2022. május 21. - Konstantin napja
Szombat
Min:16°
Max:25°
Vasárnap
Min:12°
Max:22°
Hétfő
Min:10°
Max:23°
Kedd
Min:12°
Max:18°
Szerda
Min:11°
Max:23°
Választás

Elkezdődött az októberi választás előkészítése
2019-08-21 - Letette az esküt és megtartotta alakuló ülését a Helyi Választási Bizottság (HVB) Százhalombattán augusztus 15-én. A HBV tagjai: dr. Csútor Tünde, dr. Csehák Izolda, valamint Buti Imre.  Valamennyien már a sokadik alkalommal töltik be a tisztséget. 
A képviselő-testület döntött a HVB póttagjainak személyéről is, póttagnak Nemes Máriát és Krisneider Róbertet választotta meg a testület.  A HBV tagjainak és póttagjainak személyére a törvény értelmében a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetője, a jegyző tesz javaslatot, és azt a képviselő-testületnek kell elfogadnia.

A tagok a képviselő-testület ülésén tették le az esküt Vezér Mihály polgármester előtt, majd alakuló ülésükön dr. Csútor Tündét választották meg elnöknek és Buti Imrét elnökhelyettesnek.     

Dr. Horváth Ágota, a HVI vezető-helyettese, aljegyző ismertette az október 13-ára kitűzött választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Egyebek mellett azt is, hogy a HBV ülései nyilvánosak, és azok időpontjáról, valamint a HVB által meghozott határozatokról a városi honlapon folyamatosan tájékoztatni fogják a választópolgárokat.

Az október 13-ra kitűzött választások során a következő öt évre választunk önkormányzati képviselőket és polgármestert, valamit nemzetiségi önkormányzati képviselőket. A jelölt- és listaállításhoz már igényelhetők ajánlóívek a Helyi Választási Irodától, de a jogszabályi előírásoknak megfelelően csak augusztus 24-től (szombattól) adhatók át az igénylők vagy a jelöltként indulni szándékozók részére. A Helyi Választási Iroda augusztus 24-én 8-tól 16 óráig fogadja az ajánlóív- igénylőket.

A polgármesteri, az egyes választókerületi képviselői és a nemzetiségi önkormányzati képviselői jelöltséghez szükséges ajánlások számát a választási eljárásról szóló törvény alapján határozták meg, és a városi honlapon tették közzé.

Százhalombattán jelenleg 15 156 választójoggal rendelkező állampolgár él, és nyolc egyéni választókerületben választhatunk képviselőt.  A jelöltséghez a választásra jogosultak egy százalékának érvényes ajánlását kell megszerezniük a képviselő-jelölteknek, amely választókerületenként 17-23 ajánlást jelent. A polgármester-jelölteknek a lakosságszám arányában 300 érvényes ajánlást kell bemutatniuk. A nemzetiségi önkormányzati képviselő-jelölteknek 5 érvényes ajánlást szükséges összegyűjteniük nemzetiségenként.

Hivatalosan augusztus 24-én kezdődik el a választási kampány. Az egyéni választókerületi jelölteket és a polgármesterjelölteket szeptember 9-én 16 óráig, a kompenzációs listákat pedig szeptember 10-én 16 óráig kell bejelenteni. A jelölőszervezetek csak akkor állíthatnak jelöltet, illetve listát, ha bírósági bejegyzésük alapján regisztráltak a területi választási bizottságnál. Az ajánlóíveket a HVI ellenőrzi, majd a HVB jogerős határozata alapján veszik nyilvántartásba a jelölteket.

Ezt követően a HVB-be egy-egy – a szavazatszámláló bizottságba pedig kettő-kettő - további tagot delegálhatnak a jelölő szervezetek, illetve a független jelöltek október 4-ig.
A város lélekszáma alapján nyolc képviselőt egyénileg választhatunk meg, és további három képviselő kompenzációs listán fog mandátumhoz jutni.  Listát az a jelölőszervezet állíthat, amely legalább a választókerületek felében jelöltet állít.

Jogszabályváltozás történt a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásával kapcsolatban. A korábbi választásoktól eltérően nem egy kijelölt nemzetiségi szavazókörben adhatják le voksukat a választópolgárok, hanem minden szavazókörben lehetőség lesz erre a nemzetiségi névjegyzékek alapján.

A választás lebonyolításáról, aktualitásairól a http://www.battanet.hu/onkormanyzati-valasztas-2019/  oldalon tájékoztat a HVI.


Nyári táborok
2022-05-11 -
Szerkesztőségünk idén is összegyűjtötte a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan, tartalmasan és élményszerűen töltsék a nyári szünidőt.
AKTUÁLIS
2022-05-16 - Cserélje le elavult mobilját!
2022-04-19 - A Szent István templom felújítása után már régóta készültünk a Szent László templom felújítására. Ennek most érkezett el az ideje. Több forrás biztosításával kívánjuk megvalósítani.
2022-04-07 - A költők a szépség koldusai - Fazekas István gondolatai
Megmentik a tavat
2022-05-17
Megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése május 16-án. A vízpótlás 10 napon keresztül zajlik – tájékoztatott a helyszínen Vezér Mihály polgármester.

Látogatás a Hivatalban
2022-05-11
A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.

