2019. március 26. - Emánuel napja
Kedd
Min:5°
Max:11°
Szerda
Min:1°
Max:9°
Csütörtök
Min:-2°
Max:10°
Péntek
Min:3°
Max:13°
Szombat
Min:1°
Max:11°
Rendőrségi hirek

Kellemes és biztonságos ünnepeket! - írta: CK
2018-12-18 - Kucsera Csaba századost bízták meg a százhalombattai rendőrőrs irányításával november 16-tól egy évre. A közbiztonsági aktualitásokról ő tájékoztatta lapunkat. 
Az új őrsparancsnok a rendészeti szakközépiskola elvégzése után a BRFK állományában dolgozott lovasrendőrként. Közel 20 éve él városunkban, 2002-től a rendőrőrs járőreként, majd nyomozójaként dolgozott, később az Érdi Rendőrkapitányság ügyeletes tisztje lett. 2015. február 1-jétől 2017. szeptember 1-jéig látta el a battai őrs parancsnokhelyettesi teendőit, majd jelenlegi megbízatásáig körzeti megbízotti alosztályvezető volt az Érdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályán.  Őrsparancsnokként a városlakók biztonságérzetének növelését, a "látható rendőrséget" tartja legfontosabb céljának. Szeretné, hogy városunkban mindenki nyugodtan élhesse az életét, biztonságban szórakozhasson a nagyszámú rendezvényen, és minden esetben bizalommal forduljon a hatósághoz.

A közelmúlt fontos változása, hogy június – a rendőrkapitányság új épületének átadása – óta a battai őrsön megszűnt az igazgatásrendészeti osztály. Az ehhez tartozó – szabálysértési, engedélyezési – ügyeket Érden, a kapitányságon intézhetik a városlakók.
A folyamatban levő bűnügyekkel kapcsolatban a rendőrszázados elmondta, hogy egy férfi bemászott a vasútépítés elkerített területére a Városkapu úton november 28-án éjjel. A biztonsági őr tetten érte, visszatartotta, majd a kiérkező körzeti megbízottnak elmondta, hogy  lapvibrátort akart eltulajdonítani. Elfogása, elszámoltatása megtörtént.

Folyik a nyomozás a Dunafüredi valamint az Erkel Ferenc körúton történt garázsfeltörések ügyében. A hasonló esetek megelőzése érdekében a battai rendőrőrs közterületi állománya, az érdi kapitányság bűnügyi osztályának munkatársai és a polgárőrök rendszeresen járőröznek a garázssorok környékén.

Az őrsparancsnok felhívta a figyelmet, hogy a környéken elterjedtek az úgynevezett "unokázós" csalások, amelyek során az elkövetők azzal hívnak fel idős embereket, hogy közeli hozzátartozójuk bajba került és pénzre van szüksége. Aki ilyen telefont kap, legyen óvatos, ne adjon pénzt vagy más értéket idegeneknek és értesítse a rendőrséget a 112-es hívószámon!

Vigyázzunk értékeinkre! A közelgő ünnepekre tekintettel a bevásárlóközpontok környékén megnövekedett a forgalom. A nyitott táskák, illetve gépjárművek vonzzák az alkalmi tolvajokat. A kocsikban zárt állapotban se hagyjunk értéket, és ha tehetjük, zárt, biztonságos helyen parkoljunk!

Óvatosságra int a rendőrség a gyertyákkal és különféle pirotechnikai eszközökkel kapcsolatban is. A petárdák használata és tartása továbbra is tilos. Tűzijátékot csak arra kijelölt helyeken, üzletekben vásároljunk! A tűzijátékokat kizárólag december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig szabad felhasználni. A fel nem használt, vagy hibás tűzijátékot legkésőbb január 5-én 24 óráig van lehetőségünk visszavinni a forgalmazóhoz. Ezt követően a tartása, illetve használata szabálysértésnek minősül, és 150 ezer forintos bírsággal sújtható.  

A téli időjárás miatt megváltoztak az út- és látási viszonyok, emiatt még jobban ügyeljünk a biztonságos közlekedésre, gépjárművünkön használjunk téli gumit!

A százhalombattai rendőrőrs munkatársai kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog, biztonságos új évet kívánnak a városlakóknak.

AKTUÁLIS
2019-03-25 - Garázsépület áramellátása érdekében közterületbontást végez a Best-Vill 2000 Kft. az ELMŰ megbízásából Százhalombattán, az Erkel körúti garázssoron, a 45-50. közötti szakaszon.
2019-03-22 - Tanácskozást tart a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete március 28-án, csütörtökön 9 órától.
2019-03-22 - A Helyi Lokálpatrióták Egyesülete elítéli és elhatárolódik a városunkban történt erőszakos cselekményektől, különösen a minap történt politikai indíttatású erőszakos megnyilvánulásoktól. Az ilyen és ehhez hasonló erőszakos magatartás, más személyek szóbeli és fizikai bántalmazása, vagy fenyegetése.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Molnár T. Eszter: A Kóbor Szálló
2019-03-25
Amikor a népmesékben vándorról olvasunk, természetesnek vesszük, hogy bár konkrét cél nélkül indul el, tehát hajléktalan csavargó, csodás dolgok történnek vele.

