2019. április 22. - Csilla, Noémi napja
Hétfő
Min:11°
Max:21°
Kedd
Min:7°
Max:10°
Szerda
Min:9°
Max:19°
Csütörtök
Min:12°
Max:23°
Péntek
Min:10°
Max:24°
Önkormányzat

Napirenden a költségvetés
2019-02-07 - A százhalombattai képviselő-testület február 14-én tartja soron következő tanácskozását. A múlt héten lezajlottak a szakbizottsági ülések.
A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság tanácskozása után Kovács Lajos elnök elmondta, hogy a most előkészítés alatt álló költségvetési rendelet meghatározza az önkormányzat idei munkáját, és a "környezetet figyelembe véve" pozitívan értékeli azt. Úgy látja, sikerül megtartani a városüzemeltetésben és -fejlesztésben azt a színvonalat, amit megszoktunk. Jut forrás a közterületek és utak fenntartására, a hulladékkezelésre, az óvárosban támfalépítésre és a belvízgondok megoldására, új szivattyúberendezésre is. Megújul a Gesztenyés úti zöldséges előtti parkoló, az Ifjúság útja és az Erkel körúti pékség előtti parkoló. A tervezet alapján az önkormányzati intézmények és gazdasági társaságok tíz százalékos bérfejlesztésre kapnak lehetőséget január 1-jétől, visszamenőleg. A szakbizottság javaslata, hogy az emelést differenciáltan osszák szét az intézmény-, illetve ügyvezetők.

Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság ülését is a pénzügyek dominálták. A közösségi házak kapcsán javaslatot tettek a Barátság Kulturális Központ alapító okiratának módosítására, és a sportéletet meghatározó fejlesztésekről is tárgyaltak. A bizottság elnöke, Szél Pál arról tájékoztatott, hogy mind a közrendi, mind a kulturális feladatokra a tavalyi mértékű önkormányzati támogatás várható. A bizottság a sportalap 60-ról 65 millió forintra történő emelésére tett javaslatot, és támogatják, hogy nagyobb összeg jusson a Sporthalom Kft-nek is. Az intézmény költségvetését alul tervezték tavaly, az emiatt elmaradt feladatokat, karbantartást, eszközcserét pótolni kell.

Nagy Balázs, a Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottság elnöke elmondta, hogy a költségvetés megalkotását hosszas előkészítő munka alapozta meg, amely már tavalyi év végén elkezdődött. A képviselő-testület egyeztetett az intézmények és gazdasági társaságok vezetőivel. A rendelettervezet szerinte minden olyan feladatra tartalmazza a forrásokat, amelyeket fontosnak gondolnak, és olyan célokat is beépítettek, amelyekkel a megelőző években nem sikerült foglalkozni. A költségvetést óvatos bevételi tervezés jellemzi, 3,8 milliárdos iparűzési adóval számolnak, a kiadási oldalon pedig próbáltak mindenre felkészülni, hogy év közben ne érhesse meglepetés az önkormányzatot.
Jelenleg 1-1,5 milliárdos a hiány, de az óvatos bevételi tervezést és az áthúzódó kötelességvállalásokat figyelembe véve év végére 5-600 millió forintos deficittel lehet számolni. A jövőben szükség lesz bizonyos változtatásokra a hosszú távú racionalizálás érdekében, de az is cél, hogy a városban élők komfortérzete megmaradjon. A költségvetéstervezet összességében konszenzuson alapul, minden bizottság támogatja. Sok ember sok munkája kellett hozzá, amelyért mindenkit köszönet illet.

Török Sándor az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy minden megszokott szolgáltatás és ellátás biztosított lesz a városműködés bizottsága által felügyelt területein. Marad a 24 órás orvosi ügyelet, a betegszállítás, és a szociális feladatokat felvállaló civil szervezetek támogatásáról sem feledkeznek meg. Néhány héten belül új gyermekorvos kezdi meg a rendelését a Százhalom Egészségügyi Központban, és tavasz végére beüzemelik új röntgengépet. (Forrás és fotó: HTV)


Nyári táborok
2019-04-11 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon lehet.
AKTUÁLIS
2019-04-18 - "Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben"BKT-ZOOM Egyesület Rajzpályázat – meghosszabbított beadási határidővelvárjuk az alkotásokat
2019-04-17 -
2019-04-16 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Húsvétvárás Óvárosban
2019-04-18
Tojáskereső versenyre és kézműves foglakozásokra várták a családokat április 14-én délelőtt a Zenálkó Etel közösségi házban, Százhalombattán. Ez volt az első program az intézményben, amelyet a Korshak Kft. munkatársai szerveztek.

Elkezdődik a Gesztenyés út felújítása
2019-04-18
Elkezdi a Gesztenyés út teljes felújítását a százhalombattai önkormányzat április 23-án, kedden. Lezárják a Csokonai és Vörösmarty utcák közötti szakaszt július elejéig. A kivitelezés alatt a Volánbusz-járatok is más útvonalon közlekednek.

