2019. február 18. - Bernadett napja
Hétfő
Min:-5°
Max:9°
Kedd
Min:-1°
Max:7°
Szerda
Min:0°
Max:9°
Csütörtök
Min:3°
Max:8°
Péntek
Min:0°
Max:6°
Kultúra, Oktatás

Remek amatőr bandák versengtek a Roxigeten, ám a fesztivált próbára tette a vihar
2018-09-11 - Idén tizennegyedszerre került megrendezésre a Roxiget rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny. Szeptember első szombatján az eddig Szigetszentmiklóshoz kötődő rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny új helyszínre kerülve és új támogatói háttérrel Dunaharasztin a Városi Sportcsarnok parkolójában Dunaharaszti Város Önkormányzata támogatásával várta látogatóit.
Szeptember 1-én, szombaton a tehetségkutató verseny, nem sokkal 12 óra után kezdődött el a nyárutónak megfelelő verőfényes napsütésben egy-egy ijesztgető dörgés csakis  hangeffektként szolgált.

Az "Öröm a Zene" néven már közismert könnyűzenei tehetségkutató-sorozat pest megyei versenyeként rendezett Roxiget tehetségkutató verseny idén is erős mezőnnyel büszkélkedhet. A 24 benevezett zenekarból a demok meghallgatása után a zsűri tagjai 6 zenekart juttattak az élő döntőbe.,ahol a helyszinen sorsolt  sorrendben versengtek a meghirdetett díjakért és az országos döntőbe jutás lehetőségéért a 8 fős remek zenészekből álló zsűri előtt.

A zsűri tagjai:Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára), Ábrahám Zsolt (ex HS7), Kiss Sándor (ITI ex tagja), Leskovics Gábor ( PUF, Kiscsillag) Nagy Ádám ( Roy&Ádám ) Pálmai Zoltán ( ex P.Box, Beatrice,) és idén csatlakozó Kőszegi Zsolt ( ex S-Modell, The Cooklers) az NKA Hangfoglaló Porgram képviseleteében Gátos Iván (zeneszerző, zongorista VEQ)

A díjazott zenekarok sorrendje
1.    helyezett   Einstand
2.    helyezett   Darjeeling
3.    helyezett   Primrose Paradise

a további 3 csapatnál nem hoztunk nyilvánosságra helyezéseket a zsűri döntése értelmében, tehát a további döntősök a következők voltak:
Five More Minutes
Minusz  Egy
Tears of Kali

A versenyzők visszajelzései alapján jó hangulatú versenynek voltak a részesei, remek zsűri előtt, kiváló technikai feltételek és szervezés mellett, ahol lehetőségük volt a többi zenésszel is megismerkedni.

A fődíjat, mely 100.000 Ft értékű Hangáruház utalvány valamint a támogató Dunaharaszti Város Önkormányzatának  díját, videoklip készítésését a Rózsa Produktum stábjával (netto) 350.000 Ft értékben az Einstand zenekar nyerte.

A díjátadás során Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára) átadta az "Öröm a zene" szervezők közössége nevében az Újfalus Gábor díjat az Einstand frontmebere Erős Márton részére, mely díj a 2016-ban elhunyt, a tehetségkutató sorozat elindítójának és koordinátorának emlékét őrző díj, a legkiemelkedőbb zenész-előadónak adományozódik minden megyei versenyen.

A Budapest Music Expo keretén belül megrendezésre kerülő országos döntőbe az Einstand  formáció jutott, ahol 24 másik zenekar társaságában indulhatnak az 1 + 2 millió forintos fődíjért, mely a HANOSZ és az NKA Hangfoglaló  Program felajánlásai.
Az eredményhirdetést Bella Levente vezényelte le, aki a rendezvény műsorvezetőjeként és zenészként is jól vitte a lendületet.

Egyéni különdíjak is átadásra kerültek.
Legjobb előadónak:  Marosi Z. András a Darjeeling énekesét hozta ki a a zsűri, akinek az Audmax Kft. felajánlásában egy PROFI AE6100 típusú mikrofon lett a nyereménye,
Legjobb gitárosnak: Erős Józsefet az Einstand  gitárosát választották a zsűri tagjai, aki a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.
Legjobb basszusgitáros: Miklós Dániel lett a Minusz Egy legénységéből, aki szintén a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.
Legjobb dobosnak pedig Török Emesét hozta ki a zsűri, a Primrose Paradise beugró dobosát, aki a Tajti Music Hangszeráruház ( Pécs)  10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.

A legnépszerűbb és legösztönzőbb különdíjak is gazdára leltek:
•    A Mobilmánia díját a Tears of Kali zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
•    A Ganxsta Zolee és a Karttel díját a Einstand zenekar nyerte mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
•    A  Hangya Produkció díját a 2019-es Zorall Sörolimpia egyik színpadán való fellépés lehetőségét a szegedi Five More Minutes zenekar  nyerte el.
•    A Dunaharaszti Vagabond Korzó szervezője Kőszegi Zsolt felajánlását a Primrose Paradise zenekar zsebelhette be, mely a 2019 június első szombatjára jelent fellépési lehetőséget,  külön csattanó volt, hogy a zenekar gitárosa Zeke Attila dunaharaszti illetőségű.
•    A Lakihegy Rádió DunaBeat műsorának díjaként a Minuzs Egy és az Einstand zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget riport formájában dalbejátszással Mazzag László szerkesztővel

Az utalványok mellett minden zenekar átvehette a helyezését igazoló, Kerekes István grafikus által készített oklevelét is.

