2019. december 12. - Gabriella napja
Csütörtök
Min:1°
Max:3°
Péntek
Min:2°
Max:4°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:5°
Választás
Bemutatjuk a polgármester-jelölteket
2019-10-08 - Két polgármester-jelöltre szavazhatnak a százhalombattaiak az október 13-i, vasárnapi önkormányzati választáson. Az alábbiakban Mánya Zsolt,  A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum – Jobbik, valamint Vezér Mihály, az ÉSZKE polgármesterjelöltjének bemutatkozását és programját adjuk közre.
Mánya Zsolt
 
A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület egyik alapító tagja és polgármester-jelöltje vagyok a 2019-es önkormányzati választásokon, Százhalombattán.

47 éves vagyok, tősgyökeres százhalombattai, itt születtem, itt nőttem fel és jelenleg is itt élek a családommal, gyönyörű feleségemmel és két csodálatos gyermekemmel.
Munkámat tekintve vállalkozó vagyok. Egy építőipari céget vezetek immár 22 éve, családi házak építésével és középületek felújításával foglalkozunk.

Legutóbbi ismertebb munkánk a százhalombattai Makovecz-templom részleges felújítása volt.

Nemcsak műszaki beállítottságú vagyok, hiszen zenészként elég sokan ismernek a városban. Zenekarommal körülbelül 25 éve játszunk esküvőkön, bálokon, közösségi rendezvényeken, az ott táncoló emberek nagy örömére.

Nem vagyok tagja egyik pártnak sem, de civilként támogatom a Százhalombattai Aranykapu Alapítványt, a Világfa Alapítványt és a Sérültekért Alapítványt is.
Cégvezetőként sok tapasztalatot szereztem szervezés, személyzetkezelés, értékesítés, marketing, pénzügyi, minőségbiztosítási és PR területeken. Tudom, hogyan kell reális célokat kitűzni, folyamatokat irányítani és a célokat elérni. Tudom, hogyan kell az embereknek megfelelő életteret biztosítani. Bár elsősorban műszaki területen tevékenykedem, jelentős feladatnak tartom az oktatás és az egészségügy problémáinak megoldását, hiszen e két terület mindannyiunk jövőjének záloga. Polgármesterként és képviselőként is egy dinamikusabb, etikusabb városért és az emberek életminőségének javításáért fogok dolgozni.
 
Programunk
1. Új diszkontáruházat hozunk a városba.
2. Rendbe tesszük az egészségügyi ellátást, új (házi)orvosokat hozunk a városba, csökkentjük a várakozási időket, létrehozzuk a hétköznapi gyógyszertári és hétvégi fogászati ügyeletet, az idősek, illetve a rászorulók részére segélyhívó karperecet biztosítunk.
3. Saját buszjáratot indítunk az iskolások szállítására. A helyi és budapesti buszjáratok működését optimalizáljuk.
4. Felszámoljuk a parkolási nehézségeket a városban. Azonnal megnyitjuk a főtéri teremgarázs 60 férőhelyes parkolóját, ami jelenleg zárva van a lakosság előtt.
5. Az önkormányzati tulajdonú bérlakásprogramot jelentős mértékben fejleszteni fogjuk a fiatalok és a rászorulók részére.
6. A nyugdíjasok jelenlegi támogatásának mértékét háromszorosára növeljük, létrehozzuk az Idősügyi Tanácsot, amely saját költségvetési kerettel fog gondoskodni az idősek kiszolgálásáról és támogatásáról.
7. Megnöveljük az iskolák támogatását a napi szintű kiadásaik biztosítására.
8. Környezetvédelmi céllal facsemeték ezreit fogjuk elültetni a következő 5 évben a város területén. A program keretében minden újszülött városlakó részére a saját nevét viselő, új fát fogunk ültetni.
9. Kun Péter nevét viselő új ifjúsági szórakoztató központot hozunk létre, ahol a fiatalok hasznosan és önfeledt kikapcsolódással tölthetik el a szabadidejüket.
10. Felújítjuk és rendszeresen karbantartjuk a lakótelepi játszótereket, új eszközökkel, járdákkal fejlesztjük a csónakázó tó környékét.
11. Az Arany János iskolának új, nagy tornatermet építünk, és felülvizsgáljuk a tervezett új százhalombattai sportcsarnok építésének szükségességét, összevetve egy esetleges felújítás értéknövelő tényezőivel.

Ezen kívül határozottan ellenezzük és kiállunk a Gesztenyés útra tervezett, 36 lakásos, 5 emeletes társasház - családi házas övezetbe történő - megépítése ellen, mely beruházás jelentős károkat okozna a környékbeli ingatlanok lakóinak, mind életviteli mind anyagi vonatkozásban. A 2019. október 13-i önkormányzati választásokon kérem, szavazzanak rám, meg fogom hálálni bizalmukat. Köszönöm!
 
Vezér Mihály
 
Polgármesterként 25 éve szolgálom Százhalombattát. Ez senki másnak nem adatott meg! Mégis egyetértek Bill Gatessel, aki szerint: "A siker rossz tanár! Arra csábít, hogy tévedhetetlennek gondoljuk magunkat!" Az efféle csábítás legjobb ellenszere: a demokrácia.

