2019. augusztus 24. - Bertalan napja
Szombat
Min:21°
Max:24°
Vasárnap
Min:20°
Max:30°
Hétfő
Min:20°
Max:29°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:21°
Max:31°
Riport

Teltházas gyereknap
2019-05-28 - Jókedvűen szórakoztak kicsik és nagyok a BKK több helyszínén a Városi Gyermeknap alkalmából Százhalombattán, május 26-án.
A "Fedezd fel a BKK-t!" nyitott ház jellegű interaktív, izgalmas kínálatában mindenki talált érdekes elfoglaltságot. Nagyon népszerű volt a bábkiállítás, a játszóház és az óriásbuborék-fújás, valamint a SZIKE képzőművészeti műhelyfoglalkozása. A legnagyobb sikert a pecsétgyűjtő játék aratta. A Rigócsőr királyfi mesemusical mindkét előadásán sokan vettek részt a Színházteremben. A változatos ingyenes programok mellett a BKK mögötti füves részen egész nap vidámpark és kirakodóvásár várta a gyereknapos forgatagot.

A hagyományoknak megfelelően a Városi Gyereknapon adták át a Janikovszky Éva-díjakat és díjazták a gyereknapi rajzpályázat legszebb alkotásait is. A Janikovszky Éva-díjak átadásán Vezér Mihály polgármester köszöntötte a díjazottakat, és a megjelent családtagokat, pedagógusokat. Kiemelkedő, példaértékű teljesítményükhöz további sok sikert kívánt az egész város nevében.

A BKK immár 2012 óta, saját alapítású erkölcsi elismeréssel díjazza a képző-, fotó-, film-, videóművészet, a táncművészet, a tárgyalkotó és előadó népművészet területén hosszabb ideje kimagasló munkát végző gyerekeket és fiatalokat, akik a százhalombattai oktatási intézményekben, civil szervezetekben, a BKK művészeti csoportjaiban folytatnak alkotó munkát. A Janikovszky Éva-díjakat Vezér Mihály polgármester adta át.
Minden eddiginél több pályamunka érkezett a BKK "Várak és paloták" címmel meghirdetett képzőművészeti pályázatára. Közel 300 alkotó, több mint 250 munkája látható az előtérben, valamint az emeleten, a színháztermi folyosók mindkét oldalán. Az alkotásokat négy korcsoportban díjazta László Bandy, a zsűri elnöke.

A díjazottak listája:
2019. május 26-án, a Városi Gyermeknap alkalmából Janikovszky Éva-díjban részesült:
Balonyi Lilien – Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium
Braun Szonja – Iringó Táncstúdió
Cséri Karina – SZVISE B-Cool Dance
Farkas Levente Noel – SZVISE B-Cool Dance
Grósz-Sveda Nóra – BKK Paletta Gyermek Képzőművészeti Szakkör
Hatala Dorka – Százhalombattai 1. számú Általános Iskola
Kazal Réka – Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola
Kiss Nikolett Anna – Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola
Krepsz Adél és Ágnes – BKK SZIKE-Látás Iskolája
Pálvölgyi Tekla – SZTC Táncszakosztály
Sebes Krisztina és Jakab Zoltán – Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola (Cseppforrás Táncegyüttes)
Tóth Anna – Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola

A "Várak és paloták" rajzpályázat díjazottjai

I. korcsoport
1. Tóth Blanka (Szivárvány Óvoda)
2. Kovaliskó Csenge (Szivárvány Óvoda)
3. Gulyás Angéla és Nagy Kornélia (Szivárvány Óvoda)
Különdíj: Pásztor Lilien, Donászy Bende (Napsugár Óvoda )
Napsugár Óvoda – Bogyó és Babóca csoport

II. korcsoport
1. Jász Kristóf Levente (NaposHoldas Tanoda)
2. Borbás Péter Olivér (1-es Számú Általános Iskola)
3. Kálmán Nóra Kitti (Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola)
Különdíj: Poth Cintia

III. korcsoport
1. Andorkó Orsolya, Hegyeli Anita, Harangi Dóra (Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola)
2. Geng Botond, Lendvi Gábor, Tóth Áron, Tóth Milán (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)
3. Biksi Lili (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)

IV. korcsoport
1. Leposa Lili (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)
2. Kovács Réka, Tóth Júlia, Jenei-Kiss Lili (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)
3. Borsos Bálint, Kemény Krisztián (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)

Különdíj: Szász Antónia

Elismerésben részesült a NaposHoldas Tanoda, a Százszorszép Óvoda Harangvirág és Katica csoportja és a Szivárvány Óvoda is.

(Fotó: Kálmán Máté, Pap Miklós)További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.