2020. augusztus 09. - Emőd napja
Vasárnap
Min:24°
Max:32°
Hétfő
Min:22°
Max:32°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:30°
Csütörtök
Min:18°
Max:29°
Önkormányzat

Tüdőszűrés októberben
2019-09-30 - Idén is ingyenes tüdőszűrést szervez a helyi lakosság számára az önkormányzat Százhalombattán október végén – tájékoztatott Török Sándor, az egészségügyi bizottság elnöke.
A vizsgálatokat ezúttal is a törökbálinti tüdőgyógyintézet mobil szűrőszolgálata végzi a Százhalom Egészségügyi Központban. A tüdőszűrés a felnőtt lakosságnak ajánlott, a 40 év felettieknek évente egyszer ingyenes, a törvény által kötelezetteknek szintén térítésmentes.

Az önkormányzat az éves városi tüdőszűrésen ismét minden helyi lakosnak - 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz is - biztosítja az ingyenes vizsgálatot, de a 14-18 év közötti gyermekek szűréséhez beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat is szükséges.
 
Ingyenes egészségügyi szolgáltatások a városban
Százhalombatta Város Önkormányzata hosszú évek óta szervezi és biztosítja – a lakcímkártyával rendelkező – százhalombattai lakosoknak az ingyenes tüdőszűrő vizsgálatot, ezzel is hozzásegítve a lakosságot az egészségesebb élet lehetőségéhez.
Az önkormányzat minden évben kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi ellátás javítására, újabb díjmentes szolgáltatások bevezetésére. A kötelezően ellátandó feladatok mellett önként vállalt feladatokkal is elősegíti a lakosság kényelmesebb, gyorsabb, megbízhatóbb egészségügyi ellátását.  

A szűrővizsgálatok fontosságát felismerve idén ötödik alkalommal biztosította az ingyenes látás- és idén először az ortopédiai vizsgálatot az iskolába lépő gyerekeknek. A prevenciós vizsgálatok még iskolakezdés előtt feltárják azokat a látás-, illetve ortopédiai problémákat, amelyek a későbbiekben tanulási nehézségeket vagy betegséget okozhatnak.

A gyerekek számára több mint tíz éve biztosítja az önkormányzat a bárányhimlő és a rota vírus elleni oltásokat.

A képviselő-testület egy újabb gyermekorvosi körzet kialakításáról is döntött az idén, amely már az ötödik házi gyermekorvosi körzet lett Százhalombattán. Az új körzetben dr. Ács Beáta fogadja a betegeket, aki nagy szaktudással, több szakirányú végzettséggel, klinikai és háziorvosi gyakorlattal is rendelkező gyermekorvos. Óváros mellett a lakótelep egy kisebb része is a körzetéhez tartozik.

A csecsemők biztonságosabb ellátása érdekében az önkormányzat tizennyolc légzésfigyelő készüléket vásárolt a Városi Családsegítő és Gondozási Központ védőnői szolgálatnak. A berendezéseket a házi gyermekorvosok, illetve a védőnők javaslata alapján vihetik haza a szülők a csecsemők biztonságosabb otthoni ellátása érdekében.
A hétvégi és éjszakai orvosi ügyeletet kötelező feladatként, a rendelési időben biztosított ügyeletet – 2007 óta – önként vállalt feladatként biztosítja az önkormányzatunk. Míg számos településnek a kötelezően biztosítandó hétvégi és éjszakai ügyelet megoldása is problémát okoz az orvoshiány miatt, addig városunkban az idei évben is 24 órában működik az orvosi ügyeleti ellátás.     

Az ingyenes betegszállítás szintén önként vállalt feladat, amelyet 2007 óta lát el a város. A betegszállítás minőségének javítása érdekében a régi autót egy új, kényelmesebb OPEL VIVARO váltotta fel március 20-án, amely a legkorszerűbb felszereléssel ellátva állt szolgálatba.   

Az önkormányzat több éve biztosítja Óvárosban a gyógyszerkiadást, hogy az a településrész lakói helyben válthassák ki receptjeiket.

Az ingyenes egészségügyi szolgáltatások mellett az önkormányzat minden évben többmilliós támogatást biztosít a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítványnak egészségügyi eszközfejlesztésre. Ennek köszönhetően a többi között két EKG-készülék, egy hordozható EKG-készülék, egy sebészeti lézer, az egynapos sebészeti műtő számára két optika és a gasztroenterológiai vizsgálatokhoz egy applicator került beszerzésre a múlt évben.

Az idei év nagy beruházása egy XXI. századi, automatikusan programozható röntgengép, ami szeptember 2-tól szolgálja a betegeket az egészségközpontban. A berendezés az alagsorban kapott helyet, ahol kialakításra került a vizsgáló és a várószoba is. A korábbi röntgenrendszer a terhelés és a huzamosabb használat miatt elhasználódott, a rendkívül gyakori és költséges javítás miatt, valamint a biztonságos betegellátás érdekében halaszthatatlanná vált a cseréje. Az új digitális röntgengépet 2018. második felében vásárolta meg az önkormányzat. A közel 100 millió forintos beruházással hosszú ideig biztosított lesz városunkban a professzionális, röntgenvizsgálat.

Az önkormányzat többszázezer forint vissza nem térintendő, fejlesztési támogatásban részesítette az Országos Egyesület a Mosolyért - Közhasznú Egyesületet is a baleseteknél szükséges gyorsabb mentés és a mentőautókban történő szakszerű és gyors szakellátás javítása érdekében. Az önkormányzat és több helyi civil szervezet támogatásával a következő sürgősségi eszközökkel gazdagodott a százhalombattai mentőállomás: egy légutak leszívására alkalmas taposó szívó, egy palackra szerelhető CO nyomáscsökkentő reduktor és egy betegőrző monitor a hozzá tartozó fali tartóval és akkumulátorral. Az Országos Egyesület a Mosolyért elnöke páratlan és egyedülálló esetnek nevezte, hogy egy önkormányzat ilyen mértékű támogatást nyújt az egyesületnek, amit ők drága, de nélkülözhetetlen életmentő eszközök vásárlására tudtak fordítani.

Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-08-07 -
2020-07-29 -
2020-07-22 - Nyugdíjazás és óraszámcsökkenés miatt leendő csapattagjait keresi az ÉSZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium a következő területeken: 
HÍREINK
Átúszták a Balatont
2020-08-07
A Százhalombattai VUK SE tizenegy versenyzője is részt vett a 38. Balaton-átúszáson augusztus 1-jén.

Belőled is lehet kortárs segítő...
2020-08-07
A SZISZKI-ben a második nyáron tartunk képzett kortárs segítőink vezetésével egy több alkalomból álló ún.

Hajnalban csapott le az utcán egy idős nőre a rabló
2020-08-07
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. augusztus 6-án, távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. szeptember 6-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz.

Küzdenek a rongálás és az illegális szemétlerakás ellen
2020-08-06
Klasszikus értelemben nem fordultak elő bűncselekmények júlisban azonban, folytatódtak a kukarugdosások és kiborogatások, gyújtogatások és rongálások - áll a százhalombattai polgárőség beszámolojában.

Nyitva lesz a művészeti iskola
2020-08-06
Hangszerkóstolgató, festékpróbálgató nyílt napra várják az érdeklődőket a százhalombattai Művészeti Iskolában augusztus 29-én (szombaton), 9-től 13 óráig.

Felvételi meghallgatás a művészeti iskolában
2020-08-06
Zeneművészet és képzőművészet szakon is felvételi meghallgatást tartanak a Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskolában a 2020/21-es tanévre jelentkezőknek augusztus 31-én (hétfőn) 14 és 18 óra között.

KÉSZ-közlemény: Elfogadhatatlan a nyilvános fenyegetőzés
2020-08-06
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig.

Folytassátok, jövő bajnokai!
2020-08-04
Több mint ezerkétszáz nevezéssel zajlott le a "Kezdjük újra!" Jövő Bajnokai Utánpótlás Verseny második fordulója a százhalombattai strandon július 29-én. A VUK SE úszó szakosztályának versenyzői rengeteg jó teljesítmény és egyéni csúcs mellett tíz arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel zárták a viadalt.

Futósikerek
2020-08-04
Remekül teljesítettek a SZVISE Atlétika szakosztályának versenyzői a nyári megméretéseken.

Új szabadtéri edzőeszközök
2020-08-03
Hivatalosan is átadták az új szabadtéri fitneszparkot Százhalombattán, a Sportparkban július 31-én

Egyedi igényekre nem lehet többségi célú helyi szabályozást képezni
2020-08-03
Janovszky Károly, SZÁKOM-ügyvezető tájékoztatója

Hitből pajzsot Eperjessel
2020-08-03
Megjelent a Hitből pajzsot sorozat tizedik része, amelyben az Eucharisztia és a Szeretetláng ajándékára hívja fel a figyelmet Eperjes Károly színművész.A videó a KÉSZ YouTube-csatornáján érhető el: https://youtu.be/yMqmluEXW0A

Folytatódik az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség leleplezése - két újabb tagot tartóztattak le
2020-08-03
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 31-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 31-ig elrendelte a letartóztatását annak a két férfinak, akik ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz. Mindketten annak a bűnbandának a tagjai, amelynek tíz másik tagja ellen 2020. február 7-én rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést a Budakörnyéki Járásbíróság.

Halálos áldozatot is követelt a családi viszály miatt kitört tömegverekedés Érden
2020-08-03
12 ember letartóztatását kezdeményezte az ügyészség emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírái 2020. augusztus 2-án 6 gyanúsítottat személyesen, további 6 embert távmeghallgatás útján hallgattak meg, majd rendelték el letartóztatásukat, akik ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

Könyvjelző - Daniel Tudor: Kérdezz meg egy észak-koreait!
2020-08-03
Hogy megragadjam Észak-Korea lényegét, Ady után szabadon az "északföld, titok, idegenség" szavakhoz nyúlok.

Tenisz - Két lánycsapat is országos döntőben
2020-08-03
Második helyen végzett a Százhalombattai VUK SE L18 csapata a teniszezők Korosztályos Vidék Bajnokságán, Szentesen július 13-23-án. Az egyesület L16 összeállítása negyedik lett. Mindkét gárda bejutott az országos döntőbe.

Polgármesteri tájékoztató
2020-07-31
Hírlevélben tájékoztatta a városlakókat Vezér Mihály polgármester a százhalombattai aktualitásokról és számos jelentős változásról júliusban. Az alábbiakban ebből emeljük ki a legfontosabb, a Hírtükör által még nem közölt részleteket.

Bicskával fenyegetve rabolta ki a horgászó férfit
2020-07-31
Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 30-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt folytat nyomozást.

Változások a hulladékszállításban
2020-07-30
Fizetőssé válik a zöldjárat szeptember 1-jétől, és megszűnik a 65 év felettiek, valamint az I. és II. rokkantsági csoportba tartozó városlakók számára biztosított ingyenes szemétszállítás október 1-jétől Százhalombattán.

Lazán vette a bűnügyi felügyeletet egy férfi - letartóztatta a bíróság
2020-07-30
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 23-án megtartott ülésén az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. augusztus 23. napjáig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki ellen a Ráckevei Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indított nyomozást.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.