2022. május 21. - Konstantin napja
Szombat
Min:15°
Max:25°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:11°
Max:22°
Kedd
Min:12°
Max:17°
Szerda
Min:12°
Max:22°
Választás
Önkormányzati választás 2019. - Egyéni képviselőjelöltek
2019-09-26 - Választókerületenként bemutatjuk az egyéni képviselőjelölteket.

1. számú választókerület

 
Furcsa Katalin, ÉSZKE
Közel 45 éve lakom Százhalombattán. Minden munkahelyemen kivétel nélkül az emberekkel, azok problémáinak megoldásával foglalkozhattam. Végeztem és irányítottam szociális és egészségügyi ellátási feladatokat. Jelenleg a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány kuratóriumának elnöki feladatait látom el. Programom főbb elemei: a parkolási gondok megoldása, a szociális ellátórendszer további bővítése, a rászorulók érdekképviselete, az egészségügyi ellátások további fejlesztése, az ingyenes szűrések és védőoltások bővítése, a nyugdíjasok kiemelt támogatása, kulturális életünk magas színvonalának megtartása, az utak, játszóterek további felújítása.
 
Nagy Balázs, FIDESZ
Tizenkét éve képviselem az 1-es választókerületben lakók érdekeit és nyolc éve vezetem a gazdálkodási bizottságot az önkormányzatban. Arra törekszem, hogy városgazdálkodási, városüzemeltetési tapasztalataimra, érdekérvényesítő képességeimre és a választóimmal kialakult személyes kapcsolataimra támaszkodva továbbra is hozzájáruljak Százhalombatta és szűkebb lakókörnyezetünk folyamatos fejlődéséhez, valamint a nyugodt, kiegyensúlyozott mindennapokhoz.
Képviseleti lehetőségeimet a jövőben is a választókerületem javára, az ott élők támogatására szeretném fordítani, mert meggyőződésem, hogy ez a közéleti munka lényege.  Kell valaki, aki elintézi a dolgokat!
 
Szabó Krisztina, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Szabó Krisztina vagyok, 22 éves, pszichológushallgató az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, születésem óta Százhalombattán élek. A politika már a gimnáziumi éveim vége óta foglalkoztat, a Momentum Mozgalomba az országgyűlési választások után léptem be, mert úgy éreztem, cselekednem kell, és ezt ebben a közösségben szeretném tenni.
Az egyetemen a Hallgatói Önkormányzat Gazdasági Bizottsági tagja vagyok, animátorként az új hallgatókat integrálom a közösségi életbe, delegáltként pedig a tanulmányi ügyekben segítek.
Ha olyan képviselőt szeretne, akinek szívügye a környezetvédelem, az esélyegyenlőség és a fiatalok lehetőségeinek bővítése a városban, akkor kérem, hogy támogasson szavazatával október 13-án!
 
Trungel Csilla, HELP
A körzetben nagyon sok a támogatásra, segítségre szoruló idős ember. Úgy érzem, számukra - és különösen az egyedül élők számára - segítséget kell adnia az önkormányzatnak. Részben a lakásfenntartás támogatásával, részben alkalmanként (pl. Húsvét és Karácsony előtt) pénzügyi segítségnyújtással. Szeretném a gyermekeket nevelő fiatal családokat is segíteni. Számukra az életkezdéshez kedvezményes hitel-támogatást biztosítani. És itt van a közlekedés, a parkolás, a panelházak felújításának kérdése, a kerékpárút fejlesztése is. De családanyaként az itt élők életminőségét javítanám. Ezért is szeretném az elhagyatott kiserdőt az itt élők számára pihenő és sportolásra alkalmas parkká alakítani.
 

2. számú választókerület

 
Győri István, ÉSZKE
30 éve élek és dolgozom Százhalombattán pedagógusként.  Szerencsésnek érzem magam, mert a munkám egyben a hobbim is. Az önkormányzati munkában 25 éve veszek részt szakbizottságok külső tagjaként. Programom főbb elemei: a parkolási gondok megoldása, az oktatás feltételeinek további fejlesztése, a nyugdíjasok, rászorulók támogatásának növelése, új munkahelyek létesítése, a kerékpárutak fejlesztése, felújítása, a fiatalok beintegrálása az önkormányzati munkába, megtartásuk érdekében önkormányzati lakásépítés, a környezetvédelem fejlesztése, a buszvárók korszerűsítése, "okos" funkciókkal való ellátása, a közbiztonság további fejlesztése, szelektív hulladékelszállítás a lakótelepen.
 
