2019. június 16. - Jusztin napja
Szombat
Min:24°
Max:33°
Vasárnap
Min:19°
Max:26°
Hétfő
Min:15°
Max:26°
Kedd
Min:16°
Max:25°
Szerda
Min:18°
Max:27°
Önkormányzat

Elutasítják a brutalitást és a megfélemlítést - írta: Kovács Attila
2019-03-22 - Megtámadták az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit Százhalombattán március 19-én. Az egyébként fegyverrel rendelkező elkövető eközben lelövéssel fenyegette meg a város polgármesterét és több önkormányzati képviselőt. Az egyik sértettet a mentők szállították kórházba. Az eset kapcsán tartott tájékoztatót Vezér Mihály március 20-án, képviselők, intézményvezetők, valamint a sajtómédiumok főszerkesztőinek jelenlétében.
A polgármester bevezetőként elmondta, hogy Szabó Attila helyi képviselő, a DK megyei elnöke, Mi Városunk Százhalombatta néven alapított civilnek mondott szervezetet, amely indul az idei önkormányzati választáson. Az egyesület illegálisan letöltötte az önkormányzat által 30 millió forintból működtetett Városi Archívum képeit, azokat törvényellenesen használta közösségi oldalán. Hasonlóan járt el az MTI anyagával, illetve Százhalombatta címerével is, ezzel hamisan, hivatalos fórum látszatát keltve.

Vezér Mihály kitért arra, hogy az önkormányzati intézmények és cégek nem neki, hanem a képviselő – testületnek tartoznak elszámolni munkájukkal a felügyelő bizottságokon és a szakbizottságokon keresztül. Tevékenységüket évente akár többször is értékelik, mindig kiválónak minősítették őket, azonban folyamatos támadásnak és atrocitásnak vannak kitéve az utóbbi időben.

Az archívum törvénytelen felhasználása ellen nyilvánosan szót emelt pár hónapja honlapjukon Kovács Marianna, a működtető könyvtár igazgatója, akit folyamatosan zaklatnak azóta. Az intézményvezető tájékoztatása szerint a könyvtár és a kollektíva is több verbális támadást kapott, pocskondiázva munkájukat. Egy ízben az utcán utánaköptek egyik kollégájának, így minősítve tevékenységüket. Az igazgató névtelen, durva telefonokat is kapott, miszerint aláírásgyűjtés folyik a leváltásáért.  

Szigetvári József a kulturális központ igazgatója arról számolt be, hogy méltatlan támadások érték őt is, illetve az intézményt. Egyebek mellett gyalázkodó minősítés jelent meg a Mi Városunk Százhalombatta közösségi oldalának egyik bejegyzése alatt. Legutóbb egy szervezet fenyegetőzve felrótta nekik, hogy nem küldtek meghívót a márciusi ünnepségre. Az eset kapcsán hangsúlyozta: most is szigorú városi protokoll lista szerint állították össze az értesítendők körét, azonban az egyik párt meghívott elnöke fénymásolt belépőt juttatott el a jegyzékben nem szereplő szervezethez.

Mazumel Ferenc a Halom Televízió főszerkesztője elmondta, hogy először szimpatikus civil kezdeményezésként, településtörténeti oldalnak tűnt a Mi Városunk Százhalombatta közösségi felület, ezért megkeresték az oldal szerkesztőjét Szabó Attilát, aki még korainak tartotta, hogy nyilatkozzon. Azután mégis kérte, hogy hirdethessen a képújságban, azonban nem volt egyértelmű, hogy ez magánszemélyként, vagy egyesületként történjen-e, ezért gondolkodási időt kért a főszerkesztő. Ekkora már világossá vált számára a szervezet politikai célú működése, valamint az illegális képhasználat. Mielőtt végül erről egyeztettek volna, az egyesület cenzúrával és a nyilvánosság megtagadásával vádolta meg a televíziót.

