2018. november 21. - Olivér napja
Szerda
Min:4°
Max:6°
Csütörtök
Min:2°
Max:4°
Péntek
Min:2°
Max:4°
Szombat
Min:2°
Max:5°
Vasárnap
Min:4°
Max:10°
Kultúra, Oktatás

Remek amatőr bandák versengtek a Roxigeten, ám a fesztivált próbára tette a vihar
2018-09-11 - Idén tizennegyedszerre került megrendezésre a Roxiget rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny. Szeptember első szombatján az eddig Szigetszentmiklóshoz kötődő rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny új helyszínre kerülve és új támogatói háttérrel Dunaharasztin a Városi Sportcsarnok parkolójában Dunaharaszti Város Önkormányzata támogatásával várta látogatóit.
Szeptember 1-én, szombaton a tehetségkutató verseny, nem sokkal 12 óra után kezdődött el a nyárutónak megfelelő verőfényes napsütésben egy-egy ijesztgető dörgés csakis  hangeffektként szolgált.

Az "Öröm a Zene" néven már közismert könnyűzenei tehetségkutató-sorozat pest megyei versenyeként rendezett Roxiget tehetségkutató verseny idén is erős mezőnnyel büszkélkedhet. A 24 benevezett zenekarból a demok meghallgatása után a zsűri tagjai 6 zenekart juttattak az élő döntőbe.,ahol a helyszinen sorsolt  sorrendben versengtek a meghirdetett díjakért és az országos döntőbe jutás lehetőségéért a 8 fős remek zenészekből álló zsűri előtt.

A zsűri tagjai:Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára), Ábrahám Zsolt (ex HS7), Kiss Sándor (ITI ex tagja), Leskovics Gábor ( PUF, Kiscsillag) Nagy Ádám ( Roy&Ádám ) Pálmai Zoltán ( ex P.Box, Beatrice,) és idén csatlakozó Kőszegi Zsolt ( ex S-Modell, The Cooklers) az NKA Hangfoglaló Porgram képviseleteében Gátos Iván (zeneszerző, zongorista VEQ)

A díjazott zenekarok sorrendje
1.    helyezett   Einstand
2.    helyezett   Darjeeling
3.    helyezett   Primrose Paradise

a további 3 csapatnál nem hoztunk nyilvánosságra helyezéseket a zsűri döntése értelmében, tehát a további döntősök a következők voltak:
Five More Minutes
Minusz  Egy
Tears of Kali

A versenyzők visszajelzései alapján jó hangulatú versenynek voltak a részesei, remek zsűri előtt, kiváló technikai feltételek és szervezés mellett, ahol lehetőségük volt a többi zenésszel is megismerkedni.

A fődíjat, mely 100.000 Ft értékű Hangáruház utalvány valamint a támogató Dunaharaszti Város Önkormányzatának  díját, videoklip készítésését a Rózsa Produktum stábjával (netto) 350.000 Ft értékben az Einstand zenekar nyerte.

A díjátadás során Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára) átadta az "Öröm a zene" szervezők közössége nevében az Újfalus Gábor díjat az Einstand frontmebere Erős Márton részére, mely díj a 2016-ban elhunyt, a tehetségkutató sorozat elindítójának és koordinátorának emlékét őrző díj, a legkiemelkedőbb zenész-előadónak adományozódik minden megyei versenyen.

A Budapest Music Expo keretén belül megrendezésre kerülő országos döntőbe az Einstand  formáció jutott, ahol 24 másik zenekar társaságában indulhatnak az 1 + 2 millió forintos fődíjért, mely a HANOSZ és az NKA Hangfoglaló  Program felajánlásai.
Az eredményhirdetést Bella Levente vezényelte le, aki a rendezvény műsorvezetőjeként és zenészként is jól vitte a lendületet.

Egyéni különdíjak is átadásra kerültek.
Legjobb előadónak:  Marosi Z. András a Darjeeling énekesét hozta ki a a zsűri, akinek az Audmax Kft. felajánlásában egy PROFI AE6100 típusú mikrofon lett a nyereménye,
Legjobb gitárosnak: Erős Józsefet az Einstand  gitárosát választották a zsűri tagjai, aki a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.
Legjobb basszusgitáros: Miklós Dániel lett a Minusz Egy legénységéből, aki szintén a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.
Legjobb dobosnak pedig Török Emesét hozta ki a zsűri, a Primrose Paradise beugró dobosát, aki a Tajti Music Hangszeráruház ( Pécs)  10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.

