2020. január 20. - Fábián és Sebestyén napja
Hétfő
Min:0°
Max:3°
Kedd
Min:0°
Max:3°
Szerda
Min:0°
Max:2°
Csütörtök
Min:0°
Max:3°
Péntek
Min:-1°
Max:1°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.
Kérdések. Csak kérdések.
2019-02-12 -
Újabb év telt el, itt az évértékelések ideje. Tekintsünk most el attól, hogy ezt megtették országos politikusaink is, koncentráljunk helyi ügyeinkre, hiszen ismét évet értékelt Bóna Zoltán országgyűlési képviselő is a Hírtükör lapjain, amire kénytelen vagyok reagálni.
Kénytelen vagyok reagálni, mint tavaly, bár akkor nem jelenhetett meg írásom. Állítólag túlságosan számonkérő hangvételű volt. Azt ugyan nem egészen értem, hogy mi más dolga lehetne nemhogy egy ellenzéki párt helyi vezetőjének, de akár egy választópolgárnak is a szolgálatára vállalkozott politikussal szemben, minthogy számonkérje, ez alkalommal nem teszek mást, csupán kérdezek. Végül is valaha riporter voltam.
Az első bekezdés felvezetése után a másodikban nehéz konkrétumot találni, lényegében egy homályos fejtegetést olvashatunk növekedésről, és stagnálásról. Azzal, hogy a tavalyi év növekedő szakasz volt, életszínvonal emelkedéssel.
Képviselő úr! Konkrétan mi az, ami növekedett???
Mert például én egy centimétert sem. Nálam viszont sokkal nagyobb mértékben a legalapvetőbb élelmiszerek ára. Például a krumplié. Persze a bérek is növekedtek, és ez valóban az önök országlásának "köszönhető", ugyanis az önök "áldásos" tevékenysége miatt már olyan sok fiatal keres az élhetőbb nyugat-európai országokban munkát, hogy itthon munkaerő-hiány alakult ki. A hazai munkaadók lasszóval, és egy kicsit jobb fizetésekkel kénytelenek dolgozókra vadászni. Persze a meglévő munkavállalókat egyszerűbb tovább terhelni, főleg ha önök a minimálbér jelentős emelése helyett a túlórakeret emelésével, a rabszolgatörvénnyel segítik ki őket.
Önmagában tetszetősnek tűnik az 5%-os GDP emelkedés. Voltak évek, amikor ekkora növekedésnek tényleg örülnünk kellett volna.
Képviselő úr! Megnézte a környező országok növekedését is???
Az elmúl évtizedben ugyanis ugyanis minden egyes évben elmaradtunk a többi "volt-szocialista" ország fejlődéséhez képest, így szépen elhúztak mellettünk a csehek, a lengyelek, a szlovének, a szlovákok, és újabban már a románok is. Hát nem furcsa, hogy az Audi dolgozóknak azért kell sztrájkolniuk, hogy a béreik nem elérjék, csak megközelítsék a konszern cseh, lengyel és szlovák dolgozóinak a bérét?
Hosszasan taglalja a kormány migrációs politikáját. Gondolkoztam rajta, hogy a leleplező George Birnbaum interjú után érdemes-e még komolyan venni írásának ezt a részét, de azért egy kérdést megérdemel:
Képviselő úr! Hol látott ön migránst???
Mármint azokon a tízezreken kívül, akiket a kormány telepített be letelepedési kötvénnyel, amit most kezdhetünk visszafizetni, illetve annak megszűnése után egyéb trükkökkel. "Más országokhoz hasonlóan?" ... Nem. Épphogy egydül megvétózták azt azt a megállapodást az Arab Ligával, ami bevonta volna az arab országokat migráció nemzetközi kezelésébe.
A két közlekedési fejlesztést, a pusztaszabolcsi vasútvonal felújítását, és az M0 déli szakaszának fejlesztését is saját sikerként tálalja.
Képvieslő úr! Konkrétan mit tett ön ezekért a fejlesztésekért???
Mert mindkét elkerülhetetlen fejlesztés megvalósítása akkor eldőlt már, amikor ön még a kanyarban sem volt, mint politikus. Ha valamiben érzékelhető a közreműködése, hogy mindkét fejlesztést olyan, a Fideszhez közel álló kivitelezők végzik, akik megengedhetik maguknak, hogy a felújítást az érintett lakosok és települések semmibe vételével végezzék. Ellehetetlenítve a munkák idején az emberek életét, munkába járását. Lényegében megközelíthetetlenné téve csúcsforgalom idején a szigeti településeket, vagy Százhalombattán az Ipari Parkot, vagy a Dunai Finomítót. Telehordva utcáinkat sárral, túlsúlyos teherautókkal terhelve azokat.
Ahhoz, hogy városi fejlesztéseinket felemlegeti saját sikerei között, már kérdésem sem nagyon akad. Tudja, ennél sokkal több fejlesztést tudtunk végrehajtani, amikor még nem vittek el a költségvetésünkből évi egymilliárd forintot. Tudja az a TAO pénz ehhez képest csak alamizsnaként idevetett apró.
Végezetül pedig a Jóisten áldását kéri művészeti egyesületeinkre, intézményeinkre. A kulturális TAO megszüntetése után sok mást nem is tehet. Távol álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek vallásos érzelmeiben, de
Képviselő úr! Nem kellene azért arra templomtoronyra villámhárító is???
Köszönjük, hogy Boldog Újévet kíván. Tudja alakul az. 2019 lesz az az év, amikor lehull a demokrata álarc a Fidesz diktatórikus rendszeréről, a hályog az emberek szeméről és meglátják, hogy mit is műveltek maguk az országgal, a településekkel, és az emberekkel. És Önök ott fognak állni pucéran, kétségbeesetten próbálva eltakarni eltakarhatatlan szégyenüket.
 
