2019. március 26. - Emánuel napja
Kedd
Min:4°
Max:10°
Szerda
Min:1°
Max:9°
Csütörtök
Min:-2°
Max:10°
Péntek
Min:3°
Max:13°
Szombat
Min:1°
Max:11°
Önkormányzat

Város szerte karácsony
2018-12-11 - Ragyogó napsütésben díszítették fel a város karácsonyfáját az óvodások és a kisiskolások a Szent István téren december 10-én délelőtt Százhalombattán.
A főtéri közös fadíszítésen az önkormányzat nevében Vezér Mihály polgármester köszöntötte a gyerekeket. Elmondta, hogy habár természetes, hogy várják az ajándékokat is, de a legnagyobb ajándék mindig az, "ami otthon van, a sok szeretet." Arra bíztatta a gyerekeket és valamennyi érdeklődőt, hogy ajándékozzák egymásnak "önmagukat, szeretetüket, az együttlét örömét". Mindenkinek áldott, szerettei körében eltöltött, békés ünnepeket kívánt, majd felakasztotta az első karácsonyfadíszt a fára.
Az ovisok és kisiskolások saját készítésű díszeiket tették a hatalmas fenyőre, amely sokak szerint az elmúlt évek legszebb "mindenki karácsonyfája".  Nagy sikert aratott a gyerekek körében a program végén Kovácsovics Fruzsina kétszeres Fonogram-díjas magyar énekesnő dalszerző interaktív ünnepi műsora.

A főtéri fadíszítést a szintén hagyományos kakaóparti követte a BKK kamaratermében, ahol Vezér Mihály polgármester és Török Sándor képviselő várta a százhalombattai óvodák és iskolák csoportjait. A gyerekek az intézményvezetők és a felkészítő pedagógusok kíséretében érkeztek. Színvonalas, megható műsorral köszönték meg az önkormányzat egész éves támogatását és a hagyományos, ünnepi ajándékcsomagokat, amelyeket a gyerekek az intézményi karácsonyi ünnepségen vehetnek át. A résztvevőknek Vezér Mihály polgármester és Török Sándor képviselő adta át az önkormányzat jókívánságait. Török Sándor kiemelte, az önkormányzat minden évben együtt ünnepel a legkisebbekkel, és köszönti a város nyugdíjasait is. "Ugyanannyira fontos számunkra az idősebb generáció, akiknek a várost köszönhetjük, mint a fiatalabbaké, akik tovább építik majd Százhalombattát mindannyiunk számára."

A délután zordabbra fordult, szeles, esős időjárás sem szegte kedvét a környék lakóinak, hogy részt vegyenek Újtelep-Urbárium, valamint Dunafüred településrész saját karácsonyfájának díszítésén. Az önkormányzat szervezői forró borral és teával, valamint szaloncukorral várták az ünneplőket. A hagyományoknak megfelelően a résztvevők saját készítésű díszekkel ékesítették a fenyőfákat. A meghitt, közös ünnepléshez a Canticum Novum Vegyeskar karácsonyi műsorral járult hozzá dr. Csehák Izolda vezetésével. Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester mindkét településrész ünnepségén részt vett. A fadíszítéseken megjelent képviselők – Török Sándor és Szél Pál – családi körben, szeretetben eltöltött kellemes ünnepeket, az új évre pedig jó egészséget, sok örömet és sikert kívántak a résztvevőknek. Szél Pál a dunafüredi "nagycsaládnak" megköszönte az egész éves együttműködést. Kiemelte, hogy "Dunafüred mindig nagyon összetartó közösség volt, amelyet eddigi munkámmal is igyekeztem tovább erősíteni és a jövőben is szeretném megőrizni ezt az odafigyelést, egymásra figyelést: a falusias együttélést és együttérzést."

Óvárosban Vezér Mihály polgármester és Sinka László alpolgármester, a településrész képviselője várta közös fenyődíszítésre a városlakókat a Szent László térre, december 12-én, 17 órára.

Szalai Attila képviselő – közel húszéves hagyományát folytatva – idén is feldíszítette az Olajmunkás út melletti fenyőket, ajándékként  a választókerületében élők számára. (Fotó: Pap Miklós)


AKTUÁLIS
2019-03-25 - Garázsépület áramellátása érdekében közterületbontást végez a Best-Vill 2000 Kft. az ELMŰ megbízásából Százhalombattán, az Erkel körúti garázssoron, a 45-50. közötti szakaszon.
2019-03-22 - Tanácskozást tart a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete március 28-án, csütörtökön 9 órától.
2019-03-22 - A Helyi Lokálpatrióták Egyesülete elítéli és elhatárolódik a városunkban történt erőszakos cselekményektől, különösen a minap történt politikai indíttatású erőszakos megnyilvánulásoktól. Az ilyen és ehhez hasonló erőszakos magatartás, más személyek szóbeli és fizikai bántalmazása, vagy fenyegetése.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Molnár T. Eszter: A Kóbor Szálló
2019-03-25
Amikor a népmesékben vándorról olvasunk, természetesnek vesszük, hogy bár konkrét cél nélkül indul el, tehát hajléktalan csavargó, csodás dolgok történnek vele.