A legnépszerűbb és legösztönzőbb különdíjak is gazdára leltek:
•    A Mobilmánia díját a Tears of Kali zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
•    A Ganxsta Zolee és a Karttel díját a Einstand zenekar nyerte mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
•    A  Hangya Produkció díját a 2019-es Zorall Sörolimpia egyik színpadán való fellépés lehetőségét a szegedi Five More Minutes zenekar  nyerte el.
•    A Dunaharaszti Vagabond Korzó szervezője Kőszegi Zsolt felajánlását a Primrose Paradise zenekar zsebelhette be, mely a 2019 június első szombatjára jelent fellépési lehetőséget,  külön csattanó volt, hogy a zenekar gitárosa Zeke Attila dunaharaszti illetőségű.
•    A Lakihegy Rádió DunaBeat műsorának díjaként a Minuzs Egy és az Einstand zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget riport formájában dalbejátszással Mazzag László szerkesztővel

Az utalványok mellett minden zenekar átvehette a helyezését igazoló, Kerekes István grafikus által készített oklevelét is.

A tehetségkutató verseny eredményhirdetése után  Bella Levi Juházs Robival  kedvenc rock dalaikat adták elő akusztikus gitáron, majd a tavalyi döntőn bronzérmes Kései Kitérő következett, akik Egerből indulva  próbálják meghódiítani a magyar közönséget igényes szövegű alteros zenéjükkel.

A kora esti produkciók, mint a Bravó Johnny és a Wall Street még bíztató időben buliztatták végig a közönséget a rockabilly és a hardrock lüktetésében.

Este 7 körül már egyre több sötét felhő jelent meg és 8 óra előtt leszakadt az ég, ami a viharos széllel érkezve megpróbáltatásoknak tette ki a technikát védelmező stábot, szervezőket, vendéglátótsokat egyaránt. A közönséget sikerült a sportcsarnokba bemenekteni, de a rendezvényt le kellett fújni biztonsági okokból és a prognosztizált további esőzések okán.

Ez sajnos a szabdtéri rendezvnyek rizikófaktora.

További info a www.roxiget.hu oldalon.AKTUÁLIS
2018-11-21 - Jövő héten üléseznek a százhalombattai képviselő-testület szakbizottságai.
2018-11-15 - Helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására indít új programot a MOL Alapítvány. Az összesen 25 millió forintos keretű MOL Helyi Érték Programban négy kategóriában lehet pályázni országszerte: jövő generációja, kultúra, környezetvédelem-fenntarthatóság és társadalom.
2018-11-14 - A kivitelezést végző NIF Zrt. legfrissebb tájékoztatása szerint az Olajmunkás út eredetileg november 15-18. között tervezett lezárása egyelőre elmarad Százhalombattán. Jelenleg nem ismert az útzár kezdetének pontos dátuma. A provizórikus út kiépítési munkálatai folyamatban vannak. Az átmeneti híd szerkezetét november 23-án, 26-án és 28-án, éjjel 1 és 4 óra között tolják a helyére, ezért ezekben az időszakokban jelzőőrök irányítják a forgalmat. (HTV)
LEGFRISSEBB HÍREINK
Ketten a legjobbak között
2018-11-21
A Százhalombattai VUK SE versenyzőit, Soós Dorkát és Arany Gittát is díjazták a triatlon sportág országos évzáró gáláján november 17-én Budapesten.

A magyar ifjúság dönthet a Stádium-díjról
2018-11-21
Az Óbudai Egyetem "Új utak és hidak a vállalkozásban" című rendezvényén Széchenyi Tímea alapítványi elnök hivatalosan is bejelentette a Stádium-díj megalapítását és ismertette annak szabályzatát. A díj odaítéléséről a Kárpát-medencei magyar ifjúság dönthet majd.

Virágnak virága
2018-11-20
Georgiades Gábornak, az egykori alapítónak avatott emlékfát a Dunai Finomító Természetbarát Szakosztálya november 18-án a százhalombattai Kálvin parkban. A megemlékezésen részt vett számos egykori túratárs, valamint a legendás természetbarát családja is.

Volt egyszer egy Százhalom
2018-11-20
Az alapításának 20. évfordulóját ünneplő Faluvédő Egylet elnöke, Jankovits Márta, a "Matrica" Múzeum igazgatója, Vicze Magdolna, valamint Kővári László, Százhalombatta díszpolgára hívta sajtóreggelire a helyi média és a civil szervezetek képviselőit november 20-án.

Szakmák napja az Eötvösben
2018-11-19
Második alakalommal szervezett pályaorientációs napot a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola november 8-án. A tanulók izgalommal várták, milyen érdekes és izgalmas szakmákkal ismerkedhetnek meg az idei tanévben.

Magyar mesék lázadó lányoknak
2018-11-19
Az esti mesék lázadó lányoknak című gyűjtemény világszerte lavinát indított el. Sorra jelentek meg a történelem, a tudomány világában nagyot fordító nőket bemutató kiadványok, sőt, azóta az eredeti esti mesék második kötete is.