Törzsök Tibor
A DK százhalombattai csoportjának vezetője.
 
 

AKTUÁLIS
2020-01-14 - Az autópályamatrica vásárlás az egyik olyan téma, melynél nagyon indokolt az előzetes megtervezés, ugyanis jelentős plusz költséggel járhat egy rossz vásárlási döntés, akár több tízezer forinttal is többet fizethetünk a kelleténél.
2020-01-13 -
2020-01-13 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Ismerőseire gyújtotta rá a lakókocsit Monoron
2020-01-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít a Pest Megyei Főügyészség.

Életet mentettek a TESCO-sok
2020-01-14
Megmentették egy idős vásárló életét a TESCO dolgozói Százhalombattán december 23-án. A férfi rosszul lett, újraélesztették és mentőt hívtak hozzá – olvasható az entescom.hu beszámolójában.

Soós Dorka az év ifjúsági sportolója
2020-01-14
Minden hétvégén sikert sikerre halmozott Soós Dorka, a Százhalombattai VUK SE Triatlon szakosztályának versenyzője a tavalyi évben. Duatlon országos bajnokként, ranglistagyőztesként és számos más hazai, nemzetközi versenyen elért eredményéért "Az év ifjúsági sportolója" elismerésben részesítette a Magyar Triatlon Szövetség. A díjat a szakág gálaestjén vette át január 11-én Budapesten.

Szilveszter éjjelén gyilkolták meg a sértettet dunavarsányi otthonában
2020-01-14
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akiket nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Köszönjük, Freedom!
2020-01-14
A népszerű klasszikusoktól a rhythm and blueson és jazzen át a rock and rollig – hihetetlen zenei sokszínűség, elegancia és fantasztikus hangulat jellemezte a Freedom zenekar tizenegyedik újévi jótékonysági koncertjét Százhalombattán január 12-én. Takáts Tamás torkából még mindig rohannak az elefántok, de a többiek sem vicceltek.

Társajátékok, robotok, drónok - Ajándékok az Eötvös-Effektus Alapítványtól
2020-01-13
"De jó volna, ha tudnánk megint játszani a karácsonyfa alatt és körül, gyerekeinkkel és egymással, mert a játék arra tanítana, hogy ne vegyük olyan komolyan azt, amit nap mint nap öngyötrően komolyan veszünk.

Falmászó hírek
2020-01-13
Eredményekben gazdag évet zárt a Batta Extrém Sport Club (BXSC). A csapat birtokba vette az egykori MOL-posta helyiségét, amit a tagok baráti segítséggel és önerőből újítottak fel. Így már három teremben folytatódhat a felkészülés, és kulturált mosdóval is gazdagodott az edzőhely.

