2019. szeptember 15. - Enikő, Melitta napja
Vasárnap
Min:13°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:20°
Szerda
Min:8°
Max:16°
Csütörtök
Min:5°
Max:16°
Önkormányzat
Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18 - A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.
Városunk összterületének 80%-a építhető be lakóházak céljából. Ezt a korlátot az ún. agglomerációs törvény írja elő. A beépítettségi arány maximumát mára majdhogynem elértük. Mi következik ebből? Az, hogy a jövőben döntően magasépítésű társasházak épülhetnek Százhalombattán. Jelenleg szinte nincs is új építésű, eladó lakáskínálat városukban. Miért kell ezen változtatni az Önkormányzatnak? Mert ellenkező esetben nem tudjuk itthon tartani a családalapító százhalombattai fiatalokat. Ők lakás hiányában kénytelenek elköltözni városunkból. Ha ez a folyamat kialakul, elöregszik városunk, drámaian növekszik az itt élő inaktív, nyugdíjasok aránya. Ezáltal drasztikusan csökken a helyi vásárlóerő, a kereskedelemben csökken a készletek forgási sebessége, csökken az árbevétel, vele együtt a vállalkozás nyeresége. Ugyanez az eredmény áll elő a szolgáltatási szektorban is. Mindezek következményeként elköltöznek a kereskedelmi, szolgáltatási szférában működő vállalkozások. A lakhatás hiánya miatt a fiatalok tömeges elköltözése városunk helyi munkaerő kínálatát is csökkenti, ami a működő vállalkozások iránti vonzóképességünket is negatívan befolyásolja.

Mind a fentiek hatására a lakosságszám csökken, városunk nem fejlődik, ellenkezőleg, leépül.

Ezért kell tehát új lakások építését szorgalmazni az Önkormányzatnak. Az sajnálatos tény, hogy a terjeszkedés iránya most már szinte csak felfelé lehet.

2017-ben kezdtük el a Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) módosítását, a teljes nyilvánosság bevonásával. Ez a módosítás tette lehetővé, hogy a jelenleginél magasabb épületeket is lehessen építeni a Gesztenyés út egyik oldalán.

Az építési szabályzat módosítása közel 2 éven át zajlott, minden fázisát közzétettük, honlapunkon is megjelentettük. Tettük ezt abból a célból, hogy ha valakinek az érdekét ez sérti, legyen ideje azt jeleznie felénk, még a jogerőre emelkedés előtt. Mondani sem kell, semmilyen lakossági észrevételt nem tett felénk senki.

Az Önkormányzat közel 2 éven át folyamatosan hirdette eladásra a volt TIGÁZ telket, mígnem az nem régen gazdára talált.

Mindezek után az önkormányzati választás kampányidőszakának legelején egyesek aláírásgyűjtésbe kezdtek az épület megépítése ellen.
 
