2019. október 18. - Lukács napja
Csütörtök
Min:13°
Max:14°
Péntek
Min:8°
Max:19°
Szombat
Min:10°
Max:21°
Vasárnap
Min:13°
Max:23°
Hétfő
Min:14°
Max:23°
Választás
Önkormányzati választás 2019. - Egyéni képviselőjelöltek
2019-09-26 - Választókerületenként bemutatjuk az egyéni képviselőjelölteket.

1. számú választókerület

 
Furcsa Katalin, ÉSZKE
Közel 45 éve lakom Százhalombattán. Minden munkahelyemen kivétel nélkül az emberekkel, azok problémáinak megoldásával foglalkozhattam. Végeztem és irányítottam szociális és egészségügyi ellátási feladatokat. Jelenleg a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány kuratóriumának elnöki feladatait látom el. Programom főbb elemei: a parkolási gondok megoldása, a szociális ellátórendszer további bővítése, a rászorulók érdekképviselete, az egészségügyi ellátások további fejlesztése, az ingyenes szűrések és védőoltások bővítése, a nyugdíjasok kiemelt támogatása, kulturális életünk magas színvonalának megtartása, az utak, játszóterek további felújítása.
 
Nagy Balázs, FIDESZ
Tizenkét éve képviselem az 1-es választókerületben lakók érdekeit és nyolc éve vezetem a gazdálkodási bizottságot az önkormányzatban. Arra törekszem, hogy városgazdálkodási, városüzemeltetési tapasztalataimra, érdekérvényesítő képességeimre és a választóimmal kialakult személyes kapcsolataimra támaszkodva továbbra is hozzájáruljak Százhalombatta és szűkebb lakókörnyezetünk folyamatos fejlődéséhez, valamint a nyugodt, kiegyensúlyozott mindennapokhoz.
Képviseleti lehetőségeimet a jövőben is a választókerületem javára, az ott élők támogatására szeretném fordítani, mert meggyőződésem, hogy ez a közéleti munka lényege.  Kell valaki, aki elintézi a dolgokat!
 
Szabó Krisztina, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Szabó Krisztina vagyok, 22 éves, pszichológushallgató az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, születésem óta Százhalombattán élek. A politika már a gimnáziumi éveim vége óta foglalkoztat, a Momentum Mozgalomba az országgyűlési választások után léptem be, mert úgy éreztem, cselekednem kell, és ezt ebben a közösségben szeretném tenni.
Az egyetemen a Hallgatói Önkormányzat Gazdasági Bizottsági tagja vagyok, animátorként az új hallgatókat integrálom a közösségi életbe, delegáltként pedig a tanulmányi ügyekben segítek.
Ha olyan képviselőt szeretne, akinek szívügye a környezetvédelem, az esélyegyenlőség és a fiatalok lehetőségeinek bővítése a városban, akkor kérem, hogy támogasson szavazatával október 13-án!
 
Trungel Csilla, HELP
A körzetben nagyon sok a támogatásra, segítségre szoruló idős ember. Úgy érzem, számukra - és különösen az egyedül élők számára - segítséget kell adnia az önkormányzatnak. Részben a lakásfenntartás támogatásával, részben alkalmanként (pl. Húsvét és Karácsony előtt) pénzügyi segítségnyújtással. Szeretném a gyermekeket nevelő fiatal családokat is segíteni. Számukra az életkezdéshez kedvezményes hitel-támogatást biztosítani. És itt van a közlekedés, a parkolás, a panelházak felújításának kérdése, a kerékpárút fejlesztése is. De családanyaként az itt élők életminőségét javítanám. Ezért is szeretném az elhagyatott kiserdőt az itt élők számára pihenő és sportolásra alkalmas parkká alakítani.
 

2. számú választókerület

 
Győri István, ÉSZKE
30 éve élek és dolgozom Százhalombattán pedagógusként.  Szerencsésnek érzem magam, mert a munkám egyben a hobbim is. Az önkormányzati munkában 25 éve veszek részt szakbizottságok külső tagjaként. Programom főbb elemei: a parkolási gondok megoldása, az oktatás feltételeinek további fejlesztése, a nyugdíjasok, rászorulók támogatásának növelése, új munkahelyek létesítése, a kerékpárutak fejlesztése, felújítása, a fiatalok beintegrálása az önkormányzati munkába, megtartásuk érdekében önkormányzati lakásépítés, a környezetvédelem fejlesztése, a buszvárók korszerűsítése, "okos" funkciókkal való ellátása, a közbiztonság további fejlesztése, szelektív hulladékelszállítás a lakótelepen.
 
