2022. május 29. - Magdolna napja
Vasárnap
Min:10°
Max:17°
Hétfő
Min:9°
Max:18°
Kedd
Min:9°
Max:23°
Szerda
Min:13°
Max:23°
Csütörtök
Min:13°
Max:26°
Választás

ÉSZKE-kampánynyitó - Felkészítenék a fiatalokat a város irányítására
2019-09-11 - Ingyenes gyakorlati és elméleti képzéssel készítené fel a fiatalokat a város irányítására az ÉSZKE. Szeretnének gondoskodni arról, hogy a jövőben is rátermett vezetők kerüljenek az önkormányzat élére – mondta el Vezér Mihály polgármester a szervezet kampánynyitó fórumán szeptember 9-én. A Helyi Választási Bizottság nyilvántartásba vette az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület képviselő-jelöltjeit, kompenzációs listáját és polgármesterjelöltjét. Utóbbi pozíció elnyerésében Mánya Zsolt maradt a jelenlegi városvezető egyetlen kihívója.
Vezér Mihály kiemelte a választási programból a nyugdíjasok és rászorultak támogatását, a bevételnövelést és munkahelyteremtést az ipari park déli részén kijelölt 28 hektáros terület hasznosításával, valamint a fiatalok lakhatásának javítását ötven lakás megépítésével. Az ÉSZKE tagjai az eddiginél sokkal aktívabb ifjúságpolitikát szeretnének megvalósítani. Vezér Mihály kiemelte: fiatalítani kell a városvezetésben, de nem irányíthatják az önkormányzatot képzetlen, alkalmatlan emberek. Szerepel a programban a családi házak energiatakarékos felújításának támogatása, intelligens buszvárók kialakítása az okospadok mintájára, a környezetterhelés csökkentése a megújuló energiákra épülő fejlesztések támogatásával, valamint a tervszerű, környezettudatos fásítás is. Szeretnék megőrizni a közterületek tisztaságát, rendezettségét, bővíteni a parkolási lehetőségeket és megépíteni az új sportcsarnokot, amelyhez állami támogatásra is számítanak. Szerepel a tervek között egy tornacsarnok építése az Arany János és az Eötvös iskolák között, továbbá a védőoltásprogram és a kerékpárútfejlesztés folytatása, valamint a közrend és közbiztonság megőrzése is.  

A polgármester jövőre vonatkozó elképzeléseiről egy hosszabb és több rövidebb kisfilm is készült, amelyeket folyamatosan be fognak mutatni a városban. A filmek számos fejlesztést vázolnak, a többi között gyalogos összeköttetést és közösségi területet hoznának létre Dunafüred és Óváros között, valamint a magántőke nagyarányú bevonásával képzelik el a Városkapu út megújulását. A rendkívül látványos beruházások a fenntartható fejlődés megőrzése mellett valósulnának meg, bárhogyan is változzon a külső környezet. Megbecsülik a szakértelmet és fontosnak tartják a városlakók véleményét.

Az ÉSZKE az 1-es választókerületben Furcsa Katalint, a 2-esben Győri Istvánt, a 3-asban Fehér Sándort, a 4-esben Kovács Lajost, az 5-ösben Török Sándort, a 6-osban Szél Pált, a 7-esben Vezér Mihályt, a 8-asban pedig Ádám Erikát jelölte az október 13-i önkormányzati választásra. A jelöltek egyenként is bemutatkoztak és beszéltek választókörzetükre vonatkozó konkrét terveikről, elképzeléseikről.

Ádám Erika kiemelte, hogy Óvárosban nagy szükség lenne a bölcsődei ellátásra, amelyhez pályázati forrást is igénybe lehetne venni. Emellett egy kulturált vendéglátóhely kialakítását is érdemes lenne támogatnia az önkormányzatnak. Vezér Mihály Újtelep-Urbárium vonatkozásában kitért a Gesztenyés úton tervezett társasházépítésre. Igyekszik olyan megegyezésre jutni a beruházóval, amely a környéken lakók számára is elfogadható. Szél Pál Dunafüreden a csapadékvízelvezetés további rekonstrukcióját, a Duna-part rendbetételét emelte ki. Török Sándor az 5-ös körzetben is ezt említette az egyik fő feladatként más, konkrét felújítási tervek mellett. Kovács Lajos a 4-es körzetben idővel szeretné megvalósítani a Liszt sétány felújítását, és a többség számára elfogadható megoldásokat találni a parkolóbővítésre. Fehér Sándor, a 3-as körzetben a társasházi energiatakarékos felújítások további támogatását, az okosházprogram elindítását hangsúlyozta. Győri István szerint, ha a lakótelepen is sikerül a házaktól elszállítani a szelektív hulladékot, azzal csökken a kommunális szemét mennyisége és a társasházakban élők rezsije is. Furcsa Katalin szerint fontos a női szerepvállalás az önkormányzatban, és a városvezetés kiemelt feladatának a fiatalok megtartását nevezte.      

Elhangzott: a kampány során minden választókerületben rendeznek majd lakossági fórumokat a konkrét tervekről, amelyek során a választók személyesen is elmondhatják gondjaikat, javaslataikat, igényeiket.   (Fotó: HTV)

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Ovi-zsaru a Százszorszép óvodában
2022-05-28
Óvodánkban ebben a nevelési évben is folytatódott az Ovi-zsaru prevenciós program, május 16-án a gyerekek 3. alkalommal vettek részt olyan eseményen, amelyen a kapcsolattartó rendőrök személyesen is jelen voltak.

Nemzeti Összetartozás Napja
2022-05-28
Megemlékezés a trianoni döntés 102. évfordulóról.

Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.