2018. június 21. - Alajos, Leila napja
Csütörtök
Min:23°
Max:29°
Péntek
Min:14°
Max:18°
Szombat
Min:11°
Max:19°
Vasárnap
Min:10°
Max:19°
Hétfő
Min:12°
Max:21°
Önkormányzat

Az év sportlövő városa lett Batta
2018-06-05 - Több mint negyven napirendi pontot tárgyalt Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 30-i ülésén. Átadásra került az "Év Sportlövő városa" elismerő oklevél, amelyet Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke adott át Vezér Mihály polgármesternek. Az ülést megtisztelte dr. Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő, Joó Éva sportlövő-világbajnok, Kéri Attila, a Százhalombattai Lövészklub elnöke, valamint néhány százhalombattai fiatal sportlövő is. A sportág népszerűségének, valamint sikerességének helyi növekedésében fontos szerepe van Sinka László alpolgármesternek is, aki a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára.
A lakosságot érintő két legfontosabb téma a 2018/2019. nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározása és az egészségügyet érintő döntések voltak.
A 2018/2019. nevelési évre vonatkozóan harminc óvodai csoport indítását engedélyezte a képviselő-testület, így a Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodájában a korábbi három helyett négy csoport indul. A döntést az óvárosi óvodában tapasztalt túljelentkezés indokolta.

Török Sándor képviselő elmondta, hogy az iskola-egészségügyi feladatok zavartalan biztosítása érdekében egyeztető tárgyalásokat folytattak a gyermekorvosokkal, amelynek eredményeként az önkormányzat – jogszabályi kötelezettségének eleget téve – továbbra is biztosítani tudja a város bölcsődéjében, óvodáiban, valamint az általános és középiskolákban az orvosi ellátást.

Kiemelt téma volt a Fővárosi Vízművek Zrt. 2017. évi gazdálkodásáról szóló beszámolója, a víziközmű szolgáltatásokkal kapcsolatos fejlesztések, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról szóló 2017. évi beszámoló, a SZIKE éves működésének támogatása, a város lakosságának egészségügyi alap- és szakellátása, a városi sportlétesítmények fejlesztése, valamint a "Százhalombatta - Ercsi vasút" projekt.

Napirend előtti hozzászólásokban Vezér Mihály polgármester – és több képviselő is – gratulált Szalai Attila képviselőnek, hogy száz százalékos támogatottsággal választották meg a Személy, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Pest Megyei Szervezete elnökének.

A polgármester tájékoztatást adott arról, hogy április 1-jétől a Polgármesteri Hivatalban új iroda, az Intézményi és Társadalmi Kapcsolatok Irodája kezdte meg működését. Az iroda vezetője Tamás Emília. Az új irodához tartozik a PR csoport is, amelynek két új munkatársa Oláh Éva és Nagyné Zólyomi Ildikó. Vezér Mihály bemutatta a Műszaki Iroda új, május 14-től kinevezett vezetőjét, Vandlik Csabát is. A közelgő Semmelweis Nap alkalmából megköszönte az orvosok és egészségügyi dolgozók munkáját, valamint gratulált a Napsugár Óvoda 50. jubileumához.

A napirendi pontok tárgyalásánál a polgármester javaslatára elfogadták a Benta-puszta településrész nevének megtartását, mivel az városunk hagyományaiban és a történelmi emlékezetben is fontos szerepet tölt be.

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő is megtisztelte az ülést, és gratulált az MSSZ díjhoz. Megköszönte a lakosság nagyarányú részvételét a választásokon, továbbá köszönetét fejezte ki a polgármesternek, a politikai közösségnek, az aktivistáknak, valamint a képviselőknek a támogatásáért. Elmondta, bízik a további sikeres együttműködésben.
Szalai Attila képviselő kiemelte a közelmúlt és az előttünk álló időszak kulturális- és sportrendezvényeit, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolai nyári szünet alatt fokozottabb figyelmet igényel a gyermekek és a fiatalok biztonsága és a közbiztonság.
Kovács Lajos képviselő beszámolt arról, hogy a lakosság már birtokba vette az Erkel Ferenc körúton a volt dühöngő helyén kialakított 16 férőhelyes új parkolót, valamint jelezte, hogy nem várt közműproblémák miatt a Dunafüredi út felújítási munkálatai csúsznak. Elismerését fejezte ki a Százszorszép Óvoda vezetőjének, hogy a szennyvízcsatornával kapcsolatos komoly problémát gyorsan és rugalmasan kezelte.

