2020. február 21. - Eleonóra napja
Péntek
Min:-2°
Max:7°
Szombat
Min:1°
Max:8°
Vasárnap
Min:5°
Max:11°
Hétfő
Min:4°
Max:8°
Kedd
Min:3°
Max:10°
Választás

Óváros: sikeresebbek lehetnek a következő évek
2019-09-20 - Százhalombatta "légzőgyökere" és mostanra legnépesebb, legfiatalabb választókerülete Óváros, amelynek fejlesztése a következő választási ciklus legfontosabb feladatai közé tartozik - hangsúlyozta dr. Brauswetter Viktor, a választókerület képviselő-jelöltje a Fidesz lakossági fórumán szeptember 19-én.
Brauswetter Viktort Lukács Bernadett, a helyi szervezet elnöke, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Nagy Balázs és Szabó Zoltán képviselők ajánlották a választók figyelmébe. Bóna Zoltán kiemelte: Százhalombatta infrastruktúrája, közösségi, társadalmi fejlettsége irigylésre méltó. Az elmúlt évek fejlődésében – a vasúti korszerűsítésben, az egészségközpont működésében, az út- és járdarekonstrukciókban, a kulturális eseményekben - jelentős szerepe volt a városvezetéssel kialakított jó együttműködésnek és a kormányzati támogatásnak. Minél erősebbé válik a helyi Fidesz-frakció, annál erősebb lesz az érdekérvényesítő képessége a kormányzat irányába, vagyis "együttes munkával még sikeresebbek lehetnek a következő évek."

Brauswetter Viktor elmondta, hogy számos kedves emlék és személyes kapcsolat fűzi Óvároshoz, ahol 1992-tőtől dolgozik állatorvosként. Az önkormányzat munkájában 2006 óta részt vesz, nem kezdő a közéletben és kész cselekedni a városrészért.

A tennivalók közül kiemelte, hogy nagyon sok a fiatal család, és Óvárosban születik a legtöbb gyermek, ezért bölcsődére lenne szükség, amelyben a kormányzat támogatására is számítani lehet. Mivel a településrész gyalogosan messze van a városközponttól, konszolidálni kell a tömegközlekedést. Önkormányzati fenntartású buszjárattal lehetne segíteni a munkába, iskolába ingázókat, az időseket és a kisgyerekes családokat. Költeni szükséges az utak csapadékvízelvezetésére, kiemelten a Szabadság út felújítására, és elképzelhető, hogy nagyobb – települések közötti – összefogásra, valamint központi támogatásra is szükség van a löszfalproblémák hosszú távú, hatékony megoldása érdekében.

Ahogyan ebbe, a Matta-kerti lakókörnyezet élhetőbbé tételébe is szakértőket kell bevonni, hiszen az elhibázott tervezés miatt nincs elegendő zöld-, illetve közösségi terület, parkolóhely. Hasonlóan számítana a szakértelemre, de az óvárosiak véleményére is abban, hogyan hasznosuljon a téglagyári völgy. A dunaparti részén újabb közösségi, rekreációs teret képzel el, de úgy véli, a teljes Dunapart karbantartására, rehabilitációjára nagyobb figyelmet kell fordítani. A tehetséges fiatalok értékesek a város számára. Nem bérlakásokkal, hanem építési telkek kialakításával nyitna számukra lehetőségeket. Szeretné, ha felélénkülne a Régészeti Park. Példaként azt az országos pulikiállítást említette, amelyet maga szervezett tavasszal, és amely nagy érdeklődést keltett, sikeres volt.

Nagy Balázs szerint egy jó képviselő "elintézi a dolgokat", ismeri a választókerületét és az ott élőket, elérhető, számon kérhető, akar és tud is segíteni. Brauswetter Viktort ilyen jelöltként ajánlotta a választók figyelmébe. Hozzátette a mögötte álló "csapat" jelentőségét, valamint a kormányzati támogatást, amely nélkül nem történt nagyberuházás a városban az elmúlt ciklusban, és amely nélkül Óvárosban sem érdemes látványos változásokat remélni – a településrész jellege miatt.

Szabó Zoltán a képviselő-jelölt jó ötleteit, alapos, szakszerű mérlegelését emelte ki, amit a szakbizottságban végzett közös munka során ismert meg. Úgy vélte, Brauswetter Viktor jó lehetőség Óváros, de az egész város számára is, hogy "olyan úton induljunk el, amely nemcsak a fenntartásról, hanem a fejlődésről szól."  (Fotó: Pap Miklós)


AKTUÁLIS
2020-02-20 -
2020-01-20 - Idegenvezető és kézművesfoglalkozás-vezető képzést indít a százhalombattai "Matrica" Múzeum februárban. A képzés végén sikeresen levizsgázó hallgatók alkalmi munkalehetőséget kapnak a "Matrica" Múzeumban és a Régészeti Parkban.
2020-01-14 - Az autópályamatrica vásárlás az egyik olyan téma, melynél nagyon indokolt az előzetes megtervezés, ugyanis jelentős plusz költséggel járhat egy rossz vásárlási döntés, akár több tízezer forinttal is többet fizethetünk a kelleténél.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Óvodai beiratkozás
2020-02-20
A 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai jelentkezésről és beiratkozásról tett közzé tudnivalókat az önkormányzat Százhalombattán. 

