2019. november 14. - Aliz napja
Csütörtök
Min:8°
Max:10°
Péntek
Min:7°
Max:13°
Szombat
Min:10°
Max:14°
Vasárnap
Min:10°
Max:13°
Hétfő
Min:10°
Max:13°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.

Végéhez ért a safe.netizens projekt
2019-05-31 - Végéhez ért az Arany János iskolában a safe.netizens@eu címet viselő Erasmus+ projekt, amely 2017 szeptemberében kezdődött és összesen öt európai középiskola (finn, olasz, spanyol, szlovén és magyar) együttműködéseként valósult meg két tanéven keresztül. A projekt lezárására a spanyol koordinátor iskolában, IES Santiago Apostól-ban, Almendralejo városában került sor, ahol a külföldi kollégákkal együtt összegeztünk és értékeltük a két éves együttműködést, valamint elkezdtünk dolgozni a végső beszámolón.
A projekt fő témája a digitális állampolgárság volt és fő célként azt tűztük ki, hogy változatos tevékenységeken keresztül megismertessük diákjainkkal a biztonságos, tudatos, hatékony és egészséges internethasználatot amellett, hogy mi pedagógusok kidolgozunk egy olyan tananyagot, amit a későbbiekben is használni tudunk iskoláinkban. Bátran állíthatom, hogy a kitűzött célt maximálisan teljesítettük, és az előzetesen megtervezett feladatok mellett számos plusz tevékenységet is megvalósítottunk. Emellett természetesen nagyon sok jógyakorlatot is cseréltünk egymással és az óralátogatások alkalmával számos új módszerrel ismerkedtünk meg.

Az együttműködés két éve alatt iskolánk 19 diákjának nyolc pedagógus kíséretében nyílt lehetősége arra, hogy az online együttműködés mellett személyesen is ellátogasson egy-egy partneriskolába és ott egy héten keresztül betekintést nyerjen társai mindennapi életébe amellett, hogy vegyes nemzetiségű csoportokban dolgozzon a projekt témájához kapcsolódó feladatokon. A két év alatt számos prezentáció, poszter, infografika és film készült, valamint a diákok közös jeleneteket is adtak elő és vitát is szerveztek.

A projekt megvalósítása során iskolánk két alkalommal adott otthont nemzetközi találkozónak: az első év végén fogadtuk a partneriskolák pedagógusait, a második évben pedig nálunk került megrendezésre az ötödik diákcsere program, amely egyben az együttműködés utolsó nemzetközi találkozója is volt. A találkozó során a programok nagy részét a diákjaink szervezték és természetesen erre az egy hétre társaikat otthonaikba is befogadták.

A projekt megvalósításához rengeteg segítséget kaptunk belső és külső partnereiktől egyaránt, és az, hogy ez a projekt ilyen sikeres lett, nagyban köszönhető a résztvevő diákokon és pedagógusokon kívül az együttműködő kollégáknak, szülőknek és külső szervezeteknek, akik a két év során végig segítő kezet nyújtottak és támogattak minket. Természetesen a projekt lezárásával a partnerekkel való együttműködés nem fejeződik be, hiszen már új eTwinning projektek is indultak és keressük a lehetőségeket a további együttműködéshez.

Néhány részlet a diákok írásaiból:
"Én úgy gondolom, hogy a projekthez való csatlakozás életem egyik legjobb döntése volt. A feladatok nagyon érdekesek voltak és elgondolkoztattak minket az internet és a közösségi média használatával kapcsolatban. Az, hogy külföldi társainkhoz elutazhattunk még élvezetesebbé tette ezt az élményt és soha nem fogom elfelejteni azokat a nagyszerű embereket, akiket megismerhettem. Azok a készségek, amiket a projekt során elsajátítottam nagyon hasznosak. A fiatalabb társaimnak azt tanácsolom, hogy mindenképpen csatlakozzanak ilyen projektekhez, mert sosem fogják megbánni!"
"Én nagyon sokat tanultam a különböző kultúrákról, hagyományokról és nyelvekről. Külön szeretném kihangsúlyozni azt, hogy mennyit fejlődött az angol nyelvtudásom a társakkal való folyamatos kommunikációnak köszönhetően."

