2020. január 18. - Piroska napja
Szombat
Min:0°
Max:0°
Vasárnap
Min:-1°
Max:2°
Hétfő
Min:0°
Max:4°
Kedd
Min:0°
Max:3°
Szerda
Min:0°
Max:2°
Választás
Bemutatjuk a polgármester-jelölteket
2019-10-08 - Két polgármester-jelöltre szavazhatnak a százhalombattaiak az október 13-i, vasárnapi önkormányzati választáson. Az alábbiakban Mánya Zsolt,  A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum – Jobbik, valamint Vezér Mihály, az ÉSZKE polgármesterjelöltjének bemutatkozását és programját adjuk közre.
Mánya Zsolt
 
A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület egyik alapító tagja és polgármester-jelöltje vagyok a 2019-es önkormányzati választásokon, Százhalombattán.

47 éves vagyok, tősgyökeres százhalombattai, itt születtem, itt nőttem fel és jelenleg is itt élek a családommal, gyönyörű feleségemmel és két csodálatos gyermekemmel.
Munkámat tekintve vállalkozó vagyok. Egy építőipari céget vezetek immár 22 éve, családi házak építésével és középületek felújításával foglalkozunk.

Legutóbbi ismertebb munkánk a százhalombattai Makovecz-templom részleges felújítása volt.

Nemcsak műszaki beállítottságú vagyok, hiszen zenészként elég sokan ismernek a városban. Zenekarommal körülbelül 25 éve játszunk esküvőkön, bálokon, közösségi rendezvényeken, az ott táncoló emberek nagy örömére.

Nem vagyok tagja egyik pártnak sem, de civilként támogatom a Százhalombattai Aranykapu Alapítványt, a Világfa Alapítványt és a Sérültekért Alapítványt is.
Cégvezetőként sok tapasztalatot szereztem szervezés, személyzetkezelés, értékesítés, marketing, pénzügyi, minőségbiztosítási és PR területeken. Tudom, hogyan kell reális célokat kitűzni, folyamatokat irányítani és a célokat elérni. Tudom, hogyan kell az embereknek megfelelő életteret biztosítani. Bár elsősorban műszaki területen tevékenykedem, jelentős feladatnak tartom az oktatás és az egészségügy problémáinak megoldását, hiszen e két terület mindannyiunk jövőjének záloga. Polgármesterként és képviselőként is egy dinamikusabb, etikusabb városért és az emberek életminőségének javításáért fogok dolgozni.
 
Programunk
1. Új diszkontáruházat hozunk a városba.
2. Rendbe tesszük az egészségügyi ellátást, új (házi)orvosokat hozunk a városba, csökkentjük a várakozási időket, létrehozzuk a hétköznapi gyógyszertári és hétvégi fogászati ügyeletet, az idősek, illetve a rászorulók részére segélyhívó karperecet biztosítunk.
3. Saját buszjáratot indítunk az iskolások szállítására. A helyi és budapesti buszjáratok működését optimalizáljuk.
4. Felszámoljuk a parkolási nehézségeket a városban. Azonnal megnyitjuk a főtéri teremgarázs 60 férőhelyes parkolóját, ami jelenleg zárva van a lakosság előtt.
5. Az önkormányzati tulajdonú bérlakásprogramot jelentős mértékben fejleszteni fogjuk a fiatalok és a rászorulók részére.
6. A nyugdíjasok jelenlegi támogatásának mértékét háromszorosára növeljük, létrehozzuk az Idősügyi Tanácsot, amely saját költségvetési kerettel fog gondoskodni az idősek kiszolgálásáról és támogatásáról.
7. Megnöveljük az iskolák támogatását a napi szintű kiadásaik biztosítására.
8. Környezetvédelmi céllal facsemeték ezreit fogjuk elültetni a következő 5 évben a város területén. A program keretében minden újszülött városlakó részére a saját nevét viselő, új fát fogunk ültetni.
9. Kun Péter nevét viselő új ifjúsági szórakoztató központot hozunk létre, ahol a fiatalok hasznosan és önfeledt kikapcsolódással tölthetik el a szabadidejüket.
10. Felújítjuk és rendszeresen karbantartjuk a lakótelepi játszótereket, új eszközökkel, járdákkal fejlesztjük a csónakázó tó környékét.
11. Az Arany János iskolának új, nagy tornatermet építünk, és felülvizsgáljuk a tervezett új százhalombattai sportcsarnok építésének szükségességét, összevetve egy esetleges felújítás értéknövelő tényezőivel.

