2019. július 16. - Valter napja
Kedd
Min:15°
Max:24°
Szerda
Min:10°
Max:22°
Csütörtök
Min:14°
Max:25°
Péntek
Min:15°
Max:25°
Szombat
Min:16°
Max:27°
Kultúra, Oktatás

Remek amatőr bandák versengtek a Roxigeten, ám a fesztivált próbára tette a vihar
2018-09-11 - Idén tizennegyedszerre került megrendezésre a Roxiget rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny. Szeptember első szombatján az eddig Szigetszentmiklóshoz kötődő rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny új helyszínre kerülve és új támogatói háttérrel Dunaharasztin a Városi Sportcsarnok parkolójában Dunaharaszti Város Önkormányzata támogatásával várta látogatóit.
Szeptember 1-én, szombaton a tehetségkutató verseny, nem sokkal 12 óra után kezdődött el a nyárutónak megfelelő verőfényes napsütésben egy-egy ijesztgető dörgés csakis  hangeffektként szolgált.

Az "Öröm a Zene" néven már közismert könnyűzenei tehetségkutató-sorozat pest megyei versenyeként rendezett Roxiget tehetségkutató verseny idén is erős mezőnnyel büszkélkedhet. A 24 benevezett zenekarból a demok meghallgatása után a zsűri tagjai 6 zenekart juttattak az élő döntőbe.,ahol a helyszinen sorsolt  sorrendben versengtek a meghirdetett díjakért és az országos döntőbe jutás lehetőségéért a 8 fős remek zenészekből álló zsűri előtt.

A zsűri tagjai:Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára), Ábrahám Zsolt (ex HS7), Kiss Sándor (ITI ex tagja), Leskovics Gábor ( PUF, Kiscsillag) Nagy Ádám ( Roy&Ádám ) Pálmai Zoltán ( ex P.Box, Beatrice,) és idén csatlakozó Kőszegi Zsolt ( ex S-Modell, The Cooklers) az NKA Hangfoglaló Porgram képviseleteében Gátos Iván (zeneszerző, zongorista VEQ)

A díjazott zenekarok sorrendje
1.    helyezett   Einstand
2.    helyezett   Darjeeling
3.    helyezett   Primrose Paradise

a további 3 csapatnál nem hoztunk nyilvánosságra helyezéseket a zsűri döntése értelmében, tehát a további döntősök a következők voltak:
Five More Minutes
Minusz  Egy
Tears of Kali

A versenyzők visszajelzései alapján jó hangulatú versenynek voltak a részesei, remek zsűri előtt, kiváló technikai feltételek és szervezés mellett, ahol lehetőségük volt a többi zenésszel is megismerkedni.

A fődíjat, mely 100.000 Ft értékű Hangáruház utalvány valamint a támogató Dunaharaszti Város Önkormányzatának  díját, videoklip készítésését a Rózsa Produktum stábjával (netto) 350.000 Ft értékben az Einstand zenekar nyerte.

A díjátadás során Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára) átadta az "Öröm a zene" szervezők közössége nevében az Újfalus Gábor díjat az Einstand frontmebere Erős Márton részére, mely díj a 2016-ban elhunyt, a tehetségkutató sorozat elindítójának és koordinátorának emlékét őrző díj, a legkiemelkedőbb zenész-előadónak adományozódik minden megyei versenyen.

A Budapest Music Expo keretén belül megrendezésre kerülő országos döntőbe az Einstand  formáció jutott, ahol 24 másik zenekar társaságában indulhatnak az 1 + 2 millió forintos fődíjért, mely a HANOSZ és az NKA Hangfoglaló  Program felajánlásai.
Az eredményhirdetést Bella Levente vezényelte le, aki a rendezvény műsorvezetőjeként és zenészként is jól vitte a lendületet.

