2022. május 19. - Ivó és Milán napja
Csütörtök
Min:4°
Max:22°
Péntek
Min:10°
Max:25°
Szombat
Min:15°
Max:24°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Választás

Öt plusz öt év Óvárosban
2019-10-04 - Az elmúlt öt évben végzett munkáról és a következő választási ciklusra tervezett feladatokról tartott lakossági fórumot az ÉSZKE Óvárosban október 3-án. A szervezet képviselő-jelöltje, Ádám Erika részletesen ismertette választási programját.
A megjelenteket Vezér Mihály polgármester üdvözölte, majd beszámolt a városrészben elvégzett legfontosabb fejlesztésekről, beruházásokról. Megemlítette egyebek mellett a Szent László tér felújítását, a Kossuth Lajos utcai park bővítését, a cserkészotthon tetőszigetelését és nyílászárócseréjét, a postafiók megnyitását, a Halász utcai csapadékvízelvezetést, a Hun utcában végzett és jelenleg is folyó partfalerősítést, valamint a matta-kerti telekvásárlást, amely azt a célt szolgálja, hogy parkolót, játszóteret, közösségi területet alakítsanak ki rajta – az ott lakók igényei alapján.

Ádám Erika elmondta, hogy 1980 óta él Százhalombattán, harminc éve Óvárosban. Negyven éve családanya, egyik lánya művészettörténész, másik pedig közgazdász lett. Mindig érdekelte a közélet, szeret emberekkel foglalkozni. Az ÉSZKE alapító tagja, amit azért hoztak létre, hogy pártsemlegesen, kizárólag a városért tevékenykedjenek. Képviselőként a választókerületben lakók érdekeit szeretné szolgálni ugyanezen elvek alapján.

Legfontosabbnak egy bölcsőde létrehozását tartja, amit az óvárosi ovi bővítésével vagy átalakításával, illetve a régi óvodaépület hasznosításával tart megvalósíthatónak. A kormányzat 10,5 milliárd forintos pályázatot hirdetett Pest megyében erre a célra. Támogatja, hogy a RÉV-ábécét a Domb-ábécé üzemeltetője vegye működtetésbe vagy kávézó, étterem, cukrászda nyíljon az épületben. Utóbbi célnak a volt óvodaépület is megfelelne. Befektetőket kell találni a kereskedelem, vendéglátás élénkítése érdekében.
Tovább fejlesztené a "nyitott ház" programot a közösségi házban. Fontosnak érzi a családi programokat, a hagyományőrzést. Ingyenes internetoktatást szervezne az időseknek, klubesteket a fiataloknak. Erősítené az együttműködést a nemzetiségi önkormányzattal. Támogatja a Szabadság út közeljövőben aktuális közlekedésbiztonsági felújítását, a Matta-kert átgondolt fejlesztését, a csapadékvízelvezetést a Kárász, Halász, Pákász utcában, a szennyvízelvezetést a Panoráma utcában, a gyalogos híd építését Dunafüred és Óváros között, valamint a járdák további akadálymentesítését. Kérte az érintetteket, hogy szüntessék meg a csapadékvizük szennyvízcsatornába vezetését, amely nagyon sok gondot okoz az alacsonyabban fekvő övezetekben, és annak is hangot adott, hogy a környék nyugalma érdekében csökkenteni kellene a hangos közösségi rendezvényeket a Sirály játszótéren.     

A jelöltet Kovács Lajos képviselő ajánlotta a választók figyelmébe. Hangsúlyozta: Ádám Erika olyan ember, aki felvállalja és végig viszi a feladatokat.

Vezér Mihály az ÉSZKE következő öt évre vonatkozó városi programjából mutatott be néhány elemet. Egyebek mellett kiemelte a lakásépítést, amelyre egymilliárdos kerettel rendelkezik az önkormányzat. Eddig 450 millió forintos TAO támogatás áll rendelkezésre az Arany János iskola közelében építendő tornacsarnokra, amelyet saját forrásból egészítenének ki, és a miniszterelnök ígérete szerint kormányzati támogatásból épülhet új sportcsarnok Dunafüreden, a régi mellett.

A kérdések, hozzászólások során szóba kerültek az együttélés írott és íratlan szabályait nem tisztelő kutyások, autósok, motorosok és szomszédok. Elhangzott, hogy fel kellene lépni azok ellen, akik pusztán kényelmességből tartják autóikat a házuk előtt, akadályozva ezzel a forgalmat. Meg kell vizsgálni, hogy táblával tiltsák ki a buszokat és kamionokat a Gyorma és Kárász utcából, valamint szó esett arról is, hogy miként lehet érvényt szerezni a csendrendeletnek a nyugalmunkat zavarókkal szemben.  


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.