Szél Pál képviselő beszámolt a Dunafüreden történt betörésekről és a hozzájuk kapcsolódó rendőrségi nyomozásról, továbbá a Dunafüredi út Vasút út és Damjanich utca közötti szakaszának forgalomba adásáról.

Sinka László alpolgármester megköszönte az Óvárosban rendezett lakossági fórumon való aktív részvételt. Beszámolt a Magyar Postával folyó tárgyalások pozitív alakulásáról, amely reményt ad az Óvárosban egy posta-telephely működésére. Felhívta a figyelmet a június 22-23-án megrendezésre kerülő Szent László Napokra, amelyhez több mint 21 szervezet csatlakozott, valamint beszélt az Európai Unió római idők visszaidézését segítő programjáról, amelynek köszönhetően lehetőség nyílna a város történelmi értékeinek bemutatására. Az alpolgármester önálló képviselői indítványát is megtárgyalták, aminek eredményeképpen a képviselő-testület 600 000 forint támogatást biztosított az "Összhang" Egyesületnek a Liszt Ferenc Vegyeskar támogatására.

A polgármester kérésére a Fővárosi Vízművek Zrt. munkatársa beszámolt arról, hogy az ÁNTSZ részéről folyamatos az ivóvíz ellenőrzése, és az országban egyedülállóan kiváló, száz százalékos Százhalombattán az ivóvíz minősége. Elmondta, további fejlesztéseket is terveznek a víziközmű szolgáltatással kapcsolatosan.

A beszámolók elfogadása során a képviselők elismerően nyilatkoztak és megbecsülésüket fejezték ki a gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek felelősségteljes munkájára vonatkozóan.

Az utóbbi időben számos lakossági panasz érkezett a TESCO parkolójában lévő szelektív hulladékgyűjtőkkel kapcsolatban, ezért a képviselő-testület felülvizsgálta a kialakult állapotot és úgy döntött, hogy megszünteti a hulladékgyűjtőket. A felszabadult konténereket a lakótelepen lévő szelektív gyűjtőszigeteken helyezik el.

A "Százhalombatta-Ercsi vasút" projekttel összefüggésben a képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. használja az egyes ingatlanok területét és ott munkálatokat végezzen, a beruházás befejezését követően azonban az eredeti állapot térítésmentes visszaállítása szükséges.

A képviselő-testület zárt ülésen döntött arról, hogy Szép Istvánt, a Hamvas Béla Városi Könyvtár Zenei Könyvtárának vezetőjét Százhalombatta Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. Döntöttek továbbá az "Egészségünkért Elismerő Oklevél", a "Pedagógiai Díj", a "Pedagógiai Elismerő Oklevél" és a "Köztisztviselői Elismerő Oklevél" odaítéléséről is."

A részletes beszámoló megtekinthető a város honlapján: www.battanet.hu

Dobos Ágnes – Oláh Éva (Fotó: HTV)