Szabó György, HELP
A körzetet is sújtó, a lakosság egészségét veszélyeztető Dunai Finomító által kibocsátott szag-szennyezés megszüntetését szorgalmaznám. A parkolási gondok enyhítése érdekében a parkolóhelyek felfestését rendszeresen karban tartanám. Jobb és hatékonyabb épületrekonstrukciós támogatási rendszert dolgoznék ki az itt élők számára. Fecskeházak építését kezdeményezném a fiatalok megtartása érdekében és az életkezdésükhöz komplexebb támogatási rendszert alakítanék ki. Biztonságos és védett kutyafuttatót telepítenék a házakkal szemben a körút túlsó oldalán. A családok érdekében több közösségi sportszert helyeznék ki a parkokba.

Szabó Zoltán, FIDESZ
Családommal harmincöt éve élünk Százhalombattán, tizenhárom éve dolgozom a képviselő-testületben. A városlakók jól ismerhetnek képviselőként, tanárként, iskolaigazgatóként, presbiterként. Egyházügyi tanácsnokként az ökumenikus szemlélet és hitélet erősítésére törekszem, a Kőrösi iskola igazgatójaként a folyamatos fejlődés lehetőségeit keresem kollégáimmal együtt.
Képviselem a választókerületemben élők érdekeit, segítem a mindennapokban felmerülő, lakóközösségeket érintő gondok megoldását. Hiszem, hogy együttműködéssel és őszinte beszéddel ez mindig sikerül. Az a célom, hogy a 2-es számú választókerület a jövőben is városunk egyik legszebb része maradjon. Ehhez kérem a további bizalmat.
 
Törzsök Tibor, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Törzsök Tibor vagyok, 51 éves kommunkációs szakember. Huszonöt éve élek Százhalombattán, és több, mint egy évtizedig szolgáltam az Önök tájékozottságát a Halom TV szerkesztőjeként, végül igazgatójaként. Egykori Jedlik Ányos utcai lakosként szívügyem a lakótelep sorsa. Fontosnak tartom, hogy a parkolási gondokra hosszútávú megoldást is találjunk úgy, hogy az ne a zöld területek rovására menjen. Ha olyan képviselőt szeretne, akinek nyilvános a mobilszáma, és elérhető, amikor Önnek segítségre van szüksége, akkor kérem, szavazzon rám.
 

3. számú választókerület

 
Dr. Cseh Kornél, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Dr. Cseh Kornél vagyok, 45 éves jogász, születésem óta Százhalombattán élek. Gyermekkoromtól kezdve részt veszek a város közösségi-kulturális életében, hiszen édesanyám évtizedekig a Barátság Kulturális Központ igazgató-helyettese volt.
A jogi egyetem elvégzése után több állami intézménynél, valamint a százhalombattai Polgármesteri Hivatalban is dolgozotam. Munkatapasztalatom révén jól ismerem városunk működését, elkötelezett lokálpatriótaként pedig szeretnék a legtöbbet és a legjobbat kihozni a város adottságaiból. Kérem, hogy október 13-án a 3.sz. választókörzetben tiszteljenek bizalmukkal és szavazzanak rám!
 
Erdei Gyula, FIDESZ
Negyvennégy éve élek Százhalombattán. Református szüleim szorgalomra és kitartásra neveltek. Korábban huszonöt évig kézilabdáztam, jelenleg kőművesként és vállalkozóként dolgozom. Megtanultam, hogy eredményeket csak kemény munkával lehet elérni. Az élet minden területén fontosnak tartom a sportszerűséget, az értékteremtést és a humort.
Tíz éve vagyok FIDESZ-tag, öt éve dolgozom a SZÁKOM Kft. felügyelő bizottságában. Eddig is igyekeztem segíteni a kéréssel hozzám fordulókat, amennyiben megtisztelnek bizalmukkal, a 3. számú választókörzet érdekeit fogom képviselni az önkormányzatban. A következő időszak egyik fő feladata a piac felújítása, amelyet központi források bevonásával tartok megvalósíthatónak.
 
