2019. október 18. - Lukács napja
Csütörtök
Min:13°
Max:14°
Péntek
Min:8°
Max:19°
Szombat
Min:10°
Max:21°
Vasárnap
Min:13°
Max:23°
Hétfő
Min:14°
Max:23°
Választás
Bemutatjuk a polgármester-jelölteket
2019-10-08 - Két polgármester-jelöltre szavazhatnak a százhalombattaiak az október 13-i, vasárnapi önkormányzati választáson. Az alábbiakban Mánya Zsolt,  A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum – Jobbik, valamint Vezér Mihály, az ÉSZKE polgármesterjelöltjének bemutatkozását és programját adjuk közre.
Mánya Zsolt
 
A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület egyik alapító tagja és polgármester-jelöltje vagyok a 2019-es önkormányzati választásokon, Százhalombattán.

47 éves vagyok, tősgyökeres százhalombattai, itt születtem, itt nőttem fel és jelenleg is itt élek a családommal, gyönyörű feleségemmel és két csodálatos gyermekemmel.
Munkámat tekintve vállalkozó vagyok. Egy építőipari céget vezetek immár 22 éve, családi házak építésével és középületek felújításával foglalkozunk.

Legutóbbi ismertebb munkánk a százhalombattai Makovecz-templom részleges felújítása volt.

Nemcsak műszaki beállítottságú vagyok, hiszen zenészként elég sokan ismernek a városban. Zenekarommal körülbelül 25 éve játszunk esküvőkön, bálokon, közösségi rendezvényeken, az ott táncoló emberek nagy örömére.

Nem vagyok tagja egyik pártnak sem, de civilként támogatom a Százhalombattai Aranykapu Alapítványt, a Világfa Alapítványt és a Sérültekért Alapítványt is.
Cégvezetőként sok tapasztalatot szereztem szervezés, személyzetkezelés, értékesítés, marketing, pénzügyi, minőségbiztosítási és PR területeken. Tudom, hogyan kell reális célokat kitűzni, folyamatokat irányítani és a célokat elérni. Tudom, hogyan kell az embereknek megfelelő életteret biztosítani. Bár elsősorban műszaki területen tevékenykedem, jelentős feladatnak tartom az oktatás és az egészségügy problémáinak megoldását, hiszen e két terület mindannyiunk jövőjének záloga. Polgármesterként és képviselőként is egy dinamikusabb, etikusabb városért és az emberek életminőségének javításáért fogok dolgozni.
 
Programunk
1. Új diszkontáruházat hozunk a városba.
2. Rendbe tesszük az egészségügyi ellátást, új (házi)orvosokat hozunk a városba, csökkentjük a várakozási időket, létrehozzuk a hétköznapi gyógyszertári és hétvégi fogászati ügyeletet, az idősek, illetve a rászorulók részére segélyhívó karperecet biztosítunk.
3. Saját buszjáratot indítunk az iskolások szállítására. A helyi és budapesti buszjáratok működését optimalizáljuk.
4. Felszámoljuk a parkolási nehézségeket a városban. Azonnal megnyitjuk a főtéri teremgarázs 60 férőhelyes parkolóját, ami jelenleg zárva van a lakosság előtt.
5. Az önkormányzati tulajdonú bérlakásprogramot jelentős mértékben fejleszteni fogjuk a fiatalok és a rászorulók részére.
6. A nyugdíjasok jelenlegi támogatásának mértékét háromszorosára növeljük, létrehozzuk az Idősügyi Tanácsot, amely saját költségvetési kerettel fog gondoskodni az idősek kiszolgálásáról és támogatásáról.
7. Megnöveljük az iskolák támogatását a napi szintű kiadásaik biztosítására.
8. Környezetvédelmi céllal facsemeték ezreit fogjuk elültetni a következő 5 évben a város területén. A program keretében minden újszülött városlakó részére a saját nevét viselő, új fát fogunk ültetni.
9. Kun Péter nevét viselő új ifjúsági szórakoztató központot hozunk létre, ahol a fiatalok hasznosan és önfeledt kikapcsolódással tölthetik el a szabadidejüket.
10. Felújítjuk és rendszeresen karbantartjuk a lakótelepi játszótereket, új eszközökkel, járdákkal fejlesztjük a csónakázó tó környékét.
11. Az Arany János iskolának új, nagy tornatermet építünk, és felülvizsgáljuk a tervezett új százhalombattai sportcsarnok építésének szükségességét, összevetve egy esetleges felújítás értéknövelő tényezőivel.

