2019. december 12. - Gabriella napja
Csütörtök
Min:1°
Max:3°
Péntek
Min:3°
Max:5°
Szombat
Min:3°
Max:6°
Vasárnap
Min:2°
Max:6°
Hétfő
Min:2°
Max:5°
Választás

Öt plusz öt év Óvárosban
2019-10-04 - Az elmúlt öt évben végzett munkáról és a következő választási ciklusra tervezett feladatokról tartott lakossági fórumot az ÉSZKE Óvárosban október 3-án. A szervezet képviselő-jelöltje, Ádám Erika részletesen ismertette választási programját.
A megjelenteket Vezér Mihály polgármester üdvözölte, majd beszámolt a városrészben elvégzett legfontosabb fejlesztésekről, beruházásokról. Megemlítette egyebek mellett a Szent László tér felújítását, a Kossuth Lajos utcai park bővítését, a cserkészotthon tetőszigetelését és nyílászárócseréjét, a postafiók megnyitását, a Halász utcai csapadékvízelvezetést, a Hun utcában végzett és jelenleg is folyó partfalerősítést, valamint a matta-kerti telekvásárlást, amely azt a célt szolgálja, hogy parkolót, játszóteret, közösségi területet alakítsanak ki rajta – az ott lakók igényei alapján.

Ádám Erika elmondta, hogy 1980 óta él Százhalombattán, harminc éve Óvárosban. Negyven éve családanya, egyik lánya művészettörténész, másik pedig közgazdász lett. Mindig érdekelte a közélet, szeret emberekkel foglalkozni. Az ÉSZKE alapító tagja, amit azért hoztak létre, hogy pártsemlegesen, kizárólag a városért tevékenykedjenek. Képviselőként a választókerületben lakók érdekeit szeretné szolgálni ugyanezen elvek alapján.

Legfontosabbnak egy bölcsőde létrehozását tartja, amit az óvárosi ovi bővítésével vagy átalakításával, illetve a régi óvodaépület hasznosításával tart megvalósíthatónak. A kormányzat 10,5 milliárd forintos pályázatot hirdetett Pest megyében erre a célra. Támogatja, hogy a RÉV-ábécét a Domb-ábécé üzemeltetője vegye működtetésbe vagy kávézó, étterem, cukrászda nyíljon az épületben. Utóbbi célnak a volt óvodaépület is megfelelne. Befektetőket kell találni a kereskedelem, vendéglátás élénkítése érdekében.
Tovább fejlesztené a "nyitott ház" programot a közösségi házban. Fontosnak érzi a családi programokat, a hagyományőrzést. Ingyenes internetoktatást szervezne az időseknek, klubesteket a fiataloknak. Erősítené az együttműködést a nemzetiségi önkormányzattal. Támogatja a Szabadság út közeljövőben aktuális közlekedésbiztonsági felújítását, a Matta-kert átgondolt fejlesztését, a csapadékvízelvezetést a Kárász, Halász, Pákász utcában, a szennyvízelvezetést a Panoráma utcában, a gyalogos híd építését Dunafüred és Óváros között, valamint a járdák további akadálymentesítését. Kérte az érintetteket, hogy szüntessék meg a csapadékvizük szennyvízcsatornába vezetését, amely nagyon sok gondot okoz az alacsonyabban fekvő övezetekben, és annak is hangot adott, hogy a környék nyugalma érdekében csökkenteni kellene a hangos közösségi rendezvényeket a Sirály játszótéren.     

A jelöltet Kovács Lajos képviselő ajánlotta a választók figyelmébe. Hangsúlyozta: Ádám Erika olyan ember, aki felvállalja és végig viszi a feladatokat.

Vezér Mihály az ÉSZKE következő öt évre vonatkozó városi programjából mutatott be néhány elemet. Egyebek mellett kiemelte a lakásépítést, amelyre egymilliárdos kerettel rendelkezik az önkormányzat. Eddig 450 millió forintos TAO támogatás áll rendelkezésre az Arany János iskola közelében építendő tornacsarnokra, amelyet saját forrásból egészítenének ki, és a miniszterelnök ígérete szerint kormányzati támogatásból épülhet új sportcsarnok Dunafüreden, a régi mellett.

A kérdések, hozzászólások során szóba kerültek az együttélés írott és íratlan szabályait nem tisztelő kutyások, autósok, motorosok és szomszédok. Elhangzott, hogy fel kellene lépni azok ellen, akik pusztán kényelmességből tartják autóikat a házuk előtt, akadályozva ezzel a forgalmat. Meg kell vizsgálni, hogy táblával tiltsák ki a buszokat és kamionokat a Gyorma és Kárász utcából, valamint szó esett arról is, hogy miként lehet érvényt szerezni a csendrendeletnek a nyugalmunkat zavarókkal szemben.  


AKTUÁLIS
2019-12-11 -
2019-11-25 - Véglegesen lezárja az Olajmunkás útról nyíló, Franciska-pusztára bevezető utat a vasútépítő konzorcium a mai napon.  A SZÁKOM Kft. telephelyét – a városi hulladéklerakót és a Hulladékudvart – csak az Ipari Parkon keresztül lehet megközelíteni.
2019-11-15 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Kiégett egy autó
2019-12-11
Kigyulladt egy gépkocsi kedden éjfélkor Százhalombattán, a Fuvaros utcában.

