2019. augusztus 24. - Bertalan napja
Szombat
Min:22°
Max:31°
Vasárnap
Min:20°
Max:30°
Hétfő
Min:21°
Max:27°
Kedd
Min:19°
Max:30°
Szerda
Min:20°
Max:31°
Programajánló

Barangolás a Faluban
2019-06-11 - Több mint egy héten keresztül, több helyszínen, számtalan izgalmas programmal várják a százhalombattaiakat az Óvárosi Szent László Napok június 22-e és 30-a között. A hagyományos rendezvénysorozat megszokott elemei mellett a kínálatban az Edda Tribute, valamint az Exotic koncertje, Szulák Andrea fellépése, utcabál és szerb-magyar-görög táncmulatság is megtalálható.
Az ingyenes közösségi programsorozat első napján a Duna-partra és környékére várják az érdeklődőket június 22-én, szombaton. A Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodája játékos családi programjai, a SZIKE Nyitott Műhely közös festése, a Flottilla jóvoltából kenuzás és motorcsónakázás, a Battai Íjászok bemutatkozása és duna-parti cserkésztábor kezdődik 10 órakor a Sirály parkban. Ugyanitt 13 órától a III. Főzőverseny és pálinkamustra gasztroeseménybe kapcsolódhatnak be az érdeklődők. A focipályán ötödik alkalommal rendezik meg az Óvárosi Foci Kupát, ami 9 órakor kezdődik. Az egésznapos programot légvár és a Százhalombattai Lövészklub nyílt napja kíséri.
Nyílt tábort rendez a Duna-parton a Dunai Flottilla péntektől vasárnapig.  A "DUF old town camp"-re Tóth Ákosnál lehet jelentkezni a 20/444-3738 telefonszámon.

Hazám, gyökereim
A Szent László szobor koszorúzási ünnepségére június 27-én, csütörtökön 18 órától a Szent László téren várják az érdeklődőket, akik a ceremóniát követően részt vehetnek Szabó Anita (vers), Szigeti Eszter (ének, zene) és Varga Zoltán (hangszerelés) "Hazám-Gyökereim" című zenés estjén a Szent László templomban.

Mónus József "Farkas" többszörös világbajnok íjász "A győztes jogán megmutatni a világnak a magyar zászlót" című filmvetítéssel egybekötött előadására június 30-án, vasárnap 16 órakor kerül sor a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban.

A tér mindenkié!
A központi eseményekre június 28-29-én kerül sor a Szent László téren. A Százhalombattai Fúvószenekar hívogatója nyitja meg a hétvége eseményeit június 28-án, pénteken 16 órakor, amelyet 17 órától térzene, majd 17.15-től Molnár Orsi gyerekműsora követ. A rendezvénysorozat első nagykoncertjét az Edda Tribute adja 18.10-től, majd Vezér Mihály polgármester 19.20-kor kezdődő ünnepi köszöntője után Szulák Andrea lép színpadra este fél 8-kor. Az estét a Kolo Együttes 20.30-kor kezdődő szerb-magyar-görög táncmulatsága zárja.

Egésznapos kirakodóvásár mellett babajátszóval és kézműves foglalkozással indul a szombati nap 10 órakor a téren. A Nefelejcs Bábszínház "Okoska botocska" bábműsorára 10.30-kor, kézműves foglalkozásokra 15 órától, a Buborék Együttes élő gyermekkoncertjére pedig fél 5-kor várják a családokat. A százhalombattai csoportok bemutatóján fellépnek a Cselefendi Asszonykórus, a Muslinca Dalárda, a Forr-Más Hagyományőrző Együttes, a J.P. Dance, a Batta Balett Stúdió és a B-Cool Dance 15 órai kezdettel. A jótékonysági sütivásárt 16 és 19 óra között tartják. Az esti színpadi programok első fellépője Bódi Csabi 18 órától, akit az Abbabák előadása követ 19 órakor, majd az Exotic élő koncertjén szórakozhat a közönség este 8-tól. A közösségi mulatozás jó hangulatáról a folytatásban a Cocktail Party zenekar gondoskodik a fél 10-kor kezdődő utcabálon.

Nyitott műhelyek
Nyitva lesz a Magyar Mesterek Műhelye udvar a Szent László út 45. alatt, ahol a "Magyar ecsettel idegen tájakon" című képzőművészeti kiállítás várja a betérőket június 28-án, pénteken 16 órától este 10-ig, illetve 29-én, szombaton 14 órától éjfélig. Ugyanitt nyitott nótás estet rendez a Muslinca Dalárda férfiakból álló közössége szombaton 19 órától. Tárt kapukkal várja a látogatókat a Szent László katolikus templom szombaton délután 4-től este 8-ig. Barangolásra hívják az érdeklődőket a szerb ortodoxia világába a battai szerb templomban ezen a napon 10, 11, 12, 15, 16 és 17 órakor.

Forgalomkorlátozás
Fontos tudni, hogy a Szent László út Révész utca és Hétvezér útja közötti szakaszát a szervezők lezárják a gépkocsiforgalom elől június 28-án, pénteken 16 órától másnap 01 óráig, valamint június 29-én, szombaton reggel 9 óra és 01 óra között. A lezárás a Volánbusz közlekedését is érinti, a busz a Gyorma utca – Szabadság út – István király útja – Hétvezér útja útvonalon közlekedik.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.