Fehér Sándor, ÉSZKE  
Húsz éve élek városunkban. Életem jelentős részében én is panellakásban laktam, így a lakótelepiek helyzete és problémái nem ismeretlenek előttem. A választókerület közösségi tereinek és értékeinek fejlesztése kiemelt fontosságú számomra. Programom főbb elemei: a panelházak fűtési költségeinek csökkentése, az utak és járdák felújításának folytatása, a parkolási gondok megoldása, a fásítási program folytatása a levegőminőség javítása céljából, környezetvédelem, a kerékpárút-hálózat felújítása, javítása, önkormányzati lakásépítés, új munkahelyek létrehozása, a városi bevételek növelése, korszerű kereskedelmi egységek letelepítése a volt kenyérgyár, ruhaipari szövetkezet helyén.
 
Schwäger Levente, HELP
Körzetemben szeretnék kerékpárutakat építeni, különösen a körút és az Olajmunkás út közötti hídhoz. Rendszeresen látok bicikliseket ott, az úttest szélén. A kétsávos (+kanyaródósávos) úttesten az átkelés baleset veszélyes, ráadásul kanyarban van a kereszteződés. Javítani szeretném a körzetben élők parkolási lehetőségeit és a közterületek tisztaságát. A részben elkerített kutyafuttatót teljesen zárttá alakíttatnám és a terület nagyságát kihasználva, több, jól belátható részre osztanám. Külső fedett, zárható, kisebb kerékpár-tárolókat építtetnék a lépcsőházak elé, hogy ne a benti tárolókban és lépcsőházakban foglalják a biciklik a helyet.
 
Szalai Attila, független
Mindenekelőtt szeretném megköszönni a rengeteg szeretetet és megbecsülést, amit városszerte éreztetnek velem az emberek! Születésem óta élek Százhalombattán, 1996 óta ebben a választókerületben. Amikor 1998-ban megválasztottak önkormányzati képviselőnek, az első dolgom az volt, hogy felmérjem a választókerületem állapotát, ami 1998-ban is az 1975-ösnek felelt meg. Teljesen fel kellett újítani, sokszor társadalmi munkában, gyakran Önökkel együtt és nem ritkán saját költségemen. Ami a legfontosabb, hogy minden választási ígéretemet teljesítettem! Kérem, tiszteljenek meg újra a bizalmukkal, hogy ne csak ötévente érezzék magukat fontosnak! Ígéretek helyett csak teszem a dolgomat.
 

4. számú választókerület

 
Farkas József, FIDESZ
Kolozsváron születtem, közel harminc éve Százhalombatta az otthonom és a Dunai Finomítóban dolgozom. A karbantartás folyamatszabályozásáért és gazdálkodásáért felelek. A család és a munka mellett a sport is meghatároz, több egyesületben is tag vagyok.
Érdekelnek a gazdaság és a közélet kérdései, hiszen országos és helyi szinten is meghatározzák mindennapjainkat, nyugalmunkat, egészségünket, egyéni és családi jólétünket. Meggyőződésem, hogy választóim támogatásával, kitartó munkával, szakmai alázattal, a város polgárainak érdekében hasznos tagja lehetek a képviselő-testületnek. Célom megőrizni az értékeket és bővíteni azokat a javakat, amelyeket továbbadhatunk a következő nemzedéknek.
 
Kovács Lajos, ÉSZKE
Több mint 40 éve élek Százhalombattán. Szeretek az emberekkel kapcsolatba kerülni, problémáik megoldásában segíteni. 20 éve önkormányzati képviselő vagyok, az elmúlt 2 ciklusban a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottságot vezettem. Programom főbb elemei: az idősek és rászorultak támogatásának növelése, a járdák, utak, játszóterek felújítási programjának folytatása, az egészségügyi ellátások további fejlesztése, munkahelyek teremtése, új városi sportcsarnok építése, kereskedelmi szolgáltatási vállalkozások betelepítése a volt kenyérgyár területére, kerékpárútfejlesztés, a meglévő hálózat felújítása, a családok támogatásának erősítése.
 
