2019. február 18. - Bernadett napja
Hétfő
Min:-4°
Max:9°
Kedd
Min:-1°
Max:7°
Szerda
Min:0°
Max:9°
Csütörtök
Min:3°
Max:8°
Péntek
Min:0°
Max:6°
Önkormányzat

Napirenden a költségvetés
2019-02-07 - A százhalombattai képviselő-testület február 14-én tartja soron következő tanácskozását. A múlt héten lezajlottak a szakbizottsági ülések.
A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság tanácskozása után Kovács Lajos elnök elmondta, hogy a most előkészítés alatt álló költségvetési rendelet meghatározza az önkormányzat idei munkáját, és a "környezetet figyelembe véve" pozitívan értékeli azt. Úgy látja, sikerül megtartani a városüzemeltetésben és -fejlesztésben azt a színvonalat, amit megszoktunk. Jut forrás a közterületek és utak fenntartására, a hulladékkezelésre, az óvárosban támfalépítésre és a belvízgondok megoldására, új szivattyúberendezésre is. Megújul a Gesztenyés úti zöldséges előtti parkoló, az Ifjúság útja és az Erkel körúti pékség előtti parkoló. A tervezet alapján az önkormányzati intézmények és gazdasági társaságok tíz százalékos bérfejlesztésre kapnak lehetőséget január 1-jétől, visszamenőleg. A szakbizottság javaslata, hogy az emelést differenciáltan osszák szét az intézmény-, illetve ügyvezetők.

Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság ülését is a pénzügyek dominálták. A közösségi házak kapcsán javaslatot tettek a Barátság Kulturális Központ alapító okiratának módosítására, és a sportéletet meghatározó fejlesztésekről is tárgyaltak. A bizottság elnöke, Szél Pál arról tájékoztatott, hogy mind a közrendi, mind a kulturális feladatokra a tavalyi mértékű önkormányzati támogatás várható. A bizottság a sportalap 60-ról 65 millió forintra történő emelésére tett javaslatot, és támogatják, hogy nagyobb összeg jusson a Sporthalom Kft-nek is. Az intézmény költségvetését alul tervezték tavaly, az emiatt elmaradt feladatokat, karbantartást, eszközcserét pótolni kell.

Nagy Balázs, a Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottság elnöke elmondta, hogy a költségvetés megalkotását hosszas előkészítő munka alapozta meg, amely már tavalyi év végén elkezdődött. A képviselő-testület egyeztetett az intézmények és gazdasági társaságok vezetőivel. A rendelettervezet szerinte minden olyan feladatra tartalmazza a forrásokat, amelyeket fontosnak gondolnak, és olyan célokat is beépítettek, amelyekkel a megelőző években nem sikerült foglalkozni. A költségvetést óvatos bevételi tervezés jellemzi, 3,8 milliárdos iparűzési adóval számolnak, a kiadási oldalon pedig próbáltak mindenre felkészülni, hogy év közben ne érhesse meglepetés az önkormányzatot.
Jelenleg 1-1,5 milliárdos a hiány, de az óvatos bevételi tervezést és az áthúzódó kötelességvállalásokat figyelembe véve év végére 5-600 millió forintos deficittel lehet számolni. A jövőben szükség lesz bizonyos változtatásokra a hosszú távú racionalizálás érdekében, de az is cél, hogy a városban élők komfortérzete megmaradjon. A költségvetéstervezet összességében konszenzuson alapul, minden bizottság támogatja. Sok ember sok munkája kellett hozzá, amelyért mindenkit köszönet illet.

Török Sándor az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy minden megszokott szolgáltatás és ellátás biztosított lesz a városműködés bizottsága által felügyelt területein. Marad a 24 órás orvosi ügyelet, a betegszállítás, és a szociális feladatokat felvállaló civil szervezetek támogatásáról sem feledkeznek meg. Néhány héten belül új gyermekorvos kezdi meg a rendelését a Százhalom Egészségügyi Központban, és tavasz végére beüzemelik új röntgengépet. (Forrás és fotó: HTV)


AKTUÁLIS
2019-02-14 -
2019-02-13 - A Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya idén is várja a gyerekeket úszótáborába a Városi Strandon június 17-től hat hétig.
2019-02-12 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Sportgála
2019-02-15
A Testnevelési és Sport Elismerő Oklevelek, valamint az Életmű Sport Oklevél átadására kerül sor március 1-jén, pénteken, 17 órától a Városi Sportközpontban, Százhalombattán.