Pályaorientáció az Aranyban
2018-11-19
A tavalyi tanévtől minden évben pályaorientációs napot tartanak az iskolák. A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban 6 évestől a 19 évesig, tagozatonként más-más lehetőségeket ismerhettek meg a diákok.

Csak egész-ség legyen!
2018-11-19
A betegségek megelőzéséről tartott teltházas előadást Papp Lajos szívsebész Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban november 14-én.

Safe.netizens@eu diákcsere Spanyolországban
2018-11-19
A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium öt tanulója és két pedagógusa 2018 november 11- én indult hét napos diákcserére a dél- spanyolországi Almendralejoba.

Márton nap a Pitypangos Óvodában
2018-11-19
A már évek óta ismétlődő Márton napi rendezvényünkön mindig megtartjuk a jól bevált szokásokat, de minden alkalomra igyekszünk új ötleteket is kitalálni. Az idén kihasználva a kellemes őszi időt, a heti programsorozat zárását a szabadban tartottuk. A zárásig rengeteg minden történt: hétfőtől csütörtökig minden csoportban készültek a libabábok és rajzok, sokféle technikával.

Újdonságok a könyvtárban
2018-11-19
Sarah Bannan: Súlytalanul Báttaszéki Lajos: Fővárosi zsánerképek Gárdos Péter: Hét mocskos nap Vekerdy Tamás: Nagy családkönyv Hauszmann Alajos: A magyar királyi vár Haghenbeck Francisco: Frida füveskönyve Fiala Borcsa: Bűntény a Dunán Demény Péter: Városi állatok Szabó Róbert Csaba: Vajon nagyi és az aranyásók Lackfi János - Vörös István: Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

Nagyszerű szereplés a szenior OB-n
2018-11-19
16 arany-, 13 ezüst- és 10 bronzérmet szerezve, több neves csapatot megelőzve az előkelő hetedik helyen végeztek a százhalombattai szeniorúszók a VII. Fedett Pályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokság és XV. Nemzetközi Szenior Úszóversenyen, amelyet Hódmezővásáron rendeztek meg az elmúlt hétvégén.

"Unokázós" csalók Érden
2018-11-19
"Unokázós" csalók tűntek fel az Érdi Rendőrkapitányság területén. Ismeretlenek hívtak fel időseket azzal, hogy egyik családtagjukat baleset érte, vagy közlekedési balesetben nagyértékű kárt okozott. Az elkövetők meghatározott pénzösszeg vagy otthon tartott ékszer átadására kérték az időseket mondván, hogy így segíteni tudnak bajba jutott családtagjukon.

Két mérkőzés, nulla pont
2018-11-19
Ismét vereséget szenvedett a Battai Gurítók tekecsapat a legutóbbi két mérkőzésen. Először hazai pályán a Nagytétény, majd pedig idegenben a Piros Arany csapatától kaptak ki 5:1, 5:1 arányban. 

A nemzet egységét hirdeti Fazekas darabja
2018-11-19
Szűnni nem akaró tapssal köszönte meg az előadást a közönség Fazekas István százhalombattai író gróf Széchenyi Istvánról szóló színdarabjának ősbemutatóján a Harkányi Szabadegyetemen november 13-án.

Öt osztály, öt előadás
2018-11-19
A kábítószerfogyasztás veszélyeiről tartott rendhagyó osztályfőnöki órákat az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója november 16-án a százhalombattai SZISZKI-ben.

Felújították a hidat a Csónakháznál
2018-11-19
Felújíttatta az önkormányzat a Csónakház hátsó bejáratánál lévő gyaloghidat Százhalombattán.

Anyaországi látogatás
2018-11-19
Először szervez anyaországi látogatást a nemzetiségiek részére a százhalombattai szerb önkormányzat.

Koraszülöttek Világnapja - Lilába borul a Szent István tér
2018-11-16
Már második alkalommal Százhalombatta is csatlakozik a Koraszülöttek Világnapjához és a hozzá kapcsolódó mozgalomhoz. Ebből az alkalomból a szolidaritás kifejezéseként lilába borul a főtér november 17-én, szombaton 17 órakor. Az alábbiakban Vezér Mihály polgármester közleménye olvasható.

Ameddig csak lehet, dolgozni szeretnék
2018-11-16
A százhalombattai Bedegi Krisztinától sokan kérdezik csodálkozva: hogy-hogy dolgozik?! Pedig mindössze ötven éves, tanult, képzett, kedves, intelligens nő, aki tele van segítőkészséggel és tenni akarással. Nemcsak dolgozni, táncolni is szeretne, sőt, arra is vágyik, hogy adófizető állampolgár maradhasson. 

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.