2019. július 21. - Dániel napja
Vasárnap
Min:22°
Max:25°
Hétfő
Min:18°
Max:26°
Kedd
Min:17°
Max:26°
Szerda
Min:15°
Max:27°
Csütörtök
Min:18°
Max:29°
Önkormányzat
Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18 - A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.
Városunk összterületének 80%-a építhető be lakóházak céljából. Ezt a korlátot az ún. agglomerációs törvény írja elő. A beépítettségi arány maximumát mára majdhogynem elértük. Mi következik ebből? Az, hogy a jövőben döntően magasépítésű társasházak épülhetnek Százhalombattán. Jelenleg szinte nincs is új építésű, eladó lakáskínálat városukban. Miért kell ezen változtatni az Önkormányzatnak? Mert ellenkező esetben nem tudjuk itthon tartani a családalapító százhalombattai fiatalokat. Ők lakás hiányában kénytelenek elköltözni városunkból. Ha ez a folyamat kialakul, elöregszik városunk, drámaian növekszik az itt élő inaktív, nyugdíjasok aránya. Ezáltal drasztikusan csökken a helyi vásárlóerő, a kereskedelemben csökken a készletek forgási sebessége, csökken az árbevétel, vele együtt a vállalkozás nyeresége. Ugyanez az eredmény áll elő a szolgáltatási szektorban is. Mindezek következményeként elköltöznek a kereskedelmi, szolgáltatási szférában működő vállalkozások. A lakhatás hiánya miatt a fiatalok tömeges elköltözése városunk helyi munkaerő kínálatát is csökkenti, ami a működő vállalkozások iránti vonzóképességünket is negatívan befolyásolja.

Mind a fentiek hatására a lakosságszám csökken, városunk nem fejlődik, ellenkezőleg, leépül.

Ezért kell tehát új lakások építését szorgalmazni az Önkormányzatnak. Az sajnálatos tény, hogy a terjeszkedés iránya most már szinte csak felfelé lehet.

2017-ben kezdtük el a Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) módosítását, a teljes nyilvánosság bevonásával. Ez a módosítás tette lehetővé, hogy a jelenleginél magasabb épületeket is lehessen építeni a Gesztenyés út egyik oldalán.

Az építési szabályzat módosítása közel 2 éven át zajlott, minden fázisát közzétettük, honlapunkon is megjelentettük. Tettük ezt abból a célból, hogy ha valakinek az érdekét ez sérti, legyen ideje azt jeleznie felénk, még a jogerőre emelkedés előtt. Mondani sem kell, semmilyen lakossági észrevételt nem tett felénk senki.

Az Önkormányzat közel 2 éven át folyamatosan hirdette eladásra a volt TIGÁZ telket, mígnem az nem régen gazdára talált.

Mindezek után az önkormányzati választás kampányidőszakának legelején egyesek aláírásgyűjtésbe kezdtek az épület megépítése ellen.
 
Nézzük az akció részleteit, amely mindent elárul az abban résztvevők törekvéseiről:
1.    A polgármester, a neki címzett levelet jóval előbb volt kénytelen olvasni egy politikai tartalmú facebook oldalon, mint ahogy neki megküldték volna.
2.    Ha valakinek egy probléma megoldása a cél, az első lépésként megbeszélést kezdeményez direktben és nem nyilvános petíciót tesz közzé! Ez a módszer politikai hangulatkeltésre kiválóan alkalmas, megoldáskeresésre semmiképpen sem.
3.    Kifogásolják az új épülettel együtt járó zajhatást. A jelenlegi üres telken előtte évtizedekig egy kétemeletes TIGÁZ ügyfélfogadó irodaház állt. Ennek ellátási területe volt: Érd, Diósd, Tárnok, Sóskút, Pusztazámor és Százhalombatta.
Az ügyfélforgalmat mindenki elképzelheti. Az idő tájt valahogy senki nem panaszkodott a zajra.
4.    A szomszédos telkek intimitásvesztésére is panaszkodnak. A TIGÁZ kétemeletes irodaházából vajon nem láttak be a telkekre 20 éven át? Erre akkor nem panaszkodtak.
5.    Az ingatlanok forgalmi értékcsökkenését állítják. Ezzel szemben áll, hogy a HÉSZ az ő telkükre is lehetővé teszi a magasabb beépítést, ami egyértelműen értéknövelő tényező!
6.    A Gesztenyés úti fasor gyérítéséről vizionálnak annak ellenére, hogy a fákat semmilyen veszély nem fenyegeti. Ez egyszerűen rosszindulatú koholmány.
7.    Parkolási problémát emlegetnek, ezzel szemben áll az, hogy mind a 36 lakáshoz tartozik a telken belül egy gépkocsi-tároló és kb. 40 méter közelben pedig mintegy 50 beállásos parkoló található a volt élelmiszerbolt helyén, ami a kora esti órákban
kb. 20%-os kihasználtságú csak!
8.    Azt a hamis látszatot keltik az aláírásgyűjtők, hogy kellő számú aláírás esetén az Önkormányzat megtiltja az építkezést. Ezzel szemben áll az, hogy már 6. éve az építéshatósági jogkör elkerült egy törvény értelmében Százhalombattáról, és azt a Járási Építésügyi Hatóság adja ki, melyre nincs ráhatásunk. Adódik a kérdés, hogy ez esetben miért nem az Érdi Járási Építésügyi Hatóság ellen gyűjtenek aláírásokat? Talán azért, mert a Hatóság nem indul a százhalombattai önkormányzati választáson!
9.    A HÉSZ módosításáról szóló önkormányzati rendeletet minden képviselő megszavazta, egyhangú döntés volt. Ezáltal sikerült előállítani azt a figyelemre méltó tényt, hogy az a képviselő, aki a petíció aláírására agitál, az a saját maga ellen gyűjt aláírásokat!
 
