2020. június 05. - Fatime napja
Péntek
Min:15°
Max:21°
Szombat
Min:13°
Max:25°
Vasárnap
Min:16°
Max:25°
Hétfő
Min:15°
Max:24°
Kedd
Min:13°
Max:25°
Választás
Bemutatjuk a polgármester-jelölteket
2019-10-08 - Két polgármester-jelöltre szavazhatnak a százhalombattaiak az október 13-i, vasárnapi önkormányzati választáson. Az alábbiakban Mánya Zsolt,  A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum – Jobbik, valamint Vezér Mihály, az ÉSZKE polgármesterjelöltjének bemutatkozását és programját adjuk közre.
Mánya Zsolt
 
A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület egyik alapító tagja és polgármester-jelöltje vagyok a 2019-es önkormányzati választásokon, Százhalombattán.

47 éves vagyok, tősgyökeres százhalombattai, itt születtem, itt nőttem fel és jelenleg is itt élek a családommal, gyönyörű feleségemmel és két csodálatos gyermekemmel.
Munkámat tekintve vállalkozó vagyok. Egy építőipari céget vezetek immár 22 éve, családi házak építésével és középületek felújításával foglalkozunk.

Legutóbbi ismertebb munkánk a százhalombattai Makovecz-templom részleges felújítása volt.

Nemcsak műszaki beállítottságú vagyok, hiszen zenészként elég sokan ismernek a városban. Zenekarommal körülbelül 25 éve játszunk esküvőkön, bálokon, közösségi rendezvényeken, az ott táncoló emberek nagy örömére.

Nem vagyok tagja egyik pártnak sem, de civilként támogatom a Százhalombattai Aranykapu Alapítványt, a Világfa Alapítványt és a Sérültekért Alapítványt is.
Cégvezetőként sok tapasztalatot szereztem szervezés, személyzetkezelés, értékesítés, marketing, pénzügyi, minőségbiztosítási és PR területeken. Tudom, hogyan kell reális célokat kitűzni, folyamatokat irányítani és a célokat elérni. Tudom, hogyan kell az embereknek megfelelő életteret biztosítani. Bár elsősorban műszaki területen tevékenykedem, jelentős feladatnak tartom az oktatás és az egészségügy problémáinak megoldását, hiszen e két terület mindannyiunk jövőjének záloga. Polgármesterként és képviselőként is egy dinamikusabb, etikusabb városért és az emberek életminőségének javításáért fogok dolgozni.
 
Programunk
1. Új diszkontáruházat hozunk a városba.
2. Rendbe tesszük az egészségügyi ellátást, új (házi)orvosokat hozunk a városba, csökkentjük a várakozási időket, létrehozzuk a hétköznapi gyógyszertári és hétvégi fogászati ügyeletet, az idősek, illetve a rászorulók részére segélyhívó karperecet biztosítunk.
3. Saját buszjáratot indítunk az iskolások szállítására. A helyi és budapesti buszjáratok működését optimalizáljuk.
4. Felszámoljuk a parkolási nehézségeket a városban. Azonnal megnyitjuk a főtéri teremgarázs 60 férőhelyes parkolóját, ami jelenleg zárva van a lakosság előtt.
5. Az önkormányzati tulajdonú bérlakásprogramot jelentős mértékben fejleszteni fogjuk a fiatalok és a rászorulók részére.
6. A nyugdíjasok jelenlegi támogatásának mértékét háromszorosára növeljük, létrehozzuk az Idősügyi Tanácsot, amely saját költségvetési kerettel fog gondoskodni az idősek kiszolgálásáról és támogatásáról.
7. Megnöveljük az iskolák támogatását a napi szintű kiadásaik biztosítására.
8. Környezetvédelmi céllal facsemeték ezreit fogjuk elültetni a következő 5 évben a város területén. A program keretében minden újszülött városlakó részére a saját nevét viselő, új fát fogunk ültetni.
9. Kun Péter nevét viselő új ifjúsági szórakoztató központot hozunk létre, ahol a fiatalok hasznosan és önfeledt kikapcsolódással tölthetik el a szabadidejüket.
10. Felújítjuk és rendszeresen karbantartjuk a lakótelepi játszótereket, új eszközökkel, járdákkal fejlesztjük a csónakázó tó környékét.
11. Az Arany János iskolának új, nagy tornatermet építünk, és felülvizsgáljuk a tervezett új százhalombattai sportcsarnok építésének szükségességét, összevetve egy esetleges felújítás értéknövelő tényezőivel.

Ezen kívül határozottan ellenezzük és kiállunk a Gesztenyés útra tervezett, 36 lakásos, 5 emeletes társasház - családi házas övezetbe történő - megépítése ellen, mely beruházás jelentős károkat okozna a környékbeli ingatlanok lakóinak, mind életviteli mind anyagi vonatkozásban. A 2019. október 13-i önkormányzati választásokon kérem, szavazzanak rám, meg fogom hálálni bizalmukat. Köszönöm!
 
