2020. február 24. - Mátyás napja
Hétfő
Min:6°
Max:9°
Kedd
Min:4°
Max:14°
Szerda
Min:5°
Max:9°
Csütörtök
Min:2°
Max:6°
Péntek
Min:2°
Max:10°
Választás

"Százhalombatta mindenek előtt!" - írta: ND
2019-08-22 - Ez az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület (ÉSZKE) jelmondata – hangzott el a szervezet őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatos sajtótájékoztatóján augusztus 21-én, Százhalombattán.
Vezér Mihály polgármester ismertette az egyesület programját és bemutatta a képviselő-jelölteket. Hangsúlyozta, hogy "a városlakók nem fognak csalódni, hiszen az ÉSZKE már több cikluson keresztül bizonyított". A polgármester aláhúzta, hogy a tizenöt éves múlttal és eredményekkel rendelkező, politikai pártoktól független szervezet az egyetlen komoly civil erő a városban, tagjai pedig "nem csak az elmúlt fél évben, hanem fennállása óta, mindig Százhalombatta elkötelezett híveként, érzékenyen reagáltak a városlakók problémáira és tevékenyen vettek részt a város életében".

Furcsa Katalin, az 1-es számú választókerület képviselő-jelöltje 45 éve él a városban, amelyből nyugdíjba vonulásáig több mint tíz évet köztisztviselőként dolgozott egészségügyi és szociális területen.

Az egyesület a 2-es körzetben Győri Istvánt jelöli az október 13-ai helyhatósági választáson, aki több mint huszonöt éve tanít a SZISZKI-ben, jól ismeri a várost és a körzetet is.

A 3-as választókerület képviselő-jelöltje Fehér Sándor, mérnök szakember, aki húsz évvel ezelőtt költözött városunkba Tiszaújvárosból, amely Százhalombattához hasonló méretű, szerkezetű város és ahol önkormányzati tapasztalatokat is szerzett, hiszen 2 cikluson keresztül dolgozott képviselőként az ottani testületben.

A 4-es, 5-ös, 6-os és 7-es körzetben a jelenleg is regnáló képviselők indulnak a megméretésen. A 4-esben Kovács Lajos, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság elnöke, az 5-ösben Török Sándor, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke, a 6-osban Szél Pál, az Ifjúsági, Kulturális, Sport és Közrendi Bizottság elnöke szeretné folytatni a megkezdett képviselői munkát. Kovács Lajos ötödik ciklusát tölti a testületben, Török Sándor és Szél Pál mindketten huszonöt éve dolgoznak az önkormányzatban. Tizenhét év után a következő ötben is folytatná a 7-es számú körzet képviseletét Vezér Mihály, aki az ÉSZKE polgármester-jelöltje is.

A 8-as számú kerületben az Óvárosban élő, jelentős önkormányzati és közigazgatási tapasztalattal is bíró Ádám Erikát, a Hotel Training vezetőjét jelöli a szervezet. Vezér Mihály röviden kitért arra is, hogy miért nem Sinka László alpolgármestert, a körzet jelenlegi képviselőjét indítják a körzetben. Sinka László a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkáraként egész embert kívánó feladatok elé néz, tekintettel a többi között a közelgő tokiói Olimpiára, "ezért választania kellett. Nem kíván indulni az őszi helyhatósági választásokon, amit az ÉSZKE tudomásul vett és elfogadott."

Az ÉSZKE programjáról Vezér Mihály elmondta, hogy mindenek előtt az eddig elért eredményeket kívánják megőrizni az élet minden fontos – az egészségügy, a kultúra, a közigazgatás, az oktatás-nevelés és a sport – területén. A városvezető kiemelte az új Sportcsarnok megépítését, amelyre már eddig közel 500 millió forint TAO-támogatást sikerült összegyűjteni és a város rendelkezik a miniszterelnök figyelemre méltó összegű kormányzati támogatásra vonatkozó ígéretével, amelyek segítségével a komplexum megépítése a következő ciklusban várható. "Sport-munkacsarnok" építését tervezik az Arany János iskola udvarára, valamint a vasúti építkezés befejezése után a vasútállomás előtt park és P+R parkoló kiépítését. Az Ipari Park déli részén harminc hektáros terület közművesítésével szeretnének új vállalkozókat a városba vonzani, ezzel növelve a város bevételeit és az új munkahelyek számát. Egymilliárdos céltartalékkal, mintegy ötven lakás építését tervezik már a következő ciklus elején, amely a fiatalok városban tartását és a lakáshoz jutás támogatását szolgálja.

Az Óvárost Dunafüreddel összekötő híd megépítését is szeretnék megvalósítani. Folytatnák az "okosváros"-programot – az okospadok telepítése után – a buszmegállók digitalizálásával. Egészségügyi fejlesztéseket, a szűrési programok és a város által ingyenesen biztosított védőoltások kiterjesztését, valamint több területen teljesen új, a többi között a megújuló energiák elterjedésére irányuló és fásítási program indítását is tervezik. Vezér Mihály polgármester kiemelte a közösségépítésre és a lokálpatriotizmus további erősítésére irányuló terveiket. Hangsúlyozta, hogy "az ÉSZKE a valósággal összeegyeztethető, reális és akár ciklus közben is számon kérhető dolgokat ígér". Az egyesület városi programjáról, valamint a jelöltek részletes bemutatásáról és a körzetekben megvalósítandó terveikről folyamatosan tájékoztatni fognak.

