2019. szeptember 15. - Enikő, Melitta napja
Vasárnap
Min:13°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:20°
Szerda
Min:8°
Max:16°
Csütörtök
Min:5°
Max:16°
Önkormányzat

Szebb, korszerűbb, komfortosabb - Megújult közterületek - írta: CK
2019-07-03 - Sajtóbejáráson mutatta be a napokban átadott köztéri felújításokat az önkormányzat Százhalombattán ma délután. Új burkolatot kapott a kézilabdapálya a Sportparkban, megújult a Pitypangos szökőkút és a főtéri díszkút.
A Hága László úti Sportpark aszfaltos kézipályája korszerű és biztonságos műanyagburkolatot kapott. A több mint 15 millió forintos beruházásra a Százhalombattai Kézilabda Egyesület pályázott a TAO keretében – mondta el a helyszínen Tallér Zsolt, az egyesület elnöke. A pálya megfelel a nemzetközi sportági szövetség előírásainak, és mivel puhább, rugalmasabb, mint az aszfalt, az ízületeket is jobban kíméli. A felújításhoz a 30 százalék önrész biztosításával járult hozzá a város. A megújult pályát bárki használhatja, elsősorban a szabadidő- és a tömegsportot szolgálja, de ha az időjárás engedi, edzéseket is szeretnének rajta tartani.

A Sportparkban hamarosan egy 14 elemből álló kondipark is létesül a közelmúltban szintén felújított kosárlabdapálya és a most átadott kézipálya között. Ezt az önkormányzat eredményes pályázata teszi lehetővé, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programjára nyújtott be – mondta el Vandlik Csaba, a Műszaki Iroda vezetője. Hozzátette: a közelmúltban több olyan létesítményt is átadott a város, amelyek bővítik a mindennapos mozgás lehetőségeit és ezzel hozzájárulnak az egészséges életmódhoz. Két "dühöngőt" alakítottak át a lakótelepen, a Bolyai és Tóth László utcák között. Az egyikből multifunkcionális sportpálya, a másikból KRESZ-park lett. Utóbbi az ovisok és kisiskolások szabadtéri oktatásához is hozzájárulhat.

A sajtóbejárás a Sportpark után az egészségközpont előtti Pitypangos szökőkútnál folytatódott, amely egy alapos rekonstrukció után újból régi pompájában látható. Nemcsak szép látványával, hanem a levegő hűsítésével, párásításával is hozzájárul, hogy környezete a nyári kánikulában a város egyik legkellemesebb pihenőhelye. Az önkormányzat vegyszeresen kitisztíttatta a medencetestet, karbantartották, illetve szükség szerint cserélték a 144 fúvókát, és a két meglévő szűrő mellé hamarosan egy harmadik, 100 mikronos berendezést is telepítenek. Erre azért van szükség, hogy a környező fák "szemetelése" kevésbé tömítse el a szökőkutat. Talán kevesen tudják, de a sajtóbejárás során elhangzott, hogy a szökőkút mellett szélérzékelő található, amely nagyobb légmozgás esetén automatikusan lekapcsolja azt.

Mindezzel nem ért véget a Göncz Árpád tér felújítása, hiszen az egészségközpont előtti járda rekonstrukciója jelenleg is folyik. A megújuló járdát egészen a Napsugár Óvodáig fogják elvezetni, méghozzá figyelemfelkeltő és biztonságos gyalogátkelőn keresztül. Őszre kicseréik a tér közvilágítását is, a mostani lámpatestek ugyanis nem biztosítanak elegendő fényt.

A főtéren a Csodaszarvas díszkút elhasználódott mozaikburkolatát bontották le. Új, tartós és nem utolsó sorban tetszetős bevonatot kapott a díszkút medencéje, de megújul a mellette található köztéri harangóra is, amelynek működése az utóbbi időben bizonytalanná vált. A szerkezetet szoftveresen és mechanikailag is felújítja egy székesfehérvári szakember, az új vezérlőegység pedig lehetővé teszi majd, hogy az óra bármilyen zenét lejátsszon, amelyet mp3 felvételből konvertál, vagyis az eddiginél jóval szélesebb lesz a repertoárja.


Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Rosszul kezdődött a szezon
2019-09-09
4:2 arányú vereséget szenvedtek a Battai Gurítók a Tekergetőktől a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság első őszi fordulóján, Budapesten, az Erőmű-pályán. 

Modellvitorlás OB
2019-09-09
Balatonkenesén került megrendezésre a modellvitorlázók országos bajnoksága F5 - MM hajóosztályban szeptember 7-8-án.

Utánpótlásfoci
2019-09-09
Százhalombattán rendezték meg az U10 és 11-es korosztályok első Bozsik tornáját szeptember 8-án. Tizenkét összeállítás focizott a Városi Szabadidő Központban, amelyek közük hármat a százhalombattai labdarúgók alkottak.

Hatvanhat
2019-09-09
Minden tanév a számokról szól.

Huszonöt éves a polgárőrség
2019-09-06
A város és az Országos Polgárőr Szövetség életében is meghatározó szerepet tölt be a százhalombattai polgárőrőr szervezet, amely fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget tartott a Szekeres József Rendezvényközpontban szeptember 4-én.

Élményuszoda - Korszerűsítés és szolgáltatásbővítés a Szalaiban
2019-09-06
A nyári szünet után újból megnyitották kapuikat a fedett uszodák Százhalombattán. Az önkormányzat támogatásával jelentős korszerűsítést és fejlesztést hajtott végre a Szalai János Uszodában az üzemeltető Sporthalom Kft. , amelyet augusztus 30-án sajtóbejáráson mutatott be Fekete László ügyvezető.

Zöldflotta az Ebattában
2019-09-06
Három új elektromos autót szerzett be ételfutárjai számára az Ebatta Kultúrkocsma és Pizzakuckó Százhalombattán. A járművek használatával a munkakörülményeken szeretnének javítani, emellett az egészségesebb környezetet és az általános szemléletváltást is szem előtt tartották – mondta el Gabelics Péter tulajdonos. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.