Mégis, mire jó ez az akció, ha érdemi joghatás kiváltására semmiképpen se? Például: az önkormányzati választásokhoz mozgósításra, ajánlóívek gyűjtésére használható adatbázis kiépítésére! Politikai hangulatkeltésre a város fejlődése, a fiatalok megtartása ellen.
 
Százhalombatta, 2019. június 18.

Vezér Mihály polgármester
 

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Sziget fesztivál - 2019-07-17
- FEZEN - 2019-07-11
- Fedde Le Grand a zárónapon - teljes a FEZEN programja - 2019-07-01
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-07-11 - A biztonságosabb, gyorsabb és könnyebb gyalogos közlekedés érdekében Önkormányzatunk további négy új gyalogátkelőhelyet alakított ki városunkban.   
2019-07-11 -
2019-07-11 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
KRESZ-park a gyerekeknek
2019-07-18
KRESZ-pályát alakított ki az önkormányzat Százhalombattán, a Tóth László és az Irinyi János utca közötti régi "dühöngő" helyén.

Anyaországi látogatás
2019-07-18
Idén is anyaországi látogatást szervezett a Százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat június 23-a és 29-e között.

Letartóztatta a bíróság az agresszív férfit
2019-07-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Dabasi Rendőrkapitányság.

A pincében termesztett marihuánát a szigethalmi gyanúsított
2019-07-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. július 11-én elrendelte annak az gyanúsítottnak a letartóztatását, akit termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít.

Változások az óvárosi postán
2019-07-16
Hetente kétszer este 6 óráig lesz nyitva és a postához közeli területekre érkező küldemények átvételi lehetőségét biztosítja az óvárosi postahivatal Százhalombattán szeptember elsejétől – tájékoztatott a Magyar Posta Hálózati Igazgatósága.

Tájékoztatás! - TOBORZÁS!
2019-07-16
A Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának hivatásos állományának létszámbővítése kapcsán toborzást tart! Rendezvény neve: Nyílt nap.Helyszín: Érdi Rendőrkapitányság, 203 Érd, Felső utca 4.Dátum: 2019.07.19. (péntek) 9.30-13.30 időpontban. A Határvadász képzéssel kapcsolatos információk elérhetők: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarvadasz-kepzes Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Érdi Rendőrkapitányság

Triatlon - Újabb magyar bajnoki címek
2019-07-11
Sikert sikerre halmoztak a VUK triatlonosai a július első hétvégéjén megrendezett országos megméretéseken – tájékoztatott Kelemen Viktor szakosztályvezető. 

Gyászjelentés
2019-07-10
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Hajzer Barnabás elhunyt, életének 67. évében.

Virágos zsűri
2019-07-10
Százhalombattán járt a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny háromfős zsűrije július 5-én. 

Biztonságos fürdőzés
2019-07-10

Kimagasló sikerek nemzetközi vízen
2019-07-10
Dobogós helyeken végeztek a százhalombattai hajómodellezők a nemzetközi nyílt szlovák kupa ötödik fordulóján, július 6-7-én Ruzomberokban. 

Országos bajnok
2019-07-10
Győzött korosztályában, az 55-60 évesek között Szabó Zoltán, a Százhalombattai VUK SE versenyzője a XX. Országos Pedagógus Teniszbajnokságon, amit július 5-7-én rendeztek Balatonalmádiban. 

Váltóversenyek hétvégéje
2019-07-10
Sok megtett kilométerrel és szép eredményekkel tértek haza a SZVISE atlétái a múlt hétvégén megrendezett futóversenyekről.

Elutasított indítvány
2019-07-10
A Budapest Környéki Törvényszék másodfokú döntésében elutasította az óvadék megállapítása iránti indítványt, és fenntartotta az érdi gázoló letartoztatását

A gyanú szerint kétszer rabolt egy este leforgása alatt
2019-07-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. július 5-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit az Érdi Rendőrkapitányság rablás bűntette és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít. 

Letartóztatták a bankrabló házaspárt
2019-07-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája 2019. július 05-én elrendelte annak a két személynek a letartóztatását, akik pár hét különbséggel két bankot is kiraboltak Pest megyében, az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt tett indítványt a házaspár letartóztatására.

Segélyhívó szám
2019-07-10
Tájékoztató 

Megváltozott nyitva tartás
2019-07-10
Új, egységes ügyfélfogadási rendet vezettek be a Pest Megyei Kormányhivatal illetékességi területén működő kormányablakokban július 1-jén. 

Négy hónap haladék
2019-07-10
A hatékony végrehajtás és a még szükséges ügyfélátvilágítás megfelelő elvégzése érdekében négy hónappal, október 31-éig tolta ki a banki adategyeztetés határidejét az Országgyűlés június 25-ei törvénymódosításával.

Kapacitás-és komfortbővítés a Piac téren
2019-07-04
Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megújul Százhalombatta piactere. Ez volt a Piac Téri Egyesület taggyűlésének egyik napirendi pontja, amelyről a városvezetéssel közösen egyeztettek a Polgármesteri Hivatalban július 2-án.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.