2019. január 20. - Fábián és Sebestyén napja
Vasárnap
Min:-8°
Max:-7°
Hétfő
Min:-8°
Max:0°
Kedd
Min:-9°
Max:-2°
Szerda
Min:-7°
Max:-1°
Csütörtök
Min:-7°
Max:-1°
Önkormányzat

Az év sportlövő városa lett Batta
2018-06-05 - Több mint negyven napirendi pontot tárgyalt Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 30-i ülésén. Átadásra került az "Év Sportlövő városa" elismerő oklevél, amelyet Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke adott át Vezér Mihály polgármesternek. Az ülést megtisztelte dr. Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő, Joó Éva sportlövő-világbajnok, Kéri Attila, a Százhalombattai Lövészklub elnöke, valamint néhány százhalombattai fiatal sportlövő is. A sportág népszerűségének, valamint sikerességének helyi növekedésében fontos szerepe van Sinka László alpolgármesternek is, aki a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára.
A lakosságot érintő két legfontosabb téma a 2018/2019. nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározása és az egészségügyet érintő döntések voltak.
A 2018/2019. nevelési évre vonatkozóan harminc óvodai csoport indítását engedélyezte a képviselő-testület, így a Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodájában a korábbi három helyett négy csoport indul. A döntést az óvárosi óvodában tapasztalt túljelentkezés indokolta.

Török Sándor képviselő elmondta, hogy az iskola-egészségügyi feladatok zavartalan biztosítása érdekében egyeztető tárgyalásokat folytattak a gyermekorvosokkal, amelynek eredményeként az önkormányzat – jogszabályi kötelezettségének eleget téve – továbbra is biztosítani tudja a város bölcsődéjében, óvodáiban, valamint az általános és középiskolákban az orvosi ellátást.

Kiemelt téma volt a Fővárosi Vízművek Zrt. 2017. évi gazdálkodásáról szóló beszámolója, a víziközmű szolgáltatásokkal kapcsolatos fejlesztések, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról szóló 2017. évi beszámoló, a SZIKE éves működésének támogatása, a város lakosságának egészségügyi alap- és szakellátása, a városi sportlétesítmények fejlesztése, valamint a "Százhalombatta - Ercsi vasút" projekt.

Napirend előtti hozzászólásokban Vezér Mihály polgármester – és több képviselő is – gratulált Szalai Attila képviselőnek, hogy száz százalékos támogatottsággal választották meg a Személy, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Pest Megyei Szervezete elnökének.

A polgármester tájékoztatást adott arról, hogy április 1-jétől a Polgármesteri Hivatalban új iroda, az Intézményi és Társadalmi Kapcsolatok Irodája kezdte meg működését. Az iroda vezetője Tamás Emília. Az új irodához tartozik a PR csoport is, amelynek két új munkatársa Oláh Éva és Nagyné Zólyomi Ildikó. Vezér Mihály bemutatta a Műszaki Iroda új, május 14-től kinevezett vezetőjét, Vandlik Csabát is. A közelgő Semmelweis Nap alkalmából megköszönte az orvosok és egészségügyi dolgozók munkáját, valamint gratulált a Napsugár Óvoda 50. jubileumához.

A napirendi pontok tárgyalásánál a polgármester javaslatára elfogadták a Benta-puszta településrész nevének megtartását, mivel az városunk hagyományaiban és a történelmi emlékezetben is fontos szerepet tölt be.

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő is megtisztelte az ülést, és gratulált az MSSZ díjhoz. Megköszönte a lakosság nagyarányú részvételét a választásokon, továbbá köszönetét fejezte ki a polgármesternek, a politikai közösségnek, az aktivistáknak, valamint a képviselőknek a támogatásáért. Elmondta, bízik a további sikeres együttműködésben.
Szalai Attila képviselő kiemelte a közelmúlt és az előttünk álló időszak kulturális- és sportrendezvényeit, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolai nyári szünet alatt fokozottabb figyelmet igényel a gyermekek és a fiatalok biztonsága és a közbiztonság.
Kovács Lajos képviselő beszámolt arról, hogy a lakosság már birtokba vette az Erkel Ferenc körúton a volt dühöngő helyén kialakított 16 férőhelyes új parkolót, valamint jelezte, hogy nem várt közműproblémák miatt a Dunafüredi út felújítási munkálatai csúsznak. Elismerését fejezte ki a Százszorszép Óvoda vezetőjének, hogy a szennyvízcsatornával kapcsolatos komoly problémát gyorsan és rugalmasan kezelte.

Szél Pál képviselő beszámolt a Dunafüreden történt betörésekről és a hozzájuk kapcsolódó rendőrségi nyomozásról, továbbá a Dunafüredi út Vasút út és Damjanich utca közötti szakaszának forgalomba adásáról.

