2020. január 20. - Fábián és Sebestyén napja
Hétfő
Min:0°
Max:3°
Kedd
Min:0°
Max:3°
Szerda
Min:0°
Max:2°
Csütörtök
Min:0°
Max:3°
Péntek
Min:-1°
Max:1°
Riport

Teltházas gyereknap
2019-05-28 - Jókedvűen szórakoztak kicsik és nagyok a BKK több helyszínén a Városi Gyermeknap alkalmából Százhalombattán, május 26-án.
A "Fedezd fel a BKK-t!" nyitott ház jellegű interaktív, izgalmas kínálatában mindenki talált érdekes elfoglaltságot. Nagyon népszerű volt a bábkiállítás, a játszóház és az óriásbuborék-fújás, valamint a SZIKE képzőművészeti műhelyfoglalkozása. A legnagyobb sikert a pecsétgyűjtő játék aratta. A Rigócsőr királyfi mesemusical mindkét előadásán sokan vettek részt a Színházteremben. A változatos ingyenes programok mellett a BKK mögötti füves részen egész nap vidámpark és kirakodóvásár várta a gyereknapos forgatagot.

A hagyományoknak megfelelően a Városi Gyereknapon adták át a Janikovszky Éva-díjakat és díjazták a gyereknapi rajzpályázat legszebb alkotásait is. A Janikovszky Éva-díjak átadásán Vezér Mihály polgármester köszöntötte a díjazottakat, és a megjelent családtagokat, pedagógusokat. Kiemelkedő, példaértékű teljesítményükhöz további sok sikert kívánt az egész város nevében.

A BKK immár 2012 óta, saját alapítású erkölcsi elismeréssel díjazza a képző-, fotó-, film-, videóművészet, a táncművészet, a tárgyalkotó és előadó népművészet területén hosszabb ideje kimagasló munkát végző gyerekeket és fiatalokat, akik a százhalombattai oktatási intézményekben, civil szervezetekben, a BKK művészeti csoportjaiban folytatnak alkotó munkát. A Janikovszky Éva-díjakat Vezér Mihály polgármester adta át.
Minden eddiginél több pályamunka érkezett a BKK "Várak és paloták" címmel meghirdetett képzőművészeti pályázatára. Közel 300 alkotó, több mint 250 munkája látható az előtérben, valamint az emeleten, a színháztermi folyosók mindkét oldalán. Az alkotásokat négy korcsoportban díjazta László Bandy, a zsűri elnöke.

A díjazottak listája:
2019. május 26-án, a Városi Gyermeknap alkalmából Janikovszky Éva-díjban részesült:
Balonyi Lilien – Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium
Braun Szonja – Iringó Táncstúdió
Cséri Karina – SZVISE B-Cool Dance
Farkas Levente Noel – SZVISE B-Cool Dance
Grósz-Sveda Nóra – BKK Paletta Gyermek Képzőművészeti Szakkör
Hatala Dorka – Százhalombattai 1. számú Általános Iskola
Kazal Réka – Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola
Kiss Nikolett Anna – Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola
Krepsz Adél és Ágnes – BKK SZIKE-Látás Iskolája
Pálvölgyi Tekla – SZTC Táncszakosztály
Sebes Krisztina és Jakab Zoltán – Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola (Cseppforrás Táncegyüttes)
Tóth Anna – Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola

A "Várak és paloták" rajzpályázat díjazottjai

I. korcsoport
1. Tóth Blanka (Szivárvány Óvoda)
2. Kovaliskó Csenge (Szivárvány Óvoda)
3. Gulyás Angéla és Nagy Kornélia (Szivárvány Óvoda)
Különdíj: Pásztor Lilien, Donászy Bende (Napsugár Óvoda )
Napsugár Óvoda – Bogyó és Babóca csoport

II. korcsoport
1. Jász Kristóf Levente (NaposHoldas Tanoda)
2. Borbás Péter Olivér (1-es Számú Általános Iskola)
3. Kálmán Nóra Kitti (Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola)
Különdíj: Poth Cintia