Vezér Mihály
 
Polgármesterként 25 éve szolgálom Százhalombattát. Ez senki másnak nem adatott meg! Mégis egyetértek Bill Gatessel, aki szerint: "A siker rossz tanár! Arra csábít, hogy tévedhetetlennek gondoljuk magunkat!" Az efféle csábítás legjobb ellenszere: a demokrácia.

Szerencsés vagyok, mert a munkám egyben a hobbim is! Ez a negyedszázad döntően tele volt szép élményekkel, alkotási örömökkel, sikerekkel. Természetesen kudarcok is értek. Ezekből tanultam mindig a legtöbbet. Sok durva bántás is jutott osztályrészemül, melyek sajnos nem egyszer családomat is érintették. Ezek mindig megerősítettek hitemben, Százhalombattáért való elkötelezettségemben. Úgy érzem, töretlen hittel, a százhalombattaiak iránti bizalommal, a sok felgyülemlett tapasztalatomat sikeresen tudom továbbra is hasznosítani szeretett városom szolgálatában. 18 éve pártfüggetlen vagyok. Én kizárólag Önöknek, Százhalombatta lakóinak akarok megfelelni. Munkám során számos állami elismerést kaptam: Köztársasági Arany Érdemkeresztet, miniszteri kitüntetéseket, stb. Mindezeket természetesen nagy becsben tartom, de számomra a legnagyobb elismerés mégiscsak Százhalombatta lakóinak belém vetett hite és bizalma volt, melynek eredményeként 6 alkalommal választottak polgármesternek.

A mi programunk nagyon sok százhalombattai akaratát tükrözi, és szaktudáson nyugszik. A jövő városvezetésére irányuló elképzeléseink természetesen még tovább finomíthatók.
 
Vezér Mihály és az ÉSZKE Önkormányzati programja
•    Szakértelemmel, pártoskodás nélkül SZÁZHALOMBATTÁÉRT!
•    Bevételek további növelése és ésszerű takarékosság erősítése.
•    Nyugdíjasok és rászorultak kiemelt támogatása.
•    Aktív ifjúságpolitika, a fiatalok lakáshoz segítése, családok Százhalombattán tartása.
•    A fiatalok beintegrálása az önkormányzati munkába.
•    Családi házak energiatakarékossági támogatása.
•    A csapadékvíz-elvezetés teljes körű megoldása.
•    Az Ipari Park déli területének kiépítése új munkahelyek és vállalkozások bővítése céljából.
•    Buszvárók korszerűsítése, "okos" funkciókkal való ellátása, digitális hozzáféréssel.
•    Környezetterhelés csökkentése, a megújuló energiák támogatása cégek és magánszemélyek viszonylatában is.
•    Faültetés, "fásítási" szakmai program alapján.
•    Köztereink tisztaságának, rendezettségének megőrzése, a közlekedésbiztonság növelése.
•    Parkolási problémák jelentős csökkentése, lehetőség szerinti megoldása.
•    Oktatás-nevelés, sport, kulturális, művészeti életünk, közigazgatásunk kiváló értékeinek megőrzése, a dolgozóink anyagi, erkölcsi megbecsülésének növelése.
•    Kormánytámogatással új városi sportcsarnok építése, és új tornaterem az Arany és Eötvös iskola számára.
•    Egészségügyi ellátások továbbfejlesztése, ingyenes védőoltások és szűrések fenntartása.
•    Kerékpárutak és az úthálózat fejlesztése, bővítése, a meglévők javítása.
•    Közrend, közbiztonság további kiemelt támogatása.
•    Szent István templom mellett: Fény tér – elsősorban fiatalok számára – okospaddal, fizikai és virtuális találkozóhely.
•    BKK mögötti téren: Energia Porond, amely gördeszka, montenbike, roller és egyéb extrém sporteszközökkel biztonságosan használható.
•    Nyúldomb alatti területre mini Magyarország park, amely oktatásra és idegenforgalomra is alkalmas a szánkózási lehetőség megtartása mellett.
•    Víztorony – Színfáklya: a víztorony felső része térbeli monitorrá fejleszthető, amely képeket, híreket, üzeneteket jeleníthet meg.
•    A volt kenyérgyár területének kereskedelmi célú fejlesztése.
•    A vasútállomással szemben park és parkolók létesítése.
•    50 db önkormányzati lakás építése, folytatva az egyeztetést a Gesztenyés úton a kivitelezővel és a környéken élőkkel a kompromisszum érdekében.
•    Benta-patak, erőművi csatornák – gyalogos híd kiépítése, Óváros – Dunafüred összekötése.
 
Minden elképzelésemet csak a százhalombattai lakosság széles körének támogatása mellett szeretném megvalósítani, a hosszú távú fenntartható fejlődés jegyében.
 

Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Polgárőrök szárazon és vízen
2020-06-05
A május is a járványhelyzettel kapcsolatos védekezéssel, ellenőrzéssel és karitatív tevékenységgel telt el a százhalombattai polgárőrök számára.