Sinka László alpolgármester megköszönte az Óvárosban rendezett lakossági fórumon való aktív részvételt. Beszámolt a Magyar Postával folyó tárgyalások pozitív alakulásáról, amely reményt ad az Óvárosban egy posta-telephely működésére. Felhívta a figyelmet a június 22-23-án megrendezésre kerülő Szent László Napokra, amelyhez több mint 21 szervezet csatlakozott, valamint beszélt az Európai Unió római idők visszaidézését segítő programjáról, amelynek köszönhetően lehetőség nyílna a város történelmi értékeinek bemutatására. Az alpolgármester önálló képviselői indítványát is megtárgyalták, aminek eredményeképpen a képviselő-testület 600 000 forint támogatást biztosított az "Összhang" Egyesületnek a Liszt Ferenc Vegyeskar támogatására.

A polgármester kérésére a Fővárosi Vízművek Zrt. munkatársa beszámolt arról, hogy az ÁNTSZ részéről folyamatos az ivóvíz ellenőrzése, és az országban egyedülállóan kiváló, száz százalékos Százhalombattán az ivóvíz minősége. Elmondta, további fejlesztéseket is terveznek a víziközmű szolgáltatással kapcsolatosan.

A beszámolók elfogadása során a képviselők elismerően nyilatkoztak és megbecsülésüket fejezték ki a gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek felelősségteljes munkájára vonatkozóan.

Az utóbbi időben számos lakossági panasz érkezett a TESCO parkolójában lévő szelektív hulladékgyűjtőkkel kapcsolatban, ezért a képviselő-testület felülvizsgálta a kialakult állapotot és úgy döntött, hogy megszünteti a hulladékgyűjtőket. A felszabadult konténereket a lakótelepen lévő szelektív gyűjtőszigeteken helyezik el.

A "Százhalombatta-Ercsi vasút" projekttel összefüggésben a képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. használja az egyes ingatlanok területét és ott munkálatokat végezzen, a beruházás befejezését követően azonban az eredeti állapot térítésmentes visszaállítása szükséges.

A képviselő-testület zárt ülésen döntött arról, hogy Szép Istvánt, a Hamvas Béla Városi Könyvtár Zenei Könyvtárának vezetőjét Százhalombatta Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. Döntöttek továbbá az "Egészségünkért Elismerő Oklevél", a "Pedagógiai Díj", a "Pedagógiai Elismerő Oklevél" és a "Köztisztviselői Elismerő Oklevél" odaítéléséről is."

A részletes beszámoló megtekinthető a város honlapján: www.battanet.hu

Dobos Ágnes – Oláh Éva (Fotó: HTV)


AKTUÁLIS
2019-01-11 - Lezárják a főtéri parkoló gyógyszertár előtti részét a január 13-i, vasárnapi jótékonysági koncert miatt Százhalombattán. A lezárás reggel 8-tól délután 5-ig tart. A szervezők az autósok megértését és türelmét kérik.
2019-01-11 -
2018-12-18 -
LEGFRISSEBB HÍREINK
Lépésről lépésre, bizalommal
2019-01-18
Hat hónap leforgása alatt három fejlesztési pályázaton is sikeresen szerepelt a százhalombattai KATHAT Kft. Katona István ügyvezető szerint érdemes időt és energiát fordítani a részvételre, még akkor is, ha az eredményességhez nagyon sok és sokféle feltételnek kell teljesülnie. 

Nehézsúlyú bajnok
2019-01-17
Rangos elismerést vehetett át a Magyar Ökölvívó Szövetség évzáró gáláján Schrammel Csaba, százhalombattai profi bokszoló december 29-én, Budapesten. Éves munkájáért kupát és oklevelet vett át Erdei Zsolt elnöktől. A nehézsúlyú ranglistavezetővel idei terveiről beszélgettünk.

Szelektív naptár
2019-01-17
Közzé tette a szelektív hulladékgyűjtés településrészenkénti időpontjait a Szákom Nonprofit Kft. Százhalombattán.

Nyílt levél és válasz a túlóratörvényről
2019-01-17
Nyílt levél Vezér Mihály polgármesterhez!

Sajtónyilatkozat
2019-01-16
A Százhalombattai MSZP szervezete a családok, munkavállalók érdekeit szemelőt tartva az országos összefogást erősítendő felhívással fordulnak Százhalombatta lakosaihoz.

Nyitott csoportajtó
2019-01-16
Hagyomány a százhalombattai Kipp-Kopp oviban, hogy évszakonként  más-más kreativitást fejlesztő tevékenységeket kínálnak a nagycsoportosoknak.

Hogyan tovább?
2019-01-16
Huszonnyolc előadó vett részt a SZISZKI második alkalommal megrendezett pályaorientációs projektnapján január 11-én Százhalombattán. A diákok első kézből szerezhettek információt a legkülönbözőbb szakmákról, egyetemi, főiskolai vagy OKJ-s képzésekről, külföldi munkavállalásról, vállalkozásindításáról, de akár a továbbtanulás költségeiről vagy az egyes szakmákban várható fizetésekről is.