Nézzük az akció részleteit, amely mindent elárul az abban résztvevők törekvéseiről:
1.    A polgármester, a neki címzett levelet jóval előbb volt kénytelen olvasni egy politikai tartalmú facebook oldalon, mint ahogy neki megküldték volna.
2.    Ha valakinek egy probléma megoldása a cél, az első lépésként megbeszélést kezdeményez direktben és nem nyilvános petíciót tesz közzé! Ez a módszer politikai hangulatkeltésre kiválóan alkalmas, megoldáskeresésre semmiképpen sem.
3.    Kifogásolják az új épülettel együtt járó zajhatást. A jelenlegi üres telken előtte évtizedekig egy kétemeletes TIGÁZ ügyfélfogadó irodaház állt. Ennek ellátási területe volt: Érd, Diósd, Tárnok, Sóskút, Pusztazámor és Százhalombatta.
Az ügyfélforgalmat mindenki elképzelheti. Az idő tájt valahogy senki nem panaszkodott a zajra.
4.    A szomszédos telkek intimitásvesztésére is panaszkodnak. A TIGÁZ kétemeletes irodaházából vajon nem láttak be a telkekre 20 éven át? Erre akkor nem panaszkodtak.
5.    Az ingatlanok forgalmi értékcsökkenését állítják. Ezzel szemben áll, hogy a HÉSZ az ő telkükre is lehetővé teszi a magasabb beépítést, ami egyértelműen értéknövelő tényező!
6.    A Gesztenyés úti fasor gyérítéséről vizionálnak annak ellenére, hogy a fákat semmilyen veszély nem fenyegeti. Ez egyszerűen rosszindulatú koholmány.
7.    Parkolási problémát emlegetnek, ezzel szemben áll az, hogy mind a 36 lakáshoz tartozik a telken belül egy gépkocsi-tároló és kb. 40 méter közelben pedig mintegy 50 beállásos parkoló található a volt élelmiszerbolt helyén, ami a kora esti órákban
kb. 20%-os kihasználtságú csak!
8.    Azt a hamis látszatot keltik az aláírásgyűjtők, hogy kellő számú aláírás esetén az Önkormányzat megtiltja az építkezést. Ezzel szemben áll az, hogy már 6. éve az építéshatósági jogkör elkerült egy törvény értelmében Százhalombattáról, és azt a Járási Építésügyi Hatóság adja ki, melyre nincs ráhatásunk. Adódik a kérdés, hogy ez esetben miért nem az Érdi Járási Építésügyi Hatóság ellen gyűjtenek aláírásokat? Talán azért, mert a Hatóság nem indul a százhalombattai önkormányzati választáson!
9.    A HÉSZ módosításáról szóló önkormányzati rendeletet minden képviselő megszavazta, egyhangú döntés volt. Ezáltal sikerült előállítani azt a figyelemre méltó tényt, hogy az a képviselő, aki a petíció aláírására agitál, az a saját maga ellen gyűjt aláírásokat!
 
Mégis, mire jó ez az akció, ha érdemi joghatás kiváltására semmiképpen se? Például: az önkormányzati választásokhoz mozgósításra, ajánlóívek gyűjtésére használható adatbázis kiépítésére! Politikai hangulatkeltésre a város fejlődése, a fiatalok megtartása ellen.
 
Százhalombatta, 2019. június 18.

Vezér Mihály polgármester
 

Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Rosszul kezdődött a szezon
2019-09-09
4:2 arányú vereséget szenvedtek a Battai Gurítók a Tekergetőktől a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság első őszi fordulóján, Budapesten, az Erőmű-pályán. 

Modellvitorlás OB
2019-09-09
Balatonkenesén került megrendezésre a modellvitorlázók országos bajnoksága F5 - MM hajóosztályban szeptember 7-8-án.

Utánpótlásfoci
2019-09-09
Százhalombattán rendezték meg az U10 és 11-es korosztályok első Bozsik tornáját szeptember 8-án. Tizenkét összeállítás focizott a Városi Szabadidő Központban, amelyek közük hármat a százhalombattai labdarúgók alkottak.

Hatvanhat
2019-09-09
Minden tanév a számokról szól.

Huszonöt éves a polgárőrség
2019-09-06
A város és az Országos Polgárőr Szövetség életében is meghatározó szerepet tölt be a százhalombattai polgárőrőr szervezet, amely fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget tartott a Szekeres József Rendezvényközpontban szeptember 4-én.

Élményuszoda - Korszerűsítés és szolgáltatásbővítés a Szalaiban
2019-09-06
A nyári szünet után újból megnyitották kapuikat a fedett uszodák Százhalombattán. Az önkormányzat támogatásával jelentős korszerűsítést és fejlesztést hajtott végre a Szalai János Uszodában az üzemeltető Sporthalom Kft. , amelyet augusztus 30-án sajtóbejáráson mutatott be Fekete László ügyvezető.

Zöldflotta az Ebattában
2019-09-06
Három új elektromos autót szerzett be ételfutárjai számára az Ebatta Kultúrkocsma és Pizzakuckó Százhalombattán. A járművek használatával a munkakörülményeken szeretnének javítani, emellett az egészségesebb környezetet és az általános szemléletváltást is szem előtt tartották – mondta el Gabelics Péter tulajdonos. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.