2020. június 05. - Fatime napja
Péntek
Min:15°
Max:17°
Szombat
Min:13°
Max:25°
Vasárnap
Min:16°
Max:25°
Hétfő
Min:15°
Max:24°
Kedd
Min:13°
Max:25°
Önkormányzat
Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18 - A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.
Városunk összterületének 80%-a építhető be lakóházak céljából. Ezt a korlátot az ún. agglomerációs törvény írja elő. A beépítettségi arány maximumát mára majdhogynem elértük. Mi következik ebből? Az, hogy a jövőben döntően magasépítésű társasházak épülhetnek Százhalombattán. Jelenleg szinte nincs is új építésű, eladó lakáskínálat városukban. Miért kell ezen változtatni az Önkormányzatnak? Mert ellenkező esetben nem tudjuk itthon tartani a családalapító százhalombattai fiatalokat. Ők lakás hiányában kénytelenek elköltözni városunkból. Ha ez a folyamat kialakul, elöregszik városunk, drámaian növekszik az itt élő inaktív, nyugdíjasok aránya. Ezáltal drasztikusan csökken a helyi vásárlóerő, a kereskedelemben csökken a készletek forgási sebessége, csökken az árbevétel, vele együtt a vállalkozás nyeresége. Ugyanez az eredmény áll elő a szolgáltatási szektorban is. Mindezek következményeként elköltöznek a kereskedelmi, szolgáltatási szférában működő vállalkozások. A lakhatás hiánya miatt a fiatalok tömeges elköltözése városunk helyi munkaerő kínálatát is csökkenti, ami a működő vállalkozások iránti vonzóképességünket is negatívan befolyásolja.

Mind a fentiek hatására a lakosságszám csökken, városunk nem fejlődik, ellenkezőleg, leépül.

Ezért kell tehát új lakások építését szorgalmazni az Önkormányzatnak. Az sajnálatos tény, hogy a terjeszkedés iránya most már szinte csak felfelé lehet.

2017-ben kezdtük el a Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) módosítását, a teljes nyilvánosság bevonásával. Ez a módosítás tette lehetővé, hogy a jelenleginél magasabb épületeket is lehessen építeni a Gesztenyés út egyik oldalán.

Az építési szabályzat módosítása közel 2 éven át zajlott, minden fázisát közzétettük, honlapunkon is megjelentettük. Tettük ezt abból a célból, hogy ha valakinek az érdekét ez sérti, legyen ideje azt jeleznie felénk, még a jogerőre emelkedés előtt. Mondani sem kell, semmilyen lakossági észrevételt nem tett felénk senki.

Az Önkormányzat közel 2 éven át folyamatosan hirdette eladásra a volt TIGÁZ telket, mígnem az nem régen gazdára talált.

Mindezek után az önkormányzati választás kampányidőszakának legelején egyesek aláírásgyűjtésbe kezdtek az épület megépítése ellen.
 
Nézzük az akció részleteit, amely mindent elárul az abban résztvevők törekvéseiről:
1.    A polgármester, a neki címzett levelet jóval előbb volt kénytelen olvasni egy politikai tartalmú facebook oldalon, mint ahogy neki megküldték volna.
2.    Ha valakinek egy probléma megoldása a cél, az első lépésként megbeszélést kezdeményez direktben és nem nyilvános petíciót tesz közzé! Ez a módszer politikai hangulatkeltésre kiválóan alkalmas, megoldáskeresésre semmiképpen sem.
3.    Kifogásolják az új épülettel együtt járó zajhatást. A jelenlegi üres telken előtte évtizedekig egy kétemeletes TIGÁZ ügyfélfogadó irodaház állt. Ennek ellátási területe volt: Érd, Diósd, Tárnok, Sóskút, Pusztazámor és Százhalombatta.
Az ügyfélforgalmat mindenki elképzelheti. Az idő tájt valahogy senki nem panaszkodott a zajra.
4.    A szomszédos telkek intimitásvesztésére is panaszkodnak. A TIGÁZ kétemeletes irodaházából vajon nem láttak be a telkekre 20 éven át? Erre akkor nem panaszkodtak.
5.    Az ingatlanok forgalmi értékcsökkenését állítják. Ezzel szemben áll, hogy a HÉSZ az ő telkükre is lehetővé teszi a magasabb beépítést, ami egyértelműen értéknövelő tényező!
6.    A Gesztenyés úti fasor gyérítéséről vizionálnak annak ellenére, hogy a fákat semmilyen veszély nem fenyegeti. Ez egyszerűen rosszindulatú koholmány.
7.    Parkolási problémát emlegetnek, ezzel szemben áll az, hogy mind a 36 lakáshoz tartozik a telken belül egy gépkocsi-tároló és kb. 40 méter közelben pedig mintegy 50 beállásos parkoló található a volt élelmiszerbolt helyén, ami a kora esti órákban
kb. 20%-os kihasználtságú csak!
8.    Azt a hamis látszatot keltik az aláírásgyűjtők, hogy kellő számú aláírás esetén az Önkormányzat megtiltja az építkezést. Ezzel szemben áll az, hogy már 6. éve az építéshatósági jogkör elkerült egy törvény értelmében Százhalombattáról, és azt a Járási Építésügyi Hatóság adja ki, melyre nincs ráhatásunk. Adódik a kérdés, hogy ez esetben miért nem az Érdi Járási Építésügyi Hatóság ellen gyűjtenek aláírásokat? Talán azért, mert a Hatóság nem indul a százhalombattai önkormányzati választáson!
9.    A HÉSZ módosításáról szóló önkormányzati rendeletet minden képviselő megszavazta, egyhangú döntés volt. Ezáltal sikerült előállítani azt a figyelemre méltó tényt, hogy az a képviselő, aki a petíció aláírására agitál, az a saját maga ellen gyűjt aláírásokat!
 