Egységben az egész
2019-03-25
A Víz világnapja alkalmából közös városrész-takarításra gyűltek össze a városlakók a SZISZKI melletti játszótéren március 22-én, pénteken. Vezér Mihály polgármester az ÉSZKE tagjaival közösen tette rendbe az urbáriumi városrészt.

Qwan Ki Do
2019-03-25
Giam Su Jean Izidore Dziengue 7. Dangos mester tartott edzéseket a Magor Harcművészeti Egyesületben Százhalombattán.

Masters Judo - Nagymesteri fokozat Sarkadi Jánosnak
2019-03-25
Tizenhét ország 234 versenyzője vett részt a 21. alkalommal, Százhalombattán megrendezett Hungarian Masters Open bajnokságon március 23-24-én a Városi Sportcsarnokban.

Egészség és jóllét - Fenntarthatósági témahét az Eötvösben
2019-03-25
A méhészettől a függőségeken át a veszélyes hulladékokig számtalan érdekes témával, előadóval és foglalkozással találkoztak a gyerekek a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskolában március 18-tól 23-ig. Az egész hetet az egészségnek, környezetvédelemnek és fenntarthatóságnak szentelték az intézményben.

Újdonságok a könyvtárban
2019-03-25
Johann Lippet: Ajtó a hátsó konyhához Edward Rutherfurd: London – Az ezerarcú, nyüzsgő város Anita Moorjani: Meghaltam, hogy önmagamra találjak Körner András: A magyar zsidó konyha Mindenkinek jár a család – Örökbe fogadó és nevelőszülők vallomásai Alma Katsu: Éhség Molnár T.

Kilencedszer kiváló a Forrás
2019-03-25
Kilencedik alkalommal szerezte meg a kiváló minősítést a Forrás Néptáncegyüttes Százhalombattán március 23-án.

SZISZKI-krónika
2019-03-25
Március 15.Fenntarthatósági Világnap

Mi kell egy finom olasz kávéhoz?
2019-03-25
Nagyon régi humán teória - mint a kotyogós kávéfőző -, hogy a tanulás folyamatos, a bölcsőtől a sírig tart.

Tehetségműhely-bemutató a Szivárvány oviban
2019-03-25
Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét bemutathattuk tehetséggondozó munkánkat az érdeklődő tanítóknak március 20-án.

Dalos kedvvel, játékosan
2019-03-25
Ismét vendégül látta a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket az Arany János iskola a "Nyitva van az Arany-kapu" soron következő foglalkozásán március 14-én.

Jönnek az okospadok
2019-03-22
Feltölti a telefont, négy méteres körzetben biztosít internetet, világít, adatokat gyűjt, nyáron hűti magát – ilyesmiket tud az okospad, amit hamarosan Százhalombatta több pontján is kipróbálhatunk.

Elutasítják a brutalitást és a megfélemlítést
2019-03-22
Megtámadták az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit Százhalombattán március 19-én. Az egyébként fegyverrel rendelkező elkövető eközben lelövéssel fenyegette meg a város polgármesterét és több önkormányzati képviselőt. Az egyik sértettet a mentők szállították kórházba. Az eset kapcsán tartott tájékoztatót Vezér Mihály március 20-án, képviselők, intézményvezetők, valamint a sajtómédiumok főszerkesztőinek jelenlétében.

Battára került a nyereményautó - Egyik percről a másikra lett milliomos
2019-03-21
A százhalombattai Göntér Katalin nyerte a Pöttyös Túró Rudi és a SPAR Magyarország közös promóciójának főnyereményét, a Volkswagen Beetle Cabriolet autót tavaly év végén.

Új betegszállító autó
2019-03-21
Új betegszállító kisbuszt adott át a százhalombattai önkormányzat március 20-án a Százhalom Egészségügyi Központban.  Az OPEL VIVARO-t dr. Berzéki Ferenc, a betegszállítást végző Promed Bt. vezetője vette át Vezér Mihály polgármestertől.

Mennek, futnak, győznek
2019-03-21
Kiugró eredmények és klasszisversenyzők – a márciust is ez jellemezte a Százhalombattai VUK SE triatlonszakosztályánál.

Teke - Vereség hazai pályán
2019-03-21
5:1 arányban alul maradtak a vendég Nagy T csapatával szemben a Battai Gurítók legutóbbi mérkőzésükön. A pontjukat Lehel Vilmos szerezte. Legközelebb március 28-án, csütörtökön, 17 órától játszanak a Golyószórók ellen a KlubSirályban. Várják szurkolóikat!

Oltások és szűrővizsgálatok
2019-03-21
A százhalombattai önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a városban élő gyerekek egészségének megőrzésére és az egészségügyi problémák időben történő kiszűrésére. Önként vállalt feladatként támogatja az ingyenes oltásokat és óvodai szűrővizsgálatokat.

Íjászverseny
2019-03-19
Jó eredményeket értek el a helyi versenyzők az első százhalombattai teremíjászversenyen március 17-én.

Tisztelet a hősöknek
2019-03-19
"Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.