2019. október 18. - Lukács napja
Csütörtök
Min:13°
Max:14°
Péntek
Min:8°
Max:19°
Szombat
Min:10°
Max:21°
Vasárnap
Min:13°
Max:23°
Hétfő
Min:14°
Max:23°
Önkormányzat

Tüdőszűrés októberben
2019-09-30 - Idén is ingyenes tüdőszűrést szervez a helyi lakosság számára az önkormányzat Százhalombattán október végén – tájékoztatott Török Sándor, az egészségügyi bizottság elnöke.
A vizsgálatokat ezúttal is a törökbálinti tüdőgyógyintézet mobil szűrőszolgálata végzi a Százhalom Egészségügyi Központban. A tüdőszűrés a felnőtt lakosságnak ajánlott, a 40 év felettieknek évente egyszer ingyenes, a törvény által kötelezetteknek szintén térítésmentes.

Az önkormányzat az éves városi tüdőszűrésen ismét minden helyi lakosnak - 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz is - biztosítja az ingyenes vizsgálatot, de a 14-18 év közötti gyermekek szűréséhez beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat is szükséges.
 
Ingyenes egészségügyi szolgáltatások a városban
Százhalombatta Város Önkormányzata hosszú évek óta szervezi és biztosítja – a lakcímkártyával rendelkező – százhalombattai lakosoknak az ingyenes tüdőszűrő vizsgálatot, ezzel is hozzásegítve a lakosságot az egészségesebb élet lehetőségéhez.
Az önkormányzat minden évben kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi ellátás javítására, újabb díjmentes szolgáltatások bevezetésére. A kötelezően ellátandó feladatok mellett önként vállalt feladatokkal is elősegíti a lakosság kényelmesebb, gyorsabb, megbízhatóbb egészségügyi ellátását.  

A szűrővizsgálatok fontosságát felismerve idén ötödik alkalommal biztosította az ingyenes látás- és idén először az ortopédiai vizsgálatot az iskolába lépő gyerekeknek. A prevenciós vizsgálatok még iskolakezdés előtt feltárják azokat a látás-, illetve ortopédiai problémákat, amelyek a későbbiekben tanulási nehézségeket vagy betegséget okozhatnak.

A gyerekek számára több mint tíz éve biztosítja az önkormányzat a bárányhimlő és a rota vírus elleni oltásokat.

A képviselő-testület egy újabb gyermekorvosi körzet kialakításáról is döntött az idén, amely már az ötödik házi gyermekorvosi körzet lett Százhalombattán. Az új körzetben dr. Ács Beáta fogadja a betegeket, aki nagy szaktudással, több szakirányú végzettséggel, klinikai és háziorvosi gyakorlattal is rendelkező gyermekorvos. Óváros mellett a lakótelep egy kisebb része is a körzetéhez tartozik.

A csecsemők biztonságosabb ellátása érdekében az önkormányzat tizennyolc légzésfigyelő készüléket vásárolt a Városi Családsegítő és Gondozási Központ védőnői szolgálatnak. A berendezéseket a házi gyermekorvosok, illetve a védőnők javaslata alapján vihetik haza a szülők a csecsemők biztonságosabb otthoni ellátása érdekében.
A hétvégi és éjszakai orvosi ügyeletet kötelező feladatként, a rendelési időben biztosított ügyeletet – 2007 óta – önként vállalt feladatként biztosítja az önkormányzatunk. Míg számos településnek a kötelezően biztosítandó hétvégi és éjszakai ügyelet megoldása is problémát okoz az orvoshiány miatt, addig városunkban az idei évben is 24 órában működik az orvosi ügyeleti ellátás.     

Az ingyenes betegszállítás szintén önként vállalt feladat, amelyet 2007 óta lát el a város. A betegszállítás minőségének javítása érdekében a régi autót egy új, kényelmesebb OPEL VIVARO váltotta fel március 20-án, amely a legkorszerűbb felszereléssel ellátva állt szolgálatba.   

Az önkormányzat több éve biztosítja Óvárosban a gyógyszerkiadást, hogy az a településrész lakói helyben válthassák ki receptjeiket.

Az ingyenes egészségügyi szolgáltatások mellett az önkormányzat minden évben többmilliós támogatást biztosít a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítványnak egészségügyi eszközfejlesztésre. Ennek köszönhetően a többi között két EKG-készülék, egy hordozható EKG-készülék, egy sebészeti lézer, az egynapos sebészeti műtő számára két optika és a gasztroenterológiai vizsgálatokhoz egy applicator került beszerzésre a múlt évben.

