2019. szeptember 16. - Edit napja
Hétfő
Min:18°
Max:28°
Kedd
Min:14°
Max:20°
Szerda
Min:8°
Max:16°
Csütörtök
Min:6°
Max:15°
Péntek
Min:5°
Max:16°
Választás

"Százhalombatta mindenek előtt!" - írta: ND
2019-08-22 - Ez az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület (ÉSZKE) jelmondata – hangzott el a szervezet őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatos sajtótájékoztatóján augusztus 21-én, Százhalombattán.
Vezér Mihály polgármester ismertette az egyesület programját és bemutatta a képviselő-jelölteket. Hangsúlyozta, hogy "a városlakók nem fognak csalódni, hiszen az ÉSZKE már több cikluson keresztül bizonyított". A polgármester aláhúzta, hogy a tizenöt éves múlttal és eredményekkel rendelkező, politikai pártoktól független szervezet az egyetlen komoly civil erő a városban, tagjai pedig "nem csak az elmúlt fél évben, hanem fennállása óta, mindig Százhalombatta elkötelezett híveként, érzékenyen reagáltak a városlakók problémáira és tevékenyen vettek részt a város életében".

Furcsa Katalin, az 1-es számú választókerület képviselő-jelöltje 45 éve él a városban, amelyből nyugdíjba vonulásáig több mint tíz évet köztisztviselőként dolgozott egészségügyi és szociális területen.

Az egyesület a 2-es körzetben Győri Istvánt jelöli az október 13-ai helyhatósági választáson, aki több mint huszonöt éve tanít a SZISZKI-ben, jól ismeri a várost és a körzetet is.

A 3-as választókerület képviselő-jelöltje Fehér Sándor, mérnök szakember, aki húsz évvel ezelőtt költözött városunkba Tiszaújvárosból, amely Százhalombattához hasonló méretű, szerkezetű város és ahol önkormányzati tapasztalatokat is szerzett, hiszen 2 cikluson keresztül dolgozott képviselőként az ottani testületben.

A 4-es, 5-ös, 6-os és 7-es körzetben a jelenleg is regnáló képviselők indulnak a megméretésen. A 4-esben Kovács Lajos, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság elnöke, az 5-ösben Török Sándor, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke, a 6-osban Szél Pál, az Ifjúsági, Kulturális, Sport és Közrendi Bizottság elnöke szeretné folytatni a megkezdett képviselői munkát. Kovács Lajos ötödik ciklusát tölti a testületben, Török Sándor és Szél Pál mindketten huszonöt éve dolgoznak az önkormányzatban. Tizenhét év után a következő ötben is folytatná a 7-es számú körzet képviseletét Vezér Mihály, aki az ÉSZKE polgármester-jelöltje is.

A 8-as számú kerületben az Óvárosban élő, jelentős önkormányzati és közigazgatási tapasztalattal is bíró Ádám Erikát, a Hotel Training vezetőjét jelöli a szervezet. Vezér Mihály röviden kitért arra is, hogy miért nem Sinka László alpolgármestert, a körzet jelenlegi képviselőjét indítják a körzetben. Sinka László a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkáraként egész embert kívánó feladatok elé néz, tekintettel a többi között a közelgő tokiói Olimpiára, "ezért választania kellett. Nem kíván indulni az őszi helyhatósági választásokon, amit az ÉSZKE tudomásul vett és elfogadott."

Az ÉSZKE programjáról Vezér Mihály elmondta, hogy mindenek előtt az eddig elért eredményeket kívánják megőrizni az élet minden fontos – az egészségügy, a kultúra, a közigazgatás, az oktatás-nevelés és a sport – területén. A városvezető kiemelte az új Sportcsarnok megépítését, amelyre már eddig közel 500 millió forint TAO-támogatást sikerült összegyűjteni és a város rendelkezik a miniszterelnök figyelemre méltó összegű kormányzati támogatásra vonatkozó ígéretével, amelyek segítségével a komplexum megépítése a következő ciklusban várható. "Sport-munkacsarnok" építését tervezik az Arany János iskola udvarára, valamint a vasúti építkezés befejezése után a vasútállomás előtt park és P+R parkoló kiépítését. Az Ipari Park déli részén harminc hektáros terület közművesítésével szeretnének új vállalkozókat a városba vonzani, ezzel növelve a város bevételeit és az új munkahelyek számát. Egymilliárdos céltartalékkal, mintegy ötven lakás építését tervezik már a következő ciklus elején, amely a fiatalok városban tartását és a lakáshoz jutás támogatását szolgálja.

Az Óvárost Dunafüreddel összekötő híd megépítését is szeretnék megvalósítani. Folytatnák az "okosváros"-programot – az okospadok telepítése után – a buszmegállók digitalizálásával. Egészségügyi fejlesztéseket, a szűrési programok és a város által ingyenesen biztosított védőoltások kiterjesztését, valamint több területen teljesen új, a többi között a megújuló energiák elterjedésére irányuló és fásítási program indítását is tervezik. Vezér Mihály polgármester kiemelte a közösségépítésre és a lokálpatriotizmus további erősítésére irányuló terveiket. Hangsúlyozta, hogy "az ÉSZKE a valósággal összeegyeztethető, reális és akár ciklus közben is számon kérhető dolgokat ígér". Az egyesület városi programjáról, valamint a jelöltek részletes bemutatásáról és a körzetekben megvalósítandó terveikről folyamatosan tájékoztatni fognak.

Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
A Mi Városunk Jövőjéért Szövetség választási programja
2019-09-16
A választási program letölthető innen! 

Az ÉSZKE választási programja
2019-09-16
A választási program letölthető innen! 

Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Rosszul kezdődött a szezon
2019-09-09
4:2 arányú vereséget szenvedtek a Battai Gurítók a Tekergetőktől a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság első őszi fordulóján, Budapesten, az Erőmű-pályán. 

Modellvitorlás OB
2019-09-09
Balatonkenesén került megrendezésre a modellvitorlázók országos bajnoksága F5 - MM hajóosztályban szeptember 7-8-án.

Utánpótlásfoci
2019-09-09
Százhalombattán rendezték meg az U10 és 11-es korosztályok első Bozsik tornáját szeptember 8-án. Tizenkét összeállítás focizott a Városi Szabadidő Központban, amelyek közük hármat a százhalombattai labdarúgók alkottak.

Hatvanhat
2019-09-09
Minden tanév a számokról szól.

Huszonöt éves a polgárőrség
2019-09-06
A város és az Országos Polgárőr Szövetség életében is meghatározó szerepet tölt be a százhalombattai polgárőrőr szervezet, amely fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget tartott a Szekeres József Rendezvényközpontban szeptember 4-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.