"A safe.netizens@eu projektben való részvétel életem legnagyobb élménye volt. Fiatalok vagyunk és nagyon fontos, hogy minél több élményt és tapasztalatot szerezzünk, mert a jövőnket erre építjük. Nekem az angol nyelvtudásom sokat javult, sokkal magabiztosabb lettem és a digitális és prezentációs ismereteim is sokat fejlődtek. Ennek az élménynek köszönhetően megtudtam, hogy mit jelent európai állampolgárnak lenni. Nagyon sok új barátot szereztem, és tudom, hogy ezek a barátságok örökké fognak tartani, mert sosem fogom őket elfelejteni. Úgy gondolom, hogy mindenkinek részt kellene vennie egy ilyen projektben, mert ez az élmény megváltoztatja az életét. Nagyon hálás vagyok a szervezőknek és az összes nagyszerű embernek, akiket megismerhettem."

A projekt honlapja:
https://sites.google.com/view/safenetizens/home

Szabóné Jassó Ágnes
projekt koordinátorTovábbi híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- Programajánló - 2019-11-14
- Programajánló - 2019-11-12
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-31
- Programajánló - 2019-10-22
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-14
- Programajánló - 2019-10-08
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-07
- László Bandy a BKK-ban - 2019-10-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-10-01
- Programok a HBVK-ban - 2019-09-23
Választási hírek
Felhívások
AKTUÁLIS
2019-10-30 - Felújítja az önkormányzat a Március 15. utcai, csőcsorda feletti gyalogoshidat Százhalombattán november 4-e és 15-e között.
2019-10-21 -
2019-10-16 - Idén is ingyenes tüdőszűrést szervezett a lakosságnak az önkormányzat Százhalombattán október 18-tól november 21-ig. A vizsgálatot a törökbálinti tüdőgyógyintézet mobil tüdőszűrőszolgálata végzi a Százhalom Egészségügyi Központban hétfőn és szerdán 12-től 18, kedden, csütörtökön és pénteken 8-tól 14 óráig.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Pályaválasztási fórum
2019-11-14
Zsúfolásig megtelt a Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola a pályaválasztási fórumon, amelyen kilenc oktatási intézmény mutatkozott be november 12-én.

Köszönet a segítőknek
2019-11-13
Apró Magdolna, az idősotthon munkatársa kapta az idei Szociális Munkáért Elismerő Oklevelet a százhalombattai önkormányzattól. Az erkölcsi elismerést Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a szakbizottság korábbi elnöke adta át november 12-én, a Szociális Munka Napján.

Ideiglenes szűkülés az M0-áson
2019-11-13
Burkolatjavítás miatt egy sávra szűkül a forgalom az M0-ás autóút északi szektorán Dunakeszi–dél és az M2-es autóút csomópontok között november 16 és 19 között, szombattól keddig – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Baleset a Csentericsen
2019-11-13
Két személygépkocsi ütközött össze Százhalombattán, a Csenterics Sándor úton november 12-én reggel.

Hálaadó istentisztelet
2019-11-12
Megtelt a Református Templom Százhalombattán, a templomszentelés húsz éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen november 10-én.

Országos sportrendezvények
2019-11-12
Országos sportrendezvényeket szervezett és számos egyéb programból is kivette a részét a Városi Polgárőrség Százhalombattán október folyamán.

Lépések a munka világába - Pályaorientáció nyolcszázhatvanöt diáknak
2019-11-12
Pályaorientációs témanapot tartott a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium november 7-én. Nem könnyű szervezési feladat ez egy olyan összetett iskolában, ahová 6-tól 19 éves korukig járnak a gyerekek – olvasható Horváthné dr. Hidegh Anikó igazgató összefoglalójában.