Mészáros László, HELP
A jelenlegi városvezetés rossz gazdasági döntéseinek legnagyobb vesztese a 4. választókerület. Itt vannak azok az épületek, amiket felújítási támogatás nélkül hagyott az önkormányzat. Az elavult technikával épített lakások rendbetételéhez a tulajdonosoknak  támogatást kell nyújtani. Különösen igaz ez az itt nagy számban élő egyedülálló kisnyugdíjasok esetében. Itt van a rossz minőségben épült Főtér, aminek meg kell oldani a vízelvezetését, hogy ne a lépcsőkön, az épületek falán át távozzon a csapadék. A használaton kívüli mélygarázs helyzetét tisztázni kell és a városlakók rendelkezésére kell bocsátani.
 
Szabó Attila, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Városunk önkormányzati képviselője, környezetvédelmi tanácsnoka vagyok. Számtalan kezdeményezést indítottam el 21 éves képviselői munkám során, a többi közt a fiatalok jogosítvány-támogatását vagy a gumifeldolgozó elleni tiltakozást. Mivel egyedüli jelöltként lakom a választókörzetben, jól ismerem az itt élők problémáit, amelyeket az elmúlt években is igyekeztem megoldani. Hírleveleimben tájékoztatom a körzetben lakókat. Szívügyem a város tisztasága, nyugalma, környezetének védelme és a városlakók egészségének megőrzése.
Nem a felelőtlen ígéretekben, hanem a munkában és az emberi kapcsolatokban hiszek: ha cselekvő, odafigyelő és mindig elérhető képviselőt szeretne a következő 5 évben, tiszteljen meg bizalmával és szavazzon rám október 13-án!
 

5. számú választókerület

 
Dr. Korcsmáros Iván, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Boldog házasságban élő kétgyermekes családapa vagyok. Talán elmondható, hogy a városban elég sokan ismernek engem, mint helyi ügyvédet és/vagy a Napos Oldal néven működött egykori várospolitikai és környezetvédelmi civilszervezet hajdani egyik vezetőjét, önkormányzati képviselőjét. Közösségi szerepvállalásom eddig is szerteágazó volt a Hart-botrány áldozatainak lassan évtizedes díjmentes jogi képviseletétől a városba tervezett gumifeldogozó elleni sikeres tüntetés meghirdetéséig, megszervezéséig. Aki ismer, tudja azt, hogy szavatartó, állhatatos, küzdeni tudó ember vagyok, így vállalásaimat komolyan lehet venni. Ezért kérem a körzetem lakóit, hogy szavazzanak rám!
 
Pap Miklós, FIDESZ
A Fejér megyei Sárbogárdon láttam meg a napvilágot hatvan esztendővel ezelőtt, ahova számtalan emlék köt. A szüleim révén költöztem Százhalombattára 1972-ben. Középiskolai tanulmányaimat az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban végeztem, majd hat esztendőn keresztül a DUFI alkalmazásában álltam. Pest Megye Közgyűlésében láttam el városunk képviseletét 2006-tól 2014-ig. Jelenleg önkormányzati képviselőként tevékenykedem. Életem első és egyetlen politikai pártjának, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetségnek 1990 óta vagyok a tagja. Hitvallásom szerint Százhalombattán a legfontosabb a fiatalok megtartása, ami otthon- és munkahelyteremtéssel valósítható meg.
Hobbijaim között szerepel a kerékpározás és a fotózás, amit gyakran ötvözök is.
 
Takácsné Lencsés Márta Katalin, HELP
A város úthálózata - ideértve a járdákat is a főutak kivételével - sok helyütt felújításra szorul. A város egyes részein, mint ebben a körzetben is, csak foltozgatás szintjén zajlott a karbantartás. Egyetlen beruházás sem történt, mely közelebb hozná a terület útjait a XXI. századi elvárásokhoz. A felújításon már átesett utak tapasztalati szakértők bevonásával végzett felülvizsgálatára nagy szükség van, hiszen így használat közben derülhetnek ki a hibák is. Akadálymentesítési szempontból kiemelten fontos a város sérülteket foglalkoztató intézményeinek a megközelíthetősége, azok jelenlegi állapotának felülvizsgálata. Akadálymentes Battát!
 
