2018. szeptember 20. - Friderika napja
Szerda
Min:16°
Max:16°
Csütörtök
Min:12°
Max:28°
Péntek
Min:13°
Max:28°
Szombat
Min:11°
Max:21°
Vasárnap
Min:18°
Max:26°
Kultúra, Oktatás

Remek amatőr bandák versengtek a Roxigeten, ám a fesztivált próbára tette a vihar
2018-09-11 - Idén tizennegyedszerre került megrendezésre a Roxiget rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny. Szeptember első szombatján az eddig Szigetszentmiklóshoz kötődő rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny új helyszínre kerülve és új támogatói háttérrel Dunaharasztin a Városi Sportcsarnok parkolójában Dunaharaszti Város Önkormányzata támogatásával várta látogatóit.
Szeptember 1-én, szombaton a tehetségkutató verseny, nem sokkal 12 óra után kezdődött el a nyárutónak megfelelő verőfényes napsütésben egy-egy ijesztgető dörgés csakis  hangeffektként szolgált.

Az "Öröm a Zene" néven már közismert könnyűzenei tehetségkutató-sorozat pest megyei versenyeként rendezett Roxiget tehetségkutató verseny idén is erős mezőnnyel büszkélkedhet. A 24 benevezett zenekarból a demok meghallgatása után a zsűri tagjai 6 zenekart juttattak az élő döntőbe.,ahol a helyszinen sorsolt  sorrendben versengtek a meghirdetett díjakért és az országos döntőbe jutás lehetőségéért a 8 fős remek zenészekből álló zsűri előtt.

A zsűri tagjai:Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára), Ábrahám Zsolt (ex HS7), Kiss Sándor (ITI ex tagja), Leskovics Gábor ( PUF, Kiscsillag) Nagy Ádám ( Roy&Ádám ) Pálmai Zoltán ( ex P.Box, Beatrice,) és idén csatlakozó Kőszegi Zsolt ( ex S-Modell, The Cooklers) az NKA Hangfoglaló Porgram képviseleteében Gátos Iván (zeneszerző, zongorista VEQ)

A díjazott zenekarok sorrendje
1.    helyezett   Einstand
2.    helyezett   Darjeeling
3.    helyezett   Primrose Paradise

a további 3 csapatnál nem hoztunk nyilvánosságra helyezéseket a zsűri döntése értelmében, tehát a további döntősök a következők voltak:
Five More Minutes
Minusz  Egy
Tears of Kali

A versenyzők visszajelzései alapján jó hangulatú versenynek voltak a részesei, remek zsűri előtt, kiváló technikai feltételek és szervezés mellett, ahol lehetőségük volt a többi zenésszel is megismerkedni.

A fődíjat, mely 100.000 Ft értékű Hangáruház utalvány valamint a támogató Dunaharaszti Város Önkormányzatának  díját, videoklip készítésését a Rózsa Produktum stábjával (netto) 350.000 Ft értékben az Einstand zenekar nyerte.

A díjátadás során Andrásik Remo (HANOSZ főtitkára) átadta az "Öröm a zene" szervezők közössége nevében az Újfalus Gábor díjat az Einstand frontmebere Erős Márton részére, mely díj a 2016-ban elhunyt, a tehetségkutató sorozat elindítójának és koordinátorának emlékét őrző díj, a legkiemelkedőbb zenész-előadónak adományozódik minden megyei versenyen.

A Budapest Music Expo keretén belül megrendezésre kerülő országos döntőbe az Einstand  formáció jutott, ahol 24 másik zenekar társaságában indulhatnak az 1 + 2 millió forintos fődíjért, mely a HANOSZ és az NKA Hangfoglaló  Program felajánlásai.
Az eredményhirdetést Bella Levente vezényelte le, aki a rendezvény műsorvezetőjeként és zenészként is jól vitte a lendületet.

Egyéni különdíjak is átadásra kerültek.
Legjobb előadónak:  Marosi Z. András a Darjeeling énekesét hozta ki a a zsűri, akinek az Audmax Kft. felajánlásában egy PROFI AE6100 típusú mikrofon lett a nyereménye,
Legjobb gitárosnak: Erős Józsefet az Einstand  gitárosát választották a zsűri tagjai, aki a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.
Legjobb basszusgitáros: Miklós Dániel lett a Minusz Egy legénységéből, aki szintén a Tajti Music Hangszer Pláza 10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.
Legjobb dobosnak pedig Török Emesét hozta ki a zsűri, a Primrose Paradise beugró dobosát, aki a Tajti Music Hangszeráruház ( Pécs)  10.000 Ft értékű vásárlási utalványát nyerte.