Az idei év nagy beruházása egy XXI. századi, automatikusan programozható röntgengép, ami szeptember 2-tól szolgálja a betegeket az egészségközpontban. A berendezés az alagsorban kapott helyet, ahol kialakításra került a vizsgáló és a várószoba is. A korábbi röntgenrendszer a terhelés és a huzamosabb használat miatt elhasználódott, a rendkívül gyakori és költséges javítás miatt, valamint a biztonságos betegellátás érdekében halaszthatatlanná vált a cseréje. Az új digitális röntgengépet 2018. második felében vásárolta meg az önkormányzat. A közel 100 millió forintos beruházással hosszú ideig biztosított lesz városunkban a professzionális, röntgenvizsgálat.

Az önkormányzat többszázezer forint vissza nem térintendő, fejlesztési támogatásban részesítette az Országos Egyesület a Mosolyért - Közhasznú Egyesületet is a baleseteknél szükséges gyorsabb mentés és a mentőautókban történő szakszerű és gyors szakellátás javítása érdekében. Az önkormányzat és több helyi civil szervezet támogatásával a következő sürgősségi eszközökkel gazdagodott a százhalombattai mentőállomás: egy légutak leszívására alkalmas taposó szívó, egy palackra szerelhető CO nyomáscsökkentő reduktor és egy betegőrző monitor a hozzá tartozó fali tartóval és akkumulátorral. Az Országos Egyesület a Mosolyért elnöke páratlan és egyedülálló esetnek nevezte, hogy egy önkormányzat ilyen mértékű támogatást nyújt az egyesületnek, amit ők drága, de nélkülözhetetlen életmentő eszközök vásárlására tudtak fordítani.

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-14
- Programajánló - 2019-10-08
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-07
- László Bandy a BKK-ban - 2019-10-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-01
- Programok a HBVK-ban - 2019-09-23
- Programajánló - 2019-09-23
- Dunafüredi Közösségi Nap - 2019-09-23
- Csipketündér - 2019-09-09
- Programajánló - 2019-09-09
Választási hírek
Felhívások
AKTUÁLIS
2019-10-16 - Idén is ingyenes tüdőszűrést szervezett a lakosságnak az önkormányzat Százhalombattán október 18-tól november 21-ig. A vizsgálatot a törökbálinti tüdőgyógyintézet mobil tüdőszűrőszolgálata végzi a Százhalom Egészségügyi Központban hétfőn és szerdán 12-től 18, kedden, csütörtökön és pénteken 8-tól 14 óráig.
2019-10-15 - A Fővárosi Vízművek Zrt. 2019. október 7. 10.00 és október 21. 14.00 között a Százhalombatta város ivóvíz-szolgáltatásában jelentős szerepet betöltő gépház karbantartását végzi.
2019-10-14 - Járőrtársbeosztásra lehet pályázni Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál november 30-ig. A jelentkezők képzésben részsülnek és munkaviszonyba kerülnek.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Őszi kirándulás
2019-10-17
Már hagyománnyá vált, hogy évente két alkalommal 3 napos kirándulásra indulnak a DE. Rt. nyugdíjas klub tagjai.

Enyhébben minősülhet a K vitamin be nem adásával megvádolt szülők cselekménye
2019-10-17
A Budapest Környéki Törvényszéken 2018. január 12-én indult büntetőeljárás L.

Gázpisztollyal indult rabolni egy biatorbágyi férfi
2019-10-17
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 17-én elutasította annak a férfinak a letartóztatására irányuló ügyészi indítványt, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntettének elkövetésével gyanúsít.

Az én ellátásom az én jogom
2019-10-16
Ez volt a jelmondata a hospice és palliatív ellátás idei nemzetközi világnapjának, amit Százhalombattán 14. alkalommal szervezett meg a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat. Bár hazánkban nagyon messze vagyunk az intézményesített és általános ellátástól, a finanszírozás pedig elsősorban a rákbetegekről gondoskodik, egy jogszabály nálunk is lehetővé teszi, hogy előre döntsünk arról, hogyan (nem) akarjuk befejezni az életünket – mondta el Schaffer Judit, a szolgálat vezetője, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnökhelyettese .

Takarítást rendelt el a MÁV
2019-10-15
A takarítási tevékenység felülvizsgálatát, az utasperonok és a gyalogos peronaluljáró soron kívüli rendbetételét, valamint haladéktalan patkányirtást rendelt el a MÁV a százhalombattai vasútállomáson október 11-én.