Mégis, mire jó ez az akció, ha érdemi joghatás kiváltására semmiképpen se? Például: az önkormányzati választásokhoz mozgósításra, ajánlóívek gyűjtésére használható adatbázis kiépítésére! Politikai hangulatkeltésre a város fejlődése, a fiatalok megtartása ellen.
 
Százhalombatta, 2019. június 18.

Vezér Mihály polgármester
 

Nyári táborok
2020-05-15 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
Civil szféra
2020-05-08 -
A Remény Bajnoka Alapítvány (székhelye: 2440 Százhalombatta, Ifjúság útja 7.) Kuratóriuma által 2020. május 8. napján az alábbi pályázatot írja ki: Az Alapítvány 50.000,- Ft-os támogatásra ír ki pályázatot olyan magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.
AKTUÁLIS
2020-05-22 - Változatlan rendben biztosítja a szemétszállítást a SZÁKOM Nonprofit Kft. június 1-jén, pünkösdhétfőn a lakótelepen, Százhalombattán.
2020-05-21 - Százhalombattai Szivárvány Óvoda  pályázatot hirdet határozatlan idejű óvodapedagógus állás betöltésére.
2020-04-06 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán május 5-én, kedden – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal. A pontos helyszínek és időpontok az alábbiakban olvashatóak.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Polgárőrök szárazon és vízen
2020-06-05
A május is a járványhelyzettel kapcsolatos védekezéssel, ellenőrzéssel és karitatív tevékenységgel telt el a százhalombattai polgárőrök számára.

Pedagógusnapi köszöntő
2020-06-05
Tisztelt Pedagógusok!Szeretettel köszöntöm az iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozókat pedagógusnap alkalmából! Mindnyájan nehéz, küzdelmes időszakon vannak túl. Számos kihívással, ismeretlen feladatokkal kellett szembenézniük, a családjukat érintő változások mellett töretlenül helyt kellett állniuk a mindennapokban.

Újranyit a Magnólia patika
2020-06-04
Több mint két hónap zárvatartás után újranyit a Magnólia Gyógyszertár Százhalombattán június 8-án, hétfőn.

Száz éve írták alá a trianoni békediktátumot
2020-06-04
Az évforduló alkalmából Ablonczy Balázs történész A párizsi békekonferencia és Magyarország, 1919–1920 című tanulmányát adjuk közre. A szerző az MTA–Lendület Trianon 100 Kutatócsoportjának vezetője (Phd habil.)

Anonim felmérés - Kerékpárosok segítségét kéri a rendőrség
2020-06-03
A kerékpáros balesetekről végez kutatást a KTI Közlekedéstudományi Intézet az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, aminek célja, hogy feltárják, mekkora hányaduk nem jelenik meg a személyi sérüléses baleseti statisztikában rendőri intézkedés hiányában.