Egységben az egész
2019-03-25
A Víz világnapja alkalmából közös városrész-takarításra gyűltek össze a városlakók a SZISZKI melletti játszótéren március 22-én, pénteken. Vezér Mihály polgármester az ÉSZKE tagjaival közösen tette rendbe az urbáriumi városrészt.

Qwan Ki Do
2019-03-25
Giam Su Jean Izidore Dziengue 7. Dangos mester tartott edzéseket a Magor Harcművészeti Egyesületben Százhalombattán.

Masters Judo - Nagymesteri fokozat Sarkadi Jánosnak
2019-03-25
Tizenhét ország 234 versenyzője vett részt a 21. alkalommal, Százhalombattán megrendezett Hungarian Masters Open bajnokságon március 23-24-én a Városi Sportcsarnokban.

Egészség és jóllét - Fenntarthatósági témahét az Eötvösben
2019-03-25
A méhészettől a függőségeken át a veszélyes hulladékokig számtalan érdekes témával, előadóval és foglalkozással találkoztak a gyerekek a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskolában március 18-tól 23-ig. Az egész hetet az egészségnek, környezetvédelemnek és fenntarthatóságnak szentelték az intézményben.

Újdonságok a könyvtárban
2019-03-25
Johann Lippet: Ajtó a hátsó konyhához Edward Rutherfurd: London – Az ezerarcú, nyüzsgő város Anita Moorjani: Meghaltam, hogy önmagamra találjak Körner András: A magyar zsidó konyha Mindenkinek jár a család – Örökbe fogadó és nevelőszülők vallomásai Alma Katsu: Éhség Molnár T.

Kilencedszer kiváló a Forrás
2019-03-25
Kilencedik alkalommal szerezte meg a kiváló minősítést a Forrás Néptáncegyüttes Százhalombattán március 23-án.

SZISZKI-krónika
2019-03-25
Március 15.Fenntarthatósági Világnap

Mi kell egy finom olasz kávéhoz?
2019-03-25
Nagyon régi humán teória - mint a kotyogós kávéfőző -, hogy a tanulás folyamatos, a bölcsőtől a sírig tart.

Tehetségműhely-bemutató a Szivárvány oviban
2019-03-25
Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét bemutathattuk tehetséggondozó munkánkat az érdeklődő tanítóknak március 20-án.

Dalos kedvvel, játékosan
2019-03-25
Ismét vendégül látta a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket az Arany János iskola a "Nyitva van az Arany-kapu" soron következő foglalkozásán március 14-én.

Jönnek az okospadok
2019-03-22
Feltölti a telefont, négy méteres körzetben biztosít internetet, világít, adatokat gyűjt, nyáron hűti magát – ilyesmiket tud az okospad, amit hamarosan Százhalombatta több pontján is kipróbálhatunk.

Elutasítják a brutalitást és a megfélemlítést
2019-03-22
Megtámadták az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit Százhalombattán március 19-én. Az egyébként fegyverrel rendelkező elkövető eközben lelövéssel fenyegette meg a város polgármesterét és több önkormányzati képviselőt. Az egyik sértettet a mentők szállították kórházba. Az eset kapcsán tartott tájékoztatót Vezér Mihály március 20-án, képviselők, intézményvezetők, valamint a sajtómédiumok főszerkesztőinek jelenlétében.

Battára került a nyereményautó - Egyik percről a másikra lett milliomos
2019-03-21
A százhalombattai Göntér Katalin nyerte a Pöttyös Túró Rudi és a SPAR Magyarország közös promóciójának főnyereményét, a Volkswagen Beetle Cabriolet autót tavaly év végén.

Új betegszállító autó
2019-03-21
Új betegszállító kisbuszt adott át a százhalombattai önkormányzat március 20-án a Százhalom Egészségügyi Központban.  Az OPEL VIVARO-t dr. Berzéki Ferenc, a betegszállítást végző Promed Bt. vezetője vette át Vezér Mihály polgármestertől.

Mennek, futnak, győznek
2019-03-21
Kiugró eredmények és klasszisversenyzők – a márciust is ez jellemezte a Százhalombattai VUK SE triatlonszakosztályánál.

Teke - Vereség hazai pályán
2019-03-21
5:1 arányban alul maradtak a vendég Nagy T csapatával szemben a Battai Gurítók legutóbbi mérkőzésükön. A pontjukat Lehel Vilmos szerezte. Legközelebb március 28-án, csütörtökön, 17 órától játszanak a Golyószórók ellen a KlubSirályban. Várják szurkolóikat!

Oltások és szűrővizsgálatok
2019-03-21
A százhalombattai önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a városban élő gyerekek egészségének megőrzésére és az egészségügyi problémák időben történő kiszűrésére. Önként vállalt feladatként támogatja az ingyenes oltásokat és óvodai szűrővizsgálatokat.

Íjászverseny
2019-03-19
Jó eredményeket értek el a helyi versenyzők az első százhalombattai teremíjászversenyen március 17-én.

Tisztelet a hősöknek
2019-03-19
"Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.