Kovács Attila a Hírtükör főszerkesztője arról számolt be, hogy hasonló okok miatt nem jelent meg a szervezet hirdetése. Szólt arról is, hogy Törzsök Tibor, a helyi DK vezetője kifogásolta, hogy csak az online felületen kapott helyet a Bóna Zoltán FIDESZ-KDNP –s országgyűlési képviselő értékelésére írt reakciója. A főszerkesztő egyértelművé tette, hogy a közpénzből működő lap csak valóban közérdekű információkat közöl, nem üzenő felület, a közszolgálati, pártatlan szerkesztési elvek alapján sohasem adott teret személyeskedő, provokatív, ízléstelen gondolatoknak. Ezek után a Hírtükör megkapta a DK-tól a "FIDESZ pártszékház" matricát a közösségi oldalon, valamint a szerkesztőség ajtaján.

A polgármester szerint egyértelmű, hogy politikai indíttatás áll a Rácz Richárd és kollégái elleni brutális támadás, illetve az eközben történt Szél Pál bizottsági elnököt, Sinka László alpolgármestert és a személyét érintő lelövéssel való fenyegetés hátterében. Mint mondta, neki lincselést és akasztást is ígértek egy másik fórumon, ha nem tűnik el a közéletből. Adódik a kérdés, hogy kiknek az érdekét szolgálják a történtek, kik állnak azok mögött? A személyes ok kizárható, mert a támadó, E.T. Kálmánnak semmilyen konfliktusa nem volt Rácz Richárddal addig, amíg ő nem írt kulturált, kritikus megjegyzést a Mi Városunk Százhalombatta közösségi oldal posztjához.

Rácz Richárd a dunafüredi Gastrokitchen tulajdonosa elmondta, hogy éppen békésen ebédeltek kollégájával Fazekas Márkkal, amikor megjelent E.T. Kálmán, aki asztalukhoz lépve - "mit akartok tőlünk" felkiáltással - ököllel rögtön a szeme alá ütött. A személyzettel együtt Fazekas Márk segített megfékezni és kitessékelni a folyamatosan fenyegetőző elkövetőt, aki megütötte őt is. Mint a támadó elmondásából kiderült, Rácz Richárd a Mi Városunk Százhalombatta közösségi oldalon tett bejegyzése dühítette fel. A kommentet Szabó Attila küldte el telefonon E.T. Kálmánnak. Közben hívták a rendőröket, akik gyorsan kiértek és elvitték az elkövetőt, aki megjegyezte, hogyha feljelentik őt, és emiatt elveszik vadászfegyvereit, akkor megöli és elássa a sértetteket. Rácz Richárd arca annyira megsérült az ütéstől, hogy mentővel szállították kórházba.

Szél Pál képviselő azon reményének adott hangot, hogy a választási kampány nem durvul el, és még idejében elfojthatóak az ilyen jellegű politikai indíttatású események. Szakbizottsági elnökként, a jó közbiztonság megőrzése érdekében kezdeményezte a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség még szorosabb együttműködését, illetve felajánlotta segítségét a sértetteknek.

Szalai Attila képviselő szerint a közélet eldurvulásáért az elmúlt harminc év politikai elitjét is felelősség terheli. Közös feladat a közerkölcs javítása.

Vezér Mihály hangsúlyozta, soha nem tapasztalt ilyen agressziót a rendszerváltoztatás óta. Nemzetközi példát is hozva megemlítette, hogy késszúrással megölték Gdansk polgármesterét nyilvános szereplése közben pár hónapja, Utrechtben vérfürdőt rendezett a villamoson egy lövöldöző a napokban, Új Zélandon pedig közel ötven ártatlan embert lőtt le egy merénylő. Leszögezte, politikai ellenfelei, ellenségei verbális és fizikai fenyegetéssel sem tudják megfélemlíteni, illetve eltántorítani az újraindulástól. Megjegyezte, ha most lennének a választások, a szavazók 80 százaléka voksolna rá a tavaly decemberi átfogó felmérés szerint, amiért köszöntét fejezte ki. Mint fogalmazott, a nyilvánosság erejével mindenkit megvédenek az atrocitásoktól. Senkit sem terrorizálhatnak, fenyegethetnek, verhetnek meg büntetlenül a szabad véleménynyilvánításért, a demokratikus jogok gyakorlásáért, a közszolgálati munka becsületes ellátásért. Egyezséget ajánlott bizonyos távol maradt prominens személyeknek, miszerint, ha ők senkiről sem terjesztenek rágalmakat a továbbiakban, ő sem terjeszti róluk az igazságot.


