2018. augusztus 22. - Menyhért napja
Kedd
Min:22°
Max:31°
Szerda
Min:20°
Max:32°
Csütörtök
Min:21°
Max:31°
Péntek
Min:19°
Max:31°
Szombat
Min:17°
Max:21°
Önkormányzat

Az év sportlövő városa lett Batta
2018-06-05 - Több mint negyven napirendi pontot tárgyalt Százhalombatta Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 30-i ülésén. Átadásra került az "Év Sportlövő városa" elismerő oklevél, amelyet Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke adott át Vezér Mihály polgármesternek. Az ülést megtisztelte dr. Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő, Joó Éva sportlövő-világbajnok, Kéri Attila, a Százhalombattai Lövészklub elnöke, valamint néhány százhalombattai fiatal sportlövő is. A sportág népszerűségének, valamint sikerességének helyi növekedésében fontos szerepe van Sinka László alpolgármesternek is, aki a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára.
A lakosságot érintő két legfontosabb téma a 2018/2019. nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározása és az egészségügyet érintő döntések voltak.
A 2018/2019. nevelési évre vonatkozóan harminc óvodai csoport indítását engedélyezte a képviselő-testület, így a Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvodájában a korábbi három helyett négy csoport indul. A döntést az óvárosi óvodában tapasztalt túljelentkezés indokolta.

Török Sándor képviselő elmondta, hogy az iskola-egészségügyi feladatok zavartalan biztosítása érdekében egyeztető tárgyalásokat folytattak a gyermekorvosokkal, amelynek eredményeként az önkormányzat – jogszabályi kötelezettségének eleget téve – továbbra is biztosítani tudja a város bölcsődéjében, óvodáiban, valamint az általános és középiskolákban az orvosi ellátást.

Kiemelt téma volt a Fővárosi Vízművek Zrt. 2017. évi gazdálkodásáról szóló beszámolója, a víziközmű szolgáltatásokkal kapcsolatos fejlesztések, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról szóló 2017. évi beszámoló, a SZIKE éves működésének támogatása, a város lakosságának egészségügyi alap- és szakellátása, a városi sportlétesítmények fejlesztése, valamint a "Százhalombatta - Ercsi vasút" projekt.

Napirend előtti hozzászólásokban Vezér Mihály polgármester – és több képviselő is – gratulált Szalai Attila képviselőnek, hogy száz százalékos támogatottsággal választották meg a Személy, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Pest Megyei Szervezete elnökének.

A polgármester tájékoztatást adott arról, hogy április 1-jétől a Polgármesteri Hivatalban új iroda, az Intézményi és Társadalmi Kapcsolatok Irodája kezdte meg működését. Az iroda vezetője Tamás Emília. Az új irodához tartozik a PR csoport is, amelynek két új munkatársa Oláh Éva és Nagyné Zólyomi Ildikó. Vezér Mihály bemutatta a Műszaki Iroda új, május 14-től kinevezett vezetőjét, Vandlik Csabát is. A közelgő Semmelweis Nap alkalmából megköszönte az orvosok és egészségügyi dolgozók munkáját, valamint gratulált a Napsugár Óvoda 50. jubileumához.

A napirendi pontok tárgyalásánál a polgármester javaslatára elfogadták a Benta-puszta településrész nevének megtartását, mivel az városunk hagyományaiban és a történelmi emlékezetben is fontos szerepet tölt be.

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő is megtisztelte az ülést, és gratulált az MSSZ díjhoz. Megköszönte a lakosság nagyarányú részvételét a választásokon, továbbá köszönetét fejezte ki a polgármesternek, a politikai közösségnek, az aktivistáknak, valamint a képviselőknek a támogatásáért. Elmondta, bízik a további sikeres együttműködésben.
Szalai Attila képviselő kiemelte a közelmúlt és az előttünk álló időszak kulturális- és sportrendezvényeit, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolai nyári szünet alatt fokozottabb figyelmet igényel a gyermekek és a fiatalok biztonsága és a közbiztonság.
Kovács Lajos képviselő beszámolt arról, hogy a lakosság már birtokba vette az Erkel Ferenc körúton a volt dühöngő helyén kialakított 16 férőhelyes új parkolót, valamint jelezte, hogy nem várt közműproblémák miatt a Dunafüredi út felújítási munkálatai csúsznak. Elismerését fejezte ki a Százszorszép Óvoda vezetőjének, hogy a szennyvízcsatornával kapcsolatos komoly problémát gyorsan és rugalmasan kezelte.

Szél Pál képviselő beszámolt a Dunafüreden történt betörésekről és a hozzájuk kapcsolódó rendőrségi nyomozásról, továbbá a Dunafüredi út Vasút út és Damjanich utca közötti szakaszának forgalomba adásáról.

