2022. május 25. - Orbán napja
Szerda
Min:13°
Max:25°
Csütörtök
Min:11°
Max:23°
Péntek
Min:14°
Max:25°
Szombat
Min:11°
Max:17°
Vasárnap
Min:10°
Max:16°
Választás

"Százhalombatta mindenek előtt!" - írta: ND
2019-08-22 - Ez az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület (ÉSZKE) jelmondata – hangzott el a szervezet őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatos sajtótájékoztatóján augusztus 21-én, Százhalombattán.
Vezér Mihály polgármester ismertette az egyesület programját és bemutatta a képviselő-jelölteket. Hangsúlyozta, hogy "a városlakók nem fognak csalódni, hiszen az ÉSZKE már több cikluson keresztül bizonyított". A polgármester aláhúzta, hogy a tizenöt éves múlttal és eredményekkel rendelkező, politikai pártoktól független szervezet az egyetlen komoly civil erő a városban, tagjai pedig "nem csak az elmúlt fél évben, hanem fennállása óta, mindig Százhalombatta elkötelezett híveként, érzékenyen reagáltak a városlakók problémáira és tevékenyen vettek részt a város életében".

Furcsa Katalin, az 1-es számú választókerület képviselő-jelöltje 45 éve él a városban, amelyből nyugdíjba vonulásáig több mint tíz évet köztisztviselőként dolgozott egészségügyi és szociális területen.

Az egyesület a 2-es körzetben Győri Istvánt jelöli az október 13-ai helyhatósági választáson, aki több mint huszonöt éve tanít a SZISZKI-ben, jól ismeri a várost és a körzetet is.

A 3-as választókerület képviselő-jelöltje Fehér Sándor, mérnök szakember, aki húsz évvel ezelőtt költözött városunkba Tiszaújvárosból, amely Százhalombattához hasonló méretű, szerkezetű város és ahol önkormányzati tapasztalatokat is szerzett, hiszen 2 cikluson keresztül dolgozott képviselőként az ottani testületben.

A 4-es, 5-ös, 6-os és 7-es körzetben a jelenleg is regnáló képviselők indulnak a megméretésen. A 4-esben Kovács Lajos, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság elnöke, az 5-ösben Török Sándor, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke, a 6-osban Szél Pál, az Ifjúsági, Kulturális, Sport és Közrendi Bizottság elnöke szeretné folytatni a megkezdett képviselői munkát. Kovács Lajos ötödik ciklusát tölti a testületben, Török Sándor és Szél Pál mindketten huszonöt éve dolgoznak az önkormányzatban. Tizenhét év után a következő ötben is folytatná a 7-es számú körzet képviseletét Vezér Mihály, aki az ÉSZKE polgármester-jelöltje is.

A 8-as számú kerületben az Óvárosban élő, jelentős önkormányzati és közigazgatási tapasztalattal is bíró Ádám Erikát, a Hotel Training vezetőjét jelöli a szervezet. Vezér Mihály röviden kitért arra is, hogy miért nem Sinka László alpolgármestert, a körzet jelenlegi képviselőjét indítják a körzetben. Sinka László a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkáraként egész embert kívánó feladatok elé néz, tekintettel a többi között a közelgő tokiói Olimpiára, "ezért választania kellett. Nem kíván indulni az őszi helyhatósági választásokon, amit az ÉSZKE tudomásul vett és elfogadott."

Az ÉSZKE programjáról Vezér Mihály elmondta, hogy mindenek előtt az eddig elért eredményeket kívánják megőrizni az élet minden fontos – az egészségügy, a kultúra, a közigazgatás, az oktatás-nevelés és a sport – területén. A városvezető kiemelte az új Sportcsarnok megépítését, amelyre már eddig közel 500 millió forint TAO-támogatást sikerült összegyűjteni és a város rendelkezik a miniszterelnök figyelemre méltó összegű kormányzati támogatásra vonatkozó ígéretével, amelyek segítségével a komplexum megépítése a következő ciklusban várható. "Sport-munkacsarnok" építését tervezik az Arany János iskola udvarára, valamint a vasúti építkezés befejezése után a vasútállomás előtt park és P+R parkoló kiépítését. Az Ipari Park déli részén harminc hektáros terület közművesítésével szeretnének új vállalkozókat a városba vonzani, ezzel növelve a város bevételeit és az új munkahelyek számát. Egymilliárdos céltartalékkal, mintegy ötven lakás építését tervezik már a következő ciklus elején, amely a fiatalok városban tartását és a lakáshoz jutás támogatását szolgálja.

