2019. március 21. - Benedek napja
Csütörtök
Min:3°
Max:15°
Péntek
Min:1°
Max:14°
Szombat
Min:2°
Max:15°
Vasárnap
Min:3°
Max:17°
Hétfő
Min:5°
Max:14°
Önkormányzat

Névtelen és önkéntes a közvélemény-kutatás - írta: CK
2018-10-17 - Az önkormányzat megbízásából közvélemény-kutatást végez Százhalombattán a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. október 12. és november 9. között. A részletekről Závecz Tibor tulajdonost kérdeztük.
Múlt hétvégén kezdődött és négy hétig fog tartani a felmérés a városban, amely során 1 600 választópolgár – minden egyéni választókerületben 200-200 fő - mondhatja el a véleményét az önkormányzat munkájával, a szolgáltatások színvonalával, illetve azzal kapcsolatban, hogy miben vár változást.

A közvélemény-kutatás célja a választási ciklus, a közéleti szereplők munkájának, a köz- és egyéb szolgáltatások színvonalának az értékelése, valamint annak a feltérképezése, hogy milyen célokat, jövőbeni fejlesztési elképzeléseket támogatnának a városlakók. Kiemelt terület a közlekedés, az egészségügy, az önkormányzat, illetve a Polgármesteri Hivatal munkája.

A felmérés annyiban újszerű a megszokott városkutatásokhoz képest, hogy nemcsak az egyes társadalmi, demográfiai csoportok, hanem az egyéni választókerületek szintjén vizsgálja az eltéréseket. Így minden képviselő ráláthat arra, mit tekintenek sikernek, illetve kudarcnak a körzetében élő választópolgárok. A kérdőíveken szóba kerülnek a helyi szolgáltatók és szervezetek és olyan nem mindenhol jellemző sajátosságok is, mint például az ingázás.  

Závecz Tibor három éve alapított cége még nem dolgozott a százhalombattai önkormányzatnak, de a szociológus korábban, a Szonda Ipsos munkatársaként már végzett a városban hasonló kutatást. Szerinte mindenhol érdemes lenne évente kérni a közmeghallgatásoknál reprezentatívabb lakossági visszajelzést, de erre nyilván kevés településen nyílik anyagi lehetőség. Úgy véli, leginkább az öt éves választási ciklus közepén, illetve végén – egy évvel a szavazás előtt – érdemes az önkormányzatoknak felmérést készíttetni.

A Závecz Research kérdezőbiztosai a háztartások zömébe el fognak jutni a következő hetekben, de mindenhol csak a számukra előre kijelölt státuszú személyt keresik. A reprezentatív mintát ugyanis életkor, nem és iskolázottság alapján állították össze. Ha nem találnak az adott háztartásban olyan korú, nemű, illetve végzettségű személyt, akit kérdezniük kell, tovább mennek. A felmérésben csak a 18 évesnél idősebb, bejelentett lakcímmel rendelkező városlakók vesznek részt.

Fontos, hogy csak olyan kérdezőbiztost engedjünk be a lakásunkba, aki rendelkezik megbízólevéllel, amelyen szerepel a felmérés leírása, valamint Závecz Tibor cégének pecsétje és az ő aláírása is.

A kérdőíveket papíron töltik ki a kérdezőbiztosok. A válaszadás anonim és önkéntes. Fontos tudni, hogy a kérdőíveken utcanév, házszám, név, elérhetőség nem szerepel, az elemzés a választókerület, a nem, az életkor és a végzettség alapján készül, de ezeket a kategóriákat is összevontan használják.. Aki hozzájárul, attól külön kérnek elérhetőséget, amely arra szolgál, hogy a közvéleménykutató cég ellenőrizni tudja a kérdezőbiztosok munkáját.

A kérdéseket a Závecz Research kérdéskészlete alapján, az önkormányzattal egyeztetve állították össze. A kutatás eredménye a tervek szerint november végére készül el.
Závecz Tibor kiemelte, bízik abban, hogy a közvélemény-kutatással sikerül hozzájárulni a város fejlődéséhez, amelyet személyesen is rendkívül fontosnak tart, hiszen 1984 óta maga is Százhalombattán él.

AKTUÁLIS
2019-03-20 - A Nagytétény-Diósd – Pusztaszabolcs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 40a Budapest – Pusztaszabolcs [– Dunaújváros] vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek április 1-től 18-ig.
2019-03-13 - A százhalombattai önkormányzat elkészíttette a város településszerkezeti és szabályozási tervének módosítására vonatkozó javaslatát.
2019-03-12 - Ne váljon a csalók áldozatává! Időskorú hozzátartozóink tőlünk sokszor távol élnek. Jóindulatuk, jóhiszeműségük, segítőkészségük és esetenként életkorukból adódóan egészségi állapotuk miatt kiemeleten veszélyeztettek a különféle jogsértésekkel szemben.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Mennek, futnak, győznek
2019-03-21
Kiugró eredmények és klasszisversenyzők – a márciust is ez jellemezte a Százhalombattai VUK SE triatlonszakosztályánál.