AKTUÁLIS
2020-02-21 -
2020-02-20 -
2020-01-20 - Idegenvezető és kézművesfoglalkozás-vezető képzést indít a százhalombattai "Matrica" Múzeum februárban. A képzés végén sikeresen levizsgázó hallgatók alkalmi munkalehetőséget kapnak a "Matrica" Múzeumban és a Régészeti Parkban.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Lehet szavazni a sajtódíjra
2020-02-21
Idén tizenegyedik alkalommal adja át a Helyi Sajtódíjat a szabad sajtó napja alkalmából a március 15-i városi ünnepség keretében Vezér Mihály polgármester Százhalombattán.  

Rendszeresen elkábították idős áldozatukat, majd kirabolták
2020-02-21
A Ceglédi Járásbíróság 2020. február 20-án nyilvános és folytatólagos tárgyalássorozatot követően hirdetett ítéletet azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére folytatólagosan elkövetett rablás bűntettével vádoltak.

Hárman raboltak ki egy idős, fogyatékos nőt Nagykőrösön
2020-02-21
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akiket a Nagykőrösi Rendőrkapitányság erőszakkal csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével gyanúsít. K.

Óvodai beiratkozás
2020-02-20
A 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai jelentkezésről és beiratkozásról tett közzé tudnivalókat az önkormányzat Százhalombattán. 

Minden ölelés a jövőt építi
2020-02-20
"Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai" – ezzel a címmel tartott nagysikerű előadást Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus a Nyitott Akadémia százhalombattai sorozatában, a Barátság Kulturális Központban február 18-án.

Szlalombatta.hu
2020-02-20
Bár ritkán halad át vonat a Városkapu úti vasúti átjárón, érdemes a legnagyobb figyelemmel átkelni a közlekedőknek, ahogyan az egy Facebookon közzétett videón is jól látszik.

Eleven mulatság
2020-02-19
Színes, élénk télűző mulatságot rendeztek a Szivárvány Óvodában február 14-én Százhalombattán.

Nem tudta feldolgozni a szakítást
2020-02-19
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít. V.

Bankkártyacsaló bűnszervezetet ítélt el a törvényszék
2020-02-19
A Budapest Környéki Törvényszék – hatályon kívüli helyezés miatt megismételt eljárásban - 2020. február 18-án megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy bűnszervezet tagjaként bankautomatákból bankkártyák adatainak jogosulatlan megszerzésével tettek szert nagy jövedelemre.

Helybenhagyta a másodfokú bíróság az erdőkertesi férfira kírótt elsőfokú büntetést
2020-02-19
A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2020. február 19-én hozott ítéletet, annak az erdőkertesi férfinak az ügyében, akit a Gödöllői Járásbíróság elsőfokon, a 2019. május 30-án tartott nyilvános, részben zárt tárgyaláson folytatólagosan, testi sértés vétségével és becsületsértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettében mondott ki bűnösnek, ezért őt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Áldozatok világnapja
2020-02-19
A tájékoztató letölthető innen! 

Újabb érmek kick-boxban
2020-02-19
Érmekkel megrakodva tért haza Ivancsik Szabolcs (a képen jobbra), a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzője a Budaörs Intersport Kupáról február 15-én.

Nagy idők városa
2020-02-19
Ezzel a címmel írt két felvonásos eseményjátékot Százhalombatta várossá válásának ötven éves jubileumára Fazekas István Jókai-díjas drámaíró. Az ősbemutatót április 1-jén láthatjuk a Barátság Kulturális Központban.

Módosultak az óvodai körzethatárok
2020-02-19
Módosította a képviselő-testület a kötelező óvodai felvételi körzethatárokat a 2020-21-es nevelési évre Százhalombattán.

Takarékos gazdálkodás és fejlesztés - Képviselő-testületi összefoglaló
2020-02-18
Elfogadta a képviselő-testület a 2020-as költségvetési rendeletet idei első ülésén, február 14-én Százhalombattán. Takarékos gazdálkodásra készülnek a fejlesztési források előteremtése mellett. Folytatódnak az önkormányzat jól bevált programjai, amilyen az ingyenes oltások biztosítása, de fejlesztésekről is számos döntés született. Új tornaterem, elektromos töltőpont és új parkolóhelyek létesülnek a városban.

Serdülő kézilabda - Nem sokon múlt a bravúr
2020-02-18
SZKE - Gyömrői KA 26–28 (14-15) III. osztályú férfi serdülő mérkőzés, február 14.

Még mindig hiányosak
2020-02-18
Vereséggel zárult a tavaszi szezon harmadik mérkőzése az SZKE III számára a megyei felnőtt férfi kézilabda-bajnokságban február 15-én. SZKE III. – Gyömrő VSK 36:18 (17:10)

Ismét dobogón a battai konyhafőnök
2020-02-18
Az előkelő harmadik helyet szerezte meg a százhalombattai mesterszakács, Balázs Attila az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjében, amelyet a hagyományoknak megfelelően a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari kiállítás keretében tartottak február 6-án Budapesten.

A hónap végéig lehet pályázni a sportkeretre
2020-02-18
30 millió forintos sportcélú támogatási keretet hozott létre a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete az idei költségvetésben.

Életveszélyesen bántalmazta, mert ne vitte el bulizni
2020-02-18
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsít.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.