2019. augusztus 24. - Bertalan napja
Szombat
Min:20°
Max:28°
Vasárnap
Min:19°
Max:29°
Hétfő
Min:19°
Max:28°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:21°
Max:31°
Önkormányzat

Elutasítják a brutalitást és a megfélemlítést - írta: Kovács Attila
2019-03-22 - Megtámadták az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit Százhalombattán március 19-én. Az egyébként fegyverrel rendelkező elkövető eközben lelövéssel fenyegette meg a város polgármesterét és több önkormányzati képviselőt. Az egyik sértettet a mentők szállították kórházba. Az eset kapcsán tartott tájékoztatót Vezér Mihály március 20-án, képviselők, intézményvezetők, valamint a sajtómédiumok főszerkesztőinek jelenlétében.
A polgármester bevezetőként elmondta, hogy Szabó Attila helyi képviselő, a DK megyei elnöke, Mi Városunk Százhalombatta néven alapított civilnek mondott szervezetet, amely indul az idei önkormányzati választáson. Az egyesület illegálisan letöltötte az önkormányzat által 30 millió forintból működtetett Városi Archívum képeit, azokat törvényellenesen használta közösségi oldalán. Hasonlóan járt el az MTI anyagával, illetve Százhalombatta címerével is, ezzel hamisan, hivatalos fórum látszatát keltve.

Vezér Mihály kitért arra, hogy az önkormányzati intézmények és cégek nem neki, hanem a képviselő – testületnek tartoznak elszámolni munkájukkal a felügyelő bizottságokon és a szakbizottságokon keresztül. Tevékenységüket évente akár többször is értékelik, mindig kiválónak minősítették őket, azonban folyamatos támadásnak és atrocitásnak vannak kitéve az utóbbi időben.

Az archívum törvénytelen felhasználása ellen nyilvánosan szót emelt pár hónapja honlapjukon Kovács Marianna, a működtető könyvtár igazgatója, akit folyamatosan zaklatnak azóta. Az intézményvezető tájékoztatása szerint a könyvtár és a kollektíva is több verbális támadást kapott, pocskondiázva munkájukat. Egy ízben az utcán utánaköptek egyik kollégájának, így minősítve tevékenységüket. Az igazgató névtelen, durva telefonokat is kapott, miszerint aláírásgyűjtés folyik a leváltásáért.  

Szigetvári József a kulturális központ igazgatója arról számolt be, hogy méltatlan támadások érték őt is, illetve az intézményt. Egyebek mellett gyalázkodó minősítés jelent meg a Mi Városunk Százhalombatta közösségi oldalának egyik bejegyzése alatt. Legutóbb egy szervezet fenyegetőzve felrótta nekik, hogy nem küldtek meghívót a márciusi ünnepségre. Az eset kapcsán hangsúlyozta: most is szigorú városi protokoll lista szerint állították össze az értesítendők körét, azonban az egyik párt meghívott elnöke fénymásolt belépőt juttatott el a jegyzékben nem szereplő szervezethez.

Mazumel Ferenc a Halom Televízió főszerkesztője elmondta, hogy először szimpatikus civil kezdeményezésként, településtörténeti oldalnak tűnt a Mi Városunk Százhalombatta közösségi felület, ezért megkeresték az oldal szerkesztőjét Szabó Attilát, aki még korainak tartotta, hogy nyilatkozzon. Azután mégis kérte, hogy hirdethessen a képújságban, azonban nem volt egyértelmű, hogy ez magánszemélyként, vagy egyesületként történjen-e, ezért gondolkodási időt kért a főszerkesztő. Ekkora már világossá vált számára a szervezet politikai célú működése, valamint az illegális képhasználat. Mielőtt végül erről egyeztettek volna, az egyesület cenzúrával és a nyilvánosság megtagadásával vádolta meg a televíziót.