Pedagógusnapi köszöntő
2020-06-05
Tisztelt Pedagógusok!Szeretettel köszöntöm az iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozókat pedagógusnap alkalmából! Mindnyájan nehéz, küzdelmes időszakon vannak túl. Számos kihívással, ismeretlen feladatokkal kellett szembenézniük, a családjukat érintő változások mellett töretlenül helyt kellett állniuk a mindennapokban.

Újranyit a Magnólia patika
2020-06-04
Több mint két hónap zárvatartás után újranyit a Magnólia Gyógyszertár Százhalombattán június 8-án, hétfőn.

Száz éve írták alá a trianoni békediktátumot
2020-06-04
Az évforduló alkalmából Ablonczy Balázs történész A párizsi békekonferencia és Magyarország, 1919–1920 című tanulmányát adjuk közre. A szerző az MTA–Lendület Trianon 100 Kutatócsoportjának vezetője (Phd habil.)

Anonim felmérés - Kerékpárosok segítségét kéri a rendőrség
2020-06-03
A kerékpáros balesetekről végez kutatást a KTI Közlekedéstudományi Intézet az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, aminek célja, hogy feltárják, mekkora hányaduk nem jelenik meg a személyi sérüléses baleseti statisztikában rendőri intézkedés hiányában.

Nyári szünet az ovikban
2020-06-02
A vonatkozó kormányrendeleteket figyelembe véve meghatározta az óvodák nyári zárva tartási rendjét az önkormányzat Százhalombattán.

Újabb támogatások A Remény Bajnokától
2020-06-02
Újabb közel nyolcvan százhalombattai pályázó részesült a Vezér Mihály polgármester által alapított Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában kuratórium május 25-ei és június 2-ai ülésén.

Három és fél év türelmi idő a kutakra
2020-06-02
Felfüggesztették a korábban engedély nélkül létesített kutak engedélyeztetését.

Szeptemberre kész lesz az M0
2020-06-02
Ütemterv szerint zajlik az M0-ás autópálya déli szakaszának átépítése - tájékoztatott Bóna Zoltán országgyűlési képviselő a Facebookon.

Pedagógusnapra, szeretettel
2020-06-02
A digitális oktatás hirtelen, egyik napról a másikra állított komoly kihívások elé mindenkit. Lassan három hónapja hiányoznak a megszokott keretek, élmények, személyek. A tanév hamarosan véget ér, de idén se feledkezzünk meg kimutatni szeretetünket, nagyrabecsülésünket a pedagógusok felé! Véleményeket és szívhez szóló üzeneteket gyűjtöttünk csokorba diákoktól és szülőktől.

Személyes ügyintézés a SZÁKOM-nál
2020-06-02
Újra lesz személyes ügyfélfogadás a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában június 8-tól, hétfőtől. Az ügyfeleket hétfőn és szerdán 8-tól 15.30-ig, pénteken pedig 8-tól 13 óráig  várják. Az ügyintézés ideje alatt védőmaszkot kell viselni az ügyfélszolgálati irodában.

Gyerek nélkül, gyerekkel Tanévet zárnak az iskolák
2020-06-02
Egyelőre nem zárultak le az osztályzatok, de az iskolaigazgatók szerint a két és fél hónapos távoktatás ellenére eredményes volt a tanév. A járványügyi korlátozások alatt elenyészően kevesen kérték az ügyeletet. A tanévzárókat és ballagásokat a hagyományostól eltérő módon, de nagyrészt már személyes jelenléttel tervezik a százhalombattai általános iskolák. 

Száz másodperc emlékezés
2020-05-29
A visszajelzések szerint akár tizenötezer templom harangja zúghat a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 30-kor Kárpát-medence szerte – tájékoztatott Tóth Ernő, a KÉSZ százhalombattai csoport elnöke.

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
2020-05-29
Az esetlen, apátlan-anyátlan Lionel Essrog egy brooklyn-i intézetben nevelkedik.

Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-05-29
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás június 2-ától. 

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra az abonyi család
2020-05-29
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján 2020. május 28-án megtartott ülésén elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével összefüggésben folytat nyomozást.

Battai táncosoké a Magyar Köztársaság Kupa
2020-05-29
A százhalombattai akrobatikus rock ’n roll duó, Lengyel Bonita és Mészáros Gábor nyerte el a Magyar Táncsport Szövetség Magyar Köztársaság Kupáját felnőtt páros kategóriában. A vándorkupát, amit az adott évben megrendezett legmagasabb kategória nyertesei kapnak, 2002-ben indította útnak a szervezet.

Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28
Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  

Hatodszor is Óvárosi Focikupa
2020-05-28
Idén is megrendezésre kerül az Óvárosi Focikupa kispályás labdarúgó-torna az Óvárosi Papírkutyák szervezésében június 20-án, szombaton.

Letartóztatásban marad a ráckevei családi viszály gyanúsítottja
2020-05-28
A Budakörnyéki Járásbíróság 2020. május 27-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2 hónappal meghosszabbította annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.