2019. november 17. - Hortenzia napja
Vasárnap
Min:10°
Max:15°
Hétfő
Min:9°
Max:14°
Kedd
Min:8°
Max:12°
Szerda
Min:9°
Max:10°
Csütörtök
Min:8°
Max:11°
Választás

"Százhalombatta mindenek előtt!" - írta: ND
2019-08-22 - Ez az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület (ÉSZKE) jelmondata – hangzott el a szervezet őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatos sajtótájékoztatóján augusztus 21-én, Százhalombattán.
Vezér Mihály polgármester ismertette az egyesület programját és bemutatta a képviselő-jelölteket. Hangsúlyozta, hogy "a városlakók nem fognak csalódni, hiszen az ÉSZKE már több cikluson keresztül bizonyított". A polgármester aláhúzta, hogy a tizenöt éves múlttal és eredményekkel rendelkező, politikai pártoktól független szervezet az egyetlen komoly civil erő a városban, tagjai pedig "nem csak az elmúlt fél évben, hanem fennállása óta, mindig Százhalombatta elkötelezett híveként, érzékenyen reagáltak a városlakók problémáira és tevékenyen vettek részt a város életében".

Furcsa Katalin, az 1-es számú választókerület képviselő-jelöltje 45 éve él a városban, amelyből nyugdíjba vonulásáig több mint tíz évet köztisztviselőként dolgozott egészségügyi és szociális területen.

Az egyesület a 2-es körzetben Győri Istvánt jelöli az október 13-ai helyhatósági választáson, aki több mint huszonöt éve tanít a SZISZKI-ben, jól ismeri a várost és a körzetet is.

A 3-as választókerület képviselő-jelöltje Fehér Sándor, mérnök szakember, aki húsz évvel ezelőtt költözött városunkba Tiszaújvárosból, amely Százhalombattához hasonló méretű, szerkezetű város és ahol önkormányzati tapasztalatokat is szerzett, hiszen 2 cikluson keresztül dolgozott képviselőként az ottani testületben.

A 4-es, 5-ös, 6-os és 7-es körzetben a jelenleg is regnáló képviselők indulnak a megméretésen. A 4-esben Kovács Lajos, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság elnöke, az 5-ösben Török Sándor, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke, a 6-osban Szél Pál, az Ifjúsági, Kulturális, Sport és Közrendi Bizottság elnöke szeretné folytatni a megkezdett képviselői munkát. Kovács Lajos ötödik ciklusát tölti a testületben, Török Sándor és Szél Pál mindketten huszonöt éve dolgoznak az önkormányzatban. Tizenhét év után a következő ötben is folytatná a 7-es számú körzet képviseletét Vezér Mihály, aki az ÉSZKE polgármester-jelöltje is.

A 8-as számú kerületben az Óvárosban élő, jelentős önkormányzati és közigazgatási tapasztalattal is bíró Ádám Erikát, a Hotel Training vezetőjét jelöli a szervezet. Vezér Mihály röviden kitért arra is, hogy miért nem Sinka László alpolgármestert, a körzet jelenlegi képviselőjét indítják a körzetben. Sinka László a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkáraként egész embert kívánó feladatok elé néz, tekintettel a többi között a közelgő tokiói Olimpiára, "ezért választania kellett. Nem kíván indulni az őszi helyhatósági választásokon, amit az ÉSZKE tudomásul vett és elfogadott."

Az ÉSZKE programjáról Vezér Mihály elmondta, hogy mindenek előtt az eddig elért eredményeket kívánják megőrizni az élet minden fontos – az egészségügy, a kultúra, a közigazgatás, az oktatás-nevelés és a sport – területén. A városvezető kiemelte az új Sportcsarnok megépítését, amelyre már eddig közel 500 millió forint TAO-támogatást sikerült összegyűjteni és a város rendelkezik a miniszterelnök figyelemre méltó összegű kormányzati támogatásra vonatkozó ígéretével, amelyek segítségével a komplexum megépítése a következő ciklusban várható. "Sport-munkacsarnok" építését tervezik az Arany János iskola udvarára, valamint a vasúti építkezés befejezése után a vasútállomás előtt park és P+R parkoló kiépítését. Az Ipari Park déli részén harminc hektáros terület közművesítésével szeretnének új vállalkozókat a városba vonzani, ezzel növelve a város bevételeit és az új munkahelyek számát. Egymilliárdos céltartalékkal, mintegy ötven lakás építését tervezik már a következő ciklus elején, amely a fiatalok városban tartását és a lakáshoz jutás támogatását szolgálja.

Az Óvárost Dunafüreddel összekötő híd megépítését is szeretnék megvalósítani. Folytatnák az "okosváros"-programot – az okospadok telepítése után – a buszmegállók digitalizálásával. Egészségügyi fejlesztéseket, a szűrési programok és a város által ingyenesen biztosított védőoltások kiterjesztését, valamint több területen teljesen új, a többi között a megújuló energiák elterjedésére irányuló és fásítási program indítását is tervezik. Vezér Mihály polgármester kiemelte a közösségépítésre és a lokálpatriotizmus további erősítésére irányuló terveiket. Hangsúlyozta, hogy "az ÉSZKE a valósággal összeegyeztethető, reális és akár ciklus közben is számon kérhető dolgokat ígér". Az egyesület városi programjáról, valamint a jelöltek részletes bemutatásáról és a körzetekben megvalósítandó terveikről folyamatosan tájékoztatni fognak.