Szerencsés vagyok, mert a munkám egyben a hobbim is! Ez a negyedszázad döntően tele volt szép élményekkel, alkotási örömökkel, sikerekkel. Természetesen kudarcok is értek. Ezekből tanultam mindig a legtöbbet. Sok durva bántás is jutott osztályrészemül, melyek sajnos nem egyszer családomat is érintették. Ezek mindig megerősítettek hitemben, Százhalombattáért való elkötelezettségemben. Úgy érzem, töretlen hittel, a százhalombattaiak iránti bizalommal, a sok felgyülemlett tapasztalatomat sikeresen tudom továbbra is hasznosítani szeretett városom szolgálatában. 18 éve pártfüggetlen vagyok. Én kizárólag Önöknek, Százhalombatta lakóinak akarok megfelelni. Munkám során számos állami elismerést kaptam: Köztársasági Arany Érdemkeresztet, miniszteri kitüntetéseket, stb. Mindezeket természetesen nagy becsben tartom, de számomra a legnagyobb elismerés mégiscsak Százhalombatta lakóinak belém vetett hite és bizalma volt, melynek eredményeként 6 alkalommal választottak polgármesternek.

A mi programunk nagyon sok százhalombattai akaratát tükrözi, és szaktudáson nyugszik. A jövő városvezetésére irányuló elképzeléseink természetesen még tovább finomíthatók.
 
Vezér Mihály és az ÉSZKE Önkormányzati programja
•    Szakértelemmel, pártoskodás nélkül SZÁZHALOMBATTÁÉRT!
•    Bevételek további növelése és ésszerű takarékosság erősítése.
•    Nyugdíjasok és rászorultak kiemelt támogatása.
•    Aktív ifjúságpolitika, a fiatalok lakáshoz segítése, családok Százhalombattán tartása.
•    A fiatalok beintegrálása az önkormányzati munkába.
•    Családi házak energiatakarékossági támogatása.
•    A csapadékvíz-elvezetés teljes körű megoldása.
•    Az Ipari Park déli területének kiépítése új munkahelyek és vállalkozások bővítése céljából.
•    Buszvárók korszerűsítése, "okos" funkciókkal való ellátása, digitális hozzáféréssel.
•    Környezetterhelés csökkentése, a megújuló energiák támogatása cégek és magánszemélyek viszonylatában is.
•    Faültetés, "fásítási" szakmai program alapján.
•    Köztereink tisztaságának, rendezettségének megőrzése, a közlekedésbiztonság növelése.
•    Parkolási problémák jelentős csökkentése, lehetőség szerinti megoldása.
•    Oktatás-nevelés, sport, kulturális, művészeti életünk, közigazgatásunk kiváló értékeinek megőrzése, a dolgozóink anyagi, erkölcsi megbecsülésének növelése.
•    Kormánytámogatással új városi sportcsarnok építése, és új tornaterem az Arany és Eötvös iskola számára.
•    Egészségügyi ellátások továbbfejlesztése, ingyenes védőoltások és szűrések fenntartása.
•    Kerékpárutak és az úthálózat fejlesztése, bővítése, a meglévők javítása.
•    Közrend, közbiztonság további kiemelt támogatása.
•    Szent István templom mellett: Fény tér – elsősorban fiatalok számára – okospaddal, fizikai és virtuális találkozóhely.
•    BKK mögötti téren: Energia Porond, amely gördeszka, montenbike, roller és egyéb extrém sporteszközökkel biztonságosan használható.
•    Nyúldomb alatti területre mini Magyarország park, amely oktatásra és idegenforgalomra is alkalmas a szánkózási lehetőség megtartása mellett.
•    Víztorony – Színfáklya: a víztorony felső része térbeli monitorrá fejleszthető, amely képeket, híreket, üzeneteket jeleníthet meg.
•    A volt kenyérgyár területének kereskedelmi célú fejlesztése.
•    A vasútállomással szemben park és parkolók létesítése.
•    50 db önkormányzati lakás építése, folytatva az egyeztetést a Gesztenyés úton a kivitelezővel és a környéken élőkkel a kompromisszum érdekében.
•    Benta-patak, erőművi csatornák – gyalogos híd kiépítése, Óváros – Dunafüred összekötése.
 
Minden elképzelésemet csak a százhalombattai lakosság széles körének támogatása mellett szeretném megvalósítani, a hosszú távú fenntartható fejlődés jegyében.
 

AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Bronzérmes a fiú váltó
2019-12-09
Több mint ötven egyéni csúcsot úsztak a Százhalombattai VUK SE 2008-as és fiatalabb versenyzői a székesfehérvári korosztályos versenyen november 30-án.

Maradjanak ilyenek!
2019-12-09
A huszonéves százhalombattai pár minden hónapban vendégül lát egy-egy rászoruló családot ebédre. Évekkel ezelőtt határozták el, hogy ha saját vállalkozásuk lesz, segíteni fognak másokon.

Kékszalaggal ért véget az évad
2019-12-09
Véget ért az évad a vitorlás modellezők számára a százhalombattai Csónakázó-tavon rendezett Mikulás-kupával és Kékszalag tókerülő versennyel december 7-én és 8-án.

Kiskarácsony Óvárosban
2019-12-06
Fadíszítésre, kántálásra, betlehemezésre és szeretetasztalhoz várja a városlakókat az önkormányzat és az Óvárosi Falusi Közösség december 12-én, csütörtökön, 16 és 19 óra között Százhalombattán, a Szent László téren és a közösségi házban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.