2019. augusztus 25. - Lajos, Patricia napja
Szombat
Min:24°
Max:24°
Vasárnap
Min:21°
Max:30°
Hétfő
Min:20°
Max:29°
Kedd
Min:20°
Max:30°
Szerda
Min:21°
Max:31°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.
Kérdések. Csak kérdések.
2019-02-12 -
Újabb év telt el, itt az évértékelések ideje. Tekintsünk most el attól, hogy ezt megtették országos politikusaink is, koncentráljunk helyi ügyeinkre, hiszen ismét évet értékelt Bóna Zoltán országgyűlési képviselő is a Hírtükör lapjain, amire kénytelen vagyok reagálni.
Kénytelen vagyok reagálni, mint tavaly, bár akkor nem jelenhetett meg írásom. Állítólag túlságosan számonkérő hangvételű volt. Azt ugyan nem egészen értem, hogy mi más dolga lehetne nemhogy egy ellenzéki párt helyi vezetőjének, de akár egy választópolgárnak is a szolgálatára vállalkozott politikussal szemben, minthogy számonkérje, ez alkalommal nem teszek mást, csupán kérdezek. Végül is valaha riporter voltam.
Az első bekezdés felvezetése után a másodikban nehéz konkrétumot találni, lényegében egy homályos fejtegetést olvashatunk növekedésről, és stagnálásról. Azzal, hogy a tavalyi év növekedő szakasz volt, életszínvonal emelkedéssel.
Képviselő úr! Konkrétan mi az, ami növekedett???
Mert például én egy centimétert sem. Nálam viszont sokkal nagyobb mértékben a legalapvetőbb élelmiszerek ára. Például a krumplié. Persze a bérek is növekedtek, és ez valóban az önök országlásának "köszönhető", ugyanis az önök "áldásos" tevékenysége miatt már olyan sok fiatal keres az élhetőbb nyugat-európai országokban munkát, hogy itthon munkaerő-hiány alakult ki. A hazai munkaadók lasszóval, és egy kicsit jobb fizetésekkel kénytelenek dolgozókra vadászni. Persze a meglévő munkavállalókat egyszerűbb tovább terhelni, főleg ha önök a minimálbér jelentős emelése helyett a túlórakeret emelésével, a rabszolgatörvénnyel segítik ki őket.
Önmagában tetszetősnek tűnik az 5%-os GDP emelkedés. Voltak évek, amikor ekkora növekedésnek tényleg örülnünk kellett volna.
Képviselő úr! Megnézte a környező országok növekedését is???
Az elmúl évtizedben ugyanis ugyanis minden egyes évben elmaradtunk a többi "volt-szocialista" ország fejlődéséhez képest, így szépen elhúztak mellettünk a csehek, a lengyelek, a szlovének, a szlovákok, és újabban már a románok is. Hát nem furcsa, hogy az Audi dolgozóknak azért kell sztrájkolniuk, hogy a béreik nem elérjék, csak megközelítsék a konszern cseh, lengyel és szlovák dolgozóinak a bérét?
Hosszasan taglalja a kormány migrációs politikáját. Gondolkoztam rajta, hogy a leleplező George Birnbaum interjú után érdemes-e még komolyan venni írásának ezt a részét, de azért egy kérdést megérdemel:
Képviselő úr! Hol látott ön migránst???
Mármint azokon a tízezreken kívül, akiket a kormány telepített be letelepedési kötvénnyel, amit most kezdhetünk visszafizetni, illetve annak megszűnése után egyéb trükkökkel. "Más országokhoz hasonlóan?" ... Nem. Épphogy egydül megvétózták azt azt a megállapodást az Arab Ligával, ami bevonta volna az arab országokat migráció nemzetközi kezelésébe.
A két közlekedési fejlesztést, a pusztaszabolcsi vasútvonal felújítását, és az M0 déli szakaszának fejlesztését is saját sikerként tálalja.
Képvieslő úr! Konkrétan mit tett ön ezekért a fejlesztésekért???
Mert mindkét elkerülhetetlen fejlesztés megvalósítása akkor eldőlt már, amikor ön még a kanyarban sem volt, mint politikus. Ha valamiben érzékelhető a közreműködése, hogy mindkét fejlesztést olyan, a Fideszhez közel álló kivitelezők végzik, akik megengedhetik maguknak, hogy a felújítást az érintett lakosok és települések semmibe vételével végezzék. Ellehetetlenítve a munkák idején az emberek életét, munkába járását. Lényegében megközelíthetetlenné téve csúcsforgalom idején a szigeti településeket, vagy Százhalombattán az Ipari Parkot, vagy a Dunai Finomítót. Telehordva utcáinkat sárral, túlsúlyos teherautókkal terhelve azokat.
Ahhoz, hogy városi fejlesztéseinket felemlegeti saját sikerei között, már kérdésem sem nagyon akad. Tudja, ennél sokkal több fejlesztést tudtunk végrehajtani, amikor még nem vittek el a költségvetésünkből évi egymilliárd forintot. Tudja az a TAO pénz ehhez képest csak alamizsnaként idevetett apró.
Végezetül pedig a Jóisten áldását kéri művészeti egyesületeinkre, intézményeinkre. A kulturális TAO megszüntetése után sok mást nem is tehet. Távol álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek vallásos érzelmeiben, de
Képviselő úr! Nem kellene azért arra templomtoronyra villámhárító is???
Köszönjük, hogy Boldog Újévet kíván. Tudja alakul az. 2019 lesz az az év, amikor lehull a demokrata álarc a Fidesz diktatórikus rendszeréről, a hályog az emberek szeméről és meglátják, hogy mit is műveltek maguk az országgal, a településekkel, és az emberekkel. És Önök ott fognak állni pucéran, kétségbeesetten próbálva eltakarni eltakarhatatlan szégyenüket.
 