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programajánló - 2019-11-14
- Programajánló - 2019-11-12
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-31
- Programajánló - 2019-10-22
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-14
- Programajánló - 2019-10-08
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-07
- László Bandy a BKK-ban - 2019-10-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-01
- Programok a HBVK-ban - 2019-09-23
Választási hírek
Felhívások
AKTUÁLIS
2019-11-15 -
2019-10-30 - Felújítja az önkormányzat a Március 15. utcai, csőcsorda feletti gyalogoshidat Százhalombattán november 4-e és 15-e között.
2019-10-21 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Hamarosan indul az önkormányzati képzés
2019-11-15
Lejárt az önkormányzati, közéleti szerepvállalásra felkészítő képzés jelentkezési határideje Százhalombattán. A rendelkezésre álló egy hónap alatt harmincnyolc 20-35 év közötti fiatal regisztrált a megadott e-mail címre.

2019-11-15

A legkisebbek tiszteletére lilába borul a Szent István tér
2019-11-15
A koraszülöttek világnapja alkalmából november 17-én újra a koraszülötteket jelképező lila színbe borulnak a világ számos fontosabb épületei, a hazai középületek, városunk főtere, a Szent István tér is. 

Összeül a képviselő testület
2019-11-15
Az alpolgármesterek megválasztása és a szervezeti és működési szabályzat módosítása lesz a százhalombattai képviselő testület november 19-i ülésének fő témája.

Ítélet után halasztást kért, hogy átmenjen a bíróság melletti templomba lopni
2019-11-15
Az Érdi Járási Ügyészség 2019. november 15. napján (pénteken) 9.00 órára bíróság elé állítja M. G. vádlottat.

Tovább folyik a nyomozás a "drogbanda" ellen - több tag maradt letartóztatásban
2019-11-15
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. november 14-én elrendelte három férfinak és egy nőnek a letartóztatásának a meghosszabbítását és két gyanúsított nő letartóztatását megszüntetése mellett bűnügyi felügyeletét, akiket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel és más bűncselekményekkel gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pályaválasztási fórum
2019-11-14
Zsúfolásig megtelt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola a pályaválasztási fórumon, amelyen kilenc oktatási intézmény mutatkozott be november 12-én.

Köszönet a segítőknek
2019-11-13
Apró Magdolna, az idősotthon munkatársa kapta az idei Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet a százhalombattai önkormányzattól. Az erkölcsi elismerést Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a szakbizottság korábbi elnöke adta át november 12-én, a Szociális Munka Napján.

Ideiglenes szűkülés az M0-áson
2019-11-13
Burkolatjavítás miatt egy sávra szűkül a forgalom az M0-ás autóút északi szektorán Dunakeszi–dél és az M2-es autóút csomópontok között november 16 és 19 között, szombattól keddig – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Baleset a Csentericsen
2019-11-13
Két személygépkocsi ütközött össze Százhalombattán, a Csenterics Sándor úton november 12-én reggel.

Hálaadó istentisztelet
2019-11-12
Megtelt a Református Templom Százhalombattán, a templomszentelés húsz éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen november 10-én.

Országos sportrendezvények
2019-11-12
Országos sportrendezvényeket szervezett és számos egyéb programból is kivette a részét a Városi Polgárőrség Százhalombattán október folyamán.

Lépések a munka világába - Pályaorientáció nyolcszázhatvanöt diáknak
2019-11-12
Pályaorientációs témanapot tartott a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium november 7-én. Nem könnyű szervezési feladat ez egy olyan összetett iskolában, ahová 6-tól 19 éves korukig járnak a gyerekek – olvasható Horváthné dr. Hidegh Anikó igazgató összefoglalójában.

Sylvia Plath: A mindegy-öltöny
2019-11-12
Ki ne vágyna rá, hogy mindig, mindenhol, mindenkinek megfeleljen?

Gyémántdiplomát vett át dr. Pintér
2019-11-12
Gyémántdiplomát vett át az idén kilencven éves dr. Pintér Gyula, egykori százhalombattai üzemi főorvos a Semmelweis Egyetemen aulájában október 12-én. 

Pénteken adják át a Stádium-díjat
2019-11-12
Első alkalommal adják át a tavaly, Százhalombattán meghirdetett Stádium-díjat november 15-én (pénteken), 11 órától az OKISZ Inkubátorház Dísztermében (1076 Budapest, Thököly út 58-60.). 

Bővült a szolgáltatások köre
2019-11-12
Gyermekultrahangos szűrő és diagnosztikai vizsgálatokkal bővült az Optimum-Med szolgáltatásainak a köre Százhalombattán.

Ingyenes szűrés dohányosoknak
2019-11-12
Elindult a HUNCHEST tüdőrákszűrő-program az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, amelyre dohányos, vagy 15 éven belül leszokott – és élete során átlagosan 25 évig napi egy csomag cigarettát szívott – 50 évesnél idősebb nők és férfiak jelentkezését várják. Az ingyenes szűrővizsgálatra beutaló nem kell.

Átmenetileg szünetel a komp
2019-11-11
Az üzemeltető tájékoztatása szerint bizonytalan ideig szünetel a Százhalombatta-Tököl között közlekedő kompjárat. Az üzemeltető mindent elkövet a műszaki probléma mielőbbi elhárítása érdekében. 

Egy helyet javítottak a tabellán
2019-11-11
Megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság: Erdőkertesi SE – Százhalombatta III 31:41 (14:19) november 10.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.