Az Óvárost Dunafüreddel összekötő híd megépítését is szeretnék megvalósítani. Folytatnák az "okosváros"-programot – az okospadok telepítése után – a buszmegállók digitalizálásával. Egészségügyi fejlesztéseket, a szűrési programok és a város által ingyenesen biztosított védőoltások kiterjesztését, valamint több területen teljesen új, a többi között a megújuló energiák elterjedésére irányuló és fásítási program indítását is tervezik. Vezér Mihály polgármester kiemelte a közösségépítésre és a lokálpatriotizmus további erősítésére irányuló terveiket. Hangsúlyozta, hogy "az ÉSZKE a valósággal összeegyeztethető, reális és akár ciklus közben is számon kérhető dolgokat ígér". Az egyesület városi programjáról, valamint a jelöltek részletes bemutatásáról és a körzetekben megvalósítandó terveikről folyamatosan tájékoztatni fognak.

Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-22 - Városunk még mindig hordoz magán néhány építészetileg és urbanisztikailag szocreál stílusjegyet. Ezt a vonást legjobban és a legészrevehetőbben a parkolással kapcsolatosan lehet megélni a mindennapokban. 
2022-05-22 - Fazekas István gondolatai
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
Aktív futók
2022-05-25
Több helyszínen is megmérettették magukat a SZVISE Atlétika szakosztályának futói május utolsó előtti hétvégéjén.

GEMS of Europe diákcsere Szlovéniában
2022-05-24
Négy diák és két kísérő pedagógus képviselte a százhalombattai Arany János iskolát a GEMS of Europe Erasmus+ projekt második diákcsere programján a Slovenske Konjice városban található szlovén partneriskolában.

Hősök napja
2022-05-24
Megemlékeztést tart a KÉSZ Százhalombattai Csoportja május 29-én.   

A mi pünkösdünk
2022-05-24
A fent szereplő címmel indít 9 részes, ünnepre hangoló videó sorozatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége május 27-től. A sorozatban többek között Illéssy Mátyás, a százhalombattai Szent István templom plébánosa is megosztja majd a Szentlélek kitöltetéséről szóló gondolatait.

Virágos város
2022-05-22
A hagyományokhoz híven idén is virágosztást tartott az önkormányzat Százhalombattán. A városlakók összesen közel 20 ezer tő egynyári növényhez juthattak hozzá.

Aranyérem és helyezések az élményfutáson
2022-05-22
Kategóriájában az első helyen végzett Balázs Anikó, a SZVISE atlétika szakosztályának versenyzője a szolnoki Pizza Sprint Élményfutás 14 kilométeres távján május 8-án.

A hely története - Harminckét év a város szolgálatában
2022-05-22
A Matrica Múzeum felkérésére az intézmény helytörténeti sorozatának keretében tartott előadást Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere a város 50 éves múltjáról, kiemelve azt a több mint három évtizedet, amelyet különböző beosztásokban a település szolgálatában töltött.

Nem hozott szerencsét a péntek 13
2022-05-22
38-32-re kikapott a Százhalombattai KE a Vecsés otthonában az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 13-án– derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Ismét TeSzeddeltünk!
2022-05-22
A TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb civil mozgalma. A hulladékgyűjtés keretében az aktivisták, önkéntesek szerte az országban "nagytakarítanak". Már a tizedik akcióra került sor idén.

Polgárőr beszámoló  
2022-05-22
Nagyon sok iskolai rendezvény volt áprilisban, a legnagyobb mozgósítást igénylő esemény az "Eötvös Futás" volt. 

Madarak és fák napja a Kipp-Kopp Óvodában
2022-05-22
Óvodánkban az idei évben is megrendeztük a már hagyománynak számító Madarak és fák napi játékos vetélkedőnket. 

JÓ SZÓVAL JÁTSZANI...
2022-05-22
Tudjuk, játszani sok mindennel lehet, és azt is tudjuk, ez fontos és jó dolog gyermek, felnőtt életében egyaránt.

Tehetségnap az Egyesben
2022-05-22
Ha május, akkor Tehetségnap. Nincs járvány, nincs korlátozás, így megrendezhettük újra a Tehetségek napját.

Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.