Ezen kívül határozottan ellenezzük és kiállunk a Gesztenyés útra tervezett, 36 lakásos, 5 emeletes társasház - családi házas övezetbe történő - megépítése ellen, mely beruházás jelentős károkat okozna a környékbeli ingatlanok lakóinak, mind életviteli mind anyagi vonatkozásban. A 2019. október 13-i önkormányzati választásokon kérem, szavazzanak rám, meg fogom hálálni bizalmukat. Köszönöm!
 
Vezér Mihály
 
Polgármesterként 25 éve szolgálom Százhalombattát. Ez senki másnak nem adatott meg! Mégis egyetértek Bill Gatessel, aki szerint: "A siker rossz tanár! Arra csábít, hogy tévedhetetlennek gondoljuk magunkat!" Az efféle csábítás legjobb ellenszere: a demokrácia.

Szerencsés vagyok, mert a munkám egyben a hobbim is! Ez a negyedszázad döntően tele volt szép élményekkel, alkotási örömökkel, sikerekkel. Természetesen kudarcok is értek. Ezekből tanultam mindig a legtöbbet. Sok durva bántás is jutott osztályrészemül, melyek sajnos nem egyszer családomat is érintették. Ezek mindig megerősítettek hitemben, Százhalombattáért való elkötelezettségemben. Úgy érzem, töretlen hittel, a százhalombattaiak iránti bizalommal, a sok felgyülemlett tapasztalatomat sikeresen tudom továbbra is hasznosítani szeretett városom szolgálatában. 18 éve pártfüggetlen vagyok. Én kizárólag Önöknek, Százhalombatta lakóinak akarok megfelelni. Munkám során számos állami elismerést kaptam: Köztársasági Arany Érdemkeresztet, miniszteri kitüntetéseket, stb. Mindezeket természetesen nagy becsben tartom, de számomra a legnagyobb elismerés mégiscsak Százhalombatta lakóinak belém vetett hite és bizalma volt, melynek eredményeként 6 alkalommal választottak polgármesternek.

A mi programunk nagyon sok százhalombattai akaratát tükrözi, és szaktudáson nyugszik. A jövő városvezetésére irányuló elképzeléseink természetesen még tovább finomíthatók.
 
Vezér Mihály és az ÉSZKE Önkormányzati programja
•    Szakértelemmel, pártoskodás nélkül SZÁZHALOMBATTÁÉRT!
•    Bevételek további növelése és ésszerű takarékosság erősítése.
•    Nyugdíjasok és rászorultak kiemelt támogatása.
•    Aktív ifjúságpolitika, a fiatalok lakáshoz segítése, családok Százhalombattán tartása.
•    A fiatalok beintegrálása az önkormányzati munkába.
•    Családi házak energiatakarékossági támogatása.
•    A csapadékvíz-elvezetés teljes körű megoldása.
•    Az Ipari Park déli területének kiépítése új munkahelyek és vállalkozások bővítése céljából.
•    Buszvárók korszerűsítése, "okos" funkciókkal való ellátása, digitális hozzáféréssel.
•    Környezetterhelés csökkentése, a megújuló energiák támogatása cégek és magánszemélyek viszonylatában is.
•    Faültetés, "fásítási" szakmai program alapján.
•    Köztereink tisztaságának, rendezettségének megőrzése, a közlekedésbiztonság növelése.
•    Parkolási problémák jelentős csökkentése, lehetőség szerinti megoldása.
•    Oktatás-nevelés, sport, kulturális, művészeti életünk, közigazgatásunk kiváló értékeinek megőrzése, a dolgozóink anyagi, erkölcsi megbecsülésének növelése.
•    Kormánytámogatással új városi sportcsarnok építése, és új tornaterem az Arany és Eötvös iskola számára.
•    Egészségügyi ellátások továbbfejlesztése, ingyenes védőoltások és szűrések fenntartása.
•    Kerékpárutak és az úthálózat fejlesztése, bővítése, a meglévők javítása.
•    Közrend, közbiztonság további kiemelt támogatása.
•    Szent István templom mellett: Fény tér – elsősorban fiatalok számára – okospaddal, fizikai és virtuális találkozóhely.
•    BKK mögötti téren: Energia Porond, amely gördeszka, montenbike, roller és egyéb extrém sporteszközökkel biztonságosan használható.
•    Nyúldomb alatti területre mini Magyarország park, amely oktatásra és idegenforgalomra is alkalmas a szánkózási lehetőség megtartása mellett.
•    Víztorony – Színfáklya: a víztorony felső része térbeli monitorrá fejleszthető, amely képeket, híreket, üzeneteket jeleníthet meg.
•    A volt kenyérgyár területének kereskedelmi célú fejlesztése.
•    A vasútállomással szemben park és parkolók létesítése.
•    50 db önkormányzati lakás építése, folytatva az egyeztetést a Gesztenyés úton a kivitelezővel és a környéken élőkkel a kompromisszum érdekében.
•    Benta-patak, erőművi csatornák – gyalogos híd kiépítése, Óváros – Dunafüred összekötése.
 