Török Sándor, ÉSZKE
1971-ben költöztem Százhalombattára, 25 éve önkormányzati képviselő vagyok. A kezdetektől az emberek életét alapvetően meghatározó feladatokkal foglalkozom, mint egészségügy, szociális ellátás, oktatás és lakásügy. Több önkormányzati ciklus óta vezetem az ezekért felelős szakbizottságot. Programom főbb elemei: a csapadékvíz-elvezetési gondok megoldása Dunafüreden, a Csónakázó-tó és környékének fejlesztése, a kiváló egészségügyi ellátás megőrzése, bővítése, az ingyenes szűrővizsgálatok és védőoltások kiterjesztése, az egynapos sebészet három napossá fejlesztése, a nyugdíjasok, rászorulók támogatásának növelése, új lakások építése, a fiatalok megtartása.
 

6. számú választókerület

Gombos Gábor, független
48 éves vagyok, leszázalékolásomig ács-állványozóként dolgoztam. 1975 óta élek Százhalombattán, ismerem a várost és az itteni embereket. Szeretek tenni a városért és az emberekért. Minden évben részt veszek az árvízvédelemben önkéntesként. 1986 óta dolgozom DJ-ként, jótékonysági bulikban is. Negyvenkétszeres véradó vagyok. Részt veszek a polgárőrség tevékenységében. Képviselőként elsősorban a dunafüredi emberekért, fiatalokért és nyugdíjasokért szeretnék dolgozni. Szorgalmazom a játszóterek, járdák és utak mielőbbi felújítását. A játszóterek biztonságos bekerítését, a gátnak és a Duna-partnak a rendbehozatalát, futópálya kialakítását. Az elöregedett, kivágott fákat a rászorulók között osztanám ki.   
 
 
Lukács Bernadett, FIDESZ
Születésem óta Százhalombattán, tizennégy éve Dunafüreden élek. Keresztény családban nevelkedtem, értékrendje ma is meghatároz. Tizenkilenc éve dolgozom egy helyi vállalatnál irodavezetőként, öt éve vagyok a Fidesz tagja, június óta a helyi szervezet elnöke. Az élet minden területén következetes kitartás jellemez.  Figyelemmel kísérem a közéletet, fontosnak tartom az emberi kapcsolatokat, a személyességet, mások segítését. Nagyra értékelem a családok és az otthonteremtés támogatását. Örömmel látom, hogy az elhagyott nyaralók helyén új házak épülnek, ahová kisgyermekes családok költöznek Dunafüreden. Ismerem a választókerületemet, látom az értékeit, de a hiányosságait is.
 
Németh Gábor, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Harminchét évesen a választókerület legfiatalabb jelöltje vagyok. Informatikát, majd épületgépészetet tanultam, jelenleg létesítményüzemeltetéssel foglalkozom egy multinál. A közösségi munka nem idegen tőlem, elnöke voltam egy Kollégiumi Tanácsnak, tagja a HÖK-nek, társelnöke egy oktatási alapítványnak, jelenleg egy 3000 fős vállalat Üzemi Tanácsának vagyok aktív tagja. Erősségem a csapatmunka, egymás motiválása. Ha fiatal, lendületes képviselőt szeretne, aki a választóiért dolgozik, válasszon engem!
Kétszavas céljaim: újra helyijárat, biztonságos gyalogátkelők, új játszóterek, csapadékvíz-elvezetés, új diszkontáruház, fejlődő csónakázó tó.
Alakítsuk együtt városunk jövőjét!
 
Szél Pál, ÉSZKE
Dunafüreden születtem, azóta is itt élek, 25 éve képviselem az itt lakók érdekeit. A helyi polgárőrség alapító tagja, az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság elnöke vagyok. Meggyőződésem, hogy a lakosság érdekeit nem pártpolitikai alapon kell képviselni, hanem kizárólag a lakossági érdekek lehetnek a meghatározók. Programom főbb elemei: a csapadékvíz-elvezetés teljes körű megoldása, az út-, járdafelújítás folytatása, a kerékpárút-hálózat bővítése, a közrend, közbiztonság további fejlesztése, az ifjúsági, tömeg- és élsport feltételeinek további javítása, a fiatalok integrálása az önkormányzat működésébe, a körgát és a Duna-part karbantartása, szépítése.
 