Hamarosan nyit a posta Óvárosban
2019-02-15
Megkezdi működését az új óvárosi postahivatal Százhalombattán február 25-én.

Felnőtt úszásoktatás
2019-02-15
Ismét felnőtt úszásoktatás kezdődik Százhalombattán március 5-től öthetes turnusokban.

Isabel Allende: A japán szerető
2019-02-14
A Lark House ("Pacsirtaház") napfényben fürdő idősek otthona Berkeley külvárosában.

Újra zöld a Kipp-Kopp
2019-02-13
Harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet a Százhalombattai Kipp-Kopp.

Két találkozó Olaszországban
2019-02-13
Különösen mozgalmas volt az elmúlt hét a százhalombattai Arany János iskola Erasmus+ projektjeiben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.

Aranyos szenior páros
2019-02-13
A hétvégén  Nyíregyházán rendezték meg az I. Sóstói Szenior Úszófesztivált, ahol a Százhalombattai VUK SE-t Horváth Csenge és Kőhalmi András képviselte.

Illegál bál
2019-02-13
A "Keresztapa" klánjában és az 1920-as évek Amerikájában érezhették magukat, akik részt vettek a százhalombattai Százszorszép Óvoda alapítványi bálján február 9-én.

Kezdődik a tekebajnokság
2019-02-13
Elkészült a sorsolása a Budapest és Környéki Tekebajnokság tavaszi fordulóinak.

Magyar bajnok teniszező
2019-02-13
Megnyerte a Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot páros L14-ben Csibrák Antónia Berényi Eszterrel január 25-29-én Budapesten.

Zene, vers, virág
2019-02-13
Kökény Attila, Peter Sramek és az Arany János iskola férfikórusa ad ünnepi műsort a százhalombattai lányoknak és asszonyoknak a Városi Nőnapon március 8-án, pénteken, 17 órakor. 

Közmeghallgatás - Vállalható költségvetés
2019-02-13
Vállalhatónak nevezte a 2019-es városi költségvetés elfogadásra váró tervezetét Vezér Mihály polgármester a február 11-én tartott közmeghallgatáson, Százhalombattán. Mint mondta, a fontos feladatokhoz és célokhoz rendelkezésre áll a fedezet, részben az utóbbi években felhalmozott tartaléknak köszönhetően.

Újdonságok a könyvtárban
2019-02-13
Stephen King&Owen King: Csipkerózsikák Iskender Pala: A bánat cseppje Michael Bennett&Sarah Bennett: Francba a szerelemmel!

Rendőrségi hírek
2019-02-13
Február elején két esetben történt betörés városunkban.

Kick-box sikerek
2019-02-12
Egy ezüst- és három bronzéremmel járultak hozzá a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzői a magyar kick-box csapat elsőségéhez a hatodik alkalommal megrendezett European Cup "Karlovac Open" elnevezésű Európa-kupán február 8-10-én Horvátországban.

Bronzérmes focisták
2019-02-11
Bronzérmet szerzett a VUK SE U13-as labdarúgócsapata a Vitkó Béla Emléktornán február 10-én Érden.

A pillanat elérkezett
2019-02-08
Többszázan vettek részt a Stádium-díj alapításának ünnepélyes bejelentésén február 7-én Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központ Színháztermében.

Szalai emlékverseny
2019-02-07
Ismét megrendezésre kerül a Szalai János Emlékverseny Százhalombattán, a Városi Sportuszodában február 16-17-én.

Menetrendi változás
2019-02-07
Ismét módosul a menetrend a Kelenföld – Százhalombatta állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt a 30a Budapest – Székesfehérvár és a 40a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon február 16-tól 28-ig.

I. Százhalombattai Nyílt Ultibajnokság - Jó hangulatú verseny Óvárosban
2019-02-07
Az óvárosi Pizza del Fiore Étterem adott helyet a városban először rendezett kerülő ultibajnokságnak február 3-án. Mint Hajdu Imre szervező elmondta, a versennyel több célt szerettek volna elérni: egyrészt a hagyományos, magyar kártyajáték népszerűsítését, másrészt azt, hogy a helyi érdeklődők megismerjék az országban több mint egy évtizede népszerű versenyformát, végül pedig ezzel szeretnék letenni egy új közösség működésének alapjait.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.