Megérkezett az első baba
2019-01-16
Kovács Zsombor az első százhalombattai újszülött 2019-ben. Január 8-án, 8 óra 5 perckor született 52 centiméter hosszúsággal és 3180 grammos súllyal.

Jelöltállításra kérik a diákokat
2019-01-15
Megjelent a Stádium-díjjal kapcsolatos első felhívás, amelyben arra kérik a Kárpát-medencében élő diákokat az alapítók, hogy állítsanak jelölteket. Az elismerést a múlt évben hozta létre a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a százhalombattai székhelyű Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap.

Ketten döntőzhetnek a diákolimpián
2019-01-15
Ismét Százhalombattán rendezték meg a Pest Megyei Úszó Diákolimpia döntőjét január 12-én. Kellner Gábor (képünkön) és Soós Dorka továbbjutott az országos döntőbe.

Sikerült az év a falmászóknak
2019-01-15
Filmbe illően sikerült 2018. a Batta Extreme Sport Club mászó szakosztályának. Harangi János csatlakozása motivációval és edzői szakértelemmel lendítette fel a fiatalok munka- és versenykedvét.

Mi történt tavaly?
2019-01-15
Számos jubileum és szép sport-, valamint szakmai siker teszi emlékezetessé a 2018. esztendőt Százhalombattán, amely a veszteségek de az építkezés éve is volt.

Elutasítják a durva beszédet
2019-01-15
Lapunkhoz is eljuttatta a közbeszéd eldurvulása ellen tiltakozó közleményét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. A szöveg az alábbiakban olvasható.

Újdonságok a könyvtárban
2019-01-15
Dr. Devorah Heitner: Képernyőtudatos család Dr. Csernus Imre: A harcos - Életrajz és lélekrajz Majtényi György: Egy forint a krumplis lángos Rhiannon Navin: Egyetlen gyermek Stefano Mancuso: Zöld forradalom - a növények már feltalálták a jövőnket Yuval Noah Harari: 21 lecke a 21. századraAleksandra Artymowska: 80 böngészővel a Föld körül Tom Watson: Pálcikacica és a nagyváros Colin Stuart: Az atom és az anyag varázslatos világa Aino Havukainen-Sami Toivonen: Tatu és Patu, a nyomozók Hamvas Béla Városi Könyvtár, Százhalombatta, www.hbvk.hu.

Békés, nyugodt év vége
2019-01-15
Közbiztonsági szempontból nyugodtan telt az adventi és az ünnepi időszak Százhalombattán, december hónapban bűncselekményről nem érkezett bejelentés a helyi rendőrök felé. Békésen, jó hangulatban és rendőri intézkedés nélkül zajlott le a szilveszteri utcabál is – tájékoztatott Kucsera Csaba rendőr százados, a rendőrőrs vezetője.

Ajtócsere
2019-01-15
Tudja-e a tisztelt olvasó, hogy meddig tart egy bejárati ajtó cseréje?

Gyászhír
2019-01-15
Megrendüléssel és mély fájdalommal tudatjuk, hogy Eszenyei Gyula Zsolt építészmérnök életének 72. évében, 2019. január 6-án elhunyt. Temetése január 25-én, 11 órakor lesz a százhalombattai temetőben. A gyászoló család

Ugye, eljössz még?
2019-01-15
Felemelő zenei és közösségi élményben volt része a már tizedik alkalommal megrendezett Újévi FREEDOM Koncert teltházas közönségének január 13-án, vasárnap a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban, Százhalombattán. A Freedom zenekar különböző formációi mellett Takáts Tamás énekes és Gyenes Béla szaxofonművész lépett fel. A rendezvény fővédnöke a hagyományoknak megfelelően Vezér Mihály polgármester volt.

Tisztelt Százhalombattai Polgárok!
2019-01-14
A mögöttünk álló közös sikerek és eredmények adta jóérzéssel kívánom, hogy a 2019. esztendő mindenki számára az előrelépés és a boldogulás időszaka legyen. Bár köztudottan az év első napjaiban hajlamosak és kénytelenek vagyunk inkább a jövőre koncentrálni, úgy gondolom, hogy érdemes ilyenkor egy kis időre megállni és visszatekinteni az elmúlt esztendőre. A visszatekintés nemcsak abban segít nekünk, hogy megállapítsuk az elmúlt év különböző szempontú szaldóit, de komoly támpontként szolgál abban is, hogy reális célokat tűzzünk ki a jövőre vonatkozóan.

Kupagyőztes teniszező
2019-01-14
Egyéniben és párosban is első helyezett lett L18-ban Dávid Cintia, a Százhalombattai VUK SE teniszezője a január 12-14-én rendezett Budapest Park Kupán.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.