Sziva Erzsébet Melinda, HELP
Választókörzetem, Dunafüred a legrosszabb tömegközlekedési ellátottsággal rendelkezik. Ezen javítani szeretnék. Az óvodába, iskolába járó gyermekek, családjaik és a nyugdíjasok érdekében. Szeretném javítani a közbiztonságot térfigyelő kamerák kiépítésével és a rendőri jelenlét növelésével. A rászorulók és idősek számára egyedi szolgáltatásokat biztosítanék az életvitelükhöz. Összekötném Dunafüredet és az Óvárost egy híddal a Bara patak és a hidegvíz-csatorna fölött  a kerékpáros és gyalogos közlekedés javítása érdekében. A csónakázó tavat pihenő, szórakoztató, sport-parkká alakítanám. Bővíteném a kerékpárutakat összekötve azokat a jelenlegi hálózattal és felújítanám a rossz állapotú közutakat is.
 

7. számú választókerület

 
Asztalos Dezső, HELP
Programomban az itt élőket szeretném segíteni! Céljaim: A befejezetlen járdák és járda-végződések rendbetétele, az Iskola és a Berzsenyi utca teljes felújítása. A Borostyán utca lakó-pihenő övezetté nyilvánítása, hangfogó fal kialakítása a vasút oldalában. A rászorulók szükség szerinti szállítása ügyeik intézéséhez a város területén. A városrész forgalmi terheltségének csökkentése egy elkerülő út megépítésével. A kenyérgyári telken a fiatalok számára lakások építése. Az energia-hatékonyság jegyében (föld- és napenergia) a fejlesztéshez szükséges önrész 50%-ának önkormányzati kamatmentesen hitelezése min. 5 évre. Rendezni kívánom a terület építési besorolását és erősíteném a körzet közbiztonságát.
 
Mánya Zsolt, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Százhalombattán élek 47 éve, amiből 22 évet töltöttem el saját cégem irányításával. Sok tapasztalatot szereztem a szervezés, személyzetkezelés, értékesítés, marketing, pénzügyi, minőségbiztosítási és PR területeken. Tudom, hogyan kell reális célokat kitűzni, folyamatokat irányítani és a célokat elérni. Tudom, hogyan kell az embereknek megfelelő életteret biztosítani. Bár műszaki területen tevékenykedem, jelentős feladatnak tartom az oktatás és az egészségügy kérdését, hiszen e két terület mindannyiunk jövőjének záloga. Polgármesterként és képviselőként is egy dinamikusabb, etikusabb városért és az emberek életminőségének javításáért fogok dolgozni.

Vezér Mihály, ÉSZKE
Százhalombatta az otthonom 30 éve. Az Újtelep – Urbárium választókerület lakóit 17 éve szolgálom képviselőként. Programom főbb elemei: a zöldterületek fejlesztése, fa- és növénytelepítés, virágosítás, az utak, járdák felújítása, az akadálymentesítés folytatása, teljes körű csapadékvíz-elvezetés, a családi házak energiatakarékos átalakításának támogatása, park és P+R parkolók a vasútállomásnál, kereskedelmi-szolgáltatási övezet kialakítása a vasúti felüljáró környékén, az ipari park bővítése, az idősek, rászorultak támogatása, a kerékpárutak felújítása, bővítése, a gyorshajtók megfékezése, a parkolási gondok megoldása.
 
Vida Árpád, FIDESZ
Harminc éve lakom Százhalombattán. Folyamatosan figyelemmel kísérem a város életét, fejlődését. Határozott tervekkel készülök az önkormányzati választásra, amelyek a város és az itt élők javát szolgálják. Fontosak számomra az emberi értékek és kapcsolatok, a társadalmi élet, az idősek gondozása és a családok támogatása. Az a célom, hogy hozzájárulhassak ezeknek a területeknek a megújulásához, a felmerülő problémák megoldásához. Nemcsak az idősek, a fiatalok is nagyon fontos tagjai városunknak. Számukra a legfontosabb az oktatás, valamint az otthonteremtés, a megfelelő életszínvonal. Hiszem, hogy ezek közös célok, amelyeket a választókkal együtt szeretnék megvalósítani.
 