A tehetségkutató verseny eredményhirdetése után  Bella Levi Juházs Robival  kedvenc rock dalaikat adták elő akusztikus gitáron, majd a tavalyi döntőn bronzérmes Kései Kitérő következett, akik Egerből indulva  próbálják meghódiítani a magyar közönséget igényes szövegű alteros zenéjükkel.

A kora esti produkciók, mint a Bravó Johnny és a Wall Street még bíztató időben buliztatták végig a közönséget a rockabilly és a hardrock lüktetésében.

Este 7 körül már egyre több sötét felhő jelent meg és 8 óra előtt leszakadt az ég, ami a viharos széllel érkezve megpróbáltatásoknak tette ki a technikát védelmező stábot, szervezőket, vendéglátótsokat egyaránt. A közönséget sikerült a sportcsarnokba bemenekteni, de a rendezvényt le kellett fújni biztonsági okokból és a prognosztizált további esőzések okán.

Ez sajnos a szabdtéri rendezvnyek rizikófaktora.

További info a www.roxiget.hu oldalon.AKTUÁLIS
2019-02-14 -
2019-02-13 - A Százhalombattai VUK SE úszószakosztálya idén is várja a gyerekeket úszótáborába a Városi Strandon június 17-től hat hétig.
2019-02-12 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Sportgála
2019-02-15
A Testnevelési és Sport Elismerő Oklevelek, valamint az Életmű Sport Oklevél átadására kerül sor március 1-jén, pénteken, 17 órától a Városi Sportközpontban, Százhalombattán.

Hamarosan nyit a posta Óvárosban
2019-02-15
Megkezdi működését az új óvárosi postahivatal Százhalombattán február 25-én.

Felnőtt úszásoktatás
2019-02-15
Ismét felnőtt úszásoktatás kezdődik Százhalombattán március 5-től öthetes turnusokban.

Isabel Allende: A japán szerető
2019-02-14
A Lark House ("Pacsirtaház") napfényben fürdő idősek otthona Berkeley külvárosában.

Újra zöld a Kipp-Kopp
2019-02-13
Harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Óvoda" címet a Százhalombattai Kipp-Kopp.

Két találkozó Olaszországban
2019-02-13
Különösen mozgalmas volt az elmúlt hét a százhalombattai Arany János iskola Erasmus+ projektjeiben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.

Aranyos szenior páros
2019-02-13
A hétvégén  Nyíregyházán rendezték meg az I. Sóstói Szenior Úszófesztivált, ahol a Százhalombattai VUK SE-t Horváth Csenge és Kőhalmi András képviselte.

Illegál bál
2019-02-13
A "Keresztapa" klánjában és az 1920-as évek Amerikájában érezhették magukat, akik részt vettek a százhalombattai Százszorszép Óvoda alapítványi bálján február 9-én.

Kezdődik a tekebajnokság
2019-02-13
Elkészült a sorsolása a Budapest és Környéki Tekebajnokság tavaszi fordulóinak.

Magyar bajnok teniszező
2019-02-13
Megnyerte a Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot páros L14-ben Csibrák Antónia Berényi Eszterrel január 25-29-én Budapesten.

Zene, vers, virág
2019-02-13
Kökény Attila, Peter Sramek és az Arany János iskola férfikórusa ad ünnepi műsort a százhalombattai lányoknak és asszonyoknak a Városi Nőnapon március 8-án, pénteken, 17 órakor. 

Közmeghallgatás - Vállalható költségvetés
2019-02-13
Vállalhatónak nevezte a 2019-es városi költségvetés elfogadásra váró tervezetét Vezér Mihály polgármester a február 11-én tartott közmeghallgatáson, Százhalombattán. Mint mondta, a fontos feladatokhoz és célokhoz rendelkezésre áll a fedezet, részben az utóbbi években felhalmozott tartaléknak köszönhetően.

Újdonságok a könyvtárban
2019-02-13
Stephen King&Owen King: Csipkerózsikák Iskender Pala: A bánat cseppje Michael Bennett&Sarah Bennett: Francba a szerelemmel!

Rendőrségi hírek
2019-02-13
Február elején két esetben történt betörés városunkban.

Kick-box sikerek
2019-02-12
Egy ezüst- és három bronzéremmel járultak hozzá a Százhalombattai Kick-Box SE versenyzői a magyar kick-box csapat elsőségéhez a hatodik alkalommal megrendezett European Cup "Karlovac Open" elnevezésű Európa-kupán február 8-10-én Horvátországban.

Bronzérmes focisták
2019-02-11
Bronzérmet szerzett a VUK SE U13-as labdarúgócsapata a Vitkó Béla Emléktornán február 10-én Érden.

A pillanat elérkezett
2019-02-08
Többszázan vettek részt a Stádium-díj alapításának ünnepélyes bejelentésén február 7-én Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központ Színháztermében.

Szalai emlékverseny
2019-02-07
Ismét megrendezésre kerül a Szalai János Emlékverseny Százhalombattán, a Városi Sportuszodában február 16-17-én.

Napirenden a költségvetés
2019-02-07
A százhalombattai képviselő-testület február 14-én tartja soron következő tanácskozását. A múlt héten lezajlottak a szakbizottsági ülések.

Menetrendi változás
2019-02-07
Ismét módosul a menetrend a Kelenföld – Százhalombatta állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt a 30a Budapest – Székesfehérvár és a 40a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon február 16-tól 28-ig.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.