2019. január 21. - Ágnes napja
Hétfő
Min:-6°
Max:-1°
Kedd
Min:-7°
Max:-1°
Szerda
Min:-6°
Max:-1°
Csütörtök
Min:-3°
Max:0°
Péntek
Min:-3°
Max:0°
Szolgáltatás

Változások és új szolgáltatások a könyvtárban
2018-12-18 - Új lehetőségekkel nyit az új évben a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán. Megújult emelt szintű olvasójegy, diavetítő-kölcsönzés, a folyóirat kínálat bővülése, klubok a gyerekkönyvtárban és továbbra is friss könyvek nagy választéka várja az olvasókat.
A 4000 forintért váltható emelt szintű olvasójegy az eddigi szolgáltatások kibővítése mellett egy éven át belépést biztosít a felnőttkönyvtár saját rendezvényeire, valamint több dokumentum kölcsönzésére is lehetőséget ad. Emelt szintű olvasójeggyel egy alkalommal összesen 10 könyvet, 10 folyóiratot, 10 diafilmet, 5 dvd-t és 5 cd-t lehet kölcsönözni. A kölcsönzési idő könyvek esetében továbbra is három, a többi dokumentum esetében egy hét, de az eddigiektől eltérően, már a folyóiratok kölcsönzése is hosszabbítható.

Új szolgáltatással rukkol elő a gyerekkönyvtár: felnőttkönyvtári olvasójeggyel diafilmvetítőt lehet kölcsönözni heti 1500 forintért. A közel 250 választható diafilm között több mint 50 újdonság található. Változás az is, hogy gyermekkönyvtári olvasójeggyel csak a korosztályi érdeklődésnek megfelelő, gyermekkönyvtári állományba sorolt dokumentumokat lehet kölcsönözni. Január elseje után a gyermekkönyvtári állomány kölcsönzése és visszahozatala a gyerekkönyvtárban történik.

Tíz folyóirattal bővül a felnőttkönyvtár januártól – Generációk, Horoszkóp, Nők Lapja Évszakok, Zsaru Magazin, Gyereklélek, Ridikül, Apa Magazin, Sportime, Múlt-kor és Hello! –, és hárommal – Állatvilág, Kincs és Minimax Magazin – a gyerekkönyvtár kínálata, így már összesen több mint 100 folyóirat közül választhatnak az érdeklődők. Ezek nagy része a felnőttkönyvtári olvasóteremben található.
 
A könyvtár alapítványának nagysikerű borestje után a megszokott mederben folyik az intézmény élete az év utolsó napjaiban. Kányádi Sándor emlékét idézték fel versekkel december 17-én, a DiaKedden, másnap karácsonyi filmeket nézhettek a családok. Társasjátékokkal várja a könyvtár a ráérő betérőket a téli szünetben, december 27-én, csütörtökön 10 és 17 óra között. Jöhetnek csapatok, baráti társaságok, családok, hozhatnak magukkal olyan játékokat is, amelyekhez otthon kevés a hely vagy a játékos.
 
Az intézmény csatlakozik a Magyar Kultúra Hete programjaihoz januárban. Fazekas István könyvéről beszélget a szerzővel Véghelyi Balázsal január 24-én (csütörtökön) 17 órától. A gyermekkönyvtár és a Városi Archívum a Hungarikumok és Battai vagy? projektekkel várja az osztályokat január végétől.
 
Uniós pályázat keretében ingyenes internettanfolyam indul kezdőknek márciusban. A "Digitális szakadék csökkentése" című projekt célja a lakosság digitális kompetenciájának növelése, a foglalkoztathatóság javítása, a társadalmi felzárkózás. A 35 órás tanfolyam végén a hallgatók tanúsítványt kapnak.

A havonta jelentkező családi programok – mesedélutánok, diavetítés, papírszínház – mellett folytatódnak az előadások, kiállítások, találkozások és beszélgetések. A SZIKE-Ifjúsági Műhely és a HBVK által közösen indított ifjúsági klubok – a manga, a lovasok és az írókör – kéthetes ciklusokban várják elsősorban a középiskolás diákokat. Tavasszal ismét lesz Városi Vers- és Prózamondó Verseny, és nyár elején a már megszokott közös olvasás nyitja meg a 4. Battai Könyvünnepet. A könyvtár legnagyobb eseménye kétségtelenül a Népmese Konferencia lesz 2019 szeptemberében, aminek 9 év után ismét városunk ad otthont.

A könyvtár kínálata minden hónapban új kötetekkel bővül. Érdemes követni az intézmény honlapját, Facebook vagy Instagram-oldalát a friss hírekért, de legjobban ajánlott személyesen ellátogatni a könyvtárba. (Fotó: Medgyesi Milán)

AKTUÁLIS
2019-01-21 -
2019-01-11 - Lezárják a főtéri parkoló gyógyszertár előtti részét a január 13-i, vasárnapi jótékonysági koncert miatt Százhalombattán. A lezárás reggel 8-tól délután 5-ig tart. A szervezők az autósok megértését és türelmét kérik.
2019-01-11 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Egyensúlyban a család - Kommunikálj empatikusan!
2019-01-21
Az erőszaktól mentes kommunikációról, a játszmáktól mentes, egyensúlyi kapcsolatokról és családról tartott előadást Varga Szilvia családi- és párkapcsolati mediátor, life coach, erőszakmentes kommunikáció konzulens a BKK Kamaratermében október 9-én.

Évnyitó az OMNYE-ban
2019-01-21
A Szépművészeti Múzeumba látogatott az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete idei első összejövetelén. A buszos kiránduláson több mint hetvenen vettek részt.