Ezen kívül határozottan ellenezzük és kiállunk a Gesztenyés útra tervezett, 36 lakásos, 5 emeletes társasház - családi házas övezetbe történő - megépítése ellen, mely beruházás jelentős károkat okozna a környékbeli ingatlanok lakóinak, mind életviteli mind anyagi vonatkozásban. A 2019. október 13-i önkormányzati választásokon kérem, szavazzanak rám, meg fogom hálálni bizalmukat. Köszönöm!
 
Vezér Mihály
 
Polgármesterként 25 éve szolgálom Százhalombattát. Ez senki másnak nem adatott meg! Mégis egyetértek Bill Gatessel, aki szerint: "A siker rossz tanár! Arra csábít, hogy tévedhetetlennek gondoljuk magunkat!" Az efféle csábítás legjobb ellenszere: a demokrácia.

Szerencsés vagyok, mert a munkám egyben a hobbim is! Ez a negyedszázad döntően tele volt szép élményekkel, alkotási örömökkel, sikerekkel. Természetesen kudarcok is értek. Ezekből tanultam mindig a legtöbbet. Sok durva bántás is jutott osztályrészemül, melyek sajnos nem egyszer családomat is érintették. Ezek mindig megerősítettek hitemben, Százhalombattáért való elkötelezettségemben. Úgy érzem, töretlen hittel, a százhalombattaiak iránti bizalommal, a sok felgyülemlett tapasztalatomat sikeresen tudom továbbra is hasznosítani szeretett városom szolgálatában. 18 éve pártfüggetlen vagyok. Én kizárólag Önöknek, Százhalombatta lakóinak akarok megfelelni. Munkám során számos állami elismerést kaptam: Köztársasági Arany Érdemkeresztet, miniszteri kitüntetéseket, stb. Mindezeket természetesen nagy becsben tartom, de számomra a legnagyobb elismerés mégiscsak Százhalombatta lakóinak belém vetett hite és bizalma volt, melynek eredményeként 6 alkalommal választottak polgármesternek.

A mi programunk nagyon sok százhalombattai akaratát tükrözi, és szaktudáson nyugszik. A jövő városvezetésére irányuló elképzeléseink természetesen még tovább finomíthatók.
 
Vezér Mihály és az ÉSZKE Önkormányzati programja
•    Szakértelemmel, pártoskodás nélkül SZÁZHALOMBATTÁÉRT!
•    Bevételek további növelése és ésszerű takarékosság erősítése.
•    Nyugdíjasok és rászorultak kiemelt támogatása.
•    Aktív ifjúságpolitika, a fiatalok lakáshoz segítése, családok Százhalombattán tartása.
•    A fiatalok beintegrálása az önkormányzati munkába.
•    Családi házak energiatakarékossági támogatása.
•    A csapadékvíz-elvezetés teljes körű megoldása.
•    Az Ipari Park déli területének kiépítése új munkahelyek és vállalkozások bővítése céljából.
•    Buszvárók korszerűsítése, "okos" funkciókkal való ellátása, digitális hozzáféréssel.
•    Környezetterhelés csökkentése, a megújuló energiák támogatása cégek és magánszemélyek viszonylatában is.
•    Faültetés, "fásítási" szakmai program alapján.
•    Köztereink tisztaságának, rendezettségének megőrzése, a közlekedésbiztonság növelése.
•    Parkolási problémák jelentős csökkentése, lehetőség szerinti megoldása.
•    Oktatás-nevelés, sport, kulturális, művészeti életünk, közigazgatásunk kiváló értékeinek megőrzése, a dolgozóink anyagi, erkölcsi megbecsülésének növelése.
•    Kormánytámogatással új városi sportcsarnok építése, és új tornaterem az Arany és Eötvös iskola számára.
•    Egészségügyi ellátások továbbfejlesztése, ingyenes védőoltások és szűrések fenntartása.
•    Kerékpárutak és az úthálózat fejlesztése, bővítése, a meglévők javítása.
•    Közrend, közbiztonság további kiemelt támogatása.
•    Szent István templom mellett: Fény tér – elsősorban fiatalok számára – okospaddal, fizikai és virtuális találkozóhely.
•    BKK mögötti téren: Energia Porond, amely gördeszka, montenbike, roller és egyéb extrém sporteszközökkel biztonságosan használható.
•    Nyúldomb alatti területre mini Magyarország park, amely oktatásra és idegenforgalomra is alkalmas a szánkózási lehetőség megtartása mellett.
•    Víztorony – Színfáklya: a víztorony felső része térbeli monitorrá fejleszthető, amely képeket, híreket, üzeneteket jeleníthet meg.
•    A volt kenyérgyár területének kereskedelmi célú fejlesztése.
•    A vasútállomással szemben park és parkolók létesítése.
•    50 db önkormányzati lakás építése, folytatva az egyeztetést a Gesztenyés úton a kivitelezővel és a környéken élőkkel a kompromisszum érdekében.
•    Benta-patak, erőművi csatornák – gyalogos híd kiépítése, Óváros – Dunafüred összekötése.
 
