2018. október 23. - Nemzeti ünnep napja
Hétfő
Min:7°
Max:15°
Kedd
Min:8°
Max:13°
Szerda
Min:6°
Max:12°
Csütörtök
Min:5°
Max:11°
Péntek
Min:5°
Max:15°
Önkormányzat

Az év sportlövő városa lett Batta
2018-06-05 - Több mint negyven napirendi pontot tárgyalt Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 30-i ülésén. Átadásra került az "Év Sportlövő városa" elismerő oklevél, amelyet Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke adott át Vezér Mihály polgármesternek. Az ülést megtisztelte dr. Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő, Joó Éva sportlövő-világbajnok, Kéri Attila, a Százhalombattai Lövészklub elnöke, valamint néhány százhalombattai fiatal sportlövő is. A sportág népszerűségének, valamint sikerességének helyi növekedésében fontos szerepe van Sinka László alpolgármesternek is, aki a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára.
A lakosságot érintő két legfontosabb téma a 2018/2019. nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározása és az egészségügyet érintő döntések voltak.
A 2018/2019. nevelési évre vonatkozóan harminc óvodai csoport indítását engedélyezte a képviselő-testület, így a Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodájában a korábbi három helyett négy csoport indul. A döntést az óvárosi óvodában tapasztalt túljelentkezés indokolta.

Török Sándor képviselő elmondta, hogy az iskola-egészségügyi feladatok zavartalan biztosítása érdekében egyeztető tárgyalásokat folytattak a gyermekorvosokkal, amelynek eredményeként az önkormányzat – jogszabályi kötelezettségének eleget téve – továbbra is biztosítani tudja a város bölcsődéjében, óvodáiban, valamint az általános és középiskolákban az orvosi ellátást.

Kiemelt téma volt a Fővárosi Vízművek Zrt. 2017. évi gazdálkodásáról szóló beszámolója, a víziközmű szolgáltatásokkal kapcsolatos fejlesztések, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról szóló 2017. évi beszámoló, a SZIKE éves működésének támogatása, a város lakosságának egészségügyi alap- és szakellátása, a városi sportlétesítmények fejlesztése, valamint a "Százhalombatta - Ercsi vasút" projekt.

Napirend előtti hozzászólásokban Vezér Mihály polgármester – és több képviselő is – gratulált Szalai Attila képviselőnek, hogy száz százalékos támogatottsággal választották meg a Személy, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Pest Megyei Szervezete elnökének.

A polgármester tájékoztatást adott arról, hogy április 1-jétől a Polgármesteri Hivatalban új iroda, az Intézményi és Társadalmi Kapcsolatok Irodája kezdte meg működését. Az iroda vezetője Tamás Emília. Az új irodához tartozik a PR csoport is, amelynek két új munkatársa Oláh Éva és Nagyné Zólyomi Ildikó. Vezér Mihály bemutatta a Műszaki Iroda új, május 14-től kinevezett vezetőjét, Vandlik Csabát is. A közelgő Semmelweis Nap alkalmából megköszönte az orvosok és egészségügyi dolgozók munkáját, valamint gratulált a Napsugár Óvoda 50. jubileumához.

A napirendi pontok tárgyalásánál a polgármester javaslatára elfogadták a Benta-puszta településrész nevének megtartását, mivel az városunk hagyományaiban és a történelmi emlékezetben is fontos szerepet tölt be.

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő is megtisztelte az ülést, és gratulált az MSSZ díjhoz. Megköszönte a lakosság nagyarányú részvételét a választásokon, továbbá köszönetét fejezte ki a polgármesternek, a politikai közösségnek, az aktivistáknak, valamint a képviselőknek a támogatásáért. Elmondta, bízik a további sikeres együttműködésben.
Szalai Attila képviselő kiemelte a közelmúlt és az előttünk álló időszak kulturális- és sportrendezvényeit, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolai nyári szünet alatt fokozottabb figyelmet igényel a gyermekek és a fiatalok biztonsága és a közbiztonság.
Kovács Lajos képviselő beszámolt arról, hogy a lakosság már birtokba vette az Erkel Ferenc körúton a volt dühöngő helyén kialakított 16 férőhelyes új parkolót, valamint jelezte, hogy nem várt közműproblémák miatt a Dunafüredi út felújítási munkálatai csúsznak. Elismerését fejezte ki a Százszorszép Óvoda vezetőjének, hogy a szennyvízcsatornával kapcsolatos komoly problémát gyorsan és rugalmasan kezelte.

Szél Pál képviselő beszámolt a Dunafüreden történt betörésekről és a hozzájuk kapcsolódó rendőrségi nyomozásról, továbbá a Dunafüredi út Vasút út és Damjanich utca közötti szakaszának forgalomba adásáról.