Szabó György, HELP
A körzetet is sújtó, a lakosság egészségét veszélyeztető Dunai Finomító által kibocsátott szag-szennyezés megszüntetését szorgalmaznám. A parkolási gondok enyhítése érdekében a parkolóhelyek felfestését rendszeresen karban tartanám. Jobb és hatékonyabb épületrekonstrukciós támogatási rendszert dolgoznék ki az itt élők számára. Fecskeházak építését kezdeményezném a fiatalok megtartása érdekében és az életkezdésükhöz komplexebb támogatási rendszert alakítanék ki. Biztonságos és védett kutyafuttatót telepítenék a házakkal szemben a körút túlsó oldalán. A családok érdekében több közösségi sportszert helyeznék ki a parkokba.

Szabó Zoltán, FIDESZ
Családommal harmincöt éve élünk Százhalombattán, tizenhárom éve dolgozom a képviselő-testületben. A városlakók jól ismerhetnek képviselőként, tanárként, iskolaigazgatóként, presbiterként. Egyházügyi tanácsnokként az ökumenikus szemlélet és hitélet erősítésére törekszem, a Kőrösi iskola igazgatójaként a folyamatos fejlődés lehetőségeit keresem kollégáimmal együtt.
Képviselem a választókerületemben élők érdekeit, segítem a mindennapokban felmerülő, lakóközösségeket érintő gondok megoldását. Hiszem, hogy együttműködéssel és őszinte beszéddel ez mindig sikerül. Az a célom, hogy a 2-es számú választókerület a jövőben is városunk egyik legszebb része maradjon. Ehhez kérem a további bizalmat.
 
Törzsök Tibor, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Törzsök Tibor vagyok, 51 éves kommunkációs szakember. Huszonöt éve élek Százhalombattán, és több, mint egy évtizedig szolgáltam az Önök tájékozottságát a Halom TV szerkesztőjeként, végül igazgatójaként. Egykori Jedlik Ányos utcai lakosként szívügyem a lakótelep sorsa. Fontosnak tartom, hogy a parkolási gondokra hosszútávú megoldást is találjunk úgy, hogy az ne a zöld területek rovására menjen. Ha olyan képviselőt szeretne, akinek nyilvános a mobilszáma, és elérhető, amikor Önnek segítségre van szüksége, akkor kérem, szavazzon rám.
 

3. számú választókerület

 
Dr. Cseh Kornél, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Dr. Cseh Kornél vagyok, 45 éves jogász, születésem óta Százhalombattán élek. Gyermekkoromtól kezdve részt veszek a város közösségi-kulturális életében, hiszen édesanyám évtizedekig a Barátság Kulturális Központ igazgató-helyettese volt.
A jogi egyetem elvégzése után több állami intézménynél, valamint a százhalombattai Polgármesteri Hivatalban is dolgozotam. Munkatapasztalatom révén jól ismerem városunk működését, elkötelezett lokálpatriótaként pedig szeretnék a legtöbbet és a legjobbat kihozni a város adottságaiból. Kérem, hogy október 13-án a 3.sz. választókörzetben tiszteljenek bizalmukkal és szavazzanak rám!
 
Erdei Gyula, FIDESZ
Negyvennégy éve élek Százhalombattán. Református szüleim szorgalomra és kitartásra neveltek. Korábban huszonöt évig kézilabdáztam, jelenleg kőművesként és vállalkozóként dolgozom. Megtanultam, hogy eredményeket csak kemény munkával lehet elérni. Az élet minden területén fontosnak tartom a sportszerűséget, az értékteremtést és a humort.
Tíz éve vagyok FIDESZ-tag, öt éve dolgozom a SZÁKOM Kft. felügyelő bizottságában. Eddig is igyekeztem segíteni a kéréssel hozzám fordulókat, amennyiben megtisztelnek bizalmukkal, a 3. számú választókörzet érdekeit fogom képviselni az önkormányzatban. A következő időszak egyik fő feladata a piac felújítása, amelyet központi források bevonásával tartok megvalósíthatónak.
 
Fehér Sándor, ÉSZKE  
Húsz éve élek városunkban. Életem jelentős részében én is panellakásban laktam, így a lakótelepiek helyzete és problémái nem ismeretlenek előttem. A választókerület közösségi tereinek és értékeinek fejlesztése kiemelt fontosságú számomra. Programom főbb elemei: a panelházak fűtési költségeinek csökkentése, az utak és járdák felújításának folytatása, a parkolási gondok megoldása, a fásítási program folytatása a levegőminőség javítása céljából, környezetvédelem, a kerékpárút-hálózat felújítása, javítása, önkormányzati lakásépítés, új munkahelyek létrehozása, a városi bevételek növelése, korszerű kereskedelmi egységek letelepítése a volt kenyérgyár, ruhaipari szövetkezet helyén.
 