Madarak és fák napja
2022-05-11
A hagyományokhoz hűen, a jeles nap alkalmából az önkormányzat nevében ismét fát ültetett az óvodásokkal közösen Vezér Mihály polgármester a kulturális központ mögötti területen. Az eseményen részt vett Nagy Balázs alpolgármester és Lukács Bernadett képviselő is.

Két műrepülő-érem
2022-05-11
Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a százhalombattai DEMK versenyzői a Pécsett megrendezett Körrepülő műrepülő modellek Mecsek Kupáján, május 8-án.

GEMS of Europe diákcsere Portugáliában
2022-05-11
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa május 1-jén indult útnak, hogy iskolánkat képviselje a 2020 decemberében kezdődött GEMS of Europe nemzetközi projekt első személyes diákcsere programján a portugál fővárosban, Lisszabonban. 

Kórustalálkozó Celldömölkön százhalombattai részvétellel
2022-05-09
A város Liszt Ferenc Vegyeskarának alapítókarnagyára is emlékeztek a Bárdos Lajos nevével harmincadszor megrendezett kórustalálkozón április 26-án. "Elhoztuk nektek a békét" – énekelte a házigazda kórus a közismert zsidó népdalt, négyszólamú feldolgozásban: "Shalom aleichem." A kórusok erre a bő másfél órára tényleg elhozták.

Tavaszi karbantartás a Finomítóban
2022-05-09
Karbantartást végeznek a MOL Dunai Finomító több üzemében május 13. – június 22. között. A szakemberek mindent megtesznek azért, hogy tevékenységük ne zavarja a környéken élők nyugalmát – tájékoztatott a társaság.

Segítő munkatársat keres a Válaszút Misszió
2022-05-09
A Magyarországi Református Egyház Válaszút Missziója munkatársat keres keresztyén szellemiségű csapatba, szenvedélybetegek szociális (alacsonyküszöbű és nappali) ellátásában, illetve büntetés végrehajtási intézetben végzett segítő munkakör betöltésére.

Országos Informatika verseny az Egyesben
2022-05-09
Két év után ismét személyes megjelenéssel került megrendezésre a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskolában a Kozma László Országos Informatika Verseny.

A szív diadala
2022-05-09
34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.

Egy tucat + 1 érem
2022-05-09
Tizenkét egyéni érmet szerzett – 2 arany, 7 ezüst és 3 bronz –, valamint egy mix-vegyes váltó bronzérmet nyert a Száz Halom Városi Úszó Klub Sport Egyesület 4 fős úszócsapata a Szentesen megrendezett szabadtéri XXVII. Nemzetközi Senior Úszóversenyen május 7-én.

Közös siker
2022-05-09
21 óra 44 perc alatt teljesítette az XVI. NN UltraBalatonon 211 km-es körtávját a százhalombattai SZVISE futócsapata április 29-én.

Hatvan év az egészségügyben - tisztelet az embernek, a szakmának
2022-05-09
Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Százhalom Egészségügyi Központban a ma is aktív, 84 éves Dr. Buza Tibor nyugalmazott belgyógyász- kardiológust, aki hat évtizede dolgozik a betegekért. A főorvosnak a hosszú idő alatt két munkahelye volt, a Szent Rókus Kórház és Százhalombatta.

Ifjú világbajnoki ezüstérmes
2022-05-09
A dobogó második fokára állhatott fel, és vehette át kategóriájában élete első világbajnoki ezüstérmét Díaz-Zrubecz Adriano a százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztályának versenyzője az olaszországi Padovában április 23-24-én megrendezett I. Gyermek és Ifjúsági Világbajnokságon.

Űrutazáson voltunk
2022-05-09
"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember,gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."Antoine de Saint-Exupéry

Óvodák közötti futóversenyt rendezett a Százszorszép Óvoda
2022-05-09
Óvodánkban éves hagyomány a "Nyúlcipő futóverseny", melyet közel 10 éve, minden évben megrendezünk. Néhány évvel ezelőtt felmerült a gondolat, hogy a város többi óvodáját is bevonjuk a vetélkedőbe. A pandémia miatt azonban többször is el kellett halasztani az eseményt, idén azonban megvalósulhatott, közel 150 gyermek részvételével.

Oscar-díjas pedagógus
2022-05-09
A "Legjobb Pedagógus-díj 2022" elismerésben részesült Tornai Boglárka, a százhalombattai Kőrösi iskola tanítója.

Harmincadik születésnap
2022-05-09
Műsorral egybekötött ünnepség keretében emlékeztek meg a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola fennállásának három évtizedes jubileumáról április 28-án. A rendezvényen részt vettek a város és a helyi intézmények vezetői, az egykori és a jelenleg is tanító pedagógusok.

NYÍLT LEVÉL A DUNAMENTI ERŐMŰ ZRT. VEZÉRIGAZGATÓJA RÉSZÉRE
2022-05-04
Tisztelt Horváth Péter Vezérigazgató Úr!

Nyílt levél
2022-05-04
Czakó Nicolette Asszony, a B-Cool elnökhelyettese és Mészáros Gábor és Lengyel Bonita részére. Örömmel értesültem arról, hogy hogy Mészáros Gábor és Lengyel Bonita sportolók, kiváló táncosok, a legsikeresebb magyar akrobatikus rock and roll páros 2021 év NÍVÓ DÍJASAI lettek. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor kukac mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.