Felhivások
2018-06-18 -
Kedves Olvasóink és Partnereink! A kiadó Promotion Service Nonprofit Kft. és a fenntartó önkormányzat egyeztetése alapján a Százhalombattai Hírtükör nem jelenik meg nyomtatott formában július folyamán.
Nyári táborok
2018-04-17 -
A Százhalombattai Hírtükör online felületén idén is közzétesszük a helyi és környékbeli nyári táborokat, programokat. A szolgáltatással azoknak a szülőknek kívánunk segítséget nyújtani, akik szeretnék, hogy gyerekeik biztonságosan és tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A táborokat, programokat kínáló vállalkozások, szervezetek, magánszemélyek részére ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk. Érdeklődni és jelentkezni május 10-éig lehet a hirtukor@mail.battanet.hu e-mail címen, illetve a 06 30 361 8050-es telefonszámon.
AKTUÁLIS
2018-06-21 - Magasságkorlátozást jelző acélszerkezetet telepítenek Százhalombattán, az Erőmű úton, ezért teljes szélességben lezárásra kerül a Csenterics Sándor úti körforgalom és a Dunafüredi úti körforgalom közötti szakaszon június 26-án, kedden 10 órától 11 óráig.
2018-06-18 -
2018-06-18 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Polgármesteri fogadóóra
2018-06-21
Fogadóórát tart Vezér Mihály polgármester július 2-án, hétfőn a Polgármesteri Hivatal Vezetői Titkárságán.

A fegyelmezettség a szabadság kulcsa
2018-06-20
A szabadságra nevelésről tartott "rendkívüli szülői értekezletet" Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató június 14-én a Hamvas Béla Városi Könyvtár nagyszámú, érdeklődő közönségének.

Könyv, könyv, könyv, zene
2018-06-20
Az idén is eljött az a júniusi péntek reggel, amikor olvasókkal telt meg a Szent István tér. Harmadik alkalommal szervezett könyvünnepet a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtár június 8-án.

Még lehet nevezni
2018-06-20
Idén is virágosztással és versennyel csinál kedvet a környezetszépítéshez az önkormányzat Százhalombattán. Vezér Mihály polgármester javaslatára húszezer tő egynyári növényt osztottak ki a városban május 17-18-án. A "Tiszta udvar – rendes ház" versenyre július 23-ig lehet jelentkezni.

Városi baromfiudvar
2018-06-20
Nyelvi és szerkezeti tisztaság, eredeti gondolatok és látásmód, megbocsátó és elfogadó irónia jellemzi Solti Gyöngyi Városi baromfiudvar című novelláskötetét. A városunkban dolgozó matematikatanár történeteit a százhalombattai Üveghegy Kiadó adta ki az Ünnepi Könyvhétre.

Új eszközök az egészségközpontban
2018-06-20
Új orvostechnikai eszközök beszerzéséről döntött a Százhalombattai Egészségügyi Központ részére a képviselőtestület május 30-án. Két EKG készülék kerül a kardiológiára, sebészeti lézert és két arthroscopos optikát vásárolnak az egynapos sebészet számára, új eszköz segíti a jövőben a gasztroenterológiai vizsgálatokat, és egy hordozható EKG-val is bővül az intézmény felszereltsége.

Újdonságok a könyvtárban
2018-06-20
Stephen Hawking - Leonard Mlodinow: Az idő még rövidebb története Urbánszki László: Ördögfattyú Nick Thorpe: Sír az út előttem Chirstina Erdkönig: Szüleink elengedése Balatoni József: Kamaszharc Laurent Gounelle: Az oktalan filozófus Singer Magdolna: Ki vigasztalja meg a gyerekeket?

Hágókon innen és túl
2018-06-19
Kárpátalja lesz a díszvendége az idei, immár 25. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásárnak Százhalombattán augusztus 12 és 22. között.

Kipróbáltuk az Ökobubit - Mozgó, környezetbarát autókozmetika
2018-06-19
"Környezettudatosan kitakarítjuk az autót, miközben a tulajdonos hátra dőlhet a karosszékében, vagy a családjával lehet" – egy ilyen szépen összerakott mondat mögött felsejlik a marketinges múlt. Új vállalkozás kínálja szolgáltatásait Százhalombattán. Az Ökobubi csapata állítja, minimális anyagfelhasználással, maximálisan környezetbarát módszerekkel takarítanak gépkocsikat. László Ani írása.