Kovács Attila a Hírtükör főszerkesztője arról számolt be, hogy hasonló okok miatt nem jelent meg a szervezet hirdetése. Szólt arról is, hogy Törzsök Tibor, a helyi DK vezetője kifogásolta, hogy csak az online felületen kapott helyet a Bóna Zoltán FIDESZ-KDNP –s országgyűlési képviselő értékelésére írt reakciója. A főszerkesztő egyértelművé tette, hogy a közpénzből működő lap csak valóban közérdekű információkat közöl, nem üzenő felület, a közszolgálati, pártatlan szerkesztési elvek alapján sohasem adott teret személyeskedő, provokatív, ízléstelen gondolatoknak. Ezek után a Hírtükör megkapta a DK-tól a "FIDESZ pártszékház" matricát a közösségi oldalon, valamint a szerkesztőség ajtaján.

A polgármester szerint egyértelmű, hogy politikai indíttatás áll a Rácz Richárd és kollégái elleni brutális támadás, illetve az eközben történt Szél Pál bizottsági elnököt, Sinka László alpolgármestert és a személyét érintő lelövéssel való fenyegetés hátterében. Mint mondta, neki lincselést és akasztást is ígértek egy másik fórumon, ha nem tűnik el a közéletből. Adódik a kérdés, hogy kiknek az érdekét szolgálják a történtek, kik állnak azok mögött? A személyes ok kizárható, mert a támadó, E.T. Kálmánnak semmilyen konfliktusa nem volt Rácz Richárddal addig, amíg ő nem írt kulturált, kritikus megjegyzést a Mi Városunk Százhalombatta közösségi oldal posztjához.

Rácz Richárd a dunafüredi Gastrokitchen tulajdonosa elmondta, hogy éppen békésen ebédeltek kollégájával Fazekas Márkkal, amikor megjelent E.T. Kálmán, aki asztalukhoz lépve - "mit akartok tőlünk" felkiáltással - ököllel rögtön a szeme alá ütött. A személyzettel együtt Fazekas Márk segített megfékezni és kitessékelni a folyamatosan fenyegetőző elkövetőt, aki megütötte őt is. Mint a támadó elmondásából kiderült, Rácz Richárd a Mi Városunk Százhalombatta közösségi oldalon tett bejegyzése dühítette fel. A kommentet Szabó Attila küldte el telefonon E.T. Kálmánnak. Közben hívták a rendőröket, akik gyorsan kiértek és elvitték az elkövetőt, aki megjegyezte, hogyha feljelentik őt, és emiatt elveszik vadászfegyvereit, akkor megöli és elássa a sértetteket. Rácz Richárd arca annyira megsérült az ütéstől, hogy mentővel szállították kórházba.

Szél Pál képviselő azon reményének adott hangot, hogy a választási kampány nem durvul el, és még idejében elfojthatóak az ilyen jellegű politikai indíttatású események. Szakbizottsági elnökként, a jó közbiztonság megőrzése érdekében kezdeményezte a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség még szorosabb együttműködését, illetve felajánlotta segítségét a sértetteknek.

Szalai Attila képviselő szerint a közélet eldurvulásáért az elmúlt harminc év politikai elitjét is felelősség terheli. Közös feladat a közerkölcs javítása.

Vezér Mihály hangsúlyozta, soha nem tapasztalt ilyen agressziót a rendszerváltoztatás óta. Nemzetközi példát is hozva megemlítette, hogy késszúrással megölték Gdansk polgármesterét nyilvános szereplése közben pár hónapja, Utrechtben vérfürdőt rendezett a villamoson egy lövöldöző a napokban, Új Zélandon pedig közel ötven ártatlan embert lőtt le egy merénylő. Leszögezte, politikai ellenfelei, ellenségei verbális és fizikai fenyegetéssel sem tudják megfélemlíteni, illetve eltántorítani az újraindulástól. Megjegyezte, ha most lennének a választások, a szavazók 80 százaléka voksolna rá a tavaly decemberi átfogó felmérés szerint, amiért köszöntét fejezte ki. Mint fogalmazott, a nyilvánosság erejével mindenkit megvédenek az atrocitásoktól. Senkit sem terrorizálhatnak, fenyegethetnek, verhetnek meg büntetlenül a szabad véleménynyilvánításért, a demokratikus jogok gyakorlásáért, a közszolgálati munka becsületes ellátásért. Egyezséget ajánlott bizonyos távol maradt prominens személyeknek, miszerint, ha ők senkiről sem terjesztenek rágalmakat a továbbiakban, ő sem terjeszti róluk az igazságot.


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.