Schwäger Levente, HELP
Körzetemben szeretnék kerékpárutakat építeni, különösen a körút és az Olajmunkás út közötti hídhoz. Rendszeresen látok bicikliseket ott, az úttest szélén. A kétsávos (+kanyaródósávos) úttesten az átkelés baleset veszélyes, ráadásul kanyarban van a kereszteződés. Javítani szeretném a körzetben élők parkolási lehetőségeit és a közterületek tisztaságát. A részben elkerített kutyafuttatót teljesen zárttá alakíttatnám és a terület nagyságát kihasználva, több, jól belátható részre osztanám. Külső fedett, zárható, kisebb kerékpár-tárolókat építtetnék a lépcsőházak elé, hogy ne a benti tárolókban és lépcsőházakban foglalják a biciklik a helyet.
 
Szalai Attila, független
Mindenekelőtt szeretném megköszönni a rengeteg szeretetet és megbecsülést, amit városszerte éreztetnek velem az emberek! Születésem óta élek Százhalombattán, 1996 óta ebben a választókerületben. Amikor 1998-ban megválasztottak önkormányzati képviselőnek, az első dolgom az volt, hogy felmérjem a választókerületem állapotát, ami 1998-ban is az 1975-ösnek felelt meg. Teljesen fel kellett újítani, sokszor társadalmi munkában, gyakran Önökkel együtt és nem ritkán saját költségemen. Ami a legfontosabb, hogy minden választási ígéretemet teljesítettem! Kérem, tiszteljenek meg újra a bizalmukkal, hogy ne csak ötévente érezzék magukat fontosnak! Ígéretek helyett csak teszem a dolgomat.
 

4. számú választókerület

 
Farkas József, FIDESZ
Kolozsváron születtem, közel harminc éve Százhalombatta az otthonom és a Dunai Finomítóban dolgozom. A karbantartás folyamatszabályozásáért és gazdálkodásáért felelek. A család és a munka mellett a sport is meghatároz, több egyesületben is tag vagyok.
Érdekelnek a gazdaság és a közélet kérdései, hiszen országos és helyi szinten is meghatározzák mindennapjainkat, nyugalmunkat, egészségünket, egyéni és családi jólétünket. Meggyőződésem, hogy választóim támogatásával, kitartó munkával, szakmai alázattal, a város polgárainak érdekében hasznos tagja lehetek a képviselő-testületnek. Célom megőrizni az értékeket és bővíteni azokat a javakat, amelyeket továbbadhatunk a következő nemzedéknek.
 
Kovács Lajos, ÉSZKE
Több mint 40 éve élek Százhalombattán. Szeretek az emberekkel kapcsolatba kerülni, problémáik megoldásában segíteni. 20 éve önkormányzati képviselő vagyok, az elmúlt 2 ciklusban a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottságot vezettem. Programom főbb elemei: az idősek és rászorultak támogatásának növelése, a járdák, utak, játszóterek felújítási programjának folytatása, az egészségügyi ellátások további fejlesztése, munkahelyek teremtése, új városi sportcsarnok építése, kereskedelmi szolgáltatási vállalkozások betelepítése a volt kenyérgyár területére, kerékpárútfejlesztés, a meglévő hálózat felújítása, a családok támogatásának erősítése.
 
Mészáros László, HELP
A jelenlegi városvezetés rossz gazdasági döntéseinek legnagyobb vesztese a 4. választókerület. Itt vannak azok az épületek, amiket felújítási támogatás nélkül hagyott az önkormányzat. Az elavult technikával épített lakások rendbetételéhez a tulajdonosoknak  támogatást kell nyújtani. Különösen igaz ez az itt nagy számban élő egyedülálló kisnyugdíjasok esetében. Itt van a rossz minőségben épült Főtér, aminek meg kell oldani a vízelvezetését, hogy ne a lépcsőkön, az épületek falán át távozzon a csapadék. A használaton kívüli mélygarázs helyzetét tisztázni kell és a városlakók rendelkezésére kell bocsátani.
 