Minden elképzelésemet csak a százhalombattai lakosság széles körének támogatása mellett szeretném megvalósítani, a hosszú távú fenntartható fejlődés jegyében.
 

AKTUÁLIS
2020-01-14 - Az autópályamatrica vásárlás az egyik olyan téma, melynél nagyon indokolt az előzetes megtervezés, ugyanis jelentős plusz költséggel járhat egy rossz vásárlási döntés, akár több tízezer forinttal is többet fizethetünk a kelleténél.
2020-01-13 -
2020-01-13 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Ismerőseire gyújtotta rá a lakókocsit Monoron
2020-01-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít a Pest Megyei Főügyészség.

Életet mentettek a TESCO-sok
2020-01-14
Megmentették egy idős vásárló életét a TESCO dolgozói Százhalombattán december 23-án. A férfi rosszul lett, újraélesztették és mentőt hívtak hozzá – olvasható az entescom.hu beszámolójában.

Soós Dorka az év ifjúsági sportolója
2020-01-14
Minden hétvégén sikert sikerre halmozott Soós Dorka, a Százhalombattai VUK SE Triatlon szakosztályának versenyzője a tavalyi évben. Duatlon országos bajnokként, ranglistagyőztesként és számos más hazai, nemzetközi versenyen elért eredményéért "Az év ifjúsági sportolója" elismerésben részesítette a Magyar Triatlon Szövetség. A díjat a szakág gálaestjén vette át január 11-én Budapesten.

Szilveszter éjjelén gyilkolták meg a sértettet dunavarsányi otthonában
2020-01-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akiket nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Köszönjük, Freedom!
2020-01-14
A népszerű klasszikusoktól a rhythm and blueson és jazzen át a rock and rollig – hihetetlen zenei sokszínűség, elegancia és fantasztikus hangulat jellemezte a Freedom zenekar tizenegyedik újévi jótékonysági koncertjét Százhalombattán január 12-én. Takáts Tamás torkából még mindig rohannak az elefántok, de a többiek sem vicceltek.

Társajátékok, robotok, drónok - Ajándékok az Eötvös-Effektus Alapítványtól
2020-01-13
"De jó volna, ha tudnánk megint játszani a karácsonyfa alatt és körül, gyerekeinkkel és egymással, mert a játék arra tanítana, hogy ne vegyük olyan komolyan azt, amit nap mint nap öngyötrően komolyan veszünk.

Falmászó hírek
2020-01-13
Eredményekben gazdag évet zárt a Batta Extrém Sport Club (BXSC). A csapat birtokba vette az egykori MOL-posta helyiségét, amit a tagok baráti segítséggel és önerőből újítottak fel. Így már három teremben folytatódhat a felkészülés, és kulturált mosdóval is gazdagodott az edzőhely.

Könyvjelző
2020-01-13
C. Hecking - C. Schönberger - I. Sokolowski: A jövőnk most kezdődik - Greta Thunberg harca a Földért

Így látják a fiatalok - Európa székeiben
2020-01-13
A megyei majd az országos magyar vetélkedőt megnyerve, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 12. b osztálya képviselte az országot Strasbourgban az Európai Parlament és az Euroscola program által szervezett, vetélkedővel és interaktív feladatokkal tarkított találkozón, amelyen 28 ország több mint 500 diákja vett részt december 3-tól 6-ig. Élményeikről Honfi Balázs számolt be a Hírtükör olvasóinak.

