2020. május 30. - Janka, Zsanett napja
Szombat
Min:12°
Max:13°
Vasárnap
Min:10°
Max:12°
Hétfő
Min:11°
Max:20°
Kedd
Min:11°
Max:19°
Szerda
Min:9°
Max:20°
Önkormányzat

Szebb, korszerűbb, komfortosabb - Megújult közterületek - írta: CK
2019-07-03 - Sajtóbejáráson mutatta be a napokban átadott köztéri felújításokat az önkormányzat Százhalombattán ma délután. Új burkolatot kapott a kézilabdapálya a Sportparkban, megújult a Pitypangos szökőkút és a főtéri díszkút.
A Hága László úti Sportpark aszfaltos kézipályája korszerű és biztonságos műanyagburkolatot kapott. A több mint 15 millió forintos beruházásra a Százhalombattai Kézilabda Egyesület pályázott a TAO keretében – mondta el a helyszínen Tallér Zsolt, az egyesület elnöke. A pálya megfelel a nemzetközi sportági szövetség előírásainak, és mivel puhább, rugalmasabb, mint az aszfalt, az ízületeket is jobban kíméli. A felújításhoz a 30 százalék önrész biztosításával járult hozzá a város. A megújult pályát bárki használhatja, elsősorban a szabadidő- és a tömegsportot szolgálja, de ha az időjárás engedi, edzéseket is szeretnének rajta tartani.

A Sportparkban hamarosan egy 14 elemből álló kondipark is létesül a közelmúltban szintén felújított kosárlabdapálya és a most átadott kézipálya között. Ezt az önkormányzat eredményes pályázata teszi lehetővé, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programjára nyújtott be – mondta el Vandlik Csaba, a Műszaki Iroda vezetője. Hozzátette: a közelmúltban több olyan létesítményt is átadott a város, amelyek bővítik a mindennapos mozgás lehetőségeit és ezzel hozzájárulnak az egészséges életmódhoz. Két "dühöngőt" alakítottak át a lakótelepen, a Bolyai és Tóth László utcák között. Az egyikből multifunkcionális sportpálya, a másikból KRESZ-park lett. Utóbbi az ovisok és kisiskolások szabadtéri oktatásához is hozzájárulhat.

A sajtóbejárás a Sportpark után az egészségközpont előtti Pitypangos szökőkútnál folytatódott, amely egy alapos rekonstrukció után újból régi pompájában látható. Nemcsak szép látványával, hanem a levegő hűsítésével, párásításával is hozzájárul, hogy környezete a nyári kánikulában a város egyik legkellemesebb pihenőhelye. Az önkormányzat vegyszeresen kitisztíttatta a medencetestet, karbantartották, illetve szükség szerint cserélték a 144 fúvókát, és a két meglévő szűrő mellé hamarosan egy harmadik, 100 mikronos berendezést is telepítenek. Erre azért van szükség, hogy a környező fák "szemetelése" kevésbé tömítse el a szökőkutat. Talán kevesen tudják, de a sajtóbejárás során elhangzott, hogy a szökőkút mellett szélérzékelő található, amely nagyobb légmozgás esetén automatikusan lekapcsolja azt.

Mindezzel nem ért véget a Göncz Árpád tér felújítása, hiszen az egészségközpont előtti járda rekonstrukciója jelenleg is folyik. A megújuló járdát egészen a Napsugár Óvodáig fogják elvezetni, méghozzá figyelemfelkeltő és biztonságos gyalogátkelőn keresztül. Őszre kicseréik a tér közvilágítását is, a mostani lámpatestek ugyanis nem biztosítanak elegendő fényt.

A főtéren a Csodaszarvas díszkút elhasználódott mozaikburkolatát bontották le. Új, tartós és nem utolsó sorban tetszetős bevonatot kapott a díszkút medencéje, de megújul a mellette található köztéri harangóra is, amelynek működése az utóbbi időben bizonytalanná vált. A szerkezetet szoftveresen és mechanikailag is felújítja egy székesfehérvári szakember, az új vezérlőegység pedig lehetővé teszi majd, hogy az óra bármilyen zenét lejátsszon, amelyet mp3 felvételből konvertál, vagyis az eddiginél jóval szélesebb lesz a repertoárja.


Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Száz másodperc emlékezés
2020-05-29
A visszajelzések szerint akár tizenötezer templom harangja zúghat a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 30-kor Kárpát-medence szerte – tájékoztatott Tóth Ernő, a KÉSZ százhalombattai csoport elnöke.

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
2020-05-29
Az esetlen, apátlan-anyátlan Lionel Essrog egy brooklyn-i intézetben nevelkedik.

Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-05-29
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás június 2-ától. 

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra az abonyi család
2020-05-29
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján 2020. május 28-án megtartott ülésén elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével összefüggésben folytat nyomozást.

Battai táncosoké a Magyar Köztársaság Kupa
2020-05-29
A százhalombattai akrobatikus rock ’n roll duó, Lengyel Bonita és Mészáros Gábor nyerte el a Magyar Táncsport Szövetség Magyar Köztársaság Kupáját felnőtt páros kategóriában. A vándorkupát, amit az adott évben megrendezett legmagasabb kategória nyertesei kapnak, 2002-ben indította útnak a szervezet.

Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28
Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  

Hatodszor is Óvárosi Focikupa
2020-05-28
Idén is megrendezésre kerül az Óvárosi Focikupa kispályás labdarúgó-torna az Óvárosi Papírkutyák szervezésében június 20-án, szombaton.

Letartóztatásban marad a ráckevei családi viszály gyanúsítottja
2020-05-28
A Budakörnyéki Járásbíróság 2020. május 27-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2 hónappal meghosszabbította annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén
2020-05-28
Balatoni előszezoni menetrend lép életbe Az ünnep miatt módosul a vasúti közlekedési rend: május 31-én az ünnepnapra, június elsején a vasárnapra, 2-án már a szokásos munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Szombaton nyit a versenymedence
2020-05-28
Az időjárás és a járványhelyzet függvényében az összes medencéjét üzembe helyezi a Városi Strand Százhalombattán június 13-tól. A versenymedencét azonban már május 30-tól használni lehet.

Hitből pajzsot
2020-05-27
A KÉSZ videósorozatának legújabb részében Balog Zoltán református lelkész, az EMMI volt minisztere beszél a keresztény értelmiség feladatáról, amelyet a vírushelyzet eredményezett. Elérhető a KÉSZ YouTube-csatornáján itt: https://youtu.be/OnL1freATSw

Folyamatos a segítség
2020-05-26
Újabb közel ötven százhalombattai pályázó részesült A Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában. Erről döntött a kuratórium május 25-ei ülésén.

Zajlik az óvodai nevelés
2020-05-25
A legújabb kormányrendelet értelmében május 25-től minden vidéki településen, így Százhalombattán is a veszélyhelyzet előtti normál rendben fogadják a gyerekeket az óvodák és a bölcsőde. A battai intézményekben felkészültek a kicsik érkezésére, de még nem számítanak arra, hogy teljes létszám lesz a csoportszobákban.

Isten a szeretet
2020-05-25
Megjelent a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége "Hitből pajzsot" elnevezésű videósorozatának következő filmje, amelyben Süveges Gergő újságíró osztja meg "nyugalom megzavarására alkalmas" mondanivalóját "Hogyan lehetek Isten nagykövete?" címmel.

Több településen is új pszichoaktív anyagokat árult
2020-05-25
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 22-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást.

Rendszeresen bántalmazta idős édesanyját a ceglédi nő
2020-05-25
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 24-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Elkezdődött a szúnyoggyérítés
2020-05-22
Megkezdte a szúnyogok irtását a Szákom Kft. Százhalombattán ezen a héten. Elsőként biológiai gyérítésre kerül sor, a jövő héten pedig - ha az idő is engedi - kémiai irtást végeznek.

Gyermeknapi sorsolás
2020-05-22
A Városi Gyermeknapi a járványhelyzet miatt elmarad, de Szalai Attila, önkormányzati képviselő több vállalkozás támogatásával ajándéksorsolást rendez a gyerekeknek.

Eltűnt gyerekek világnapja
2020-05-22
"Veszélyes dolog kilépni az ajtón (...).

Tavasz a kertekben
2020-05-22
Megérkezett a tavasz.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.