Szabó Attila, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Városunk önkormányzati képviselője, környezetvédelmi tanácsnoka vagyok. Számtalan kezdeményezést indítottam el 21 éves képviselői munkám során, a többi közt a fiatalok jogosítvány-támogatását vagy a gumifeldolgozó elleni tiltakozást. Mivel egyedüli jelöltként lakom a választókörzetben, jól ismerem az itt élők problémáit, amelyeket az elmúlt években is igyekeztem megoldani. Hírleveleimben tájékoztatom a körzetben lakókat. Szívügyem a város tisztasága, nyugalma, környezetének védelme és a városlakók egészségének megőrzése.
Nem a felelőtlen ígéretekben, hanem a munkában és az emberi kapcsolatokban hiszek: ha cselekvő, odafigyelő és mindig elérhető képviselőt szeretne a következő 5 évben, tiszteljen meg bizalmával és szavazzon rám október 13-án!
 

5. számú választókerület

 
Dr. Korcsmáros Iván, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Boldog házasságban élő kétgyermekes családapa vagyok. Talán elmondható, hogy a városban elég sokan ismernek engem, mint helyi ügyvédet és/vagy a Napos Oldal néven működött egykori várospolitikai és környezetvédelmi civilszervezet hajdani egyik vezetőjét, önkormányzati képviselőjét. Közösségi szerepvállalásom eddig is szerteágazó volt a Hart-botrány áldozatainak lassan évtizedes díjmentes jogi képviseletétől a városba tervezett gumifeldogozó elleni sikeres tüntetés meghirdetéséig, megszervezéséig. Aki ismer, tudja azt, hogy szavatartó, állhatatos, küzdeni tudó ember vagyok, így vállalásaimat komolyan lehet venni. Ezért kérem a körzetem lakóit, hogy szavazzanak rám!
 
Pap Miklós, FIDESZ
A Fejér megyei Sárbogárdon láttam meg a napvilágot hatvan esztendővel ezelőtt, ahova számtalan emlék köt. A szüleim révén költöztem Százhalombattára 1972-ben. Középiskolai tanulmányaimat az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban végeztem, majd hat esztendőn keresztül a DUFI alkalmazásában álltam. Pest Megye Közgyűlésében láttam el városunk képviseletét 2006-tól 2014-ig. Jelenleg önkormányzati képviselőként tevékenykedem. Életem első és egyetlen politikai pártjának, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetségnek 1990 óta vagyok a tagja. Hitvallásom szerint Százhalombattán a legfontosabb a fiatalok megtartása, ami otthon- és munkahelyteremtéssel valósítható meg.
Hobbijaim között szerepel a kerékpározás és a fotózás, amit gyakran ötvözök is.
 
Takácsné Lencsés Márta Katalin, HELP
A város úthálózata - ideértve a járdákat is a főutak kivételével - sok helyütt felújításra szorul. A város egyes részein, mint ebben a körzetben is, csak foltozgatás szintjén zajlott a karbantartás. Egyetlen beruházás sem történt, mely közelebb hozná a terület útjait a XXI. századi elvárásokhoz. A felújításon már átesett utak tapasztalati szakértők bevonásával végzett felülvizsgálatára nagy szükség van, hiszen így használat közben derülhetnek ki a hibák is. Akadálymentesítési szempontból kiemelten fontos a város sérülteket foglalkoztató intézményeinek a megközelíthetősége, azok jelenlegi állapotának felülvizsgálata. Akadálymentes Battát!
 
Török Sándor, ÉSZKE
1971-ben költöztem Százhalombattára, 25 éve önkormányzati képviselő vagyok. A kezdetektől az emberek életét alapvetően meghatározó feladatokkal foglalkozom, mint egészségügy, szociális ellátás, oktatás és lakásügy. Több önkormányzati ciklus óta vezetem az ezekért felelős szakbizottságot. Programom főbb elemei: a csapadékvíz-elvezetési gondok megoldása Dunafüreden, a Csónakázó-tó és környékének fejlesztése, a kiváló egészségügyi ellátás megőrzése, bővítése, az ingyenes szűrővizsgálatok és védőoltások kiterjesztése, az egynapos sebészet három napossá fejlesztése, a nyugdíjasok, rászorulók támogatásának növelése, új lakások építése, a fiatalok megtartása.
 

6. számú választókerület

Gombos Gábor, független
48 éves vagyok, leszázalékolásomig ács-állványozóként dolgoztam. 1975 óta élek Százhalombattán, ismerem a várost és az itteni embereket. Szeretek tenni a városért és az emberekért. Minden évben részt veszek az árvízvédelemben önkéntesként. 1986 óta dolgozom DJ-ként, jótékonysági bulikban is. Negyvenkétszeres véradó vagyok. Részt veszek a polgárőrség tevékenységében. Képviselőként elsősorban a dunafüredi emberekért, fiatalokért és nyugdíjasokért szeretnék dolgozni. Szorgalmazom a játszóterek, járdák és utak mielőbbi felújítását. A játszóterek biztonságos bekerítését, a gátnak és a Duna-partnak a rendbehozatalát, futópálya kialakítását. Az elöregedett, kivágott fákat a rászorulók között osztanám ki.   
 