Minden elképzelésemet csak a százhalombattai lakosság széles körének támogatása mellett szeretném megvalósítani, a hosszú távú fenntartható fejlődés jegyében.
 

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-14
- Programajánló - 2019-10-08
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-07
- László Bandy a BKK-ban - 2019-10-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-01
- Programok a HBVK-ban - 2019-09-23
- Programajánló - 2019-09-23
- Dunafüredi Közösségi Nap - 2019-09-23
- Csipketündér - 2019-09-09
- Programajánló - 2019-09-09
Választási hírek
Felhívások
AKTUÁLIS
2019-10-16 - Idén is ingyenes tüdőszűrést szervezett a lakosságnak az önkormányzat Százhalombattán október 18-tól november 21-ig. A vizsgálatot a törökbálinti tüdőgyógyintézet mobil tüdőszűrőszolgálata végzi a Százhalom Egészségügyi Központban hétfőn és szerdán 12-től 18, kedden, csütörtökön és pénteken 8-tól 14 óráig.
2019-10-15 - A Fővárosi Vízművek Zrt. 2019. október 7. 10.00 és október 21. 14.00 között a Százhalombatta város ivóvíz-szolgáltatásában jelentős szerepet betöltő gépház karbantartását végzi.
2019-10-14 - Járőrtársbeosztásra lehet pályázni Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál november 30-ig. A jelentkezők képzésben részsülnek és munkaviszonyba kerülnek.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Őszi kirándulás
2019-10-17
Már hagyománnyá vált, hogy évente két alkalommal 3 napos kirándulásra indulnak a DE. Rt. nyugdíjas klub tagjai.

Enyhébben minősülhet a K vitamin be nem adásával megvádolt szülők cselekménye
2019-10-17
A Budapest Környéki Törvényszéken 2018. január 12-én indult büntetőeljárás L.

Gázpisztollyal indult rabolni egy biatorbágyi férfi
2019-10-17
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 17-én elutasította annak a férfinak a letartóztatására irányuló ügyészi indítványt, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntettének elkövetésével gyanúsít.

Az én ellátásom az én jogom
2019-10-16
Ez volt a jelmondata a hospice és palliatív ellátás idei nemzetközi világnapjának, amit Százhalombattán 14. alkalommal szervezett meg a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat. Bár hazánkban nagyon messze vagyunk az intézményesített és általános ellátástól, a finanszírozás pedig elsősorban a rákbetegekről gondoskodik, egy jogszabály nálunk is lehetővé teszi, hogy előre döntsünk arról, hogyan (nem) akarjuk befejezni az életünket – mondta el Schaffer Judit, a szolgálat vezetője, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnökhelyettese .

Takarítást rendelt el a MÁV
2019-10-15
A takarítási tevékenység felülvizsgálatát, az utasperonok és a gyalogos peronaluljáró soron kívüli rendbetételét, valamint haladéktalan patkányirtást rendelt el a MÁV a százhalombattai vasútállomáson október 11-én.

Jó játék, szép győzelem
2019-10-15
9:0-ra nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Tököl együttese ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokságban hazai pályán október 12-én.