Egyéni különdíjak is átadásra kerültek.
Legjobb előadónak:  Marosi Z. András a Darjeeling énekesét hozta ki a a zsűri, akinek az Audmax Kft. felajánlásában egy PROFI AE6100 típusú mikrofon lett a nyereménye,
Legjobb gitárosnak: Erős Józsefet az Einstand  gitárosát választották a zsűri tagjai, aki a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.
Legjobb basszusgitáros: Miklós Dániel lett a Minusz Egy legénységéből, aki szintén a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.
Legjobb dobosnak pedig Török Emesét hozta ki a zsűri, a Primrose Paradise beugró dobosát, aki a Tajti Music Hangszeráruház ( Pécs)  10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.

A legnépszerűbb és legösztönzőbb különdíjak is gazdára leltek:
•    A Mobilmánia díját a Tears of Kali zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
•    A Ganxsta Zolee és a Karttel díját a Einstand zenekar nyerte mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
•    A  Hangya Produkció díját a 2019-es Zorall Sörolimpia egyik színpadán való fellépés lehetőségét a szegedi Five More Minutes zenekar  nyerte el.
•    A Dunaharaszti Vagabond Korzó szervezője Kőszegi Zsolt felajánlását a Primrose Paradise zenekar zsebelhette be, mely a 2019 június első szombatjára jelent fellépési lehetőséget,  külön csattanó volt, hogy a zenekar gitárosa Zeke Attila dunaharaszti illetőségű.
•    A Lakihegy Rádió DunaBeat műsorának díjaként a Minuzs Egy és az Einstand zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget riport formájában dalbejátszással Mazzag László szerkesztővel

Az utalványok mellett minden zenekar átvehette a helyezését igazoló, Kerekes István grafikus által készített oklevelét is.

A tehetségkutató verseny eredményhirdetése után  Bella Levi Juházs Robival  kedvenc rock dalaikat adták elő akusztikus gitáron, majd a tavalyi döntőn bronzérmes Kései Kitérő következett, akik Egerből indulva  próbálják meghódiítani a magyar közönséget igényes szövegű alteros zenéjükkel.

A kora esti produkciók, mint a Bravó Johnny és a Wall Street még bíztató időben buliztatták végig a közönséget a rockabilly és a hardrock lüktetésében.

Este 7 körül már egyre több sötét felhő jelent meg és 8 óra előtt leszakadt az ég, ami a viharos széllel érkezve megpróbáltatásoknak tette ki a technikát védelmező stábot, szervezőket, vendéglátótsokat egyaránt. A közönséget sikerült a sportcsarnokba bemenekteni, de a rendezvényt le kellett fújni biztonsági okokból és a prognosztizált további esőzések okán.

Ez sajnos a szabdtéri rendezvnyek rizikófaktora.

További info a www.roxiget.hu oldalon.További híreink
Regionális hírek
Programajánlók
- FEZEN - 2019-07-11
- Fedde Le Grand a zárónapon - teljes a FEZEN programja - 2019-07-01
- László Bandy finisszázs - 2019-06-18
- Programajánló - 2019-06-17
- Várostörténeti előadás a könyvtárban - 2019-06-14
- EFOTT - 2019-06-11
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Programajánló - 2019-06-03
- Programok a HBVK-ban - 2019-06-03
- Az elátkozott kúria - 2019-05-21
Választási hírek
Felhívások
1 százalék
2019-05-10 -
A személyijövedelemadó-bevallás mellett az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely bevett egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.
AKTUÁLIS
2019-07-11 - A biztonságosabb, gyorsabb és könnyebb gyalogos közlekedés érdekében Önkormányzatunk további négy új gyalogátkelőhelyet alakított ki városunkban.   
2019-07-11 -
2019-07-11 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Letartóztatta a bíróság az agresszív férfit
2019-07-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Dabasi Rendőrkapitányság.

A pincében termesztett marihuánát a szigethalmi gyanúsított
2019-07-16
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. július 11-én elrendelte annak az gyanúsítottnak a letartóztatását, akit termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít.