 
Lukács Bernadett, FIDESZ
Születésem óta Százhalombattán, tizennégy éve Dunafüreden élek. Keresztény családban nevelkedtem, értékrendje ma is meghatároz. Tizenkilenc éve dolgozom egy helyi vállalatnál irodavezetőként, öt éve vagyok a Fidesz tagja, június óta a helyi szervezet elnöke. Az élet minden területén következetes kitartás jellemez.  Figyelemmel kísérem a közéletet, fontosnak tartom az emberi kapcsolatokat, a személyességet, mások segítését. Nagyra értékelem a családok és az otthonteremtés támogatását. Örömmel látom, hogy az elhagyott nyaralók helyén új házak épülnek, ahová kisgyermekes családok költöznek Dunafüreden. Ismerem a választókerületemet, látom az értékeit, de a hiányosságait is.
 
Németh Gábor, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Harminchét évesen a választókerület legfiatalabb jelöltje vagyok. Informatikát, majd épületgépészetet tanultam, jelenleg létesítményüzemeltetéssel foglalkozom egy multinál. A közösségi munka nem idegen tőlem, elnöke voltam egy Kollégiumi Tanácsnak, tagja a HÖK-nek, társelnöke egy oktatási alapítványnak, jelenleg egy 3000 fős vállalat Üzemi Tanácsának vagyok aktív tagja. Erősségem a csapatmunka, egymás motiválása. Ha fiatal, lendületes képviselőt szeretne, aki a választóiért dolgozik, válasszon engem!
Kétszavas céljaim: újra helyijárat, biztonságos gyalogátkelők, új játszóterek, csapadékvíz-elvezetés, új diszkontáruház, fejlődő csónakázó tó.
Alakítsuk együtt városunk jövőjét!
 
Szél Pál, ÉSZKE
Dunafüreden születtem, azóta is itt élek, 25 éve képviselem az itt lakók érdekeit. A helyi polgárőrség alapító tagja, az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnöke vagyok. Meggyőződésem, hogy a lakosság érdekeit nem pártpolitikai alapon kell képviselni, hanem kizárólag a lakossági érdekek lehetnek a meghatározók. Programom főbb elemei: a csapadékvíz-elvezetés teljes körű megoldása, az út-, járdafelújítás folytatása, a kerékpárút-hálózat bővítése, a közrend, közbiztonság további fejlesztése, az ifjúsági, tömeg- és élsport feltételeinek további javítása, a fiatalok integrálása az önkormányzat működésébe, a körgát és a Duna-part karbantartása, szépítése.
 
Sziva Erzsébet Melinda, HELP
Választókörzetem, Dunafüred a legrosszabb tömegközlekedési ellátottsággal rendelkezik. Ezen javítani szeretnék. Az óvodába, iskolába járó gyermekek, családjaik és a nyugdíjasok érdekében. Szeretném javítani a közbiztonságot térfigyelő kamerák kiépítésével és a rendőri jelenlét növelésével. A rászorulók és idősek számára egyedi szolgáltatásokat biztosítanék az életvitelükhöz. Összekötném Dunafüredet és az Óvárost egy híddal a Bara patak és a hidegvíz-csatorna fölött  a kerékpáros és gyalogos közlekedés javítása érdekében. A csónakázó tavat pihenő, szórakoztató, sport-parkká alakítanám. Bővíteném a kerékpárutakat összekötve azokat a jelenlegi hálózattal és felújítanám a rossz állapotú közutakat is.
 

7. számú választókerület

 
Asztalos Dezső, HELP
Programomban az itt élőket szeretném segíteni! Céljaim: A befejezetlen járdák és járda-végződések rendbetétele, az Iskola és a Berzsenyi utca teljes felújítása. A Borostyán utca lakó-pihenő övezetté nyilvánítása, hangfogó fal kialakítása a vasút oldalában. A rászorulók szükség szerinti szállítása ügyeik intézéséhez a város területén. A városrész forgalmi terheltségének csökkentése egy elkerülő út megépítésével. A kenyérgyári telken a fiatalok számára lakások építése. Az energia-hatékonyság jegyében (föld- és napenergia) a fejlesztéshez szükséges önrész 50%-ának önkormányzati kamatmentesen hitelezése min. 5 évre. Rendezni kívánom a terület építési besorolását és erősíteném a körzet közbiztonságát.
 