A legnépszerűbb és legösztönzőbb különdíjak is gazdára leltek:
•    A Mobilmánia díját a Tears of Kali zenekar nyerte, mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
•    A Ganxsta Zolee és a Karttel díját a Einstand zenekar nyerte mely egy budapesti vagy vidéki nagyvárosi koncertjükön elő-zenekari szereplés lehetősége.
•    A  Hangya Produkció díját a 2019-es Zorall Sörolimpia egyik színpadán való fellépés lehetőségét a szegedi Five More Minutes zenekar  nyerte el.
•    A Dunaharaszti Vagabond Korzó szervezője Kőszegi Zsolt felajánlását a Primrose Paradise zenekar zsebelhette be, mely a 2019 június első szombatjára jelent fellépési lehetőséget,  külön csattanó volt, hogy a zenekar gitárosa Zeke Attila dunaharaszti illetőségű.
•    A Lakihegy Rádió DunaBeat műsorának díjaként a Minuzs Egy és az Einstand zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget riport formájában dalbejátszással Mazzag László szerkesztővel

Az utalványok mellett minden zenekar átvehette a helyezését igazoló, Kerekes István grafikus által készített oklevelét is.

A tehetségkutató verseny eredményhirdetése után  Bella Levi Juházs Robival  kedvenc rock dalaikat adták elő akusztikus gitáron, majd a tavalyi döntőn bronzérmes Kései Kitérő következett, akik Egerből indulva  próbálják meghódiítani a magyar közönséget igényes szövegű alteros zenéjükkel.

A kora esti produkciók, mint a Bravó Johnny és a Wall Street még bíztató időben buliztatták végig a közönséget a rockabilly és a hardrock lüktetésében.

Este 7 körül már egyre több sötét felhő jelent meg és 8 óra előtt leszakadt az ég, ami a viharos széllel érkezve megpróbáltatásoknak tette ki a technikát védelmező stábot, szervezőket, vendéglátótsokat egyaránt. A közönséget sikerült a sportcsarnokba bemenekteni, de a rendezvényt le kellett fújni biztonsági okokból és a prognosztizált további esőzések okán.

Ez sajnos a szabdtéri rendezvnyek rizikófaktora.

További info a www.roxiget.hu oldalon.AKTUÁLIS
2018-09-19 - Rendkívüli ülést tart a százhalombattai képviselő-testület és két szakbizottsága a holnapi napon.
2018-09-18 - Óvodai dajka-, valamint Pedagógiai és családsegítő munkatársképzés indul szeptemberben Százhalombattán.
2018-09-11 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Magyarország legjobb úszó szakosztályát akarjuk megcsinálni
2018-09-19
Alighogy visszatért a VUK SE-hez, olyan ajánlatot kapott, amelyet valószínűleg kevesen utasítanának el a magyar úszósportban. Hosszú Katinka kérte fel saját klubja szakmai vezetőjének. Vizi Csabával élete legnagyobb és legszebb szakmai kihívásáról beszélgettünk. 

A héten mutatják be Rómában Fazekas darabját
2018-09-18
Az Európai Kultúra Napján, szeptember 20-án, este 7 óra 30 perctől kerül bemutatásra Rómában, a Magyar Akadémia Liszt termében Fazekas István Pilátus éjszakája című történelmi drámája. A magyar szerző művét La notte di Pilato címmel fordították olaszra.

Judo Eb
2018-09-18
Ötödik helyezést ért el 81 kilogrammban Rajkai Róbert, a Százhalombattai Városi Ifjúsági Sportegyesület versenyzője a szófiai Judo Junior Európa-bajnokságon szeptember 14-16-án.

Ötvenesek lettek
2018-09-18
Aranylakodalmat ünnepeltek a Dunafüredi Nyugdíjas Klubban Százhalombattán szeptember 17-én. Az önkormányzat nevében Szél Pál és Török Sándor képviselők köszöntötték Garai Józsefet és nejét, Marikát.

Önismereti tréning gyerekeknek
2018-09-18
A résztvevők két nap alatt, tapasztalt önismereti tréner segítségével, közösen járnak be egy utat, amelynek célja, hogy jobban megismerjék saját személyiségüket, erősségeiket, gyengeségeiket, működésüket, reakcióikat, valamint a változtatás lehetőségeit.