1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Előre a tiszta forráshoz
2019-06-14
A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének pünkösdi levele

Nem lükeség, csak nyereség
2019-06-13
Első helyezést ért el korcsoportjában a LÜK országos tanulmányi versenyen Izsó Kornél, a Százhalombattai Kőrösi Sportiskolai Általános iskola harmadikosa. A kisdiák laptopot és szüleivel együtt tölthető állatkerti kirándulást nyert.

Támogatták a kérelmeket
2019-06-13
Támogatta az önkormányzat Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsága a pótköltségvetéshez érkezett kérelmeket – mondta el Szalai Attila, helyettes elnök a szakbizottság június 12-i ülését követően.

A Gesztenyés úton épülő társasházról is tárgyalt a szakbizottság
2019-06-13
Nyugtalanságot keltett a környéken élőkben, hogy 36 lakásos, ötemeletes, 16 méter magas társasház épülhet Százhalombattán, a Gesztenyés úton, amely jelenleg alacsonyabb beépítésű ennél. A témáról Oláh M. Zoltán főépítész nyilatkozott az önkormányzat Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottságának június 12-i ülése után.

Óvadék ellenében kerülhet szabadlábra az érdi gázoló
2019-06-13
Az Érdi Járásbíróságon 2019. június 12-én előkészítő ülésen kezdődött meg annak a férfinak a büntető ügye, akit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádol.

Még három utast keresnek
2019-06-13
Kiemelték a Hableányt a Dunából június 11-én. A hajóban négy holttestet találtak, akik közül az egyik a kapitány volt.  Másnap késő délután megtaláltak egy férfit a Duna Bölcske és Madocsa közötti szakaszán, akit szintén a tragikus baleset áldozataként azonosítottak. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

Alpolgármesteri fogadóóra
2019-06-13
Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester június 18-án, kedden, 14.30-tól 16.30-ig tartja soron következő fogadóóráját a Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében. Időpontot a 23/542-104 telefonszámon lehet egyeztetni.

Hazai és nemzetközi sikerek
2019-06-13
Ausztrália, Ausztria és Lengyeltóti. Az alábbi helyeken versenyeztek a Százhalombattai VUK SE triatlonistái az elmúlt napokban.

Elhunyt Illés László
2019-06-13
Megrendüléssel értesültünk Illés László haláláról, aki a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Nyitott párt
2019-06-12
Fontos a fiatalok bevonása a Fideszbe helyi szinten is, illetve a taglétszám bővítése - jelentette ki Lukács Bernadett, a Fidesz Százhalombattai Szervezetének újonnan megválasztott elnöke a június 11-ei tájékoztatón. Az eseményen a bizalmat kapott négy alelnökből részt vett Dr. Brauswetter Viktor, Erdei Gyula és Szabó Zoltán, Révész Tibor egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni.

Életet mentett
2019-06-11
Az önkormányzat és a Városi Polgárőrség is oklevéllel ismerte el annak a százhalombattai férfinak a tettét, aki saját biztonságát is kockáztatva mentett ki egy fuldoklót a Bara-patakból június 7-én este. Oláh Dávid azonnal a vízbe ugrott, amikor észrevette, hogy valaki bajban van, nagy nehézségek árán húzta partra a fuldokló férfit, akit egészen a mentők, illetve a mentőhelikopter kiérkezéséig próbált életben tartani.

Még lehet jelentkezni
2019-06-11
Még lehet nevezni A "Tiszta udvar – rendes ház" környezetszépítő versenyre július 23-ig Százhalombattán. Az idén első alkalommal a legszebb haszonkertekkel is lehet versenyezni.

Ma és csütörtökön lesz szúnyogirtás
2019-06-11
A tervek szerint ismét földi szúnyogirtás lesz Százhalombattán ma és csütörtökön. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést, és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Tehetségek szolgálatában
2019-06-11
Negyedik alkalommal került sor a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája (KGYTK) referenciaintézményeinek országos tanácskozására június 6-án. A találkozót a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium szervezte meg. Az előadások ezúttal is a tehetséggondozás köré csoportosultak.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.