Változások az óvárosi postán
2019-07-16
Hetente kétszer este 6 óráig lesz nyitva és a postához közeli területekre érkező küldemények átvételi lehetőségét biztosítja az óvárosi postahivatal Százhalombattán szeptember elsejétől – tájékoztatott a Magyar Posta Hálózati Igazgatósága.

Tájékoztatás! - TOBORZÁS!
2019-07-16
A Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának hivatásos állományának létszámbővítése kapcsán toborzást tart! Rendezvény neve: Nyílt nap.Helyszín: Érdi Rendőrkapitányság, 203 Érd, Felső utca 4.Dátum: 2019.07.19. (péntek) 9.30-13.30 időpontban. A Határvadász képzéssel kapcsolatos információk elérhetők: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarvadasz-kepzes Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Érdi Rendőrkapitányság

Triatlon - Újabb magyar bajnoki címek
2019-07-11
Sikert sikerre halmoztak a VUK triatlonosai a július első hétvégéjén megrendezett országos megméretéseken – tájékoztatott Kelemen Viktor szakosztályvezető. 

Gyászjelentés
2019-07-10
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Hajzer Barnabás elhunyt, életének 67. évében.

Virágos zsűri
2019-07-10
Százhalombattán járt a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny háromfős zsűrije július 5-én. 

Biztonságos fürdőzés
2019-07-10

Kimagasló sikerek nemzetközi vízen
2019-07-10
Dobogós helyeken végeztek a százhalombattai hajómodellezők a nemzetközi nyílt szlovák kupa ötödik fordulóján, július 6-7-én Ruzomberokban. 

Országos bajnok
2019-07-10
Győzött korosztályában, az 55-60 évesek között Szabó Zoltán, a Százhalombattai VUK SE versenyzője a XX. Országos Pedagógus Teniszbajnokságon, amit július 5-7-én rendeztek Balatonalmádiban. 

Váltóversenyek hétvégéje
2019-07-10
Sok megtett kilométerrel és szép eredményekkel tértek haza a SZVISE atlétái a múlt hétvégén megrendezett futóversenyekről.

Elutasított indítvány
2019-07-10
A Budapest Környéki Törvényszék másodfokú döntésében elutasította az óvadék megállapítása iránti indítványt, és fenntartotta az érdi gázoló letartoztatását

A gyanú szerint kétszer rabolt egy este leforgása alatt
2019-07-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. július 5-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit az Érdi Rendőrkapitányság rablás bűntette és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít. 

Letartóztatták a bankrabló házaspárt
2019-07-10
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája 2019. július 05-én elrendelte annak a két személynek a letartóztatását, akik pár hét különbséggel két bankot is kiraboltak Pest megyében, az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt tett indítványt a házaspár letartóztatására.

Segélyhívó szám
2019-07-10
Tájékoztató 

Megváltozott nyitva tartás
2019-07-10
Új, egységes ügyfélfogadási rendet vezettek be a Pest Megyei Kormányhivatal illetékességi területén működő kormányablakokban július 1-jén. 

Négy hónap haladék
2019-07-10
A hatékony végrehajtás és a még szükséges ügyfélátvilágítás megfelelő elvégzése érdekében négy hónappal, október 31-éig tolta ki a banki adategyeztetés határidejét az Országgyűlés június 25-ei törvénymódosításával.

Kapacitás-és komfortbővítés a Piac téren
2019-07-04
Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megújul Százhalombatta piactere. Ez volt a Piac Téri Egyesület taggyűlésének egyik napirendi pontja, amelyről a városvezetéssel közösen egyeztettek a Polgármesteri Hivatalban július 2-án.

Felelős állattartás
2019-07-03
Prevenció a felelős állattartás érdekében - tájékoztató

Mozgalmas június
2019-07-03
Számos eseményen és rendezvényen vállaltak szerepet a százhalombattai polgárőrök a nyár első hónapjában.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.