2019. szeptember 18. - Diána napja
Kedd
Min:16°
Max:16°
Szerda
Min:9°
Max:16°
Csütörtök
Min:6°
Max:15°
Péntek
Min:4°
Max:16°
Szombat
Min:7°
Max:18°
Választás

ÉSZKE-kampánynyitó - Felkészítenék a fiatalokat a város irányítására
2019-09-11 - Ingyenes gyakorlati és elméleti képzéssel készítené fel a fiatalokat a város irányítására az ÉSZKE. Szeretnének gondoskodni arról, hogy a jövőben is rátermett vezetők kerüljenek az önkormányzat élére – mondta el Vezér Mihály polgármester a szervezet kampánynyitó fórumán szeptember 9-én. A Helyi Választási Bizottság nyilvántartásba vette az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület képviselő-jelöltjeit, kompenzációs listáját és polgármesterjelöltjét. Utóbbi pozíció elnyerésében Mánya Zsolt maradt a jelenlegi városvezető egyetlen kihívója.
Vezér Mihály kiemelte a választási programból a nyugdíjasok és rászorultak támogatását, a bevételnövelést és munkahelyteremtést az ipari park déli részén kijelölt 28 hektáros terület hasznosításával, valamint a fiatalok lakhatásának javítását ötven lakás megépítésével. Az ÉSZKE tagjai az eddiginél sokkal aktívabb ifjúságpolitikát szeretnének megvalósítani. Vezér Mihály kiemelte: fiatalítani kell a városvezetésben, de nem irányíthatják az önkormányzatot képzetlen, alkalmatlan emberek. Szerepel a programban a családi házak energiatakarékos felújításának támogatása, intelligens buszvárók kialakítása az okospadok mintájára, a környezetterhelés csökkentése a megújuló energiákra épülő fejlesztések támogatásával, valamint a tervszerű, környezettudatos fásítás is. Szeretnék megőrizni a közterületek tisztaságát, rendezettségét, bővíteni a parkolási lehetőségeket és megépíteni az új sportcsarnokot, amelyhez állami támogatásra is számítanak. Szerepel a tervek között egy tornacsarnok építése az Arany János és az Eötvös iskolák között, továbbá a védőoltásprogram és a kerékpárútfejlesztés folytatása, valamint a közrend és közbiztonság megőrzése is.  

A polgármester jövőre vonatkozó elképzeléseiről egy hosszabb és több rövidebb kisfilm is készült, amelyeket folyamatosan be fognak mutatni a városban. A filmek számos fejlesztést vázolnak, a többi között gyalogos összeköttetést és közösségi területet hoznának létre Dunafüred és Óváros között, valamint a magántőke nagyarányú bevonásával képzelik el a Városkapu út megújulását. A rendkívül látványos beruházások a fenntartható fejlődés megőrzése mellett valósulnának meg, bárhogyan is változzon a külső környezet. Megbecsülik a szakértelmet és fontosnak tartják a városlakók véleményét.

Az ÉSZKE az 1-es választókerületben Furcsa Katalint, a 2-esben Győri Istvánt, a 3-asban Fehér Sándort, a 4-esben Kovács Lajost, az 5-ösben Török Sándort, a 6-osban Szél Pált, a 7-esben Vezér Mihályt, a 8-asban pedig Ádám Erikát jelölte az október 13-i önkormányzati választásra. A jelöltek egyenként is bemutatkoztak és beszéltek választókörzetükre vonatkozó konkrét terveikről, elképzeléseikről.

Ádám Erika kiemelte, hogy Óvárosban nagy szükség lenne a bölcsődei ellátásra, amelyhez pályázati forrást is igénybe lehetne venni. Emellett egy kulturált vendéglátóhely kialakítását is érdemes lenne támogatnia az önkormányzatnak. Vezér Mihály Újtelep-Urbárium vonatkozásában kitért a Gesztenyés úton tervezett társasházépítésre. Igyekszik olyan megegyezésre jutni a beruházóval, amely a környéken lakók számára is elfogadható. Szél Pál Dunafüreden a csapadékvízelvezetés további rekonstrukcióját, a Duna-part rendbetételét emelte ki. Török Sándor az 5-ös körzetben is ezt említette az egyik fő feladatként más, konkrét felújítási tervek mellett. Kovács Lajos a 4-es körzetben idővel szeretné megvalósítani a Liszt sétány felújítását, és a többség számára elfogadható megoldásokat találni a parkolóbővítésre. Fehér Sándor, a 3-as körzetben a társasházi energiatakarékos felújítások további támogatását, az okosházprogram elindítását hangsúlyozta. Győri István szerint, ha a lakótelepen is sikerül a házaktól elszállítani a szelektív hulladékot, azzal csökken a kommunális szemét mennyisége és a társasházakban élők rezsije is. Furcsa Katalin szerint fontos a női szerepvállalás az önkormányzatban, és a városvezetés kiemelt feladatának a fiatalok megtartását nevezte.      

Elhangzott: a kampány során minden választókerületben rendeznek majd lakossági fórumokat a konkrét tervekről, amelyek során a választók személyesen is elmondhatják gondjaikat, javaslataikat, igényeiket.   (Fotó: HTV)

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Remek rajt
2019-09-17
Győzelemmel kezdte az idényt a Százhalombattai VUK SE U14-es labdarúgócsapata a Pest megyei bajnokságban. 5:1 arányban nyert az Érd II. együttese ellen az óvárosi pályán szeptember 14-én.

Kiütéses győzelem
2019-09-16
19:0 arányban nyert a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Bugyi ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 2. fordulójában szeptember 15-én hazai pályán.

Lehengerlő szereplés a modellvitorlás OB-n
2019-09-16
A dobogó mindhárom fokát százhalombattai versenyzők foglalták el a szeptember 14-15-i modellvitorlás országos bajnokságon F5-E hajóosztályban Ölbőn. Forrai Csaba első, Garay György második, Forró Krisztián pedig harmadik helyezést ért el.

Terepkirálynő
2019-09-16
Hétről hétre dobogós helyezésekkel tér haza a versenyekről Szabó Csabáné Kovács Erika, a SZVISE atlétikaszakosztályának egyik legeredményesebb versenyzője – tájékoztatott Szabó Csilla, szakosztályvezető.

Átadták a Gesztenyés utat
2019-09-16
Megindult a forgalom a Gesztenyés út Vörösmarty és Madách utca közötti felújított szakaszán, Százhalombattán szeptember 16-án. A 200 millió forintos beruházást Vezér Mihály polgármester adta át.

Hajléktalan férfi próbálta meg kirabolni a fiatal nőt Szigethalmon
2019-09-16
A Budakörnyéki Járásbírtóság nyomozási bírója 2019. szeptember 13-án elrendelte annak a hajléktalan férfinak a letartóztatását, akit rablás bűntettének kísérletével gyanúsít a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság.

Elrendelték a letartóztatást lopás gyanúja miatt
2019-09-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte S.

Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.