2019. szeptember 15. - Enikő, Melitta napja
Vasárnap
Min:13°
Max:14°
Hétfő
Min:12°
Max:25°
Kedd
Min:14°
Max:20°
Szerda
Min:8°
Max:16°
Csütörtök
Min:5°
Max:16°
Civil szféra

Különleges ajándék
2018-10-02 - Százezer forintot adományozott a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületnek a VUK SE. A támogatás abból a pénzből származik, amelyet Andrés Iniesta, a Barcelona labdarúgójának aláírt mezéért kaptak egy gyűjtőtől – hangzott el egy tegnapi közös sajtótájékoztatón.
Az értékes ruhadarabot Bálint Tibor edző nyerte egy sorsoláson. Tavasszal részt vett egy továbbképzésen, amelyet a Barcelona utánpótlás-edzője tartott a Testnevelési Egyetem és az MLSZ közös szervezésében. A program végén három dedikált mezt sorsoltak ki a közel 1200 résztvevő között. Nyereményéért már a helyszínen pénzt ajánlottak érdeklődők. Itthon Katona Istvánnal, a VUK elnökével úgy döntöttek, jótékony célra használják a mezt, és viszonylag hamar megtalálták a kedvezményezettet is. Az SZFE céljaival, a sérült, eltérő fejlődésű gyerekek segítésével maximálisan azonosulni tudnak. Erről már Katona István beszélt.

A mezért kapott százezer forintot elutalták az egyesületnek, amely számára éppen kapóra jött a pénz. A nyáron ugyanis az önkormányzat kicserélte az egyesület Kodály sétányon található központjának üvegportálját és bejáratát. A felújítás után igencsak aktuálissá vált a helyiségek festése, amit a VUK-tól kapott támogatásból valósítottak meg.

Schmidt Monika, az SZFE elnöke elmondta, hogy 22 éves egyesületük mindig gyerekekkel foglalkozott, és tevékenységét mindenkor a szűkebb-tágabb környezet igényei határozták meg. Jelenleg négy civil szervezet együttműködésében oldják meg a tankerület súlyosan, halmozottan sérült diákjainak a fejlesztését, emellett gyógyúszást, mozgásfejlesztést, tervezett szenzomotoros tréninget (TSMT) biztosítanak a rászoruló gyerekeknek, valamint évente rendeznek szakmai konferenciát a térségben dolgozó segítő szakembereknek és szülőknek. Nyolcadik éve végzik a csecsemők korai szűrését a védőnői szolgálattal közösen Százhalombattán. Eredményeik igazolják, hogy a fejlődési késések, rendellenességek korai felismerése és korrigálása nagyban hozzájárul az iskolaérettséghez.

Schmidt Monika kiemelte, hogy az önkormányzat mindenkori támogatása mellett rendkívül fontosnak tartják a civil szervezetek és magánszemélyek együttműködését, segítségét. A rendezvényre nem véletlenül kapott meghívást a Gólyahír Egyesület, a Százhalom Magazin, a "Matrica" Múzeum, illetve a Faluvédő Egylet, de megjelent Szalai Attila és Pap Miklós képviselő, valamint Lukácsi Bernadett is, aki a közelmúltban a százhalombattai mozgáskorlátozott tanárnő, Bedegi Krisztina részére indított gyűjtést. A Hírtükörnek elmondta: sokan megmozdultak, de további támogatásra van szükség ahhoz, hogy a pedagógus számára akadálymentessé tegyék a lakása és munkahelye közötti közlekedést. Bedegi Krisztina egyébként éppen abban az érdi Móra iskolában tanít, ahová a már említett súlyosan sérült gyerekek is járnának, ha tudnának. Napközbeni szállításukat, közösségben történő fejlesztésüket azonban csak a már említett civil összefogással, az SZFE százhalombattai központjában lehetett megoldani.  
 
A 2002-ben alapított VUK SE-t Katona István elnök mutatta be. Mint mondta, az utánpótlás-egyesületben jelenleg öt sportágban, labdarúgásban, kézilabdában, úszásban, teniszben és triatlonban versenyeznek a gyerekek. Több mint 550 igazolt versenyzőjük mellett, évente mintegy 800 gyerek látogatja edzéseiket, illetve nyári táboraikat, és 4-500 oviúszás, illetve ovifoci foglalkozásaikat. Az önkormányzati támogatás mellett az utóbbi években a TAO is jelentősen hozzájárul sikeres működésükhöz, fejlesztéseikhez. Az Óvárosi Sportközpont üzemeltetése mellett tavaly megvásárolták a Dunafüredi úti műfüves pályát és öltőzőt, ahol komoly felújításokra és fejlesztésekre készülnek – elsősorban a TAO-ból.   (Fotó: Pap Miklós)    


Választás
2019-09-10 -
Tisztelt Jelöltek és Jelölő Szervezetek!
A Százhalombattai Hírtükör közéleti lap minden hivatalosan nyilvántartásba vett önkormányzati képviselő-jelöltnek és jelölő szervezetnek lehetővé teszi, hogy részletes választási programját nyilvánosságra hozza a Hírtükör Online-on (www.hirtukor.hu).
Választás
2019-08-02 -
A Százhalombattai Hírtükör Százhalombatta Város független közéleti lapja, amelynek elsődleges feladata a helyi lakosság széleskörű, pártatlan tájékoztatása.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztősége kiemelten fontos feladatnak tartja az országos, az európai parlamenti és a helyhatósági választások során az objektív, kiegyensúlyozott és kellően informatív sajtószolgálatot a választások eredményes, sikeres lebonyolítása érdekében.
AKTUÁLIS
2019-09-11 -
2019-09-05 -
2019-08-22 - A villamos hálózaton végzett munkálatok miatt áramszünet lesz Százhalombattán augusztus 29-én, szeptember 2-án és 3-án – tájékoztatott az ELMŰ.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Stádium-tábor Szikszón
2019-09-13
Százhalombattai diákok és pedagógusok is részt vettek azon a háromnapos diákkonferencián, amelyet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap szervezett a Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak augusztus végén Szikszón.

