2019. március 25. - Irén napja
Vasárnap
Min:11°
Max:11°
Hétfő
Min:7°
Max:12°
Kedd
Min:5°
Max:11°
Szerda
Min:2°
Max:8°
Csütörtök
Min:2°
Max:11°
Sport

Egy sportág, ami csak nálunk van - írta: CK
2019-02-20 - Ha valaki először hallja, hogy Qwan Ki Do, nagy valószínűséggel megtippeli, hogy távol-keleti harcművészetet takarhat a kifejezés, azt viszont bizonyára senki sem gondolná hozzá, hogy Magyarországon csak nálunk, Százhalombattán gyakorolják. Legalábbis, egyelőre. 
A Qwan Ki Do egyetlen hazai instruktora, egyben magyarországi technikai igazgatója, a városunkban élő Jánosi Sándor (Shotokan Karate 2. Dan, Qwan Ki Do 2. Dang) 14 évesen kezdett karatézni, de egy idő után már nem érzett már kihívást ebben a harcművészetben. 2003 nyarán történt, hogy csengettek az otthonában, és amikor kinézett az ablakon, egy egészen különös társaságot pillantott meg a kapu előtt, amely részben afrikaiakból állt. Amikor beengedte őket, kiderült, hogy egyikük Jean Isidore Dziengue, a Qwan Ki Do 7. dangos, Kongóból származó németországi vezetője. Úgy ajánlották a figyelmébe Jánosi Sándort, mint akit érdekelnek az új harcművészeti stílusok, és akire esetleg rá lehetne bízni a Qwan Ki Do itteni népszerűsítését.

Az ismerkedést és a kertben rögtönzött bemutatót még abban az évben egy touloni látogatás követte, amely során Jánosi Sándor a Qwan Ki Do alapító nagymesterével, a 10. dangos Phan Xuan Tonggal is találkozhatott.        

A Qwan Ki Do nem könnyen definiálható. Egyesek számára fizikai aktivitást, önfegyelmet, versenysportot jelent. Mások számára a jobb önismeretnek, a saját határok leküzdésének és az önvédelemnek az eszköze. Mindez együtt, és egyik sem külön. Olyan Vietnamból származó egyedi stílus, amely teljes elkötelezettséget igényel a gyakorlatban a mentális és fizikai fejlődés érdekében. Segítségével fejleszthető a jellem, a szorgalom, az önuralom, a tisztelet, az akaraterő, a magabiztosság és a mozgáskoordináció. Elnevezése tartalmazza az összes harcművészeti stílusban megtalálható alapvető elemeket. A khi (ki) jelentése energia, a dao (do) jelentése út, amely a quan szóval kiegészülve a következő vietnami kifejezést adja: quan khi dao, vagyis a test energiájának útja.

Jánosi Sándor, a harcművészeti ág magyarországi vezetője rendszeresen jár edzőtáborokba Romániába, Ausztriába, valamint évente többször utazik Németországba mesteréhez, Jean Isidorhoz. Százhalombattai egyesületének jelenleg mintegy tíz tagja van, zömében gyerekek, de nagyon szívesen foglalkozna felnőttekkel is, hiszen instruktorként egyik legfontosabb törekvése a Qwan Ki Do hazai népszerűsítése.

Azt mondja, bármilyen életkorú jelentkezőt szívesen fogad, hiszen a Qwan Ki Do három részből – pusztakezes és fegyveres harcból, valamint a Tam The-ből, a hagyományos vietnami gyógytornából - épül fel, amelyek közül az utolsó lényege éppen az egészség fenntartása, illetve javítása, a fizikai korlátok lebontása, a belső öngyógyító erő mozgósítása. Jánosi Sándor hangsúlyozta: mindenkinek saját magához kell mérnie a fejlődését.

Az egyesületben háziversenyt rendeztek december 23-án, amelynek eredményeként a nyolc éves Diaz Zrubecz Adriano részt vehet az április 26-27-i gyermek Qwan Ki Do Eb-n, Zürrichben. Az egyesület eddigi legjobb eredményét Jánosi Noémi, a mester lánya érte el 2014-ben a Franciaországban rendezett gyermek Európa-bajnokságon, ahol hetedik lett és különdíjban is részesült.  

További aktualitás a battai egyesületben, hogy március 8-án mesterük mestere, a német technikai igazgató, Jean Izidor látogat el hozzájuk és tart nekik edzést.

Aki kíváncsi, bármikor megnézheti a foglalkozásokat, sőt, akár be is kapcsolódhat hétfőn 18 és pénteken 19 órakor az I-es iskola kistornatermében. Az egyesületről és a sportágról további részletek találhatók a qwankido.hu oldalon és a Facebookon.


AKTUÁLIS
2019-03-22 - Tanácskozást tart a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete március 28-án, csütörtökön 9 órától.
2019-03-22 - A Helyi Lokálpatrióták Egyesülete elítéli és elhatárolódik a városunkban történt erőszakos cselekményektől, különösen a minap történt politikai indíttatású erőszakos megnyilvánulásoktól. Az ilyen és ehhez hasonló erőszakos magatartás, más személyek szóbeli és fizikai bántalmazása, vagy fenyegetése.
2019-03-20 - A Nagytétény-Diósd – Pusztaszabolcs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40a Budapest – Pusztaszabolcs [– Dunaújváros] vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek április 1-től 18-ig.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Jönnek az okospadok
2019-03-22
Feltölti a telefont, négy méteres körzetben biztosít internetet, világít, adatokat gyűjt, nyáron hűti magát – ilyesmiket tud az okospad, amit hamarosan Százhalombatta több pontján is kipróbálhatunk.