Minden ölelés a jövőt építi
2020-02-20
"Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai" – ezzel a címmel tartott nagysikerű előadást Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus a Nyitott Akadémia százhalombattai sorozatában, a Barátság Kulturális Központban február 18-án.

Szlalombatta.hu
2020-02-20
Bár ritkán halad át vonat a Városkapu úti vasúti átjárón, érdemes a legnagyobb figyelemmel átkelni a közlekedőknek, ahogyan az egy Facebookon közzétett videón is jól látszik.

Eleven mulatság
2020-02-19
Színes, élénk télűző mulatságot rendeztek a Szivárvány Óvodában február 14-én Százhalombattán.

Nem tudta feldolgozni a szakítást
2020-02-19
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít. V.

Bankkártyacsaló bűnszervezetet ítélt el a törvényszék
2020-02-19
A Budapest Környéki Törvényszék – hatályon kívüli helyezés miatt megismételt eljárásban - 2020. február 18-án megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy bűnszervezet tagjaként bankautomatákból bankkártyák adatainak jogosulatlan megszerzésével tettek szert nagy jövedelemre.

Helybenhagyta a másodfokú bíróság az erdőkertesi férfira kírótt elsőfokú büntetést
2020-02-19
A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2020. február 19-én hozott ítéletet, annak az erdőkertesi férfinak az ügyében, akit a Gödöllői Járásbíróság elsőfokon, a 2019. május 30-án tartott nyilvános, részben zárt tárgyaláson folytatólagosan, testi sértés vétségével és becsületsértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettében mondott ki bűnösnek, ezért őt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Áldozatok világnapja
2020-02-19
A tájékoztató letölthető innen! 

Újabb érmek kick-boxban
2020-02-19
Érmekkel megrakodva tért haza Ivancsik Szabolcs (a képen jobbra), a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzője a Budaörs Intersport Kupáról február 15-én.

Nagy idők városa
2020-02-19
Ezzel a címmel írt két felvonásos eseményjátékot Százhalombatta várossá válásának ötven éves jubileumára Fazekas István Jókai-díjas drámaíró. Az ősbemutatót április 1-jén láthatjuk a Barátság Kulturális Központban.

Módosultak az óvodai körzethatárok
2020-02-19
Módosította a képviselő-testület a kötelező óvodai felvételi körzethatárokat a 2020-21-es nevelési évre Százhalombattán.

Takarékos gazdálkodás és fejlesztés - Képviselő-testületi összefoglaló
2020-02-18
Elfogadta a képviselő-testület a 2020-as költségvetési rendeletet idei első ülésén, február 14-én Százhalombattán. Takarékos gazdálkodásra készülnek a fejlesztési források előteremtése mellett. Folytatódnak az önkormányzat jól bevált programjai, amilyen az ingyenes oltások biztosítása, de fejlesztésekről is számos döntés született. Új tornaterem, elektromos töltőpont és új parkolóhelyek létesülnek a városban.

Serdülő kézilabda - Nem sokon múlt a bravúr
2020-02-18
SZKE - Gyömrői KA 26–28 (14-15) III. osztályú férfi serdülő mérkőzés, február 14.

Még mindig hiányosak
2020-02-18
Vereséggel zárult a tavaszi szezon harmadik mérkőzése az SZKE III számára a megyei felnőtt férfi kézilabda-bajnokságban február 15-én. SZKE III. – Gyömrő VSK 36:18 (17:10)

Ismét dobogón a battai konyhafőnök
2020-02-18
Az előkelő harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai mesterszakács, Balázs Attila az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjében, amelyet a hagyományoknak megfelelően a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari kiállítás keretében tartottak február 6-án Budapesten.

A hónap végéig lehet pályázni a sportkeretre
2020-02-18
30 millió forintos sportcélú támogatási keretet hozott létre a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete az idei költségvetésben.

Életveszélyesen bántalmazta, mert ne vitte el bulizni
2020-02-18
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsít.

Két ponttal alul maradt az SZKE II
2020-02-18
SZKE II-DKSK- Mogyoród 23:25 (12:12) Megyei férfi felnőtt bajnoki mérkőzés, február 16.SZKE II-DKSK: HOMONAY, (kapus), KOMÁROMI 6, Smid 1, Tobola, GÓLYA 5, KALÁCSKA 5. Major O 1, Csere: Varga, László L.

Biztonságos költségvetés
2020-02-17
Elfogadta a város idei költségvetését a képviselő-testület február 14-én Százhalombattán.

Érték a házasság
2020-02-17
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.