2019. március 26. - Emánuel napja
Kedd
Min:5°
Max:10°
Szerda
Min:1°
Max:9°
Csütörtök
Min:-2°
Max:10°
Péntek
Min:3°
Max:13°
Szombat
Min:1°
Max:11°
Szolgáltatás

Változások és új szolgáltatások a könyvtárban
2018-12-18 - Új lehetőségekkel nyit az új évben a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán. Megújult emelt szintű olvasójegy, diavetítő-kölcsönzés, a folyóirat kínálat bővülése, klubok a gyerekkönyvtárban és továbbra is friss könyvek nagy választéka várja az olvasókat.
A 4000 forintért váltható emelt szintű olvasójegy az eddigi szolgáltatások kibővítése mellett egy éven át belépést biztosít a felnőttkönyvtár saját rendezvényeire, valamint több dokumentum kölcsönzésére is lehetőséget ad. Emelt szintű olvasójeggyel egy alkalommal összesen 10 könyvet, 10 folyóiratot, 10 diafilmet, 5 dvd-t és 5 cd-t lehet kölcsönözni. A kölcsönzési idő könyvek esetében továbbra is három, a többi dokumentum esetében egy hét, de az eddigiektől eltérően, már a folyóiratok kölcsönzése is hosszabbítható.

Új szolgáltatással rukkol elő a gyerekkönyvtár: felnőttkönyvtári olvasójeggyel diafilmvetítőt lehet kölcsönözni heti 1500 forintért. A közel 250 választható diafilm között több mint 50 újdonság található. Változás az is, hogy gyermekkönyvtári olvasójeggyel csak a korosztályi érdeklődésnek megfelelő, gyermekkönyvtári állományba sorolt dokumentumokat lehet kölcsönözni. Január elseje után a gyermekkönyvtári állomány kölcsönzése és visszahozatala a gyerekkönyvtárban történik.

Tíz folyóirattal bővül a felnőttkönyvtár januártól – Generációk, Horoszkóp, Nők Lapja Évszakok, Zsaru Magazin, Gyereklélek, Ridikül, Apa Magazin, Sportime, Múlt-kor és Hello! –, és hárommal – Állatvilág, Kincs és Minimax Magazin – a gyerekkönyvtár kínálata, így már összesen több mint 100 folyóirat közül választhatnak az érdeklődők. Ezek nagy része a felnőttkönyvtári olvasóteremben található.
 
A könyvtár alapítványának nagysikerű borestje után a megszokott mederben folyik az intézmény élete az év utolsó napjaiban. Kányádi Sándor emlékét idézték fel versekkel december 17-én, a DiaKedden, másnap karácsonyi filmeket nézhettek a családok. Társasjátékokkal várja a könyvtár a ráérő betérőket a téli szünetben, december 27-én, csütörtökön 10 és 17 óra között. Jöhetnek csapatok, baráti társaságok, családok, hozhatnak magukkal olyan játékokat is, amelyekhez otthon kevés a hely vagy a játékos.
 
Az intézmény csatlakozik a Magyar Kultúra Hete programjaihoz januárban. Fazekas István könyvéről beszélget a szerzővel Véghelyi Balázsal január 24-én (csütörtökön) 17 órától. A gyermekkönyvtár és a Városi Archívum a Hungarikumok és Battai vagy? projektekkel várja az osztályokat január végétől.
 
Uniós pályázat keretében ingyenes internettanfolyam indul kezdőknek márciusban. A "Digitális szakadék csökkentése" című projekt célja a lakosság digitális kompetenciájának növelése, a foglalkoztathatóság javítása, a társadalmi felzárkózás. A 35 órás tanfolyam végén a hallgatók tanúsítványt kapnak.

A havonta jelentkező családi programok – mesedélutánok, diavetítés, papírszínház – mellett folytatódnak az előadások, kiállítások, találkozások és beszélgetések. A SZIKE-Ifjúsági Műhely és a HBVK által közösen indított ifjúsági klubok – a manga, a lovasok és az írókör – kéthetes ciklusokban várják elsősorban a középiskolás diákokat. Tavasszal ismét lesz Városi Vers- és Prózamondó Verseny, és nyár elején a már megszokott közös olvasás nyitja meg a 4. Battai Könyvünnepet. A könyvtár legnagyobb eseménye kétségtelenül a Népmese Konferencia lesz 2019 szeptemberében, aminek 9 év után ismét városunk ad otthont.

A könyvtár kínálata minden hónapban új kötetekkel bővül. Érdemes követni az intézmény honlapját, Facebook vagy Instagram-oldalát a friss hírekért, de legjobban ajánlott személyesen ellátogatni a könyvtárba. (Fotó: Medgyesi Milán)

AKTUÁLIS
2019-03-25 - Garázsépület áramellátása érdekében közterületbontást végez a Best-Vill 2000 Kft. az ELMŰ megbízásából Százhalombattán, az Erkel körúti garázssoron, a 45-50. közötti szakaszon.
2019-03-22 - Tanácskozást tart a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete március 28-án, csütörtökön 9 órától.
2019-03-22 - A Helyi Lokálpatrióták Egyesülete elítéli és elhatárolódik a városunkban történt erőszakos cselekményektől, különösen a minap történt politikai indíttatású erőszakos megnyilvánulásoktól. Az ilyen és ehhez hasonló erőszakos magatartás, más személyek szóbeli és fizikai bántalmazása, vagy fenyegetése.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Molnár T. Eszter: A Kóbor Szálló
2019-03-25
Amikor a népmesékben vándorról olvasunk, természetesnek vesszük, hogy bár konkrét cél nélkül indul el, tehát hajléktalan csavargó, csodás dolgok történnek vele.

