2022. május 25. - Orbán napja
Szerda
Min:13°
Max:25°
Csütörtök
Min:11°
Max:23°
Péntek
Min:14°
Max:25°
Szombat
Min:11°
Max:17°
Vasárnap
Min:10°
Max:16°
Választás

Cselekvő városvezetést akarnak
2019-08-26 - Mind a nyolc választókörzetben állít képviselőjelöltet Százhalombattán a Mi Városunk Jövőjéért szövetség. A Mi Városunk Jövőjéért Egyesület, a DK, a Momentum és a Jobbik közös polgármesterjelöltje Mánya Zsolt, aki a jelöltekről és a közös célokról sajtóközleményben adott hírt.  
A szövetség dinamikus, új gondolatokat megfogalmazó, a mindennapokban is cselekvő városvezetés megvalósítását tűzte ki célként. Hónapokon keresztül, számtalan kérdésben kérték ki a battai emberek véleményét: mi az, amin változtatnának, mire van szükségük, miben kell még fejlődnie a városnak. Mindezeket összegezték választási programjukban, amelynek a Pro Urbe-díjas Magyar János adott címet márciusban: "Több van a városban!"
Jelöltjeik a fiatal és a középkorosztályból érkeztek, akik a maguk területén már komoly tapasztalatokkal rendelkeznek ahhoz, hogy a közösen megfogalmazott programot végre is hajtsák.

Az 1-es választókörzetben Szabó Krisztinát indítják. A 22 éves, pszichológiaszakos egyetemi hallgató tagja az ELTE Hallgatói Önkormányzatának. Választókörzete érdekképviselete mellett a fiatalok és a diákság sajátos igényeinek hatékony képviseletét tartja legfontosabb feladatának.

A 2-es körzetben az 51 éves Törzsök Tibor, a Halom TV korábbi vezetője képviseli a Mi Városunkat. Jelenleg egy kereskedelmi cég üzletkötőjeként dolgozik. Képviselőjelöltként egyik legfontosabb kihívásának a parkolási problémák gyors és hatékony megoldását tekinti.

A 3-as körzetben dr. Cseh Kornél a szövetség jelöltje. A 45 éves jogász több állami intézményben is dolgozott, a többi között a százhalombattai Polgármesteri Hivatal munkatársa volt. Igazi lokálpatrióta, aki jól ismeri a város működését.

A 4. választókörzetben Szabó Attila indul. A 44 éves mérnök-közgazdász a legtapasztaltabb képviselő a szövetség tagjai között. A város környezetvédelmi tanácsnoka, aki 21 éve képviseli a százhalombattaikat az önkormányzatban. Ő volt a gumifeldolgozó elleni tiltakozás egyik elindítója.

Az 5-ös körzetben dr. Korcsmáros Iván a képviselő-jelölt. Az 51 éves ügyvéd szakmai tudásával és kitartásával több pert is megnyert eddig a bajba jutott társasházaknak a Hart-ügyben. Civil városvédő, a gumifeldolgozó elleni Szent István téri demonstráció egyik főszervezője volt.

A 6-os körzetben Németh Gábor a Mi Városunk jelöltje. A 37 éves mérnökasszisztens egy háromezer főt foglalkoztató multinacionális cégnél dolgozik, ahol az Üzemi Tanácsnak is aktív tagja. Dunafüred csapadékvíz-elvezetésének hatékony megoldását, a játszóterek fejlesztését és az iskolabusz elindítását tartja kiemelt feladatának.

A 7. számú választókörzetben a 47 éves Mánya Zsoltot állították képviselőjelöltnek, aki sikeres építőipari cégvezetőként jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a vezetési stratégiák, a marketing és a pénzügy területén. Több ízben járt és tanult az Amerikai Egyesült Államokban. A szövetség közös polgármester-jelöltje.

A 8-as körzetben a 33 éves Horváth Júlia Petra a Mi Városunk jelöltje. Okleveles közgazdász és mérlegképes könyvelő. Egy szállítmányozással foglalkozó cég munkatársa. Szívügyének tartja lakóhelye, az Óváros fejlődését, a parkolási problémák megoldását, a kereskedelmi ellátás bővítését és az iskolabusz beindítását.

Mánya Zsolt kiemelte: aki egyetért azzal, hogy Százhalombattának dinamikus fejlődésre és újszerű programokra van szüksége, az a Mi Városunk jelöltjeire szavazzon október 13-án. A szövetség mindenkit arra biztat, hogy ötleteit, véleményét, javaslatait ossza meg képviselő-jelöltjeivel, vagy írja meg a amivarosunkjovojeert@gmail.com email címen. A Mi Városunk teljes önkormányzati programja és a jelöltek részletes bemutatkozása megtalálható a Mi Városunk Jövőjéért Egyesület facebook-oldalán.

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.