Szűz Mária születése a román nemzetiségnél
2018-09-18
Kisboldog asszony, Na?terea Maicii Domnului ünnepet rendez Százhalombatta Város Román Nemzetiségi Önkormányzata szeptember 21-én, pénteken, amelyre szeretettel várják az érdeklődő városlakókat.

Bizottsági ülések
2018-09-18
Jövő héten tartják képviselő-testületi tanácskozást előkészítő üléseiket a százhalombattai önkormányzat szakbizottságai.

Szerb búcsú
2018-09-18
A tavalyi évhez hasonlóan idén is szeptember 21-én rendezi meg a Szerb Búcsút a nemzetiségi önkormányzat Százhalombattán. Az évtizedek óta fennálló hagyományos rendezvény a görögkeleti szerb templom védőszentjének ünnepét zárja.

Anyaországi látogatás
2018-09-18
A tavalyi évhez hasonlóan idén is szervezett a görög nemzetiségűeknek anyaországi kulturális kirándulást a százhalombattai görög önkormányzat.

Galéria az udvarban
2018-09-17
Tizenötödik alkalommal rendezett festménykiállítást a százhalombattai Hangyássyné Zsuzsa a Battai Napok alatt. A minigalériát ezúttal is saját otthonában, a Vasút utca 70. alatti csodaszép kertben rendezte be. A látogatókat pogácsával és aprósüteménnyel fogadta.

Új forgalmi rend az M0-on
2018-09-17
A Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett az M1 autópálya irányába az eddigi kettő helyett három forgalmi sáv, míg a Soroksári Duna-híd felé nyújtott gyorsítósávok segítik majd a közlekedőket az M0-on. Az autóút déli szektorának rekonstrukciója miatt szükségessé vált forgalomterelések átalakításáról született döntés. 

Kungfu-önvédelem felnőtteknek
2018-09-17
A Százhalombattai Magor Harcművészeti Egyesület Qwan Ki Do szakosztálya felvételt hirdetett most alakuló felnőtt csoportjába.

ELMŰ-beruházás
2018-09-17
Egy-egy járdaszakaszt rövid időre teljes szélességében lezárnak az aszfaltburkolat bontásakor és helyreállításakor a lakótelepen folyó kábelcsere során – tájékoztatott a százhalombattai önkormányzat. Erre a technológia-biztonsági előírások betartása, elsősorban a gyalogosok biztonsága érdekében van szükség.

Nem járt a vonat
2018-09-17
Pótlóbuszok szállították az utasokat Százhalombatta és Pusztaszabolcs között tegnap délután, mert leszakadt egy felsővezeték Iváncsán.

A százhalombattai vasútfejlesztésről - tényszerűen
2018-09-17
Közel 10 éve volt, hogy az állam beharangozta az építést. Ezidőtájt szerette volna az önkormányzat az állomás előtti buszvárót újjáépíteni, amiben büfé, újságos, mosdók, jegypénztár is helyet kapott volna. Természetesen fűtött-hűtött épület megvalósításában gondolkodtunk.

Harmadik hely a vitorlás OB-n
2018-09-17
Harmadik helyezést ért el Forrai Csaba a rádió távirányítású vitorlás hajómodellek Országos Bajnokságán F5-E hajóosztályban, Ölbőn szeptember 15-16-án.

Alpolgármesteri fogadóóra
2018-09-14
Fogadóórát tart Sinka László óvárosi képviselő, alpolgármester szeptember 18-án, kedden 14 óra 30-tól 16.30-ig Százhalombattán, az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Ház kistermében.

Viharos augusztus
2018-09-13
Sok riasztást kaptak a battai polgárőrök a Dunán közlekedőkkel kapcsolatban augusztus folyamán. Szerencsére halálos baleset nem történt, de mentésre szükség volt.

Megszállottak klubja - Tízszeres vasember
2018-09-13
Leírni is sok: 3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és egy maratoni táv, 42 kilométer futás. Ennyiből áll a hosszútávú triatlon csúcsszáma, vagyis az ironman próba. Ezt teljesítette tízszer egymás után Szabó Zoltán, a SZVISE atlétika-szakosztályának versenyzője a Svájcban rendezett Swiss Ultra nemzetközi versenyen augusztus 15 és 30. között.

Kárpátalja a képzőművészetben
2018-09-13
Kárpátalja a képzőművészetben címmel látható minikiállítás a százhalombattai dr.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.