és vállalkozások bővítése céljából.
•    Buszvárók korszerűsítése, "okos" funkciókkal való ellátása, digitális hozzáféréssel.
•    Környezetterhelés csökkentése, a megújuló energiák támogatása cégek és magánszemélyek viszonylatában is.
•    Faültetés, "fásítási" szakmai program alapján.
•    Köztereink tisztaságának, rendezettségének megőrzése, a közlekedésbiztonság növelése.
•    Parkolási problémák jelentős csökkentése, lehetőség szerinti megoldása.
•    Oktatás-nevelés, sport, kulturális, művészeti életünk, közigazgatásunk kiváló értékeinek megőrzése, a dolgozóink anyagi, erkölcsi megbecsülésének növelése.
•    Kormánytámogatással új városi sportcsarnok építése, és új tornaterem az Arany és Eötvös iskola számára.
•    Egészségügyi ellátások továbbfejlesztése, ingyenes védőoltások és szűrések fenntartása.
•    Kerékpárutak és az úthálózat fejlesztése, bővítése, a meglévők javítása.
•    Közrend, közbiztonság további kiemelt támogatása.
•    Szent István templom mellett: Fény tér – elsősorban fiatalok számára – okospaddal, fizikai és virtuális találkozóhely.
•    BKK mögötti téren: Energia Porond, amely gördeszka, montenbike, roller és egyéb extrém sporteszközökkel biztonságosan használható.
•    Nyúldomb alatti területre mini Magyarország park, amely oktatásra és idegenforgalomra is alkalmas a szánkózási lehetőség megtartása mellett.
•    Víztorony – Színfáklya: a víztorony felső része térbeli monitorrá fejleszthető, amely képeket, híreket, üzeneteket jeleníthet meg.
•    A volt kenyérgyár területének kereskedelmi célú fejlesztése.
•    A vasútállomással szemben park és parkolók létesítése.
•    50 db önkormányzati lakás építése, folytatva az egyeztetést a Gesztenyés úton a kivitelezővel és a környéken élőkkel a kompromisszum érdekében.
•    Benta-patak, erőművi csatornák – gyalogos híd kiépítése, Óváros – Dunafüred összekötése.
 
Minden elképzelésemet csak a százhalombattai lakosság széles körének támogatása mellett szeretném megvalósítani, a hosszú távú fenntartható fejlődés jegyében.
 

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.