III. korcsoport
1. Andorkó Orsolya, Hegyeli Anita, Harangi Dóra (Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola)
2. Geng Botond, Lendvi Gábor, Tóth Áron, Tóth Milán (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)
3. Biksi Lili (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)

IV. korcsoport
1. Leposa Lili (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)
2. Kovács Réka, Tóth Júlia, Jenei-Kiss Lili (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)
3. Borsos Bálint, Kemény Krisztián (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)

Különdíj: Szász Antónia

Elismerésben részesült a NaposHoldas Tanoda, a Százszorszép Óvoda Harangvirág és Katica csoportja és a Szivárvány Óvoda is.

(Fotó: Kálmán Máté, Pap Miklós)AKTUÁLIS
2020-01-14 - Az autópályamatrica vásárlás az egyik olyan téma, melynél nagyon indokolt az előzetes megtervezés, ugyanis jelentős plusz költséggel járhat egy rossz vásárlási döntés, akár több tízezer forinttal is többet fizethetünk a kelleténél.
2020-01-13 -
2020-01-13 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Ismerőseire gyújtotta rá a lakókocsit Monoron
2020-01-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít a Pest Megyei Főügyészség.

Életet mentettek a TESCO-sok
2020-01-14
Megmentették egy idős vásárló életét a TESCO dolgozói Százhalombattán december 23-án. A férfi rosszul lett, újraélesztették és mentőt hívtak hozzá – olvasható az entescom.hu beszámolójában.

Soós Dorka az év ifjúsági sportolója
2020-01-14
Minden hétvégén sikert sikerre halmozott Soós Dorka, a Százhalombattai VUK SE Triatlon szakosztályának versenyzője a tavalyi évben. Duatlon országos bajnokként, ranglistagyőztesként és számos más hazai, nemzetközi versenyen elért eredményéért "Az év ifjúsági sportolója" elismerésben részesítette a Magyar Triatlon Szövetség. A díjat a szakág gálaestjén vette át január 11-én Budapesten.

Szilveszter éjjelén gyilkolták meg a sértettet dunavarsányi otthonában
2020-01-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akiket nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Köszönjük, Freedom!
2020-01-14
A népszerű klasszikusoktól a rhythm and blueson és jazzen át a rock and rollig – hihetetlen zenei sokszínűség, elegancia és fantasztikus hangulat jellemezte a Freedom zenekar tizenegyedik újévi jótékonysági koncertjét Százhalombattán január 12-én. Takáts Tamás torkából még mindig rohannak az elefántok, de a többiek sem vicceltek.

Társajátékok, robotok, drónok - Ajándékok az Eötvös-Effektus Alapítványtól
2020-01-13
"De jó volna, ha tudnánk megint játszani a karácsonyfa alatt és körül, gyerekeinkkel és egymással, mert a játék arra tanítana, hogy ne vegyük olyan komolyan azt, amit nap mint nap öngyötrően komolyan veszünk.

Falmászó hírek
2020-01-13
Eredményekben gazdag évet zárt a Batta Extrém Sport Club (BXSC). A csapat birtokba vette az egykori MOL-posta helyiségét, amit a tagok baráti segítséggel és önerőből újítottak fel. Így már három teremben folytatódhat a felkészülés, és kulturált mosdóval is gazdagodott az edzőhely.

Könyvjelző
2020-01-13
C. Hecking - C. Schönberger - I. Sokolowski: A jövőnk most kezdődik - Greta Thunberg harca a Földért

Így látják a fiatalok - Európa székeiben
2020-01-13
A megyei majd az országos magyar vetélkedőt megnyerve, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 12. b osztálya képviselte az országot Strasbourgban az Európai Parlament és az Euroscola program által szervezett, vetélkedővel és interaktív feladatokkal tarkított találkozón, amelyen 28 ország több mint 500 diákja vett részt december 3-tól 6-ig. Élményeikről Honfi Balázs számolt be a Hírtükör olvasóinak.

