2019. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:18°
Max:24°
Csütörtök
Min:17°
Max:27°
Péntek
Min:16°
Max:26°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Vasárnap
Min:18°
Max:24°
Városnapló
A rovatban nem a szerkesztőség által készített és nem rendelt írások jelennek meg, amelyek tartalmával a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet.
Kérdések. Csak kérdések.
2019-02-12 -
Újabb év telt el, itt az évértékelések ideje. Tekintsünk most el attól, hogy ezt megtették országos politikusaink is, koncentráljunk helyi ügyeinkre, hiszen ismét évet értékelt Bóna Zoltán országgyűlési képviselő is a Hírtükör lapjain, amire kénytelen vagyok reagálni.
Kénytelen vagyok reagálni, mint tavaly, bár akkor nem jelenhetett meg írásom. Állítólag túlságosan számonkérő hangvételű volt. Azt ugyan nem egészen értem, hogy mi más dolga lehetne nemhogy egy ellenzéki párt helyi vezetőjének, de akár egy választópolgárnak is a szolgálatára vállalkozott politikussal szemben, minthogy számonkérje, ez alkalommal nem teszek mást, csupán kérdezek. Végül is valaha riporter voltam.
Az első bekezdés felvezetése után a másodikban nehéz konkrétumot találni, lényegében egy homályos fejtegetést olvashatunk növekedésről, és stagnálásról. Azzal, hogy a tavalyi év növekedő szakasz volt, életszínvonal emelkedéssel.
Képviselő úr! Konkrétan mi az, ami növekedett???
Mert például én egy centimétert sem. Nálam viszont sokkal nagyobb mértékben a legalapvetőbb élelmiszerek ára. Például a krumplié. Persze a bérek is növekedtek, és ez valóban az önök országlásának "köszönhető", ugyanis az önök "áldásos" tevékenysége miatt már olyan sok fiatal keres az élhetőbb nyugat-európai országokban munkát, hogy itthon munkaerő-hiány alakult ki. A hazai munkaadók lasszóval, és egy kicsit jobb fizetésekkel kénytelenek dolgozókra vadászni. Persze a meglévő munkavállalókat egyszerűbb tovább terhelni, főleg ha önök a minimálbér jelentős emelése helyett a túlórakeret emelésével, a rabszolgatörvénnyel segítik ki őket.
Önmagában tetszetősnek tűnik az 5%-os GDP emelkedés. Voltak évek, amikor ekkora növekedésnek tényleg örülnünk kellett volna.
Képviselő úr! Megnézte a környező országok növekedését is???
Az elmúl évtizedben ugyanis ugyanis minden egyes évben elmaradtunk a többi "volt-szocialista" ország fejlődéséhez képest, így szépen elhúztak mellettünk a csehek, a lengyelek, a szlovének, a szlovákok, és újabban már a románok is. Hát nem furcsa, hogy az Audi dolgozóknak azért kell sztrájkolniuk, hogy a béreik nem elérjék, csak megközelítsék a konszern cseh, lengyel és szlovák dolgozóinak a bérét?
Hosszasan taglalja a kormány migrációs politikáját. Gondolkoztam rajta, hogy a leleplező George Birnbaum interjú után érdemes-e még komolyan venni írásának ezt a részét, de azért egy kérdést megérdemel:
Képviselő úr! Hol látott ön migránst???
Mármint azokon a tízezreken kívül, akiket a kormány telepített be letelepedési kötvénnyel, amit most kezdhetünk visszafizetni, illetve annak megszűnése után egyéb trükkökkel. "Más országokhoz hasonlóan?" ... Nem. Épphogy egydül megvétózták azt azt a megállapodást az Arab Ligával, ami bevonta volna az arab országokat migráció nemzetközi kezelésébe.
A két közlekedési fejlesztést, a pusztaszabolcsi vasútvonal felújítását, és az M0 déli szakaszának fejlesztését is saját sikerként tálalja.
Képvieslő úr! Konkrétan mit tett ön ezekért a fejlesztésekért???
Mert mindkét elkerülhetetlen fejlesztés megvalósítása akkor eldőlt már, amikor ön még a kanyarban sem volt, mint politikus. Ha valamiben érzékelhető a közreműködése, hogy mindkét fejlesztést olyan, a Fideszhez közel álló kivitelezők végzik, akik megengedhetik maguknak, hogy a felújítást az érintett lakosok és települések semmibe vételével végezzék. Ellehetetlenítve a munkák idején az emberek életét, munkába járását. Lényegében megközelíthetetlenné téve csúcsforgalom idején a szigeti településeket, vagy Százhalombattán az Ipari Parkot, vagy a Dunai Finomítót. Telehordva utcáinkat sárral, túlsúlyos teherautókkal terhelve azokat.
Ahhoz, hogy városi fejlesztéseinket felemlegeti saját sikerei között, már kérdésem sem nagyon akad. Tudja, ennél sokkal több fejlesztést tudtunk végrehajtani, amikor még nem vittek el a költségvetésünkből évi egymilliárd forintot. Tudja az a TAO pénz ehhez képest csak alamizsnaként idevetett apró.
Végezetül pedig a Jóisten áldását kéri művészeti egyesületeinkre, intézményeinkre. A kulturális TAO megszüntetése után sok mást nem is tehet. Távol álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek vallásos érzelmeiben, de
Képviselő úr! Nem kellene azért arra templomtoronyra villámhárító is???
Köszönjük, hogy Boldog Újévet kíván. Tudja alakul az. 2019 lesz az az év, amikor lehull a demokrata álarc a Fidesz diktatórikus rendszeréről, a hályog az emberek szeméről és meglátják, hogy mit is műveltek maguk az országgal, a településekkel, és az emberekkel. És Önök ott fognak állni pucéran, kétségbeesetten próbálva eltakarni eltakarhatatlan szégyenüket.
 
Törzsök Tibor
A DK százhalombattai csoportjának vezetője.
 
 

További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Könyvek ünnepe
2019-06-18
Negyedik alkalommal szervezett Battai Könyvünnepet a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán június 7-én. Bár az egész napos rendezvény gazdag kínálattal várta a városlakókat, a reméltnél kevesebben vettek részt.

Battai Gurítók - nyáron
2019-06-18
A tavaszi szezon végeztével a Battai Gurítók játékosai különböző meghívásos versenyeken vettek részt.

Fazekas István: Erdélyiség térben és időben
2019-06-18
Gondolná-e valaki, hogy a deklarált szólásszabadság keretei között az elcsatolt területek magyarjainak esetenként nehezebb hozzájutniuk egy-egy anyaországban megjelent könyvhöz vagy folyóirathoz, mint a hetvenes-nyolcvanas években? 

Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Maradtak az élen
2019-06-14
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a százhalombattai Dx-Trade csapata a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját június 8-án, Budapesten.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.