Mozgalmas hónapot zártak a battai karatésok
2019-12-11
Tizenöten vettek részt a Százhalombattai Karate Egyesületből a negyedik V4 kupán és szemináriumon Sopronban november közepén.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-11
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Közös ünnepvárás
2019-12-11
A szeles, esős idő ellenére is nagyon sokan vettek részt a településrészek közös fadíszítésén Urbárium-Újtelepvárosrészben és Dunafüreden december 9-én.

Kecske Kupa
2019-12-10
A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskolában tartják az idei Kecske Kupa Csapatversenyt. A számtanra, algebrára, geometriára és logikára épülő kétfordulós megyei versenyt a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezi.

Édes Janka
2019-12-10
Csányi Vilmos etológusprofesszor harmadik kutyás könyvét is László Bandy illusztrálta. A könyvesboltokban néhány hete megjelent Édes Janka történetéről a városunkban élő képzőművész mesélt.

Súlyosan bántalmazta élettársát a részeg férfi Monoron
2019-12-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. december 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást.

Diákolimpiai bajnokok
2019-12-10
Egyéniben és – Blaner Dáviddal, valamint Papp Mátéval - csapatban is megnyerte a sportlövő diákolimpia országos döntőjét Joó Attila, a SZISZKI diákja és a Százhalombattai Lövészklub versenyzője a középiskolások légpisztoly 40 lövéses számában december 7-én Székesfehérváron. Nagy Zsófia és Klem Barnabás III. helyezést értek el kategóriájukban.

A mamahotel csapdájában - Mindenütt jó, de legjobb otthon?
2019-12-10
Habár a fogalom nem új keletű, a "mamahotelek" száma jelentősen megugrott az elmúlt évtizedben. A témáról dr. Feikné Nagy Judit szexológus, szexuálterapeuta tartott előadást a Hamvas Béla Városi Könyvtárban október 7-én.

Ifjúság és irodalom
2019-12-10
Egésznapos rendezvényt szervezett középiskolások számára a SZIKE-Ifjúsági Műhely a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Százhalombattán december 2-án. A színes és tartalmas élményen osztoztak a százhalombattai Arany János és Széchenyi István gimnázium, valamint a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulói.

Ünnepi munkarend a SZÁKOM-nál
2019-12-10
Közzétette ünnepi munkarendjét a SZÁKOM Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Vidám ének hangja szállt
2019-12-09
A hideg, ködös idő ellenére vidámsággal és élettel telt meg Százhalombatta főtere, amikor megérkeztek az ovisok és kisiskolások a hagyományos fadíszítésre december 9-én délelőtt. A mindenki karácsonyfájához idén is mindegyik óvoda és iskola küldött csoportot, amely elhelyezhette a gyerekek által készített díszeket.

Veretlen bajnokok
2019-12-09
Nem találtak legyőzőre a Százhalombattai VUK SE legfiatalabb focistái az ország legnagyobb utánpótlás-tornáján, a Sátorkupán november 30-án Gödöllőn.

Javulhat a közvilágítás
2019-12-09
Kiemelt ügyfélként kezeli az ELMŰ Százhalombattát és a jövőben magasabb szinten koordinálja a közvilágítás kiegyensúlyozott és folyamatos működését. Erről állapodott meg az önkormányzat és a szolgáltató – tájékoztatott a Városháza.

Csillogó érmek a fa alá
2019-12-09
Két arany-, hét ezüst- és négy bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket a Százhalombattai VUK SE szenior úszói az Évzáró Kupa nemzetközi rövidpályás szenior úszóversenyen, Budapesten az elmúlt hétvégén.

Helytállás és lánykérés
2019-12-09
36:25-re (13:14) vesztett az SZKE III a Bugyi otthonában a megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság december 7-i utolsó fordulóján, amely meglepő és romatikus fordulatot vett.SZKE: Pruch Cs., Mélypataki B., (kapusok) Tóth Cs. 2., Fodor G. 1., Isépy Zs. 6., Bán J., HÓKA A. 11., Szabó A. 3., Oláh L., Mészáros N., Petri P. 2

Bronzérmes a fiú váltó
2019-12-09
Több mint ötven egyéni csúcsot úsztak a Százhalombattai VUK SE 2008-as és fiatalabb versenyzői a székesfehérvári korosztályos versenyen november 30-án.

Maradjanak ilyenek!
2019-12-09
A huszonéves százhalombattai pár minden hónapban vendégül lát egy-egy rászoruló családot ebédre. Évekkel ezelőtt határozták el, hogy ha saját vállalkozásuk lesz, segíteni fognak másokon.

Kékszalaggal ért véget az évad
2019-12-09
Véget ért az évad a vitorlás modellezők számára a százhalombattai Csónakázó-tavon rendezett Mikulás-kupával és Kékszalag tókerülő versennyel december 7-én és 8-án.

Kiskarácsony Óvárosban
2019-12-06
Fadíszítésre, kántálásra, betlehemezésre és szeretetasztalhoz várja a városlakókat az önkormányzat és az Óvárosi Falusi Közösség december 12-én, csütörtökön, 16 és 19 óra között Százhalombattán, a Szent László téren és a közösségi házban.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.