Sinka László alpolgármester megköszönte az Óvárosban rendezett lakossági fórumon való aktív részvételt. Beszámolt a Magyar Postával folyó tárgyalások pozitív alakulásáról, amely reményt ad az Óvárosban egy posta-telephely működésére. Felhívta a figyelmet a június 22-23-án megrendezésre kerülő Szent László Napokra, amelyhez több mint 21 szervezet csatlakozott, valamint beszélt az Európai Unió római idők visszaidézését segítő programjáról, amelynek köszönhetően lehetőség nyílna a város történelmi értékeinek bemutatására. Az alpolgármester önálló képviselői indítványát is megtárgyalták, aminek eredményeképpen a képviselő-testület 600 000 forint támogatást biztosított az "Összhang" Egyesületnek a Liszt Ferenc Vegyeskar támogatására.

A polgármester kérésére a Fővárosi Vízművek Zrt. munkatársa beszámolt arról, hogy az ÁNTSZ részéről folyamatos az ivóvíz ellenőrzése, és az országban egyedülállóan kiváló, száz százalékos Százhalombattán az ivóvíz minősége. Elmondta, további fejlesztéseket is terveznek a víziközmű szolgáltatással kapcsolatosan.

A beszámolók elfogadása során a képviselők elismerően nyilatkoztak és megbecsülésüket fejezték ki a gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek felelősségteljes munkájára vonatkozóan.

Az utóbbi időben számos lakossági panasz érkezett a TESCO parkolójában lévő szelektív hulladékgyűjtőkkel kapcsolatban, ezért a képviselő-testület felülvizsgálta a kialakult állapotot és úgy döntött, hogy megszünteti a hulladékgyűjtőket. A felszabadult konténereket a lakótelepen lévő szelektív gyűjtőszigeteken helyezik el.

A "Százhalombatta-Ercsi vasút" projekttel összefüggésben a képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. használja az egyes ingatlanok területét és ott munkálatokat végezzen, a beruházás befejezését követően azonban az eredeti állapot térítésmentes visszaállítása szükséges.

A képviselő-testület zárt ülésen döntött arról, hogy Szép Istvánt, a Hamvas Béla Városi Könyvtár Zenei Könyvtárának vezetőjét Százhalombatta Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. Döntöttek továbbá az "Egészségünkért Elismerő Oklevél", a "Pedagógiai Díj", a "Pedagógiai Elismerő Oklevél" és a "Köztisztviselői Elismerő Oklevél" odaítéléséről is."

A részletes beszámoló megtekinthető a város honlapján: www.battanet.hu

Dobos Ágnes – Oláh Éva (Fotó: HTV)


AKTUÁLIS
2018-10-19 - A négynapos munkaszünethez igazodva változik a vonatközlekedés rendje: október 21-én és 22-én ünnepnapi, 23-án vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A TELEVONAT – az ünnepi forgalmi rendnek megfelelően – vasárnap helyett 23-án, kedden indul Nyíregyházáról, Debrecenen át Budapestre.
2018-10-18 -
2018-10-17 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Európai Hulladékcsökkentési Hét - Ötleteket vár az önkormányzat
2018-10-19
Európai Hulladékcsökkentési Hetet szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium november 17-25. között, amelyhez önkéntesként a százhalombattai önkormányzathoz is be lehet nyújtani ötleteket.

Tanulás és élmény
2018-10-19
Az önkormányzat támogatásával őszi tanulmányi kiránduláson vett részt a százhalombattai Eötvös iskola közel kilencven diákja október 17-én. Az alsó tagozatosok a Hűvösvölgybe, a felsősök pedig a Káli medencébe látogattak el. Az ökoiskola címet viselő intézményben kiemelt nevelési terület a környezeti kultúra és a környezetvédelem.

Újdonságok a könyvtárban
2018-10-19

Nyílt napok az Arany János gimnáziumban
2018-10-19
Az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban 2018. novemberében két ízben is betekintést nyerhetnek az gimnázium mindennapi életébe a továbbtanulni szándékozók. Az iskola ebben a tanévben már 26. éve működteti a gimnáziumi tagozatot, így kellő szakmai és szervezési tapasztalattal fogadja az érdeklődőket.

Díjazták a Hulladékkommandót
2018-10-19
Első helyet szerzett kategóriájában – a civil szervezetek között – a százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat az Ozone Tv környezetvédelmi versenyén. A díjátadót a Művészetek Palotájában tartották október 10-én.

Cheerleading - Világbajnok a battai diáklány
2018-10-18
A százhalombattai Ripszám Emese is tagja volt annak az első magyar egyetemi cheerleading-válogatottnak, amely aranyéremmel jött haza az első Cheerleading Egyetemi Világbajnokságról. A versenyt október 3-a és 7-e között rendezték Lengyelországban. A sportágról és a sporteseményről a huszonkét éves orvostanhallgatóval beszélgettünk.