Törzsök Tibor
A DK százhalombattai csoportjának vezetője.
 
 

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
Választási hírek
Felhívások
Választás
2019-08-02 -
Tisztelt Jelölő Szervezetek!
Kérjük, hogy időben jelezzék szerkesztőségünk részére, ha választási fórumot, vagy egyéb politikai rendezvényt szerveznek, hogy minden eseményről beszámolhassunk. A tudósításokat a pártatlan és egységes tájékoztatás érdekében egy időben, külön rovatban tesszük közzé az online, illetve a nyomtatott felületen a szeptember 10-i jelöltállítás lezárulásáig. Ezt követően, a várható erősödő kampánytevékenységnek megfelelően, folyamatosan tudósítunk a választási eseményekről az online felületen. Politikai tartalmú közleményeket csak szerkesztett formában, személyes érintettség esetén csak viszontválasszal egy időben adunk közre.
Köszönjük együttműködésüket: Hírtükör szerkesztőség
AKTUÁLIS
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
2019-08-21 - Már lehet jelentkezni a XV. Tavi Sárkányhajó-versenyre, amelyet a Sporthalom Kft. szeptember 28-án, szombaton, a Csónakázó-tónál rendez meg.
2019-08-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Közvilágítási rekonstrukció az Urbáriumban
2019-08-22
A korábbi években megkezdett közvilágítási rekonstrukció az Egészségügyi Központ előtti területtel folytatódik szeptemberben. A Göncz Árpád parkon átvezető sétány ez idő alatt korlátozottan használható.

Új buszjáratok
2019-08-22
Új buszjárat érinti az Ipari Park megállóhelyet Százhalombattán szeptember 1-jétől.

Béke, megegyezés, tolerancia
2019-08-22
Szent István államalapító munkáját, a korszerű közigazgatás és az erős állam megszervezését, valamint a keresztény alapú együttélési normák lefektetését méltatta Vezér Mihály polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen Százhalombattán. Az államalapítás és az új kenyér ünnepére rendezett egész napos családi programokra, az esti gálaműsorra és az azt követő utcabálra is nagyon sokan látogattak ki.

Hetvenen a színpadon
2019-08-21
A nyáron tanult táncokat a Battai Napok nyitónapján, szeptember 13-án mutatja be a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület B-Cool Dance tánccsoportja. A táncosok augusztus utolsó hetében gőzerővel készülnek, mert szeretnék elkápráztatni a nézőket. Mint minden évben, idén is várhatóan hetvenen fognak egyszerre táncolni.

Kevesebb a szúnyog
2019-08-14
Sikeres volt a hetek óta tartó folyamatos szúnyogirtás Százhalombattán. Hatékonynak bizonyultak az önkormányzat által megrendelt nagy teljesítményű földi kémiai gyérítések.

Új röntgengép az egészségközpontban
2019-08-14
Korszerű, automatikusan programozható, új röntgengép kezdi meg működését a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 2-tól.