Tartalmas esztendő
2020-01-13
Polgármesteri évértékelő - Tisztelt Százhalombattaiak! Tartalmas, eseménydús év áll mögöttünk. Számos területen értünk el eredményeket, tettük jobbá, élhetőbbé Százhalombattát. Munkánk során mindvégig szem előtt tartottuk az Önök igényeit, és – lehetőségeinkhez mérten – igyekeztünk megoldani problémáikat. Őszinte hittel és bizalommal nézek a jövőbe, mindent megteszek annak érdekében, hogy városunk tovább fejlődjön. 

Újdonságok a könyvtárban
2020-01-13
James Bowen: Bob szerint a világ (A Bob, az utcamacska folytatása) Bauer Barbara: Az aranyműves fia Olga Tokarczuk: Bizarr történetek James Hamer-Morton: Szabadulószobás fejtörők Bálint György-Bánó András: Bálint gazda – A százéves kertész Greta Thunberg: Ég a házunk Mókás gépek - Építs 11 modelt (Lego) Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás Greyson Mann: Mobsztár születik (Egy creeper naplója - második könyv) Mit rejt a világűr?

Országos elismerés Marosi Bálintnak és Bodrogi Viktornak
2020-01-13
A szakma legjobbjait, köztük a VUK SE versenyzőjét, Marosi Bálintot és edzőjét, Bodrogi Viktort is kitüntették a Magyar Úszó Szövetség évvégi gálaestjén, Budapesten december 15-én.

Elállok, ha megmondják, hova?
2
2020-01-13
Városunk szűkös parkolási lehetőségei közismertek. Próbálunk toleránsan, akár apróbb kellemetlenségek árán is segíteni egymásnak. Vannak azonban sajnos olyan esetek, amikor a szép szó, a kérés nem talál megértő fülekre, hanem merev elutasítással reagál, akinek erre sem erkölcsi, sem jogi alapja nincs. Példának álljon itt a következő eset.

Fogadóóra
2020-01-10
Fogadóórát tart Szabó Gábor óvárosi képviselő január 31-én, pénteken, 16:30-tól 19 óráig a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban (Százhalombatta, Szt. László út 58.).

Gyors ítélet született a szamurájkardos ügyben
1
2020-01-10
Az elkövetéstől számított egy hónapon belül, január 10-én ítéletet hozott az Érdi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki egy gépkocsivásárlással kapcsolatos vita során egy szamurájkard hüvelyével ütötte meg vitapartnerét december 13-án, Százhalombattán. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, a vádlott egy év felfüggesztett börtönt kapott – közölte a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály.

Rendezvények hónapja
2020-01-09
Számos ünnepi rendezvény adott feladatot a százhalombattai polgárőröknek december folyamán. 

Fazekas István kapta a Credo-díjat
2020-01-09
A városunkban élő Fazekas István költő, drámaíró, református teológus vehette át a Váci Egyházmegye által alapított Credo-díjat karácsony előtt.  Az elismerést Marton Zsolt váci megyéspüspök és Lonkay Márta, a Credo-ház igazgatónője adta át.

Olvasópróba az Újszínhában
2020-01-09
Fazekas István százhalombattai drámaíró írta színpadra Herczeg Ferenc leghíresebb regényét, a három alkalommal is Nobel-díjra javasolt reneszánsz tablót, Az élet kapuját. A darab rendezője a Jászai Mari-díjas Nagy Viktor, a premierre február 29-én kerül sor az Újszínházban.

Munkaszüneti napok 2020-ban
2020-01-09
Négynapos és háromnapos hétvégéből is három-három lesz az idén, és két szombatra áthelyezett munkanappal kell számolni.

Mi változik 2020-ban?
2020-01-09
Minimálbér, nyugdíj, adó, családvédelmi akcióterv – összegyűjtöttük a legfontosabb és legtöbb embert érintő, január elsején hatályba lépett jogszabály-változásokat.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.