Könyvjelző
2020-01-13
C. Hecking - C. Schönberger - I. Sokolowski: A jövőnk most kezdődik - Greta Thunberg harca a Földért

Így látják a fiatalok - Európa székeiben
2020-01-13
A megyei majd az országos magyar vetélkedőt megnyerve, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium 12. b osztálya képviselte az országot Strasbourgban az Európai Parlament és az Euroscola program által szervezett, vetélkedővel és interaktív feladatokkal tarkított találkozón, amelyen 28 ország több mint 500 diákja vett részt december 3-tól 6-ig. Élményeikről Honfi Balázs számolt be a Hírtükör olvasóinak.

Tartalmas esztendő
2020-01-13
Polgármesteri évértékelő - Tisztelt Százhalombattaiak! Tartalmas, eseménydús év áll mögöttünk. Számos területen értünk el eredményeket, tettük jobbá, élhetőbbé Százhalombattát. Munkánk során mindvégig szem előtt tartottuk az Önök igényeit, és – lehetőségeinkhez mérten – igyekeztünk megoldani problémáikat. Őszinte hittel és bizalommal nézek a jövőbe, mindent megteszek annak érdekében, hogy városunk tovább fejlődjön. 

Újdonságok a könyvtárban
2020-01-13
James Bowen: Bob szerint a világ (A Bob, az utcamacska folytatása) Bauer Barbara: Az aranyműves fia Olga Tokarczuk: Bizarr történetek James Hamer-Morton: Szabadulószobás fejtörők Bálint György-Bánó András: Bálint gazda – A százéves kertész Greta Thunberg: Ég a házunk Mókás gépek - Építs 11 modelt (Lego) Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás Greyson Mann: Mobsztár születik (Egy creeper naplója - második könyv) Mit rejt a világűr?

Országos elismerés Marosi Bálintnak és Bodrogi Viktornak
2020-01-13
A szakma legjobbjait, köztük a VUK SE versenyzőjét, Marosi Bálintot és edzőjét, Bodrogi Viktort is kitüntették a Magyar Úszó Szövetség évvégi gálaestjén, Budapesten december 15-én.

Elállok, ha megmondják, hova?
2
2020-01-13
Városunk szűkös parkolási lehetőségei közismertek. Próbálunk toleránsan, akár apróbb kellemetlenségek árán is segíteni egymásnak. Vannak azonban sajnos olyan esetek, amikor a szép szó, a kérés nem talál megértő fülekre, hanem merev elutasítással reagál, akinek erre sem erkölcsi, sem jogi alapja nincs. Példának álljon itt a következő eset.

Fogadóóra
2020-01-10
Fogadóórát tart Szabó Gábor óvárosi képviselő január 31-én, pénteken, 16:30-tól 19 óráig a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban (Százhalombatta, Szt. László út 58.).

Gyors ítélet született a szamurájkardos ügyben
1
2020-01-10
Az elkövetéstől számított egy hónapon belül, január 10-én ítéletet hozott az Érdi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki egy gépkocsivásárlással kapcsolatos vita során egy szamurájkard hüvelyével ütötte meg vitapartnerét december 13-án, Százhalombattán. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, a vádlott egy év felfüggesztett börtönt kapott – közölte a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály.

Rendezvények hónapja
2020-01-09
Számos ünnepi rendezvény adott feladatot a százhalombattai polgárőröknek december folyamán. 

Fazekas István kapta a Credo-díjat
2020-01-09
A városunkban élő Fazekas István költő, drámaíró, református teológus vehette át a Váci Egyházmegye által alapított Credo-díjat karácsony előtt.  Az elismerést Marton Zsolt váci megyéspüspök és Lonkay Márta, a Credo-ház igazgatónője adta át.

Olvasópróba az Újszínhában
2020-01-09
Fazekas István százhalombattai drámaíró írta színpadra Herczeg Ferenc leghíresebb regényét, a három alkalommal is Nobel-díjra javasolt reneszánsz tablót, Az élet kapuját. A darab rendezője a Jászai Mari-díjas Nagy Viktor, a premierre február 29-én kerül sor az Újszínházban.

Munkaszüneti napok 2020-ban
2020-01-09
Négynapos és háromnapos hétvégéből is három-három lesz az idén, és két szombatra áthelyezett munkanappal kell számolni.

Mi változik 2020-ban?
2020-01-09
Minimálbér, nyugdíj, adó, családvédelmi akcióterv – összegyűjtöttük a legfontosabb és legtöbb embert érintő, január elsején hatályba lépett jogszabály-változásokat.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.