Ortopédiai szűrés az óvodákban
2019-08-14
Közel kétszáz nagycsoportos vizsgált meg dr. Terebessy Tamás ortopéd szakorvos, egyetemi adjunktus a százhalombattai óvodákban annak az ingyenes szűrésnek a keretében, amelyet az önkormányzat szervezett és finanszírozott májusban.

Béke, barátság, kultúra
2019-08-14
Fergeteges hangulatban telt az idei, immár XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár "nulladik napja" augusztus 13-a, Százhalombattán.

Minden esetre - Vagyonvédelem és bűnmegelőzés a strandon
2019-08-13
Bár az időjárás nem volt kegyes az Érdi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi fórumához a százhalombattai strandon augusztus 13-án, Szatmáriné Berczi Dolóresz százados számos hasznos információt osztott meg a Hírtükörrel a helyszínen.

Újdonságok a könyvtárban
2019-08-13
Melinda Taub: Veronai szerelmesek = Still star-crossedJ.R.dos Santos: ÉletjelTóth Krisztina: Fehér farkasLackfi János: Minden napra egy sztoriKrusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosemFöldes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk?Geronimo Stilton sorozat - Új történetek!Tea Stilton sorozat - Új történetek!Barátnőm, Bori sorozat - Új történetek!Agatha nyomoz sorozat - Új történetek! A könyvtár MINDEN NAP nyitva tart 12 és 18 óra között a Summerfest alatt - augusztus 12. és 22. között.

A mi gyerekeink
2019-08-12
A rendezvénybiztosítás nem adott olyan sok feladatot a polgárőröknek júliusban, mint más időszakokban, a fiatalok azonban az elmúlt évekhez képest is hangosabbak, törnek-zúznak, szemetelnek a parkokban, játszótereken és egyéb közterületeken.

Vitorlás modellezés
2019-08-12
Garay György második, Garay József pedig ötödik helyen végzett az F5 - M hajóosztályban rendezett 23. Óvár Regatta és Báger-tó Kupán Mosonmagyaróváron augusztus 10-11-én.

Megvolt a sorsolás
2019-08-12
A sorsolás alapján szeptember 15-én és 29-én, október 13-án valamint november 17-én játssza itthoni mérkőzéseit a Battai Gurítók tekecsapat a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság őszi szezonjában. Valamennyi találkozóra vasárnap 10 óra 30-as kezdéssel kerül sor a KlubSirályban.

Vagyonvédelmi tanácsadás a strandon
2019-08-09
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumot tervez az Érdi Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség bevonásával a százhalombattai strand területén augusztus 13-án, kedden 10 órától.

A tiszta játék híve
2019-08-08
A százhalombattai játékvezető, Debreceni Nóra is részt vett, sőt, döntőt fújt az oroszországi Kirishiben megrendezett Leány U15 Vízilabda Európa-bajnokságon júliusban. A bíráskodást négy évvel ezelőtt kezdte, az első osztályban két éve dolgozik. Vezetett mérkőzést a Fiú U15 EB-kvalifikációs nizzai tornán és a női Euroliga negyeddöntőjében. A profi játékvezetők életéről és az ide vezető útról beszélgettünk vele.

Könyvtári nyitva tartás
2019-08-08
Minden nap, vagyis vasárnap és ünnepnapon is nyitva lesz a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán a Summerfest alatt, vagyis augusztus 12-e és 22-e között 12-től 18 óráig.

Okos játék - okos ajándékok
2019-08-08
Minőségi playstationt, okostelefont, okosórát, tabletet, laptopot nyerhet, aki kitölti az okospadokra telepített várostörténeti kvízt Százhalombattán. Játszani három korcsoportban lehet.

Több ezer év húszszor húsz méteren
2019-08-07
Befejeződött a százhalombattai "Matrica" Múzeum idei nemzetközi ásatása a Sánc-hegyen. Idén három teljesen ép tárgyra is bukkantak a régészek.

Újraindul a komp
2019-08-06
Új üzemeltetővel ismét elindul a komp Százhalombatta és Tököl között augusztus 12-én 6 órakor.

Ultrahangos csípőszűrés
2019-08-06
Kedves Szülők! Mindazok számára, akik még nem ismernék, szeretnék tájékoztatást adni egy betegségmegelőző szűrési tevékenységről, amely percek alatt képes tájékoztatást adni gyermekük csípőízületének állapotáról.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.