Fegyházbüntetésre ítélte a Törvényszék a kannabisz termesztőket
2019-09-12
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 11-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket a Pest Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt.

Állami támogatással újul meg a Duna utca
2019-09-12
Harminc millió forint vissza nem térítendő állami támogatással újítja fel a Duna utcát a százhalombattai önkormányzat – jelentette be Vezér Mihály polgármester és Török Sándor, a településrész képviselője. 

Együtt a keresztény gyülekezetek
2019-09-12
Negyedik alkalommal tartottak közös Ökumenikus Családi Napot a százhalombattai keresztény gyülekezetek szeptember 7-én a Kőrösi Csoma Sándor iskolában.

Üzemel az új röntgengép
2019-09-11
Csúcstechnológiás, digitális géppel, új helyen üzemel a röntgenszakellátás a Százhalom Egészségügyi Központban szeptember 9-étől.

Járdarekonstrukció és parkfelújítás - Szebb, szellősebb, komfortosabb
2019-09-11
Befejeződött az Ifjúság úti járdák és zöldfelületek rekonstrukciója, az Ady Endre utcai pihenő parkosítása, és elkészült a mini sportpark a Pannónia utcában Százhalombattán.

Folyamatos a biztonságos átjárás az ipari parkba
2019-09-11
Továbbra is biztosított a gyalogos és kerékpáros átkelés az ipari parkba az elkészült aluljárón keresztül Százhalombattán – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester.

Újdonságok a könyvtárban
2019-09-11
Andy Baron: Kárhozottak városa - Budapest 2038 Péterfy Gergely-Péterfi Novák Éva: A panda ölelése Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona Medgyes Péter-Varga Koritár Pál: Diplomaták mesélik Fodor Ákos: Zene-idő Marnia Robinson: Cupido mérgezett nyila – A megszokástól a harmóniáig a szexuális kapcsolatokban Lackfi János: Kincskereső kisködmön - Móra Ferenc regénye újragombolva Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben Rachel Reée Russsell: Egy Zizi naplója 11. - Egy nem túl barátságos ellenfél meséiHamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

A Román Diaszpóra Napja
2019-09-11
Közel tíz éve rendezi meg a százhalombattai Román Nemzetiségi Önkormányzat a Román Diaszpóra Napját. Idén augusztus 31-én tartották az összejövetelt.

Kettlebell - Négy arany, egy ezüst
2019-09-09
A SZVISE öt versenyzője képviselte városunkat a World Kettlebell Sport Federation által szervezett nyílt magyar bajnokságon szeptember 7-én, Cegléden.

Fő a biztonság
2019-09-09
Megújult és a korábbinál biztonságosabb környezet várta a gyerekeket az új nevelési évben a százhalombattai Pitypangos Óvodában. 

Baltával okozott sérüléseket,elítélte a bíróság
2019-09-09
A Budapest Környéki Törvényszék 2019. szeptember 6-án nyilvános tárgyaláson hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy baltával okozott sérüléseket barátja rokonának.

0:9-et játszott az U16
2019-09-09
Győzelemmel kezdte az idényt a VUK SE U16-os labdarúgócsapata a Pest megyei II. osztályú bajnokságban. A szeptember 7-én Hernádon megrendezett mérkőzésen az Újhartyán együttese ellen 9:0 arányban diadalmaskodtak a battai fiatalok.

Rosszul kezdődött a szezon
2019-09-09
4:2 arányú vereséget szenvedtek a Battai Gurítók a Tekergetőktől a Budapest és Környéki Szabadidős Tekebajnokság első őszi fordulóján, Budapesten, az Erőmű-pályán. 

Modellvitorlás OB
2019-09-09
Balatonkenesén került megrendezésre a modellvitorlázók országos bajnoksága F5 - MM hajóosztályban szeptember 7-8-án.

Utánpótlásfoci
2019-09-09
Százhalombattán rendezték meg az U10 és 11-es korosztályok első Bozsik tornáját szeptember 8-án. Tizenkét összeállítás focizott a Városi Szabadidő Központban, amelyek közük hármat a százhalombattai labdarúgók alkottak.

Hatvanhat
2019-09-09
Minden tanév a számokról szól.

Huszonöt éves a polgárőrség
2019-09-06
A város és az Országos Polgárőr Szövetség életében is meghatározó szerepet tölt be a százhalombattai polgárőrőr szervezet, amely fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget tartott a Szekeres József Rendezvényközpontban szeptember 4-én.

Élményuszoda - Korszerűsítés és szolgáltatásbővítés a Szalaiban
2019-09-06
A nyári szünet után újból megnyitották kapuikat a fedett uszodák Százhalombattán. Az önkormányzat támogatásával jelentős korszerűsítést és fejlesztést hajtott végre a Szalai János Uszodában az üzemeltető Sporthalom Kft. , amelyet augusztus 30-án sajtóbejáráson mutatott be Fekete László ügyvezető.

Zöldflotta az Ebattában
2019-09-06
Három új elektromos autót szerzett be ételfutárjai számára az Ebatta Kultúrkocsma és Pizzakuckó Százhalombattán. A járművek használatával a munkakörülményeken szeretnének javítani, emellett az egészségesebb környezetet és az általános szemléletváltást is szem előtt tartották – mondta el Gabelics Péter tulajdonos. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.