Mánya Zsolt, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Százhalombattán élek 47 éve, amiből 22 évet töltöttem el saját cégem irányításával. Sok tapasztalatot szereztem a szervezés, személyzetkezelés, értékesítés, marketing, pénzügyi, minőségbiztosítási és PR területeken. Tudom, hogyan kell reális célokat kitűzni, folyamatokat irányítani és a célokat elérni. Tudom, hogyan kell az embereknek megfelelő életteret biztosítani. Bár műszaki területen tevékenykedem, jelentős feladatnak tartom az oktatás és az egészségügy kérdését, hiszen e két terület mindannyiunk jövőjének záloga. Polgármesterként és képviselőként is egy dinamikusabb, etikusabb városért és az emberek életminőségének javításáért fogok dolgozni.

Vezér Mihály, ÉSZKE
Százhalombatta az otthonom 30 éve. Az Újtelep – Urbárium választókerület lakóit 17 éve szolgálom képviselőként. Programom főbb elemei: a zöldterületek fejlesztése, fa- és növénytelepítés, virágosítás, az utak, járdák felújítása, az akadálymentesítés folytatása, teljes körű csapadékvíz-elvezetés, a családi házak energiatakarékos átalakításának támogatása, park és P+R parkolók a vasútállomásnál, kereskedelmi-szolgáltatási övezet kialakítása a vasúti felüljáró környékén, az ipari park bővítése, az idősek, rászorultak támogatása, a kerékpárutak felújítása, bővítése, a gyorshajtók megfékezése, a parkolási gondok megoldása.
 
Vida Árpád, FIDESZ
Harminc éve lakom Százhalombattán. Folyamatosan figyelemmel kísérem a város életét, fejlődését. Határozott tervekkel készülök az önkormányzati választásra, amelyek a város és az itt élők javát szolgálják. Fontosak számomra az emberi értékek és kapcsolatok, a társadalmi élet, az idősek gondozása és a családok támogatása. Az a célom, hogy hozzájárulhassak ezeknek a területeknek a megújulásához, a felmerülő problémák megoldásához. Nemcsak az idősek, a fiatalok is nagyon fontos tagjai városunknak. Számukra a legfontosabb az oktatás, valamint az otthonteremtés, a megfelelő életszínvonal. Hiszem, hogy ezek közös célok, amelyeket a választókkal együtt szeretnék megvalósítani.
 

8. számú választókerület

 
Ádám Erika, ÉSZKE
Óvárosban lakom közel 30 éve. Mindig közösségi ember voltam, ma is szívesen dolgozom másokért. A feladatomat az Óvárosban élő lakosság javát szolgálva, legjobb tudásom szerint szeretném ellátni. Programom főbb elemei: az utak felújítása, a Szabadság út közlekedés-biztonsági fejlesztése, bölcsőde kialakítása, iskolabusz megszervezése, a nemzetiségi önkormányzatok támogatása, a közvilágítás és az árvízvédelem javítása, a Szent László tér és a Duna-part további fejlesztése, a volt Rév ABC és a használaton kívüli óvoda épületének hasznosítása, kishíd létrehozása Óváros és Dunafüred között, a játszóterek, parkok fejlesztése.
 
Dr. Brauswetter Viktor, FIDESZ
Huszonhét éve élek és dolgozom állatorvosként Százhalombattán. 2006 óta külső bizottsági tagként veszek részt az önkormányzati munkában. Tapasztalataimat felhasználva szeretném Óváros érdekeit hangsúlyosan képviselni és a városrészt helyzetbe hozni. Mit kíván Óváros? A helyi közlekedés konszolidálását, a löszfalprobléma megoldását, a fejlesztési lehetőségek kihasználását, parkolóbővítést Matta kertben, több sport- és közösségi teret, a katolikus templom rekonstrukcióját, az állatorvosi ellátás biztosítását, a vásárlási lehetőségek bővítését, a Régészeti Park kulturális életének fellendítését, a nemzeti és nemzetiségi hagyományok ápolását, a helytörténet megjelenítését. Mindenki véleményére számítok.
 
Horváth Júlia Petra, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Harminchárom éves közgazdász vagyok, gyermekkorom óta az Óvárosban élek. Pályafutásom során többször bizonyítottam, hogy csapatban és egyedül is megállom a helyem. Mindig arra törekedtem, hogy a magam elé kitűzött célokat maradéktalanul elérjem.
Szívügyem ennek a városrésznek a sorsa, ezért is érzem fontosnak, hogy aktívan tegyek érte: legyen az közösségi vagy karitatív program, Duna-parti hulladékgyűjtés vagy árvíz elleni védekezés. Én igyekszem mindenhol ott lenni. Ha aktív és cselekvő, a mindennapokban is elérhető képviselőt szeretne, akkor kérem, hogy támogasson szavazatával október 13-án!
 