Iciri-piciri tekergők
2018-06-19
Családi nappal ünnepelték első együtt töltött nevelési évüket a Kipp-Kopp Óvoda legkisebbjei. Felejthetetlen napot töltöttek együtt a Zsiráf csoportba járó kisgyerekek az óvónénik és szüleik társaságában június 2-án, szombaton.

Tenisz - Cél a bent maradás
2018-06-19
Az élmezőnyben versenyezhet a következő bajnokságban a Százhalombattai VUK SE felnőtt női teniszcsapata. A zömében középiskolás lányok veretlenül nyerték meg az NB I-es bajnokságot. Róluk és a sportággal kapcsolatos egyéb aktualitásokról Dénes Tibor szakosztályvezetővel beszélgettünk.

Aranyszív
2018-06-19
Tizenötödik alkalommal rendezte meg Aranyszív-napi ünnepségét a százhalombattai Sérültekért Alapítvány a Gátőrházban június 16-án. A gálán Aranyszív-díjjal tüntetik ki azokat, akik országosan vagy helyi szinten kiemelkedően segítik a fogyatékkal élő emberek életét.

Szlovéniában és Horvátországban az Eötvös-diákok
2018-06-18
Az iskolákban a június általában az osztálykirándulások időszaka.

Győzelem a Kupán
2018-06-18
Kunvári Sándor első, Schulek János pedig harmadik helyezést ért el a 40 éves RG65 hajóosztálynak rendezett Tata Kupán június 17-én az Öreg-tavon.

Tisztújítás az MSZP-nél
2018-06-15
Megtartotta a városi szervezet tisztújító taggyűlését az MSZP százhalombattai tagsága.

Csillagtúrák Ausztriában, Salzburg környékén
2018-06-15
A varázslatos Salzkammergut ragyogóan kék vizű tavaival, alpesi jellegű hegyeivel, sóbányáival, barlangjaival méltán Ausztria legnépszerűbb turisztikai célpontja. A különböző méretű szebbnél szebb tavak számtalan lehetőséget kínálnak a látogatóknak, legyen az hajókázás, fürdőzés vagy csak ücsörgés valamelyik tó partján. A gyönyörű, változatos hegyvidéki táj tavasztól őszig vonzza a természet szerelmeseit.

Bizottsági ülések
2018-06-14
Jövő héten tartják képviselő-testületi ülés előtti tanácskozásaikat a százhalombattai önkormányzat szakbizottságai. A meghívókat a tervezett napirendekkel:A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság üléseAz Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság üléseA Gazdálkodási, Pénzügyi és Integrációs Bizottság üléseAz Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság ülése

Hasznos tippek az M7-es autópályán közlekedőknek a nyári hónapokra
2018-06-14
Pénteken vége a tanítási időszaknak, ezzel együtt beindul a nyári idegen- és közúti forgalom az M7-es autópályán hétvégenként. A torlódások és balesetek ilyenkor gyakoriak a Balatonra vezető gyorsforgalmi úton, az üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért több hasznos tippel is szolgál a közlekedőknek, hogy az utazásuk kellemes és stresszmentes legyen.

Fitt és most - Kipróbáltuk a zumbát
2018-06-14
Sokszor találkoztam a zumba nevével, sőt, bemutatót is láttam már, de soha nem gondoltam, hogy zumbaórákra kellene járnom. Egészen mostanáig, amikor kiskamasz lányaimmal közösen végezhető és élvezhető mozgásformát kerestem. Így találtam rá Miller Klára zumbaoktatóra, akinek foglalkozása első alkalommal szerelemmé vált. Nemes Dóra írása.

Gyökerek és szárnyak
2018-06-14
Különlegesen gazdag, több évtizedes szakmai munkásságáért Bonis Bona 2018 "Kiváló Tehetségsegítő" Díjat vehetett át Szigetvári József, a Barátság Kulturális Központ igazgatója, a Forrás Néptáncegyüttes, a Pesovár Ferenc Néptánc Suli és a Summerfest alapítója, vezetője június 8-án a Pesti Vigadó Dísztermében.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.