Egységben az egész
2019-03-25
A Víz világnapja alkalmából közös városrész-takarításra gyűltek össze a városlakók a SZISZKI melletti játszótéren március 22-én, pénteken. Vezér Mihály polgármester az ÉSZKE tagjaival közösen tette rendbe az urbáriumi városrészt.

Qwan Ki Do
2019-03-25
Giam Su Jean Izidore Dziengue 7. Dangos mester tartott edzéseket a Magor Harcművészeti Egyesületben Százhalombattán.

Masters Judo - Nagymesteri fokozat Sarkadi Jánosnak
2019-03-25
Tizenhét ország 234 versenyzője vett részt a 21. alkalommal, Százhalombattán megrendezett Hungarian Masters Open bajnokságon március 23-24-én a Városi Sportcsarnokban.

Egészség és jóllét - Fenntarthatósági témahét az Eötvösben
2019-03-25
A méhészettől a függőségeken át a veszélyes hulladékokig számtalan érdekes témával, előadóval és foglalkozással találkoztak a gyerekek a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskolában március 18-tól 23-ig. Az egész hetet az egészségnek, környezetvédelemnek és fenntarthatóságnak szentelték az intézményben.

Újdonságok a könyvtárban
2019-03-25
Johann Lippet: Ajtó a hátsó konyhához Edward Rutherfurd: London – Az ezerarcú, nyüzsgő város Anita Moorjani: Meghaltam, hogy önmagamra találjak Körner András: A magyar zsidó konyha Mindenkinek jár a család – Örökbe fogadó és nevelőszülők vallomásai Alma Katsu: Éhség Molnár T.

Kilencedszer kiváló a Forrás
2019-03-25
Kilencedik alkalommal szerezte meg a kiváló minősítést a Forrás Néptáncegyüttes Százhalombattán március 23-án.

SZISZKI-krónika
2019-03-25
Március 15.Fenntarthatósági Világnap

Mi kell egy finom olasz kávéhoz?
2019-03-25
Nagyon régi humán teória - mint a kotyogós kávéfőző -, hogy a tanulás folyamatos, a bölcsőtől a sírig tart.

Tehetségműhely-bemutató a Szivárvány oviban
2019-03-25
Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét bemutathattuk tehetséggondozó munkánkat az érdeklődő tanítóknak március 20-án.

Dalos kedvvel, játékosan
2019-03-25
Ismét vendégül látta a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket az Arany János iskola a "Nyitva van az Arany-kapu" soron következő foglalkozásán március 14-én.

Jönnek az okospadok
2019-03-22
Feltölti a telefont, négy méteres körzetben biztosít internetet, világít, adatokat gyűjt, nyáron hűti magát – ilyesmiket tud az okospad, amit hamarosan Százhalombatta több pontján is kipróbálhatunk.

Elutasítják a brutalitást és a megfélemlítést
2019-03-22
Megtámadták az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit Százhalombattán március 19-én. Az egyébként fegyverrel rendelkező elkövető eközben lelövéssel fenyegette meg a város polgármesterét és több önkormányzati képviselőt. Az egyik sértettet a mentők szállították kórházba. Az eset kapcsán tartott tájékoztatót Vezér Mihály március 20-án, képviselők, intézményvezetők, valamint a sajtómédiumok főszerkesztőinek jelenlétében.

Battára került a nyereményautó - Egyik percről a másikra lett milliomos
2019-03-21
A százhalombattai Göntér Katalin nyerte a Pöttyös Túró Rudi és a SPAR Magyarország közös promóciójának főnyereményét, a Volkswagen Beetle Cabriolet autót tavaly év végén.

Új betegszállító autó
2019-03-21
Új betegszállító kisbuszt adott át a százhalombattai önkormányzat március 20-án a Százhalom Egészségügyi Központban.  Az OPEL VIVARO-t dr. Berzéki Ferenc, a betegszállítást végző Promed Bt. vezetője vette át Vezér Mihály polgármestertől.

Mennek, futnak, győznek
2019-03-21
Kiugró eredmények és klasszisversenyzők – a márciust is ez jellemezte a Százhalombattai VUK SE triatlonszakosztályánál.

Teke - Vereség hazai pályán
2019-03-21
5:1 arányban alul maradtak a vendég Nagy T csapatával szemben a Battai Gurítók legutóbbi mérkőzésükön. A pontjukat Lehel Vilmos szerezte. Legközelebb március 28-án, csütörtökön, 17 órától játszanak a Golyószórók ellen a KlubSirályban. Várják szurkolóikat!

Oltások és szűrővizsgálatok
2019-03-21
A százhalombattai önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a városban élő gyerekek egészségének megőrzésére és az egészségügyi problémák időben történő kiszűrésére. Önként vállalt feladatként támogatja az ingyenes oltásokat és óvodai szűrővizsgálatokat.

Íjászverseny
2019-03-19
Jó eredményeket értek el a helyi versenyzők az első százhalombattai teremíjászversenyen március 17-én.

Tisztelet a hősöknek
2019-03-19
"Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.