Ajándékokért hunyt szemet a közúti ellenőrzések során - ítéletet hirdetett a Törvényszék
2019-10-15
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 15-én előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak és vádlott-társának az ügyében, aki apróbb ajándékokat kapott, hogy elnézze a szabálytalanságokat. A vádlottak az ülésen beismerték a bűncselekmény elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Az I. r. vádlottat a bíróság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt a bíróság 2 év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és véglegesen eltiltotta a közúti ellenőri foglalkozás gyakorlásától. A II. r. vádlottat bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés bűntettében, ezért őt a bíróság 1 év – végrehajtásában kettő évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A vádlottak kötelesek fejenként 600.000 forint pénzbüntetést is megfizetni.

Rövid időn belül született ítélet a gondatlan apa ügyében
2019-10-15
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 15-én megtartott előkészítő ülésen az ügy érkezésétől számított 3 hét alatt jogerős határozatot hirdetett S. I. J. vádlott ügyében. Azzal együtt, hogy a vádlottat a történtek megviselték, az ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A törvényszék bűnösnek mondta ki az apát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért őt a bíróság halmazati büntetésül 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság az ügyészi indítvánnyal ellentétben a szülői felügyeleti jogától nem tiltotta el a vádlottat.

Továbbra is letartóztatásban marad a szamurájkarddal és fém székkel támadó férfi
2019-10-15
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2019. október 14-én három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság az ügyek egyesítését követően nyomozást folytat.

Tanévkezdés és szabadtéri rendezvények
2019-10-14
Részt vettek a tanévkezdéssel megnövekedő forgalom biztosításában a százhalombattai polgárőrök szeptember 1-je és 10-e között. Vigyáztak a biztonságra az iskolák, óvodák és a bölcsőde környékén. A legnagyobb figyelmet idén is az I-es iskola kapta, amely a legforgalmasabb helyen fekszik.

Több ház napelemet lopott a gyanúsított
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 10-én elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki napelemeket tulajdonított el cégek telephelyeiről és áron alul értékesítette azokat.

Gáz fegyverrel fenyegette munkatársait a szír férfi
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a szír férfinak a letartóztatását, akit a Szentendrei Rendőrkapitányság önbíráskodás bűntettének kísérletével gyanúsít.

Menet közben rúgta ki élettársát az autóból
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki élettársát meglopta, majd az autóból kizuhanó nőt segítségnyújtás nélkül a helyszínen hagyta. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folytat ellene nyomozást.

Egy hét alatt megtelt a kupakszív
2019-10-11
Az első kupakgyűjtő szívet szeptember 30-án állította fel az önkormányzat Százhalombattán, amely egy hét alatt megtelt, és már ki is ürítette a SZÁKOM Kft. munkatársai.

Hosszútávfutók hétvégéje
2019-10-11
Szépen szerepelt a SZVISE Atlétikaszakosztály népes csapata a 35. Sparmaraton versenyen szeptember utolsó hétvégéjén.

Fűtés, felújítás, költségmegosztás - okosan
2019-10-10
A fűtésköltségmegosztók működése, az okos költségmegosztók és a kormány legújabb társasházfelújítási programja volt a témája a Társasházak Érdekvédelmi Egyesülete szakmai estjének október 9-én Százhalombattán.

Badenben szerették volna LSD-re cserélni a Magyarországról kivitt kábítószert
2019-10-10
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 9-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet azoknak a férfiaknak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolt.                              A bíróság a három vádlottat a - vádtól eltérően - kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért mindhármukat 2 év börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Csapatok összecsapása
2019-10-10
Kilenc versenyzővel vett részt a Százhalombattai VUK SE Úszó szakosztálya a Pest Megyei Csapatbajnokság Régiós Találkozóján, Monoron október 5-én.

Kipp-kopphét
2019-10-08
Az egészséges életmód jegyében rendezték meg a hagyományos Kipp-Kopp hetet a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában szeptember végén.

Nagyok a legnagyobbakkal
2019-10-08
A VUK SE öt versenyzője is részt vett a FINA Úszó Világkupán október 4-6-án Budapesten. A megméretésen közel háromszázan indultak, a battaiak öt egyéni csúcsot úsztak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.