Sinka László alpolgármester megköszönte az Óvárosban rendezett lakossági fórumon való aktív részvételt. Beszámolt a Magyar Postával folyó tárgyalások pozitív alakulásáról, amely reményt ad az Óvárosban egy posta-telephely működésére. Felhívta a figyelmet a június 22-23-án megrendezésre kerülő Szent László Napokra, amelyhez több mint 21 szervezet csatlakozott, valamint beszélt az Európai Unió római idők visszaidézését segítő programjáról, amelynek köszönhetően lehetőség nyílna a város történelmi értékeinek bemutatására. Az alpolgármester önálló képviselői indítványát is megtárgyalták, aminek eredményeképpen a képviselő-testület 600 000 forint támogatást biztosított az "Összhang" Egyesületnek a Liszt Ferenc Vegyeskar támogatására.

A polgármester kérésére a Fővárosi Vízművek Zrt. munkatársa beszámolt arról, hogy az ÁNTSZ részéről folyamatos az ivóvíz ellenőrzése, és az országban egyedülállóan kiváló, száz százalékos Százhalombattán az ivóvíz minősége. Elmondta, további fejlesztéseket is terveznek a víziközmű szolgáltatással kapcsolatosan.

A beszámolók elfogadása során a képviselők elismerően nyilatkoztak és megbecsülésüket fejezték ki a gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek felelősségteljes munkájára vonatkozóan.

Az utóbbi időben számos lakossági panasz érkezett a TESCO parkolójában lévő szelektív hulladékgyűjtőkkel kapcsolatban, ezért a képviselő-testület felülvizsgálta a kialakult állapotot és úgy döntött, hogy megszünteti a hulladékgyűjtőket. A felszabadult konténereket a lakótelepen lévő szelektív gyűjtőszigeteken helyezik el.

A "Százhalombatta-Ercsi vasút" projekttel összefüggésben a képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. használja az egyes ingatlanok területét és ott munkálatokat végezzen, a beruházás befejezését követően azonban az eredeti állapot térítésmentes visszaállítása szükséges.

A képviselő-testület zárt ülésen döntött arról, hogy Szép Istvánt, a Hamvas Béla Városi Könyvtár Zenei Könyvtárának vezetőjét Százhalombatta Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. Döntöttek továbbá az "Egészségünkért Elismerő Oklevél", a "Pedagógiai Díj", a "Pedagógiai Elismerő Oklevél" és a "Köztisztviselői Elismerő Oklevél" odaítéléséről is."

A részletes beszámoló megtekinthető a város honlapján: www.battanet.hu

Dobos Ágnes – Oláh Éva (Fotó: HTV)


AKTUÁLIS
2018-08-13 - Előre nem látott műszaki problémák, akadályok miatt csúszik a felújítás a Dunafüredi úton, Százhalombattán.
2018-08-13 -
2018-08-08 - Több bejelentés is érkezett az elmúlt időszakban a rendőrségre egy férfival kapcsolatban, aki a százhalombattai városközpontban zaklat járókelőket.
LEGFRISSEBB HÍREINK
Új csapatban - teljes gázzal előre!
2018-08-21
A KSM Schumacher Racing Teamhez szerződött a százhalombattai gokartversenyző, Kovács Zsombor augusztus elején. Új feladatai azonnal Németországba szólították, emiatt édesapját, menedzserét, Kovács Tibort értük el.

Táncol a világ
2018-08-15
A szélsőséges időjárás miatt meghiúsult ugyan a Summerfest hagyományos, hivatalos fesztiválkezdetének számító nyitóceremónia, de az ünnepélyes zászlófelvonásra és az azt követő menettáncra a megszokott tömeg látogatott ki a Rendezvényközpont parkolójába Százhalombattán, augusztus 14-én. A jubileumi, 25. nyitóceremóniát a kedd esti szélvihar és felhőszakadás miatt másnapra, augusztus 15-ére halasztották a szervezők.

Fiatalok a fiatalokért
2018-08-13
Kezdetét vette a 25. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár Százhalombattán augusztus 12-én. Ahogy az minden évben lenni szokott, az Önkéntes Ördögök lelkes csapata is munkába állt, hogy sokszor "láthatatlan", háttérmunkájával idén is hozzájáruljon a sikeres, zökkenőmentes lebonyolításhoz. Jelenleg is aktív, illetve "öregönkéntesekkel" beszélgettünk.

Óvár Regatta
2018-08-13
Első helyezést ért el Garay György a rádió távirányítású vitorlás hajómodellek F5-M hajóosztályában rendezett 22. Óvár Regatta – Báger-tó Kupán, Mosonmagyaróváron augusztus 11-12-én.

Vishen Lakhiani: A csodálatos elme kódja
2018-08-13
Saját bevallása szerint nem született rendkívülinek.

Hatodik hely a korosztályos OB-n
2018-08-13
Hatodik helyezést ért el a Százhalombattai VUK SE L14 teniszcsapata a Korosztályos Magyar Bajnokságon, Budapesten augusztus 6-7-én.

Európa Brüsszelből - Színesebb, mint gondolnád
2018-08-10
Nemcsak a politikai paletta létező összes árnyalata, hanem a kultúra sokszínűsége is meglepő az Európai Unió brüsszeli központjában. Erről számolt be Molnár Levente, aki az Európa Parlamentben gyakornokoskodott az elmúlt fél évben.

