2019. június 19. - Gyárfás napja
Szerda
Min:17°
Max:19°
Csütörtök
Min:16°
Max:27°
Péntek
Min:16°
Max:26°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Vasárnap
Min:18°
Max:24°
Civil szféra

Különleges ajándék
2018-10-02 - Százezer forintot adományozott a százhalombattai Szülők Fóruma Egyesületnek a VUK SE. A támogatás abból a pénzből származik, amelyet Andrés Iniesta, a Barcelona labdarúgójának aláírt mezéért kaptak egy gyűjtőtől – hangzott el egy tegnapi közös sajtótájékoztatón.
Az értékes ruhadarabot Bálint Tibor edző nyerte egy sorsoláson. Tavasszal részt vett egy továbbképzésen, amelyet a Barcelona utánpótlás-edzője tartott a Testnevelési Egyetem és az MLSZ közös szervezésében. A program végén három dedikált mezt sorsoltak ki a közel 1200 résztvevő között. Nyereményéért már a helyszínen pénzt ajánlottak érdeklődők. Itthon Katona Istvánnal, a VUK elnökével úgy döntöttek, jótékony célra használják a mezt, és viszonylag hamar megtalálták a kedvezményezettet is. Az SZFE céljaival, a sérült, eltérő fejlődésű gyerekek segítésével maximálisan azonosulni tudnak. Erről már Katona István beszélt.

A mezért kapott százezer forintot elutalták az egyesületnek, amely számára éppen kapóra jött a pénz. A nyáron ugyanis az önkormányzat kicserélte az egyesület Kodály sétányon található központjának üvegportálját és bejáratát. A felújítás után igencsak aktuálissá vált a helyiségek festése, amit a VUK-tól kapott támogatásból valósítottak meg.

Schmidt Monika, az SZFE elnöke elmondta, hogy 22 éves egyesületük mindig gyerekekkel foglalkozott, és tevékenységét mindenkor a szűkebb-tágabb környezet igényei határozták meg. Jelenleg négy civil szervezet együttműködésében oldják meg a tankerület súlyosan, halmozottan sérült diákjainak a fejlesztését, emellett gyógyúszást, mozgásfejlesztést, tervezett szenzomotoros tréninget (TSMT) biztosítanak a rászoruló gyerekeknek, valamint évente rendeznek szakmai konferenciát a térségben dolgozó segítő szakembereknek és szülőknek. Nyolcadik éve végzik a csecsemők korai szűrését a védőnői szolgálattal közösen Százhalombattán. Eredményeik igazolják, hogy a fejlődési késések, rendellenességek korai felismerése és korrigálása nagyban hozzájárul az iskolaérettséghez.

Schmidt Monika kiemelte, hogy az önkormányzat mindenkori támogatása mellett rendkívül fontosnak tartják a civil szervezetek és magánszemélyek együttműködését, segítségét. A rendezvényre nem véletlenül kapott meghívást a Gólyahír Egyesület, a Százhalom Magazin, a "Matrica" Múzeum, illetve a Faluvédő Egylet, de megjelent Szalai Attila és Pap Miklós képviselő, valamint Lukácsi Bernadett is, aki a közelmúltban a százhalombattai mozgáskorlátozott tanárnő, Bedegi Krisztina részére indított gyűjtést. A Hírtükörnek elmondta: sokan megmozdultak, de további támogatásra van szükség ahhoz, hogy a pedagógus számára akadálymentessé tegyék a lakása és munkahelye közötti közlekedést. Bedegi Krisztina egyébként éppen abban az érdi Móra iskolában tanít, ahová a már említett súlyosan sérült gyerekek is járnának, ha tudnának. Napközbeni szállításukat, közösségben történő fejlesztésüket azonban csak a már említett civil összefogással, az SZFE százhalombattai központjában lehetett megoldani.  
 
A 2002-ben alapított VUK SE-t Katona István elnök mutatta be. Mint mondta, az utánpótlás-egyesületben jelenleg öt sportágban, labdarúgásban, kézilabdában, úszásban, teniszben és triatlonban versenyeznek a gyerekek. Több mint 550 igazolt versenyzőjük mellett, évente mintegy 800 gyerek látogatja edzéseiket, illetve nyári táboraikat, és 4-500 oviúszás, illetve ovifoci foglalkozásaikat. Az önkormányzati támogatás mellett az utóbbi években a TAO is jelentősen hozzájárul sikeres működésükhöz, fejlesztéseikhez. Az Óvárosi Sportközpont üzemeltetése mellett tavaly megvásárolták a Dunafüredi úti műfüves pályát és öltőzőt, ahol komoly felújításokra és fejlesztésekre készülnek – elsősorban a TAO-ból.   (Fotó: Pap Miklós)    


További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
- Programajánló - 2019-05-20
- Pajor Tamás Százhalombattán - 2019-05-15
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-06-12 - Tanácskozik a százhalombattai önkormányzat képviselő-testülete június 17-én, hétfőn 9 órakor. A meghívót a tervezett napirenddel itt adjuk közre.
2019-06-03 -
2019-05-31 - A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében lakossági fórumot tart az önkormányzat a rendőrséggel közösen a BKK Színháztermében, június 4-én, kedden 15 órakor. 
LEGFRISSEBB HÍREINK
Folyamatos a szúnyogirtás
2019-06-19
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményben leírta, hogy az egész országot érintő szúnyoginvázió oka a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítni, tekintettel arra, hogy a nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem teszik lehetővé.      