Szociális tűzifát lehet igényelni
2018-10-18
Szociális alapon tűzifát lehet igényelni Százhalombatta önkormányzatától december 15-ig. Már tavaly is volt lehetőség erre, és a város idén is támogatja a rászorulókat. Egy család maximum öt köbméter tüzelőt kaphat, de a mennyiség attól is függ, hogy hány igény érkezik be.

Első óvárosi Palacsinta Party
2018-10-18
Palacsintapartira várják a falusi és városi érdeklődőket az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házba október 28-án, vasárnap 12-től 15 óráig.

Szépek szépe
2018-10-18
Bekerült a második alkalommal meghirdetett Pest Megye Szépe választás tizenhatos döntőjébe a százhalombattai Varga Bianka. A verseny a megye közgyűlés által jóváhagyott,  hivatalos eseménye.

Névtelen és önkéntes a közvélemény-kutatás
2018-10-17
Az önkormányzat megbízásából közvélemény-kutatást végez Százhalombattán a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Kft. október 12. és november 9. között. A részletekről Závecz Tibor tulajdonost kérdeztük.

Rendezett Duna-part, új postahivatal
2018-10-17
Az óvárosi Duna-part rendezésével és a helyi posta helyzetével kapcsolatban tartott lakossági fórumot Sinka László alpolgármester, a településrész képviselője a Zenálkó Etel közösségi házban október 15-én.

Hetedszer is Mórotzé a kupa
2018-10-17
Hetedik alkalommal nyerte meg a Budapest Kupa vándordíját Mórotz Attila százhalombattai modellező október 14-én. A körrepülő műrepülő-modellek F2B kategóriájában rendezett versenynek városunk adott otthont.

Neuropátia szűrőközpont nyílt Pesten
2018-10-17
Megnyílt a Pest Megyei Neuropathia Centrum a Budapesti Szent Ferenc Kórházban október 10-én. A neuropátia, vagyis az idegkárosodás a cukorbetegség egyik leggyakoribb szövődménye, amelynek következtében közel négyezer lábamputációt végeznek évente hazánkban, valamint sok esetben súlyos-életveszélyes szív-érrendszeri betegségekhez is vezet. Megfelelő vizsgáló eszközökkel könnyen és fájdalommentesen felismerhető, és a korai diagnózis életet menthet. A központ vezetője dr. Berkes Klára főorvos.

Prizmatelepítés
2018-10-17
Újabb gyalogátkelőhelyek kaptak ledes világítást a Damjanich úton, így összesen négy zebra vált biztonságosabbá a gyalogosok számára Százhalombattán.

Baleset
2018-10-17
Súlyos baleset történt a Gesztenyés út és a Csokonai utca kereszteződésében október 15-én Százhalombattán. Egy autó és egy motorkerékpár ütközött össze. Az ütközésnek egy súlyos és egy könnyebb sérültje van. A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit.

Úszás - "Matrica" Kupa
2018-10-17
Az eddigi legnépesebb mezőny állt rajthoz a nyolcadik alkalommal megrendezett "Matrica" Kupán, Százhalombattán, október 13-14-én.

Gólyahír
2018-10-17
Több mint nyolc millió forintot gyűjtött össze néhány hete zárult adománygyűjtő kampányában a százhalombattai Gólyahír Egyesület a közelmúltban elhunyt alapító elnök, Mórucz Lajosné régi álmának megvalósítására, a Gólyafészek közösségi tér létrehozására.

Multikulti család - Százhalombattára költözött Shodeinde Dorka
2018-10-17
Shodeinde Dorka nevét 2010-ben, az első X-faktorban ismerte meg az ország. A fiatal lány bekerült a legjobb tizenkettő közé, végül a hatodik élő adásban esett ki. A tehetségkutató után Angliába költözött nigériai származású férjével. Nyolc év után, idén nyáron három gyermekükkel települtek végleg haza.

Közbiztonsági konzultáció
2018-10-17
Az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó települések polgármesterei, képviselői, a polgárőrségek vezetői, az Érdi Járási Hivatal vezetője, a Szociális Gondozóközpont képviselője, továbbá a református egyházfő is részt vett azon a közbiztonsági egyeztetésen, amelyet a rendőrkapitányság szervezett október 10-én Érden.

Új évad, új élmények
2018-10-17
Elindult az új kulturális szezon Százhalombattán, a Barátság Kulturális Központban és társintézményeiben. Évadnyitót tartottak a dunafüredi Kszellmann Flóra Közösségi Házban október 12-én.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.