Országos csúcsot úsztak a battai szeniorok
2019-01-21
Új országos csúcsot felállítva szerezte meg az első helyet a Százhalombattai VUK SE 4x100 méteres férfi szenior vegyes váltója a január 19-én Szentesen rendezett évadnyitó versenyen.

Veretlenül nyertek
2019-01-21
Aranyérmet szerzett a VUK SE U13-as labdarúgócsapata a január 19-én Ercsiben rendezett BLSZ Tavaszi Fesztivál Gyerektornán.

Nemzetközi vizeken
2019-01-21
Erős nemzetközi mezőnyben, hűvös, de remek vitorlázóidőben kezdték meg az évadot a százhalombattai vitorlás hajómodellezők január 18-20-án Horvátországban.

Lépésről lépésre, bizalommal
2019-01-18
Hat hónap leforgása alatt három fejlesztési pályázaton is sikeresen szerepelt a százhalombattai KATHAT Kft. Katona István ügyvezető szerint érdemes időt és energiát fordítani a részvételre, még akkor is, ha az eredményességhez nagyon sok és sokféle feltételnek kell teljesülnie. 

Nehézsúlyú bajnok
2019-01-17
Rangos elismerést vehetett át a Magyar Ökölvívó Szövetség évzáró gáláján Schrammel Csaba, százhalombattai profi bokszoló december 29-én, Budapesten. Éves munkájáért kupát és oklevelet vett át Erdei Zsolt elnöktől. A nehézsúlyú ranglistavezetővel idei terveiről beszélgettünk.

Szelektív naptár
2019-01-17
Közzé tette a szelektív hulladékgyűjtés településrészenkénti időpontjait a Szákom Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Nyílt levél és válasz a túlóratörvényről
2019-01-17
Nyílt levél Vezér Mihály polgármesterhez!

Sajtónyilatkozat
2019-01-16
A Százhalombattai MSZP szervezete a családok, munkavállalók érdekeit szemelőt tartva az országos összefogást erősítendő felhívással fordulnak Százhalombatta lakosaihoz.

Nyitott csoportajtó
2019-01-16
Hagyomány a százhalombattai Kipp-Kopp oviban, hogy évszakonként  más-más kreativitást fejlesztő tevékenységeket kínálnak a nagycsoportosoknak.

Hogyan tovább?
2019-01-16
Huszonnyolc előadó vett részt a SZISZKI második alkalommal megrendezett pályaorientációs projektnapján január 11-én Százhalombattán. A diákok első kézből szerezhettek információt a legkülönbözőbb szakmákról, egyetemi, főiskolai vagy OKJ-s képzésekről, külföldi munkavállalásról, vállalkozásindításáról, de akár a továbbtanulás költségeiről vagy az egyes szakmákban várható fizetésekről is.

Megérkezett az első baba
2019-01-16
Kovács Zsombor az első százhalombattai újszülött 2019-ben. Január 8-án, 8 óra 5 perckor született 52 centiméter hosszúsággal és 3180 grammos súllyal.

Jelöltállításra kérik a diákokat
2019-01-15
Megjelent a Stádium-díjjal kapcsolatos első felhívás, amelyben arra kérik a Kárpát-medencében élő diákokat az alapítók, hogy állítsanak jelölteket. Az elismerést a múlt évben hozta létre a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a százhalombattai székhelyű Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap.

Ketten döntőzhetnek a diákolimpián
2019-01-15
Ismét Százhalombattán rendezték meg a Pest Megyei Úszó Diákolimpia döntőjét január 12-én. Kellner Gábor (képünkön) és Soós Dorka továbbjutott az országos döntőbe.

Sikerült az év a falmászóknak
2019-01-15
Filmbe illően sikerült 2018. a Batta Extreme Sport Club mászó szakosztályának. Harangi János csatlakozása motivációval és edzői szakértelemmel lendítette fel a fiatalok munka- és versenykedvét.

Mi történt tavaly?
2019-01-15
Számos jubileum és szép sport-, valamint szakmai siker teszi emlékezetessé a 2018. esztendőt Százhalombattán, amely a veszteségek de az építkezés éve is volt.

Elutasítják a durva beszédet
2019-01-15
Lapunkhoz is eljuttatta a közbeszéd eldurvulása ellen tiltakozó közleményét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. A szöveg az alábbiakban olvasható.

Újdonságok a könyvtárban
2019-01-15
Dr. Devorah Heitner: Képernyőtudatos család Dr. Csernus Imre: A harcos - Életrajz és lélekrajz Majtényi György: Egy forint a krumplis lángos Rhiannon Navin: Egyetlen gyermek Stefano Mancuso: Zöld forradalom - a növények már feltalálták a jövőnket Yuval Noah Harari: 21 lecke a 21. századraAleksandra Artymowska: 80 böngészővel a Föld körül Tom Watson: Pálcikacica és a nagyváros Colin Stuart: Az atom és az anyag varázslatos világa Aino Havukainen-Sami Toivonen: Tatu és Patu, a nyomozók Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

Békés, nyugodt év vége
2019-01-15
Közbiztonsági szempontból nyugodtan telt az adventi és az ünnepi időszak Százhalombattán, december hónapban bűncselekményről nem érkezett bejelentés a helyi rendőrök felé. Békésen, jó hangulatban és rendőri intézkedés nélkül zajlott le a szilveszteri utcabál is – tájékoztatott Kucsera Csaba rendőr százados, a rendőrőrs vezetője.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.