Klimsa Arthur, független
Tisztelt Óvárosiak! Rám mindig számíthattak és számíthatnak a jövőben is. Nekem az itt lakók jelentik Óvárost. Szeretném, ha minél hamarabb megoldódna az alsó és felső területrész élelmiszerellátása és a többi fontos szolgáltatás elindítása. A téglagyári völgyben idegenforgalmi, turisztikai centrumot kell létrehozni uniós források bevonásával, amely munkahelyeket és komoly bevételeket is jelentene a városnak. Fontos, hogy városrészünkben állandósuljon az odafigyelés, a szépítés, karbantartás, hogy egészséges, jó környezetben éljünk, mindenki megelégedésére. Hagyjunk unokáinkra élhető, szebb világot! Ehhez a programhoz kérek Önöktől bizalmat és felhatalmazást. Szavazzanak rám közös céljaink megvalósításáért!
 
Szabó Gábor, független
Közel húsz éve Százhalombatta, 13 éve a Matta-kert az otthonom. Gépkocsivezetőként dolgozom. Alapító tagja és elnöke vagyok az Óvárosi Papírkutyák baráti társaságnak, amellyel számos közösségi, kulturális programot támogatunk, szervezünk. Építettünk már kerítést a Régészeti Parkban, szedtünk szemetet, vágtunk füvet közterületen és minden közösséget szolgáló tevékenységbe szívesen bekapcsolódunk. Aktívan közreműködtem a Hagyományőrző Íjászok megalakulásában, tagja vagyok az Óvárosi Falusi Közösségnek és a Hírhalom Közösségi Kulturális Egyesületnek. Nem a hangzatos ígéretekben, hanem a párbeszédben, a cselekvésben és közösség erejében hiszek. Kérem, támogasson a szavazatával október 13-án, mert együtt többet fogunk elérni.

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-14
- Programajánló - 2019-10-08
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-07
- László Bandy a BKK-ban - 2019-10-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-01
- Programok a HBVK-ban - 2019-09-23
- Programajánló - 2019-09-23
- Dunafüredi Közösségi Nap - 2019-09-23
- Csipketündér - 2019-09-09
- Programajánló - 2019-09-09
Választási hírek
Felhívások
AKTUÁLIS
2019-10-16 - Idén is ingyenes tüdőszűrést szervezett a lakosságnak az önkormányzat Százhalombattán október 18-tól november 21-ig. A vizsgálatot a törökbálinti tüdőgyógyintézet mobil tüdőszűrőszolgálata végzi a Százhalom Egészségügyi Központban hétfőn és szerdán 12-től 18, kedden, csütörtökön és pénteken 8-tól 14 óráig.
2019-10-15 - A Fővárosi Vízművek Zrt. 2019. október 7. 10.00 és október 21. 14.00 között a Százhalombatta város ivóvíz-szolgáltatásában jelentős szerepet betöltő gépház karbantartását végzi.
2019-10-14 - Járőrtársbeosztásra lehet pályázni Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál november 30-ig. A jelentkezők képzésben részsülnek és munkaviszonyba kerülnek.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Őszi kirándulás
2019-10-17
Már hagyománnyá vált, hogy évente két alkalommal 3 napos kirándulásra indulnak a DE. Rt. nyugdíjas klub tagjai.

Enyhébben minősülhet a K vitamin be nem adásával megvádolt szülők cselekménye
2019-10-17
A Budapest Környéki Törvényszéken 2018. január 12-én indult büntetőeljárás L.

Gázpisztollyal indult rabolni egy biatorbágyi férfi
2019-10-17
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 17-én elutasította annak a férfinak a letartóztatására irányuló ügyészi indítványt, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntettének elkövetésével gyanúsít.

Az én ellátásom az én jogom
2019-10-16
Ez volt a jelmondata a hospice és palliatív ellátás idei nemzetközi világnapjának, amit Százhalombattán 14. alkalommal szervezett meg a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat. Bár hazánkban nagyon messze vagyunk az intézményesített és általános ellátástól, a finanszírozás pedig elsősorban a rákbetegekről gondoskodik, egy jogszabály nálunk is lehetővé teszi, hogy előre döntsünk arról, hogyan (nem) akarjuk befejezni az életünket – mondta el Schaffer Judit, a szolgálat vezetője, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnökhelyettese .

Takarítást rendelt el a MÁV
2019-10-15
A takarítási tevékenység felülvizsgálatát, az utasperonok és a gyalogos peronaluljáró soron kívüli rendbetételét, valamint haladéktalan patkányirtást rendelt el a MÁV a százhalombattai vasútállomáson október 11-én.