Független Diákparlament
2019-04-18
Véget ért a Független Diákparlament tavaszi plenáris ülésszaka. A testület elkészítette azt a javaslatcsomagot, amelyet eljuttattak az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A tartalmáról Mészöly Marcell, a szervezet képviselője, a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákja beszélt a Halom Tévének.

Teke - Győzelem idegenben
2019-04-18
Idegenben aratott győzelmet a Battai Gurítók tekecsapata 4:2 arányban a Suhanó Golyó ellen április második hetében, Budapesten.

Polgármesteri fogadóóra
2019-04-17
Vezér Mihály polgármester következő fogadóórája április 23-án, kedden lesz a Polgármesteri Hivatal Vezetői Titkárságán. Időpontot ezen a telefonszámon lehet kérni: 23/542-196.

Online foglalás a nőgyógyászaton
2019-04-17
Online betegelőjegyzési rendszert vezet be a Százhalombattai Egészségügyi Közalapítvány a nőgyógyászati szakrendelésen májusban. Számítógépről vagy telefonról is lehet majd foglalni és lemondani vizsgálati időpontokat.

Kutató diákok
2019-04-17
Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája országos tanulmányi verseny régiós fordulóját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium április 11-én.

VanBaj Kupa
2019-04-17
Bár a felnőtt női és férfi kategória eredményei alapján azt hihetnénk, házi verseny zajlott, valójában közel félszáz falmászót vonzott az ország minden területéről Százhalombattára április 6-án a Batta Extreme Sport Club tavaszköszöntő boulder versenye, a VanBaj Kupa.

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel
2019-04-17
Bozsik Yvette is részt vesz a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes legújabb produkciójában, amely a fogyatékkal élők társadalmi elfogadására szeretné ráirányítani a figyelmet. A versenykoreográfia címe Felhőjárók lesz.

Húsvéti készülődés a VCSGK-ban
2019-04-16
Idén is megtartotta húsvéti kézműves készülődését a Városi Családsegítő és Gondozási Központ az Idős Klub és a Cseverészde Klub tagjai számára Százhalombattán.

Ez már nem játék
2019-04-16
Tizedik alkalommal futotta le Soós Elek, százhalombattai triatlonista a nyolcvan kilométeres Dobogókő-Százhalombatta távot április 12-én. Ami kezdetben "jó bulinak" tűnt, mostanra komoly elhivatottsággá vált.

Húsvétváró úszóverseny
2019-04-16
Több mint száz versenyző érkezett a Százhalombattai VUK SE 2008-asok és fiatalabbak részére rendezett "Húsvétváró" úszóversenyére a Városi Sportuszodába április 13-án.

Idei első győzelem
2019-04-16
Kovács Zsombor szerezte meg a Max Senior kategória első helyét a CEE Rotax Max Challenge bajnokság első fordulójában az olaszországi Adria Raceway-en április 11-14-én.

Úszó diákolimpia
2019-04-16
Nagyszerű eredményekkel zárták a VUK SE úszói az idei Országos Úszó Diákolimpiát Győrben április 12-14-én.

Nincs más dolgunk a szeretésen kívül
2019-04-15
Az emberben előbb-utóbb felmerülnek kérdések. Merre tartunk, hova? Az nem lehet, hogy sehonnan sehová. Vagy mégis? Ezekre a fel-felbukkanó dilemmákra kereste a választ a Felhőjárók Mozdulatszínház idei költészetnapi műsora. Az estéről és az előzményekről Rédli Évával beszélgettünk.

Kerekasztal-beszélgetés: A Budapest Környéki Törvényszék bemutatta Szakmai Gyakornoki Programját
2019-04-15
2019. április 12-én a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, dr. Gerber Tamás kerekasztal-beszélgetés keretében egyeztetett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselőivel a BKT és a felsőoktatási intézmények közti kapcsolatok erősítéséről, az együttműködési megállapodások megújításáról.

Osztrák és szlovák modellregatták
2019-04-15
Harmadik lett Forrai Csaba az ausztriai Pichlinger-regattán. A rádió távirányítású vitorlás hajómodellverseny 42 hajó részvételével zajlott F5 - E/IOM osztályban április 11-12-én. További battai eredmények: VII. Forró Krisztián, XIV. Lendvai Gábor, XVIII. Illés Zoltán, XXXVIII. Horváth István.

Szalagkorlátnak ütközött
2019-04-15
Szalagkorlátnak ütközött, majd felborult egy személyautó vasárnapra virradóra a 6-os főút 33-as kilométerénél, Ercsi közelében.

Áramszünet az ipari parkban
2019-04-15
A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz az alábbi helyszíneken Százhalombattán május 8-án, szerdán 8 órától 12.30-ig – tájékoztatott az ELMŰ Hálózati Kft.

Országos csúcsot döntött Kőhalmi András
2019-04-15
Országos csúcsot döntött 50 méter mellúszásban Kőhalmi András,  a Százhalombattai VUK SE versenyzője az V. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszóversenyen április 14-én, Budapesten.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.