Elutasítják a brutalitást és a megfélemlítést
2019-03-22
Megtámadták az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit Százhalombattán március 19-én. Az egyébként fegyverrel rendelkező elkövető eközben lelövéssel fenyegette meg a város polgármesterét és több önkormányzati képviselőt. Az egyik sértettet a mentők szállították kórházba. Az eset kapcsán tartott tájékoztatót Vezér Mihály március 20-án, képviselők, intézményvezetők, valamint a sajtómédiumok főszerkesztőinek jelenlétében.

Battára került a nyereményautó - Egyik percről a másikra lett milliomos
2019-03-21
A százhalombattai Göntér Katalin nyerte a Pöttyös Túró Rudi és a SPAR Magyarország közös promóciójának főnyereményét, a Volkswagen Beetle Cabriolet autót tavaly év végén.

Új betegszállító autó
2019-03-21
Új betegszállító kisbuszt adott át a százhalombattai önkormányzat március 20-án a Százhalom Egészségügyi Központban.  Az OPEL VIVARO-t dr. Berzéki Ferenc, a betegszállítást végző Promed Bt. vezetője vette át Vezér Mihály polgármestertől.

Mennek, futnak, győznek
2019-03-21
Kiugró eredmények és klasszisversenyzők – a márciust is ez jellemezte a Százhalombattai VUK SE triatlonszakosztályánál.

Teke - Vereség hazai pályán
2019-03-21
5:1 arányban alul maradtak a vendég Nagy T csapatával szemben a Battai Gurítók legutóbbi mérkőzésükön. A pontjukat Lehel Vilmos szerezte. Legközelebb március 28-án, csütörtökön, 17 órától játszanak a Golyószórók ellen a KlubSirályban. Várják szurkolóikat!

Oltások és szűrővizsgálatok
2019-03-21
A százhalombattai önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a városban élő gyerekek egészségének megőrzésére és az egészségügyi problémák időben történő kiszűrésére. Önként vállalt feladatként támogatja az ingyenes oltásokat és óvodai szűrővizsgálatokat.

Íjászverseny
2019-03-19
Jó eredményeket értek el a helyi versenyzők az első százhalombattai teremíjászversenyen március 17-én.

Tisztelet a hősöknek
2019-03-19
"Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.

Szemészeti szűrés az ovikban
2019-03-19
Az idei évben is teljes körű szemészeti szűrővizsgálatot szervez az önkormányzat a szeptemberben iskolát kezdő gyerekek számára Százhalombattán.

Új sportpálya a Kőrösiben
2019-03-19
Hamarosan elkészül a százhalombattai Kőrösi sportiskola új kézilabda-, illetve focipályája, amelyet közel egy hónapja kezdtek építeni az iskola udvarán a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásából.

Zöld szív
2019-03-19
Kiemelkedően szerepeltek a százhalombattai Pitypangos Óvoda növendékei a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom 30. évfordulója alkalmából meghirdetett rajzpályázaton.

Több mint 25 ezer zseton
2019-03-19
Négyszázezer forintos adományt nyert a Százhalombattai Szivárvány Óvoda a Tesco civil szervezeteket és intézményeket támogató pályázatán.

Szemétszedés az Urbáriumban
2019-03-19
Szemétszedésre várja a városrész lakóit a víz világnapja alkalmából Vezér Mihály polgármester, Urbárium települési képviselője március 22-én, pénteken 14 órától.

Új vezető az Idősek Otthonában
2019-03-19
Pentz Istvánné megbízott szervezeti egység vezető látja el az Idősek Otthona, valamint az Időskorúak Gondozóháza szakmai felügyeletét február 23-ától. Az új vezető megbízása egy évre szól.

Zöld szíves óvoda- zöld szíves óvodásokkal
2019-03-19
Örömmel tájékoztatok minden kedves érdeklődő olvasót az alábbi sikereinkről.

Elkészültek az adóbevallási tervezetek
2019-03-18
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészült az szja-bevallási tervezetekkel, így idén a tavalyihoz képest csaknem ötszázezerrel többen, azaz már 5,6 millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz. A tervezetek az egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek, áfás magánszemélyeknek támpontként szolgálnak a bevallás beadásához.

Kimaxolta Békéscsabát
2019-03-18
Hét számból hetet nyert meg a XXII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyen Horváth Csenge, a Százhalombattai VUK SE úszója március 16-17-én Békéscsabán.

Közbiztonsági gyermekrajzpályázat
2019-03-18
"Veszélyesnek látom" címmel hirdettek alkotói versenyt az Érdi Rendőrkapitányság, a kataszrófavédelmi kirendeltség, az önkormányzat, ifjúsági önkormányzat, valamint tankerületi központ együttműködésében a kapitányság illetékességi területén élő diákok számára.

Modellezés - Totális elsőség az Észak Adria Trófea Kupán
2019-03-18
Forrai Csaba egyéniben, a Dunamenti Energia Modellező Klub pedig csapatban győzött F5-IOM hajóosztályban a tavalyi Észak Adria Trófea Kupán, amelynek díjátadását az idei versenysorozat első fordulóján, március 17-én adták át.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.