Jó játék, szép győzelem
2019-10-15
9:0-ra nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Tököl együttese ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokságban hazai pályán október 12-én.

Ajándékokért hunyt szemet a közúti ellenőrzések során - ítéletet hirdetett a Törvényszék
2019-10-15
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 15-én előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak és vádlott-társának az ügyében, aki apróbb ajándékokat kapott, hogy elnézze a szabálytalanságokat. A vádlottak az ülésen beismerték a bűncselekmény elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Az I. r. vádlottat a bíróság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt a bíróság 2 év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és véglegesen eltiltotta a közúti ellenőri foglalkozás gyakorlásától. A II. r. vádlottat bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés bűntettében, ezért őt a bíróság 1 év – végrehajtásában kettő évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A vádlottak kötelesek fejenként 600.000 forint pénzbüntetést is megfizetni.

Rövid időn belül született ítélet a gondatlan apa ügyében
2019-10-15
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 15-én megtartott előkészítő ülésen az ügy érkezésétől számított 3 hét alatt jogerős határozatot hirdetett S. I. J. vádlott ügyében. Azzal együtt, hogy a vádlottat a történtek megviselték, az ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A törvényszék bűnösnek mondta ki az apát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért őt a bíróság halmazati büntetésül 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság az ügyészi indítvánnyal ellentétben a szülői felügyeleti jogától nem tiltotta el a vádlottat.

Továbbra is letartóztatásban marad a szamurájkarddal és fém székkel támadó férfi
2019-10-15
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2019. október 14-én három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság az ügyek egyesítését követően nyomozást folytat.

Tanévkezdés és szabadtéri rendezvények
2019-10-14
Részt vettek a tanévkezdéssel megnövekedő forgalom biztosításában a százhalombattai polgárőrök szeptember 1-je és 10-e között. Vigyáztak a biztonságra az iskolák, óvodák és a bölcsőde környékén. A legnagyobb figyelmet idén is az I-es iskola kapta, amely a legforgalmasabb helyen fekszik.

Több ház napelemet lopott a gyanúsított
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 10-én elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki napelemeket tulajdonított el cégek telephelyeiről és áron alul értékesítette azokat.

Gáz fegyverrel fenyegette munkatársait a szír férfi
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a szír férfinak a letartóztatását, akit a Szentendrei Rendőrkapitányság önbíráskodás bűntettének kísérletével gyanúsít.

Menet közben rúgta ki élettársát az autóból
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki élettársát meglopta, majd az autóból kizuhanó nőt segítségnyújtás nélkül a helyszínen hagyta. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folytat ellene nyomozást.

Egy hét alatt megtelt a kupakszív
2019-10-11
Az első kupakgyűjtő szívet szeptember 30-án állította fel az önkormányzat Százhalombattán, amely egy hét alatt megtelt, és már ki is ürítette a SZÁKOM Kft. munkatársai.

Hosszútávfutók hétvégéje
2019-10-11
Szépen szerepelt a SZVISE Atlétikaszakosztály népes csapata a 35. Sparmaraton versenyen szeptember utolsó hétvégéjén.

Fűtés, felújítás, költségmegosztás - okosan
2019-10-10
A fűtésköltségmegosztók működése, az okos költségmegosztók és a kormány legújabb társasházfelújítási programja volt a témája a Társasházak Érdekvédelmi Egyesülete szakmai estjének október 9-én Százhalombattán.

Badenben szerették volna LSD-re cserélni a Magyarországról kivitt kábítószert
2019-10-10
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 9-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet azoknak a férfiaknak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolt.                              A bíróság a három vádlottat a - vádtól eltérően - kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért mindhármukat 2 év börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Csapatok összecsapása
2019-10-10
Kilenc versenyzővel vett részt a Százhalombattai VUK SE Úszó szakosztálya a Pest Megyei Csapatbajnokság Régiós Találkozóján, Monoron október 5-én.

Kipp-kopphét
2019-10-08
Az egészséges életmód jegyében rendezték meg a hagyományos Kipp-Kopp hetet a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában szeptember végén.

Nagyok a legnagyobbakkal
2019-10-08
A VUK SE öt versenyzője is részt vett a FINA Úszó Világkupán október 4-6-án Budapesten. A megméretésen közel háromszázan indultak, a battaiak öt egyéni csúcsot úsztak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.