8. számú választókerület

 
Ádám Erika, ÉSZKE
Óvárosban lakom közel 30 éve. Mindig közösségi ember voltam, ma is szívesen dolgozom másokért. A feladatomat az Óvárosban élő lakosság javát szolgálva, legjobb tudásom szerint szeretném ellátni. Programom főbb elemei: az utak felújítása, a Szabadság út közlekedés-biztonsági fejlesztése, bölcsőde kialakítása, iskolabusz megszervezése, a nemzetiségi önkormányzatok támogatása, a közvilágítás és az árvízvédelem javítása, a Szent László tér és a Duna-part további fejlesztése, a volt Rév ABC és a használaton kívüli óvoda épületének hasznosítása, kishíd létrehozása Óváros és Dunafüred között, a játszóterek, parkok fejlesztése.
 
Dr. Brauswetter Viktor, FIDESZ
Huszonhét éve élek és dolgozom állatorvosként Százhalombattán. 2006 óta külső bizottsági tagként veszek részt az önkormányzati munkában. Tapasztalataimat felhasználva szeretném Óváros érdekeit hangsúlyosan képviselni és a városrészt helyzetbe hozni. Mit kíván Óváros? A helyi közlekedés konszolidálását, a löszfalprobléma megoldását, a fejlesztési lehetőségek kihasználását, parkolóbővítést Matta kertben, több sport- és közösségi teret, a katolikus templom rekonstrukcióját, az állatorvosi ellátás biztosítását, a vásárlási lehetőségek bővítését, a Régészeti Park kulturális életének fellendítését, a nemzeti és nemzetiségi hagyományok ápolását, a helytörténet megjelenítését. Mindenki véleményére számítok.
 
Horváth Júlia Petra, A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület - DK - Momentum - Jobbik
Harminchárom éves közgazdász vagyok, gyermekkorom óta az Óvárosban élek. Pályafutásom során többször bizonyítottam, hogy csapatban és egyedül is megállom a helyem. Mindig arra törekedtem, hogy a magam elé kitűzött célokat maradéktalanul elérjem.
Szívügyem ennek a városrésznek a sorsa, ezért is érzem fontosnak, hogy aktívan tegyek érte: legyen az közösségi vagy karitatív program, Duna-parti hulladékgyűjtés vagy árvíz elleni védekezés. Én igyekszem mindenhol ott lenni. Ha aktív és cselekvő, a mindennapokban is elérhető képviselőt szeretne, akkor kérem, hogy támogasson szavazatával október 13-án!
 
Klimsa Arthur, független
Tisztelt Óvárosiak! Rám mindig számíthattak és számíthatnak a jövőben is. Nekem az itt lakók jelentik Óvárost. Szeretném, ha minél hamarabb megoldódna az alsó és felső területrész élelmiszerellátása és a többi fontos szolgáltatás elindítása. A téglagyári völgyben idegenforgalmi, turisztikai centrumot kell létrehozni uniós források bevonásával, amely munkahelyeket és komoly bevételeket is jelentene a városnak. Fontos, hogy városrészünkben állandósuljon az odafigyelés, a szépítés, karbantartás, hogy egészséges, jó környezetben éljünk, mindenki megelégedésére. Hagyjunk unokáinkra élhető, szebb világot! Ehhez a programhoz kérek Önöktől bizalmat és felhatalmazást. Szavazzanak rám közös céljaink megvalósításáért!
 
Szabó Gábor, független
Közel húsz éve Százhalombatta, 13 éve a Matta-kert az otthonom. Gépkocsivezetőként dolgozom. Alapító tagja és elnöke vagyok az Óvárosi Papírkutyák baráti társaságnak, amellyel számos közösségi, kulturális programot támogatunk, szervezünk. Építettünk már kerítést a Régészeti Parkban, szedtünk szemetet, vágtunk füvet közterületen és minden közösséget szolgáló tevékenységbe szívesen bekapcsolódunk. Aktívan közreműködtem a Hagyományőrző Íjászok megalakulásában, tagja vagyok az Óvárosi Falusi Közösségnek és a Hírhalom Közösségi Kulturális Egyesületnek. Nem a hangzatos ígéretekben, hanem a párbeszédben, a cselekvésben és közösség erejében hiszek. Kérem, támogasson a szavazatával október 13-án, mert együtt többet fogunk elérni.

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.