Szoláriumok Porschéja, szalonok Dubaja
2018-08-08
Kipróbáltuk az új Megasun szoláriumstúdiót

Szárazföldön és vízen
2018-08-08
Családi napot tartottak a százhalombattai polgárőrök július 8-án, amelyre a környékbeli polgárőr-egyesületek is meghívást kaptak. A sportvetélkedővel tarkított egész napos program finom vacsorával zárult.

Hogyan és hová lehet klímát szerelni?
2018-08-08
A homlokzati klímaberendezés, más néven légkondicionáló elhelyezésére nem kell építési engedélyt kérni, de jó, ha tudjuk, ez nem azt jelenti, hogy bárhová, bármilyen módon elhelyezhetjük a forró napokon enyhülést adó készülékünket.

Szegeden folytatja Dalibor atya
2018-08-07
Szegeden folytatja papi hivatását Dalibor Milenkovic szerb ortodox lelkész. Az atya szentmisén búcsúzott a százhalombattai hívektől és a várostól augusztus 2-án.

Tanártovábbképzés Southamptonban
2018-08-07
Köznevelési mobilitási pályázat keretében, az Erasmus + támogatásával módszertani továbbképzésen vettem részt az angliai Southamptonban 2018 júliusában.

Menetrendváltozás!
2018-08-07
A Kelenföld és Érd felső állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest – Székesfehérvár és a Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonalon augusztus 27-től szeptember 2-ig és szeptember 22-től 23-ig - tájékoztatott a MÁV-START Zrt.

Szenior úszás Három bajnoki cím - irány az EB!
2018-08-06
Egyéni csúccsal három számban – 50 méter mell és gyors, valamint 100 méter mellúszásban – is magyar bajnok lett Kőhalmi András az augusztus első hétvégéjén, Gyulán megrendezett Szenior Úszó Országos Bajnokságon.

Esti mesék lázadó lányoknak
2018-08-02
Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány? Hogy miként írja be a nevét a történelembe? Hogyan forgassa fel a világot, hogy aztán példaképként meséljék életét a jövő lányainak? Talán ilyesmikről álmodozott az a 100 különleges nő, akiknek portréját most egy-egy oldalpáron ismerhetjük meg a Móra Kiadó könyvéből.

Római bemutató
2018-07-31
Az Európai Kultúra Napján, szeptember 20-án kerül bemutatásra Rómában, a Magyar Akadémia színháztermében Fazekas István Pilátus éjszakája című színdarabja.

Nagyon fontos örömet szerezni
2018-07-31
Nyilván szép számmal akadnak százhalombattaiak, akik a Summerfest idejére veszik ki a nyári szabadságukat, de olyan, aki az elmúlt huszonöt évben mindig így tett, aligha. Kivéve Dobos Ágit, aki az első Summerfesttől az utolsóig mindegyiken részt vett, sőt, mindig egy hónappal korábban kezdi a fesztiválozást. A Summerfest és a város "élő intézményével", PR-osával, sajtószóvivőjével negyed század legszebb emlékeit elevenítettük fel. 

Nem utazik Glasgowba Ilyés Laura
2018-07-31
Bár a Százhalombattai VUK SE mindössze tizenhat éves klasszisa bekerült a magyar úszók EB-keretébe, betegsége miatt lemondott a glasgow-i szereplésről.

Ezrek szívébe írta bele a nevét
2018-07-30
Életének 67. évében július 29-én reggel elhunyt Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület alapító elnöke. A 2000-ben létrejött civil szervezet több mint 900 újszülött nyílt örökbefogadásában működött közre és több ezer nőnek segített – kelengyével, anyaotthoni elhelyezéssel, tanácsadással – abban, hogy fel tudja vállalni nem tervezett gyermeke nevelését. Mórucz Lajosné betegségét, fizikai fájdalmait nap mint nap leküzdve, fáradhatatlanul dolgozott az egyesületért, az anyákért, a gyerekekért és a gyermekre vágyó családokért. Váratlanul, otthonában hunyt el. Óriási hiány marad utána. 

Judo - Az EB-re és a VB-re is utazhat Rajkai Robi
2018-07-30
Sikerrel zárta a junior válogatóversenyek utolsó állomását, a berlini judo Európa Kupát a Százhalombattai Városi Ifjúsági SE korosztályos válogatott versenyzője, Rajkai Róbert.

Impresszum:
Kiadja: PROMOTION SERVICE Nonprofit Kft.
Címe: 2440 Százhalombatta Ifjúság útja 7.
Levelezés: 2441 Százhalombatta, Pf. 101.
Adószám: 11445395-2-13
Főszerkesztő: Kovács Attila
A szerkesztőség címe: Százhalombatta, Ifjúság útja 7. Polgárok Háza 514.
Tel./Fax: (23) 350-099;
Hirdetésszervezés: Darida-Mutafisz Viktória 06 70-413-0817
E-mail: hirtukor@mail.battanet.hu
Internet munkák: Fekete János
A weboldal tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Bármely részének másolásával kapcsolatosan minden jog fenntartva.
Tilos az oldalon szereplő tartalmak elektronikus tárolása, feldolgozása, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatala.
Értesüléseket átvenni csak a forrásra való hivatkozással lehet.