Sylvia Plath: A mindegy-öltöny
2019-11-12
Ki ne vágyna rá, hogy mindig, mindenhol, mindenkinek megfeleljen?

Gyémántdiplomát vett át dr. Pintér
2019-11-12
Gyémántdiplomát vett át az idén kilencven éves dr. Pintér Gyula, egykori százhalombattai üzemi főorvos a Semmelweis Egyetemen aulájában október 12-én. 

Pénteken adják át a Stádium-díjat
2019-11-12
Első alkalommal adják át a tavaly, Százhalombattán meghirdetett Stádium-díjat november 15-én (pénteken), 11 órától az OKISZ Inkubátorház Dísztermében (1076 Budapest, Thököly út 58-60.). 

Bővült a szolgáltatások köre
2019-11-12
Gyermekultrahangos szűrő és diagnosztikai vizsgálatokkal bővült az Optimum-Med szolgáltatásainak a köre Százhalombattán.

Ingyenes szűrés dohányosoknak
2019-11-12
Elindult a HUNCHEST tüdőrákszűrő-program az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, amelyre dohányos, vagy 15 éven belül leszokott – és élete során átlagosan 25 évig napi egy csomag cigarettát szívott – 50 évesnél idősebb nők és férfiak jelentkezését várják. Az ingyenes szűrővizsgálatra beutaló nem kell.

Átmenetileg szünetel a komp
2019-11-11
Az üzemeltető tájékoztatása szerint bizonytalan ideig szünetel a Százhalombatta-Tököl között közlekedő kompjárat. Az üzemeltető mindent elkövet a műszaki probléma mielőbbi elhárítása érdekében. 

Egy helyet javítottak a tabellán
2019-11-11
Megyei felnőtt férfi kézilabdabajnokság: Erdőkertesi SE – Százhalombatta III 31:41 (14:19) november 10.

Az intenzív anyaságról - Kell ez a sok "kell"?
2019-11-11
Egy valami állandó: a változás – tudjuk és tapasztaljuk is. Évtizedek alatt erősen megváltozott az “ideális anya" képe. A legtöbben úgy érezzük, hogy túl sok az elvárás az anyákkal szemben, miközben azt is tapasztalhatjuk, hogy a társadalom elmagányosodik, megszűnt a korábban megszokott, kiterjedt rokoni és intenzív közösségi háló. Az “intenzív anyaságot" jártuk körbe Csonka Balázs pszichológus, szexuálpszichológus, a Dívány.hu online magazin főszerkesztőjével.

Rangadógyőzelem
2019-11-11
7:2 arányban győzött a VUK SE U16-os labdarúgócsapata az Örkény ellen a Pest megyei II. osztályú bajnokság 10. fordulójában november 9-én. Nagy várakozás előzte meg az óvárosi összecsapást, hiszen a vendégek  győzelmükkel  letaszíthatták volna a battai gárdát a táblázat éléről.

Szélcsendes évadzáró
2019-11-11
A Velencei-tavon rendezték a modellvitorlás évad utolsó Országos Bajnokságát F5-10 hajóosztályban november 9-én.

Éremeső Hódmezővásárhelyen
2019-11-11
Negyvenkét egyéni és hét csapatban szerzett érmet szereztek a Százhalombattai VUK SE szenior úszói a XVI. Nemzetközi Szenior Úszóversenyen, Hódmezővásárhelyen november 9-10-én.

Eddig veretlenek a Bulldogok
2019-11-07
Itthon játsszák az őszi szezon utolsó mérkőzését a Százhalombattai Bulldogok. A rögbicsapat a Budapest Exilest fogadja a Sportcsarnokban november 16-án, 14 órakor.

Új edzővel kezdték a szezont
2019-11-07
Hat mérkőzés – két győzelem és négy vereség – után a tízcsapatos tabella hetedik helyén áll az SZKE III csapata a megyei elsőosztályú felnőtt férfi kézilabda-bajnokságban. Az új évadot új edzővel kezdte a csapat. Vele beszélgettünk.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.