Nyári szünet az ovikban
2020-06-02
A vonatkozó kormányrendeleteket figyelembe véve meghatározta az óvodák nyári zárva tartási rendjét az önkormányzat Százhalombattán.

Újabb támogatások A Remény Bajnokától
2020-06-02
Újabb közel nyolcvan százhalombattai pályázó részesült a Vezér Mihály polgármester által alapított Remény Bajnoka Alapítvány havi ötvenezer forintos támogatásában kuratórium május 25-ei és június 2-ai ülésén.

Három és fél év türelmi idő a kutakra
2020-06-02
Felfüggesztették a korábban engedély nélkül létesített kutak engedélyeztetését.

Szeptemberre kész lesz az M0
2020-06-02
Ütemterv szerint zajlik az M0-ás autópálya déli szakaszának átépítése - tájékoztatott Bóna Zoltán országgyűlési képviselő a Facebookon.

Pedagógusnapra, szeretettel
2020-06-02
A digitális oktatás hirtelen, egyik napról a másikra állított komoly kihívások elé mindenkit. Lassan három hónapja hiányoznak a megszokott keretek, élmények, személyek. A tanév hamarosan véget ér, de idén se feledkezzünk meg kimutatni szeretetünket, nagyrabecsülésünket a pedagógusok felé! Véleményeket és szívhez szóló üzeneteket gyűjtöttünk csokorba diákoktól és szülőktől.

Személyes ügyintézés a SZÁKOM-nál
2020-06-02
Újra lesz személyes ügyfélfogadás a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában június 8-tól, hétfőtől. Az ügyfeleket hétfőn és szerdán 8-tól 15.30-ig, pénteken pedig 8-tól 13 óráig  várják. Az ügyintézés ideje alatt védőmaszkot kell viselni az ügyfélszolgálati irodában.

Gyerek nélkül, gyerekkel Tanévet zárnak az iskolák
2020-06-02
Egyelőre nem zárultak le az osztályzatok, de az iskolaigazgatók szerint a két és fél hónapos távoktatás ellenére eredményes volt a tanév. A járványügyi korlátozások alatt elenyészően kevesen kérték az ügyeletet. A tanévzárókat és ballagásokat a hagyományostól eltérő módon, de nagyrészt már személyes jelenléttel tervezik a százhalombattai általános iskolák. 

Száz másodperc emlékezés
2020-05-29
A visszajelzések szerint akár tizenötezer templom harangja zúghat a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 16 óra 30-kor Kárpát-medence szerte – tájékoztatott Tóth Ernő, a KÉSZ százhalombattai csoport elnöke.

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
2020-05-29
Az esetlen, apátlan-anyátlan Lionel Essrog egy brooklyn-i intézetben nevelkedik.

Ismét teljes körű az ügyfélfogadás Pest megyében
2020-05-29
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának eddig zárva tartó kirendeltségein és a Kormányablakokban is újraindul az ügyfélfogadás június 2-ától. 

Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra az abonyi család
2020-05-29
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján 2020. május 28-án megtartott ülésén elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akik ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével összefüggésben folytat nyomozást.

Battai táncosoké a Magyar Köztársaság Kupa
2020-05-29
A százhalombattai akrobatikus rock ’n roll duó, Lengyel Bonita és Mészáros Gábor nyerte el a Magyar Táncsport Szövetség Magyar Köztársaság Kupáját felnőtt páros kategóriában. A vándorkupát, amit az adott évben megrendezett legmagasabb kategória nyertesei kapnak, 2002-ben indította útnak a szervezet.

Fokozatos változások a szakorvosi rendelőben
2020-05-28
Az ér- és a kézsebészet kivételével, korlátozásokkal ugyan, de tovább működnek a Százhalom Egészségügyi Központ szakrendelései június 2-tól. Tekintettel arra, hogy az egészségügyben a veszélyhelyzet még mindig fennáll, a betegellátás rendjének szabályai is ehhez igazodnak – tájékoztatott dr. Berzéki Ferenc főigazgató.  

Hatodszor is Óvárosi Focikupa
2020-05-28
Idén is megrendezésre kerül az Óvárosi Focikupa kispályás labdarúgó-torna az Óvárosi Papírkutyák szervezésében június 20-án, szombaton.

Letartóztatásban marad a ráckevei családi viszály gyanúsítottja
2020-05-28
A Budakörnyéki Járásbíróság 2020. május 27-én, távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2 hónappal meghosszabbította annak a ráckevei férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.