Jó játék, szép győzelem
2019-10-15
9:0-ra nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Tököl együttese ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokságban hazai pályán október 12-én.

Ajándékokért hunyt szemet a közúti ellenőrzések során - ítéletet hirdetett a Törvényszék
2019-10-15
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 15-én előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak és vádlott-társának az ügyében, aki apróbb ajándékokat kapott, hogy elnézze a szabálytalanságokat. A vádlottak az ülésen beismerték a bűncselekmény elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Az I. r. vádlottat a bíróság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt a bíróság 2 év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és véglegesen eltiltotta a közúti ellenőri foglalkozás gyakorlásától. A II. r. vádlottat bűnösnek mondta ki hivatali vesztegetés bűntettében, ezért őt a bíróság 1 év – végrehajtásában kettő évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A vádlottak kötelesek fejenként 600.000 forint pénzbüntetést is megfizetni.

Rövid időn belül született ítélet a gondatlan apa ügyében
2019-10-15
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 15-én megtartott előkészítő ülésen az ügy érkezésétől számított 3 hét alatt jogerős határozatot hirdetett S. I. J. vádlott ügyében. Azzal együtt, hogy a vádlottat a történtek megviselték, az ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A törvényszék bűnösnek mondta ki az apát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért őt a bíróság halmazati büntetésül 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság az ügyészi indítvánnyal ellentétben a szülői felügyeleti jogától nem tiltotta el a vádlottat.

Továbbra is letartóztatásban marad a szamurájkarddal és fém székkel támadó férfi
2019-10-15
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2019. október 14-én három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság az ügyek egyesítését követően nyomozást folytat.

Tanévkezdés és szabadtéri rendezvények
2019-10-14
Részt vettek a tanévkezdéssel megnövekedő forgalom biztosításában a százhalombattai polgárőrök szeptember 1-je és 10-e között. Vigyáztak a biztonságra az iskolák, óvodák és a bölcsőde környékén. A legnagyobb figyelmet idén is az I-es iskola kapta, amely a legforgalmasabb helyen fekszik.

Több ház napelemet lopott a gyanúsított
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 10-én elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki napelemeket tulajdonított el cégek telephelyeiről és áron alul értékesítette azokat.

Gáz fegyverrel fenyegette munkatársait a szír férfi
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a szír férfinak a letartóztatását, akit a Szentendrei Rendőrkapitányság önbíráskodás bűntettének kísérletével gyanúsít.

Menet közben rúgta ki élettársát az autóból
2019-10-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 11-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki élettársát meglopta, majd az autóból kizuhanó nőt segítségnyújtás nélkül a helyszínen hagyta. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folytat ellene nyomozást.

Egy hét alatt megtelt a kupakszív
2019-10-11
Az első kupakgyűjtő szívet szeptember 30-án állította fel az önkormányzat Százhalombattán, amely egy hét alatt megtelt, és már ki is ürítette a SZÁKOM Kft. munkatársai.

Hosszútávfutók hétvégéje
2019-10-11
Szépen szerepelt a SZVISE Atlétikaszakosztály népes csapata a 35. Sparmaraton versenyen szeptember utolsó hétvégéjén.

Fűtés, felújítás, költségmegosztás - okosan
2019-10-10
A fűtésköltségmegosztók működése, az okos költségmegosztók és a kormány legújabb társasházfelújítási programja volt a témája a Társasházak Érdekvédelmi Egyesülete szakmai estjének október 9-én Százhalombattán.

Badenben szerették volna LSD-re cserélni a Magyarországról kivitt kábítószert
2019-10-10
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. október 9-én megtartott nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet azoknak a férfiaknak a büntetőügyében, akiket az ügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolt.                              A bíróság a három vádlottat a - vádtól eltérően - kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért mindhármukat 2 év börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte.

Csapatok összecsapása
2019-10-10
Kilenc versenyzővel vett részt a Százhalombattai VUK SE Úszó szakosztálya a Pest Megyei Csapatbajnokság Régiós Találkozóján, Monoron október 5-én.

Kipp-kopphét
2019-10-08
Az egészséges életmód jegyében rendezték meg a hagyományos Kipp-Kopp hetet a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában szeptember végén.

Nagyok a legnagyobbakkal
2019-10-08
A VUK SE öt versenyzője is részt vett a FINA Úszó Világkupán október 4-6-án Budapesten. A megméretésen közel háromszázan indultak, a battaiak öt egyéni csúcsot úsztak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.