Felújítják a Csodaszarvas díszkutat
2019-06-19
Néhány hét múlva újra üzemel a főtéri Csodaszarvas díszkút Százhalombattán. Addigra újra cserélik a régi, kopott burkolatot.

Számos gondot megoldott a pótköltségvetés - Képviselő-testületi összefoglaló
2019-06-18
A költségvetési rendelet módosítása volt a képviselő-testület június 17-i ülésének fő témája Százhalombattán. Tárgyaltak az iskolaudvarok felújításáról, a sportegészségügyi ellátásról, a Matta-kerti közösségi tér és parkolóhelyek kialakításáról, illetve az egészségügyi szakellátásról és alapellátásról.

Tájékoztató a Gesztenyés úti társasház-építéssel kapcsolatban
2019-06-18
A Képviselő-testület kezdeményezésemre megtárgyalta az építkezéssel összefüggésben kialakult helyzetet.

Battai szerzők az Ünnepi Könyvhéten
2019-06-18
Új helyszínen került megrendezésre az idei Ünnepi Könyvhét, a Duna-korzó hangulata sokaknak adott felejthetetlen élményt. Minden bizonnyal azoknak is, akik a Véghelyi Balázs által vezetett Üveghegy Kiadó pavilonjánál álltak meg szemlézgetni.

Maradtak az élen
2019-06-18
Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a Magyar Lábtenisz Csapatbajnokság harmadik fordulóját a százhalombattai Dx-Trade csapata június 8-án, Budapesten.

Könyvek ünnepe
2019-06-18
Negyedik alkalommal szervezett Battai Könyvünnepet a Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombattán június 7-én. Bár az egész napos rendezvény gazdag kínálattal várta a városlakókat, a reméltnél kevesebben vettek részt.

Battai Gurítók - nyáron
2019-06-18
A tavaszi szezon végeztével a Battai Gurítók játékosai különböző meghívásos versenyeken vettek részt.

Fazekas István: Erdélyiség térben és időben
2019-06-18
Gondolná-e valaki, hogy a deklarált szólásszabadság keretei között az elcsatolt területek magyarjainak esetenként nehezebb hozzájutniuk egy-egy anyaországban megjelent könyvhöz vagy folyóirathoz, mint a hetvenes-nyolcvanas években? 

Szúnyogok
2019-06-17
Az elmúlt héten kétszer és ezen a héten is kétszer végeztet szúnyogirtást az önkormányzat Százhalombattán. A SZÁKOM folyamatosan figyeli az előrejelzést és az időjáráshoz igazítja a munkát.

Partneri együttműködés
2019-06-17
A Petrolszolg Kft. munkatársai kapták az idei Aranyszív-díjat a Sérültekért Alapítványtól Százhalombattán június 15-én. Az elismerést 2003-ban alapította a civil szervezet azok számára, akik kiemelkedően sokat tesznek a fogyatékkal élő emberekért.

A sport nagykövetei
2019-06-17
Többszáz gyerek, szülő, nagyszülő és edző vett részt a VUK SE hagyományos, családias hangulatú évzáróján június 16-án az óvárosi focipályán. Az eseményen az immár tizenhét éve működő egyesület valamennyi szakosztálya képviseltette magát.

Óvárosi Focikupa
2019-06-17

Sportos szezonzáró
2019-06-17
Szezonzáró családi napot tartott a B-Cool Dance és a SZVISE öt szakága Százhalombattán, a Csónakázó-tónál június 16-án.

Modellező világkupa
2019-06-17
Hatodik helyezést ért el Tokaji Tamás, a Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzője a körrepülő műrepülő (F2B) világkupafordulóján, a Jozef Gabris emlékversenyen június 8-9-én a szlovákiai Homonnán. 

Közúti balesetek
2019-06-14
Felborult egy személyautó csütörtökön délután az M5-os autópálya 34-es kilométerénél, Százhalombatta közelében.

Jól gazdálkodtak a közvagyonnal
2019-06-14
A százhalombattai önkormányzat Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottsága megvitatta a költségvetés módosítására érkezett intézményi és egyesületi kérelmeket, tárgyalt a Matta-kert parkolási helyzetével kapcsolatos javaslatról, valamint az önkormányzat állampapírvásárlását is támogatta június 12-i ülésén.

Hasznos tippek az M7-esen közlekedőknek a nyári hónapokra
2019-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Székelyföldön jártak az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói
2019-06-14
Két kiránduláson összesen csaknem nyolcvan tanuló vett részt idén a Határtalanul pályázat keretében megrendezett romániai úton.

A természet kincs
2019-06-14
Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.