Tartalmas esztendő
2020-01-13
Polgármesteri évértékelő - Tisztelt Százhalombattaiak! Tartalmas, eseménydús év áll mögöttünk. Számos területen értünk el eredményeket, tettük jobbá, élhetőbbé Százhalombattát. Munkánk során mindvégig szem előtt tartottuk az Önök igényeit, és – lehetőségeinkhez mérten – igyekeztünk megoldani problémáikat. Őszinte hittel és bizalommal nézek a jövőbe, mindent megteszek annak érdekében, hogy városunk tovább fejlődjön. 

Újdonságok a könyvtárban
2020-01-13
James Bowen: Bob szerint a világ (A Bob, az utcamacska folytatása) Bauer Barbara: Az aranyműves fia Olga Tokarczuk: Bizarr történetek James Hamer-Morton: Szabadulószobás fejtörők Bálint György-Bánó András: Bálint gazda – A százéves kertész Greta Thunberg: Ég a házunk Mókás gépek - Építs 11 modelt (Lego) Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás Greyson Mann: Mobsztár születik (Egy creeper naplója - második könyv) Mit rejt a világűr?

Országos elismerés Marosi Bálintnak és Bodrogi Viktornak
2020-01-13
A szakma legjobbjait, köztük a VUK SE versenyzőjét, Marosi Bálintot és edzőjét, Bodrogi Viktort is kitüntették a Magyar Úszó Szövetség évvégi gálaestjén, Budapesten december 15-én.

Elállok, ha megmondják, hova?
2
2020-01-13
Városunk szűkös parkolási lehetőségei közismertek. Próbálunk toleránsan, akár apróbb kellemetlenségek árán is segíteni egymásnak. Vannak azonban sajnos olyan esetek, amikor a szép szó, a kérés nem talál megértő fülekre, hanem merev elutasítással reagál, akinek erre sem erkölcsi, sem jogi alapja nincs. Példának álljon itt a következő eset.

Fogadóóra
2020-01-10
Fogadóórát tart Szabó Gábor óvárosi képviselő január 31-én, pénteken, 16:30-tól 19 óráig a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban (Százhalombatta, Szt. László út 58.).

Gyors ítélet született a szamurájkardos ügyben
1
2020-01-10
Az elkövetéstől számított egy hónapon belül, január 10-én ítéletet hozott az Érdi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki egy gépkocsivásárlással kapcsolatos vita során egy szamurájkard hüvelyével ütötte meg vitapartnerét december 13-án, Százhalombattán. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, a vádlott egy év felfüggesztett börtönt kapott – közölte a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály.

Rendezvények hónapja
2020-01-09
Számos ünnepi rendezvény adott feladatot a százhalombattai polgárőröknek december folyamán. 

Fazekas István kapta a Credo-díjat
2020-01-09
A városunkban élő Fazekas István költő, drámaíró, református teológus vehette át a Váci Egyházmegye által alapított Credo-díjat karácsony előtt.  Az elismerést Marton Zsolt váci megyéspüspök és Lonkay Márta, a Credo-ház igazgatónője adta át.

Olvasópróba az Újszínhában
2020-01-09
Fazekas István százhalombattai drámaíró írta színpadra Herczeg Ferenc leghíresebb regényét, a három alkalommal is Nobel-díjra javasolt reneszánsz tablót, Az élet kapuját. A darab rendezője a Jászai Mari-díjas Nagy Viktor, a premierre február 29-én kerül sor az Újszínházban.

Munkaszüneti napok 2020-ban
2020-01-09
Négynapos és háromnapos hétvégéből is három-három lesz az idén, és két szombatra áthelyezett munkanappal kell számolni.

Mi változik 2020-ban?
2020-01-09
Minimálbér, nyugdíj, adó, családvédelmi akcióterv – összegyűjtöttük a legfontosabb és legtöbb embert érintő, január elsején hatályba lépett jogszabály-változásokat.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.