Teke - Vereség hazai pályán
2019-03-21
5:1 arányban alul maradtak a vendég Nagy T csapatával szemben a Battai Gurítók legutóbbi mérkőzésükön. A pontjukat Lehel Vilmos szerezte. Legközelebb március 28-án, csütörtökön, 17 órától játszanak a Golyószórók ellen a KlubSirályban. Várják szurkolóikat!

Oltások és szűrővizsgálatok
2019-03-21
A százhalombattai önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a városban élő gyerekek egészségének megőrzésére és az egészségügyi problémák időben történő kiszűrésére. Önként vállalt feladatként támogatja az ingyenes oltásokat és óvodai szűrővizsgálatokat.

Íjászverseny
2019-03-19
Jó eredményeket értek el a helyi versenyzők az első százhalombattai teremíjászversenyen március 17-én.

Tisztelet a hősöknek
2019-03-19
"Nehéz kincs a szabadság, amelyért áldozatot kell hozni" – emelte ki Vezér Mihály polgármester a ’48-as forradalom és szabadságharc évfordulóján, március 15-én rendezett városi ünnepségen Százhalombattán.

Szemészeti szűrés az ovikban
2019-03-19
Az idei évben is teljes körű szemészeti szűrővizsgálatot szervez az önkormányzat a szeptemberben iskolát kezdő gyerekek számára Százhalombattán.

Új sportpálya a Kőrösiben
2019-03-19
Hamarosan elkészül a százhalombattai Kőrösi sportiskola új kézilabda-, illetve focipályája, amelyet közel egy hónapja kezdtek építeni az iskola udvarán a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásából.

Zöld szív
2019-03-19
Kiemelkedően szerepeltek a százhalombattai Pitypangos Óvoda növendékei a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom 30. évfordulója alkalmából meghirdetett rajzpályázaton.

Több mint 25 ezer zseton
2019-03-19
Négyszázezer forintos adományt nyert a Százhalombattai Szivárvány Óvoda a Tesco civil szervezeteket és intézményeket támogató pályázatán.

Szemétszedés az Urbáriumban
2019-03-19
Szemétszedésre várja a városrész lakóit a víz világnapja alkalmából Vezér Mihály polgármester, Urbárium települési képviselője március 22-én, pénteken 14 órától.

Új vezető az Idősek Otthonában
2019-03-19
Pentz Istvánné megbízott szervezeti egység vezető látja el az Idősek Otthona, valamint az Időskorúak Gondozóháza szakmai felügyeletét február 23-ától. Az új vezető megbízása egy évre szól.

Zöld szíves óvoda- zöld szíves óvodásokkal
2019-03-19
Örömmel tájékoztatok minden kedves érdeklődő olvasót az alábbi sikereinkről.

Elkészültek az adóbevallási tervezetek
2019-03-18
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészült az szja-bevallási tervezetekkel, így idén a tavalyihoz képest csaknem ötszázezerrel többen, azaz már 5,6 millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz. A tervezetek az egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek, áfás magánszemélyeknek támpontként szolgálnak a bevallás beadásához.

Kimaxolta Békéscsabát
2019-03-18
Hét számból hetet nyert meg a XXII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyen Horváth Csenge, a Százhalombattai VUK SE úszója március 16-17-én Békéscsabán.

Közbiztonsági gyermekrajzpályázat
2019-03-18
"Veszélyesnek látom" címmel hirdettek alkotói versenyt az Érdi Rendőrkapitányság, a kataszrófavédelmi kirendeltség, az önkormányzat, ifjúsági önkormányzat, valamint tankerületi központ együttműködésében a kapitányság illetékességi területén élő diákok számára.

Modellezés - Totális elsőség az Észak Adria Trófea Kupán
2019-03-18
Forrai Csaba egyéniben, a Dunamenti Energia Modellező Klub pedig csapatban győzött F5-IOM hajóosztályban a tavalyi Észak Adria Trófea Kupán, amelynek díjátadását az idei versenysorozat első fordulóján, március 17-én adták át.

Ismét magyar bajnok Rajkai
2019-03-18
Megnyerte a 81 kilogrammos súlycsoportot Rajkai Róbert, a SZVISE judósa a junior országos bajnokságon, Győrött március 16-án.

Vidámságban nem volt hiány - Nagy farsangi buli az OMNYÉ-nál
2019-03-14
A télbúcsúztatás, a tavaszvárás jó alkalom egy igazi mulatságra.  Az "olajos" nyugdíjasok március 9-én (igaz, már húshagyó kedd után) tartották a hagyományos farsangi estjüket.

Police Coffee - Vagyonvédelmi lakossági fórumok
2019-03-14
A rendőrség és a lakosság közötti párbeszéd javítása és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében komplex vagyonvédelmi lakossági fórumsorozatot kezd az Érdi Rendőrkapitányság, amelynek százhalombattai állomását április 12-e péntekre tervezik.

Csapatban is érmesek
2019-03-13
Egy férfi és két női csapat képviselte városunkat a Tavaszi Girifesztiválon, Budapesten március 9-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.